▫️🌷▫️🪴🪴🪴🪴▫️🌷▫️
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره عنکبوت آیه ۳۲ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
▫️▫️▫️▫️▫️🪴🪴
آیه۳۲) قَالَ إِنَّ فِيهَا لُوطًا ۚ قَالُوا نَحْنُ أَعْلَمُ بِمَنْ فِيهَا ۖ لَنُنَجِّيَنَّهُ وَأَهْلَهُ إِلَّا امْرَأَتَهُ كَانَتْ مِنَ الْغَابِرِينَ
▫️▫️▫️▫️▫️🪴🪴
ابراهیم به فرشتگان گفت: لوط هم (که بنده صالح موحد پاکی است) در این دیار است! پاسخ دادند که ما به احوال آن که در این دیار است بهتر آگاهیم، ما او را با همه اهل بیتش غیر زن وی که در میان اهل هلاکت باقی ماند البته نجات خواهیم داد.
▫️▫️▫️▫️▫️🪴🪴
تفسیر آیه)هنگامى که ابراهیم این سخن را شنید، نگران لوط پیامبر بزرگ خدا شد گفت: در این آبادى لوط است ! (قالَ إِنَّ فِیها لُوطاً).
سرنوشت او چه خواهد شد؟!
اما فوراً در پاسخ او گفتند: (نگران مباش) ما به کسانى که در این سرزمین هستند آگاه تریم (قالُوا نَحْنُ أَعْلَمُ بِمَنْ فِیها).
ما هرگز تر و خشک را با هم نمى سوزانیم، برنامه ما کاملاً دقیق و حساب شده است.
و افزودند: ما قطعاً لوط و خانواده اش را نجات خواهیم داد، جز همسرش که در میان قوم باقى خواهد ماند ! (لَنُنَجِّیَنَّهُ وَ أَهْلَهُ إِلاَّ امْرَأَتَهُ کانَتْ مِنَ الْغابِرِینَ).
از این آیه، به خوبى استفاده مى شود: در تمام آن شهرها و آبادى ها، تنها یک خانواده مؤمن و پاک بود، و خداوند هم به موقع آنها را رهائى بخشید، چنان که در آیه ۳۶ سوره ذاریات مى خوانیم: فَما وَجَدْنا فِیها غَیْرَ بَیْت مِنَ الْمُسْلِمِینَ: ما در آنجا جز یک خانواده مسلمان نیافتیم و تازه همسر لوط نیز از صف مؤمنان خارج بود، و لذا محکوم به عذاب شد.
تعبیر به غابِرِیْن جمع غابر به معنى کسى است که همراهانش بروند و او بماند، زنى که در خانواده نبوت بوده، نمى بایست از مسلمین و مؤمنین جدا شود، اما کفر، شرک و بت پرستى او سبب جدائیش گردید.
و از اینجا روشن مى شود: انحراف او تنها از نظر عقیده بود، بعید نیست این انحراف را از محیط خود گرفته باشد، ولى در آغاز مؤمن و موحد بوده است. و به این ترتیب: ایرادى متوجه لوط (علیه السلام) نخواهد شد که چرا با چنین زنى ازدواج کرده است؟!
ضمناً اگر مؤمنان دیگرى به لوط گرویده بودند، حتماً قبل از این ماجرا از آن سرزمین آلوده هجرت کرده بودند، تنها لوط بود و خانواده اش که مى بایست تا آخرین ساعتى که احتمال تأثیر تبلیغ و انذار مى داد، در آنجا بماند.
در اینجا سؤالى پیش مى آید و آن این که: مگر ابراهیم احتمال مى داد که عذاب الهى دامن لوط را هم بگیرد که در برابر فرشتگان از وضع لوط اظهار نگرانى کرد، و آنها به او اطمینان دادند: لوط نجات مى یابد؟
پاسخ روشن این سؤال این است که: ابراهیم(علیه السلام) مطلب را مى دانست ولى براى اطمینان قلبش، سؤال مى کند، چنان که نظیر آن را همین پیامبر بزرگ در مورد معاد دارد، که: خداوند به وسیله زنده کردن مرغان، منظره معاد را پیش روى او مجسم مى سازد.
ولى، مفسر بزرگ، علامه طباطبائى معتقد است: منظور ابراهیم(علیه السلام) این بود که وجود لوط(علیه السلام) را در میان این قوم دلیلى براى رفع عذاب از آنها بگیرد، و از آیه ۷۴ ـ ۷۶ سوره هود نیز براى این مقصد کمک مى گیرد، زیرا این آیات مى گوید: ابراهیم مى خواست مجازات این قوم به تأخیر افتد، شاید نور هدایت در قلبشان پرتوافکن شود، ولى با این جواب روبرو شد که: اصرار در این موضوع نکن! که وضع آنها از این حرفها گذشته، و مجازاتشان قطعى و لا یتغیر است.
اما به اعتقاد ما، پاسخى که فرشتگان در اینجا در مورد آزادى لوط و خانواده اش دادند، به خوبى نشان مى دهد: در این آیات تنها سخن از لوط در میان بوده است، اما آیات سوره هود مطلب جداگانه اى را تعقیب مى کند، و همان گونه که گفتیم، ابراهیم این سؤال را تنها براى کسب اطمینان بیشتر مطرح کرد. (دقت کنید).
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
❤️ #پیامبر_اکرم صلی الله علیه وآله فرمودند:
🍃 دعای پدرومادر برای فرزند، مانند دعای پیامبر برای امت خویش است.
📖 مشکات الانوار
🆔 @ghorun
9.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📘 ثواب قرائت قرآن
🔸 آیت الله ناصری(ره)
🆔 @ghorun
🔸🔸🔸🔶🌹🌹🔶🔸🔸🔸
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره عنکبوت آیه ۳۳ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰🔸🔸
آیه۳۳) وَلَمَّا أَنْ جَاءَتْ رُسُلُنَا لُوطًا سِيءَ بِهِمْ وَضَاقَ بِهِمْ ذَرْعًا وَقَالُوا لَا تَخَفْ وَلَا تَحْزَنْ ۖ إِنَّا مُنَجُّوكَ وَأَهْلَكَ إِلَّا امْرَأَتَكَ كَانَتْ مِنَ الْغَابِرِينَ
〰〰〰〰〰🌹🌹
آیه۳۳) و چون رسولان ما نزد لوط آمدند، لوط از آمدن آنها (که ناشناس و با صورت زیبا بودند) اندوهگین و دلتنگ گردید، و فرشتگان گفتند: هیچ بیمناک و غمگین مباش که ما تو را با همه اهل بیتت غیر آن زن کافرت که در میان اهل هلاک واماند نجات میدهیم.
〰〰〰〰〰🔸🔸
تفسیر آیه) گفتگوی فرشتگان با ابراهیم در اینجا پایان گرفت و آنها روانه دیار لوط (ع) شدند.
قرآن میگوید: «هنگامی که فرستادگان ما نزد لوط آمدند از دیدن آنها بد حال و دلتنگ شد» (وَ لَمَّا أَنْ جاءَتْ رُسُلُنا لُوطاً سِیءَ بِهِمْ وَ ضاقَ بِهِمْ ذَرْعاً).
آنها به صورت جوانانی خوش قیافه بودند، و آمدن چنین میهمانانی در چنان محیط آلودهای، ممکن بود برای لوط موجب درد سر و احتمالا آبرو ریزی نزد میهمانان شود.
ولی میهمانان که ناراحتی او را درک کردند به زودی خود را معرفی نموده و او را از نگرانی بیرون آوردند: «گفتند: نترس، و غمگین مباش (کاری از این بیشرمان ساخته نیست و به زودی همگی نابود خواهند شد) ما تو و خانوادهات را نجات خواهیم داد، جز همسرت که در میان قوم باقی میماند» و هلاک میشود (وَ قالُوا لا تَخَفْ وَ لا تَحْزَنْ إِنَّا مُنَجُّوکَ وَ أَهْلَکَ إِلَّا امْرَأَتَکَ کانَتْ مِنَ الْغابِرِینَ).
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun