🌟🌟🌟〰〰〰〰〰〰
ادامه👇
📝 تفسیر:
حکومت جهانی مستضعفان!
از آنجا که در آیات گذشته، سخن از اطاعت و تسلیم در برابر فرمان خدا و پیامبر صلّی اللّه علیه و آله بود، این آیه همین موضوع را ادامه داده و نتیجه این اطاعت را که همان حکومت جهانی است بیان میکند، و به صورت مؤکد میگوید: «خداوند به کسانی که از شما ایمان آوردهاند و اعمال صالح انجام دادهاند وعده میدهد که آنها را قطعا خلیفه روی زمین خواهد کرد، همان گونه که پیشینیان را خلافت روی زمین بخشید» (وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ).
منظور از «پیشینیان» بنی اسرائیل است، زیرا آنها با ظهور موسی (ع) و در هم شکسته شدن قدرت فرعون و فرعونیان مالک حکومت روی زمین شدند.
«و دین و آیینی را که برای آنها پسندیده، بطور ریشه دار و پا بر جا در صفحه زمین مستقر سازد» (وَ لَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دِینَهُمُ الَّذِی ارْتَضی لَهُمْ).
«و خوف و ترس آنها را، به امنیت و آرامش مبدل خواهد کرد» (وَ لَیُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً).
و آن چنان میشود که «تنها مرا میپرستند و چیزی را شریک من قرار نخواهند داد» (یَعْبُدُونَنِی لا یُشْرِکُونَ بِی شَیْئاً).
مسلم است بعد از این سیطره حکومت توحید و استقرار آیین الهی و از میان رفتن هر گونه اضطراب و ناامنی و هر گونه شرک «کسانی که بعد از آن کافر شوند فاسقان واقعی آنها هستند» (وَ مَنْ کَفَرَ بَعْدَ ذلِکَ فَأُولئِکَ هُمُ الْفاسِقُونَ).
از مجموع آیه چنین بر میآید که خداوند به گروهی از مسلمانان که دارای دو صفت «ایمان» و «عمل صالح» هستند سه نوید داده است:
🌱 جانشینی و حکومت روی زمین.
🌱 نشر آیین حق بطور اساسی و ریشهدار در همه جا.
🌱 از میان رفتن تمام اسباب خوف و ترس و وحشت و ناامنی.
و نتیجه این امور آن خواهد شد که با نهایت آزادی خدا را بپرستند و فرمانهای او را گردن نهند و هیچ شریک و شبیهی برای او قائل نشوند و توحید خالص را در همه جا بگسترانند.
این وعده الهی از آن کیست؟ در آیه خواندیم خدا وعده حکومت روی زمین و تمکین دین و آیین و امنیت کامل را به گروهی که ایمان دارند و اعمالشان صالح است داده اما در این که منظور از این گروه از نظر مصداقی چه اشخاصی است؟
بدون شک آیه شامل مسلمانان نخستین میشود و حکومت #حضرت_مهدی (عج) که طبق عقیده عموم مسلمانان اعم از شیعه و اهل تسنن سراسر روی زمین را پر از عدل و داد میکند بعد از آن که ظلم و جور همه جا را گرفته باشد- مصداق کامل این آیه است، ولی با این حال مانع از عمومیت و گستردگی مفهوم آیه نخواهد بود.
نتیجه این که در هر عصر و زمان پایههای ایمان و عمل صالح در میان مسلمانان مستحکم شود، آنها صاحب حکومتی ریشهدار و پر نفوذ خواهند شد.
چنین حکومتی تمام تلاشها و کوششهایش از جنگ و صلح گرفته تا برنامههای آموزشی و فرهنگی و اقتصادی و نظامی، همه در مسیر بندگی خدا، بندگی خالی از هر گونه شرک است.
برگزیده تفسیر نمونه)
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
▪️ @ghorun
📝 امام صادق(علیه السلام) درباره این آیه میفرماید: «این آیه درباره حضرت قائم و اصحابش نازل شده است.
خداوند وعده داده است کسانی که ایمان آورند و کارهای شایسته انجام دهند، حکمرانان روی زمین خواهند بود. خدا هیچ وقت خلف وعده نمی کند، چون خلف وعده نقص است و نقص در امر خدا راه ندارد؛
پس حتی اگر از عمر دنیا فقط یک روز باقی مانده باشد، آن روز را آنقدر طولانی می کند تا #امام_مهدی عج ظهور کرده و با ظهورش امنیت و آرامش در تمامی عالم برقرار می شود.
اگر دوست داری از زمینه سازان ظهور باشی باید کار شایسته را بشناسی. چه کاری شایسته تر از کسب رضایت #امام_زمان و تلاش برای نزدیک کردن ظهورش.
📌نذر تعجیل در امر فرج حضرت صاحب الزمان بفرست #صلوات
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
📗سوره نور آیه ۵۵، البرهان
▪️ @ghorun
♦️ در پیادهروی بیکار نباشیم!
یزیدیان میخواستند ماجرا را در کربلا تمام کنند؛ امام حسین علیهالسلام را به همراه یارانش در کربلا شهید کردند، خیال کردند که همهچیز تمام شد. غافل از اینکه عاشورا شروعی برای از بین بردن تمام یزدیان جهان است و این خون تا رهاندن تمام بندگان از جهالت و گمراهی خواهد جوشید و در زمانی که جهان عاری از هر ظلمی بشود، درخشش خود را بیشتر نشان خواهد داد.
بَذَلَ مُهْجَتَهُ فیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبادَکَ مِنَ الْجَهالَةِ وَحَیْرَةِ الضَّلالَةِ
جان خود را در راه تو داد؛ تا برهاند بندگانت را از (گرداب) جهالت و نادانی و سرگردانی (در وادی) گمراهی
📚قسمتی از زیارت #اربعین
#کربلا #امام_حسین ع
▪️ @ghorun
✍امام علی ( ع) فرموند:
اگر سه چیز را در زندگیتان اصلاح کنید خداوند سه چیز دیگر را برای شما اصلاح میکند
۱- باطنت را اصلاح کن خداوند ظاهرت را اصلاح میکند و خوبی ات را سر زبانها می اندازد
۲- رابطه ات را با خدا اصلاح کن،خداوند رابطه ات را با مردم اصلاح میکند و باعث احترام خلق به تو میشود
۳- آخرتت را اصلاح کن خداوند امر دنیای تو را اصلاح میکند.
📚خصال شیخ صدوق
▪️@ghorun
🪴حکمت 250 نهج البلاغه
وَ قَالَ (علیه السلام): عَرَفْتُ اللَّهَ سُبْحَانَهُ بِفَسْخِ الْعَزَائِمِ، وَ حَلِّ الْعُقُودِ، وَ نَقْضِ الْهِمَم.
خداشناسى در حوادث روزگار (اعتقادى):
و درود خدا بر او، فرمود: خدا را از سست شدن اراده هاى قوى، گشوده شدن گره هاى دشوار، و درهم شكسته شدن تصميم ها، شناختم.
#نهج_البلاغه
▪️ @ghorun
🍂⬛️🍂▫️▫️▫️▫️▫️🍂⬛️🍂
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره نور آیه ۵۶ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
➖➖➖➖➖➖➖➖
آیه۵۶) وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
آیه۵۶) و نماز را به پا دارید و زکات بدهید و رسول ما را اطاعت کنید، باشد که مورد لطف و رحمت شوید.
➖➖➖➖➖➖➖➖
تفسیر آیه)فرار از چنگال مجازات او ممکن نیست! در آیه گذشته وعده خلافت روی زمین به مؤمنان صالح داده شده بود در این آیه و آیه بعد مردم را برای فراهم کردن مقدمات این حکومت بسیج میکند.
نخست میگوید: «و نماز را بر پا دارید» (وَ أَقِیمُوا الصَّلاةَ). همان نمازی که رمز پیوند خلق با خالق است، و ارتباط مستمر آنها را با خدا تضمین میکند، و میان آنها و فحشا و منکر حائل میشود.
«و زکات را بدهید» (وَ آتُوا الزَّکاةَ). همان زکاتی که نشانه پیوند با «خلق خدا» است، و وسیله مؤثری برای کم کردن فاصلهها، و سبب استحکام پیوندهای عاطفی است.
«و رسول (خدا) را اطاعت کنید» (وَ أَطِیعُوا الرَّسُولَ). اطاعتی که شما را در خط مؤمنان صالح که شایسته حکومت بر زمینند قرار میدهد.
«تا (در پرتو انجام این دستورات) مشمول رحمت او (خدا) شوید» (لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ). و شایسته پرچمداری حکومت حق و عدالت گردید.
برگزیده تفسیر نمونه)
▪️ @ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 عَلَم بزنید
بجای منم تو #کربلا قدم بزنید...
✋اللهم الرزقنا زیارت الحسین ع
#اربعین
#امام_حسین ع
▪️ @ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #سخنرانی استاد پناهیان
⁉️ #اربعین واجبه؟
✨تعجیل در فرج مولایمان، آقا #امام_زمان عج #صلوات عنایت بفرمایید.
السلام علیک یا اباصالح المهدی (عجل الله فرجه)
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#کربلا #امام_حسین ع
▪️ @ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 مداحی زیبا
خواب میبینم شب جمعه با سینه زن ها حَرَمت عازمم..
#اربعین #امام_حسین ع
#شب_جمعه #کربلا
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
▪️ @ghorun
🔅 پرشورتر از جام جهانی
چند سالی است که #اربعین حسینی در عراق حال و هوای مخصوصی پیدا کرده است. باوجوداینکه سالهای متمادی این سنت حسینی انجام میشده ولی در سالهای اخیر پس از سقوط صدام بهصورت خیرهکنندهای جمعیت آن افزایش پیدا کرده است و به 27 میلیون نفر رسیده است؛ جمعیتی که اربعین را به بزرگترین گردهمایی عالم تبدیل کرده است. جبهه کفر و شرک جهانی، با المپیک و جام جهانی فوتبال هم نتوانسته این همه آدم را گرد هم جمع کند! اربعین حتی چند برابر حج زائر دارد؛ زائرانی که نه برای خوشگذرانی بلکه برای همراهی با کاروان حضرت زینب (س) راهی سختیهای پیادهروی میشوند. حتی تصور اینکه چنین جمعیتی همه به سمت کربلا بروند و برای همه آب و غذا و جای خواب باشد، اعجابآور است؛ چه برسد به ایثارها و فضای معنوی که اربعین دارد. به گفته رهبر معظم انقلاب این حادثه، حادثهای الهی است و دست قدرت الهی در آن مشهودتر از همهجای دیگر است.
#کربلا #امام_حسین ع
▪️ @ghorun
🪴حکمت 251 نهج البلاغه
وَ قَالَ (علیه السلام): مَرَارَةُ الدُّنْيَا، حَلَاوَةُ الْآخِرَةِ؛ وَ حَلَاوَةُ الدُّنْيَا، مَرَارَةُ الْآخِرَةِ.
تلخى ها و شيرينى هاى دنيا و آخرت (اخلاقى، اعتقادى):
و درود خدا بر او، فرمود: تلخكامى دنيا، شيرينى آخرت، و شيرينى دنياى حرام، تلخى آخرت است.
#نهج_البلاغه
▪️ @ghorun
🔘⚫️🔘▫️▫️▫️▫️▫️🔘⚫️🔘
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره نور آیه ۵۷ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
آیه۵۷) لَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا مُعْجِزِينَ فِي الْأَرْضِ ۚ وَمَأْوَاهُمُ النَّارُ ۖ وَلَبِئْسَ الْمَصِيرُ
▪️▪️▪️▫️▫️▪️▪️▪️
آیه۵۷) (ای رسول) هرگز مپندار که کافران در زمین معجز و قدرتی خواهند یافت، و جایگاهشان (نیز در آخرت) دوزخ است که بسیار منزلگاه بدی است.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
تفسیر آیه)و اگر فکر میکنید ممکن است دشمنان نیرومند لجوج در این راه سنگ بیندازند و مانع تحقق وعده الهی شوند، چنین امری امکانپذیر نیست، چرا که قدرت آنها در برابر قدرت خدا ناچیز است، بنا بر این «گمان مبر که افراد کافر میتوانند از چنگال مجازات الهی در پهنه زمین فرار کنند» (لا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ کَفَرُوا مُعْجِزِینَ فِی الْأَرْضِ).
نه تنها در این دنیا از مجازات خدا مصون نیستند «بلکه در آخرت «جایگاهشان آتش است و چه بد جایگاهی است» (وَ مَأْواهُمُ النَّارُ وَ لَبِئْسَ الْمَصِیرُ).
برگزیده تفسیر نمونه)
🏴 @ghorun
▪️ روز #اربعین، چهلمین روز شهادت امام حسین (ع) و یاران ایشان است که برای این روز آداب پرفضیلتی سفارش شده است. اعمال روز اربعین را میتوان در حرم آن امام و یا از راه دور انجام داد و از ثواب آن بهره مند شد.
🕯 اربعین حسینی تسلیت
#کربلا #امام_حسین ع
▪️ @ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 صابر خراسانی از پیاده روی #اربعین امسال میگوید...
السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ السَّلَامُ عَلَیْکَ وَ رَحْمَهُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُه
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#کربلا #امام_حسین ع
#حب_الحسین_یجمعنا
▪️ @ghorun
🌻 راهپیمایی #اربعین را شکر کنید
این حادثه راهپیمایی را شکر کنید. شکرش ازجمله به این است که آن روحیات را، آن حالات را -که در این دو سه روزی که مشغول راهپیمایی بودید، آنجا مشاهده کردید یا احساس کردید- در خودتان نگهدارید؛ آن برادری را، آن مهربانی را، آن توجّه به ولایت را، آن آماده شدن بدن برای تَعَب کشیدن را، آن ترجیح دادن زحمت کشیدن و عرق ریختن و راه رفتن بر راحتی و تنبلی را. در همه امور زندگی باید این را دنبال کرد؛ این میشود شکر.
📝امام خامنهای
#کربلا #امام_حسین ع
#حب_الحسین_یجمعنا
🏴 @ghorun
🪴حکمت 252 نهج البلاغه:
حکمت بعضی احكام شرعی
وَ قَالَ (علیه السلام): فَرَضَ اللَّهُ الْإِيمَانَ تَطْهِيراً مِنَ الشِّرْكِ، وَ الصَّلَاةَ تَنْزِيهاً عَنِ الْكِبْرِ، وَ الزَّكَاةَ تَسْبِيباً لِلرِّزْقِ، وَ الصِّيَامَ ابْتِلَاءً لِإِخْلَاصِ الْخَلْقِ، وَ الْحَجَّ [تَقْوِيَةً] تَقْرِبَةً لِلدِّينِ، وَ الْجِهَادَ عِزّاً لِلْإِسْلَامِ، وَ الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ مَصْلَحَةً لِلْعَوَامِّ، وَ النَّهْيَ عَنِ الْمُنْكَرِ رَدْعاً لِلسُّفَهَاءِ، وَ صِلَةَ الرَّحِمِ مَنْمَاةً لِلْعَدَدِ، وَ الْقِصَاصَ حَقْناً لِلدِّمَاءِ، وَ إِقَامَةَ الْحُدُودِ إِعْظَاماً لِلْمَحَارِمِ، وَ تَرْكَ شُرْبِ الْخَمْرِ تَحْصِيناً لِلْعَقْلِ، وَ مُجَانَبَةَ السَّرِقَةِ إِيجَاباً لِلْعِفَّةِ، وَ تَرْكَ الزِّنَى [الزِّنَا] تَحْصِيناً لِلنَّسَبِ، وَ تَرْكَ اللِّوَاطِ تَكْثِيراً لِلنَّسْلِ، وَ الشَّهَادَاتِ اسْتِظْهَاراً عَلَى الْمُجَاحَدَاتِ، وَ تَرْكَ الْكَذِبِ تَشْرِيفاً لِلصِّدْقِ، وَ السَّلَامَ أَمَاناً مِنَ الْمَخَاوِفِ، وَ الْأَمَانَةَ [الْإِمَامَةِ] نِظَاماً لِلْأُمَّةِ، وَ الطَّاعَةَ تَعْظِيماً لِلْإِمَامَةِ.
و فرمود (ع): خداوند ايمان را واجب نمود، براى پاكى دلها از شرك
و نماز را براى منزه ساختن مردم از خودخواهى
و زكات را براى رسيدن روزى
و روزه را براى آزمودن اخلاص مردم
و حج را براى نيرو گرفتن دين
و جهاد را براى عزت و ارجمندى اسلام
و امر به معروف را براى اصلاح مردمان
و نهى از منكر را براى باز داشتن سفيهان از زشتيها
و صله رحم را براى افزون شدن شمار خويشاوندان
و قصاص را براى ممانعت از خونريزى
و اجراى حدود را براى بزرگ نشان دادن زشتى اعمال حرام
و منع از شرابخوارى را براى حفاظت از عقلها
و اجتناب از دزدى را براى رعايت عفت مردم
و ترك زنا را براى سلامت نسبها
و ترك لواط را براى افزونى نسل
و شهادتها را براى گرفتن حقوق انكار شده
و ترك دروغگويى را براى حرمت يافتن راستگويى
و سلام كردن را براى ايمنى بخشيدن از هر چه مايه هراس است
و امامت را براى نظام امت
و اطاعت را براى بزرگداشت امام.
#نهج_البلاغه
🏴 @ghorun