*🔴 نودلواپسان ؛ از حجاریان تا خاتمی‼️*
🔻اخیراً رئیس دولت اصلاحات سرمقاله ای در بخش ایران تارنمای گاردین منتشر کرده است. در بخشی از این یادداشت آمده است:
"ضمن ابراز نگرانی شدید نسبت به چشمانداز پیش روی ملت ایران و ملتهای منطقه، از همه آنان که در آمریکا و سراسر جهان حسن نیت دارند و «گفتگوی تمدنها» و «صلح» را جایگزین «برخورد تمدنها» و «جنگ» میخواهند، دعوت میکنم برای تشکیل «ائتلاف برای صلح» بسیج شوند تا صدای «نه به جنگ با ایران » را بلند کنند."
🔻 نکاتی درخصوص دعوت به این پویش نهفته است:
1⃣ تورقی بر رفتارشناسی برخی اصلاح طلبان بیانگر این حقیقت است که طیفی در داخل در آستانه هر انتخابات با برجسته سازی شبح جنگ به دنبال طرح دوگانگی صلح_جنگ، مذاکره_جنگ و معیشت_جنگ می باشند. به بهانه دور کردن جنگ، مذاکره و صلح را مطرح نموده تا از این راه خود را ناجی و قهرمان کشور معرفی کنند بدون اینکه بگویند صلح با چه کسی؟ با چه هزینه ای ؟ و قس علیهذا؛
نسخه تجویزی ائتلاف برای صلح به گونه ای تَکرار طرح نسخه ی آشتی ملی بعد از فتنه۸۸ است البته در مقیاس جهانی!
2⃣ در حالیکه برحسب داده ها و تحلیل های کنشگران سیاسی و نظامی، احتمال جنگ بسیار ضعیف است برجسته کردن موضوع جنگ توسط این طیف ( که در آستانه انتخابات تشدید خواهد شد) عجیب به نظر میرسد!؛ از یکسو سعید حجاریان نگران تجزیه ایران میشود و از سویی خاتمی بابت خطر جنگ ابراز نگرانی شدید میکند!
فارغ از تحلیل انگیزه ؛ سوالی که بایست پاسخ داده شود اینست که آیا درخواست نه به جنگ با ایران در شرایط حساس فعلی به گونه ای ارسال پیام ضعف نیست؟ آیا خواسته یا ناخواسته ابراز دلواپسی و نگرانی شدید برای ملت ایران در شرایط فعلی تکمیل جورچین جنگ رسانه ای و لفظی ترامپ نیست؟
قدرتهای فرامنطقهای مانند آمریکا و انگلیس، تنها زمانی به یک کشور حمله میکنند که از ضعف آن کشور و پیروزی کمهزینه خود در جنگ مطمئن باشند.
رهبرانقلاب اسفند۹۵ در این خصوص میفرمایند: " این، یک قاعده کلی است که «احساس ضعف موجب تشویق دشمن به حمله خواهد شد»، بنابراین اگر می خواهید دشمن را از تهاجم منصرف کنید، باید از نشان دادن احساس ضعف بپرهیزیم و نقاط قوت فراوانی را که در اختیار داریم، آشکار کنیم."
3⃣ طیف مذکور در راستای مهندسی ادراکات معمولا میان دو راهی جنگ و صلح حرکت کرده و با زدن برچسب خشونت طلبی و تنش زایی، منتقدان خود را حامی جنگ و خشونت طلبانی معرفی نموده که زبان گفتگو با دنیا را بلد نیستند! ؛
4⃣ تجربه های تاریخی و برجامی ثابت کرده است که کشورهای غربی پایبند صلح ، مذاکره، معاهده و گفتگو نیستند. حقیقتی که این روزها حتی چهره های رادیکال اصلاح طلب(نبوی، میردامادی ، عبدی و...) بدان اعتراف کرده اند. چرا که در مرام انحصارگرایی قدرت طلبان جهانی منافع ملی، بلکه منافع و لجبازی های شخصی مقدم بر هر گفتگو، مذاکره و تعهدی است.
پیشنهاد مذاکره و طلب صلح با کسی که علناً مذاکره دیروز را زیر پا میگذارد به تعبیر جناب روحانی داستانی مضحک، حرف های خنده دار تاریخ و نشانه ای از جنون است!
🔸 نکته نهایی: به نظر میرسد بر اساس یک رویکرد واقع گرایانه، مقاومت و اقتدار درونی، موفق ترین مسیر کشاندن کشورهای سلطه گر به صلح پایدار است و پیوستن به پویش و کمپین مقاومت میتواند بهترین گزینه دور کردن سایه جنگ از کشورهای منطقه می باشد.
@ghotbnama
6.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 حلقه کیان و نئولیبرالیسم
🔹عده زیادی از مدیران ما دست پروردهی حلقهی سروش هستند.
🔹 علت اصلی مشکلات اقتصادی اجتماعی ما، تفکر آرمانگرای انقلابی نیست بلکه مدیران ناکارآمد نئولیبرال است.
💬 دکتر #شهریار_زرشناس
@ghotbnama
14.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ویدئو_قطب نما #مهم #دیدنی
🔴 #موضوع: شوالیه های جنگ سرد فرهنگی ؛ گاندوها
✔️ آنچه در این #ویدئو خواهید دید:
🔸 دیپلماسی زور
🔸 پروژه دوتابعیتی ها
🔹 شوالیه های رایس
🔹جاسوسانی با جلیقه خبرنگاری
🔸شاه ماهی دو رگه
🔸طعم آدامس پرزیدنت
🔹قول اوباما به علی رضائیان!
🔹سیامک نمازی و....
🔸سعید عابدینی و....
🔸رکسانا صابری و....
🔹 جیسون رضائیان
🔹مرد امنیتی در جشنواره موسیقی
🔻 #جهت_استفاده_و_نمایش_در:
1⃣ جلسات تحلیلی
2⃣ مجامع عمومی
3⃣ بازنشر در فضای مجازی
@ghotbnama
🔴 بزرگترین #کابوس_ترامپ چیست؟‼️
🔻 نشنالاینترست: سپاه پاسداران بزرگترین کابوس ترامپ است
🔹نشریه آمریکایی نشنالاینترست با اشاره به اقدام بیسابقه کاخ سفید در قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای اصطلاحاً «تروریستی» نوشته نفوذ این بخش از نیروهای مسلح ایران فراتر از توانمندیهای صرف نظامی است.
🔸رسانه آمریکایی از نیروی قدس سپاه پاسداران به عنوان یک «سد دائمی» علیه منافع آمریکا در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) یاد کرده و به نقش آن در مبارزه با گروههای تروریستی در حال مبارزه با دولت «بشار اسد»، رئیسجمهور سوریه اشاره کرده است
🔹نشنالاینترست تصریح کرده روشهای نامتقارن و غیرمتعارف نظامی سپاه پاسداران، توانسته آمریکا را دچار چالش کند.
@ghotbnama
صبحانه خبری برای اولین بار بررسی میکند:
🔴 سناریوهای تامین امنیت تردد در خلیج فارس و تنگه هرمز
🔻پس از انفجارهای بندر فجیره، ساقط شدن پهپاد آمریکا، توقیف نفتکش انگلیس، برخی کشورهای غربی با دسیسه کشورهای منطقه دنبال طرحی برای امنیت رفت و آمد کشتی ها در خلیج فارس هستند.تا کنون سه طرح ارائه شده است. این طرح ها با چالش جدی مواجه هستند.
1⃣ #تشکیل_ناوگان_اروپایی: این ایده مهم ترین گزینه مطرح است. جرمی هانت وزیرخارجه مستعفی انگلیس طراح این ایده است. فرانسه، ایتالیا و دانمارک و هلند از این طرح استقبال کردند. بریتانیا پیشنهاد داده تا در این طرح علاوه بر کشتیهای جنگی، جنگندهها نیز حضور داشته باشند. فرانسه، ایتالیا و اسپانیا کشورهایی خواهند بود که در بخش پشتیبانی هوایی شرکت خواهند کرد.
با توجه به رویکرد نخست وزیر جدید انگلیس، احتمال همگرایی و حمایت کشورهای اروپایی از این طرح ضعیف تر شده است.
2⃣ #طرح_امنیت_گروهی. این ایده از سوی روسیه داده شده است. این طرح پیشنهاد میکند کنفرانسی بینالمللی دربارهٔ امنیت و همکاری در خلیج فارس برگزار شود که بعد به تشکیل یک سازمان امنیت و همکاری در منطقه بیانجامد. از این طرح فقط چین حمایت کرده است.
عمده ترین چالش این طرح حمایت نکردن ایران، از آن، اختلافات سیاسی کشورهای منطقه، اروپا و آمریکا با روسیه است. مهمترین انگیزه این ایده، حضور ناوگان روسیه و چین در منطقه است. کشورهای عرب منطقه و اروپا و آمریکا با حضور این دو کشور به شدت مخالفند.
3⃣ #نیروی_دریایی_سلطنتی: نیروی دریایی سلطنتی انگلیس، با هدف تامین امنیت آزادی دریانوردی، نفتکشهایی که پرچم بریتانیا را برافراشته باشند را در تنگه هرمز همراهی و اسکورت میکند. بریتانیا پیش از این گفته بود منابع نظامی کافی برای این کار ندارد. قدرت نیروی دریایی انگلیس در ۱۵ سال گذشته، نصف شده است. همه روزه بین ۱۵ تا ۳۰ کشتی با پرچم بریتانیا از تنگه هرمز عبور می کنند. تامین امنیت این تعداد کشتی هزینه زا و نیازمند ناوگانی مجهز است.
✅ اما #ایده_ایران چیست؟ ج. ا ایران با رد هر سه گزینه فوق، ۳ ایده مذکور را در راستای ماجراجویی کشورهای خارج از منطقه میداند؛ ایران بارها اعلام کرده به دنبال تنش زایی نیست و مشروط به رعایت قوانین بین المللی از سوی کشتی ها و نفتکش ها، کما فی السابق خود را موظف به تامین امنیت تردد تنگه هرمز میداند. بهترین طرح، تامین امنیت از طرف کشورهای منطقه به ویژه ایران اسلامی طبق قوانین بین اللملی دریایی مشروط به ماجراجویی نکردن آمریکا و کشورهای اروپایی در خلیج فارس و آزادی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در آبهای بین المللی است.
@ghotbnama
سکانسی بسیار مهم از
فیلم آمریکایی w 2008
به کارگردانی الیور استون
@ghotbnama
<< پاسپورت آخرین شاه>>
🔹 در سالروز مرگ آخرین پادشاه تاریخ ایران خوب است به سالهای پایانی زندگی او به عنوان یک درس عبرت تاریخی نگاه کنیم.
🔻"آوارگی شاه"
دی ماه سال ۱۳۵۷ #شاه ایران را به مقصد آسوان #مصر ترک می کند سفری بی بازگشت و پرحاشیه پرحاشیه از این جهت که شاه آمریکا را مقصد اول خود میدانست اما با مخالفت دولت #آمریکا مواجه شد. مدت کوتاهی را در مصر گذراند سپس به دعوت مَلک حسین به مراکش رفت گروههای مسلمان مراکشی ملک حسن را تهدید کردند او با زبان بی زبانی شاه را از کشورش بیرون کرد. شاه دلگیر بود اما چاره ای نداشت.
🔺ملک حسن در دوران پادشاهی خود بارها از کمکهای شاه استفاده کرده بود حال سوال این است که مقصد بعدی کجاست؟ کجای این دنیا برای شاه و همسرش محل سکونت وجود دارد؟
🔺شاهی که پدرش وقت خروج از ایران نیمی از زمینهای مرغوب کشور را در مالکیت داشت و با نامه فروغی نخست وزیر خود تمام زمینهای به زور تصرف شده را به نام شاه در آورد.
🔺ویلیام شوکراس در کتاب آخرین سفر شاه میزان نامعلوم دارایی شاه در بانک های اروپایی را دلیل اصلی طمع برخی از کشورها میدانست تا از او موقتا پذیرایی کنند.
🔹هیچ کشوری حاضر به دادن اقامت بلند مدت نبود. باهاما، مکزیک و بعد از اینکه مجددا بیماری سرطان او عود میکند با نام مستعار به امریکا سفر می کند حتی برای اینکه شناخته نشود فرح در خاطرات خود اشاره می کند که امریکاییها او را از درب پشتی بیمارستان وارد ساختمان میکردند اما این خبری نبود که مخفی بماند خبرنگارها در مقابل بیمارستانی که شاه سالها قبلتر مادرش تاجالملوک در آنجا درمان شده بود و به آنها پاداش همراه یک تابلو ایرانی داده بود بستری شد. وقتی تهدید ها بالا گرفت، سفارت اشغال شد و شاه را به بیمارستان نظامی انتقال دادند.
🔻 فرح پهلوی در خاطرات خود به این ماجرا اشاره میکند ما در بخش بیماران روانی یک بیمارستان نظامی بودیم. دور تا دور اتاق بسته و در ها حتی دستگیر نداشت.
🔸 شاه دیگر نمی توانست در آمریکا بماند و در کشور خود جایی برای او وجود نداشت و نه در دنیا کسی پذیرای او بود.
🔹انور سادات رئیس جمهور مصر تنها رئیس دولتی بود که پذیرفت شاه در روزهای پایانی زندگی اش در کشور او بماند او در مصاحبه رسمی خود به دلیل حمایت های شاه از او و ارسال نفت به مصر گفت: درست نیست ما برادرمان شاه را تنها بگذاریم او در بحرانها کنار مصر بود حالا ما در کنار او هستیم.
🔸شاه سرنوشت و زندگی خود را با وابستگی مطلق به آمریکا قمار کرد. آمریکایی ها در کودتای ۲۸ مرداد به داد او رسیدند و با کودتا او را در قدرت نگه داشتند. بارها در بحرانهای مالی، اقتصادی و درگیری با شوروی از شاه حمایت کردند. سودش را هم بردند.
🔹 ایرانِ زمان شاه بازار اصلی ادوات نظامی آمریکاییها بود درست مثل عربستان فعلی؛ در خاطرات سپهبد آذربرزین آماده است که ما ادوات را میخریدیم که حتی در ایران کاربرد نداشت هواپیماهایی که باند فرود آن را نداشتیم .
اما وقتی دیگر شاه از مصرف افتاده بود، آمریکاییها حتی برای درمان هم حاضر به پذیرش او نبودند.
@ghotbnama