.
❇️ کج فهمی بدتر از بدفهمی ❇️
✍ پورخردمند
⚫️ یادداشت احمدنیا سرپرست امور اطلاع رسانی دولت و مدیرمسئول اصلاحات نیوز تحت عنوان « اتفاقات عجیب در گفتگوی زنده تلویزیونی رییس جمهور » :
▪️شریفی مقدم مجری زن ؛ بارها بر مسئله افزایش قیمت بنزین تاکید کرد و بنا داشت این مسئله را از زبان آقای پزشکیان بیرون بکشد .
▪️وی مکرراً وارد صحبتهای رییس جمهور می شد .
▪️در شرایطی که بنا بر گفتگوی زنده با مردم بود اما سوال های چالشی و حاشیه ای اجازه ختم مباحث به رییس جمهور را نداد .
▪️مجری زن ؛ کمتر اجازه طرح سوال به مجری مرد را داد .
✅ آقای احمدنیا ! حضرتعالی بخاطر جرایم امنیتی و انتشار تصاویر مستهجن و خلاف عفت عمومی ؛ محکومیت پنج ساله دارید اما امروز از بد روزگار ما ؛ و روزگار خوب شما و در مظلومیت انقلاب در نهاد دولت مسئولیت پیدا کرده اید هم به انقلاب و نظام بر آمده از خون شهدا ؛ بد ضربه زده اید و هم از آقای پزشکیان بد دفاع کردید خیلی بد . اصلا کار شما کلا بد است . آقای پزشکیان در همین گفتگو نکته خوبی رو گفتند که برای تخریب یک پدیده ؛ به آن حمله نکن بلکه دفاع بد بکن .
✅ راستی انتخاب عنوان « اتفاقات عجیب در گفتگوی زنده رییس جمهور » خودش عجیب نیست ؟ مگر چه اتفاقاتی افتاده بود که این عنوان را انتخاب کردید ؟ اتفاق عجیب این بود که ریاست محترم جمهور ؛ باز هم مثل همیشه ؛ باصطلاح چهار عمل اصلی ؛ نداریم / نمیتوانیم / نمی شود / کارشناسان باید نظر بدهند / را مدام تکرار میکردند .
✅ سوالات چالشی چه منافاتی با گفتگوی زنده دارد مگر گفتگوی زنده ؛ گل گفتن و گل شنفتن است ؟
✅ گفتید خانم شریفی مقدم ؛ بارها بر افزایش قیمت بنزین تاکید داشت و میخواست از زبان رییس جمهور بشنود یعنی منظورتون اینه که آقای پزشکیان اصلا برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین نداشتند خانم مقدم بر آن تاکید داشتند ؟ بابا ! تو دیگه کی هستی ؟
✅ گفتید مجری زن ؛ کمتر اجازه طرح سوال به مجری مرد داد . آخه مرد حسابی ! شخص شخیص ریاست محترم جمهور در همین گفتگو فرمودند که در دولت من سهم زنان در مسئولیتها ؛ به نسبت دولتهای قبل بیشتر است . حالا ایراد شما به رییس جمهور هست یا خانم شریفی مقدم ؟ یقینا یا اگر ایشون به تعریف و تمجید رییس جمهور می پرداختند خوش بحالتون میشد و میگفتید زنده باد زن ؛ زندگی ؛ آزادی . البته طرح سوال بازگشت اساتید به دانشگاهها از طرف خانم شریفی مقدم از این نظر که هم عمومیت نداشت ؛ تعداد معدودی که بخاطر شرایط پژوهشی و استخدامی بود و بعضا هم بخاطر مسائل امنیتی بود که از مهرماه اغلب آنها به دانشگاه بازگشتند ؛ جای طرح نداشت .
✅ جناب احمدنیا ! اولیور هلمز معتقد است درجه ای وحشتناک تر از « بدفهمی » ؛ « کج فهمی » ست . بد فهمی را میتوان از طریق آموزش اصلاح کرد اما برای کج فهمی درمانی نیست .
https://eitaa.com/ghotbnama1
.
❇️ حجاب بمثابه دیوار برلین ❇️
✍ پورخردمند
⚫️ واکنش ریاست محترم جمهور به قانون حمایت از خانواده ( قانون عفاف و حجاب ) :
قانون حجاب از نظر من که باید آنرا اجرا کنم خیلی ابهام دارد . نباید کاری کنیم که وفاق و همدلی جامعه را بر هم بزنیم .
✅ قوانین نسبی بوده و هیچ قانونی نمیتواند همه را قانع کند اما اگر همگان تابع قانون باشند و به حاکمیت قانون و نظم رضایت دهند هیچکس متضرر نمی گردد .
✅ قانون وحی منزل نیست اما تا زمانی که قانون هست باید اجرا شود و دولت مسئول اجرای قانون است . دولتها نمی توانند به صرف وجود ایراد در قانون از اجرای آن ؛ خودداری کنند چون هر قانونی ممکن است در کنار مزایا ؛ معایبی هم داشته باشد .
✅ مرجع تشخیص اینکه قانونی به مصلحت هست یا نه ؛ دولت نیست . بن بستی وجود ندارد دولت میتواند همزمان با اجرای قانون ؛ ایراد یا ایرادات آنرا در قالب لایحه به مجلس ارائه کند اما در هر حال ؛ دولت باید به قانون تمکین کند .
✅ عدم اجرای قانون به هر بهانه ای و از سوی هر کسی ؛ نشانه ای از رفتارهای دیکتاتور مآبانه هست که راه را برای هرج و مرج طلبی هموار می کند .
✅ جناب دکتر !
شما ۱۶ سال قانونگذار بودید یادآوری قانونگرایی برای شما ؛ زیره به کرمان بردن است .
✅ آقای رییس جمهور !
ضمن احترام به دغدغه حضرتعالی و بدون اینکه ایرادات و ابهامات احتمالی این قانون رو منکر شویم از محضرتان سوال میکنیم چرا باید اجرای این قانون که از حریم خانواده که در نزد مردم ایران زمین از قداست برخوردار هست و بدنبال تحکیم بنیان خانواده و اصالت بخشیدن به هویت وجودی زن و دفاع از حریم عفت و عفاف و نجابت زن مسلمان ایرانی ست موجب بر هم خوردن وفاق ملی میگردد ؟ مگر خدای نکرده مردم ایران و بویژه زنان پاکدامن و مقید به پوشش و پاسدار و حافظ امنیت اخلاقی و سلامت روحی و روانی جامعه ؛ با این موارد مخالف هستند ؟ بیش از هشتاد درصد مردم ؛ خواهان حفظ حرمت زن و احترام به کرامت انسانی او هستند که حتی عده ای از آنها حجاب کامل هم ندارند اما برهنگی را هرگز بر نمی تابند . در این میان عده معدودی هستند که دنبال عریانی و هنجارشکنی و شکستن قبح حریم های اخلاقی و گسترش بی بند و باری بصورت سازمان یافته هستند . چرا باید بخاطر معدود هنجارشکنان ؛ در کشوری که یکی از آرمانهای اصلی آن در انقلاب توجه به فرهنگ اسلامی در زمینه ارزشهای اخلاقی و نگاه ارزشمدارانه به زن ؛ نه نگاه ابزاری بمثابه کالا بود اینقدر بی توجه باشیم و اجرای حکم شرعی و قانونی را موجب بر هم خوردن وفاق ملی قلمداد کنیم ؟ لطفا بررسی کنید ببینید خانواده ها چگونه نگران از هم پاشیدن زندگی خود بخاطر ولنگاری و تظاهر به کشف حجاب و عریانی مانکن های متحرک هستند ؟ مگر وظیفه حاکمان اسلامی در کنار سایر وظایف خود ؛ چیزی غیر از مقابله و برخورد قانونی با مخلان و ناقضان ارزشها و هنجارهای پذیرفته شده جامعه هست ؟
آقای پزشکیان !
خاطر شریفتان هست که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند کشف حجاب هم حرام شرعی ست و هم حرام سیاسی ؟ صادقانه بگویید چه اقدامی برای جلوگیری از شکستن قبح حرام شرعی و حرام سیاسی انجام داده اید غیر از مخالفت ؟
آقای پزشکیان ! میدانید حاکمان آمریکا ؛ حجاب را بمثابه دیوار برلین می دانند که اگر فرو بریزد سایر ارکان هم خود به خود فرو خواهند ریخت ؟ باید دشمن را بخاطر این نکته سنجی ستود . ما شما را فردی متدین و معتقد به مبانی اسلام می دانیم مواظب باشید ورشکستگان سیاسی ؛ مجرمان امنیتی و اخلاقی و بعضا مفسدان اقتصادی که متاسفانه ریاکارانه اطراف شما را گرفته اند و جز به خواسته های خودشان به چیز دیگری اهمیت نمی دهند و در روز حادثه تنهایتان می گذارند ؛ شما را به مهلکه نیندازند .
برخی به بهانه این قانون رسما مردم را به نافرمانی مدنی و آشوبهای خیابانی دعوت می کنند ؛ آیا اینان می توانند دلسوز شما و کشور باشند ؟
آقای رییس جمهور !
جرم خانم شریفی مقدم چه بود جز چند تا سوال که اینگونه توسط کسانیکه تظاهر به دوستی با شما می کنند از دیشب مورد هجمه رسانه ای قرار گرفت ؟ اینان دلسوز بانوان هستند ؟
آقای دکتر پزشکیان !
اگر نگران بر هم خوردن وفاق ملی هستید و می دانیم که هستید لطفا مصادیق آنرا در جای دیگری جستجو کنید مثل :
◀️ بکار گیری برخی از مجرمین و بد نام ها
◀️ تصمیم در مورد افزایش قیمت بنزین
◀️ افزایش قیمت سرسام آور مایحتاج مردم و قیمت ارز
◀️ سرخ پوشی بازار بورس
◀️ تبدیل ریالی حق ماموریت مسئولان به دلار
◀️ تعدیل درمان رایگان کودکان زیر هفت سال و اخذ قسمتی از هزینه درمان آنان
◀️ سرپیچی از قانون منع استفاده از اشخاص در مشاغل خاص برای دو تابعیتی ها
◀️ و .........این قصه را میگذاریم و میگذریم .
https://eitaa.com/ghotbnama1
20.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#جوابیه #دکتر_پور_خردمند به کج فهمی #احمدنیا #سرپرست امور #اطلاع_رسانی #دولت
#آمران_معروف amerane_maarof@
لطفا با پیوست به گروه آمران معروف ونشر مطالب یاریمان کنید https://eitaa.com/joinchat/2295660876Cbc2ef43eed
.
❇️ هم در نظام ؛ هم بر نظام ❇️
✍ پورخردمند
اگر نبود این سخن سکاندار کشتی انقلاب که فرمود « محافظه کاری قتلگاه انقلاب است » شاید می شد گاهی اوقات برای نگفتن و ننوشتن توجیهی تراشید اما فرمایش رهبری ؛ وظیفه صاحبان قلم و بیان را صد چندان کرده است و البته کسیکه در این عرصه قدم برمیدارد باید از همه هستی ؛ خصوصا از حیثیت و آبروی خود بگذرد و از طعنه و ملامت ملامت گران نهراسد . آنچه در این میان آزار دهنده هست اینکه بعضی از عزیزانی که در جبهه خودی هستند با نیش و کنایه ؛ توجیهات بنی اسرائیلی می آورند و باصطلاح عقب نشینی غیر تاکتیکی می کنند و بعضا از روی یاس و ناامیدی و گاه نیز بخاطر عافیت طلبی ؛ آن می کنند که جبهه مقابل می خواهد . امروز با جنگ تمام عیار ترکیبی مواجه هستیم و دشمن به نحو مطلوب از تمامی ظرفیتهای آن بهره میگیرد . این یادداشت نگاهی به درون دارد بدون اینکه از بیرون ؛ غفلت کند .
در کدام نظام سیاسی ؛ کسانی پیدا می شوند که هم در نظام باشند و هر بر نظام ؟ در کجای دنیا بجز ایران افراد و گروههایی که بر علیه حکومت هستند را در صدر نشانده و در پستهای حساس به کار می گمارند ؟ مگر می شود کسی هم در نقش اپوزیسیون نظام باشد و هم در همان نظام مسئولیت داشته باشد ؟ مگر نگفته اند یا رومیه رومی یا زنگیه زنگی ؟
آقایان ! والله رسمش نیست کسانیکه تا فرصتی بدست می آورند به ارزشهای انقلابی و نیروهای مومن ولایی ؛ به قانون اساسی ؛ به جایگاه ولایت فقیه ؛ ضربه می زنند ؛ با دشمن همصدا می شوند ؛ همین ها در خوشبینانه ترین حالت در اثر مماشات و سهل انگاری و در واقع بینانه ترین حالت توسط برخی مسئولان ؛ به مناصب حکومتی می رسند . این دسته افراد ؛ هم نان اپوزیسیون بودن نظام را می خورند و هم نان مقام و منصب دولتی را . باصطلاح بازی برای اینان ؛ بازی دو سر برد هست ! اینجاست که باید گفت نظام ما مظلوم است . جریان دو زیست از نجابت جریان مومن انقلابی سو استفاده کرده و فضای رسانه ای را به سمت و سویی میبرند تا نتیجه مطلوبشان را بگیرند . قصه زمانی پر غصه می شود که جبهه انقلاب بعضا با غباری از بی عملگی ؛ تشتت و انفعال مواجه میگردد و قاطبه انقلابیون که دستشان از همه جا کوتاه است انگشت حیرت بر دهان می گزند و جز آه و افسوس و خون دل خوردن ؛ عملا کاری از دستشان بر نمی آید .
اجازه دهید خیلی صریح عرض کنم که جریان نفوذ در بدنه انقلاب ریشه دوانیده و با کمال تأسف و با چشمانی نگران ؛ سوگمندانه می گویم که نفوذ بصورت سیستمی ؛ مانند اختاپوس « هل من مبارز » می طلبد .
باور کنید خیلی با خودم کلنجار رفتم تا نگویم نفوذ ؛ سیستمی عمل می کند اما چه کنم که شواهد موید این نکته هست . اسم چند نفر را بیاورم که همین الان در نظام هستند اما بر نظام هستند ؟ بقول معروف ؛ گر حکم کنند که مست گیرند ؛ در شهر هر آنچه هست گیرند ! چه می کند این وفاق ؟ چقدر گیرایی دارد که مجرمان امنیتی و اقتصادی و سیاسی و بعضا اخلاقی و بعضا افرادی که هر چند پرونده مجرمیت ندارند اما بارها و بارها به صورت انقلاب سیلی زده اند ؛ حول محور وفاق گرد هم آمده اند . فقط از باب نمونه سوال میکنیم خانم مهاجری در مسند سخنگویی دولت که در واقع پیشانی دولت هست مصداق در نظام اما بر نظام هستند یا نه ؟ آیا کسی در اپوزیسیون بودن ایشان تردیدی دارد ؟ فقط کافی ست به مواضع بانوی سخنگو سری بزنید ؛ نمیتوان گفت این سخنان ؛ نظر شخصی سرکار علیه هست چون جایگاه حقوقی دارند و البته مواضع رادیکال و ضد انقلابی مشارالیها در اغتشاشات ۱۴۰۱ بر هیچکس پوشیده نیست جز دستگاه امنیتی و قضایی . لیست بلند بالایی وجود دارد که باید گفت : مجرمان شنگول منگول ! به صف ؛ صف . از جلو نظام .
باز اشاره می کنم به مطلع سخن که محافظه کاری ؛ قتلگاه انقلاب است و برای اینکه انقلاب به قربانگاه نرود من ؛ تو ؛ او و همه ما وظیفه داریم در جهاد تبیین ؛ نقش آفرینی کنیم البته نیک می دانم که راه سخت و دشواری در پیش داریم اما چه کنیم که پیرو آن مادر پهلو شکسته هستیم که در میانه در و دیوار و در میانه آتش و خون ؛ دست از مبارزه بر نداشت و از حق طلبی رویگردان نشد .
یاران ! دریغ نکنیم تا خدای سبحان ؛ رحمتش را از ما دریغ نفرماید .
https://eitaa.com/ghotbnama1
.
❇️ عبرتکده دمشق ( ۱ ) ❇️
✍ پورخردمند
⚫️ پرده اول : حدود ۱۳ سال پیش جریان معارض ؛ شما بخوانید گروهک تروریستی جبهه انصره بهمراه گروه تروریستی داعش این فرزند نامشروع صهیونیسم بین الملل در عرض چند روز بیش از هشتاد درصد خاک سوریه را اشغال کردند و فاصله چندانی با کاخ ریاست جمهوری نداشتند . جبهه عبری / غربی / عربی ؛ یکصدا بانگ برآوردند « بشار باید برود » و البته تا تحقق این شعار فاصله چندانی نمانده بود اما در این سو ؛ ایران اراده کرد « بشار باید بماند » البته روسیه هم همراهی کرد و البته تا تحقق این شعار ؛ فاصله زیاد بود اما در نهایت این اراده جبهه مقاومت بود که به ثمر نشست چون یقین داشت به وعده نصرت پروردگار .
⚫️ پرده دوم : حدود ۱۰ روز پیش گروه تحریر الشام در ظاهر شکل بازسازی شده جبهه النصره و جریانهای تکفیری و مزدورانی از آسیای میانه با حمایت برخی بازیگران بین المللی و منطقه ای ؛ خصوصا نامرد روزگار ( ترکیه ) تحرکات خود را از شمال سوریه همان نقطه کانونی شعله ور شدن آتش جنگ آغاز کردند زنگ هشدار به صدا درآمد ؛ پیشروی خیلی قابل توجه نبود اما در این سوی ماجرا فقط بشار اسد بود و ارتش خسته و غیر ایدئولوژیک و حضور نصفه و نیمه روسیه و مردمی که در دوره پسا داعش در انتظار اصلاحات سیاسی و مخصوصا اقتصادی بودند اما این همه ماجرا نیست اینبار دیگر از گفتمان مقاومت خبری نبود و یا بهتر است بگوییم جبهه مقاومت اجازه عرض اندام پیدا نکرد و گرنه همان اراده ای که توانست حاکمیت تقریبا از دست رفته سوریه را در قدرت حفظ کند اینبار هم می توانست همان حاکمیت را که بمراتب آسیب کمتری دیده بود در صدر بنشاند منتها ورق برنگشت .
✅ این چه بلایی بود بر سرمان آمد ؟
میدانید در جنگ شناختی و ادراکی کم آوردیم ؟ میدانید هنوز سواد رسانه ای نداریم ؟ اگر می خواهید بگویید نگارنده مهمل می بافد همه تقصیرها زیر سر بشار اسد هست ؛ بسیار خب ؛ او که دیگر به تاریخ پیوست ! والسلام مخلص کلام ؟ این که پاک کردن صورت مسئله هست نه حل مسئله ! سوریه یک ماده درسی بنام « عبارتهای دمشق » نیست ؟ به وقتش یقه بشار اسد را خواهیم گرفت و پتک را بر سرش خواهیم کوبید و در دادگاه تاریخ به او تفهیم اتهام خواهیم کرد که در وضعیت پیش آمده چقدر تقصیر و قصور دارد .
✅ یک نکته در پرده اول و دوم به یک اندازه بازتولید شد و آن فضا سازی رسانه ای بود . خدا رحمت کنه حاج قاسم عزیز را که گفته بود در تحولات عراق و سوریه ؛ در میدان ما پیروز بودیم و در رسانه آنها . اینبار هم طرف مقابل از تکنیکهای جنگ روانی و رسانه ای بهره گرفتند . سر تیتر خبرها در روز دوم و سوم توجه کنید :
کودتا بر علیه بشار / سقوط هواپیمای حامل بشار / کشته شدن الجولانی / سوریه سقوط کرد / ......
در جبهه ما برخی رسانه ها در وسط دعوا ؛ نرخ تعیین می کردند :
ایران انگیزه لازم برای دفاع از سوریه ندارد / همه زحمات ما در طول اینهمه سال هدر شد / دلمان برای شهدای مدافعان حرم سوخت / بشار دیکتاتور نفسهای آخر را می کشد / از اول هم نباید به سوریه کمک می کردیم / خدا رو شکر ؛ دیگر کسی نمی تواند پول این مردم بدبخت را در سوریه هزینه کند / ایران ؛ سوریه را فروخت و .......
✅ شما را بخدا ! سو تیترهایی از این دست ؛ روحیه کدام جبهه را تقویت می کند و کدام جبهه را تضعیف ؟ در فضای گرگ و میش ؛ پمپاژ این خبرها و تحلیل ها چه عایدی برای جبهه مقاومت دارد ؟ باور کنید بنده هم به اندازه شما ؛ بشار اسد رو از مسببان اصلی وضعیت موجود میدانم فقط میخواهم بگویم در بشار اسد متوقف نشویم ؛ از کید دشمن غافل نشویم ؛ از نقش کشورهای به ظاهر خیرخواه غفلت نکنیم که این عجوزه ؛ عروس هزار داماد است .
عزیزان ! اگر به هر دلیلی مجبور شدیم میدان را واگذار کنیم عاقلانه نیست که ابتدا در رسانه بازی رو ببازیم . باز هم سخن حاج قاسم رو مرور کنیم که گفت در میدان دست برتر با ماست اما در رسانه با دشمن .
نمیگویم در قصه پر غصه اخیر مدیریت صحنه در میدان با ما بود اما شک نکنیم که رسانه ها در پیروزی باصطلاح معارضان مشروع و کمی تا قسمتی نامشروع سهیم بودند و صد افسوس که بخشی از رسانه های ما در دام رسانه های دشمن ؛ مطابق با خواست آنها حرکت کردند .
ادامه دارد .....
https://eitaa.com/ghotbnama1
.
❇️ عبرتکده دمشق ( ۲ ) ❇️
✍ پورخردمند
✅ روند تحولات در سوریه خیلی سریع اتفاق افتاد و حکومت بشار اسد ؛ خیلی زودتر از آنچه تصور می شد به ایستگاه آخر رسید . آیا این گزاره می تواند دستمایه تحلیل های شتابزده باشد ؟ پاسخ منفی ست و در یادداشت قبلی به همین نکته اشاره کردیم که باید از افتادن در دام رسانه های جهت دار و بلندگوی رسانه ای غربیها پرهیز کرد و سواد رسانه ای را آموخت . سقوط بشار اسد از چند سال قبل در اولویت نظام سلطه بود و در طول این مدت او توانسته بود مقاومت کند و اوضاع را مدیریت کند .
✅ در تحلیل واقع بینانه آنچه که در سوریه گذشت باید از یک طرف به وضعیت داخلی سوریه و نقش شخص بشار اسد و از طرف دیگر به نقش بازیگران منطقه ای مانند ترکیه ؛ رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای مرتجع عربی و بازیگران فرامنطقه ای مانند اروپا و آمریکا توجه کرد .
✅ واقعیت این است که سوریه بیش از یک دهه درگیر جنگ با گروههای تروریستی و در راس آنها ؛ داعش بود که به نمایندگی از سوی مثلث عبری / عربی / غربی ؛ زخم بزرگی بر پیکره این کشور وارد کردند و در این مدت علاوه بر قتل عام دهها هزار نفر و آوارگی میلیونها شهروند و از بین رفتن زیر ساختهای آن و تحریمهای فزاینده در شرایط بسیار بغرنجی قرار گرفته بود . سوریه پسا داعش نیازمند بازسازی اقتصادی و ترمیم مناسبات سیاسی و گروههای سیاسی داخلی بود اما متاسفانه آقای بشار اسد اهتمام جدی در این خصوص نداشته و شرایط کشور همچنان بحرانی بود .
ارتش غیر ایدئولوژیک سوریه ؛ فرسوده و خسته بود و با حداقل حقوق ؛ امرار معاش میکردند و انگیزه لازم را برای دفاع نداشتند از طرفی روزهای اول تحت تاثیر فضای رسانه ای روحیه خود را از دست دادند مضاف بر اینکه در خیلی از مناطق ؛ همراهی مردم را نداشتند و البته به این نکته تلخ هم باید اشاره کرد که ارتش نیاز به پاکسازی داشت که غفلت شد .
✅ آیا بشار اسد به جبهه مقاومت خیانت کرد که امروز برخی انقلابیون مطرح میکنند ؟ چرا برخی جریانها در داخل به او لقب دیکتاتور می دهند ؟
بنظر حقیر ؛ بشار اسد اشتباه کرد اشتباهات بزرگی هم داشت از جمله اینکه خطر وجود معارضین در شمال کشور را جدی نگرفت اما خیانت نکرد ؛ ساده لوحی کرد ؛ این اواخر پیشنهادهای وسوسه انگیز از غرب دریافت کرد به برخی از کشورهای مرتجع عربی اعتماد کرد اما به جبهه مقاومت پشت نکرد ؛ بشار در مسیر تعارف با جبهه مقاومت خصوصا ایران قرار گرفت چون میدانست حکومتش مدیون حمایتهای روسیه و بویژه ایران بود اما وجود بحرانهای پیش گفته ؛ او را در مسیری قرار داد که احساس کرد به بن بست رسیده است . برای همین اشتباه استراتژیک او این بود که دیگر مثل سابق به توصیه های دوستانه ایران عمل نکرد یا نمیتوانست عمل کند ؛ نصیحت پدرانه مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه غرب از راههای مختلف مثل تهدید و تطمیع در صدد توطئه هست باید هوشیار بود که غرب به وعده خود عمل نمی کند را فراموش کرد .
✅ بشار خسته شده بود ؛ ظاهراً نای ایستادن و مقاومت را از دست داده بود ؛ نیم نگاهی به مذاکره با غرب داشت میخواست قدم در مسیری بگذارد که پیش از او یاسر عرفات طی کرده بود . عرفات بعدها پشیمان شد که دیگر دیر شده بود . بشار مصداق کسی بود که بقول معروف « آش نخورده و دهن سوخته » . او پایان خوبی نداشت ؛ در باغ سبز نشانش دادند که با او هر چه کرد آن شیخ نشین ( امارات ) کرد . هر چه بود او به تاریخ پیوست و البته برای همه درسهای عبرت آموز داشت اما نباید یکطرفه او را قضاوت کرد ؛ باید اشتباهاتش را گفت منتها نباید مهر خیانت بر پیشانی او زد . واشنگتن پست نوشت اسد قبل از سرنگونی ؛ توافق با آمریکا مبنی بر دور شدن از ایران را رد کرد ( رد با تایید این گزارش جای تامل دارد ) یا مثل جریانهایی که اساسا اعتقادی به مردم سالاری ندارند به بهانه حمایت از مردم سوریه ؛ او را دیکتاتور خطاب کنند . این جریانها ؛ جمهوری اسلامی را مستقیما به حمایت از یک دیکتاتور متهم می کنند که به پای این دیکتاتور خون شهروندان ایرانی با عنوان مدافعان حرم و در اصل مدافعان حرمسرای بشار اسد ؛ بر زمین ریخته شد . آری وقتی الجولانی بشود آزادیخواه ؛ بشار اسد هم می شود دیکتاتور و مدافع حرم هم ؛ مدافع حرمسرا معرفی می شود . چه میکنه رسانه با افکار ما ؟ مگر میتوانیم نقش بشار اسد در تقویت جبهه مقاومت و در دفاع از آرمان فلسطین و حزبالله و جمهوری اسلامی را فراموش کنیم ؟ نقاط قوت و ضعف او را با هم ببینیم و عوامل دیگر موثر در سقوط او را بررسی کنیم و البته نگارنده مثل همه دلسوزان و حامیان جبهه مقاومت ؛ می گویم آقای بشار اسد ! کاش در داخل اصلاحات لازم را انجام می دادی و همچنان سرود گزینه مقاومت را می خوندی ؛ اما چه کنیم که بضاعت او همینقدر بود .
ادامه دارد ....
https://eitaa.com/ghotbnama1
.
❇️ عبرتکده دمشق ( ۳ ) ❇️
✍ پورخردمند
✅ در قسمت اول به نقش رسانه ها در روایت گری پرداخته شد در قسمت دوم وضعیت داخلی سوریه و نقش بشار اسد در سقوط نظام سوریه بررسی گردید و اینک در قسمت سوم موقعیت سایر بازیگران و چشم انداز آتی تحولات سوریه ؛ مورد تحلیل و مداقه قرار میگیرد :
الف : روسیه و ایران
این دو کشور بخاطر منافع مشترک و نیز انگیزه های متفاوت از زمان پیدایش داعش در کنار دولت و ملت سوریه حضور داشتند و تا قبل از سقوط بشار اسد ؛ همچنان متعهد به حمایت از آن بودند . در طول دوره بعد از شکست داعش ؛ فضای عمومی سوریه ؛ آنگونه که باید ؛ در مسیر اصلاح زیر ساختها و ترمیم مناسبات سیاسی پیش نرفت که دلایل آن در یادداشت گذشته آسیب شناسی گردید و همین مسئله موجب نگرانیهایی در متحدین سوریه گردید و حداقل این نگرانیها از سوی ایران به حاکمان سوریه منتقل گردید اما متاسفانه عزم جدی در برطرف کردن نابسامانیها در طرف مقابل مشاهده نشد .
گفته می شود روسیه و ایران بر سر سوریه معامله کردند ! یعنی بده بستان صورت گرفته است . مثلا روسیه در مقابل برتری بر اوکراین ؛ دست از حمایت سوریه برداشته است ! چقدر سطح تحلیل پایین هست ؛ قرینه این سخن این است که غرب هم بخاطر دست یابی به سوریه حاضر شده از اوکراین دست بشوید ! ضمنا روسیه اینقدر در اوکراین به نقطه حضیض رسیده که میخواهد در قبال اوکراین ؛ پایگاه مهم خود در غرب آسیا (سوریه) را از دست بدهد ؟ روسیه در شاخ آفریقا ؛ لیبی را از دست داد اما حاضر نیست سوریه را هم از دست بدهد .
مضحک تر اینکه گفته می شود ایران هم معامله کرده است خب چه چیزی ایران گرفته تا خیمه مقاومت یعنی سوریه را از دست بدهد ؟ سوریه که بارانداز پشتیبانی از حزب الله لبنان هست و ایران به جایگاه سوریه در تحولات منطقه واقف هست که این کشور چه در دوره حافظ اسد که در خط مقدم مبارزه با رژیم اشغالگر قدس بود و در طول هشت سال دفاع مقدس از ایران دفاع کرد و چه در دوره بشار اسد که همچنان با صهیونیسم مبارزه کرد و یکی از اضلاع مهم جبهه مقاومت بود و ایران برای حفظ آن ؛ سالها در این کشور با جبهه عبری ؛ عربی ، غربی مبارزه کرده است امروز به همه آنها پشت پا زد و سوریه را فروخت ؟ چه چیزی در مقابل آن دریافت کرد ؟ سقوط یکی از اضلاع جبهه مقاومت بیش از هر کشوری حتی روسیه ؛ برای ایران سخت و آزار دهنده هست .
جمهوری اسلامی ایران ؛ ثابت کرده در دفاع از متحدین استراتژیک خود ؛ مطلقا پشت آنها را خالی نمی کند و درک این مسئله دشوار نیست که سوریه در خط مقدم مبارزه با صهیونیستها بود اما به هر باری ؛ احساس گردید که خاکریزهای آن بنا به دلایل داخلی و عوامل بیرونی متاثر از فضای داخلی ؛ استحکام خود را از دست داده و با کمال تأسف از طرفی مردم این کشور فراموشی تاریخی گرفتند که نقش ایران در برخورد با گروههای تروریستی و حفظ حاکمیت این کشور تا چه اندازه مهم بود از طرفی هم تطمیع وسوسه انگیز برخی کشورهای عربی به نمایندگی از سوی غربیها که هیچوقت هم عملیاتی نشد نظام حاکم سوریه را به فاصله گرفتن از ایران و روسیه کشانید هر چند همچنان با آنها همکاری میکرد . در چنین شرایطی ایران با بی تابی اوضاع را رصد میکرد و اگر دولت سوریه رسما درخواست مبارزه با تروریستها را مطرح میکرد نیروهای مسلح ایران ؛ دریغ نمی کردند .اما چه کنیم که اشتباه محاسباتی آقای بشار اسد ؛ کور سوی امید را جهت برگرداندن ورق با ناکامی روبرو ساخت .
ب : ترکیه
این کشور که همواره سودای امپراطوری عثمانی را در سر دارد از زمان پیدایش داعش در سوریه ؛ یک طرف جنگ بود و آشکارا با تجهیز تروریستها ؛ آنها را از طریق مرزهای خود روانه سوریه میکرد و در پی فرصتی بود تا بخشی از شمال سوریه را اشغال و یا حتی ضمیمه خاک خود کند .
بنا به گفته یکی از فرماندهان نیروی قدس ؛ حدود دو ماه پیش ؛ آقای اردوغان به روسیه و ایران تضمین داده بود که بهیچوجه در سوریه اتفاقی نخواهد افتاد اما با آغاز مجدد بحران در این کشور ؛ کاشف بعمل آمد که حدود بیست هزار مزدور از آسیای میانه از طریق ترکیه وارد سوریه شده اند . سوگمندانه باید گفت اردوغان از سیاست فریب استفاده کرد . اگر نبود حمایت لجستیکی ترکیه از گروههای معارض و گسیل مزدوران به سوریه ؛ قطعا امروز شاهد پیاده روی سربازان صهیونیست در قنیطره نبودیم .
ج : کشورهای عربی :
برخی از کشورهای عربی مشخصا عربستان و امارات که زمانی حمایت مالی از داعش داشتند اما پس از ناکامی در ساقط کردن دولت بشار؛ در ظاهر رویکرد خود را تغییر داده و این بار در نقش دایه مهربانتر از مادر ؛ ذهنیت اسد را خراب کرده و به وعده های خود حداقل در قبال چرخش اولیه او به سمت آنها ؛ عمل نکردند امروز نظاره گر جولان دادن صهیونیستها در نزدیکی دمشق هستند .
ادامه دارد .....
https://eitaa.com/ghotbnama1
.
❇️ عبرتکده دمشق (۴) ❇️
✍ پورخردمند
د : آمریکا / اروپا / اسرائیل ( پدر ؛ مادر ؛ فرزند )
عامل بی ثبات ساز در منطقه ؛ این خانواده شرور می باشند که با یک توطئه از پیش طراحی شده که هدف آن ساقط کردن دولت بشار اسد و تضعیف جبهه مقاومت و قطع ارتباط سوریه با حزب الله لبنان و ایران بود ؛ فضا را به سمتی بردند که امنیت رژیم صهیونیستی تامین و سوریه به سرزمین سوخته تبدیل شود . بر همین اساس همزمان با پیشروی جریانهای معارض و مسلحین باصطلاح معارضین به سمت پایتخت ؛ فرزند شرور زوج آمریکا و اروپا بخشهای دیگری از جولان رو به اشغال خود در آورده و تا نزدیکی دمشق پیشروی کرده و تمامی زیرساختهای حیاتی و تاسیسات تحقیقاتی و نظامی از جمله هواپیماهای جنگی ؛ کشتیها و ناوهای سوریه را از بین برده و حتی در اقدامی مزورانه تعدادی از دانشمندان این کشور را ترور کرده است .
نکته عجیب اینکه ؛ معارضین در مورد زندانهایی که باصطلاح کشف کرده بودند مانور می دادند که بعدها ثابت شد واقعیت ندارد اما در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی در نقض حاکمیت سوریه ؛ هیچ واکنشی نشان ندادند و عجیب تر اینکه الجولانی سرکرده معارضین طی مصاحبه ای گفت سوریه با هیچکس سر جنگ ندارد یعنی کاملا از کنار تعرضات اسرائیل عبور کرد ؛ این یعنی خیلی بهداشتی و بسلامتی دستشون در یک کاسه هست .
ت : معارضین و تروریستها
بازیگران میدانی تحولات سوریه ؛ شامل :
۱. مزدورانی از آسیای میانه ( ازبکستان ؛ تاجیکستان ؛ چچنستان ؛ آذربایجان ) که توسط کشور همسایه سوریه ( ترکیه ) پس از آموزش جنگ شهری و پشتیبانی مالی و تسلیحاتی وارد شمال سوریه شدند .
۲. گروه تحریر الشام به رهبری الجولانی که سابق بر این بنام جبهه النصره شناخته میشد که در زمان حاکمیت داعش با این گروه تروریستی همکاری داشت .
۳. کردهای معارض در شرق سوریه که تحت حمایت آمریکا هستند .
۴. بقایای تروریستهای داعشی تکفیری .
۵. برخی جریانهای سلفی تحت حمایت دول مرتجع عربی .
بقول معروف ؛ از گوگوش تا سروش با هدف سرنگونی حکومت بشار اسد و در عین حال با انگیزه های متفاوت ؛ نقش آفرینی کردند .
ادامه دارد .......
https://eitaa.com/ghotbnama1
.
❇️ عبرتکده دمشق (۵) ❇️
✍ پورخردمند
✅ در قسمتهای قبلی ؛ سیر تحولات سوریه تا سقوط دولت بشار اسد را بررسی کردیم . درقسمت پنجم و پایانی ؛ به پیامدها ؛ درسها و عبرتها و نیز سناریوهای محتمل پسا بشار مورد کنکاش قرار میگیرد .
الف ) درسها و عبرتهای یک سقوط :
همانطور که قبلاً اشاره گردید سیر تحول و جابجایی قدرت در سوریه خیلی سریع اتفاق افتاد و موزائیک جبهه مقاومت با دگرگونی محیطی مواجه گردید . فراز و نشیب در اتحادها و ائتلافها و در مناسبات قدرت ؛ آنگاه که در بستر جنگ و ستیز قرار بگیرد ؛ همراه با شکستها و پیروزیهاست این مسئله امری کاملا طبیعی و البته نسبی ست . به این معنا که قرار نیست همیشه شکست بخورید و یا همیشه پیروز شوید . به تعبیر مقام معظم رهبری ؛ موفقیتها نباید ما را مغرور کند و شکستها نباید موجب یاس و ناامیدی گردد . آنچه که مهم است اینکه باید از حوادث روزگار درسها آموخت و عبرتها گرفت . بقول سرباز وطن ؛ حاج قاسم سلیمانی ؛ فرصتی که در دل تهدید است در خود فرصت نیست بشرطی که نترسیم و نترسید و نترسانیم . در موضوع اخیر؛ واقعیت این هست که با توجه به اینکه سوریه یکی از اضلاع مهم جبهه مقاومت بود و سالهای طولانی در مقابل صهیونیستها و حاکمیت داعش ؛ مقاومت کرده بود و از طرفی یکی از متحدان جمهوری اسلامی بود که در دوران دفاع مقدس از دولت و ملت ایران حمایت کرده بود با سقوط دولت آقای بشار اسد ؛ آسیب دید برای همه ما ناراحت کننده هست اما هرگز بمعنای تضعیف ایران نیست .
درست است که جبهه مقاومت ؛ بخشی از جغرافیای خود را از دست داد اما نباید از این نکته مهم غفلت کرد که گفتمان و تفکر مقاومت نه تنها از بین نرفته بلکه انشاالله قدرتمندتر از قبل ؛ گستره آن فراگیر شده و همین گفتمان آمریکا را از منطقه بیرون خواهد کرد البته به شرط اینکه پایان دردناک و در عین حال عبرت آموز سقوط بشار اسد مورد آسیب شناسی قرار گرفته و با تقویت نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف جبهه مقاومت ؛ تفکر پویا و متعالی مقاومت که برگرفته از فرهنگ اسلام ناب و حماسه عاشوراست را بر بلندای آسمان ؛ طنین انداز خواهد شد . ( البته بشارتی که ناخدای کشتی انقلاب دادند انشاالله جوانان غیور سوریه کشورشان را آزاد خواهند کرد )
ما از حضور خود در سوریه ذره ای پشیمان نیستیم چرا که این حضور از پشتوانه قوی منطقی ؛ اخلاقی ؛ دینی ؛ سیاسی و نظامی برخوردار است و شهدایی که در این مسیر تقدیم کردیم هزینه ای بود که از بابت دفاع از حرم اهل بیت ؛ مقابله با تفکر ضد اسلامی و تکفیری و ضد بشری داعش ؛ تقویت جبهه مقاومت ؛ جلوگیری از ورود داعش به کشور ؛ عمل به تعهد خود در قبال دولت وقت سوریه در چارچوب همکاریهای دوجانبه و جبران حمایت دولت و ملت سوریه از دولت و ملت ایران در دوران دفاع مقدس ؛ پرداخت کردیم . این چه کوته فکری ست که کسانی از سر دلسوزی اما از روی بی بصیرتی ؛ افسوس میخورند که حیف ! خون شهدای مدافع حرم هدر رفت ؟ ! معنی این سخن اینست که شهدا بخاطر بشار به سوریه رفتند و امروز با سقوط او ؛ خون آنها هم به هدر رفته است !! در این میان کسانی هم هستند که ریاکارانه برای شهدای مدافع حرم مرثیه سرایی میکنند فراموش نکرده ایم که همینها به مدافعان حرم می گفتند مدافعان حرمسرای بشار ! برای چندمین بار باید عبرت گرفت که هزینه مقاومت کمتر از تسلیم هست ؛ باور ندارید روح یاسر عرفات و قذافی را احضار کنید و بپرسید .
ب ) سناریوهای محتمل پسا بشار :
اینکه سوریه به چه سمتی خواهد رفت و مناسبات قدرت چگونه شکل خواهد گرفت باید دید بازیگردانان چه سودایی در سر دارند ؟ اما چندین سناریو برای دوران پسا بشار قابل تصور می باشد :
اول : تکرار تجربه لیبی پسا قذافی .
یعنی نبود یک دولت مقتدر مرکزی و افتادن هر تکه از کشور به دست یک قوم و طایفه و گروه و فرو رفتن سوریه در جنگ داخلی ویرانگر که دامنه آن میتواند به بیرون از سوریه سرایت کند . ( احتمال قوی )
دوم : ایجاد دولت فدرالی ( بعید )
سوم : تجزیه و اشغال مناطقی از خاک سوریه توسط ترکیه و رژیم صهیونیستی ( ممکن )
چهارم : حکومت خلافت اسلامی غیر تکفیری با محوریت تحریرالشام ( احتمال قوی اما پر تنش )
پنجم : تشکیل دولت سکولار ضد شیعی ( محتمل )
✅ فرجام سخن :
آمریکا و صهیونیست ها به دنبال خاورمیانه جدید و نظم نوینی هستند که در نتیجه آن کشورها تجزیه و دولت های ضعیف با چاشنی خشونت بازتولید شوند . در واقع آمریکا از راهبرد « آتش بزن مدیریت کن » بهره خواهد گرفت ؛ منتها دیر یا زود همه خواهند فهمید که جدایی سوریه از جبهه مقاومت به معنای استقرار نظم نوین و مطلوب عبری ؛ غربی ؛ عربی و ترکها نخواهد بود . جولانی ها و گولانی ها بلای جان اردوغان ها و بن سلمان ها خواهند شد ؛ آن روز دیر نیست .
ۗ وَمَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَكِيمِ
https://eitaa.com/ghotbnama1
.
❇️ لاشخورها پیش شما ؛ پروانه اند ❇️
✍ پورخردمند
⚫️ حشمت اله فلاحت پیشه :
مردم ایران خوشحال باشید . دیگر کسی نمیتواند میلیاردها دلار پول شما را در سوریه هزینه کند .
✅ عمق درک جناب فلاکت پیشه ؛ ببخشید فلاحت پیشه رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم تا این حد نازل و سخیف هست . راستی پروژه نفوذ یعنی چی ؟ کسی میتونه جوابمو بده ؟
جناب حشمت اله !
اگر می گفتید دیگر کسی نمیتواند سبزپوشان سپاه را به سوریه بفرستد تا شهید بشوند ؛ میشد اینگونه تعبیر کرد که نگران جان شهروندان ایرانی هستید ! اما آنقدر وقیح هستید که بجای نگران شدن از شهادت عزیزانمان ؛ نگران دلار هستید .
⚫️ الهام علیف در گفتگو با اردوغان از وضعیت جدید سوریه ابراز خرسندی کرد.
✅ خانم یا آقای الهام و جناب اردوغان !
آنچه که امروز در سوریه شاهد هستیم چیزی نیست جز هرج و مرج در شهرها و روستاها ؛ جنایات مسلحین در اعدامهای خیابانی ؛ غارت ادارات دولتی ؛ حمله به ذخایر بانک مرکزی ؛ خروج تعدادی از شهروندان از سوریه ؛ بی ثباتی سیاسی .
میشه بفرمایین دقیقا از چه چیزی ابراز خرسندی می کنید ؟
آهان ببخشید الان یادم افتاد که از چه چیزی خرسند هستین و خنده مستانه می زنین .
از اشغال بخشهایی از سوریه توسط جد و آبادت ( اسراییل ) و رسیدن به نزدیکیهای دمشق .
از بین رفتن زیر ساخت های علمی ؛ تحقیقاتی و نظامی سوریه توسط جد و آبادت ( رژیم کودک کش )
از فعال شدن جوخه های اعدام دانشمندان و نخبگان نظامی و علمی سوریه توسط جد و آبادت ( رژیم صهیونیستی )
⚫️ برخی از خبرگزاری ها و رسانه های غربی ؛ عکسها و ویدیوهایی رو مخابره کردند و در کشور ما هم در برخی شبکه های اجتماعی منتشر شد که در آن معارضین مسلحین مشروعین ؛ زندان یا زندانهایی را کشف کردند و زندانی ها از وضعیت حافظ اسد و صدام حسین سوال می کردند و اصلا بشار اسد رو نمی شناختند و نمی دانستند موبایل چیست ...
✅ جنابان معارضین مسلحین مشروعین !
اولندش :
درب و تحته همه زندانهای مخوف در همه جای دنیا شکسته باد ایشالله .
دومندش :
دست مریزاد که همین روز اول در تاریکی ؛ این زندانها رو کشف کردین و با زندانیان به گفتگو نشستین اما در روز روشن ؛ صهیونیستها تا چند قدمی دمشق رسیدند ؛ مدام مراکز حساس را بمباران میکنند ؛ دانشمندانتان را ترور می کنند ؛ برایتان خط و نشان می کشند ؛ تمام هواپیماها و تجهیزات نظامیتان را نابود کردند ؛ در قنیطره عکس سلفی می گیرند اما دریغ از شلیک یک گلوله به سمت آنها یا حتی صدور یک بیانیه در محکومیت اشغالگری صهیونیستها . اصلا صهیونیست دیدین ندیدین . ( همون شتر دیدی ندیدی )
سومندش :
اینکه خیلی از زندانیان بشار اسد رو نمی شناختند معنایش این نیست که در دوره حاکمیت ایشون ؛ کسی توسط او زندانی نشده ؟ یا اگر شدند چرا در مورد بشار اسد چیزی به هم بندیهای خود نگفتند ؟ چرا زندانبانها چیزی به آنها نگفتند ؟ نکنه خود زندانبانها هم از زمان حافظ اسد تا الان در همون زندانها خدمت میکردند ؟
قطعا این سوالات بمعنای این نیست که در زمان بشار اسد کسانی زندانی نشده اند معلومه که شده اند . غرض اینست که بگویم به کاهدان نزدید وقتی گفته میشه زندانیان بشار اسد رو نمی شناختند یا نمی دانستند موبایل چیست ؟
چهارمندش :
دستتان با دستشان ( صهیونیستها ) در یک کاسه نیست ؟ جان ابوبکر البغدادی ؛ یا الجولانی راستشو بگید .
https://eitaa.com/ghotbnama1