⭕️ چرایی تمجید رهبر معظم انقلاب از دولت
عبدالله گنجی روزنامهنگار نوشت:
🔹سنگینی کار دولتها همیشه تذکر رهبری به مجالس و دیگران بوده است و عمدتاً در بزنگاهها و تنگناها براساس اصل ۵۷ قانون اساسی به کمک دولتها آمدهاند. تلاش، زحمت و دوندگی در همه دولتها با نوساناتی وجود داشته است، اما تمجید از این دولت و برجسته کردن این امر بهعنوان یک «تمایز» صرفاً احساس تعلق عاطفی نیست که ترسیم افقی است تا دولتهای آینده بدانند تعبیه کدام شاخصها در رفتار، گفتار و عملکردشان آنان را واجد تمجید میکند؟
🔹با فرض اینکه اغراض بر آنان حاکم نیست باید دو منظر نگاه به دولتها در کشور (اینجا دولت مستقر) را اینگونه فهمید: دستهای ایران را یک کشور طبیعی با همه امکانات و ظرفیتهای بالقوه میبینند و استانداردهای غرب را که از قضا جهانشمول تعریف میکنند روی عمل دولت میگذارند و میبینند که نمیخواند. این جماعت فرضشان عملکرد یک دولتی است که در اتوبانی صاف در حرکت است. فرض آنان از ایران کشوری است مثل لهستان، اسپانیا، مالزی، الجزایر و غیره، یعنی کشوری که همه زمینهها برای توسعه در آن آماده است و اگر مانعی وجود دارد صرفاً انسانی و بیعرضگی است.
🔹در نقطه مقابل (که نظر رهبری هم هست) دولتها در حالی کشور را اداره میکنند که زیر فشار ۱۸۰۰ تحریم هستند، سیستم بانکی جهان روی ایران بسته است، پذیرش FATF (که برای کشور عادی چیز بدی نیست) بهخاطر معنادهی غرب به تروریسم موجب بردن ایران به شورای امنیت میشود.
🔹دور زدن تحریم با سوختن و تحریم شرکتهای لورفته امر پیچیدهای است، حتی مسیرهای سنتی ارز نیز بسته میشود، در روابط ما با کشورها اختلال ایجاد میکنند، فروش نفت را به حداقل میرسانند، دشمن میلیاردها دلار صرف اقدامات امنیتی و رسانهای علیه ایران میکند و.... در چنین شرایطی پرداخت بموقع حقوق ۵ میلیون شاغل و بازنشسته ازسوی دولت هنر محسوب میشود.
🔹نداشتن مشکل کمبود کالاهای اساسی در کشور هنر است، بازگرداندن پول نفت (که در این دولت صددرصد برگشته است) مهارت است.
🔹زیر آتش سنگین دشمن و فعالیت ۳۸۰ کارمند وزارت خزانهداری آمریکا در سراسر جهان علیه ایران، پیوستن به ائتلافهای بزرگ جهانی عظمتآفرین است.
🔹نجابت رئیس دولت در کلام، دوری از تولید نخودسیاه برای سرکار گذاشتن مردم و مردمی بودن مسئولان کشور واجد تمجید است.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ بر خلاف دوستان اصلاحطلبم، به آینده اقتصاد ایران بسیار بسیار خوشبین هستم
سعید لیلاز عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در گفتگو با روزنامه شرق:
🔹من گاهی وقتها میبینم برجستهترین نخبگان ایران در واکنش به حوادث یا اظهارنظرهایی که میشود، به چنان فرومایگی دچار میشوند و چنان فرومیغلتند که به یک پوپولیسم دردناک و پیشپاافتاده دچار میشوند. آن زمان است که واقعا برای ملت ایران ناراحت میشوم که ما داریم ادعا میکنیم اینها را میخواهیم راهبری و نمایندگی کنیم و میخواهیم جلو ببریم. این نشان میدهد که چقدر روشنفکری حداقل در ایران بیشتر به سلبریتیبودن شبیه است تا روشنفکربودن و نخبگی. یعنی دنبال مرید جمعکردن و فالوور جمعکردن و لایکخوردن و لایکگرفتن و این حرفها هستند یا میخواهند دل کسی را خنک کنند یا میخواهند کسی را بچزانند و اصلا دنبال کشف حقیقت نیستند.
🔹من رفتم پژوهشی کردم و متوجه شدم ما شهریور ۱۴۰۰ از رکورد تاریخی بالاترین عدد تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۹۶ عبور کردیم. از شهریور ۱۴۰۰ تا الان هرچه رشد در اقتصاد ایران دارد اتفاق میافتد، جدید است که الان دو سال آن دارد تمام میشود. ما در این دوره ۲۱ ساله بدترین موج تلاطم در تاریخ ایران را شاید داشتیم به لحاظ اقتصادی. دو نوبت تحریم اقتصادی که دومی بدون تردید شدیدترین در تاریخ بشر است. من میتوانم تاریخ تحریمها را همین الان تدریس کنم. میدانم در عراق چه گذشته. ولی عراق به اندازه ما نتوانست مقاومت کند و کوبا هم همینطور.
🔹درست است که زرق و برق عربستان بیشتر است، ولی الان میزان ساختمانسازی در منطقه ۲۲، اندازه کل دوبی است، بقیه تهران را اصلا کنار بگذارید. میدانید! رسیدیم به یک خودانکاری که از لج همدیگر است. لطفا یادتان باشد که وضعیت ایران بدتر از عربستان نیست، بدتر از امارات عربی متحده نیست، بدتر از کویت نیست و حتی بدتر از روسیه نیست. در ایران تصور این است که شما محال است بتوانید بدون کمک حکومت و دولت یک روزنامه مستقل و یک بنگاه مطبوعاتی مستقل درست کنید؛ الان من میتوانم بگویم ۱۰ تا مؤسسه کاملا مستقل از حاکمیت داریم؛ نگاه کنید به «دنیای اقتصاد»، به «شرق»، به روزنامه «مردمسالاری» و... اینها تقریبا بدون حمایت حاکمیت دارند کار خودشان را انجام میدهند.
🔹وی در پاسخ این سؤال که آینده ایران را چگونه میبینید؟ میگوید: آن چیزی که من برای آینده ایران دارم میبینم، این است که ما سمتگیریمان به سمت توازن است. یعنی چه؟ یعنی در بودجه امسال ۸۶۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی درآمد مالیاتی توسط دولت شده است. میدانید که برخلاف تصور اغلب اقتصاددانان تمام بودجه پارسال در مالیاتستانی تحقق پیدا کرد و در ناآرامیهای پاییز، مهمترین جایی که آسیب دید بخش خدمات و درآمدهای مالیاتی دولت بود. هر چقدر تمرکز دولتها از نفت کاسته شود، به ناچار بر مالیات خواهد افزود و این یعنی توازن طبقاتی، یعنی دموکراسی.
🔹درباره آینده ایران باید تأکید کنم که من به لحاظ مادی به آینده ایران خیلی امیدوار هستم و امکان سرنگونی ساختار سیاسی وجود ندارد. امکان بروز ناآرامیها هم بسیار ضعیف است بهخاطر اینکه ما یک طبقه متوسط بسیار نیرومند در ایران داریم.
🔹خبرنگار در ادامه میپرسد «ترکیه در توسعه از ایران جلوتر است. تقویت روحیه ملیگرایی چقدر در رشد ترکیه تأثیر داشته است؟» و لیلاز پاسخ میدهد: من اصلا این را قبول ندارم و چنین چیزی وجود ندارد و آن را توهم میدانم...
🔹من به آینده ایران بسیار بسیار خوشبین هستم. میدانید؟ فقط ۴۰ درصد ظرفیت صنعتی ایران الان دارد استفاده میشود. بنابراین تا یکدورهای بیش از ۱۰ سال، ما بدون سرمایهگذاری جدی حتی میتوانیم رشد اقتصادی دورقمی داشته باشیم.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ روز پر از طنز رسانههای ضدایران؛ نخندید، اینها واقعاً مثلاً خبر است!
🔰 از بین سطور: آمریکا در واقع به مصی علینژاد گفته باید بمیری!
تسنیم نوشت:
🔹شکست سنگین و افتضاح ضدانقلاب در تبدیل سالگرد فوت مهسا امینی به شروع اغتشاش دیگر، آنها را به طنّازی و استندآپ کمدیهای جالب در رسانههایشان کشانده است.
🔹علیرغم آنکه این جریان از ماهها پیش وعده میداد که ۲۵ شهریور اصلاً کار را تمام خواهد کرد، امروز خیابانهای تمام شهرهای کشور نه تنها خبری از آن اغتشاش و شورش نبود، بلکه یکی از آرامترین و خلوتترین روزهای سال را تجربه میکرد و از جهاتی شبیه به روزهای اوّل فروردین هر سال بود! همانقدر خلوت، و البته همانقدر هم هوای سالم از نظر تنفسی!
🔹به هر حال، ۲۵ شهریور نه تنها آنچه ضدانقلاب میخواست نشد، بلکه هفتههای اخیر به یک کلکسیون و مجموعهی کمنظیر از گافها، خفّتها و اعترافها و اقرارهای این جریان تبدیل شد.
🔹آشکارشدن ارتباط امنیتی ضدانقلاب با یکی از وحشیتریی گروهها، یعنی صهیونیستها و در رأس آنها نتانیاهو، اذعان امثال حسین باستانی کارشناس بیبیسی فارسی به دروغ بودن بسیاری از ادعاهای رسانهای دشمن طی یکسال گذشته، استعفای سیما ثابت از مزدوران اغتشاش، آنهم به این دلیل که در ایران اینترنشنال تحت آزار دیگران بوده!، اذعان سرکرده گروهک تروریستی کومله درباره بیعقلی مخالفان جمهوری اسلامی و عقلانیت نظام، اخراج گروهک تروریستی منافقین از آلبانی و ممنوعالورود و خروج شدن مریم رجوی و دهها مورد دیگر بخشی از اتفاقاتی است که درباره جریان ضدایران طی هفتهها و ماههای اخیر رخ داده است.
🔹به اینها اضافه کنید حماسهای که در سفر به شمال اتفاق افتاد! ربع پهلوی به مردم گفت خواهشاً در این روزها سفر نروید تا قیام کنیم! و البته اتفاقی که افتاد این بود که برخی رکوردهای مصرف بنزین جابجا شد و ترافیک بیسابقهی ۲۵ کیلومتری در ورودی گیلان شکل گرفت!
🔹امّا از شاهبیتهای این ماجراها شاید بتوان به دو موضوع اشاره کرد: نخست اینکه مسعود بهنود از کارشناسان بیبیسی، رسماً یک جمعبندی جمع و جور از رضا پهلوی و وابستگانش ارائه کرد و گفت که «اندازهی گاو هم نمیفهمد». اگرچه کمی دیر به این جمع بندی رسید، ولی به هرحال این اتفاق افتاد.
🔹همچنین دولت آمریکا هم به مصی علینژاد که ملیّت خود را هم فروخته، اعلام کرد که باید هویّتش را نیز تغییر دهد و پنهان شود!
🔹مصی علینژاد گفته که از این ایمیل دولت آمریکا شوکه شده، البته اینجا اتفاقاً کمی حق دارد؛ همه میدانیم معنای تغییر هویت چیست؛ در واقع آمریکا به او گفته است که مصی علینژاد باید بمیرد و دیگر نباید چنین هویتی وجود خارجی داشته باشد!
🔹حالا با این توصیفات، شما اگر جای ایران اینترنشنال بودید از سر فشار و استیصال، از همین طنّازیها در سالگرد پخش نمیکردید؟ به عکس خبرهایشان دقت کنید؛ میگفتند دین را قبول ندارند و باید همجنسبازی هم آزاد باشد، حالا شله زرد هم میزنند.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ دلسوزانه با خانم علمالهدی درباره ماجرای بانوی اوّل
تسنیم نوشت:
🔹خانم جمیله علمالهدی همسر آیتالله رئیسی رئیسجمهور کشورمان صبح دیروز در همایش زنان تاثیرگذار که در مشهد مقدس برگزار میشد در واکنش به اظهارنظری که ایشان را بانوی اول کشور معرفی میکرد، گفتند که در ساختار جمهوری اسلامی، بانوی اوّل همسر رهبر معظم انقلاب هستند.
🔹این گفتهی خانم علمالهدی با واکنشهای عمدتاً منفی نیروهای انقلابی مواجه شد که به نظر میرسد واکنش کاملاً معقولی است؛ به دلایل و توضیحات ذیل:
🔹۱- خانم جمیله علمالهدی فارغ از آنکه دختر چه کسی و همسر چه کسی است، خود جایگاه علمی قابل احترامی دارد؛ ایشان دکترای خود را در سال ۱۳۸۰ در رشته فلسفه تعلیم و تربیت از دانشگاه تربیت مدرس دریافت کرده و هماینک نیز استاد دانشگاه شهید بهشتی است. خانم علمالهدی یکی از صاحبنظران حوزهی آموزشی خود و همچنین مباحث مربوط به حوزه زنان است.
🔹۲- همچنانکه گفته شد، خانم علمالهدی به جهت صاحبنظر بودن در برخی موارد، همچون دیگر افراد جامعه میتواند دیدگاههای خود را مطرح کند و با اقبال یا نقد معمول مواجه شود؛ همچنانکه پیش از ریاستجمهوری آیتالله رئیسی نیز او نقش نسبتاً فعالی را در حوزه اجتماعی ایفا میکرد و کسی هم نمیتوانست از این جهت به ایشان خرده بگیرد.
🔹۳- با این حال، اینکه تصوّر شود با ریاستجمهوری یک فرد در ایران، برای همسر ایشان، جایگاه بخصوصی به لحاظ ساختار قانون اساسی کشور ایجاد میشود، قطعاً خطاست. البته خانم علمالهدی در این مراسم عنوان میکند که برخلاف معرفی ایشان به عنوان بانوی اول در جشنواره، این عنوان متعلق به وی نیست؛ امّا مسئله اینجاست که اساساً چنین جایگاه و عنوانی در کشور وجود ندارد که متعلق به همسر رئیسجمهور باشد یا ایشان بتواند آن را از آنِ شخصیت دیگری بداند.
🔹۴- یکی از مزیّتهای دولت آیتالله رئیسی در طول یک سال و نیم گذشته دوری این دولت از حاشیه و تمرکز آن بر کار و خدمت بوده است؛ قطعاً این را هم میفهمیم که رقبا و بعضاً مخالفان این دولت از تلاشی برای حاشیهسازیهای گاه و بیگاه و بیبنیاد برای آن فروگذار نمیکنند، امّا مسئله اینجاست که نباید مباحثی که اصلاً نه صحیح است و نه ضرورتی برای طرح آن وجود دارد، مثل همین بحث انتزاعیِ بانوی اوّل، موجب شود که بدخواهان دولت دستاویزی برای حاشیهسازی پیدا کنند.
🔹۵- همچنانکه جمهوری اسلامی همان دموکراسی غربی نیست و بر مبنای اسلام و عدالت و شئونات شرعی و واقعی افراد، و نه نسبتهای فامیلی و ... استوار است، به همان دلیل هم چیزی به نام بانوی اوّل نه در آن وجود دارد و نه نیازی به چنین عناوین مندرآوردی هست. لذا اصل طرح این بحث، یا مباحثی که شائبهی در میان بودن تمایل به طرح آن را، از ناحیهی هر کس که باشد، به میان بکشد، حتماً غلط است.
🔹۶- طی هفتههای گذشته برخی رسانهها با اقداماتی که ظاهرش رنگ و بوی حمایت از خانم علمالهدی داشت، عملاً به نحوی به مسئلهی فعالیتهای اجتماعی و سیاسی ایشان ورود کردند که بیش از آنکه جاذبهی جدّی برای مخاطب داشته باشد، تولید شائبه و دافعه میکرد. احتمالاً –و یا به تعبیر بهترش، امیدواریم که- این اقدام مورد تایید خانم علمالهدی هم نبوده (باشد)؛ امّا از تیم رسانهای رئیسجمهور انتظار میرود که در مواجهه با چنین اتفاقاتی، این رسانهها که قاعدتاً بدخواه دولت هم نیستند را توجیه کند که حمایت از دولت، از روش درستتر و نه مباحث سوررئال، حتماً نتیجه بهتری خواهد داشت.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ درباره طوفان الاقصی
مهدی محمدی تحلیلگر سیاسی نوشت:
🔹۱- تاریخ ورق خورده است. روزهایی که اکنون در آن هستیم به آینده منطقه شکل خواهد داد. ظرف چند ساعت انبوهی از محاسبات و معادلات بسیار قدرتمند دود شده و به هوا رفته است. آتش از همان جایی شعله ور شده که گمان می کردند برای همیشه خاموش شده است.
🔹۲-نبرد «طوفانالاقصی» حملهای بزرگ و تاریخی به محاسبات دشمن صهیونیستی است. چنین ضربهای از روز اشغال تاکنون بیسابقه است. جنگ البته تازه آغاز شده و بسیاری شگفتیها در راه خواهد بود. اسرائيل هنوز نتوانسته آنچه را در چند ساعت با آن مواجه شد، حتی فهرست کند.
🔹۳-حمله به محاسبات اسراییل روح نبرد فعلی است. اسراییل مجموعهای از محاسبات بسیار خطرناک پیدا کرده و بر اساس آن راهبردهایی احمقانه تنظیم کرده بود. این توهمات باید زدوده میشد.
🔹۴- محاسبه نخست اسرائیل در ماههای گذشته این بود که میتواند مسجدالاقصی را حقیقتا ویران کند و معبد خویش را بر ویرانه آن بسازد. تیمی از رادیکالهای اسرائیل که اکنون بر سرکارند عزم خود را جزم کرده بودند که به زودی دیگر چیزی به نام مسجدالاقصی وجود نداشته باشد.
🔹۵-بر همین اساس، محاسبه دیگر اسرائیل این بود که میتواند به دوران نخستین اشغال و کشتار بازگردد. خانهها را در قدس غصب کنند و هر اسراییلی بتواند همینطور که در خیابان راه میرود مسلمانان را به صرف یک ظن ساده به قتل برساند و راه خود را بکشد و برود. این داستان هر روزه در قدس بود.
🔹۶- اسرائيل محاسبه کرده بود که کار در غزه تمام است و کسی در حماس اراده جنگیدن ندارد. گمان می کردند اختلاف میان گروههای مقاومت در اوج است و جهاد تنها مانده. حساب کرده بودند که قطر و مصر واقعا حماس را مهار و اراده جنگی آن را سرکوب کردهاند.
🔹۷- محاسبه مهم دیگر اسراییل این بود که جبهه شمالی در وضعیت بازدارندگی پایدار قرار دارد و حزبالله هرگز ریسک ورود به یک درگیری دیگر را نخواهد پذیرفت.
🔹۸- بر این مبنا، اسرائيل به ۴ نتیجه مهم رسیده بود: ۱- میتواند اشغال را کامل و قدس را تخریب کند. ۲-میتواند جبهههای جنوبی و شمالی را برای همیشه خاموش نگهدارد. ۳- عادیسازی را به بقیه کشورهای اسلامی تحمیل کند و ۴- کل انرژی خود را صرف ‘گسترش نظامی به شرق’ و تمرکز بر ایران کند.
🔹۹- درون این مجموعه محاسبات هیچ جایی برای چند گزینه وجود نداشت: ۱- غزه دست به تهاجم ترکیبی بزند و آزادی فلسطین را مانور کند. ۲-جبهه های شمالی و جنوبی همزمان و با رویکرد تهاجمی فعال شود. ۳-در حالی که موساد ژست اشراف و اقدام در تهران می گرفت، جنگ به درون شهرکها کشیده شود.
🔹۱۰-اکنون تاریخ ورق خورده و من فکر نمیکنم هیچ سناریوی سادهای وجود داشته باشد. روشن شده که اسراییل رفتنی؛ بقیه جزئیات است!
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ واقعیت این است که فلسطینیها تغییر کردهاند
عطاءالله مهاجرانی نوشت:
🔹در واقع سیا و موساد در منطقه غرب آسيا، اتاق فکر و فرماندهی مشترك داشته و دارند. بدیهی است که دستگاه اطلاعاتی برخی کشورهای عربی منطقه نیز در همین حال و هوا پرواز میکنند؛ و سرانجام هزاران مامور خبرچین که در سازمانهای فلسطینی نیز رخنه کردهاند و نهایتاً تجهیزات بسیار مدرن نظارت بر منطقه غزه و همینطور شهرکهای یهودینشین اطراف غزه، حال چگونه مجموعه سازمانهای اطلاعاتی و امکانات مدرن رصد کردن زمین و هوا و دریا، در خواب بودند و ساعت ششونیم صبح شنبه، فلسطینیها، به روایت اسرائیل بیش از دو هزار راکت به سوی شهرهای عسقلان و سدیروت و حتی تلآویو، پرتاب کردند؟ چگونه گردانهای جهادی توانستند به درون شهرکها نفوذ کنند؟ و عملیات را در ۵۰ نقطه سازمان دهند؟ چگونه این گردانها به پایگاه نظامی «کفّار عزّه» حمله کردند و نظامیان اسرائیلی را به قتل رساندند و یا اسیر کردند؟
🔹نتانياهو چنانکه روزنامه هاآرتص روایت کرده، با تاکید گفته است: «ما با یک جنگ تمامعیار روبهرو هستیم. این جنگ است، عملیات نیست.» بسیار خوب اگر حماس و جهاد اسلامی توانستهاند یک جنگ تمامعیار را سازمان بدهند، این جنگ که کار یکی دو روز و یک هفته و یک ماه نیست. نیاز به ماهها برنامهریزی دارد. شاید به همین دلیل گزارشگر بیبیسیفارسی، از سفر رهبران حماس در مدت یکسالونیم گذشته به ایران و بیروت، برای هماهنگی همین جنگ تفسیر میکرد!
🔹البته چنین تفسیری که میخواهد نقش ایران و یا حزبالله را پررنگ نشان دهد در بطن خود دستکم گرفتن رهبران و مجاهدان فلسطینی است. مثل همان تحلیلی که به جای اینکه مجاهدان حوثی در یمن را درست بشناسد و راز و دلایل مقاومت و جهاد مردم یمن را بفهمد، به تفسیر آسان پناه میبرد، که ایران در پس صحنه یمن است!
🔹واقعیت این است که فلسطینیها تغییر کردهاند. دیگر فلسطینیها را با مدل سازمان الفتح نمیتوان سنجید و تفسیر کرد. تغییر دیدگاه فلسطینیها، از الفتح تا حماس و جهاد اسلامی، موجب تغییر در ساحت فلسطين شده است. اعضاء سازمان الفتح، برای بسیاری از آنان، فلسطين یک بهانه برای زندگی مرفه و تجارت بوده است. مجاهدان حماس و جهاد اسلامی برای فداشدن آمادهاند. زندگی آنان مساوی با آرمان فلسطين است.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ عملیات ۷ اکتبر غزه و منافع ملی ایران؛ سرزمینها بعد از ذهنها آزاد میشوند (بخش اول)
مسعود فروغی روزنامهنگار و فعال رسانهای نوشت:
🔹«اندیشه دولت یهود از اساس مقولهای ناهنجار و غیرعادی است... چرا ما باید تنها ناهنجاری تاریخ دوران مدرن را به رسمیت بشناسیم؟» نوام چامسکی. ماجرای فلسطین یک چالش تاریخی است یا تقابل مذهبی؟ دعوای حقوقی بر سر حق مالکیت زمین است یا محصول طراحی غرب برای این بخش از جهان؟ ریشه در مفاهیم الهیاتی دارد یا نمادی تاریخی از استعمار مدرن است؟ و دهها سوال دیگر.
🔹تاکنون درباره مساله فلسطین چگونه فکر میکردید؟ از زاویه اخبار تلویزیون ایران که با ادبیاتی یکسان و کسلکننده از «مقاومت» نیروهای جهادی فلسطینی میگوید یا از زاویه قصههای تخیلی رسانههای غربی؟ فکر میکنید این رویارویی بزرگ در منطقه ما اساسا چه ربطی به ایران و زندگی ما دارد؟ آیا با فرض یک طرحواره تاریخی تحولات سرزمینی را که در اشغال صهیونیستها است بهطور مستقیم موثر بر زندگی و زمانه ما میدانید؟ اصلا چگونه ممکن است مردمانی با دینی خاص با خرید آرام آرام زمینهای مردم بومی یک منطقه آنجا را تصرف کنند؟ انگلیسیها در زمانی که سوار بر اسب مراد بودند و جهان را اداره میکردند، چه نقشی در خلق داستان امروز ما داشتند؟ این سوالها هر کدام براساس پیشفرضهایی ایجاد میشود که اگر آنها را دستکاری کنیم، پاسخها نیز عوض میشوند.
🔹رابطهای پیچیده و بعضا گمراهکننده میان وضعیت فعلی ایران در میانه سال ۱۴۰۲ و سوالهای بالا وجود دارد که نمیتوانیم از آنها بهسادگی عبور کنیم؛ هرچند نسبتیابی ایران با مساله فلسطین از نظر جغرافیایی و مذهبی یک رابطه غیرقابل انکار است اما تقلیل ماجرا به مجاورت جغرافیایی و دینی هم معقول بهنظر نمیرسد. چه آنکه با همان نگاه تقلیلگرایانه هم تشکیل یک نیروی معارض علیه تمامیت ارضی کشور در فاصلهای کم با مرزها امری ساده و عادی نیست. حال آنکه نمیتوانیم از مسالهای که تمام ابعاد فکری، تاریخی، سیاسی و اجتماعی آن بهنوعی به ایران گره خورده بهراحتی گذشت و باید بهدنبال چهارچوبی از مفاهیم گشت تا بهصورت حداکثری پاسخگوی سوالات اساسی و نیازهای تاریخی ما باشد.
🔹رخداد صبح شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۲ (۷ اکتبر ۲۰۲۳) در جنوب سرزمینهای اشغالی که یک واقعه ساده تاریخی نبود؛ از این منظر اهمیت فوقالعادهای دارد. رسانههای مرجع دنیا که بهصورت تقریبا یکپارچه در اختیار غربیهاست، نتوانستند شوکه شدن از ضربه بزرگی که اسرائیل خورد را پنهان کنند و شاید کسی وجود نداشته باشد که ورود فلسطینیها به مناطق اشغالی را بتواند با واقعه تاریخی دیگری مقایسه کند. از نظر نظامی و امنیتی تصویر غیرقابل نفوذ بودن مرز صهیونیستها بهصورت تاریخی فرو ریخت. تصویری که میخواست صدای هرگونه مبارزه با اشغالگری در جهان اسلام را محکوم به سکوت کند و پروژه عادیسازی را امری عقلانی و غیرقابل برگشت، نشان دهد.
🔹پذیرش واقعیت وجود صهیونیستها که با ارجاع به دادههای تاریخی عملی نبود؛ در گام نخست با استفاده از تضعیف نیروهای معارض درون فلسطین و در گامهای پسینی در سوریه و لبنان با تکیه رویدادهای داخلی آنها طرحریزی و اجرا شد. اتصال تشدید تضادهای قومی و مذهبی با تضعیف هر جریان مقاوم در برابر صهیونیستها و استفاده از برگ اقتصادی و فشار کمرشکن به جامعهای که در این صفآرایی، نظام سیاسی مخالف اشغالگری را نمایندگی میکند نیز بر این اساس عملیاتی شد.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ عملیات ۷ اکتبر غزه و منافع ملی ایران؛ سرزمینها بعد از ذهنها آزاد میشوند (بخش دوم)
🔹از این منظر برای پیدا کردن چهارچوبی مفهومی که بهصورت واضحی توضیحدهنده منافع ملی ایران در ماجرای فلسطین باشد، واقعه مهم و حیاتی ۷ اکتبر کمککننده بزرگی است و در سه لایه تحلیلی قابل توصیف است:
🔹یکم. آمریکاییها میخواستند تمام نیروهای مخالف عادیسازی در سه سطح درون جهان اسلام را خاموش کنند؛ اول مبارزان داخل فلسطین، دوم گروههای مقاومت سازماندهی شده در کشورهای همسایه مثل لبنان، سوم نیروهای اجتماعی مخالف وجود اسرائیل در میان مسلمانان. الگوسازی موفق از دولتهای موافق عادیسازی و الگوسازی شکست خورده از مخالفان با فشارهای اقتصادی وحشتناک در این مسیر عملیاتی میشد. در طول سه دهه اخیر جریانهای دانشگاهی غیرمسلمان زیادی مخالف اشغالگری صهیونیستها در غرب شکل گرفته است.
🔹اصلیترین نقطه عزیمت جریانهای داخل و خارج از جهان اسلام که همراه با ایده مقاومت شکل گرفتهاند، وجود مبارزان فلسطینی است؛ تا آنها نباشند تمام ایدههای بیرون از فلسطین تضعیف میشوند. عملیات بزرگ شنبه در جنوب سرزمینهای اشغالی، مهر باطل به ایده عادیسازی از منظر هضم جامعه فلسطین در جمعیت اشغالگران صهیونیست بود. انگاره تمام شدن نسل مبارزان که در ایران نیز بهصورت پررنگ تکرار میشد بر این فرضیه استوار بود که وقتی فلسطینیها هم وجود اسرائیل را پذیرفتهاند؛ ما چرا اصرار بیهوده داریم؟
🔹هرچند در دو دهه اخیر آزادی جنوب لبنان و پیروزیهای چشمگیر مقاومت در غزه این انگاره را سست میکرد ولی عملیات طوفان اقصی در صبح شنبه دیگر جای هیچ شک و شبههای باقی نمیگذارد. آمریکاییها در آستانه رساندن دست عربستان به دستان زهرآلود صهیونیستها بودند و حالا صحنه تغییر کرد. مساله اشغالگری صهیونیستها در سرزمین مادری فلسطین یکبار دیگر به سطح جامعه مسلمانان آمد و ایده مبارزه برای بازپسگیری وطن جذاب شد.
🔹نیرنگ عادیسازی هرچند شکاف عمیقی در جهان اسلام ایجاد کرده اما نتوانست ریشه مبارزه علیه اشغالگران را خشک کند و حالا صحنه تغییر کرد. عدالتطلبان و آزادیخواهان به عملی شدن آزادی سرزمینهای اشغالی امیدوار شدند و همین امر، اتصال معنایی میان آنها و بدنه اجتماعی درون جهان اسلام ایجاد میکند. اسرائیل برای بازسازی حیثیت خود مجبور است نقاب ظاهرسازی را بردارد و به اصل و ذات خویش برگردد: «خونریزی شدید».
🔹برداشتن نقاب صهیونیستها و تضعیف ایده عادیسازی صحنه، جبهه معارضان ایران را روشن میکند. به موضع رضا پهلوی نگاه کنید که چگونه در کنار نتانیاهو و اشغالگران غاصب صهیونیستی پیراهن عزا به تن کرده است. او در وقایع پاییز ۱۴۰۱دانتخاب آمریکاییها برای آلترناتیوسازی مقابل ایران بود. کسی که با تجزیهطلبان ائتلاف کرد و بهعنوان معارض ایران در صندلی انتظار نشست. صهیونیستها در ایران منفور هستند. آنقدر که تندترین نیروهای منتقد و معارض ایران از اینکه متصل به آنها شناسایی شوند واهمه دارند.
🔹صهیونیستها بهعنوان اشغالگر، معارض دین، سنت و نیروهای همپیمان تجزیهطلبان و تهدیدکننده تمامیت ارضی ایران شناخته میشوند. همآغوشی پهلوی و اسرائیل یک صحنه آشکار و شفاف تمامعیار برای شناسایی رئوس جریانهای ضد ایران است.
🔹چگونه و از چه مسیری میتوانستیم نشان دهیم معارضان سیاسی ایران تصویری هولناک دارند و درصورت حاکم شدن بر ایران، سرزمین و میراثی باقی نمیگذارند؟ عملیات ۷ اکتبر که ورود فلسطینیها به سرزمین اشغال شده خودشان و به اسارت گرفتن چند ده صهیونیست بود، چرا باید رضا پهلوی را عزادار کند؟
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ عملیات ۷ اکتبر غزه و منافع ملی ایران؛ سرزمینها بعد از ذهنها آزاد میشوند (بخش سوم و پایانی)
🔹دوم. ضربه تاریخی و بزرگ امنیتی به صهیونیستها علاوهبر شناسایی و روشن شدن صحنه جریانهای ضد ایران، به تضعیف دست امنیتی و قدرت اجرایی اپوزیسیون میانجامد. اسرائیل مرکز فرماندهی عملیاتهای ضد ایران در سال گذشته بود و حالا مرکز فرماندهی خطر را در بیخ گوش خود احساس میکند. تغییر زمین بازی، مبارزه تن به تن ایران به معارضان و به پیله رفتن صهیونیستها از ترس فروپاشی داخلی و خطر مبارزانی که بیبیسی آن را اینگونه توصیف میکند؛ نکته مهم و قابل تاملی برای اهل سیاست است: «اسرائیل تلاش خواهد کرد که سکوهای پرتابی را که حملات شدید امروز بهسوی اسرائیل از آنها صورت گرفت، نابود کند. این تلاشی بیهوده و تقریبا غیرممکن است چون این راکتها را تقریبا میتوان از هر جایی پرتاب کرد. و شاید بزرگترین نگرانی اسرائیل این است: چگونه باید دیگرانی را که میخواهند به دعوت حماس برای حمله به اسرائیل پاسخ دهند، متوقف کند و از سرایت جنگ به کرانه باختری و شاید حتی با گروه بهشدت مسلح حزبالله در مرزهای شمالی جلوگیری کند؟»
🔹طرحریزی عملیاتهای ترور دانشمندان هستهای ایران و خرابکاری مراکز حساس نظامی و تلاش برای شبکهسازی امنیتی در داخل ایران که در پاییز ۱۴۰۱ بهصورت واضحی از این شبکه استفاده شد، در اسرائیل انجام شده بود. وقتی آتش با تمام قوا به داخل این اتاق عملیاتی میرسد، نقطه مقابل ایران در وضعیت تضعیفشده قرار میگیرد.
صهیونیستها و آمریکاییها میدانند مهمتر از عملیات شنبه ۷ اکتبر نیروهای مقاومت، نمایش ضربهپذیری اسرائیل زنگ خطر بزرگی برای صحنهگردانهای منطقه است. اسرائیل قرار بود محافظ کشورهای حاشیه خلیجفارس در برابر ایران باشد ولی خودش مقابل ضعیفترین ابزارهای تهران باخت.
🔹نکته آخر این بخش اما درباره شکست اصلی آمریکاییهاست. آنها فکر میکردند با ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران حریم امنیتی اسرائیل و خودشان تضمین شده است. برای نمونه مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا که از طراحان عملیات فرودگاه بغداد بود، در کتاب خاطراتش نوشته است: «جمهوری اسلامی جانشینی برای اقتدار، هوش و... قاسم سلیمانی ندارد.» فرضیهای که با عملیات ۷ اکتبر فرو ریخت.
🔹سوم. تضعیف صهیونیستها و شکست ایده عادیسازی از جنبه داخلی برای ایران یک فرصت گرانبهاست. تقابل سنگین چند سال اخیر، توجه و امکانات زیادی از ایران را مصرف کرد. حالا با ضربه بزرگ امنیتی که اسرائیل از جنوب دریافت کرد باید نگران شمال و کرانه باختری باشد؛ هرچند آزادی اسیرهای در اختیار نیروهای مقاومت، آنها را برای انتقامگیری از غزه در وضعیت سختی قرار میدهد. این وضعیت، شرایط توجه ایران به پروژههای تحول داخلی و بازسازی خود را فراهم میسازد. در این باره باید زیاد نوشت و گفت.
🔹در طول چند سال اخیر بهدلیل اشتباه دولتها و فشار سهمگین اقتصادی ناشی از تحریمهای آمریکا، تقابل امنیتی با اسرائیل به درون مرزهای ایران کشانده شده بود. ضعف اقتصادی در دیماه ۹۶، آبان ۹۸ و دادن فرصت به آسیبهای ناشی از شکافهای اجتماعی در پاییز ۱۴۰۱، نیروی زیادی از ایران هدر داد.
🔹حالا اسرائیلیها ضربهای مهلک دریافت کردند و تا مدتها گیج هستند. این ضربه مهلک برای تهکشیدنِ صهیونیستها شروع یک پایان است. شرط اساسی آن اما بازسازی توان اجتماعی و اقتصادی ایران است. تحول در داخل برای سامان دادن به مولفههای قدرت ملی؛ همانطور که ایران در محاسبات آمریکاییها در منطقه خلل ایجاد کرد و آنها امروز در بهت فرو رفتهاند. اینک زمان بازسازی شکافهای داخلی است.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ زمین از زمانه، یک نفس «بدون اسرائیل» طلبکار است!
🔰«ما از زندگی یک شهادت طلبکاریم، یک پایان شیرین!»
محمدمهدی همت فرزند شهید ابراهیم همت در یادداشتی نوشت:
🔹گفتم: «چه کاره میشوی؟» خندید و گفت: «شهید!» و من سالها با تعجب به این پاسخ عجیب «جهاد مغنیه» فکر میکردم تا اینکه نام خودش را روی یکی از موشکهای صهیونیستی پیدا کرد و به سمت حاج عماد رفت، به سمت پدرش! و من از آن روز تصمیم گرفتم که دنیا را از دریچه چشمهای پدرم ببینم، پدرم که یک روز تا بیست قدمی سربازان صهیونیستی رفت و بدون هراس از شقیترین افراد روی زمین در سرزمینهای اشغالی قدم زد.
🔹بله، پدرم بعد از حاج احمد متوسلیان دومین سردار ایرانی بود که به میدان نبرد با اسرائیل اعزام شد و خاطراتی عجیب روایت کرد. میگفت: «سربازان فلسطینی و سوری و لبنانی مثل ما نمیجنگند، آنها مثل ایرانیها نیستند، نفوذی توی تشکیلات از هم گسیخته آنها زیاد است و به زور توی خطوط دفاعی مقاومت میکنند، حتی در زمان آرامش هم کسی روی خط مرزی باقی نمیماند.» پدرم به همین دلیل آن روز در مقابل ارتش غاصب صهیونیستی نجنگید.
🔹امروز اما زمانه فرق کرده است، امروز توی خانههای غزه بذری که سالها پیش کاشته شد، جوانه زده و مادران فلسطینی و لبنانی و سوری به جای سازشگر، هر روز دلاوری به دنیا میآورند که ارزش همرزمی دارد، امروز حنظلهای که «ناجی علی»، کاریکاتوریست مشهور فلسطینی آن را خلق کرده بود دیگر فقط نگاه نمیکند، بلکه جوان برومندی شده که سلاح به دست دارد و سرنوشت خویش را رقم میزند. کاش پدرم این روزها را به چشم میدید.
🔹حالا افتخار میکنم که این مسیر که روزی پدرم، حاج قاسم سلیمانی و دلاوران دیگری پرچم آن را در دست داشتهاند، مسیر من است و شبها با رؤیای شهادت به خواب میروم و صبحها با امید پیروزی چشم باز میکنم.
🔹واقعیت این است که «زمین از زمانه یک نفس بدون اسرائیل طلبکار است» و هرکسی که در دنیا بویی از آزادگی برده باشد برای ریشهکنی این غده سرطانی دعا میکند و هر قدمی که مرگ این جرثومه نزدیکتر میشود خوشحالتر خواهد بود.
🔹حالا نوبت نسل من است، ما که یک عمر ایستادگی کردیم و حالا که نوید پیروزی دارد به سرتاسر جهان میرسد و باد تغییرات از سمت قبله اول مسلمانان شروع به وزیدن میکند باید حرکت کنیم، مرگ یک روز از راه میرسد و پیشانی ما را میبوسد، به هیچ عنوان دوست ندارم در بستر بیماری از او استقبال کنم. «ما از زندگی یک شهادت طلبکاریم، یک پایان شیرین!»
🔹من هم مثل هر زن و مرد آزادهای در سراسر جهان، آماده اعزام به سرزمینهای اشغالی برای ایستادن در کنار مجاهدین مسلمان هستم و از تمام خواهران و برادران خونیام در تمامی دنیا که به واسطه خون پدرانمان در راه آزادی خواهی و شجاعت با هم خواهر و برادر شدهایم درخواست میکنم به من بپیوندند و با هر وسیلهای که میتوانند، از اقدام عملی گرفته تا اقدام رسانهای به تمامی منافع رژیم صهیونیستی در جهان حمله کنند.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ در تمجید از مواضع درست سیدحسن خمینی درباره طوفان الاقصی
تسنیم نوشت:
🔹حجتالاسلام سیدحسن خمینی نوهی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، طی چند روز گذشته از عملیات افتخارآفرین مقاومت فلسطین علیه اشغالگران، به خوبی فعال بوده و مواضع جدّی و انقلابی اتخاذ کرده است.
🔹او امروز به دیدار سفیر فلسطین در ایران رفته و تاکید کرده است که اصل وجود اسرائیل دروغ است و مظلومیت آنها دروغتر؛ و نباید اجازه داد صهیونیستها قیافهی مظلومیت به خود بگیرند.
🔹سیدحسن خمینی تاکید میکند که صهیونیستها زبانی جز این را نمیفهمند. وی پیشتر هم در موضعگیری دیگری عملیات طوفان الاقصی را کاری بسیار بزرگ خوانده و تاکید کرده بود که ایستادن یک مظلوم روی پای خودش شادیآور است.
🔹علاوه بر سیدحسن خمینی برخی از افراد موسوم به اصلاحطلب نیز موضع خوب و درستی در این باره اتخاذ کردند؛ اگرچه گروهی که خود را جبهه اصلاحات ایران میخواند و البته هم تشکیلات و هم سازوکارش بارها مورد نقد بسیاری از اصلاحطلبان قرار گرفته، موضع عجیب و غریبی اتخاذ کرد و مجدداً به بیراههی بسیار بدی رفت.
🔹پیشتر بعضی موضعگیریهای آقای سیدحسن خمینی را نقد کرده بودیم، با این حال طوفانالاقصی نشان داد که میتوان با نگاهی درستتر به صحنه، در طرف محقتری ایستاد و اسیر پروپاگاندای رسانههای غربی و رسانههای فارسیزبان ضدایران نشد.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ مسئله فراتر از فلسطین و اسرائیل است
متن یادداشت در پست بعدی👇
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ مسئله فراتر از فلسطین و اسرائیل است
امیرحسین ثابتی فعال رسانهای نوشت:
🔹این فیلم را با دقت ببینید. اصلیترین مقام سیاسی رژیم صهیونیستی که حمایتهای تمامقد آمریکا و کل غرب را پشت سرش دارد، سه بار پست سر هم میگوید کابوساش «ایران» است!
🔹او اغراق نمیکند بلکه دارد صادقانهترین حرف دلش را میزند. چون اگر جمهوری اسلامی ایران نبود، امروز مساله فلسطین سالها بود که تمام شده بود و اساسا دیگر مردم فلسطین یک متر از نوار غزه را هم صاحب نبودند.
🔹اما مساله حتی فراتر از فلسطین و اسرائیل است. سال ۵۷ اتفاقی در دنیا افتاد که بدون اغراق باید گفت «مسیر تاریخ» را تغییر داد. مردی پیامبرگونه در ایران ظهور کرد و انقلابی را به ثمر رساند که نتایجش بعد از ۴۵ سال همچنان دست از سر شیاطین عالم بر نمیدارد.
🔹حالا ممکن است خیلیها عقلشان برای فهمیدن اصل این ماجرا قد ندهد و بپرسند خب اصلا ما را چه به فلسطین و اسرائیل و شیاطین عالم؟ یعنی صراحتا فریاد میزنند ما هیچ رسالت تاریخی برای خود قائل نیستیم و همین که در شصت هفتاد سالی که عمر میکنیم، آب و نانی بخوریم و بمیریم کافی است!
🔹اما تاریخ را همیشه کسانی تغییر دادهاند که اول از همه رسالت تاریخی خودشان را فهمیدهاند و بعد هم پای کار آن آمدهاند. دقیقا همان کاری که ملت ایران در سال ۵۷ انجام داد و اسلام را مجددا به عرصه عمومی و اجتماعی و سیاسی وارد کرد. حالا بعد از نیمقرن مقاومت، ثمراتش را هم دارد میچشد.
🔹وقتی نتانیاهو میگوید ایران در حال تبدیل به یک امپراطوری بزرگ است، منظورش همان قدرت تمدنی جمهوری اسلامی است. همان قدرتی که بر اساس اسلامِ سیاسی احیا شده توسطِ خمینی، معادلات جهان را تغییر داد و حالا یک سر آن در فلسطین است، یک سرش در لبنان، یمن، عراق، سوریه و... .
🔹یعنی انقلابی که قرار بود ظرف ۶ ماه ساقط شود، حالا بعد از نیمقرن در چند نقطه دنیا تکثیر شده! این همان امپراطوری بزرگی است که خواب را از چشمان نتانیاهو و سایر شیاطین دنیا ربوده و هیچ سلاحی هم علیه آن عمل نکرده، نه تحریم، نه جنگ، نه کودتا، نه جنگ روانی و نه هیچ چیز دیگر. چرا؟
🔹چون ذات و ریشه آن، در جای دیگری است و ماموریتی تاریخی دارد، بلکه «فراتاریخی». ماموریتی که پایانش نه از جنس جنگ تمدنهای هانتینگتون است و نه از جنس غلبه لیبرال دموکراسی فوکویاما. پایانش با ظهور انسان کامل است؛ همانی که خداوند وعدهاش را داده است: «و نرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمة و نجعلهم الوارثین» به شرطی که مسیر عوض شود و شامل سنت الهی استبدال نشویم... .
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ «من» و «تو» برنده شدیم، «منوتو» باخت
سارا مصطفوی فعال رسانهای نوشت:
🔷 بیانیه چند صفحهای منوتو پرچم صلح میانه جنگ نبود که برافراشته شد. آنها سربازان بازنده جنگ رسانهای بودند که بیش از یک دهه قبل آغاز کردند، بارها متوهمانه بر طبل پیروزی کوبیدند و حالا اسلحهشان را زمین گذاشتهاند. زمین بازیای را ترک کردند که بعد از تزریق پول به ایران اینترنشنال برایشان تنگ شده بود.
🔹سرگرمی کلیدواژهای بود که «منوتو» با محوریت آن شکل گرفت. در ابتدای راه، خودش را جدای از جریان سیاسی و اجتماعی درون کشور قرار داد و فوکوس تولیدات محتوایی خود را به «سبک زندگی» مردم قرار داد.
🔹بفرمایید شام مهمترین برنامهای بود که تلاش داشت با تشویق مردم به مهاجرت، وضعیت متفاوتی از ایرانیان ساکن خارج نشان دهد. منابع مالی نامشخص از همان ابتدا، مهمترین علامت سؤال در مسیر توسعهی این شبکه بود.
🔹ابهامی که پیشبینی میشد به زودی پیامهای تند و سرراستتری از طرف شبکه برای بدست آوردن حامی مالی صادر شود.
🔹 با رشد «ایران اینترنشنال» وظیفه تعریفشدهی «منوتو» تغییر کرد. حالا آنها رسانهای با هدف تأثیرگذاری روی طبقهی متوسط ایران شدند. شبکههای اجتماعیشان با محوریت «گزارشگر من و تو»، با پیامهای بدون پیچ و خم رسانهای به دنبال سیاهنمایی وضعیت داخل کشور بودند.
🔹اتفاقی که محتوای برنامه سالومه مجری این برنامه را هم تحت تاثیر قرار داد و شبکهی «منوتو» را به حامی اصلی جریان سلطنتطلب تبدیل کرد.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ درباره محمد ضیف؛ درست مثل شهید مغنیه
مهدی محمدی تحلیلگر سیاسی نوشت:
🔹ابوخالد محمد ضیف فرمانده کل گردانهای قسام اکنون شاید قدیمیترین و یا حداقل یکی از دو سه فرمانده بسیار پرسابقه مقاومت ضداسراییلی در منطقه است.
🔹صهیونیستها از او نشانی ندارند. حتی یک تصویر از ضیف آنقدر برای شین بت با ارزش است که حاضر است صدها هزار دلار برای آن بپردازد؛ اما تا امروز کسی پیدا نشده که چنین تصویری برای فروش داشته باشد.
🔹سال هاست میان مردم غزه زندگی میکند و همه در رویای آنند که ولو یک بار چهرهاش را ببینند اما جز خانوادهاش کسی نمیداند ‘آن مرد’ که روزانه به پیرمردان سلام می کند، با کودکان بازی میکند و شبانه به مادران شهدا سر میزند همان محمد ضیف است؛ درست مثل شهید مغنیه رفیق دیرین محمد ضیف که تا در این جهان بود بیشتر آنها که با ‘رضوان’ همکلام شده بودند نمیدانستند او همان عماد مغنیه افسانهای است.
🔹ضیف بیگمان کابوسی تاریخی و یگانه برای اسراییل است. مردی که هیچ از او نمیدانند جز اینکه میدانند او از همه چیز آنها آگاه است و هر لحظه پی فرصتی میگردد تا چون صاعقه بر سر آنها فرود بیاید.
🔹من فکر میکنم جهان در کنار همه زشتیها و پلیدیهایش به وجود چنین مردانی دلخوش است و آنها جزو زیباییهای این عالمند. برایش دعا کنیم.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ آتشبس؛ حماس پیروز شد یا مجبور شد؟
وحید خضاب نویسنده و متجرم نوشت:
🔹آنچه در تیتر آمده، سخن برخی عزیزان است که حتی موضع مثبتی نسبت به مقاومت دارند. اگر به این چند نکته توجه کنیم، شاید کمی قضاوتمان تغییر کند:
🔹نتانیاهو بارها (تا جایی که خودم دنبال میکردم شاید بیش از ده بار) به تصریح و تاکید گفته بود «هیچ آتشبسی» در کار نخواهد بود مگر پس از بازگشت «همه گروگانها». حتی مقامات ارتش اسرائیل تصریح کرده بودند که آتش بس موقتی هم کمک به حماس است و نخواهیم پذیرفت.
🔹اساسا بدون جنگ، همین پیشنهاد از طرف حماس روی میز بود، آن هم از ۸ اکتبر! حتی پیشنهادهای خیلی گستردهتر از این.اسرائیل بعد از ۴۵ روز جنگ، آمده یکی از پیشنهادهای حماس را پذیرفته است.
🔹اسرائیل از روز اول تلویحا اعلام میکرد «تبادل، شکست است». مدام روی «آزادی بی قید و شرط همه گروگانها» و «ادامه حملات تا اجبار حماس به آزادی همه گروگانها» تاکید داشت.
🔹الان چه شد؟ مبادله، نه برای همۀ اسرا، با کلی شرط و شروط، آن هم طبق پیشنهاد حماس که از روز نخست روی میز بود.ظاهرا این، نشانگر موفقیت اسرائیل نباشد.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ شاهکار فرمانده
کمیل خجسته فعال رسانهای نوشت:
🔹سایت war on the rocks که در حوزه استراتژی، دفاع و امور خارجی فعالیت میکند، به قلم یکی از تحلیلگرانش مدیریت محور مقاومت را در یک جمله اینگونه توصیف میکند: «شاهکار شبکهای ایران در منطقه»
بخشهایی از این گزارش:
🔹سه روز پس از عملیات ۷ اکتبر، ایران حمایت صریح خود را از حمله حماس علیه اسرائیل اعلام کرد. با این وجود مقامات آمریکایی و اسرائیلی تاکنون هیچ مدرک مشخصی که ایران را مستقیما به این حمله مرتبط کند، نیافتهاند. با این حال، حمایت گسترده نظامی، اقتصادی و سیاسی ایران از حماس به طور گسترده تایید شده است. در عراق و سوریه، عملیاتها علیه نیروها و تاسیسات امریکا افزایش یافته است و در کمتر از یک ماه ۵۲ حمله به تاسیسات آمریکایی در هر دو کشور ثبت شده است.
🔹بعد از آنهم حوثیهای یمن مشارکت خود را در درگیری اعلام کردند و حملات موشکی و پهپادی را به سمت جنوب اسرائیل در دستور کار قرار دادند. لبنانیها هم تمرکز اسرائیلیها را در شمال فلسطین برهم زدند و...
🔹دلایل فزایندهای برای این باور وجود دارد که محور مقاومت به یک شبکه متحد منسجم تبدیل شده است و اقدامات مستقل را با هماهنگی استراتژیک برای تقویت موضع جمعی اعضا صورت میدهد. اعضای این محور، یک شبکه فرمان انعطافپذیر ایجاد کردهاند و در عین حال از رویارویی مستقیم با ایالات متحده اجتناب میکنند...»
🔹نویسنده این مقاله مفصل در واقع مینویسد: ایران هست ولی نیست؛ پیداست ولی پنهان است؛ در میدان است اما در دید نیست و...
🔹این متن شبیه خاطرهای از سید علی حسینی خامنهای در کمیته مشترک ضدخرابکاری ساواک است. روزی که منوچهری بازجوی جلاد ساواک وارد سلول میشود و میگوید «خامنهای تویی؟! تو مثل یک ماهی از دست بازجویت لیز میخوری و از دستش خارج میشوی. کارهای تو دانهدانهاش چیزی نیست. اما مجموعش را خدا میداند که چه میشود!»
🔹سالهای زیادی از دهه پنجاه شمسی گذشته است. هر چند خط مقدم نبرد در آنروزها مقابله با پهلوی و ساواک آموزش دیده موساد بود و امروز خط مقدم مبارزه در مقابل خود اسرائیلیها است اما شیوه عمل یک چیز است. نتیجه عمل اولی پیروزی انقلاب اسلامی بود و نتیجه دومی هم پیش روی چشمان دوست و دشمن است است: «شاهکار فرمانده»
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ مفاهیم سرکاری غرب!
امیرحسین ثابتی فعال رسانهای نوشت:
🔹یکی از نکاتی که سعی میکنم در اکثر مدارس به دانشآموزان بگویم این است که غربیها مردم دنیا را با یک سری مفاهیم انتزاعی به ظاهر زیبا و رمانتیک سرکار گذاشتهاند و به دنیا دارند میخندند. اما ما خودمان باید حواسمان باشد مصداق آن آدمهای «سر کار رفته» نباشیم! این مفاهیم سرکاری عبارتند از آزادی، دموکراسی، حقوق بشر، آزادی بیان، پلورالیسم و...
🔹یعنی در ذهن خیلی از مردم دنیا از جمله ایرانیها جا انداختهاند که غرب مدینه فاضلهای است که در آن همه آزاد و برابر هستند اما در جهان غیرغرب، همه چیز سیاه و بسته و پر از خفقان است. در حالی که مثالهای نقض زیادی وجود دارد که در همان غرب، آزادی و آزادی بیان چقدر محدود و کنترل شده است و اگر کسی پا روی خطوط قرمز آنها بگذارد، باید هزینه های سنگینی پرداخت کند. لذا همیشه از بچهها میخواهم که اسم «روژه گارودی» یا «روبر فوریسون» را در فضای مجازی جستجو کنند و سرنوشت آنها را بخوانند. اما اخیرا نیز مثالهای جدیدتری اضافه شده که باید آنها را حفظ کرد و دائم با نسل جدید در میان گذاشت. مثلا به این چند مورد دقت کنید:
🔹۱. پلیس لندن اخیرا آگهی داده که تصویر فلان زن را شناسایی و به پلیس معرفی کنید! به چه جرمی؟ چون پلاکاردی را در دست داشته که تصویر مردهای برهنه شده فلسطینی توسط اسراییل را با تصویر برهنه شدن یهودیان توسط ارتش نازی کنار هم گذاشته و زیرش نوشته تفاوت را پیدا کنید!
🔹۲. زینب الرازویی روزنامه نگار فرانسوی مراکشیتبار، به خاطر مطالبی که قبلا در نشریه شارلی ابدو علیه اسلام مینوشت مدال افتخار گرفته بود اما حالا فقط به خاطر ریتوییت کردن یک مطلب در صفحه شخصیاش در مقایسهی جنایات اسراییل با جنایات آلمان نازی، مدال افتخارش را پس گرفتهاند!
🔹۳. تنها چند روز پس از شروع حملات وحشیانه اسراییل علیه مردم غزه، وزارت کشور فرانسه اعلام کرد که همه تظاهراتهای حامیان فلسطین را ممنوع کرده و تظاهرات در حمایت از فلسطین، مجازات ۵ سال زندان را در پی خواهد داشت.
🔹۴. در آلمان نیز دولت این کشور رسما اعلام کرد اگر کسی در حمایت از فلسطین و علیه اسراییل تجمع کند، «سلب تابعیت» و عملا اخراج خواهد شد.
🔹۵. در امریکا نیز که به لطف پلتفرم اینستاگرام، افسانه آزادی بیان خیلی وقت است رسوا شده و کسی نیست که نداند مطالب انتقادی درباره اسراییل چطور قلع و قمع میشود.
🔹همه اینها در حالی است که طبق افسانه آزادی بیان در بسیاری از کشورهای غربی، هرکس بخواهد قرآنسوزی کند مجاز است و حتی تحت حمایت رسمی این دولتها قرار میگیرد اما همزمان هیچ انعطافی درباره خط قرمز اسراییل وجود ندارد.
🔹چه نتیجهای میخواهم بگیرم؟ آزادی، آزادی بیان و... در همه جای دنیا محدود است و مشروط به خطوط قرمز کاملا مشخص. البته جنس خط قرمزها فرق دارد. در غرب قرآنسوزی و حمایت از همجنسبازی شامل آزادی است و بدون هیچ مانعی انجام میشود اما نزدیک شدن به هولوکاست و اسراییل، بدترین عواقب را دارد. در ایران برعکس، کسی به خاطر آزادی بیان حق قرآنسوزی، توهین به مقدسات و... را ندارد اما در بسیاری از موارد دیگر آزادیهای واضح و مبرهنی وجود دارد تا جایی که در روزهای گذشته دیدم افرادی مثل احمد زیادآبادی، احمد بخارایی، صادق زیباکلام و... که داخل ایران هم زندگی میکنند، در مناظرههای مختلف به شدت به سیاستهای رسمی جمهوری اسلامی در حمایت از فلسطین میتازند و حتی سخنانی را تلویحا یا علنا در حمایت از اسراییل و علیه غزه مطرح میکنند و کسی هم کاری با آنها ندارد.
🔹لذا اگر کسی هنوز در دنیای فانتزیهای خودش زندگی میکند و تصور میکند چیزی به اسم آزادی و آزادی بیان مطلق و .... در غرب وجود دارد اما در اینجا حسرتش را میخورد، هنوز دنیای قرن ۲۱ را نشناخته و مغزش مصداق مغز شستشو شده توسط امپراطوریهای رسانهای غربی است. چنین کسانی ابتدا باید با خود خلوت کنند و از خودشان بپرسند وقتی با این همه مثال، همچنان دنبال آن مفاهیم فانتزی میروند، احساس نمیکنند به شعور خودشان توهین میشود؟
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ دوربرگردان تلویزیون
میلاد جلیلزاده خبرنگار فرهنگی نوشت:
🔹شاد و خوشدل بودن مخاطبی که پای رسانهای نشسته است، فقط به این بستگی ندارد که چه لطیفهای در همان لحظه بهخصوص از آن رسانه منتشر میشود و آن لطیفه چقدر خندهدار است. خندیدن، لزوما معنای شاد بودن را نمیدهد و خنداندن مخاطب آنقدرها هم کار سختی نیست، بلکه آنچه سختی دارد و ظرافت و ایده میخواهد شاد و خوشدل کردن اوست.
🔹بدونشک هیچ رسانهای ازجمله تلویزیون قادر نیست تمام مشکلات مخاطبانش را چنان حل کند که غمهایشان محو بشود اما میتواند به آنها نیرو بدهد، با غم و دغدغهشان همدلی کند و در کل فضایی برای ذهن آن مخاطبان بسازد که تحمل هر شرایطی را راحتتر میکند و قوت ادامه مسیر را به آنها میدهد. اینکه تلویزیون بتواند در مقطع بهخصوصی از تقویم زمان مثل شب یلدا برای مخاطبش خوشدلی و شادی واقعی ایجاد کند، به این بستگی دارد که از قبل چقدر توانسته بود با او همدلی ایجاد کند وگرنه توسل به هر ابزاری برای قهقهه گرفتن از مخاطبان چیزی نیست جز یک رقابت عبث و بیسرانجام با فضای مجازی یا بهتعبیری تلویزیون را به فیلی شبیه خواهد کرد که موقع راه رفتن از یک کرم تقلید میکند و میخزد.
🔹رابطه تلویزیون و مخاطبانش از چندسال پیش به این سو دچار چالش شده و اینکه در یک شب بهخصوص مثل یلدا تلویزیون بیاید و روشهایی که مدیومهای رسانهای دیگر مثلا فضای مجازی برای خنداندن مخاطب استفاده میکنند را به کار بگیرد تا خودش را در دلها جا کند، تنها نشاندهنده این است که مدیران این مجموعه درک دقیقی از میدان فعالیت خودشان ندارند. یک روز با سلبریتیسم مشکل پیدا میکنند و روز دیگر میفهمیم که منظورشان سلبریتیهای ناخودی است. یک بار میآیند و بهجای سلبریتیهای آن طرفی سعی میکنند به سلبریتیهای این طرفی میدان بدهند و بار دیگر سعی میکنند در فرمی که همان سلبریتیهای آن طرفی کار میکردند، نسخهای از سلبریتیهای خودی را تولید کنند. اصل مساله اما وجود کاراکتری تحتعنوان سلبریتی نیست.
🔹اصولا قبل از اینکه فضای مجازی وارد ایران شود و مفهومی تحتعنوان سلبریتی شکل بگیرد هم سرگرمی موضوع مهمی برای تلویزیون بود و سوال همیشگی این است که سرگرمی با چه هدفی و به چه قیمتی؟ مشکلی که برای مدیران رسانه ملی ایجاد شده، از آنجا برمیخیزد که پاسخ همین پرسشها را نمیدانند.
🔹اینکه به سرگرمی صرفا بهعنوان یک فرم نگاه کنیم، باعث میشود تصور کنیم که هر محتوایی را میتوان داخل آن فرم و قالب ریخت اما بهواقع پدید آمدن هر فرمی، از یک فرآیند ایدهمحور گذر کرده است، یعنی ایدهها خودشان را فرموله میکنند یا بهتعبیری برای خودشان دنبال شکل ظاهری در قالبهای بیانی و هنری مختلف میگردند. مثلا ایده سرمایهداری وقتی در قالب سرگرمیهای تلویزیونی خودش را فرموله کند، به تلنتشوها میرسد و ایدههای اشتراکی در مسابقاتی تجلی پیدا میکند که افراد را بدون اینکه با گروهی دیگر رقابت کنند، درپی یک هدف واحد مشترکالمنافع میکند.
🔹ایده مدیران سازمان صداوسیما چیست که باعث میشود یک بار لحنی کاملا عبوس به خود بگیرند و دفعه بعد از خواندن ترانهای که صادق بوقی سر زبانها انداخت تا دعوت از صاحب ترند مجازی کیک و واگعی در برنامهای تلویزیونی، به هر ابزاری برای دیده شدن برنامههای یلدایی متوسل شوند. یک بار از در دروازه تو نیایند و بار دیگر از سوراخ سوزن رد شوند. تلویزیون باید از قبل بین خودش و مخاطبان همدلی ایجاد میکرد. باید محل اعتماد آنها قرار میگرفت و با مردم ارتباط عاطفی پیدا میکرد. باید میتوانست دل آنها را خوش کند و تکیهگاه روحیشان باشد که اگر این کارها را کرده بود، در شب یلدا ناچار نمیشد به هر حرکت عجیبوغریبی دست بزند تا آمار تماشاگرانش را که اخیرا بهشدت افت کرده، دوباره بالا بکشد.
🔹بعد از کلی ادعای بزرگ و پرطمطراق علیه این و آن که میخواست نتیجه بگیرد تلویزیون به هیچ چهرهای نیاز ندارد و این چهرهها هستند که به تلویزیون محتاجند، نهایتا سرشان خورد به سنگ واقعیت و دست به دامان میمها و ترندهای فضای مجازی شدند. این کار مردم را شاد و خوشدل نمیکند و در ضمن با قالب تلویزیون همساز نیست که از فرم حبابهای لحظهای فضای مجازی برای دیده شدن استفاده کند.
گفتمان
⭕️ دوربرگردان تلویزیون میلاد جلیلزاده خبرنگار فرهنگی نوشت: 🔹شاد و خوشدل بودن مخاطبی که پای رسانها
🔹اگر ایدهای در پس ذهن مدیران صداوسیما وجود داشت، آن ایده بالاخره بهنحوی خودش را فرموله میکرد و دارای شکل برنامه تلویزیونی، سریال، خبر، مستند و انواع محصولات دیگر میشد. اما حالا فرآیندی که طیشده این است که جایی بیرون از صداوسیما کسانی بودهاند که ایدههایی داشتهاند. آن ایدهها فرموله شده و شکل سرگرمی پیدا کرده است. حالا صداوسیما میخواهد همان فرم را بگیرد و استفاده کند، درحالیکه محتوای پدیدآورنده این پوسته و این فرم را قبول ندارد.
🔹فرض کنیم کسی بخواهد پوست مار را بر تن ملخ بکند. محتوا که همان مار یا ملخ بوده، پوسته یا فرم را شکل داده و حالا آن پوسته به چیزی جز پدیدآورندهاش دلالت نمیکند. اگر ایدهای در پسزمینه کارها نباشد صداوسیما به فیلی شبیه میشود که یک روز میخواهد پوست مار بپوشد، یک روز میخواهد مثل کرم راه برود، یک روز میخواهد غذای شیر و ببر را بخورد و روز دیگر به خودش میگوید من چه چیزی کم دارم از این و آن که نتوانم پرواز کنم؟!
🔹برنامههای یلدایی امسال تلویزیون همین بلاتکلیفی و عدم وجود یک ایده منسجم در پسزمینه ذهنی مدیران را نشان میداد. انگار اگر یکشبه به همه ترندهای مجازی لبیک بگویند، مخاطب آن ترندها هم برمیگردد سراغ تلویزیون و مجازی را رها خواهد کرد. چه خوب بود که وقتی سری به سنگ خورد، بداند که باید برگردد و از کدام مسیر راهش را ادامه بدهد؛ نه اینکه به تلاشهای جدید برای رد شدن مجدد از همان مسیر ادامه بدهد و باز هم همان نتیجه را تکرار کند.
🔹کسانی که مدیران دوره گذشته را تا این حد نقد میکردند، چرا وقتی خودشان در همان جایگاهها قرار گرفتند، بعد از دوسال تلاش برای پدید آوردن یک مسیر جایگزین، یعنی چیزی که احتمالا پدید آوردنش بهواقع لازم هم بود، آنقدر در برساخت آلترناتیو باید ناتوان عمل کنند که نتیجه کار از خروجی عملکرد کارگزاران سابق همین مجموعه هم بدتر از آب درآید؟ بدترین وضعیت برای یک منتقد جایی است که به کاریکاتوری از آنچه نقدش میکرد تبدیل شود.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/2233205079Cd729e313e7
گفتمان
⭕️ قربانیانِ معاونت فرهنگی هـیتلر!
فرهیختگان نوشت:
🔹اینها همگی قربانیان معاونت فرهنگی هیتلر هستند. شبیه هم نیستند، دو نفر از این عکس، فوت شدند، دو نفر زنده هستند. یکی دوبلور بود، یکی خواننده است، یکی شدیدا انقلابی است یکی مقداری، یکی اصلا در این وادی سیاست نیست، آن یکی منتقد است اما همگی زخم خوردهاند. زخم خورده از جریان جدیدی که در فرهنگ کشور هم شرلوک هلمز است و خیلی دقیق مو را از ماست بیرون میکشد و هر کسی فقط مقداری شبیهش فکر نکند را لگدمال میکند.
🔹گفتم لگد مال، یادم افتاد این ها اینقدر از جوانمردی دور شدند که به جنازه بیجان هنرمند هم لگد میزنند جدیدا البته مد شده قدیم اینقدری خوی ایرانی هنوز در تنشان بود که وقتی فردی فوت میشد حتی گناه کردهاش را با جمله «خدا رحمتش کند دستش از دنیا کوتاست» میبخشیدند و ماجرا را باز نمیکردند اما جدیدا از وقتی اینجا همه چی کیک شده و غیر واقعی، کارمندان معاونت فرهنگی هیتلر از هیچ چیزی نمیگذرند حتی جسم بیجان اموات!
🔹داشتم میگفتم اسامی حاضر در این عکس، مشتی نمونه خروار از زخم خورده های جریانی هستند که به وقتش ریش گذاشتند، به وقتش رای دادن، به وقتش رای ندادن، به وقتش با تلویزیون همکاری کردند به وقتش سبز میرحسینی پوشیدند به وقتش بنفش روحانی شدند به وقتش روضه خوان مرحوم مهسا امینی شدند، به وقتش پول آنچنانی از پروژههای کثیف و اختلاس مالیده سینما و شبکه خانگی گرفتند اما اگر چاووشی برای امام علی بخواند میشود حاکمیتی و باید در دوگانه دعوای مهشید زن ابی و او، او را لگدمال کرد.
🔹اگر شهاب حسینی به دیدار رهبری برود تا سالها میشود شهاب دولتی و در هر جایی اینقدر باید به او تاخت تا دکمه غلط کردم را بزند. خواننده محبوبشان توماج صالحی هم در شعر خودش به او بتازد و رنگآمیزیاش کند.
🔹اگر پروانه معصومی فوت شد به جمعیت تشییعاش بخندی و بگویی عاقبت حمایت از حکومت. یا آن سوی آبها در حالی که با پول دستگاههای امنیتی برای بازی در سریالهای امنیتی داری کیف میکنی بگویی یادتون گرامی نیست. بله منظورم حمید فرخنژاد است.
🔹یا اگر در مستندهایی که برای همین خاک و بوم ساخته شده گویندگی بکنی حتی بعد از مرگ یقهات را ول نکنند و بگویند ارزشش را داشت؟ همین آقایان باکلاسی که مدعی هستند بدن هر فرد در اختیار خودش است و به کسی ربطی ندارد چگونه بپوشد به وقتش به کارنامه کاری افراد هم سرک میکشند و فضول زیر پتوی ملت میشوند.
🔹چه خوشحالیم که این ارتش سری دستی در اجراییات کشور ندارد وگرنه دادگاه تفتیش عقاید راه میانداختند و دست خلخالی از پشت میبستند. اینها اموات را هم ول نمیکنند چه برسد به ما زندهها.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ این جنگ جدید، دفاع جدید میخواهد
مهدی محمدی تحلیلگر سیاسی نوشت:
🔹در غزه، رژیم ناچار باید به سطح متفاوتی از درگیری منتقل شود چون سطح فعلی دیگر قابل تداوم در طولانیمدت نیست.
🔹شدت تلفات خصوصا در ۱۰ روز اخیر و غیرقابل دستیابی بودن اهداف اعلامی، دو عاملی است که تغییر نوع جنگ را برای اسرائیل اجباری کرده است.
🔹اساسا باور رژیم این است که اگر کل مقاومت غزه را هم منهدم کند باز توازن از دست رفته در ۷ اکتبر احیا نخواهد شد چه رسد به اینکه دریافته همین هدف هم دست نیافتنی است. بنابراین تصمیم گرفته تا حدی ریل را عوض کند.
🔹فعلا دم دستترین اقدام برای رژیم راهاندازی کمپین ترور و عملیاتهای اطلاعاتی است.
🔹شهادت سیدرضی در آستانه سالروز شهادت شهید سلیمانی علامتی از افزایش تنش در سایر جبههها به موازات جدیتر شدن کاهش تنش در غزه است. این جنگ جدید، دفاع جدید میخواهد.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ آیا هر طرحی از توسعه به سعادت عمومی ختم میشود؟
سید جواد نقوی، خبرنگار و فعال رسانهای نوشت:
🔹یک پرسش که در ایران همیشه به آن توجه نشده و سعی شده تصور کنند که متفکر ایرانی خوب میداند در مثلاً کره جنوبی موفقیت حاصل شده است و در ایران نه!
🔹آیا هر طرحی از توسعه به سعادت عمومی ختم میشود؟ یا ملتهایی هستند که در افق ایرانیان توسعه یافته هستند اما در واقع در جامعه خود دچار فقر از همه لحاظ هستن.
🔹این خودکشی آن فیلم انگل و موارد زیادی از این دست یک پیام را به ما صادر میکند؛ حسرت برنامهریزی آنچه در کشور دیگری شاهد فقط فرم آن هستیم.
🔹نوعی تفکر عقب افتاده است که البته در سالهای اخیر به شدت هوادار دارد.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ روایت ابطحی از جلسه دوساعته رئیسی با جریانهای سیاسی
محمدعلی ابطحی فعال سیاسی اصلاحطلب نوشت:
🔹جلسه دوساعتهای آقای رییسی باروسای احزاب و فعالان سیاسی داشت. حدود ۵۰ نفر بودند. جلسهای به این تنوع تا حالا ندیده بودم.خیلیها حرف زدند. یک بار هم با صحبتهای آقای محصولی که اصرار داشت بهترین انتخابات ۸۸ بوده و فتنه و از این صحبتها به تشنج کشید. ربیعی جواب تندی به او داد.
🔹در همین تشنج نوبت من شد حرف بزنم. گفتم باید قبول کنیم مردم قهرند. تمام ما هم باهم تلاش کنیم اثری در مشارکت نخواهد داشت. شاید اگر اختیاراتی مثل سیاست خارجی که اثرش در اقتصاد مهمتر از همه هست و یا سیاست فضای مجازی و فیلترینگ را اعلام کنید مجلس تصمیم میگیرد، جامعه احساس کند مجلس میتواند موثر باشد.
🔹مجید انصاری و محمد ومحسن هاشمی و کواکبیان و مرعشی و نوبخت و جواد امام و علی مطهری و وکیلی و ربیعی و پزشکیان ومن از اینسو و محصولی و روحالامینی و نظام موسوی و اللهکرم و کلی از سیاسیون دیکر حرف زدند.
🔹آقای رییسی به من به شوخی گفت استثناءا این دفعه خوب حرف زدی منم لازمه بگم استثناءا این دفعه خیلی خوب حرف زد. به خصوص وقتی گفت نظر ما این است که همه تایید شوند مگر آنان که با دلیل جدی و قانونی نمیتوانند شرکت کنند. در حقیقت زیر آب عدم احراز صلاحیت را زد.
🔹گرچه این جلسات در واقعیت اجتماعی اثر جدی نخواهد داشت اما برای زدن حرفها به صورت مستقیم خوب بود.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ بازخوانی یک گزارش درباره فرمانده تازه بهشهادت رسیده حماس
🔰 روایتی از عطش نتانیاهو برای ترور «صالح العاروری»
محسن فایضی، پژوهشگر مسائل فلسطین نوشت:
🔹نتانیاهو در جلسه کابینه(۵ شهریور) صراحتاً با آوردن نام این رهبر حماس، او را تهدید به ترور کرد.
🔹یدیعوت آحارونوت در مطلبی(قبل از طوفان الأقصی) به تفصیل در مورد العاروری نوشت: «فعالیتهای العاروری باعث کشته شدن ۳۵ اسرائیلی از ابتدای سال شده است. اسرائیل مدتی است که علاقهمند به ترور العاروری است، زیرا او را «سر مار» میدانند که میخواهد کرانه باختری را به انتفاضه جدیدی هدایت کند. العاروری در حالی که روی صندلی خود در بیروت است، همه چیز را در کرانه باختری جابهجا میکند.»
🔹سخنان العاروری در روزهای ابتدایی شهریور ۱۴۰۲ (یک ماه و نیم قبل از طوفان الاقصی): «این سرزمین ماست و شهرکسازی در کرانه باختری غیرقابل قبول است. دشمن اشغالگر توان تحمل ضربات مقاومت را ندارد.... تهدیدهای اسرائیل حتی ذرهای باورها، موضع و مسیر من را تغییر نمیدهد.معتقدم که این دولت و کابینه امنیتی آن در حال بررسی یک سری اقدامات هستند که منجر به یک جنگ همهجانبه در منطقه میشود… جنگ تمام عیار اجتناب ناپذیر است؛ ما به عنوان مقاومت، محور مقاومت، مردم و ملت خواستار این نبرد همهجانبه هستیم.»
🔹العاروری از شخصیتهای مشهور گردانهای قسام است که پس از چندین سال تجربه زندانی از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۱ در تبادل مشهور شالیت همراه با بسیاری از دیگر رهبران فلسطینی، مانند یحیی سنوار از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد شد.
🔹روزنامه یدیعوت آحارونوت در سال ۲۰۱۸ در خصوص العاروری مینویسد: «العاروری در کرانه باختری متولد شده و در آنجا رشد کرد و ۱۸ سال از عمر خود را در زندانهای اسرائیلی به سر برد. وی به راحتی به زبان عبری سخن میگوید و با سرعت پلههای پیشرفت در رهبری حماس را پیمود و پس از آنکه در سوریه، ترکیه و قطر مسئول دفتر حماس بود هم اکنون در لبنان عهدهدار این مسئولیت است. در حالی که وی حملات حماس را از لبنان برنامهریزی میکند انتخاب این شخص برای این جایگاه موجب نگرانی اسرائیل شده است.»
🔹العاروری مسئول نظامی حماس در کرانه باختری بوده است. وی مسئولیت ربایش سه صهیونیست در سال ۲۰۱۴(که بهانه تلآویو برای آغاز جنگ ۵۱ روزه شد) را بر عهده گرفته است. لذا به همین دلیل العاروری به ادعای روزنامه هاآرتص و شبکه دو تلویزیون رژیم صهیونیستی، «فرد شماره یک تحت تعقیب رژیم صهیونیستی» است.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ عمامه صورتی و حسین شمقدری؛ مستندسازی تحقیقی یا تجارت با تابوها؟
تسنیم نوشت:
🔹اگر مستند عمامه صورتی را طی روزهای گذشته بهطور کامل هم ندیده باشید، احتمالاً بسیاری از شما قطعههایی از آن را در شبکههای اجتماعی مشاهده کردهاید، شاید هم نسبت آنها که کل مستند را میبینند به آنان که بخش فریدونکنارش را دیده باشند، یک به ده هم نباشد، امّا بههرحال نام این مستند در روزهای جاری کم به گوش نمیرسد.
🔹ماجرای مستند چیست؟ موضوعی که بهویژه طی چند سال گذشته، بهدرست یا غلط، به یکی از مسائل اصلی سیاست در ایران تبدیل شده است: موضوع بیحجابی یا بهتعبیر برخی «حدود برهنگی». آقای حسین شمقدری همین مسئله را دست گرفته و در ۳۰ دقیقه سعی کرده است که پاسخ روشنی به یک پرسش مهم این سالها بدهد: چرا به یک تعبیر، کمحجابی و بهتعبیر همان برخی دیگر، حدود برهنگی در ایران، تفاوت کرده و مشخصاً بهسمت پوشش کمتر، رفته است؟
🔹اینکه مستندسازی بتواند در ۳۰ دقیقه، ابعاد مختلف این پرسش کلیدی را بررسی کند و به آن پاسخ روشن بدهد، اگر بتواند(!) حتماً شاهکار خواهد بود(!) مسئلهای که سالهاست جامعهشناسان و روانشناسان و کارشناسان متعدد حوزههای مختلفی دینی و غیردینی به آن پرداختهاند و هرکدام تلاش کردهاند بخشی از عوامل و حقایق را آشکار کنند، حالا اگر در یک مستند ۳۰دقیقهای حلوفصل شده باشد که چه بهتر!
🔹بعید است که مستند ۳۰دقیقهای که قطعات خاصش، احتمالاً بهعمد، وایرال شده است، دیگر جایی برای اسپویل شدن داشته باشد، امّا احتیاطاً اگر فکر میکنید ممکن است داستان مستند اسپویل شود، ادامه متن را بعد از مشاهده آن بخوانید.
🔹اما حسین شمقدری در این مستند چه میگوید؟ حرف پیچیده و جدیدی نیست، فقط نوع به تصویر کشیدنش خاص شمقدری است: "همه مشکل این حدود برهنگی به آن برمیگردد که بهجای امر به معروفِ آن تعداد از مسئولانی که کاخ میساختند یا در کاخ مینشستند، به چیزهای دیگر و امر به معروفهای دیگر پرداختیم؛ والسلام"!
🔹حرف غلطی است؟ حتماً خیر، حتماً یکی از مشکلات اصلی در کشور، چه در حوزه اقتصاد، چه در سیاست و چه در فرهنگ، همین مسئله است که از دورهای به بعد، و مشخصاً دوران آقای هاشمی رفسنجانی، روح سرمایهداری سوار بر ذات فرهنگی و عدالتمحور انقلاب اسلامی شد و روندهای بسیاری را تحت تأثیر خود قرار داد، امّا بهتعبیر هایدگر در «پرسش از تکنولوژی»، اگرچه این روایت «صحیح»ی است که فرهنگ کاخنشینی برخی مسئولان، برخی روندها از جمله پوشش را تغییر میدهد، امّا بهتعبیر همان هایدگر، این «حقیقت» را تأمین نمیکند که همه مسئله را صرفاً به این موضوع برگردانیم.
🔹نگارنده معتقد است که از قضا باید بسیار از این ایده دفاع کرد که اشرافیگری مسئولان، یکی از عوامل مهم ضدفرهنگی و ضدمدعاهای اصلی انقلاب اسلامی است، و از این جهت این مستند دستکم بخشی از واقعیت را درست میگوید، امّا مشکل کار شمقدری و عمّامه صورتی در کل چیست؟ تناقض با خودش!
🔹چه اتفاقی میافتد که یک مسئول سیاسی یا صاحب قدرت در جمهوری اسلامی، آن روح فرهنگی و عدالتخواهانه انقلاب اسلامی را فراموش میکند و به ثروتاندوزی و کاخنشینی روی میآورد و همین موجب میشود که فرهنگ به قهقرا برود و آسیبهای امروز بروز کند؟ «فرهنگ سرمایهداری» و تجارت با سیاست! این مسئول، سیاست را نه محملی برای اجرای ایدههای انقلاب اسلامی، بلکه فرصت و محلّی برای تجارت میبیند و از آنجا که موهبت اصلی برای او، سرمایه شده، ثروتاندوزی میکند و در کاخ مینشیند و به ریش ایدههای انقلاب اسلامی هم میخندد و در بهترین حالت، اگر هم آشکارا مردم و انقلابشان را بهسخره نگیرد، دستکم دچار ریاکاری کشنده و سخیف میشود.
🔹آن پارادوکس مستند شمقدری هم بهنظر میرسد از همین دست است؛ با یک تفاوت که او بعضاً «فرهنگ» و «مسئله اجتماعی» را تبدیل به امر تجاری میکند و بهجای آنکه به عمق برود و به حل واقعیتر مسائل کمک کند، سودِ خود از آن مسئله را تأمین میکند؛ این سود لزوماً نیاز نیست که مالی باشد، شهرت عنوانی هم میتواند جای آن بنشیند.
🔹سازنده مستندهای ارزندهای مثل «یزدان تفنگ ندارد» در سالهای آغازین کار مستندسازیاش، آنگاه که به موضوعات زنان و بعضاً جنسی، مثل مستند «انقلاب جنسی» یا «این رل (In Rel)» میرسد، یا در حالت خوشبینانهاش حرف مشتپرکنی ندارد و یا اینکه اساساً داشتن ایده و شناخت دقیق از مسئله برایش موضوعیتی ندارد؛ او مسئله و تابوها را، بهویژه درحوزه زنان و جنسی، میشناسد ولی مستندهایش را در این حوزهها بهنحوی میسازد که شائبه تجارت با تابوها را بیشتر به ذهن متبادر میکند، تا مستندسازی تحقیقی و عالمانه.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ یادداشت قابل تأمل سایمون تیسدال، تحلیلگر ارشد روزنامه گاردین
شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صدا وسیما نوشت:
🔹«آمریکا دیگر قدرت برتر غرب آسیا نیست. این جایگاه اکنون در اختیار ایران است» یادداشت سایمون تیسدال، تحلیلگر ارشد روزنامه گاردین، در شمارهای امروز هفتهنامه آبزرور بخشهای مهم این یادداشت را آوردهام. با یک توضیح ضروری در ابتدا.
🔹نویسنده قطعا از سر علاقه به ایران این مطلب را ننوشته. مواضع ضد ایرانیاش روشن است. خشم او از قدرت گرفتن ایران هم در لابلای سطور همین یادداشت آشکار است. ایرانهراسی هم کرده، اما میداند که با جنگ مشکلی حل نمیشود. لذا در پایان بر ضرورت «یک راه حل دیپلماتیک جدید» تاکید میکند.
🔹و اما بخشهایی از یادداشت او: «این واقعیت که ایالات متحده با همراهی بریتانیا ناچار به استفاده از نیروی نظامی در پاسخ به حوثیها شده... حقیقی ناخوشایند را منعکس میکند: اهرمهای سیاسی واشنگتن رو به زوال است، دیپلماسی آن ناکارآمد است، اقتدارش مورد تمسخر قرار گرفته است».
🔹این تشدید بیپایان تنشها، حقیقت ناخوشایند دیگری را هم آشکار میکند: «قدرت مسلط در خاورمیانه دیگر آمریکا نیست. مصرِ متحدِ غرب نیست. عربستان سعودی یا حتی اسرائیل نیست. این قدرتِ جدید همان متحد اصلی حوثیها، یعنی ایران است».
🔹«از نظر راهبردی، واضح است که چه کسی از این بحران پیروز بیرون آمده است. در یک نبرد نیابتی، جایگاه ایران... با هر موشکی که توسط حزب الله شلیک میشود، با هر حمله به پایگاههای آمریکا در عراق و سوریه، و با هر حملهی پهپادی حوثیها تقویت میشود.»
🔹«ایران با هوشیاری بیشتر نسبت به گذشته، سال گذشته گامهای عملگرایانهای برای ترمیم روابط با رقبای عرب خلیج فارس برداشت و روابط دیپلماتیک با عربستان سعودی را احیا کرد. البته رابطهی عاشقانهای بین ریاض و تهران ایجاد نشده؛ مهمترین جنبهی این توافق این بود که میانجی آن چین بود.»
🔹«چین و روسیه بهترین دوستهای جدید ایران شدهاند. این مسئله بیش از سایر عوامل اقبال ایران را دگرگون کرده و آن را به قدرتی که باید آن را به حساب آورد، تبدیل کرده است. حمله روسیه به اوکراین و «پیمان همکاری نامحدود چین و روسیه» کاتالیزور این دگرگونی بود.»
🔹«ایران از طریق همکاری با پکن برای دور زدن تحریمها، هر ماه میلیونها بشکه نفت خام را از طریق یک ناوگان نامرئی از تانکرها به چین میفروشد. پس از سالها رکود و با عبور از ناآرامیهای سیاسی و اجتماعی داخلی، اکنون اقتصاد ایران در حال رشد است.»
🔹«ایران به زودی جنگنده بمبافکنهای پیشرفته سوخوی ۳۵ و بالگردهای تهاجمی روسیه را به دنبال یک توافق دفاعی بیسابقه تحویل میگیرد. صادرات روسیه به ایران در حال افزایش است. مسکو به ۴۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری برای توسعه میادین گاز طبیعی ایران متعهد شده است».
🔹«علاوه بر همهی اینها، برنامهی... غنیسازی هستهای ایران طبق گزارشها به سرعت در حال پیشروی است؛ امری که ناشی از یک گل به خودی ترامپ و خروج از توافق برجام در سال ۲۰۱۵ است. بایدن امیدوار بود که آن توافق را احیا کند اما منصرف شد. روسیه و چین هم دیگر همراه نیستند.»
🔹«پس از ۴۵ سال تلاش، ایران بالاخره قدرت بزرگ منطقه شده است. تحریم، طرد و تهدید تهران جواب نداده است. ایالات متحده، بریتانیا – و اسرائیل – با یک رقیب سرسخت روبرو هستند که بخشی از یک اتحاد سه ضلعی جهانی است، توسط شبه نظامیان قدرتمند حمایت میشود و قدرت اقتصادی هم دارد.»
🔹«اگر میخواهیم از یک درگیری گستردهتر اجتناب کنیم، به یک رویکرد دیپلماتیک تازه نیاز است.»
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ حمله غیرمعمول در عراق و سوریه و پیامدهای آن
سیما شاین، رئیس سابق میز ایران در موساد طی تحلیل درباره حمله ایران به اربیل نوشت:
🔹ایران در شب دوشنبه و سهشنبه با موشکهای بالستیک به منطقه اربیل در اقلیم کردستان در شمال عراق و اهداف تروریستی مورد استفاده عناصر اسلامگرا در منطقه حلب در سوریه حمله کرد. این اقدام در واکنش به حمله تروریستی کرمان که در کنار مزار قاسم سلیمانی رخ داد، بود.
🔹سپاه پاسداران بلافاصله مسئولیت پرتاب این موشکها را پذیرفت و مدعی شد که این اقدام «پاسخی به جنایات ارتکابی علیه ایران و همچنین اقدامی علیه تأسیسات جاسوسی و تروریستی در حال نبرد در ایران» بوده است. ایرانیها مدعی هستند که در این عملیات به مقر موساد در اقلیم کردستان و همچنین یک تاجر که ایرانیها ادعا میکنند با اسرائیل در تماس بوده مورد حمله قرار گرفته است.
🔻این حملات در خدمت اهداف استراتژیک ایران است:
🔹تصویری از قدرت نظامی تهران در داخل و خارج و پیامی به دشمنانش (عمدتاً ایالات متحده آمریکا و اسرائیل) در مورد توانایی ایران برای حمله به هر نقطه از خاورمیانه در صورت تمایل.
🔹پاسخی تلویحی به فعالیت اسرائیل علیه حضور ایران در سوریه که در راس آن ترور اخیر سید رضی، هماهنگکننده انتقالهای نظامی سپاه قدس به حزبالله بود.
🔹سیگنالی به دولت مرکزی عراق در بغداد در خصوص نارضایتی تهران از ادامه فعالیت عناصر مخالف ضد ایرانی تحت حمایت اقلیم کردستان.
🔹این حمله ایران اولین بار در نوع خود نیست و یادآور واکنشهای قبلی ایران به حملات داعش در خاک خود است. با این حال، این حمله حداقل دو ویژگی منحصر به فرد دارد، اول از همه برد شلیک به سوریه (حدود ۱۲۰۰ کیلومتر) و این واقعیت که شلیک همزمان به اهداف در عراق و اهداف در سوریه انجام شده است.
🔹پاسخ ایران در واقع اهداف متعددی را دنبال میکند، اما به مبارزه ایران با داعش کمکی نمیکند. بنابراین، استفاده از موشکها نشان دهنده تواناییهای نظامی ایران است./ به نقل از کانال اخفیالله
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ حذف نام ایران از ذیل توصیه شماره هفت FATF و چند نکته
مسعود براتی کارشناس مسائل بینالملل نوشت:
🔹خبر حذف نام ایران از ذیل توصیه شماره هفت FATF را شنیدید. داستان این است که توصیه هفت FATF درباره اجرای تحریمهای هدفمند مالی (TFS) قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل که برای مقابله با فعالیتهای اشاعه سلاحهای کشتار جمعی وضع شده است، میباشد.
🔹قطعنامه ۲۲۳۱ که حاوی برجام است، علیرغم اینکه در داخل ایران با این دروغ به مردم فروخته شد که فاقد هرگونه تحریم است، اما تحریم هدفمند مالی را علیه بیش از هشتاد فرد و نهاد ایرانی تا هشت سال پس از روز تصویب برجام (Adoption Day) اعمال میکرد. دلیل این تحریم نیز نگرانی بابت فعالیتهای اشاعهای ایران بود که با توافق رفع نشده بود.
🔹به طور طبیعی قطعنامه ۲۲۳۱ یکی از مصادیق توصیه شماره هفت FATF بود. تا قبل از قطعنامه ۲۲۳۱، قطعنامههای قبلی مربوط به ایران مانند ۱۹۲۹ مورد اشاره قرار میگرفتند. بعد از تصویب ۲۲۳۱، با قطعنامه جدید جایگزین شدند. آن زمان خودکار این اتفاق افتاد!
🔹فتف در آخرین ویرایش توصیهها و تفسیرهای آن که نوامبر سال گذشته میلادی و یک ماه پس از پایان یافتن سال هشتم برجام منتشر کرد، قطعنامه ۲۲۳۱ را از مصادیق توصیه شماره هفت برنداشتند. لذا نامهنگاری مذکور رخ داد.
اما چند نکته:
🔹۱- این تغییر که لازم و حق ایران است، آنقدر اهمیت نداشت که در رسانهها اعم از دولتی و منتقد دولتی ضریب پیدا کند. چرا که فاقد اثر ملموس بر وضعیت ایران در FATF و وضعیت روابط بانکی ایران با خارج است.
وضعیت ایران با FATF به حل موضوع «برنامه اقدام» و «گامهای بعدی» برمیگردد که در این اتفاق چیزی دراین زمینه رخ نداده است.
وضعیت روابط بانکی ایران با خارج هم به حل موضوع «تحریم» ربط دارد که آن هم داستان مفصل خود را دارد و FATF جایگاهی در آن ندارد. حتی حل مشکل با FATF، مشکلات تحریم را بیشتر خواهد کرد.
توصیه میکنم گزارشهای من درباره «خطاهای شناختی در پرونده FATF» را بخوانید.
🔹۲- داغ شدن موضوع FATF در این مقطع چند اثر دارد از جمله اینکه دوباره گروههای مختلف که نسبتی با این موضوع دارند، فعال میشوند. یکی گروه پیشبرنده FATF که از همان ابتدا این موضوع را دنبال میکرد و برایش فرقی نمیکند چه دولتی بر سرکار باشد. از اواسط دهه هشتاد این کار را دارد دنبال میکند. همچنین برایش فرقی نمیکند که «تحریم» هست یا نیست! نسبتی بین «تحریم» و FATF هست یا نیست!
گروه دیگر سیاسیون منتقد دولت سیزدهم است. آنها هر وقت اسم FATF مطرح شود، زمینبازی خوبی مقابل خود میبینند که در آن به دولت بتازند و این حرف را تکرار کنند: اگر حلال است چرا برای دولت قبل حرام بود!
گروه حامی دولت هم در یک شرایط گیجی قرار دارد که نمیداند آیا خوشحال باشد یا نگران! اگر خوشحالی کند که مورد این سوال قرار میگیرد که اگر FATF خوب است چرا به سمت حل کردن کل مساله نمیروید و چرا در گذشته مخالف بودید؟ و اگر نگران و ناراحت باشد که باید به دولت محبوبش نقد کند!
🔹۳- به نظر میرسد این داغ شدن به نشست بعدی FATF در فوریه ۲۰۲۴ هم مرتبط باشد. معمولا در این ایام است که دبیرخانه FATF از کشورها گزارشگیری میکنند و بعد از کارشناسی کردن آنها به نشست اصلی ارایه میدهند. شاید این اتفاق شروعی برای یک خط رسانهای تا آن زمان باشد.
🔹۴- آخرین نکته اینکه تا نگاه واقعبینانه به پرونده FATF در کشور حاکم نشود، این پرونده به سرانجام نخواهد رسید. نگاهی که شرایط محیطی، نسبتهای میان FATF و نظام تحریمی غرب و مسیر پیشرو برای پیشرفت کشور را درست ببیند.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593