⭕️ محمد خاتمی؛ یک بازنده بزرگ در انتخابات ۱۴۰۲
تسنیم نوشت:
🔹انتخابات مجلس دوازدهم روز گذشته به پایان رسید و علیرغم کمپین بینالمللی برای تحریم انتخابات مردم به اندازه دور قبل پای صندوقهای رای آمدند. این دوره انتخابات و نتایج حاصل از آن تاحدودی موجب شگفتی شد و شاید بیش از همه آنها که رای ندادند را غافلگیر کرد چراکه با رای خود میتوانستند دست به تغییرات بزرگی بزنند.
🔹اما در بین شخصیتهای داخلی که رای ندادند، بیش از همه سید محمد خاتمی رئیسجمهور اسبق برجسته شد و میتوان خاتمی را به دلایل متعددی بازنده انتخابات روز گذشته دانست.
🔹۱_ خاتمی اعتبار سیاسی خود در کسوت ریاستجمهوری را مدیون صندوق رای و انتخابات سال ۷۶ است؛ انتخاباتی که تا روز آخر او و اطرافیانش بعید میدانستند بر علیاکبر ناطقنوری غالب شوند. مرتضی حاجی رئیس ستاد خاتمی در سال ۷۶ در مصاحبهای میگوید "برآورد ما حدود ۷ الی ۸ میلیون رای بود و با شرایطی که ناطق نوری در ابتدای کار داشت احتمال موفقیت خاتمی را بسیار کم و بهتر بگویم مطلقا نمیدیدم."
🔹با این وجود فردای انتخابات او با رای ۲۰ میلیونی به سمت پاستور بدرقه شد؛ پیروزی روحانی در انتخابات سال ۹۲ هم شاید در ابتدا کسی تصور نمیکرد اما در نهایت با اختلاف ۲۵۰ هزار رای وی رئیسجمهور شد. پشت کردن خاتمی به صندوق رایی که در ادوار متخلف دولت، مجلس و شورای شهر نتیجه به نفع او و جریان مطلوبش بیرون آمده، نشان میدهد شکی در صحت و سلامت انتخابات در نظام جمهوری اسلامی نیست. با این وجود رابطه خاتمی و برخی اصلاحطلبان با صندوق رای بهگونهای است که انتخابات را خوب میدانند اما به شرط نتیجه! در حقیقت نوعی رفتار اپورتونیستی در رادیکالهای این جناح حاکم است که اگر نتیجه به نفعشان باشد هم خاتمی را مجبور به "تَکرار" میکنند و هم امضای وی را پای لیستشان میاندازند.
🔹۲_ خاتمی یک بار دیگر هم در معرض رای ندادن بود. انتخابات مجلس نهم بعد از فتنه ۸۸، احزاب اصلاحطلب حاضر به مشارکت نشدند و آن را تحریم کردند. صادق خرازی دبیرکل سابق حزب ندای ایرانیان میگوید شب انتخابات با خاتمی تماس گرفتم تا فردا رای بدهد و او هم در دماوند رای خود را به صندوق انداخت.
با این وجود قبح رای ندادن او در این دوره بیشتر از این بود که بخواهد در انتخابات مجلس نهم رای ندهد؛ جبهه ضد ایرانی متشکل از تجزیهطلبها، سلطنتطلبان، رژیم صهیونیستی و همه آنهایی که سال گذشته کشور را به اغتشاش کشاندند تلاش وافری برای تحریم این دوره انتخابات داشتند. همراهی با جریان تحریمطلب و پا گذاشتن بر وصیتنامه امام خمینی که انتخابات را وظیفهای الهی، ملی و انسانی برشمرده و فرمودند "همهمان باید در انتخابات شرکت بکنیم" انقطاع حداکثری وی را از ارزشهای انقلاب نشان میدهد.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
🔹۳_ خاتمی از سالهای دوره اصلاحات تاکنون محصور طیف رادیکال این جریان است؛ گروهی که خود را جبهه اصلاحات مینامد و قرار است هماهنگی فعالیت انتخاباتی اصلاحطلبان بر عهده داشته باشد، از زمان پیشثبتنامهای انتخابات با تاختن بر قانون انتخابات، بنا بر انفعال و انتقاد گذاشت. این جریان متشکل از اعضای حزب منحله مشارکت نه تنها انتخابات را تحریم کرد بلکه حتی مانع از ورود احزاب و شخصیتها برای کنشگری شدند؛ در مقابل نامه ۱۱۰ نفره اصلاحطلبان ایستادند و با سکوت در برابر فهرست "صدای ملت" به سرلیستی علی مطهری باعث شدند تا هیچیک از اعضای این لیست در شمارش اولیه حتی در میان ۶۰ نفر اول تهران نباشد. در شهرستانها نیز کاندیداهای اصلاحطلب از سوی احزاب حمایت شدند و جبهه اصلاحات در سکوت کامل بهسر برد و اعضای آن نیز پای صندوق نیامده و حتی خاتمی هم تحت تاثیر آنها مشارکت نکرد. انفعال خاتمی در برابر خواست برخی احزاب و چهرههای مطرح امضاکننده بیانیه موسوم به روزنه گشایی، جایگاه او را در جناح اصلاحات بیش از پیش متزلزل خواهد کرد.
🔹۴_ نتایج انتخابات این دوره نسبت به ادوار قبل کمی شگفتانگیز بود؛ چهرههایی که شاید رای نیاوردن آنها زیر ۱ درصد احتمال داشت از راه یافتن به بهارستان بازماندند. محمدرضا باهنر و پورابراهیمی از کرمان، نوبخت از رشت، آیتالله آملی لاریجانی در خبرگان نشان میدهد مردم بهدنبال چهرههای جدید بودند.
🔹همچنین در برخی شهرها اصلاحطلبان و چهرههای نزدیک به این جناح توانستند بهرغم سکوت جبهه اصلاحات راهی مجلس شوند؛ مجید نصیرپور از سراب، فرید موسوی از مراغه، مسعود پزشکیان از تبریز، عبدالکریم حسینزاده از نقده، قسیم عثمانی از بوکان، حسن قشقاوی از رباط کریم، مهرداد لاهوتی از لنگرود و چند شهر دیگر که میتوانند اقلیتی کوچک در مجلس آینده باشند.
🔹با توجه به این نتایج، اگر اصلاحطلبان سکوت نکرده و در ثبتنامها فعال حاضر میشدند یا جبهه اصلاحات بهجای قهر و تحریم، نامزدهای تاییدصلاحیت شده را حمایت میکرد، اصلاحطلبان اقلیتی قویتر در مجلس آینده تشکیل میدادند و موازنه تاحدودی برهم میخورد.
🔹با این وجود رای ندادن خاتمی تحت تاثیر رادیکالها نه تنها به چشم نیامد و از عظمت حضور مردم نکاست، بلکه ضربه سختی به شخصیت وی چه از نظر سیاسی و چه ملی وارد کرد؛ ضربهای که سخت میتوان آن را جبران کرد.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ عدم افزایش منصفانهی حقوق کارگران به ضرر کارفرمایان است!
شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صدا وسیما نوشت:
🔹اوایل سال ۱۴۰۱ که حقوق کارگران ۵۷٪ افزایش یافت، در محافل «نخبگانی» یک نگرانی عظیم وجود داشت که در این سال با یک بیکاری گسترده و تورم افسارگسیخته و بحران اجتماعی مواجه خواهیم شد. در کمال شگفتی اما در این سال تعداد افراد شاغل بیمه شده و تعداد کارگاهها افزایش یافت.
🔹از میان آن نخبگان نگران و استادان علم اقتصاد که بعضاً «به زبان ساده و شیوا» توضیح داده بودند که افزایش حداقل دستمزد کارگران موجب بیکاری، تورم و کاهش قدرت خرید میشود، کسی توضیح نداد که چرا آن بحران عظیمی که نگرانش بودند به وقوع نپیوست.
🔹پاییز ۱۴۰۱ که زمینهی یک بحران اجتماعی گسترده فراهم شد، برخلاف آبان ۹۸ شاهد حوادث چندانی در مناطق محروم و حاشیهی شهرها نبودیم. طبقهی کارگر به شکل گسترده در آن آشوبها ورود پیدا نکرد. چه بسا اگر آن افزایش ۵۷ درصدی حداقل حقوق در بهار نبود، وضعیت پاییز متفاوت میشد.
🔹رسم شده است که میگویند «افزایش حداقل حقوق کارگران به ضرر کارگران است». اتفاقاً با توجه به تجربیات اخیر باید گفت «عدم افزایش منصفانهی حداقل حقوق کارگران به ضرر کارفرمایان است». طبعا نباید فراموش کنیم که دولت بزرگترین کارفرما است.
🔹همه در قبال افزایش منصفانهی حقوق کارگران متناسب با تورم شدید این سالها مسئولیت اخلاقی و اجتماعی داریم. اما با توجه به تحولات احتمالی در عرصهی بینالملل در سال ۱۴۰۳، عقل اقتضا میکند که همهی کارفرماها و خصوصا کارفرمای بزرگ کارگران را متحد خود نگه دارند.
عضو کانال شوید🔻
@gofteman_ir
8.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ بیرون از قدرت، دور از عمل!
علیرضا زادبر پژوهشگر تاریخ معاصر نوشت:
🔹اینکه اسلام میلی و تفسیر به رأی از اسلامِ جناب آقامیری بارها نقد شده است و به یقین میتوان گفت او "اسلامشناس" نیست بلکه براساس وقایع روز و ذائقه مخاطب(فالوئر) دین را به این طرف و آن طرف میکشاند، دیگر بر همگان مشهود است. آنچه در این ویدئو اهمیت دارد "موقعیت" است.
🔹اجازه دهید بگویم "موقعیت" یعنی چه؟ اساسا سنجش افراد، افکار و جربانها بدون قرار گرفتن در "موقعیت" امری ناقص و غیرعاقلانه به شمار میآید. موقعیت آقامیریها همیشه نقد یکطرفه بوده، موقعیت او و بسیاری مثل او در حکم همان املا نانوشته و نداشتن غلط است.
من آن زمان که دادگاه روحانیت حکم به خلع لباس او داد عرض کردم: چاره این نیست، چاره قرار دادن او در "موقعیت" است. از موقعیت سخنران یکطرفه و متکلموحده باید به موقعیت مناظره آورده شود. از موقعیت معترض و منتقد باید در موقعیت مسول قرار گیرد. شما همین چند ثانیه را ببینید. موقعیت تغییر کرد، خود او نیز تغییر کرد.
🔹موقعیت او را به سمت پاسخ دادن و دادن آزادی به مخاطب برد اما او عصبانی شد و اینگونه واکنش نشان داد. حال آنکه او در مقام قدرت سیاسی نیست، اگر در موقعیت قدرت سیاسی قرار گیرد چه خواهد کرد؟
🔹باید موقعیت ساخت! آدمها در موقعیتها شناخته خواهند شد. همه ما در آن موقعیتها ثابت میشویم. ادعا داریم یا بر آنچه میگویم عامل هم هستیم. خدا ما را در موقعیت، رسوا نسازد.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ فرمول بازدارندگی نیاز به محاسبه مجدد دارد؟
سید مهدی طالبی خبرنگار روزنامه فرهیختگان نوشت:
🔹فشارها بر ایران بهطور ویژهای برای احیای بازدارندگیاش در مقابل رژیم متمرکز هستند. این درحالی است که تحولات درجریان، تلاش رژیم برای موجودیت را نشان میدهد.
🔹اگر بحث بر سر احیای بازدارندگی است، امروز بازدارندگی آمریکا و رژیم در منطقه بیشتر از همه دچار ضعف شده است. امروز اگر دمشق عرصه فرسایش بازدارندگی ایران شده، فلسطین اشغالی برای صهیونیستها از غزه تا کرانه و لبنان و برای آمریکاییها از عراق تا یمن عرصه فرسایش است.
🔹روسیه نیز امروز به صحنههایی از کاهش بازدارندگی دچار است. پس از حملات اخیر اوکراین به پالایشگاههای روسیه که ۱۵ درصد تولید بنزین این کشور را هدف قرار داد، روسیه کماکان دستش را به ماشه هستهای نزدیک نکرده است.
🔹برآوردهای منطقهای و بینالمللی نشان میدهد بازدارندگی بهویژه در شرایطی که جنگ وجود دارد، بهطور کامل قابل احیا نیست؛ چه اینکه در جنگ زدوخورد سکه رایج است و تنها سطح درگیری با بازدارندگی قابل مدیریت است نه اصل درگیریها.
🔹طرفهای متعددی خواهان آنند که ایران میوه قدرتش را کال بچیند و از اینرو درصدد تحریک تهرانند. ایران باید قطعا به ضربه وارد آمده پاسخ بدهد اما با مختصاتی که خود تعیین میکند، نه مختصاتی که دیگران درصدد تحمیل آنند.
🔹امروز صهیونیستها چنان ضربهای در غزه، کرانه باختری و شمال لبنان خوردهاند که ۱۰۰ موشک بالستیک هم از ایجاد آن ناتوانند. طرفی که در ساحل مدیترانه و دریای سرخ در حال غرق است، صهیونیستها و متحدانشان هستند. در میان این دریاهای مواجی که صهیونیستها در آن گرفتارند، اقدامات بزدلانه در دمشق و کرمان در مسیر احیای قدرت تلآویو ارزشی ندارند؛ هرچند شهدای آن بسیار ارزشمندند.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ قدرت نرم اعجابآور انقلاب اسلامی ایران
امیرحسین ثابتی نوشت:
🔹حضور پررنگتر مردم در راهپیمایی امسال روز قدس تا حدی قابل پیشبینی بود اما نکته مهم این بود که بخشی از مردم به خاطر ترافیکهای شدید در خیابانهای منتهی به مسیر راهپیمایی، نتوانستند خود را در زمان مقرر به جمعیت پیاده در خیابان انقلاب برسانند.
🔹انگار امسال وقت کم آمده بود و خیلیها تازه از ساعت ۱۲ به بعد به مسیر اصلی رسیدند و علت هم این بود که این حجم از کثرت جمعیت، خیلیها را غافلگیر کرد. جمعیتی که حضور تیپهای مختلف مردم در آن آشکارا به چشم میخورد.
🔹لذا امسال شاید شلوغترین روز قدس حداقل در دو دهه گذشته بود و این جمعیت معنادار که سال به سال به جای کم شدن، اضافه میشود معنای مشخصی دارد؛ منطق ظلمستیزی انقلاب اسلامی ایران نه تنها در طول زمان تکراری نمیشود بلکه جذابتر و به روزتر میگردد.
🔹این ویژگی خاص انقلاب اسلامی است که بعد از گذشت حدود نیمقرن از آن، همچنان خودنمایی میکند و در جهان تکثیر نیز میشود.
🔹برای درک بهتر این مساله فقط کافی است تصور کنید که ۵۰ سال قبل کسی نام روز قدس را هم نشنیده بود اما امروز صدها میلیون نفر در دنیا درگیر آن شدهاند. این بخشی از قدرت نرم اعجابآور انقلاب اسلامی است.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ اظهارات قابل تامل فعال سیاسی اصلاحطلب
🔰 در همه حوزههای اقتصادی وضعیت کشور نسبت به سه سال قبل بهتر شده است
سعید لیلاز اقتصاددان و فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتگو با هممیهن:
🔹واقعیت این است که من شرایط اقتصادی ایران را بیشتر از آنچه که بهصورت عمومی در رسانههای منتقد دولت مطرح میشود، میبینم. هیچ حوزهای در اقتصاد ایران وجود ندارد که شرایط آن نسبت به دو یا سه سال قبل به مراتب بهتر نباشد.
🔹این به معنای آن نیست که اقتصاد کشور شرایط خوبی دارد. ما هنوز در شرایط بحران هستیم اما روندمان رو به بهبود است. وضعیت مالیاتستانی، بهبود شرایط عمومی کسبوکار و مانند آن شرایط بهتر است و در بعضی حوزهها مثل رشد اقتصادی با سرعت نسبتاً کمتری رو به جلو حرکت میکنیم.
🔹ما در حال تغییر وضعیت از حالت فوقبحرانی به وضعیت بحرانی هستیم. در این زمینه نیز سیاهنمایی صورت میگیرد. تولید خودروی ایران در سال ۱۳۹۷ بالغ بر ۷۰۰ هزار دستگاه بود. این آمار در سال ۱۴۰۲ به یک میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه رسید. علاوه بر اینکه چندهزار دستگاه خودرو از خارج از کشور وارد شد. این حوزه رشد ۱۰۰ درصدی داشته است.
🔹سؤال من این است که چه کسانی این خودروها را میخرند؟ سرمایهدارها میخرند؟ سرمایهدارها که خودروی ایرانی سوار نمیشوند. به نظر میرسد وضعیت خرید در حال بهبود است. با وجود اینکه در ۵ سال گذشته بیش از ۳ میلیون دستگاه خودرو تولید شده، ۵۰۰ هزار نفر همچنان در صف خرید خودرو قرار دارند که ظرف ۴ ماه آینده ماشینهای خود را دریافت خواهند کرد.
🔹در حال حاضر ماهانه یکونیم میلیون دستگاه تلفن همراه وارد کشور میشود که نیمی از آن ارزش گمرکی ۶۰۰ دلاری دارد که به معنی پیشرفته بودن این دستگاههاست. مراجعه به آمارهای سینمایی و فروش بلیتهای تئاتر نشان میدهد که این عرصه نیز با رونق بیشتری مواجه شده است.
🔹آنچه شما مطرح کردید مبنی بر اینکه چرا ما بهعنوان شهروندان این پیشرفتهای اعلامی را در زندگیمان حس نمیکنیم، سه علت مادی و یک علت ذهنی دارد؛ اول، سرعت رشد اقتصادی ایران به اندازه نیاز کشور نیست. سرعت کم است و برای محسوس بودن آن به رشد بیش از ۷ درصد نیاز داریم. این اعداد طی چهار و پنج سال گذشته ۴ تا ۵ درصد بوده است.
🔹دوم، بخش مهمی از این رشد اقتصادی چالههای سقوط اقتصاد ایران در سالهای ۹۷ و ۹۸ را پر کرده است. این همان چیزی است که اقتصاددانها و مقام رهبری اسم آن را دهه ازدسترفته ۹۰ گذاشتهاند.
🔹سوم، شکاف طبقاتی بهویژه در دوران اخیر بسیار افزایش پیدا کرده است. وقتی حرف از رشد اقتصادی میزنیم، طبقات فرادست آن را بیشتر از طبقات فرودست احساس میکنند. علت اصلی این شکاف طبقاتی، تورم لگامگسیخته ۶ سال اخیر بوده است. بخشی از این شکاف طبقاتی به علت پرداخت یارانههای نقدی در حال ترمیم است.
🔹دلیل ذهنی این وضعیت نیز این است که آقای رئیسی و نظام جمهوری اسلامی، جنگ نرم را باختهاند.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
هدایت شده از همهمه
⭕️ درباره صبح ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
مهدی محمدی نوشت:
🔹خلاصه داستان این است: پاسخ ایران باید به گونهای انجام میشد که منجر به تغییر اساسی محاسباتی شود که رژیم بر اساس آن تصمیم گرفت به دمشق حمله کند. مسئله این بود که چنین حملاتی نباید تکرار، و راهبرد "نبرد در منطقه خاکستری" که بیش از ۶ سال است جریان دارد باید متوقف شود.
🔹وعده صادق با لحاظ سه ویژگی گستردگی، حمله از خاک و اصابت دقیق به اهداف، این مأموریت را بر عهده گرفت. هدف، ایجاد معادلهای جدید بود که ضربه موثر را در مقابل هر نوع عملیات "واقعی" در منطقه خاکستری از جانب رژیم قرار بدهد و معتبر کند.
🔹رژیم به دلیل ترس از جنگ، مشکلات سیاسی و عدم همراهی آمریکا نهایتا تصمیم گرفت یک پاسخ "فیک" بدون پذیرش مسئولیت، به ایران بدهد. از منظر استراتژیک این برای ایران یعنی معادلهای که در پی آن بود برقرار شده و اسرائیل در چارچوب محاسباتی مدنظر ایران تصمیم گرفته است.
🔹صبح امروز هدف رژیم این بود که "دسترسی" خود را در ایران نشان بدهد اما عملا نشان داد پذیرفته خطای برآورد قبل از حمله دمشق را نباید تکرار کند. با تغییر محاسبات دشمن، هدف ایران محقق گشت. اینجاست که میتوان گفت معادله برقرار شده و تمام. به عصر "پساوعده صادق" خوش آمدید!
با همهمه همراه شوید🔻
@hamhamee
⭕️ قالیباف بازهم رئیس مجلس میشود؟
تسنیم نوشت:
🔹گفته میشود تعداد زیادی از منتخبین مجلس دوازدهم با ریاست محمدباقر قالیباف در مجلس آتی موافق هستند.
🔹یکی از این منتخبین گفت که ۱۲۰ نفر از نمایندگان که تاکنون حضور خود در فراکسیون اکثریت را قطعی کردهاند با ریاست قالیباف موافقاند.
🔹وی همچنین تأکید کرد که از بین مابقی منتخبین، حدود ۱۱۵ نفر که شامل ۶۵ نفر از مستقلین و ۵۰ نفر از اصلاحطلبان میشود نیز از میان گزینههای مطرح برای ریاست، تمایل زیادی به قالیباف دارند.
🔹یکی دیگر از منتخبین مجلس دوازدهم از انصراف علی نیکزاد از کاندیداتوری ریاست مجلس دوازدهم خبر داد و گفت که نیکزاد تمایل بیشتری به حضور در جایگاه نایب رئیسی مجلس دارد.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ ۶ سناریوی رسانهای اسرائیلی در واقعه شهادت آیتالله رئیسی
تسنیم نوشت:
🔹از روز گذشته و همزمان با اعلام سانحه برای بالگرد حامل رئیسجمهور در کنار موج اتحاد و دعاهای مردمی و همچنین وحدت جریانهای سیاسی و اجتماعی در ایران، برخی کمپینهای رسانهای ملهم از سیاستهای اسرائیلی نیز به منظور بهرهبرداری از این موقعیت به کار افتادهاند و این کارزارها امروز و با اعلام خبر شهادت رئیسجمهور و همراهانش تشدید شده است. برخی از این سناریوها را میتوان به این نحو خلاصه کرد:
🔹۱- اسرائیل و لاف در غربت: اگرچه اسرائیلیها نه جرات و نه توان عملیات علیه رئیسجمهور ایران را ندارند و از روز گذشته نیز حتی در حد یک کلمه به صورت رسمی جرات لافزنی درباره این واقعه را به خود ندادهاند، امّا برخی اکانتهای بینام و نشانی که احتمالاً با سیاستها و پولهای صهیونیستی اداره میشوند، لاف در غربت میزنند و قصد دارند از این نمد کلاهی هم برای صهیونیستها بدوزند. اسرائیلیها بویژه بعد از وعدهی صادق میدانند که در افتادن با ایران چه هزینههای سنگینی دارد؛ بنابراین صرفاً میتوانند به صورت غیررسمی و بزدلانه، و صرفاً برای برخی بهرهبرداریهای اجتماعی و سیاسی علیه ایران چنین لافهایی را در اکانتهای مجعول بزنند. ادعاهایی که نباید وقعی به آنها گذاشت.
🔹۲- اختلاف به جای وحدت: خبر سانحه برای رئیسجمهور از همان ابتدا وحدت ملی در ایران را آشکار کرد؛ با این حال همچون همیشه در چنین حوادثی، بلافاصله خطی از جانب منافقین و مزدوران اسرائیلی برای اختلافافکنی به میان آمد. سناریوی رسانهای که میکوشد به جای تقویت اتحاد، به افتراها و نزاعهای گروهها و سلایق مختلف علیه یکدیگر بپردازد و اگر این خطوط را وارسی کنیم، اغلب در منشأ و ریشه به اکانتهای بینام و نشانی میرسیم که در پوشش طرفداری از این یا آن چهره سیاسی یا اجتماعی، افتراهای رایگانی را مطرح کرده و به نزاع و شکافها دامن زدهاند.
🔹۳- الهامات شیطانی علیه همسایگان: ارتقای روابط ایران با همسایگان از سیاستهای اصلی دولت آیتالله رئیسی بوده و در این زمینه توفیقات مهمی نیز کسب کرده است. یکی از نمودهای توفیق این سیاست، بهبود روابط ایران با جمهوری آذربایجان، و آغاز بهرهبرداری از سد قیز قلعهسی که روز گذشته با حضور آقایان رئیسی و الهام علیاف رئیسجمهور آذربایجان انجام شد نیز از مصادیق پیشبرد این سیاست بوده است. با این حال یک سیاست رسانهای صهیونیستی از روز گذشته بنا دارد بدون هیچ تحقیق و سند و مدرکی، با طرح ادعاهای بدون پشتوانه، به مخدوشسازی این روابط بپردازد.
🔹۴- ترور آرامش روانی با دروغهای تکراری: صبح امروز یک اکانت توئیتری که خود را به موساد منتسب میکند در خبر کاملاً کذبی نوشت که سردار رادان فرمانده فراجا ترور شده است! این یک تاکتیک تکراری در برهههای اینچنینی است که آرامش روانی مردم را با شایعات و دروغهای پی در پی نشانه میرود. قاعدتاً مردم با دانستن این تاکتیک میتوانند در برابر آسیبهای آن مصونیت بیشتری پیدا کنند.
🔹۵- القای آشفتگی علیرغم انسجام کمنظیر ایران: جمهوری اسلامی در طول ۴۵ سال گذشته چندین بار حوادث اینچنینی و حتی سختتر را پشت سر گذاشته است؛ در همان سالهای ابتدائی انقلاب، رئیس قوه قضائیه کشور، آیتالله شهید بهشتی و با فاصله کمی شهید رجایی و شهید باهنر نفرات اول و دوم اجرایی کشور به شهادت رسیدند. با این حال به یمن حضور ولی فقیه زمان، امام خمینی(ره)، کشور بدون مشکل و نگرانی آن برهه را با اقتدار پشت سر گذاشت. اساساً یکی از امتیازات بسیار اساسی وجود ولی فقیه در کشور همین است که در چنین حوادثی کشتی انقلاب و اداره کشور را به سلامت و مقتدرانه از تلاطمها و طوفانها عبور میدهد. در این برهه نیز با پیروی از امام خامنهای که در برهههای بسیار سخت، اقتدار و تدبیر و صلابت خود را در عبور از این حوادث نشان دادهاند، میتوان بدون کمترین مشکل و هزینه از این شرایط عبور کرد.
🔹۶- اغتشاش به جای انتخاب: از ویژگیهای ممتاز قانون اساسی ایران آن است که برای مواقع و رخدادهای مختلف پیشبینیها و تدابیر لازم را تدارک دیده و در خود مندرج کرده است؛ این میثاق ملی مشخص کرده است که در برههی کنونی نیز دقیقاً چه روند مردمسالارانهای برای انتخاب رئیسجمهور جدید باید طی شود. اما سناریوهای صهیونیستی بسیار علاقمندند که بیثباتی و اغتشاش را به جای انسجام و روندهای دموکراتیک بنشانند و در این راستا پیامهای دشنامآلود و تند برخی گروهها و اقشار علیه یکدیگر را در دستور قرار دادهاند. مقابله با این سناریو نیز از آن مسائلی است که قطعاً مدنظر گروههای سیاسی و اقشار مردمی در ایران هست و انشاالله با هوشیاری، ناکام خواهد ماند.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ چُرت براندازیشان با صدای لبیک یا خامنهای مردم پاره شد!
سجاد بلوکات فعال رسانهای نوشت:
🔹بیشتر از هر چیز این روزها آروغهای روشنفکری و آدمهای تذکردهنده قیمت گوشت و مرغ احتمالا شما را آزرده. آنهایی که حس میکنن باید به شما یادآوری کنند که تورم و مشکلات اقتصادی وجود دارد انگار ما و شما از کره مریخ پا به ایران گذاشتهایم و آنها فقط یادشان هست.
🔹تقدیر از رئیسجمهوری که همه توانش را گذاشت و در راه همین حل مشکل به شهادت رسید بسیار برایشان گران تمام شده! دلیلش چیست؟ مگر رئیسی دنیا را ترک نکرده؟ حالا اینکه ما از او تشکر کنیم و بگوییم چیزهایی به یادمان آمد که شاید در دوره حیات این عزیز نمیدیدیم چه فشاری به طعنهزنندگان وارد میکند؟ آیا آنها واقعگرا هستند و ما احساسی یا چیز دیگری در میان است؟
🔹مهمترین نگرانی این جماعت این است که این تصویر تقدیر از شهید رئیسی، مثل پتکی به سر آنها خورده است. تصاویر تشییع این عزیزان از یک طرف و ابراز عشق مردم در مجازی از طرف دیگر، تصور خام آنها که به زودی ایران اسلامی تمام میشود را شست و بُرد.
🔹ذهنِ ایراناینترنشنالزده این افراد، به علاوه تصور اینکه جامعه ایرانی همان حامیان شورشهای ۱۴۰۱ هستند یا ایرانیان همان استوریزنندگان برای مهسا امینی و دیگران بودند، یا اینکه هر نقدی در مترو و تاکسی میدیدند به خیال مخالف با اصل این ساختار و نظام میگذاشتند و گزارههای اینچنینی باعث شده بود چنین همراهی و قدردانی مردم از شهید رئیسی آنها را با دیوار واقعیت بکوبد و بادکنک توهمشان را ترکاند.
🔹این فشار و طعنه آخرین تلاش برای ناامید کردن شماست. شمایی که حتما از آنچه در کشور گذشت راضی نبودید، اما شرافت انسانی و نگاه منصفانهتان باعث شد از مردی که در این جنگ اقتصادی همه تلاشش را کرد و البته به موفقیتهای مهمی هم دست پیدا کرد تقدیر کنید و یاد شهید رئیسی و همراهانش را گرامی بدارید.
🔹نگرانی بعدی این طعنهزنندگان این است که تقریبا جز حرکت روی روح و روان شما، قدرت هیچ کنشگری سیاسی دیگری ندارند. انتخاباتها را تحریم کردهاند و مجبور هستند سینهخیز این راه اشتباه را ادامه بدهند، قدرت براندازی هم ندارند. چشم امیدشان به اسرائیل بود تا او با حمله خارجی ایران را تغییر دهد که در واقعیت آنچه شد حمله ایران به اسرائیل بود نه بالعکس! رهبرانشان مثل پهلوی و اسماعیلیون و علینژاد در سطح بالای ابتذال هستند و این را خودشان هم میدانند.
🔹بله درست فهمیدید؛ آنها نگران توهمشان هستند که ترکید نه اینکه واقعگرا باشند. این طعنهها حاصل بیدار شدن از خواب پریشانی است که دیدند! چُرت براندازی آنها با صدای لبیک یا خامنهای مردم پاره شد.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ چالشهای علی لاریجانی در انتخابات پیشرو
علیاکبر عباسی فعال رسانهای نوشت:
🔹علی لاریجانی در حالی صبح امروز برای حضور در انتخابات ثبتنام کرد که با فرصتها و چالشهایی روبرو است.
🔹هرچند برخیها از احتمال ردصلاحیت او میگویند، اما میتوان گفت تأیید صلاحیت او قطعی است و او نیز احتمالا با اطلاع از این موضوع وارد کارزار انتخابات شده است.
🔹لاریجانی گزینه اصلی اعتدالگرایان و حامیان دولت روحانی است و از حمایت آنها برخوردار خواهد بود. با این وجود احتمال اینکه اصلاحطلبان از او حمایت کنند، ضعیف است.
🔹اصلاحطلبان به دلیل تجربه ۸ سال دولت روحانی و همچنین سابقه سیاسی لاریجانی به ویژه در دوران ریاست او بر صدا وسیما بعید است پشت سر او قرار بگیرند.
🔹حتی اگر سیاسیون اصلاحطلب حاضر به حمایت از لاریجانی شوند، اقناع بدنه اجتماعیشان برای حمایت از وی کار بسیار سختی خواهد بود.
🔹به نظر میرسد علی لاریجانی، از حضور سعید جلیلی به عنوان یکی از رقبای اصلیاش در انتخابات خرسند است و امیدوار است همچون حسن روحانی بتواند با ایجاد دو قطبی حول مسائل سیاست خارجی، خرداد ۹۲ را تکرار کند.
🔹با این وجود، تردیدی نیست که فضای سیاسی و انتخاباتی خرداد و تیرماه ۱۴۰۳ با فضای سیاسی بهار ۹۲ تفاوتهای زیادی دارد. این در حالی است که "ژست مذاکره" و "بازی با کارت سیاست خارجی برای حل مشکلات معیشتی"، دیگر این روزها کارایی ندارد.
🔹رأی منفی بالای لاریجانی و انتقادات جدی که نسبت به او و به بطور کلی به خانواده لاریجانیها وجود دارد، مؤلفه دیگری است که کار را برای لاریجانی سخت خواهد کرد و این واقعیتی است که در انتخابات خبرگان چندماه قبل نیز در رأی صادق لاریجانی خود را نشان داد.
🔹هرچند لاریجانی را میتوان سیاستمداری نسبتا باهوش دانست که قادر به تولید ادبیاتی جذاب برای بخشهایی از نخبگان و سیاسیون است، اما او نیز مانند برخی دیگر از رقبایش توان برقراری دیالوگ با عموم جامعه را ندارد.
🔹فضای حاکم بر جامعه متأثر از شهادت رئیسجمهور از یک طرف و زمان بسیار کم تا برگزاری انتخابات از طرف دیگر، تا حدی زیادی کار را برای کنشگری مخالفان و منتقدان دولت کنونی از جمله علی لاریجانی سخت کرده است.
🔹با این همه، "نابلدی سیاسی" رقبای لاریجانی را باید بزرگترین فرصت او در انتخابات پیشرو دانست که احتمالا وی روی آن حساب ویژهای باز کرده است!
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593