رویهمان در این کانال این است که یادداشتهای تحلیلی و جدیتر و مطالبی که شاید در کانالهای دیگه کمتر دیده میشه را منتشر کنیم.
البته انتشار یک یادداشت یا تحلیل در اینجا معنایش این نیست که الزاما با همه آن موافق هستیم. بلکه هدف اصلی این است که مطالب مهمتر و جدیتری را پیرامون رخدادهای روز جامعه مطالعه کنیم حتی اگر با برخی از آنها کاملا موافق هم نباشیم.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
May 11
⭕️ ایده حکمرانی؛ نه لحظه را عشق است
محمد زعیمزاده روزنامهنگار نوشت:
🔹اول: روز سه شنبه لیست وامهای اعطایی بانکها به شرکتهای خودشان منتشر شد؛ یک بانک ۱۲۵ هزار میلیارد تومان به خودش وام داده. میگویند برای فرار این بانک از ورشکستگی به اندازه ۲۵ درصد پایه پولی کشور پول چاپ شده، این یعنی تورم، یعنی رانت، یعنی افتضاح و...از این فاجعه چه قدر در رسانههای رسمی دیدید و شنیدید؟ واکنشی از مقامات دولتی در این باره به یاد دارید؟
🔹هفته گذشته عکسی بد از کارکنان سابق یک پلتفرم منتشر شد، کل هدلاین خبری هفته به فیلترینگ، بستن یا باز کردن، قانونی یا غیرقانونی بودن، باناموس یا بیناموس (تعبیر یکی از منسوبین دولت است اختراع من نیست) بودن بخش خصوصی در فرهنگ و...گذشت، حداقل ۳ وزیر دولت، سخنگوی قوه قضاییه له یا علیه این پلتفرم صحبت کردند و... .
🔹از میان دو خبر بالا با ملاک قراردادن ارزشهای خبری چون بزرگی، دربرگیری، شهرت و... کدام یک از دو خبر ارزش بیشتری داشتند و نیاز به موضع گیری دولتیها داشت؟
🔹دوم: وقتی میگوییم دولت یا حکمرانی فاقد ایده و گفتمان است دقیقا از چه چیزی حرف میزنیم؟
🔹تقریبا از ماجرای سطل ماست در شاندیز مشهد که در فروردین امسال اتفاق افتاد، هر موضوعی که به ماجرای پوشش نزدیک باشد در افکار عمومی داغ میشود، دولت به شکل خاص و سیستم حکمرانی به معنای عام آن هم به سرعت دنبال آن سوژه میروند و به شکل انفعالی موضعی میگیرند، هیچ ایدهی ایجابی و رو به جلویی در کار نیست.
🔹دولتی که ادعایش عدالتخواهی و فسادستیزی بوده است هیچ پلن گفتمانیای ندارد و صرفا پیرو اقتضائات است؛ ایده گفتمانی نداشتن اینجا بدجور توی ذوق میزند، گفتمان داشتن برای شما پروژه تعریف میکند به شما امکان کنش سیاسی و فضاسازی ایجابی میدهد؛ به شما قوه تشخیص میدهد که به هر سوژه چقدر باید اهمیت بدهید، از کدامها عبور کنید و به کدام ضریب بدهید.
🔹وقتی ایده حکمرانی داشته باشید میفهمید که با این همه مشکل در بدیهیات اقتصادی، عقلانی نیست که کشور چندین ماه در چالش پوشش که یک بازی دو سر باخت است بماند.
🔹سوم: مردم سیستان شدیدا گرفتار مسئلهی بیآبی هستند، دو ماه قبل بالاترین مقام اجرایی کشور به آن منطقه رفت و تهدیدی کرد و وعدهای داد، اقدامی که حداقل تحولات این دو ماه نشان داده که پشتوانهی اجرایی نداشته است. خب اگر پشتوانه نداشته چرا گفته شده؟ چون لابد اقتضائات رسانهای چنین چیزی میطلبیده، لابد مشاورینی چنین پیشنهادی دادهاند، این هم از مصادیق دیگر نداشتن کلان ایده حکمرانی.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ مستضعفین بیروایت
🔰 مقایسه اتفاق نارنجستان شیراز و سپیده رشنو
پرستو علیعسگرنجاد نویسنده و مترجم نوشت:
🔹وقتی سپیده رشنو در اتوبوس داشت آن دختر چادری را با کلمات و حرکاتش تکهپاره میکرد و آن دختر چادری برای او، خط و نشان میکشید که فیلمش را میدهد دست بچههای بالا، اتفاق عجیبی افتاد. احسان عبدی پور یک رشتهاستوری دربارهٔ رشنو منتشر کرد. این رشتهاستوری برای خیلیها که سایت پی اس ارنا را نمیخواندند و اسم سپیده رشنو را جزو نویسندگانش ندیده بودند، اولین مواجهه و شناخت از رشنو را رقم زد. عبدیپور استادتمام روایت است. با آن قلم صیقلی، از هنردوستی و هنرمندی و تلاش شبانهروزی رشنو برای شروع کسبوکار خودش گفته بود و ضمن اظهار حیرت، نوشته بود نمیداند خشم رشنو از کجا آمده و این دختر خیلی ظریفتر و لطیفتر از این حرفهاست. خلاصه کنم. در روایت عبدیپور، رشنو طرف مظلوم و بیکس ماجرا بود، انگار که دختری که با چنگ و دندان در اتوبوس به جان یک محجبه افتاده، یکی دیگر باشد.
🔹بعد، مصاحبهٔ رشنو بعد از دستگیری در صداوسیما پخش شد، با صورت رنگپریده، حجابی متفاوت و رنگی کبود بر گونه، انگار آن دختر با موهای افشان و رژ سرخ بر لبها، یکی دیگر بوده. بعد، ما با حیرت و خشم و تأسف به هم نگاه کردیم و برای بار هزارم باورمان نشد این حجم از جهل و نابلدی و دیوانگی در رسانهٔ ملی را که همه به پای حاکمیت فاکتور میشود.
🔹یک زن چادری با دختر نوجوانش که آن هم چادریست، به خانم بیحجابی تذکر حجاب داده. شوهر زن، مثل گرگ، جهیده سمت زن و صورتش و چادرش. دختر زن ضجه میزند: #مامانمو_نزنید . یک زن بیحجاب که معلوم نیست زن مرد است یا عابر پیاده، به کمک مرد میآید تا زن چادری بیشتر کتک بخورد. یکی داد میزند: «بسه! کشتیش!» و مرد نعره میکشد و ضربه میزند.
🔹زن. زن چادری. همین. او شناس ما نیست. اسمش را نمیدانیم. قبل و بعد ماجرا را نمیدانیم. میدانیم حاکمیت نباید میگذاشت دعوا به سطح مردم با مردم برسد. میدانیم نباید بار نهی از منکر را به دوش مردم میانداخت که قانون الکن مبهم، برای هیچکدامشان روشن نیست و کسی زحمت نکشیده روشنش کند… میدانیم، اما نمیدانیم بر این زن چادری که مادر است چه گذشته که جلوی چشم دخترش، نتوانسته در مقابل حرام الهی سکوت کند و بیتفاوت بماند و بیم جان را پس زده و تذکر داده.
🔹ما روایت نداریم. کسی ما را روایت نمیکند. کسی از پیش و پس عمر ما برای بقیه نمیگوید که روز واقعه، درست فهم شود. ما چشمرنگی نیستیم. ما حتی سیاهپوست هم نیستیم که دنیا با پز برابری نژادی هوایمان را بگیرد. ما آن زن چادری هستیم که اشکهایش را برای روضهٔ کوچهٔ بنیهاشم نگه میدارد.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ جبهه اصلاحات درون خودش هم حس و حالی ندارد و به فراخوانهای درون سازمانیشان هم لبیکی نمیگویند
محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران در گفتگو با روزنامه سازندگی:
🔹رهبران اصلاحات هیچگاه فکر نکردند در شرایطی که جامعه در حال ادبار است و به سیاسیون پشت کرده با چه برنامهای باید علاقهمندان و طرفداران خود را نگه داشته باشند.
🔹کسی ارزش کار سیاسی خود را میداند که پختهخواری نکرده باشد. برخی اصلاحطلبان مجلس قبل میراثخوارانی بودند که قدرناسپاسی کردند.
🔹کنشگران اصلی جبهه اصلاحات واقعاً کمکاری کردند و رهبران اصلاحات حاضر به دادن هزینه در مقیاس مطالبات مورد انتظار و در تراز روند اصلاحات نبودند.
🔹در شرایط موجود، جبهه اصلاحات به لحاظ اقتدار تشکیلاتی و ساختار سازمانی دچار ابهام، بیاعتمادی و انفعال است. حسوحالی هم، اکنون در جبهه داخلی (اصلاحات) احساس نمیشود. امروز حتی به پیامهای درونسازمانی هم لبیکی گفته نمیشود.
🔹از باب برخی ملاحظات و معذوریتهاست که دور هم جمع میشوند. از لحاظ سازوکارهای درون تشکیلاتی و برنامهریزی اصلاحی دچار آسیب هستیم.
🔹دو دهه است که اقدام درخور و شایستهای انجام نشده که با همبستگی و تقویت روزآمد، نیروهای درون اصلاحات را به نقطه امیدبخشی برسانیم و روزبهروز در اثر بیتدبیری دچار ریزش شدیم و این انفعال، بدنه اصلاحات را به خود گرفتار کرده است.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ دولت را رفع حصر کنید
محمدامین ایمانجانی، مدیرمسئول روزنامه فرهیختگان نوشت:
🔹دولت سیزدهم وارد سومین سال حیاتش میشود. دولت در این دوسال عملکرد مثبتی نداشته؟ چرا، حتما داشته. ضعف و ایراد چطور؟ آن هم حتما بوده است. نسبت این دو به هم چطور است؟ بالاخره دولت در افکار عمومی نمرهای میگیرد که حاصل سنجش پاسخ دو سوال بالاست؛ نمرهای که تخمینش فعلا محل بحث ما نیست. در این چند خط میخواهیم از فرآیندی بگوییم که اگر اصلاح نشود، این نمره را هرچه که باشد نزولیتر میکند.
🔹فرآیندی که نتیجه اعتماد و اتکا به یک مغزافزار است که میتواند دستگاه محاسباتی دولت را دچار اخلال جدی کند؛ مغزافزاری که از یک حلقه برساخته میشود. حلقهای که میخواهد دولت را که عدهای گمان میکردند در حد شهیدبهشتی ظرفیت اجتماعی دارد به قاسم روانبخش و نبویان بدل کند.
🔹حلقهای که دایرهاش آنقدر تنگ است که در آن شیخحسین انصاریان، جان لاک حساب میشود و باید اصلاحش کرد. حلقهای که قصد کرده استارتاپها را برچسب بیناموسی بزند و با این چسب بهسمت نافرمانی مدنی ببرد.
🔹حلقهای که بهجای سیاستسازی در اندیشکدهها و داشتن ایده حکمرانی نسخههای گعدهای و کسبوکارهای خانگی را میپسندد. حلقهای که در حوزه اینترنت و... آنقدر لولوسازی کرده که توانسته است وعدههای انتخاباتی رئیسجمهور در حوزه اینترنت را تبدیل به لطیفه کند. حلقهای که چون از میان همفکران خودش گزینهای نداشته، قصد تعطیلی مراکز فکری دولت را دارد.
🔹حلقهای که از فرط ناتوانی در کار ایجابی در رسانه، حتی نتوانسته دستاوردهای ملموس دولت مثل عبور از کرونا، شکست بحران برق و... را به باور عمومی تبدیل کند، درعوض وظیفه خود میداند که در حوزه رسانه کار سلبی کند.
این سیاهه را میتوان ادامه داد اما در همین حد کفایت میکند، چون نگران دولتی هستیم که به آن امید داشته و امید داریم، چون حق دولت میدانیم از حصر این حلقه خارج شود.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
9.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ تفاوت آیتالله خامنهای
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
گفتمان
⭕️ تفاوت آیتالله خامنهای عضو کانال شوید🔻 https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ تفاوت آیتالله خامنهای
علیرضا زادبر کارشناس تاریخ معاصر نوشت:
🔹از جناب عباس میرزای قاجار ولیعهد عصر جنگ طولانی با روسها پرسش اصلی این بود که چرا ایران از قافله علم و ترقی عقب ماند و چگونه مقدور است این کشور عقب افتاده را به دول اروپایی رساند. مصلحان بزرگ، ملی گرایان، وطن دوستان، علما و روشنفکران زیادی در پی پاسخ به این پرسش و حل معضل بودند. هم در قاجار و هم در پهلوی اول و دوم.
🔹کافیست به نامها و اقداماتشان نگاه کنید از قائممقام فراهانی تا امیرکبیر، از علیاکبر داور تا روشنفکران عصر پهلوی دوم. گاهی حتی شاهان گرایش به اصلاح و ترقی ایران داشتند از ناصرالدین شاه که آورنده مصلحتخانه بود تا رضاشاه که با مدل توسعه اقتدارگرایانه و زورمندانه در پی ترقی بود.
🔹همه این رجال مطرح و غیرمطرح، محبوب و نامحبوب به یک دلیل مشترک حذف شدند. اثر کارشان تثبیت نشد. خواسته یا ناخواسته، به عمد یا غیرعمد و آن این بود که آنان ترقی و توسعه ایران را ضمن تثبیت "استقلال" نظام سیاسی تعریف نکردند. قجر وابسته به روس بود. پهلوی اول مدیون انگلستان و پهلوی دوم در دامن ایالات متحده، هر سه از این توسعه بدون استقلال آسیب دیدند. یا کنار گذاشته شدند و یا مردم آنان را کنار زدند. دلیل برجستگی شعار "استقلال" در سال ۱۳۵۷ همین بود. ایرانیان در اوج دورانی که می توانستند پیشرفت کنند در مخمصه روس، انگلیس و آمریکا بودند.
🔹تفاوت آیتالله خامنهای با سایرین در این بود و هست که ایشان پیشرفت ایران را ضمن حفظ استقلال نظام سیاسی میخواهد. در همه بخشها بر آن تاکید دارد و بدلیل شخصیت محکمی که دارد کوتاه نمیآید. درگیری دکتر مصدق با انگلستان بر سر استقلال ملی شدن انرژی نفت دو سال بطول انجامید اما نزاع بر سر انرژی هستهای و ملی ماندن آن بیست و دو سال است. دولتها در این بیست و دو سال تلاش کردند آیتالله خامنهای را مجاب کنند که کوتاه بیاید اما نپذیرفت. آنچه که دُر نایاب است.
🔹در تاریخ ما مصلحان زیادی میخواستند مقاومت کنند اما نتواستند و از همه مهمتر جامعه با آنان همراهی نکرد. طبیعتا هزینه استقلال، هزینه بسیار سنگینی است اما بدون شک هزینه وابستگی بیشتر است و ما هر دو را در تاریخ تجربه کردهایم. آیندگان اهمیت اصرار آیتالله خامنهای در بقای استقلال را بیشتر درک خواهند نمود.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ اقدام مسولانه معاون اول
الیاس حضرتی نوشت:
روزنامه اعتماد بهرغم رویکرد تخصصی که در نقد برخی سیاستها و تصمیمات اجرایی و مدیریتی دارد، برخی عزل و نصبهای دولت را نقد کرده و همواره خواستار استفاده از رویکردهای تخصصی و شایستهسالاری میشود، اما هرجا که نشانهای از رفتارهای معقول، رویکردهای درست و الگوهای مناسب ببیند به تقویت آنها اقدام کرده و از افراد و جریانات مسبب آنها قدردانی میکند. یکی ازاین نوع رفتارهای ارزشمند، رویکردی است که معاون اول رییسجمهوری در ایجاد مناسبات ارتباطی نزدیک و چهرهبهچهره با اقشار مختلف و کسب وکارهای گوناگون و طیفهای متفاوت بکار گرفته است.
روز پنجشنبه تصاویری از تلویزیون پخش شد که بازتابهای مثبت فراوانی در افکار عمومی پیدا کرد و به نظرم لازم است درباره آن صحبت کرد و بانیان آن را ارج نهاد. مخبر، معاون اول رییسجمهور به صورت سرزده و بدون اینکه از قبل اطلاع داده باشد از جایگاههای سوخت تهران و شرکت پخش فرآوردههای نفتی بازدید کرد. مخبر پس از انتشار اخبار و تصاویر شلوغی جایگاههای سوخت و پمپبنزینها، بین صفوف جایگاههای سوخت حاضر شد و با رانندهها و مردم عادی صحبت کرد، درددلهایشان را شنید و نهایتا با ماموران، متولیان ومدیران جایگاههای سوخت هم صحبت کرد. اقدامی که به نوبه خود، باعث آرامش افکار عمومی و پایین آمدن التهاب ایجاد شده طی روزهای اخیر شد.
اساسا یکی ازمهمترین آرزوهای مردم ایران و مبارزان انقلابی، بهرهمندی از دولتمردان و مسوولانی بود که بتوانند بصورت عادی ومعمولی میان مردم بروند، با اقشار مختلف سخن بگویند و با حوصله و صبر حرفهای مردم را گوش بدهند. البته نه فقط شنوای صحبتها و درددلهای مردم باشند، بلکه بسرعت با استفاده از اختیارات و ظرفیتهایی که قانون در اختیارشان قرار داده، مطالبات بحق را پاسخ داده و مشکلات و نارساییها را حل کنند. نمونه بارز این نوع ارتباطات در رفتار و منش مردمی شهید رجایی در سالهای ابتدایی انقلاب قابل مشاهده است. زمانی که شهید رجایی در شمایل رییسجمهور کشور در میان مردم و اقشار مختلف از جمله روستاییان حاضر میشد و براحتی با آنها ارتباط برقرار میکرد.
خاطرم هست یک عکس تاریخی و فراموش نشدنی از دیدار شهید رجایی و یک پیرمرد روستایی منتشر شده بود که در آن، فرد روستایی شانه شهید رجایی را گرفته و خطاب به او میگفت: «آقای رجایی، من هم مانند شما مقلد امام(ره) هستم.» در واقع در این تصویر جاودانه به دلیل رفتار درست یک مقام مسوول در عالیترین سطح و یک شهروند روستایی، نقطه مشترکی میان خود و یک دولتمرد پیدا کرده و بر آن پافشاری میکرد. این روند اما طی سالهای بعد ادامهدار نبود؛ هرچه از سالهای ابتدایی انقلاب فاصله گرفتیم، متاسفانه دولتمردان ایرانی به جای زبان و گویش مردمی، بیشتر زبان کارشناسی و روشنفکری را برگزیدند؛ حتی در دورههایی شاهد آن بودیم که جز صحبت و اقناع و استدلال در جلسات روشنفکری و دانشگاهی، دولتمردان قادر به صحبت کردن و ایجاد ارتباط مناسب با مردم عادی، اعم از کارگران، بازنشستگان، کشاورزان و... نبودند. این موضوع آرام آرام به یک نقطه ضعف جدی در مناسبات ارتباطی مسوولان جمهوری اسلامی با مردمی بدل شد که با حضور و مشارکت خود خیمههای انقلاب را برپا کرده بودند.
این مشکل و نارسایی، امروز هم وجود دارد و جز برخی موارد استثنایی، اغلب مسوولان و متولیان کشور قادر به ایجاد ارتباطات نزدیک و چهره به چهره با مردم نیستند. محمد مخبر در این میان، یکی از معدود افرادی است که از این ویژگی مهم برخوردار است. او به راحتی میتواند در صحنههای مختلف از جمله بازارها، کارگاهها، کارخانهها، جایگاههای سوخت، فروشگاههای عرضه اقلام اساسی و... حاضر شده، با اقشار مختلف صحبت کرده و شنوای خواستهها و مطالبات مردم باشد. لازم است از این روحیه مثبت، نقطه قوت و ویژگی درست معاون اول رییسجمهوری قدردانی کرد و آن را ستود. البته یک فرد به تنهایی قادر به حل تمامی مشکلات نخواهد بود و نیاز است سایر مقامات دولتی هم از این رفتار درست تبعیت کرده و آن را نهادینه سازند.
هنر محمد مخبر و رییسجمهوری باید این باشد که مجموعه دولت، هم از توانایی حل مسائل کلان کشور و هم از روحیات مردمی برخوردار شوند. البته جا داشت چنین رفتار و ارتباطی توسط وزیرنفت برنامهریزی و ساماندهی میشد. جواد اوجی باید در جایگاههای عرضه سوخت حاضر میشد و با رانندهها و اقشاری که به دلیل نااطمینانی، نبود اعتماد و گسترده شدن شایعه گرانی و کمبود بنزین نگران، مضطرب و ملتهب شده بودند، صحبت میکرد. سایر وزرا هم باید این مناسبات ارتباطی را در سطوح و بخشهای مختلف برنامهریزی کرده و حلقه اعتماد نزدیکی میان دولت و مردم شکل بدهند. اینگونه است که مردم نظام را از خود دانسته و با مشارکت بالای خود کشور را از بزنگاههای سخت عبور میدهند.
@gofteman_ir
⭕️ سخنان پنجاه سال پیش رهبر انقلاب دربارۀ کنگره جهانی اربعین
🔰 نیمقرن پیش، یعنی زمانی که هنوز مراسم اربعین، به شکوه امروز شکل نگرفته بود، حضرت آیتالله خامنهای در سال ۱۳۵۲ مصادف با روز جمعه ۲۰ صفر سال ۱۳۹۴ هجری قمری در جریان سلسله جلساتی در مسجد امام حسن (ع) در مشهد مقدس که به شرح و تفسیر خطبههای نهجالبلاغه اختصاص داشت، بهمناسبت تقارن با شب اربعین حسینی، تحلیلی تاریخی و جامع از چرایی اهمیت زیارت اربعین ارائه دادند.
متن بیانات ایشان به شرح زیر است:
🔹میدانید یکی از علائم ایمان زیارت اربعین است؟ بنده نمیدانم این روایت چقدر صحیح است، اصراری هم ندارم که بگویم معنای این روایت همین است که من گمان کردهام، واقعش هم این است که احتمال میدهم معنایش یکی از شقوق و احتمالات دیگری باشد که در این زمینه بیان میشود؛ امّا اگر این احتمال هم که من میگویم باشد، مؤیّد فراوانی دارد؛ «زیارة الاربعین».
🔹شیعه یک جمع متفرقی بود. یک جامعهای بود که در یک جا، در یک مکان زندگی نمیکردند. در مدینه بودند، در کوفه بودند، در بصره بودند، در اهواز بودند، در قم بودند، در خراسان بودند، اطراف و اکناف بلاد. اما یک روح در این کالبد متفرق و در این اجزا متشتت در جریان بود.
🔹مثل دانههای تسبیح یک رشته و یک نخ همه اینها را به هم وصل میکرد. چه بود آن رشته؟ رشته اطاعت و فرمانبری از مرکزیت تشیع، از رهبری عالی تشیع یعنی امام. همه این رشتهها به آنجا متصل میشد. قلبی بود که به همه اعضا فرمان میداد. و به این ترتیب تشیع یک سازمان و یک تشکیلاتی بود. ممکن بود دو نفر از حال هم خبر نداشته باشند اما بودند کسانی که از حال همه با خبر بودند. اطاعت و فرمانبری آنها به حساب بود، فریاد زدنشان از روی دستور بود، سکوتشان بر طبق نقشه بود.
🔹همه چیزشان با حساب بود. فقط یک عیبی کار آنها داشت و آن اینکه همدیگر را کمتر میدیدند. اهل یک شهر، شیعیان یک منطقه البته یکدیگر را میدیدند. اما یک کنگره جهانی لازم بود برای شیعیان روزگار ائمه (ع).
🔹این کنگره جهانی را معین کردند. وقتش را هم معین کردند. گفتند در این موعد معین در آن کنگره هر کس بتواند شرکت کند. آن موعد روز اربعین است و جای شرکت، سرزمین کربلا است. چون روح شیعه روح کربلایی است، روح عاشورایی است. در کالبد شیعه تپش روز عاشورا مشهود است. شیعه هر جا که هست دنبالهروی عاشورای حسین است. این هم که میبینی همه جا این تپشهایی که در شیعه مشهود شده، از آن مرقدِ پاک ناشی شده. این شعلههایی بوده که از آن روح مقدس و پاک و از آن تربت عالی مقدار سرکشیده. به جانها و روحها رسیده. انسانها را به گلولههای داغی تبدیل کرده و آنها را به قلب دشمن فرو برده.
🔹بنابراین مسئله اربعین یک مسئله مهمی است، اربعین یعنی میعاد شیعیان در یک کنگره بینالمللی و جهانی برای سرزمینی که خودش خاطرهانگیز است آن سرزمین. سرزمین خاطرهها است، خاطرههای باشکوه، خاطرههای عزیز، سرزمین شهدا، مزار کشتهشدگان راه خدا، اینجا جمع بشوند تشیع، پیروان تشیع و دست برادری و پیمان وفاداری هر چه بیشتر بدهند.
🔹اگر امروز هم بتوانند شیعیان آن سرزمین پاک و مقدس را یک چنین میعادی قرار بدهند. البته بسیار کار بجا و جالبی خواهد بود و همین دنبالهگیری از راهی است که از ائمه هدی (ع) به ما ارائه دادند.
🔻سخنرانی در مسجد امام حسن مجتبی (ع) / مشهد ۲۴ اسفند ۱۳۵۲
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ چرایی تمجید رهبر معظم انقلاب از دولت
عبدالله گنجی روزنامهنگار نوشت:
🔹سنگینی کار دولتها همیشه تذکر رهبری به مجالس و دیگران بوده است و عمدتاً در بزنگاهها و تنگناها براساس اصل ۵۷ قانون اساسی به کمک دولتها آمدهاند. تلاش، زحمت و دوندگی در همه دولتها با نوساناتی وجود داشته است، اما تمجید از این دولت و برجسته کردن این امر بهعنوان یک «تمایز» صرفاً احساس تعلق عاطفی نیست که ترسیم افقی است تا دولتهای آینده بدانند تعبیه کدام شاخصها در رفتار، گفتار و عملکردشان آنان را واجد تمجید میکند؟
🔹با فرض اینکه اغراض بر آنان حاکم نیست باید دو منظر نگاه به دولتها در کشور (اینجا دولت مستقر) را اینگونه فهمید: دستهای ایران را یک کشور طبیعی با همه امکانات و ظرفیتهای بالقوه میبینند و استانداردهای غرب را که از قضا جهانشمول تعریف میکنند روی عمل دولت میگذارند و میبینند که نمیخواند. این جماعت فرضشان عملکرد یک دولتی است که در اتوبانی صاف در حرکت است. فرض آنان از ایران کشوری است مثل لهستان، اسپانیا، مالزی، الجزایر و غیره، یعنی کشوری که همه زمینهها برای توسعه در آن آماده است و اگر مانعی وجود دارد صرفاً انسانی و بیعرضگی است.
🔹در نقطه مقابل (که نظر رهبری هم هست) دولتها در حالی کشور را اداره میکنند که زیر فشار ۱۸۰۰ تحریم هستند، سیستم بانکی جهان روی ایران بسته است، پذیرش FATF (که برای کشور عادی چیز بدی نیست) بهخاطر معنادهی غرب به تروریسم موجب بردن ایران به شورای امنیت میشود.
🔹دور زدن تحریم با سوختن و تحریم شرکتهای لورفته امر پیچیدهای است، حتی مسیرهای سنتی ارز نیز بسته میشود، در روابط ما با کشورها اختلال ایجاد میکنند، فروش نفت را به حداقل میرسانند، دشمن میلیاردها دلار صرف اقدامات امنیتی و رسانهای علیه ایران میکند و.... در چنین شرایطی پرداخت بموقع حقوق ۵ میلیون شاغل و بازنشسته ازسوی دولت هنر محسوب میشود.
🔹نداشتن مشکل کمبود کالاهای اساسی در کشور هنر است، بازگرداندن پول نفت (که در این دولت صددرصد برگشته است) مهارت است.
🔹زیر آتش سنگین دشمن و فعالیت ۳۸۰ کارمند وزارت خزانهداری آمریکا در سراسر جهان علیه ایران، پیوستن به ائتلافهای بزرگ جهانی عظمتآفرین است.
🔹نجابت رئیس دولت در کلام، دوری از تولید نخودسیاه برای سرکار گذاشتن مردم و مردمی بودن مسئولان کشور واجد تمجید است.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593
⭕️ بر خلاف دوستان اصلاحطلبم، به آینده اقتصاد ایران بسیار بسیار خوشبین هستم
سعید لیلاز عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در گفتگو با روزنامه شرق:
🔹من گاهی وقتها میبینم برجستهترین نخبگان ایران در واکنش به حوادث یا اظهارنظرهایی که میشود، به چنان فرومایگی دچار میشوند و چنان فرومیغلتند که به یک پوپولیسم دردناک و پیشپاافتاده دچار میشوند. آن زمان است که واقعا برای ملت ایران ناراحت میشوم که ما داریم ادعا میکنیم اینها را میخواهیم راهبری و نمایندگی کنیم و میخواهیم جلو ببریم. این نشان میدهد که چقدر روشنفکری حداقل در ایران بیشتر به سلبریتیبودن شبیه است تا روشنفکربودن و نخبگی. یعنی دنبال مرید جمعکردن و فالوور جمعکردن و لایکخوردن و لایکگرفتن و این حرفها هستند یا میخواهند دل کسی را خنک کنند یا میخواهند کسی را بچزانند و اصلا دنبال کشف حقیقت نیستند.
🔹من رفتم پژوهشی کردم و متوجه شدم ما شهریور ۱۴۰۰ از رکورد تاریخی بالاترین عدد تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۹۶ عبور کردیم. از شهریور ۱۴۰۰ تا الان هرچه رشد در اقتصاد ایران دارد اتفاق میافتد، جدید است که الان دو سال آن دارد تمام میشود. ما در این دوره ۲۱ ساله بدترین موج تلاطم در تاریخ ایران را شاید داشتیم به لحاظ اقتصادی. دو نوبت تحریم اقتصادی که دومی بدون تردید شدیدترین در تاریخ بشر است. من میتوانم تاریخ تحریمها را همین الان تدریس کنم. میدانم در عراق چه گذشته. ولی عراق به اندازه ما نتوانست مقاومت کند و کوبا هم همینطور.
🔹درست است که زرق و برق عربستان بیشتر است، ولی الان میزان ساختمانسازی در منطقه ۲۲، اندازه کل دوبی است، بقیه تهران را اصلا کنار بگذارید. میدانید! رسیدیم به یک خودانکاری که از لج همدیگر است. لطفا یادتان باشد که وضعیت ایران بدتر از عربستان نیست، بدتر از امارات عربی متحده نیست، بدتر از کویت نیست و حتی بدتر از روسیه نیست. در ایران تصور این است که شما محال است بتوانید بدون کمک حکومت و دولت یک روزنامه مستقل و یک بنگاه مطبوعاتی مستقل درست کنید؛ الان من میتوانم بگویم ۱۰ تا مؤسسه کاملا مستقل از حاکمیت داریم؛ نگاه کنید به «دنیای اقتصاد»، به «شرق»، به روزنامه «مردمسالاری» و... اینها تقریبا بدون حمایت حاکمیت دارند کار خودشان را انجام میدهند.
🔹وی در پاسخ این سؤال که آینده ایران را چگونه میبینید؟ میگوید: آن چیزی که من برای آینده ایران دارم میبینم، این است که ما سمتگیریمان به سمت توازن است. یعنی چه؟ یعنی در بودجه امسال ۸۶۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی درآمد مالیاتی توسط دولت شده است. میدانید که برخلاف تصور اغلب اقتصاددانان تمام بودجه پارسال در مالیاتستانی تحقق پیدا کرد و در ناآرامیهای پاییز، مهمترین جایی که آسیب دید بخش خدمات و درآمدهای مالیاتی دولت بود. هر چقدر تمرکز دولتها از نفت کاسته شود، به ناچار بر مالیات خواهد افزود و این یعنی توازن طبقاتی، یعنی دموکراسی.
🔹درباره آینده ایران باید تأکید کنم که من به لحاظ مادی به آینده ایران خیلی امیدوار هستم و امکان سرنگونی ساختار سیاسی وجود ندارد. امکان بروز ناآرامیها هم بسیار ضعیف است بهخاطر اینکه ما یک طبقه متوسط بسیار نیرومند در ایران داریم.
🔹خبرنگار در ادامه میپرسد «ترکیه در توسعه از ایران جلوتر است. تقویت روحیه ملیگرایی چقدر در رشد ترکیه تأثیر داشته است؟» و لیلاز پاسخ میدهد: من اصلا این را قبول ندارم و چنین چیزی وجود ندارد و آن را توهم میدانم...
🔹من به آینده ایران بسیار بسیار خوشبین هستم. میدانید؟ فقط ۴۰ درصد ظرفیت صنعتی ایران الان دارد استفاده میشود. بنابراین تا یکدورهای بیش از ۱۰ سال، ما بدون سرمایهگذاری جدی حتی میتوانیم رشد اقتصادی دورقمی داشته باشیم.
عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/350486776C9b48097593