♻️ جمهوری اسلامی ایران یک نمونه کامل از مردم سالاری دینی است .
که ملاک رای اکثریت است.
🇮🇷 برنده اصلی این انتخابات مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی است🇮🇷
@goftemandin
🏴 صل الله علیک یا اباعبدالله علیه السلام
🔸امام رضا علیه السلام
چون ماه محرّم مىرسيد كسى پدرم (امام کاظم علیه السلام) را خندان نمىديد. غم و اندوه بر او چيره بود.
🏴ان شاءالله با برنامه ویژه ایام محرم در خدمت عزیزان هستیم.
با ما همراه باشید و دیگران دعوت کنید به کانال ما بپیوندند.
@goftemandin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اذن عزای ماه محرم گرفته ایم
از حضرت رضا که خودش صاحب عزاست
🏴 آغاز ماه محرمالحرام را تسلیت عرض میکنیم.
@goftemandin
172K
📨 #پیام_جدید
📝 متن پیام :
سلام علیکم
وقتی می خوای ببینی قمر در عقرب چه روزایی هست، دو تا جدول میاد. قمر در برج عقرب و صورت فلکی. باید طبق کدام یک عمل بشه و کارهای ممنوعه انجام نشه؟
با تشکر، مرجع آیت الله خامنهای
🎙پاسخ کارشناس
محمد صادق فاضلی
@goftemandin
118.5K
🌼پرسش و پاسخ🌼
📨 #پیام_جدید
📝 متن پیام :
سلام و خدا قوت
طبق نظر رهبر ، عقد در زمان قمر در عقرب کراهت دارد. چگونه می توان این کراهت را از بین برد؟
مرجع: حضرت آیت الله خامنه ای
🎙پاسخ کارشناس
محمد صادق فاضلی
@goftemandin
210.9K
🌼پرسش و پاسخ🌼
📨 #پیام_جدید
📝 متن پیام :
سلام و خدا قوت
نماز حرز امام جواد علیه السلام، اگر بجای دو تا دو رکعتی، فقط یه دو رکعتی خوانده شود، اثر نمی کند؟
🎙پاسخ کارشناس
محمد صادق فاضلی
@goftemandin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام بر پرچم علم
سلام بر شعر محتشم
سلام بر محرم
@goftemandin
💠کانال گفتمان دین💠
📌پاسخگویی دقیق و مستند📝به سوالات شما
لينک جهت ارسال سوال👇👇
https://gkite.ir/es/9459812
🌷ساعت بین ۲۰ الی ۲۲ هر شب جواب ارسال میشود.
🌷در احکام شرعی نام مرجع تقلید بیان شود.
🎬 با کاروان امام حسین(ع)👇👇
#داستان_کربلا
#جلسه_اول
♻️سوال
چرا عزای امام حسین، از اول محرم آغاز می شود؟ با اینکه امام حسین و یارانش در دهم محرم، به شهادت رسیدند؟
🔸پاسخ تفصیلی 👇
🔸 اینکه چرا مراسم عزاداری برای اباعبدالله(ع) از اول دهۀ محرم آغاز میشود، دلائل مختلفی میتواند داشته باشد، لکن مستند شرعی عزاداری امام حسین از روز اول محرم، تمسک به حدیثی از امام رضا در کتاب وسائل الشیعه، می باشد که ایشان می فرمایند:
كانَ أبي عليهالسلام إذا دَخَلَ شَهرُ الُمحَرَّمِ لا يُرى ضاحِكا، وكانَتِ الكَآبَهُ تَغلِبُ علَيهِ حَتّى تَمضِيَ عَشرَةُ أيّامٍ، فإذا كانَ يَومُ العاشِرِ كانَ ذلكَ اليَومُ يَومَ مُصيبَتِهِ وحُزنِهِ وبُكائهِ، و يَقولُ: هُوَ اليَومُ الَّذي قُتِلَ فيهِ الحُسَينُ.
چون ماه محرّم مىرسيد كسى پدرم (امام کاظم) را خندان نمىديد. غم و اندوه بر او چيره بود تا آن كه ده روز مىگذشت، روز دهم (عاشورا) روز سوگوارى و اندوه و گريه او بود و مىفرمود: عاشورا، روزى است كه حسين عليهالسلام در آن كشته شد.
@goftemandin
🎬 با کاروان امام حسین(ع)👇👇
#داستان_کربلا
#جلسه_دوم
🔸امام در روز هشتم ذیحجه سال 60 هـ.ق با خاندان و فرزندان و شیعیانی که به او پیوسته بودند از مکه به سوی عراق حرکت کردند.
🔹آن حضرت ماه شعبان، سوم شعبان به بعد، رمضان، شوال، ذی القعده و هشت روز از ذی الحجه را در مکه ماند.
🔸امام حسین علیه السلام با همراهانش 28 رجب از مدینه خارج و روز دوم ماه محرم الحرام به سرزمین کربلا رسیده اند، که در مجموع کاروان امام حسین ـ علیه السلام ـ با توجه به توقف چهار ماهه در مکه، در مدت 154 روز، به سرزمین کربلا رسیده، و مدت خروج امام ـ علیه السلام ـ تا روز عاشورا، نیز 162 روز می شود.
@goftemandin
🌼زلال احکام🌼
#بین_الصلاتین
امام حسین علیه السلام در یک روایت نورانی می فرمایند : مَنْ سَرَّهُ أَنْ يُنْسَأَ فِى أَجَلِهِ وَيُزادَ فى رِزْقِهِ فَلْيَصِلْ رَحِمَهُ.
[عيون اخبار الرضا، ج 2، ص 48 ]
✍ امام حسين عليه السلام فرمود:
اگر كسى بخواهد با تاخیر افتادن اجلش و زیاد شدن رزقش خوشحال شود باید صله ارحام بجا بیاورد.
چند نکته کوتاه پیرامون حدیث شریف:
🔹یکی از سفارشات حضرت حفظ ارتباط با نزدیکان و خویشاوندان است و یکی از اسرار ماندگاری فرهنگ اسلامی و تبادل نسل به نسل معارف الهی، مسأله صله رحم است. یعنی کانون گرم خویشاوندی و خانوادگی باید باقی بماند، که بهترین وسیلة ارتباط تفکرات صحیح و سُنَن صحیح اسلامی به نسلهای بعد همین محیطهای خانوادگی است. لذا یکی از علل و حِکَم توصیه به صله رحم است.
🔸توصیه اکید دین است اگر از خویشان کسی قطع ارتباط کرده است باز هم شما قطع ارتباط نکنید یعنی اگر از طرف مقابل پاسخ مناسبی داده نمیشود، اما تو ارتباط را قطع نکن! ارتباط را حفظ کن! شاید رازش این است که بالأخره در اکثر موارد این ارتباط یک جانبه به ارتباط دوجانبه خواهد انجامید.
🔸 صلۀ رحم به هر قدری میسّراست، انجام بگیرد. گاهی با ارتباط تلفنی یا سلامرساندن و از این قبیل ارتباطات جزئی، صلۀ رحم محقّق میشود.
@goftemandin
🎬 با کاروان امام حسین(ع)👇👇
#داستان_کربلا
#دوم_محرم
🏴ورود امام حسین علیه السلام به کربلا👇
🔸امام حسین علیه السلام در روز پنجشنبه دوم محرم الحرام سال 61 هجری به کربلا وارد شد.
عالم بزرگوار «سید بن طاووس » نقل کرده است که: امام علیه السلام چون به کربلا رسید، پرسید: نام این سرزمین چیست؟ همینکه نام کربلا را شنید فرمود: این مکان جای فرود آمدن ما و محل ریختن خون ما و جایگاه قبور ماست . این خبر را جدم رسول خدا صلی الله علیه و آله به من داده است .
🔹در این روز «حر بن یزید ریاحی » ضمن نامه ای «عبیدالله بن زیاد» را از ورود امام علیه السلام به کربلا آگاه نمود.
🔹در این روز امام علیه السلام به اهل کوفه نامه ای نوشت و گروهی از بزرگان کوفه - که مورد اعتماد حضرت بودند - را از حضور خود در کربلا آگاه کرد . حضرت نامه را به «قیس بن مسهر» دادند تا عازم کوفه شود .
🔻 اما ستمگران پلید این سفیر جوانمرد امام علیه السلام را دستگیر کرده و به شهادت رساندند. زمانی که خبر شهادت قیس به امام علیه السلام رسید، حضرت گریست و اشک بر گونه مبارکش جاری شد و فرمود:
خداوندا! برای ما و شیعیان ما در نزد خود قرارگاه والایی قرار ده و ما را با آنان در جایگاهی از رحمت خود جمع کن، که تو بر انجام هر کاری توانایی .»
@goftemandin
🌼زلال احکام🌼
#بین_الصلاتین
یکی از کارهایی که ثواب آن برای انسان بعد از فوت هم ادامه دارد، وقف کردن هست، که در این زمینه چند نکته رو خدمت شما خوبان یادآوری می کنم:
🔹 وقف یعنی مالی را برای یک جهت اختصاص دهیم تا در همان جهت از منافع آن مال استفاده شود مثل این که زمینی را برای حسینیه اختصاص دهیم تا در جهت ساخت بنای حسینیه استفاده شود. البته یکی از مواردی که برای وقف کردن مطلوب است وقف کردن اموال برای تبلیغ و ترویج دین است که وقف کنندگان به این جهت هم توجه ویژه ای داشته باشد.
🔹به تصریح برخی از فقهاء از جمله امام خامنه ای حفظه الله انسان می تواند منزل یا ملکی را در زمان حیاتش وقف کند و تحویل هم بدهد ولی شرط کند تا زمانی که خودش یا همسرش زنده هست، از آن استفاده کنند.
🔸اگر وسیله ای مثل دستگاه صوت یا دیگ و پایه، وقف مخصوص مسجد هست، یا کیفیت وقفش دقیقا مشخص نیست، بیرون بردن آن هر چند برای مدت کوتاهی از مکان وقفش جایز نیست اما اگر فردی وسیله را برای مسجد اینگونه وقف کرده که برای مسجد و هر کار خیری دیگری یا مثلا برای عزاداری در مسجد ویا هر مکانی دیگری وقف نموده است، در این صورت بیرون بردن برای استفاده در جهت وقف اشکالی ندارد.
📚منابع
تحریر کتاب وقف م25 امام خامنه ای سایت لیدر احکام وقف س137، آیت الله مکارم م2309 رساله، مرحوم بهجت م2152 رساله، فاضل جامع المسائل فارسی ج2 ص: 332 س70، تبریزی استفتاءات جدید ج1 ص 318 س1418
@goftemandin
🎬 با کاروان امام حسین(ع)👇👇
#داستان_کربلا
#وقایع_سوم_محرم
🏴وقایع روز سوم محرم🏴
🔸عمر بن سعد یک روز پس از ورود امام علیه السلام به سرزمین کربلا یعنی روز سوم محرم با چهار هزار سپاهی از اهل کوفه وارد کربلا شد.
🔹 امام حسین علیه السلام قسمتی از زمین کربلا که قبر مطهرش در آن واقع می شد را از اهالی نینوا و غاضریه به شصت هزار درهم خریداری کرد و با آنها شرط کرد که مردم را برای زیارت راهنمایی نموده و زوار او را تا سه روز میهمان کنند.
🔸 در این روز «عمر بن سعد» مردی بنام «کثیر بن عبدالله » - که مرد گستاخی بود - را نزد امام علیه السلام فرستاد تا پیغام او را به حضرت برساند. کثیر بن عبدالله به عمر بن سعد گفت: اگر بخواهید در همین ملاقات حسین را به قتل برسانم; ولی عمر نپذیرفت و گفت: فعلا چنین قصدی نداریم .
@goftemandin
🔰 هنگامی که وی نزدیک خیام رسید، «ابو ثمامه صیداوی » (همان مردی که ظهر عاشورا نماز را به یاد آورد و حضرت او را دعا کرد) نزد امام حسین علیه السلام بود . همین که او را دید رو به امام عرض کرد: این شخص که می آید، بدترین مردم روی زمین است . پس سراسیمه جلو آمد و گفت: شمشیرت را بگذار و نزد امام حسین علیه السلام برو . گفت: هرگز چنین نمی کنم .
🔰 ابوثمامه گفت: پس دست من روی شمشیرت باشد تا پیامت را ابلاغ کنی . گفت: هرگز! ابوثمامه گفت: پیغامت را به من بسپار تا برای امام ببرم، تو مرد زشت کاری هستی و من نمی گذارم بر امام وارد شوی . او قبول نکرد، برگشت و ماجرا را برای ابن سعد بازگو کرد . سرانجام عمر بن سعد با فرستادن پیکی دیگر از امام پرسید: برای چه به اینجا آمده ای؟ حضرت در جواب فرمود:
«مردم کوفه مرا دعوت کرده اند و پیمان بسته اند، بسوی کوفه می روم و اگر خوش ندارید بازمی گردم .... »
@goftemandin
🌼زلال احکام🌼
#بین_الصلاتین
♻️ یکی از سوالاتی که پرسیده می شود این است که گاهی اوقات در مکانهای زیارتی یا هیئتهای مذهبی یا مجالس دیگر، کفش یا لباس را می برند ولی کفش یا لباس دیگری جا گذاشته اند، آیا انسان می تواند کفش یا لباس جا مانده را، برای خود بردارد؟
🔰در جواب عرض میکنیم که به نظر اکثر مراجع از جمله مقام معظم رهبری با چند شرط شخص میتواند آن را برای خود بردارد:
🔸بداند کفش یا لباسی که جا مانده است، مال همان کسی است که کفش و لباس او را برده است.
🔹 از پیدا کردن صاحبش ناامید شود یا برایش سختی فراوان داشته باشد.
🔸اگر قیمت لباس و کفش جامانده از قیمت لباس و کفش خودش بیشتر باشد باید هر وقت صاحب آن پیدا شد زیادی قیمت را به او بدهد و چنانچه از پیدا شدن صاحبش ناامید شود باید با (اجازه از حاکم شرع) زیادی قیمت را از طرف صاحبش صدقه بدهد.
🔅نکته:
نظر آیت الله سیستانی در این مساله این است که در صورتی می تواند بردارد که بداند راضی باشد یا به ناحق وعمد برده باشد.
@goftemandin
🎬 با کاروان امام حسین(ع)👇👇
#داستان_کربلا
#وقایع_چهارم_محرم
🏴وقایع روز چهارم محرم🏴
🔸در روز چهارم محرم، عبیدالله بن زیاد مردم کوفه را در مسجد جمع کرد و سخنرانی نمود و ضمن آن مردم را برای شرکت در جنگ با امام حسین علیه السلام تشویق و ترغیب نمود .
♻️ به دنبال آن 13 هزار نفر در قالب 4 گروه که عبارت بودند از:
1. شمر بن ذی الجوشن با چهار هزار نفر;
2. یزید بن رکاب کلبی با دو هزار نفر;
3. حصین بن نمیر با چهار هزار نفر;
4. مضایر بن رهینه مازنی با سه هزار نفر;
به سپاه عمر بن سعد پیوستند .
🔸 بهم پیوستن نیروهای فوق از این روز تا روز عاشورا بوده است.
@goftemandin