🔸خلاف شرع در عروسی، فقط مسئله محرم نامحرم و موسیقی حرام نیست!
🔹رهبر انقلاب: توصیه ما به عروس و دامادها و پدران و مادرانشان این است كه سعی كنند مراسم ازدواج را به شكل اسلامی درآورند.
🔹به شكل اسلامی درآوردن مراسم، معنایش این نیست كه در آنها #جشن و مهمانی و شادی و شادمانی نباشد؛ نه. اصلاً #ولیمه عروسی و مهمانی برای عروسی، در اسلام مستحب است.
🔹بلكه مراد ما این است كه در ضمن عروسی، در مقدمات و مقارنات آن، كارهای خلاف شرع انجام نگیرد.
🔹وقتی میگوییم كار خلاف شرع، فوراً ذهنها معطوف به مسئله مَحرم و نامَحرم و موسیقی حرام و ازاین قبیل میشود. البته اینها هم خلاف شرع است؛
⛔️ اما #اسراف هم خلاف شرع است.
⚠️زیاده روی در خوردن و آشامیدن،
⚠️زیاده روی در ریخت و پاش،
⚠️زیاده روی در تجملات
⛔️و هرچه كه از حد متعارف و معقول زیادتر شد، اسراف است و شرعا حرام است.
🔺متأسفانه این حرامِ مسلّم، تا حدودی در بین مردم رایج است.
#نکات_آموزنده
❣ @golbarg_ezdevaj
بسمه تعالی
هر روز یک #حدیث در باب 👈 ازدواج 💍
*****************************
📝 پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
{تَياسَرُوا في الصَّداقِ، فإنّ الرجُلَ لَيُعطِي المَرأةَ حتّى يَبقى ذلكَ في نفسِهِ علَيها حَسِيكَةً.}
«در مهریه آسان بگیرید، زیرا مرد مهریه (سنگین) زن را می دهد، اما در دلش نسبت به او کینه و دشمنی به وجود می آید.»
📚 میزان الحکمه، جلد 5، صفحه 91- کنز العمّال: 44731
*****************************
💟 #حدیث_عـشــق 💟
(48)
🆔 @golbarg_ezdevaj
☘پیش از ازدواج حرفه ای عمل کنید
✔️کاری که در مراکز مشاوره پیش از #ازدواج درباره کسانی که میخواهند با هم ازدواج کنند انجام میشود با چیزی که در تحقیقات میدانی و محیطی درباره فرد انجام میشود متفاوت است. در این #مشاوره ها یکسری فاکتورهای معمول روانشناسان بررسی میشود که بررسی آنها از سوی #خانواده ها ممکن نیست. بسیار اتفاق میافتد که #دختر یا #پسر چیزی نباشند که در ابتدای آشنایی نشان دادهاند. دو آدم با دو نگاه، طبقه اجتماعی، ایدئولوژی و تربیت متفاوت قرار است در زندگی همسو با هم قرار بگیرند. در مراکز مشاوره برای اینکه این چالشها را حل کنند سعی میکنند در ابتدا اطلاعات مقدماتی را از دختر و پسر بگیرند. اطلاعاتی مثل اینکه طرفین چند خواهر و برادر دارند، فرزند چندم خانواده هستند، شغل پدر و مادرشان چیست، چند وقت است که کار میکنند، کجا آشنا شدهاند، آشناییشان چقدر طول کشیده، چه انتظاراتی از هم دارند و چرا.
👌اما در مراحل بعدی مشاور باید چالشهایی ایجاد کند که دو نفر به عنوان #زوج مجبور شوند درگیر معضلات و تفاوتهایشان شوند و با این روش اختلافاتی که درباره خواستههایشان از هم دارند مشخص شود. معمولا زوجها در ابتدا فکر میکنند تمام خواستههایشان مشترک است و توقعی خاص از هم و اختلافنظری با هم ندارند. اما در حقیقت اینطور نیست. وقتی فرد با رابطه طرف مقابلش با خانواده و توقعات و وظایف متقابل روبهرو میشود، مشکلات تازهای مشخص میشود. چیزهایی مثل اینکه چقدر از طرف مقابل توقع سهم دارد. اینکه آیا سهمی از او را برای خانواده خودش قبول دارد یا نه. اگر به مشکل بخورد دوست دارد مشکل با کدام خانواده مطرح شود یا چیزهایی مثل این. در مجموع این جزئیات هستند که میتوانند باعث شناخت دو فرد به طور کامل برای یکدیگر شوند. بعد از آن به جای اینکه درباره موفقیت یا موفق نبودن ازدواج نظر داده شود دو طرف در جریان مشکلات و بحرانهایی که ممکن است در زندگی با آنها روبهرو شوند قرار میگیرند و مهارتهای ارتباط با #همسر، تشخیص بحرانها و کنترل زندگی را یاد میگیرند.
#انتخاب_همسر
__________________
@golbarg_ezdevaj
بسمه تعالی
هر روز یک #حدیث در باب 👈 ازدواج 💍
*****************************
📝 امام صادق (ع) فرمودند:
{إنّما المرأةُ قِلادَةٌ فانظُرْ ما تَتَقَلَّدُ، و لَيسَ لامرأةٍ خَطَرٌ، لا لِصالِحَتِهِنَّ و لا لِطالِحَتِهِنَّ: و أمّا صالِحَتُهُنَّ فَلَيسَ خَطَرُها الذَّهَبَ و الفِضَّةَ هِي خَيرٌ مِنَ الذَّهَبِ و الفِضَّةِ، و أمّا طالِحَتُهُنَّ فَلَيسَ خَطَرُها التُّرابَ، التُّرابُ خَيرٌ مِنها.}
«همانا زن طوق است، پس بنگر که چه طوقی به گردن می افکنی برای زن ارزش و بهایی نمی توان تعیین کرد، نه برای خوب آنها و نه برای بدشان. زن خوب، ارزشش طلا و نقره نیست بلکه از طلا و نقره هم بهتر و ارزشمندتر است و زن بد، ارزشش خاک نیست بلکه خاک هم از او ارزشمندتر است.»
📚 میزان الحکمه، جلد 5، صفحه 91- معانی الأخبار: 144/1
*****************************
💟 #حدیث_عـشــق 💟
(49)
🆔 @golbarg_ezdevaj
◈❖ دانستنی های #بعد_از_ازدواج ❖◈
#همسرداری
⭐️ممانعت از دلسردی همسر
☘بسیاری از #زوجها علی رغم حسن نیتشان، به روشهای متفاوتی باعث دلسردی همسرشان میشوند. گاهی به یکدیگر احترام نمیگذارند، گاهی احساسات همدیگر را در نظر نمیگیرند، گاهی قدرتطلبی میکنند و گاهی تحقیر و سرزنش.
نوع برخورد هر انسانی، نمادی از سلامتی روان و آگاهی اوست. برای آنکه برخورد سالمی داشته باشیم در ابتدا باید روان سالمی داشته باشیم. اگر مشکلات ارتباطی ناشی از مشکلات درونی نباشد، مهارتهای ارتباطی پیشقدم میشوند.
☘یکی از آگاهیهای لازم برای ایجاد یک رابطه موثر، شناخت عواملی است که رابطه ما را به سوی دلسردی سوق میدهند.
👇در زیر به چند عنصر از عوامل دلسرد کننده اشاره میکنیم:
🔹سلطه پذیری
گاهی احساس میکنیم، برای اینکه کارها خوب پیش رود باید ما کارها را انجام بدهیم. برای همین هم است که نظر همسرمان یا پیشرفتهای او را نمیبینیم. وقتی این احساس را داریم به صورت زیرکانه و ضمنی همسرمان را تحت سلطه قرار میدهند.
🔹ترساندن
کمال گرایی بیش از حد، باعث احساس ترس میشود. همسرانی که توقع دارند همسرشان بر اساس ملاکهای کمالگرایانه آنها عمل کنند احساس دلسردی را به همسران خود انتقال میدهند.
🔹تصدیق نکردن پیشرفت
وقتی پیشرفتهای همسرتان را تصدیق نمیکنید باعث دلسرد شدن همسرتان میشوید. تصدیق کردن پیشرفتهای همسر باعث تشویق آنها برای تغییر میشود.
🔹حساسیت بیش از حد
وقتی همسری میخواهد برتر از دیگران باشد، به همسر خود بیش از حد حساس میشود، چرا که این اعتقاد اشتباه را دارد که وقتی کسی میشوم که از دیگران سرتر باشم. وقتی شوهر یا زن در مورد یک دوست خود صحبت میکند یا از لباس قشنگ کسی حرف میزند، طرف مقابل این صحبتها را کنایه از نواقص خود میبیند و واکنش نشان میدهد. این نوع رفتارها ممکن است باعث دلسردی طرف مقابل شود، چرا که هم منظور او را بد تعبیر کردهاید و هم در مقابل ابراز عقیده یا احساساتش ایستادهاید.
آگاهی از رفتارها و تاثیر آن بر طرف مقابل میتواند ما را در بهبود یک رابطه کمک کند. دلسرد کردن همسر، در واقع تلاش برای خاموش کردن آتش یک زندگی پویا، انرژی دهنده و صمیمی است. توانایی در برخوردی موثر، چیزی است که بر اثر دقت و تمرین به دست میآید. باید برای جلوگیری از رفتارهایی که به روابط و در نهایت به زندگی ما لطمه میزنند برنامهای داشته باشیم.
〰〰〰🔸〰〰〰〰〰〰
نکات ویژه #متأهل_ها
🆔 @golbarg_ezdevaj
بسمه تعالی
هر روز یک #حدیث در باب 👈 ازدواج 💍
*****************************
📝 پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
{تَزَوَّجُوا في الحِجْزِ الصالِحِ، فإنّ العِرْقَ دَسّاسٌ .}
«با خانواده خوب و شایسته وصلت کنید، زیرا رگ و ریشه اثر دارد.»
📚 میزان الحکمه، جلد 5، صفحه 92- کنز العمّال: 44559
*****************************
💟 #حدیث_عـشــق 💟
(50)
🆔 @golbarg_ezdevaj
#شهاب_مرادی :
▫️متاسفانه در جامعه با خانوادههایی مواجه میشویم که فرزندانی با سن بالا دارند و تحت باور خانواده تصمیم گرفتند که ازدواج نکنند چون احیانا یکی از اطرافیان خود در #ازدواج شکست خورده و باعث شده چند نفر از دختران و پسرانی که در سن ازدواج بودند، از قطار ازدواج برای همیشه پیاده شوند و هیچ وقت سراغ #انتخاب_همسر نروند. واکنشهای نامطبوع و شدید روانی که گاها خانوادهها در اثر شکست در انتخاب از خود نشان میدهند، باعث دلسرد شدن جوانها در امر ازدواج میشود. این شکستها، فرهنگ ما و روابط اجتماعی ما را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
🌷 @golbarg_ezdevaj
◈❖ دانستنی های #بعد_از_ازدواج ❖◈
#همسرداری
💟 همسرتان را غافلگیر کنید
🌺 آنچه بیش از همه در زندگی شما اهمیت دارد، خوشحالی و شادی شما و همسرتان است.
🌺 با انجام یک کار جالب غیرقابل پیشبینی یا یک هدیه، همسرتان را شیفته خود خواهید کرد.
👈 هدف فقط این است که کاری متفاوت انجام دهید تا نشان دهید همواره آمادهاید تا همسرتان را خوشحال و هیجانزده کنید.
〰〰〰🔸〰〰〰〰〰〰
نکات ویژه #متأهل_ها
🆔 @golbarg_ezdevaj
بسمه تعالی
هر روز یک #حدیث در باب 👈 ازدواج 💍
*****************************
📝 پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
{تَخَيَّرُوا لِنُطَفِكُم فانْكِحُوا الأكْفاءَ، و أنكِحُوا إلَيهِم .}
«برای نطفه های خود (دامن های شایسته) گزینش کنید و با کسانی که همتای شما هستند ازدواج نمایید.»
📚 میزان الحکمه، جلد 5، صفحه 92- کنز العمّال: 44556
*****************************
💟 #حدیث_عـشــق 💟
(51)
🆔 @golbarg_ezdevaj
💖 حجتالاسلام #شهاب_مرادی:
@golbarg_ezdevaj
🌻 امروز #دختران با خطر كاهش تدريجي #ازدواج روبرو هستند و ريشه آن از ناآگاهي خانواده ها در ارتباط با ازدواج فرزندانشان و عدم برنامهريزي مناسب براي آن است.
📝 در يك تحقيق صورت گرفته در يك جامعه آماري كوچك دريافتيم كه 46 درصد دخترها با متوسط سن 25 سال حتي يك #خواستگار هم نداشتند و اين به واسطه ناآگاهي خانوادهها است و ما در اين ارتباط نگران هستيم.
💫 توهم عاشقي، احساساتي شدن و نشناختن عاشقي، از عوامل خطر كاهش تدريجي شانس ازدواج دختران است و ديده ميشود دخترها متوسط 7 تا 8 سال فرصت ازدواج را به خاطر يك توهم از دست ميدهند.
🌟 دختر خانمها اوج فرصت ازدواج كه 19 تا 21 سالگي است و اين زمان بهترين زمان براي ازدواج و يك فرصت طلايي است را به واسطه يك #عشق دستساز، روابط دختر و #پسر و دوستيهاي الكي از دست ميدهند.
💞 دخترها بايد مسائل مربوط به بلوغ و سلامتي جسمي و جنسي را از طريق متخصصان آن پيگيري كنند و حتما بايد با يك پزشك در ارتباط باشند و از پيگيري آن توسط دوستان و هم سن و سالان خود پرهيز كنند زيرا اين طريق ممكن است انسان را با خطرات و انحرافاتي روبرو كند.
😔 #خانوادهها با ناآگاهي سن ازدواج را بالا ميبرند و از مسئولان ميخواهيم از فرصتها براي آگاه سازي خانوادهها استفاده كنند.
💐 عدالت اين است كه ما به تربيت دختران بيشتر از پسران عمل كنيم و بودجه مدارس دخترانه بيشتر از پسران باشد.
✨ اگر ميخواهيم آينده خوبي داشته باشيم بايد به اخلاق، تقوا و دين توجه خوبي داشته باشيم. . .
🆔 @golbarg_ezdevaj
بسمه تعالی
هر روز یک #حدیث در باب 👈 ازدواج 💍
*****************************
📝 پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
{تَخَيَّرُوا لِنُطَفِكُم، فإنَّ النساءَ يَلِدْنَ أشباهَ إخوانِهِنَّ و أخَواتِهِنَّ .}
«برای نطفه های خود گزینش کنید، زیرا زنان بچه هایی همانند برادران و خواهران خود به دنیا می آورند.»
📚 میزان الحکمه، جلد 5، صفحه 92- کنز العمّال: 44557
*****************************
💟 #حدیث_عـشــق 💟
(52)
🆔 @golbarg_ezdevaj
🚫20 نشانه ای که به شما می گوید
در ازدواج احتياط كنيد :
🔻اگر در خانواده پدری و زندگی مجردی خود مسئولیت کاری را به عهده نمی گیرید یا در مسئولیت محوله تعلل می ورزید. ( تنبلی و بی مسئولیتی)
🔻اگر با پدر، مادر، برادر و خواهر خود ارتباط سازنده و راضی کننده ندارید و نتوانسته اید تعامل قابل قبولی ایجاد کنید.(نداشتن تعامل و ارتباط اجتماعی صحیح با دیگران)
🔻اگر در زندگی، مرتب شغل خود را عوض کرده اید، با دوستان زیادی به دلیل مشکلاتی قطع رابطه کرده اید، رشته تحصیلی خود را تغییر داده یا ترک تحصیل کرده اید، علائق خود را نیمه کاره رها کرده اید و در کل ثبات فکری، احساسی و رفتاری ندارید ( نداشتن ثبات فکری ؛ احساسی و رفتاری)
🔻اگر تصور می کنید افکار، احساس و رفتار همسرتان را در آینده به دلخواه خود تغییر می دهید. (خطای شناختی)
🔻اگر به دنبال همسر مناسبی هستید به نحوی که در زندگی مشترکتان در آینده با هیچ گونه مشکلی مواجه نشوید. (خطای شناختی)
🔻اگر در پی کسب لذت و علائق خود بوده و کارها و مسئولیت هایتان را بر دوش دیگران قرار میدهید. (اصالت لذت، و نبود مسئولیت پذیری)
🔻اگر فقط منطق و طرز نگرش خود را قبول دارید و در برابر دیگران حالت دفاعی یا تهاجمی می گیرید و قادر به درک افکار، احساس و رفتار دیگران نیستید.( واکنش دفاعی و خوذمیان بینی)
🔻اگر نقاط ضعف و نقاط قوت خود را به صورت شفاف نمی بینید. (نداشتن خودآگاهی)
🔻اگر تا کنون با نظرات، انتقادات و پیشنهادهای دیگران، تغییری در رفتار شما ایجاد نشده است. (نبود مدیریت خود یا خود مدیریتی)
🔻اگر مسائل کاری شما مانع ارتباط دوستانه و ارتباط دوستان شما مانع ارتباط صمیمی در خانواده (خانواده پدری) می شود یا مسائل و مشکلات شخصی شما در تمام حوزه های زندگیتان تاثیر می گذارد و در هم تنیده می شود( مشکل در تقسیم وظایف و تعارض در نقشها)
🔻اگر به هیچ وجه قادر به تغییر برنامه های از قبل طراحی شده خود نیستید و بسیارمتعصب، خشک و غیرقابل انعطافید( نداشتن انعطاف پذیری )
🔻اگر قادر به درک احساسات، رفتار و افکار خانواده، دوستان و همکارانتان که متفاوت از شما عمل می کنند نیستید
(نبود اگاهی اجتماعی)
🔻اگر بیشتر به جای گوش کردن، صحبت می کنید و بیشتر از آن که سعی کنید دیگران را بفهمید، سعی دارید که دیگران شما را درک کنند. (نداشتن مدیریت رابطه)
🔻اگر بسیار هیجان طلب هستید و تنها، هیجانات شما را به سویی می کشاند و قادر به تعویق انداختن خواسته هایتان نیستید. (هوش هیجانی پایین)
🔻اگر برای رفتار، احساس و گفتار خود روش و برنامه ای ندارید و منفعلانه به دیگران واکنش نشان می دهید.( رفتار بی تعقل یا انعکاسی، مشکل در شیوه حل مسئله)
🔻اگر عادت دارید به جای حل مشکلات از آنها فرار کنید یا اجتناب بورزید یا واکنش شما به مسائل بی تفاوتی است. (پاسخ اجتنابی به رویدادها)
🔻اگر در آینه نگاه دیگران، شما فردی غرغرو، سرزنش گر، وابسته، احساساتی، بدبین، گوشه گیر، پرخاشگر، دمدمی مزاج، خودخواه، گوشت تلخ، غمگین یا تکانشی به نظر می آیید. (اختلال شخصیت)
🔻اگر فکر می کنید از بین چند میلیارد ساکنان کره زمین، فقط و فقط یک شخص مناسب شماست و ارزش ازدواج دارد و در غیر این صورت زندگی شما بی معنا شده و باید بمیرید یا تا آخر عمر مجرد بمانید. (خطای شناختی، نداشتن کنترل احساس، هوش هیجانی ضعیف)
🔻اگر بدون این که خود را دقیقاً ارزیابی کنید و بشناسید، دنبال همسر مناسب می گردید. (نداشتن شناخت خود)
🔻اگر وضعیت فعلی تان راضی کننده نیست و برای رهایی و فرار از موقعیت، به ازدواج اقدام می کنید. (مشکل در شیوه حل مسئله)
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
@golbarg_ezdevaj
✅ جایگاه قسمت در ازدواج
✨ از مباحث مهمی که معمولاً در امر #ازدواج از آن خیلی سخن به میان می آید، بحث قسمت است. می گویند: سخت گیری نکنید، اگر قسمت باشد می شود و قسمت نباشد نمی شود.قسمت به معنای نقش و اراده نداشتن انسان در رخدادهای زندگی ـ از جمله ازدواج ـ درست نیست. زیرا انسان آزاد و صاحب اختیار آفریده شده است، البته این آزادی مطلق نیست، بلکه مستند به اراده و مشیت خداوند است.
✨ برای تحقق یک رخداد (ازدواج) عوامل گوناگونی از جمله اراده انسان دخالت دارد كه البته این موضوع در طول اراده خداوند است. برای ازدواج باید اراده و اقدام کنید و فرایند #خواستگاری را بگذرانید، اما درنهایت اگر توکل بر خدا کنید، ممکن است خداوند به جهت مصالحی که نمی دانید، اراده خود را بر اراده شما حاکم کند و با وجود شرایط مناسب ظاهری، آن ازدواج به سامان نرسد.
✨ بنابراین، آنچه در بین مردم معروف است كه در ازدواج قسمت و تقدیر دخالت دارد و قبلاً همه چیز معلوم و مشخص شده است و یا می گویند: فلان دختر قسمت فلان پسر است و یا بالعكس؛ این گونه سخنان صحیح نیست و هیچ ریشه دینی و عقلی ندارد. همان طور كه به روشنی، اختیار و انتخاب را در خرید و فروش، انتخاب شغل و تعیین رشته تحصیلی می بینیم، در ازدواج نیز كه موضوع مهم و سرنوشت سازی است، مشاهده می كنیم.
✨ علاوه بر حكم عقل و منطق، روایاتی كه در آن معیارهای انتخاب #همسر ذكر شده اند، دلیل محكمی بر دخالت انسان در سرنوشت خویش است. پیشوایان دین به ما توصیه كرده اند كه در #انتخاب_همسر نهایت دقت را مبذول دارید و چشم بسته ازدواج نكنید. چرا كه ازدواج یك موضوع حیاتی است و برای هركس به طور طبیعی در طول زندگی اش فقط یك بار اتفاق می افتد.
✨ بر این اساس، #پسر و #دختر جوان، نباید منتظر بخت و شانس و قسمت بمانند، بلكه چه پسر و چه دختر باید برای این تصمیم سرنوشت ساز خود را آماده كرده و با كمال دقت و خردورزی و با كمك تجارب #خانواده، راهنمایی مشاوران دلسوز و كاردان، فرد مورد نظر را انتخاب كنند. زیرا منشأ و سرچشمه بسیاری از گرفتاری ها و بدبختی های انسان، غفلت و بی تفاوتی است.
✨ اگر شما برای ازدواج اقدام کردید و موفق نشدید (خود در محقق نشدن آن دخالت نداشتید) مطمئن باشید آن ازدواج به مصلحت شما نبوده است و دیگر جای رنجش و ناراحتی نیست، این را می توان قسمت الهی دانست. پس قسمت به این معنا درست و به معنای اراده نداشتن انسان نادرست است.
✨ اعتقاد به شانس و ستاره بخت نیز یکی از آسیب های ازدواج و شبیه همان اعتقاد به قسمت (به معنای نادرست آن) است که شخص را از حرکت باز می دارد یا عاملی برای بی دقتی و سهل انگاری در ازدواج می شود. اشخاصی که به این خرافات اعتقاد دارند، یا به دلیل تنبلی و سستی برای اقدام است یا از دیدگاه روانشناسی می خواهند ضعف اعتماد به نفس (خودباوری) خویش را بازیابی کنند.
🆔 @golbarg_ezdevaj 🌹
بسمه تعالی
هر روز یک #حدیث در باب 👈 ازدواج 💍
*****************************
📝 پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
{إنّما زَوَّجْتُ مَولايَ زيدَ بنَ حارِثَةَ زَينبَ بِنتَ جَحْشٍ، و زَوَّجْتُ المِقدادَ ضباعَةَ بنتَ الزُّبيرِ، لِتَعلَمُوا أنّ أكرَمَكُم عِندَ اللّهِ أحسَنُكُم إسلاما.}
«من غلام خود زید بن حارثه را به شوهری زینب دختر جحش درآوردم و مقداد را به همسری ضباعه دختر زبیر تا بدانید که گرامیترین شما نزد خداوند کسی است که مسلمانی اش از همه نیکوتر باشد.»
📚 میزان الحکمه، جلد 5، صفحه 92- کنز العمّال: 313
*****************************
💟 #حدیث_عـشــق 💟
(53)
🆔 @golbarg_ezdevaj
💢🍃💢🍃💢🍃
💞 40 نکته برای دوران #عقد طلایی
#پست_1
@golbarg_ezdevaj
🌀 1. اگر می خواهید ارتباطی سالم، منطقی و پربار داشته باشید، یادگیری مهارت های ارتباطی را جدی بگیرید. مهارت های ارتباطی فرصتی است برای تعیین چارچوب های #زندگی_مشترک و پاسخ مثبت دادن به احساسات و عواطف همسر. علامت این که کسی مهارت های ارتباطی کافی ندارد این است که معمولا سخنان و رفتارهای نسنجیده هر چند کوچک و به شوخی دارد که می تواند یک دلخوری بزرگ به وجود آورد و شیرین روابط را کم کند.
🌀 2. ارتباط با #همسر و #خانواده اش به طور مستقیم یا غیرمستقیم به صورت کلامی و غیرکلامی، آگاهانه یا ناآگاهانه، انتقال دهنده پیامی است، پس بیندیشید هر بار چه پیامی می دهید!
🌀 3. ارتباط با همسر، حساس، پر بها و زیباست اما برای آنکه به وظایف شغلی، تحصیلی، خانوادگی شما و اطرافیان تان لطمه نخورد، برای ارتباط تان برنامه داشته باشید.
🌀 4. با شنیدن صحبت های همسرتان، ارزیابی هدایای او، انتخاب هایش، (نوع و رنگ لباس، کتب و...) علاقه ها، سلیقه ها، احساسات، عواطف و نقاط حساس شخصیت او را پیدا کنید و در عمل آن ها را لحاظ کنید.
🌀 5. رفتار احترام آمیز، بهترین شیوه حفظ حریم های فردی – اجتماعی و مقدمه ارتباط مثبت است.
☘ 6. برقراری و حفظ یک ارتباط پایدار و سازنده با شناخت ویژگی های زیستی، تمایلات و نیازهای روانی امکان پذیر خواهد بود.
☘ 7. چگونگی ارتباطات دوران عقد، تعیین کننده روابط بعدی شماست؛ پس این دوران را تنها صرف احساسات عاشقانه نکنید.
☘ 8. یکی از عوامل مهم تعیین کننده جایگاه اجتماعی شما، رفتارهای پسندیده و محترمانه با اطرافیان تان است.
☘ 9. اگر می خواهید روانی با نشاط، فکری سالم و خاطری آسوده داشته باشید با همسرتان صادقانه، محترمانه و دوستانه رفتار کنید.
☘ 10. فردی که #همسر خود را دوست دارد، در برخورد با او، صداقت را سرلوحه رفتار و گفتار خود قرار می دهد. «صداقت است که آدمی را نیکوکار می کند و نیکوکاری به بهشت راه می کند». همسران صادق، دروغ نمی گویند و دورویی نمی کنند و به وعده های خود عمل می کنند در حالی که ملزم به گفتن همه چیز هم نیستند.
🔰 11. در صورتی که خصوصیت مثبت همسرتان را به صورتی برجسته بنگرید همیشه به او وفادار خواهید ماند.
🔰 12. برای همسرتان به گونه ای احترام قائل شوید که از او انتظار تمکین و تواضع دارید.
🔰 13. عشق و علاقه و محبت خود را با دادن هدیه ای مناسب یا دعوت به میهمانی به همسرتان نشان دهید.
🔰 14. توجه و محبت به افراد مورد علاقه همسر (#والدین و...)، ارتباط شما را با او صمیمی تر خواهد کرد.
🔰 15. شما می توانید با استفاده از کلمات و رفتارهای زیبا و متناسب با شخصیت همسرتان، رابطه ای صمیمانه با او برقرار کنید.
🌟 16. برای جذاب شدن ارتباط، رفتارهای غیر کلامی مثبت (سر تکان دادن، حرکات چشم و دست و...) را چاشنی مهارت های ارتباطی کلامی قرار دهید.
🌟 17. سخنانی که بین شما و همسرتان ردوبدل می شود، امانت است. برای استحکام زندگی بایستی همسران امانتدار یکدیگر باشند، برای هم خیرخواهی کنند و عیوب، ایرادها، قول و قرارهایشان را با هم در میان بگذارند.
🌟 18. توجه داشته باشید امید و صبر را همراه #زندگی خود نموده اید؛ هر گاه برای آینده هدف های والایی، تعریف و برنامه ریزی کنید.
🌟 19. خوش خلقی، کدورت ها را به دوستی تبدیل می کند چنان که آفتاب یخ را به آب.
🌟 20. اخلاق انسانی، معنویت و ایمان مذهبی است که می تواند شما را در طول زندگی علاقمند، وفادار، رازدار یکدیگر و امیدوار و صبور نگاه دارد.
#همسرداری
ادامه دارد ...
🌻🌱🌻🌱🌻🌱
@golbarg_ezdevaj