🛑 #پلمب_شد
🔹با توجه به گزارشات دریافتی مردمی مبنی بر هنجار شکنی های متعدد توسط یک واحد صنفی بین راهی در محور اراک و فروش ابزار آلات قمار ، لوازم خلاف شئونات اسلامی و ارائه خدمات به مشتریان کشف حجاب نموده و عدم اعتنا به تذکرات ضابطین قضایی و اقدام به درگیری ، موضوع در دستور کار شبکه قضایی و انتظامی قرار گرفت و با حضور بموقع تیم های پلیس اماکن و ضابطین بسیج با دستور قاطع معاون دادستان ، واحد صنفی پلمب و پرونده قضایی تشکیل گردید.
🇮🇷 گلچین سیاسی
🆔 @Golchinseyasy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 افزایش ۲۰ درصدیِ یارانۀ ۳ دهک اول از امروز
🔹از امروز و بهمنظور حمایت از خانوارهای کمدرآمد، اعتبار یارانۀ مددجویان کمیته امداد و بهزیستی درصورت خرید اعتباریِ بیش از ۷۰ درصد مبلغ یارانه، ۲۰ درصد افزایش مییابد.
🇮🇷 گلچین سیاسی
🆔 @Golchinseyasy
هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در مرز مصر
🔸امروز میان نظامیان رژیم صهیونیستی و افراد مسلح ناشناس در مرز با مصر درگیری و تیراندازی صورت گرفت.
🔹حالا سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفته دستکم ۲ نظامی صهیونیست در این درگیری کشته و چند نفر دیگر زخمی شدند.
🇮🇷 گلچین سیاسی
🆔 @Golchinseyasy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جزئیات مرحله جدید اجرای طرح کالابرگ الکترونیک
🇮🇷 گلچین سیاسی
🆔 @Golchinseyasy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اخیرا یادداشتی از دکتر ظریف در صفحه اینستاگرامی منتشر شده است که میگوید ما خودمان انتخاب کردیم و بعد میگوید ما همیشه اهدافمان را اندازه آرزوهای های خود چیده ایم و به توانایی های خود توجه نکردیم و نهایتا از قرارداد ننگین ترکمنچای دفاع میکند و میگوید در آن شرایط کشور، ترکمنچای بهترین تصمیم بود تا ایران خسارت کمتری ببیند، من هم طبق مطالعاتی که داشتم این حرف شما را به نوعی تایید میکنم ولی شما یک طرف ماجرا را میگویید تا برجام را سفیدشویی کنید ولی طرف دیگر ماجرا را نمی گویید که چرا کشور در آن روزگار به ترکمنچای و در دولت شما به برجام گره زده شد، چرا آنقدر ضعیف عمل شد که ترکمنچای به بهترین گزینه تبدیل شود، چرا در زمان دولت شما آنقدر نگاهمان به غرب بود که نهایتا همه چیز به برجام ختم شود و آن هم به ثمر نرسد و مایی که ادعای فهم زبان دنیا را داشتیم به جایی برسیم که در مدیریت مرغ هم مشکل پیدا کنیم.
جناب آقای دکتر ظریف، همچنانچه بارها در گفتگوها عرض کردم، بنده در اقتصاد یک چیز میفهمم و آن هم سفره مردم است وگرنه هر دولتی یک لیست پر از اقدامات اقتصادی خود دارد؛ نتیجه دولت شما همین شد که میبینیم، یعنی نهایتا نتوانستید مرغ را هم مدیریت کنید، زبان دنیا و... پیشکش.
این به معنای تایید دولت فعلی نیست، دولت فعلی هم تا اینجا برای سفره مردم کاراساسی نکرده است و امیدوارم نقد دلسوزان را بشنوند و به عاقبت شما مبتلا نشوند و نهایتا به جای کارکردن یا حداقل عذرخواهی، دست پیش نگیرند. یاعلی...
✍ شیخ فرهاد فتحی
🇮🇷 گلچین سیاسی
🆔 @Golchinseyasy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌑حجاب کامل زن بایدن، در بازدید از مسجد الازهر مصر
حتی زن بایدن هم میدونه اگر جای مذهبی و مقدس میره باید حجاب داشته باشه ولی وحوش زنزندگیازادی همین قدر هم نمیفهمند
🇮🇷 گلچین سیاسی
🆔 @Golchinseyasy
🛑 ضربۀ وزارت اطلاعات به ۲۳ شبکه اخلالگر بازار ارز
🔹وزارت اطلاعات: با اقدامات گسترده اطلاعاتی سربازان گمنام، ۷۱ نفر از اخلالگران کلان ارزی در قالب ۲۳ گروه و تعدادی شبکه سازمانیافته بازداشت شدند.
🔹عوامل این شبکهها با انجام فعالیت های غیرقانونی و اقدامات مجرمانه گوناگون در کردستان، آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، البرز، مازندران، ایلام و کرمان به بیثباتی بازار ارز، ایجاد نوسانات غیرعادی قیمتی و هدررفت منابع ارزی کشور دامن میزدند.
🇮🇷 گلچین سیاسی
🆔 @Golchinseyasy
فساد سیستمی یعنی چه؟
در دهه 1340 و بعد از ایجاد فضای اختناق در کشور، محمدرضا پهلوی در حوزه اقتصاد تلاش کرد با استفاده از مدیرانی که گرایشهای تکنوکرات داشتند و بیشتر آنها در دانشگاههای خارج از کشور تحصیل کرده بودند، برنامههای خود را به اجرا درآورد. هرچند بیتوجهی به فرهنگ داخلی، غربزدگی و توسعه نامتوازن از جمله انتقاداتی است که به عملکرد مدیران اقتصاد در دهههای 1340 و 1350 وارد است، بااینحال بازخوانی خاطرات این افراد که از نزدیک شاهد اقدامات شاه بودند و او را در این زمینه یاری میدادند، میتواند به روشنتر شدن روند سقوط رژیم پهلوی کمک شایان توجهی کند.
ابوالحسن ابتهاج، مسئول سازمان برنامه معتقد است که شیوه هزینهکرد درآمدهای نفتی به شکلی بود که اعتماد عمومی را مخدوش میکرد و سبب زوال سرمایه اجتماعی حاکمیت شده بود. ابتهاج معتقد است در آن زمان هدر رفتن منابع زیاد بود و شاه هم حاضر نبود این مسئله را بپذیرد.
رضا نیازمند، مدیرعامل و رئیس هیئتمدیره سازمان مدیریت صنعتی در دهه 1340، فساد اقتصادی در کشور را بهعنوان یکی از مشکلات دوران مسئولیت خود عنوان کرده و دراینباره گفته است: «[...] برادران فولادی با استفاده از رابطه با دربار، باتریسازی ارتش را خریده بودند. باتری بهتر و ارزان تر نصیرپور بازار را گرفته بود. فولادیها به دربار شکایت کردند و چندین مرتبه نامه فرستادند که از کار نصیرپور جلوگیری شود. درنهایت با دستور دربار کارخانه نصیرپور مهروموم شد».
محمد یگانه، که در دوران پهلوی دوم، رئیس بانک مرکزی و وزیر آبادانی و مسکن بوده، نیز به فسادهای آن دوران اشاره کرده و گفته است که در یک شرکت ایر تاکسی تیمسار خادمی، همسر فاطمه پهلوی، رشوه کلانی دریافت کرده بود. بعد هم مشخص میشود که اشراف پهلوی هم در این رشوهگیری نقش داشته است. همچنین در پرونده دیگری نیز یکی از منسوبان به درباره هفتمیلیون دلار رشوه دریافت کرده است. او درباره بنیاد پهلوی میگوید: «بنیاد پهلوی گرفتاریهایی داشت و به اسم بنیاد کارهایی داشتند انجام میدادند که کاملا جرم بود؛ یعنی سوءاستفاده بود».
عبدالمجید مجیدی، وزیر کار و رئیس سازمان برنامه در دوران پهلوی دوم، هم درباره فساد اقتصادی گفته است که در آن زمان فساد به حدی گسترده شده بود که برخی از افرادی که به دربار نزدیک بودند، اگر طرحی قرار بود به اجرا درآید باید 5 تا 10درصد و حتی بیشتر از بودجه آن را بهعنوان حقالحساب دریافت میکردند تا بگذارند آن طرح به اجرا درآید.
علینقی عالیخانی، وزیر اقتصاد (1341 تا 1348)، هم معتقد است که بیبرنامگی در حوزه اقتصاد سبب شد قیمت کالاها در اواسط دهه 1350 افزایش زیادی یابد و همین مسئله بر نارضایتی مردم افزود. او میگوید: «قیمتها رفت بالا برای اینکه درآمدها بالا رفته بود؛ یعنی پولی که توی بازار ریخته میشد، زیاد شده بود. بعد هم یک مقدار طرحهایی که حقش نبود آن موقع انجام دهند را اجرا کردند؛ ... درنتیجه تورم در سال 1975 فکر میکنم به بیستوچند درصد رسید. سالهای بعد هم همینطور بود... بعد از طرف دیگر چون قیمتها بالا رفته بود و شاه ناراحت بود، برداشت و این را جزء اصول انقلاب سفید گذاشت که قیمتها نباید تغییر کند؛ یعنی از آن کارهایی که در هیچ دیوانهخانهای کسی نمیکند».
بر اساس گزارشهای ساواک، شریفامامی، که در دوران پهلوی، رئیس سازمان برنامه، وزیر صنایع و معادن و رئیس مجلس سنا بوده است، از اواخر 1354، در محافل خصوصی از وضعیت کشور انتقاد میکرد. او یکبار گفته بود: «من اوضاع را خیلی بد میبینم. تمام مردم در حد انفجار هستند. من که همهچیز را دارم میبینم...». همچنین شریفامامی درباره نفت هم گفته است: «وضع را روشن نمیبینم و فایدهای ندارد که 24میلیارد دلار به ما پول دادند. بیستمیلیارد آن را پس دادیم و حتی به انگلستان وام دادیم و چهارمیلیارد بقیه هم بهدست عوامل اجرایی از بین میرود و میخورند. اگر پول نمیدادند، بهتر بود؛ لااقل دلمان نمیسوخت».
هوشنگ نهاوندی، که مدتی وزیر آبادانی و مسکن بوده است، میگوید که فقدان ارتباط میان دولت با مردم و تورم بالا و اقدامات ساواک و برنامههای عمرانی نمایشی، وعدههای دروغ مأموران بلندپایه مانند نخستوزیر و وزیران بر نارضایتی مردم افزوده بود. همه این موارد در گزارشهایی به شاه اطلاع داده شد، اما در عمل برای حل این مشکلات اقدامی انجام نشد.
درمجموع مرور خاطرات مسئولان اقتصادی دوره پهلوی دوم نشان میدهد که نابسامانی و بیلیاقتی در اداره امور و از طرفی نبود گوش شنوا برای حل مشکلات سبب شد ایران در دهه 1350 به آتش زیر خاکستری تبدیل شود که سرانجام این آتش در سال 1356 شعلهور و به سرنگونی رژیم دیکتاتوری پهلوی در سال 1357 منجر شد.
منبع:
موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
http://www.iichs.ir/News-19726/
🇮🇷 گلچین سیاسی
🆔 @Golchinseyasy
اهل خمین؛ برای جهان(یادداشت روز)
خرداد 1368، بیمارستان قلب جماران؛ قلب همه ایران بود. دوم خرداد عمل جراحی امام خمینی(ره) به صورت موفقیتآمیز در بیمارستان جماران انجام شد. پزشکان پیشتر در 28 اردیبهشت با بررسی آزمایشها و حال عمومی امام(ره) تشخیص سرطان معده داده بودند و پس از بررسیهای نهایی، عمل جراحی، امری ناگریز بود. آقا روحالله اما در کمال آرامش همه چیز را به پزشکان سپرده بود و به دستورات آنها تمکین میکرد. هر بار پس از تشریح وضعیت بیماری و درخواست پزشکان از او؛ پاسخ امام(ره) یک جمله ساده بود: «هر طور شما صلاح میدانید عمل کنید.» امام(ره) پیشتر نیز برای مداوا در بیمارستان بستری شده بود اما به روایت اطرافیان این بار ظاهرا همه چیز فرق داشت. در همان روز اول ورود به بیمارستان برخلاف دفعات قبل، حاج احمد آقا را به گرمی در آغوش گرفتند و از او خداحافظی کردند. این اتفاق روزهای بعد و در ارتباط با افراد دیگر نیز بارها دیده شد؛ انگار آقا روحالله داشت از عزیزانش دل میبُرید.
صبح جمعه پنجم خرداد 1368 بود که حجتالاسلام هاشمی پیش از اقامه نماز جمعه به ملاقات امام(ره) رفت. ارزیابی پزشکان از عملِ سه روز پیش خوب بود و حال امام(ره) را نیز رضایتبخش میدانستند اما وقتی آقای هاشمی به ایشان گفتند اگر پیغامی برای مردم دارید بفرمایید تا در نماز با آنها در میان بگذارم؛ امام(ره) گفت: «به مردم عزیز بفرمایید دعا کنند که خداوند مرا بپذیرد.» دکتر سید محمدرضا کلانتر معتمدی یکی از پزشکان معالج حاضر در اتاق میگوید: «این حرف مانند پتکی به سر من خورد، نگرانی همه وجودم را فرا گرفت... نظیر همین کلمات را به همسرشان هم گفته بودند و من آن را شنیده بودم.»
شنبه، ششم خرداد 1368 حاج احمد آقا امام(ره) را برای هواخوری به حیاط بیمارستان بردند. آقا روحالله با اشاره به ساختمانی که مقابلشان بود پرسید: «احمد! این ساختمان روبهروی من کجاست؟» حاج احمد آقا پس از آنکه پاسخ داد این ضلع شرقی حسینیه جماران است و شما تا به حال از این زاویه آن را ندیدهاید، گفت: «انشاءالله خوب میشوید، با هم میرویم داخل حسینیه و دوباره مشغول همان کارهایتان میشوید.» امام(ره) باز هم از رفتند، حرف زد و گفت: «احمد تو مطمئن باش که من از این کسالت خوب نمیشوم و میمیرم.» حاج احمد با آنکه ناراحت شد سعی کرد حرف را عوض کند اما آقا روحالله دوباره تأکید کرد: «همین است که میگویم.»
با وجود تلاش پزشکان اما روند بهبودی امام(ره) ادامهدار نبود. هر چه نیمه خرداد نزدیکتر میآمد، ضعف و بیحالی ایشان بیشتر میشد. روز سیزدهم خرداد پزشکان هم قطع امید کردند. هیچ دارویی برای بالا آوردن فشار خون امام(ره) مؤثر نبود. دکتر فاضل، یکی از پزشکان معالج امام(ره) به حاج احمد گفت: «آقا تا یکی دو ساعت دیگر، بیشتر نمیتوانند حرف بزنند. شما برو هر چه میخواهی از آقا بپرس.» حاج احمد آقا وارد اتاق شد، امام(ره) با آن حال بیرمقشان مشغول نماز بودند؛ در واقع امام از شب گذشته نخوابیده بود و پیوسته نماز میخواند. آقا روحالله حسابی با خدا گرم گرفته بود. حاج احمد میخواست صحبت کند اما نتوانست؛ فقط آقا را نگاه کرد. ساعت سه بعدازظهر همان روز صدای بوق هشدار دستگاههای پزشکی متصل به امام(ره) اتاق را پُر کرد. ساعت 10:30 دقیقه شب روح خدا به خدا پیوست؛ درست در همان ساعتی که همیشه میخوابید.
سيدروح الله اهل خمين بود اما براي خمين نبود، براي ايران هم نبود؛ آمده بود براي تمام جهان. نشان به آن نشان كه امروز صدايش از یمن تا شام و از شمال آفریقا تا جنوب آمریکا به گوش ميرسد. قلب آقا روحالله شامگاه 13 خرداد 1368 در بیمارستان قلب جماران از حرکت ایستاد اما او قلب جهان را به تپش انداخته بود. حالا ما ماندهايم و اين خطوط خاطرهها كه قطره قطره امام(ره) را به ذهنمان ميريزد و یک حسرت ابدی برای همنسلان من که هرگز پیرمرد مهربان جماران را درک نکردند.
دیماه 1334 وقتی ماجرای نواب صفوی پیش آمد، همه میدانستند نظر آقا روحالله با آیتالله بروجردی در این موضوع تفاوت دارد، اما با این حال او هیچ اقدامی خلاف نظر آیتالله بروجردی انجام نداد. آقا روحالله قبل از آنکه «ولایت فقیه» را تدریس و کتابش را منتشر کند؛ آن را زندگی کرده بود.
طلبهها آمدند و برايش 35 دقيقه در شرح و توصيف جنایت عوامل شاه در 15 خرداد گفتند، صحبتشان كه تمام شد؛ حدود 20 دقيقه اشك ميريخت.
مرحوم آیتالله امینی میگفت طلبه گمنامی بودم که یک ماه بیمار شدم؛ امام(ره) هر چهارشنبه به عیادتم میآمد.
جف که بود شخصي نامهاي تهديدآميز برايش فرستاد، میخواست امام(ره) اختیاراتش را بیشتر کند و نوشته بود اگر این اختیارات را ندهيد به مردم ميگويم كه از تقليد شما برگردند! در جوابش نوشت: «اگر يك چنين خدمتي به من بكنيد، من از شما تا روز قيامت ممنون
@Golchinseyasy
10.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ببینید نیروهای طالبان ،جلو مهندسان ایرانی گرفتند که ۲/۵ سانت داخل مرز ما شدید
👈 طالبان که کسی قبولشون نداره سر ۲٫۵ سانتی متر ، دارند بحث میکنند
ولی بذل و بخشش های رضا و محمدرضا پهلوی به «متر و سانتی متر نبود»
فقط یک دشت ناامید ۳۰۰۰ کیلومتر مربع بود
پهلوی ۷ بخش بزرگ ایران را به کشورهای همسایه دادند
«دشت ناامید» به افغانستان
«بحرین» به انگلیس ها و سپس به عرب ها
«آرارات» به ترکیه
« اروند رود و مناطق نفتی بین قصرشیرین و خانقین» به عراق
«نواحی مرزی و شمال غرب» به شوروی
«ییلاق فیروزه» به شوروی
«جنوب اترک» به شوروی
#جهاد_تبیین
#پهلوی_خائن
🇮🇷 گلچین سیاسی
🆔 @Golchinseyasy