عید فطر@Aminikhaah 1.mp3
2.15M
🔹#احیاء_شب_عید
🔸شب عید فطر، خیلی با فضیلت است.
#پادکست
اگر قوت غالب برنج 🍚 باشد می توان حداقل میزان فطریه را پرداخت کرد؟
🤔 اصلا قوت غالب یعنی چی میشه توضیح بدین ایا شمالی ها مصداق این مسئله هستند ؟
✍🏻 آیت الله خامنه ای: موکول به نظر عرف است و رعايت قوت غالب لازم نيست.
✍🏻 آیت الله وحید خراسانی :كسى كه موقع غروب شب عيد فطر بالغ و عاقل است و فقير و بنده كسى نيست ، به اين معنى كه ماه رمضان را ـ اگر چه به يك آن تا تحقّق غروب ـ با اين شرايط درك كند ، بايد براى خودش و كسانى كه نان خور او هستند ، هر نفرى يك صاع ـ كه تقريباً سه كيلوگرم است ـ گندم يا جو يا خرما يا كشمش يا برنج و مانند اينها به مستحقّ بدهد ، و بنابر احتياط واجب غذاى معمول محلّش باشد ، و اگر پول يكى از اينها را هم بدهد كافيست ، و بنابر احتياط واجب كسى كه وقت غروب شب عيد فطر بى هوش است ، بايد فطره را بدهد.
✍🏻 آیت الله مکارم شیرازی : در زکات فطره خوراک شخصى خود انسان ملاک نیست بلکه خوراک معمولى اهل شهر و یا محل ملاک است; بنابراین، کسى که همیشه برنج مى خورد مى تواند زکات فطره را از گندم بدهد.
✍🏻 آیت الله سیستانی : كسى كه موقع غروب شب عيد فطر ، بالغ و عاقل است ، و بيهوش و فقير و برده نيست ، بايد براى خودش و كسانى كه نان خور او هستند ، هر نفرى يك صاع كه گفته مىشود تقريباً سه كيلو است از غذاهاى معمول در شهرش مانند گندم يا جو يا خرما يا كشمش ، يا برنج يا ذرّت به مستحق بدهد ، و اگر بجاى آن پول هم بدهد ، كافى است ، و احتياط لازم آن است كه از غذاهائى كه در شهرش معمول نيست ندهد هر چند گندم يا جو ، يا خرما يا كشمش باشد .
#احکام_روزه
#احکام_فطریه
#احکام_فطره_قوت_غالب_برنج
✳️ اگر ميهمان فطره خودش را بدهد، آيا از عهده صاحب خانه ساقط مىشود؟ ✳️
🍁🍂 🍁🍂
✴️ آیت الله خامنه ای: در فرضى که نان خور محسوب شود اگر با اجازه صاحب خانه و از طرف او فطره خودش را بدهد، از عهده ميزبان ساقط مىشود.
✴️ آیت الله مکارم شیرازی: هرگاه فطره انسان بر دیگرى واجب باشد اگر خودش آن را بپردازد از او ساقط نمى شود، مگر این که با اذن و اجازه طرف باشد.
✴️ آیت الله سیستانی: اگر كسی كه فطریه او بر دیگری واجب است، خودش فطریه را بدهد، از كسی كه فطریه بر او واجب شده ساقط نمیشود ولی اگر از طرف كسی كه فطریه بر او واجب شده با اجازه او بدهد، كفایت میكند.
➖➖➖➖
منبع:سایت مراجع عظام
#احکام_روزه
#احکام_فطریه
❇️ مصرف زکات فطره ❇️
➖➖➖
💠 سوال : فطریه را می شود به برادر و خواهر فقیر خود داد ؟
💠 پاسخ :
✍🏼 دادن زکات فطره به برادر یا خواهری که فقیر باشد اشکال ندارد.
📝 استفتائات موجود در واحد پاسخ به سؤالات اداره تبلیغ اینترنتی حوزه های علمیه
➖➖➖➖➖
#احکام_فطریه
#احکام_روزه_زکات_فرزندان_مصرف_النفقه
🍃🌺 سوال:
👈 - در صورتی که فطریه را به غیر نیازمندان داده باشیم تکلیف چیست ؟
🍁 پاسخ:
✍️ آیت الله خامنه ای: اگر انسان به خيال اين كه كسى فقير است به او فطره بدهد و بعد بفهمد فقير نبوده چنانچه مالى را كه به او داده از بين نرفته باشد، مى تواند پس بگيرد و به مستحق بدهد و اگر نتواند بگيرد بايد از مال خودش فطره را بدهد و اگر از بين رفته باشد، در صورتى كه گيرنده فطره مى دانسته يا احتمال مى داده آنچه را گرفته فطره است، بايد عوض آن را بدهد و الّا دادن عوض بر او واجب نيست و انسان بايد دوباره فطره را بدهد.
✍️ آیت الله مکارم شیرازی: در صورتی که فطریه را به غیر نیازمندان داده باید تمام آنها را اعاده کند.
✍️ آیت الله سیستانی: به احتیاط باید دوباره بدهید.
✍️ آیت الله وحید: در فرض سؤال فطریه پرداخت نشده و شخصی که واسطه شده و آن را به غیرِ فقیر داده اگر کوتاهی کرده شرعاً ضامن است که از مال خودش به همان مقدار بدهد و ذمّه ی کسانی که فطره را به او داده اند از تکلیفِ فطره ،فارغ نشده است یعنی فطره نداده اند.
✍️ آیت الله شبیری: چنانچه آن مال قبلا به عنوان فطریه کنار گذاشته شده، در صورتی که عین آن باقی است و می تواند بدون حرج آن را پس بگیرد، باید آن مال را بگیرد و به مصرف صحیح برساند، واگر نتواند پس بگیرد، چنانچه آن مال را با حجّت شرعى داده باشد چیزى به گردن او نیست و اگر بدون حجّت شرعى داده، ضامن است و باید دوباره زکات خود و آن دو خانواده را بپردازد.
✍️ آیت الله فاضل: اگر بعد از دادن فطریه، بفهمد که کسی که فطریه را گرفته فقیر نبوده، باید زکات فطریه را از او پس بگیرد و به کسی که فقیر است بدهد و اگر مصرف کرده باشد عوضش را بگیرد و به فقیر بدهد.
----
📝 استفتائات موجود در واحد پاسخ به سؤالات اداره تبلیغ اینترنتی حوزه های علمیه
#احکام_فطریه_زکات
🏙 اذان صبح 🏙
به افق تهران (استان تهران)
پنجشنبه 1400/02/23
———————————————
اوقات شرعی امروز
🏙 اذان صبح04/22
🌅 طلوع آفتاب06/00
☀️ اذان ظهر 13/01
🌄 غروب افتاب 20/02
🌃 اذان مغرب 20/22
🌘 نیمه شب 00/12
———————————————
⚙️ تنظیمات 💡راهنما
@shobhe_shenasi.mp3
415.8K
▫️پاسخ حجتالاسلام باقری از اعضای دفتر مقام معظم رهبری در قم به سوالاتی در خصوص رؤیت هلال ماه
۱) رؤیت با چشم غیرمسلح هم بوده است
۲) حکم حاکم بوده است
۳) با توجه به اینکه آیت الله سیستانی رجوع به مساوی را جایز میدانند، مقلدین ایشان میتوانند به نظر رهبری عمل کنند
#فوری
✅مقام معظم رهبری، «حکم» صریح بر ثبوت هلال شوال کردهاند
💠حجتالاسلام والمسلمین محمد رضایی، مدیر دفتر استفتائات و مطالعات فقهی دفتر مقام معظم رهبری بر «حکم حکومتیِ» رهبری به ثبوت هلال ماه شوال تأکید کرد.
✅به دنبال تشکیک برخی نسبت به معنای «حکم» در بیانیۀ مذکور، مدیر دفتر استفتائات و مطالعات فقهی دفتر مقام معظم رهبری در گفتگویی تلفنی با «شبکه اجتهاد» بر صدور «حکم حکومتی» از سوی مقام معظم رهبری نسبت به ثبوت هلال شوال تأکید کرد.
💫با توجه به اینکه برخی مراجع معظم تقلید «حکم حاکم» را با شرایطی برای ثبوت هلال ماه، کافی میدانند، لازم است مؤمنین مطابق نظر مرجع تقلید خود، عمل کنند.