🌼پشت صحنه ی حوادث سخت و تلخ زندگی چیست؟
✍️مردی از حضرت موسی (علیه السلام) درخواست کرد که برای من دعا کن تا خداوند فلان حاجتم را که خودش می داند برآورد.
حضرت موسی (علیه السلام) دعا کرد. پس از دعا، حیوان درنده ای به آن مرد حمله کرد و گوشت بدنش را خورد و او را کشت!
موسی عرض کرد: خدایا راز این حادثه چه بود؟ خطاب رسید: ای موسی! این مرد از من درخواست درجه ای از مقامات کرد و می دانم که او به آن درجه با اعمالش نمی رسید، او را گرفتار آن درنده کردم که دیدی، تا همین گرفتاری و درد و رنجی که کشید را وسیله ای برای رسیدن او به این درجه نمایم.
بله گرفتاری ها گاهی موجب ازدیاد درجه انسان در پیشگاه خداست، در صورتی که با صبر و شکر و تسلیم همراه باشد
گاهی ما فکر میکنیم اگر در برابر امتحان های الهی صبوری نکنیم و شاکی باشیم از ما سلب امتحان میشود! در صورتی که اینطور نیست!
ما آزمایش میشویم چه بخواهیم چه نخواهیم،حالا یا صابریم و رضا به رضایت خداوندمتعال میدهیم که در این صورت اجر و پاداش بزرگی داریم و سربلند بیرون میاییم.
یا شکوه و شکایت و ناشکری میکنیم که نه تنها پاداشی ندارد بلکه باعث رد شدن ما در امتحان الهی و تنزل به درجات پایینتر میشود...
🔰برگرفته از: داستان ها و پندها، ج ۳، ص ۱۰۹
🔰 #درس_اخلاق | خیمه دینداری فردی و اجتماعی با نماز برپاست
🔻به ما گفتند «الصّلوة عمود الّدین» باید این را جدی بگیریم. خیمهی دین با نماز برپاست؛ هم در دینداری و تدین یک فرد، هم در اقامهی یک جامعهی دینی و هم در دینداری یک کشور و یک مجتمع... ۱۳۸۵/۰۶/۲۷
🔴 "دیدی گفتــم" ممـــنوع!
💠 وقتی همسرتان اشتباه میکند بلافاصله به او نگویید: دیدی گفتم؟ اگر از اشتباه كردن در حضور شما هراس داشته باشد شک نكنيد به تدريج از شما دورتر می شود و به مرور، احساس آرامش و لذتِ با شما بودن برایش کمرنگ میشود.
💠 این هراس، زمینهی از بین رفتن اقتدار و اعتماد بهنفس همسر، مخفیکاری، دروغگویی و کم شدن ارتباط کلامی او با شما شده و به مرور باعث اختلاف و ســرد شدن رابطهتان خواهـــد شـــد.
💠 تغافل و یا توجیه خطای همسر در نزد دیگران، هم زمینهی اصلاح همسرتان را فراهم میکند و هم شما را در نزد او محبوب میسازد.
💠 درخطاهای بزرگ و ریشهدار که از همسرتان سر میزند اگر استمرار پیدا کرد حتماً با مشاور در میان بگذارید.
نگاه آرمانی و آسمانی
خانواده تأمینکننده سطوح مختلف نیازهای آدمیان است اما مهم است ما در فضای خانواده نگاهمان را آرمانی و آسمانی کنیم. خانه علی و فاطمه سلامالله علیهما الگوی یکخانه ایمانی و آرمانی بود.
علی (ع) از فاطمه و فاطمه از علی (ع) چه توصیفی در محضر پیامبر (ص) از یکدیگر کردند. او فرمود: «بهترین یار من در اطاعت خدا فاطمه است»؛ و فاطمه فرمود: «بهترین شوهر»؛
وقتیکه علی (ع) از فاطمه (س) سؤال میکند که چرا در این چند روز اینجور رنگ از چهره بچهها پریده فاطمه (س) عرض میکند که من چند روز است به بچهها غذا ندادم. این خانه حسن و حسین و زینب تربیت میکند. بعد علی (ع) سؤال میکند که چرا به من نگفتی که بچهها چند روز است غذا نخوردهاند. جوابی که فاطمه (س) میدهد الگوی درخشانی برای ما است. فاطمه جواب میدهد: «إِنِّي لَأَسْتَحْيِي مِنْ إِلَهِي أَنْ تُكَلِّفَ نَفْسَكَ مَا لَا تَقْدِرُ عَلَيْه» از خدا خجالت کشیدم که بر علی (ع) چیزی را که توان آن را ندارد تحمیل کنم. این سنت اسلامی است.
(آیت الله اعرافی .نمازجمعه قم - 1393.12.08)
🔸🔷🔶🔹
داستان طنز از زبان مرحوم آیتالله مجتهدی تهرانی
شخصی زیر درخت گردو ایستاده بود و میگفت: «خدایا! همه کارهایت درست است فقط نمیفهمم چرا گردوی به این کوچکی را بالای این درخت بزرگ قرار دادهای ولی هندوانه به آن بزرگی را لای بتههای کوچک! » همینطور که داشت با خدا درددل میکرد ناگهان بادی وزید و گردویی روی صورتش افتاد و از بینیاش خون آمد. او به خودش آمد و گفت: «خدایا! کارت درست است. اگر یک هندوانه بالای درخت بود، معلوم نبود چه بلایی سرم میآمد!»
6.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ نگاه کردن، نوعی خوردن است؛ روح انسان با هر عملی چیزی را میخورد
عمل، صرفا از انسان صادر نمیشود بلکه او را میسازد
💠 شرایط صحّت عبادات 💠
✍️حاج آقا قرائتی: ارزش عبادت به صحّت و درستى آنست و صحّت آن، به دو عامل مهم بستگى دارد:
1️⃣ صحیح بودن هدف
2️⃣ صحیح بودن شكل آن
✖️امّا «هدف»:
كسب رضاى الهى و انجام وظیفه، باید هدف انسان در عبادت باشد. از این رو، عبادتى كه از روى ریا، یا كسب وجهه و خوشایند مردم باشد یا انسان انتظار ستایش از غیر خدا داشته باشد، شرك است. البته اگر هدف، خدا باشد و مردم متوجّه كار خالصانه انسان شوند، اشكال ندارد.
ریا در عبادت، علاوه بر آنكه حرام است، موجب بطلان آن نیز مى باشد. باید كوشید تا نیّت خالص عبادت، به انگیزه هاى غیر خدایى آمیخته نشود...
📚 کتاب پرتوی از اسرار نماز، محسن قرائتی
#فرزند_پروری
جایگزین های #تنبیه برای بچه ها
💠 به جای تنبیه، تقبیح شدید خود را بیان کنید بدون اینکه به شخصیت فرزندتان حمله کنید. مثلا پدری که می بیند فرزندش ابزار او را برداشته و در حیاط زیر باران رها کرده چه عکس العملی می تونه داشته باشه؟ میتونه فریاد بزنه، عصبانیت خودش رو با تندی بیان کنه و میتونه باجدیت به فرزندش تذکر بده بدون اینکه به فرزندش اهانت کرده باشه. مثلا بگه؛ "از اینکه ابزار نوی من توی حیاط زیر بارون رها شده و زنگ زده خیلی عصبانی ام..."
💠 به جای تنبیه، انتظارات خود را جزء به جزء برای فرزندتان شرح دهید.
"انتظار دارم وقتی ابزار من رو قرض میگیری مثل اول بهم برگردونی"
💠 راه جبران خطا را به فرزند خود نشان دهید.
" از این به بعد وقتی ابزار منو می گیری سریع سر جاش برگردون"
💠 به کودک فرصت دهید.
" پسرم تو میتونی ابزار منو امانت بگیری و دوباره پسشون بدی و در مقابل میتونی امتیاز استفاده از آونها را کلا از دست بدی. تصمیمش با خودت"
💠 با موضوع برخورد فعال داشته باشید.
کودک:" چرا درب جعبه ابزار قفله؟!
پدر: "تو به من بگو چرا"
💠 مشکل گشایی کنید.
" پسرم به نظر تو چه راهی می تونیم پیدا کنیم که هر وقت به ابزار من احتیاج داری بتونی از آنها استفاده کنی؟ در ضمن مطمئن باشم که هر وقت لازمشون داشتم داشتم سر جاشون باشند.