♥️ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ♥️
🍃 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ🍃
🍃 وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🍃
🌹 تقویم شیعه🌹
☀️ امروز:
شمسی: جمعه ۱٧ تیرماه ۱۴۰۱
میلادی: Friday 08 july 2022
قمری: الجمعة، ٠٨ ذی الحجه ۱۴۴۳
🌹 امروز متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكری عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١۰۰۰ مرتبه)
👈یا نور (۲۵۶مرتبه) برای عزیز شدن
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅وقایع مهم روز:
🕋حرکت حضرت امام حسین علیه السلام از مکه به سمت کربلا (۶۰ ه ق)
⏳🗓روز شمار تاریخ:
💐⌛️۰۲ روز تا عید سعید قربان آغاز دهه امامت و ولایت
💐⌛️۰۷ روز تا ولادت حضرت امام علی النقی الهادی علیه السلام (۲۱۲ه ق)
💐⌛️۱۰ روز تا عید غدیر خم (۱۰ه ق)
💐⌛️۱۲ روز تا ولادت حضرت امام موسی کاظم علیه السلام (۱۲۸ه ق)
صفحه ۴۷۳ مصحف شریف
انتهای سوره مبارکه زمر و ابتدای سوره غافر
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
4_5951566264018143653.mp3
1.59M
🔸ترتیل صفحه 473 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام نهاوند
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۷۳🌷
گناه پیامبر!:
دلایل محکم عقلی و آیات قرآنی ثابت می کند که پیامبران، معصوم و از ارتکاب هر گناهی دور بوده اند؛ زیرا اگر از آنان گناهی سر می زد، به نبوّت آنان و هدایت مردم به وسیله ی ایشان ایراد وارد می شد؛ زیرا پیامبران، خود را فرستادگان خدا معرّفی می کردند و مردم را به اطاعتِ بی چون و چرا از خود فرا می خواندند. با این حال اگر از آن ها گناهی سر می زد، اعتماد مردم از ایشان سلب می شد و می گفتند: ما چطور از شخصی پیروی کنیم که خودش دچار خطا و اشتباه می شود؛ شاید دعوت او نیز یکی از خطاهایش باشد؛ شاید در رساندن پیام خدا به ما اشتباه کند؛ چگونه ما در تمام زندگی از چنین شخصی اطاعت کنیم؛ آن هم اطاعتی بی چون و چرا؟ قرآن بارها اطاعت از پیامبر را با اطاعت خدا مساوی می شمرد و به مسلمانان یادآوری می کند که حق ندارند در برابر فرمان او چون و چرا کنند . بنابراین بی شک پیامبر باید از هر گونه خطا و گناه معصوم باشد تا مردم کاملاً از او پیروی کنند.
امّا آیه ی مورد بحث و آیات دیگری از قرآن، سخن از «گناه پیامبر و استغفار او» به میان آورده اند. با توجّه به آنچه گفته شد، این آیه و آیات مانند آن، معنای دیگری دارند که باید با مطالعه و دقّت بیشتر به آن پی برد. برخی از مـفسّرانِ قرآن در این باره گفته اند که عذرخواهی همیشه نشانه ی خلاف کاری نیست؛ بلکه گاهی نشانه ی ادب و توجّه به حضور در محضـر بزرگان است. مثلاً اگر در مجلسی که افراد محترمی نشسته اند، کسی بخواهد به علت پادرد، پای خود را دراز کند، از همه ی حاضران عذرخواهی می کند؛ یا اگر گوینده ی تلویزیون سرفه ای کند، از بینندگان معذرت خواهی می کند؛ در حالی که همه می دانیم که آن دراز کردن پا سرفه کردن گوینده، گناه ندارد؛ ولی چون انسان خود را در محضر بینندگان و بزرگان محترمی می بیند و احساس می کند که می بایست جور دیگری رفتار می کرد، از آنان عذرخواهی می کند. پیامبر نیز برای این که خود را در پیشگاه آفریدگار هستی می دید و اعمال خود را هر قدر هم که خوب و خالصانه بود لایق او نمی دانست، پیوسته از او عذرخواهی می کرد ؛ چنان که از آن حضرت روایت شده که به خدا عرض می کرد:
«آنطور که شایسته ی توست، تو را عبادت نکردیم، و آن طور که سزاوار توست، تو را نشناختیم.»
در روایات اهلبیت می خوانیم که آن حضرت، بدون این که مرتکب کوچک ترین گناهی شده باشد، هر روز هفتاد مرتبه استغفار
می کرد.
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
جشنواره مسابقات فرهنگی و هنری دهه ولایت، آثار خود را به مدیر کانال ارسال نمایید.
پیام_رهبر_انقلاب_اسلامی_به_حجّاج_بیتاللهالحرام.pdf
160K
پیام رهبر معظّم انقلاب اسلامی به حجّاج بیتاللهالحرام منتشر شد.
#هدايت_الهى_در_سايه_قرآن
#نهج_البلاغه
☀️فَالْقُرْآنُ آمِرٌ زَاجِرٌ، وَ صَامِتٌ نَاطِقٌ. حُجَّةُ اللهِ عَلَى خَلْقِهِ. أَخَذَ عَلَيْهِ مِيثَاقَهُمْ، وَ ارْتَهَنَ عَلَيْهِمْ أَنْفُسَهُمْ
🌸قرآن امرکننده و بازداره است، خاموش است و گويا، و حجت خداست بر خلق. خداوند پيمان عمل به آن را از بندگانش گرفته و آنان را در گرو دستورات قرآن قرار داده است»
📘#خطبه_183
💢 حکم شرعی نشستن و خوردن غذا بر سفره شراب
✍🏻 پاسخ:
◀️ آیت الله خامنه ای: حضور در مجلسی که در آن شراب خورده میشود جايز نيست؛ ولو اینکه چیزی که می خورد حلال باشد و اصرار و ناراحتی دیگران و خجالت کشیدن، عذر موجهی برای حضور در مجلس شراب نیست.
◀️ آیت الله مکارم: 1- چنین مجالسی مجلس گناه محسوب شده و حضور در آنها حرام است. 2- سفره اى كه بر سر آن شراب مى خورند اگر انسان يكى از آنان حساب شود، نشستن كنار آن و خوردن از آن سفره حرام است، هرچند غذاى حلال باشد. 3- شرکت در مجلس گناه حرام است، ولی چنانچه ضرورت داشته باشد، می توانيد به مقدار ضرورت شرکت کنيد، يا در قسمت هایی بنشينيد که گناهی صورت نمی گيرد و مجلس گناه صدق نمی کند.
◀️ آیت الله سیستانی: حضور در مجالس مختلط و یا مشتمل بر گناه های دیگر در صورتی جایز است که به هیچ وجه تأیید عملی حرام محسوب نشود و شخص با حضورش به گناهی ـ مانند نگاه حرام و گوش دادن به آواز ـ مبتلا نگردد، و در اینصورت باید ـ طبق شرایط یاد شده در رساله عملیه ـ حاضرین را امر به معروف و نهی از منکر کند، بلکه اگر احتمال تأثیر را هم نمی دهد باید ـ بنابر احتیاط واجب ـ با تُرش رویی در مقابل گناه کاران ناراحتی و تنفر خود را از کار آنان اظهار نماید. همچنین بر میزی که شراب خورده می شود، غذا خوردن جایز نیست.
🔺 استفتاء از سایت مراجع عظام
💠 کانون توجّه در خانه!
💢 کودکان میخواهند همیشه و همه جا کانون توجه باشند.
❇️ هدف اصلی کودکان، جلب توجه برای اطرافیان است.
🔶 مورد توجه قرار گرفتن کودک، نیاز واقعی و درونی اوست.
🔷 گاهی ممکن است نیازهای کودک منطقی نباشد، در این صورت والدین هم نباید زیر بار اجابت چنین درخواستهایی بروند؛ مثلاً اینکه کودک وسیلۀ خطرناکی را میخواهد یا خوراک مضّری را مطالبه میکند.
🔶 در اینگونه موارد والدین نباید کودک را در معرض چنین درخواستهایی قرار دهند؛ مثلاً چاقو را از دید او پنهان کنند و یا از طریق حواسپرتی او را مشغول چیز دیگری کنند تا از درخواستی که دارد، منصرف شود.
💎والدین به یاد داشته باشند که میشود درخواستهای غیر منطقی کودک را اجابت نکرد، ولی باز کودک را با الفاظ محبّت آمیز و بازی کردن، مورد توجه قرار داد.
📌