eitaa logo
گلها و گیاهان مفید
937 دنبال‌کننده
2.5هزار عکس
429 ویدیو
2 فایل
نشانی کانال جهت معرفی به دیگر علاقه مندان به گل و گیاه👇 @gologeyahan
مشاهده در ایتا
دانلود
انواع گیاه بامبو بامبو انواع مختلفی دارد که در ادامه با مهمترین انواع گل بامبو آشنا می‌شویم: 1- بامبوی برگ سبز همانطور که از اسم آن مشخص است، این بامبو دارای برگ های سبز پر رنگ است و ارتفاع آن از 80 تا 120 سانتی متر متغیر است. 2- بامبوی سیلور ( ابلق) بر خلاف بامبوی سبز، بامبوی سیلور یا ابلق دارای برگ هایی به رنگ سبز کم رنگ و ابلق است و طول ساقه تا 120 متر متغیر است. 3- بامبوی طلایی رنگ برگ های بامبوی طلایی نیز مانند اسمش، سبز کم رنگ با رگه های زرد مانند است. در بعضی از انواع بامبوی طلایی، برگ ها تک رنگ و سبز کم رنگ است. 4- بامبوی جوانه این نوع بامبو از قسمت های گره وسط ساقه می ‌روید و برگ ها از جوانه های کنار ساقه می ‌رویند. برگ های این نوع بامبو سبز و طول آن از 50 تا 120 متغیر است.
پاجوش بامبو هرگونه رشد رویشی که از ریشه گیاه حاصل می شود را پاجوش می گویند. پاجوش ها در بسیاری از درختچه ها و گیاهان دیده می شوند. پاجوش های قاعده گیاهان ممکن است مستقل از گیاه مادر، سیستم ریشه ای تشکیل دهند یا ندهند. اگر ریشه بدهند، می توان آن ها را مستقیما کاشت و اگر ریشه ندهند مانند قلمه باید آن ها را کاشت. برای تکثیر گیاه بامبو هم می توان از پاجوش بامبو استفاده کرد.
نگهداری بامبو در آب: در روش نگهداری بامبو در آب نباید تمام ساقه را در آب قرارداد ، بلکه باید فقط 3 تا 5 بند پایین آن در آب باشد. اگر تمام ساقه داخل آب قرار گیرد ، ریشه تمام سطح ساقه را می پوشاند و این از زیبایی گیاه می کاهد. برای نگهداری بامبو در آب معمولی ابتدا می باید حدود دو ساعت آب را کنار بگذارید تا کلر آن کاملاّ از بین برود، زیرا کلر آب باعث زرد شدن گیاهان سبز می شود. پس از گذشت مدت زمان یاد شده بامبو را در آن قرار دهید. لازم به یادآوریست که هر 15 الی 20 روز یک بار باید آب گیاه بامبو را عوض کرد. بامبو ، املاح موجود در آب را جذب و به این ترتیب رشد می کند. با تعویض آب، املاح مورد نیاز در اختیار گیاه قرار می گیرد و در نتیجه، رشد سریع تر را شاهد خواهید بود. یاد آور می شویم هرگز نباید از آب معدنی برای نگهداری بامبو استفاده شود ، زیرا آب معدنی دارای فلوئر است و وجود این ماده باعث زرد شدن گیاهان سبز می شود.
خاک ژله ای: به منظور نگهداری گیاه بامبو در خاک ژله ای ابتدا باید بامبو را در آب قرار داد تا ریشه کند. حدودا دو ماه ونیم پس از آنکه بامبو به ریشه نشست می توان آن را داخل خاک های ژله ای قرار داد. در زمان هایی که قصد تعویض یا شارژ خاک ژله ای را داشتید، بامبو را داخل آب نگهداری کنید. لازم به ذکر است در این روش نگهداری ، املاح مورد نیاز بامبو از طریق خاک ژله ای تامین می شود.
نکته قابل توجه اینکه رنگ ها بر روند رشد بامبو تاثیر بسیاری دارند که در اینجا به تأثیر دو رنگ قرمز و مشکی اشاره می کنیم: رنگ قرمز: اصولا گیاه بامبو به رنگ های شاد به خصوص قرمز واکنش مثبتی نشان می دهد. تجربه نشان داده که اگر مکان نگهداری این گیاه با رنگ های شاد مثل نارنجی و قرمز تزئین شده باشد، برگ های این گیاه با سرعت بیشتری رشد می کنند و امکان زدن جوانه های بیشتری را فراهم می سازند. همچنین وجود رنگ های گرم در مکان نگهداری گل بابو ، طول عمر گیاه را افزایش می دهد . رنگ مشکی: ازآنجا که بامبو به نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارد ، رنگ مشکی تاثیر منفی بر روند رشد آن می گذارد و در صورتی که مدت زمان زیادی گیاه در معرض رنگ مشکی قرار گیرد ، پژمرده می شود و به تدریج از بین می رود
تکثیر به روش قلمه زدن: از قسمت پایین ساقه ، بالای ریشه ، 3 بند را در نظر بگیرید ، از وسط بند 4 به بعد می توانید آن را قلمه بزنید . شما می توانید تعداد بند های بیشتری را انتخاب کنید ، اما اگر کمتر از سه بند داشته باشد ، ممکن است گیاه از بین برود . قسمت پایین ساقه را به صورت اریب، برش زده و قسمت بالای آن را به وسیله چسب مخصوص و یا شمع بپوشانید. برش پایین ساقه: در این قسمت دقت کنید برش به وسیله ی یک تیغ یا قیچی تیز مخصوص گل انجام شود، در غیر این صورت ممکن است آوند های پایین ساقه دچار آسیب دیدگی گردد و در نتیجه گیاه از بین برود. شمع زدن: در هنگام شمع زدن باید دقت شود تمامی قسمت های بالای ساقه پوشیده شود و روی آن شمع ریخته نشود . معمولا ساقه پس از یک ماه ، ریشه و پس از دو ماه جوانه خواهد زد. زمان قلمه زدن: بامبو جزو گیاهانی است که در هر زمانی و فصلی می توان آن را قلمه زد. ساقه‌های گیاه بامبو که امروزه از طرفداران زیادی برخوردار است و افراد زیادی تمایل به نگهداری آن‌ها در خانه‌های خود دارند، زمانی که بیش از حد بلند می‌شود نیاز به کوتاه و مرتب شدن دارند.
🤓رعایت این نکات برای شادابی و سالم ماندن توصیه میشه👇 1⃣اول از همه بامبو گیاهی اجتماعیست، یعنی دوست داره با دوستاش کنار هم باشه و این به شادابیش و ایجاد رطوبت بهش کمک میکنه پس تک بامبو نخرید هر تعداد بامبو معنی خاصی میده🎋 2⃣دوم ظرف تمیز و آب تمیز برای نگهداری بامبوس بیشتر از دوتا سه بند از بامبو داخل آب قرار نگیره، حتما از آب جوشیده سرد استفاده کنید، هر دو هفته ظرف بامبو کاملا شسته بشه(از آب لوله کشی یا اب معدنی یا اسپیلیت استفاده نکنید) 3⃣سوم نور غیرمستقیم و سایه دوراز بادکولر بزاریدش(نورزیاد باعث سوختگی برگاش میشه) کنار سالن دوراز پنجره براش عالیه(از نظر فنک شویی،بامبو درشرق خونه شانس وموفقیت میاره) 4⃣بامبو برای تقویت حتما هر دوماه با قطره بامبو(به ازای هر شاخه بامبو فقط یک قطره) تقویت شه دقت کنید قطره بامبو تاریخ انقضا داره، از تاریخ گذشته اصلا استفاده نکنید 5⃣ودراخر، بامبو به رنگ قرمز واکنش مثبت میده وباعث رشدش میشه،پس ربان قرمز به شاخه هاش ببندید❣🎋 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ گل و گلدون من 🌸 https://eitaa.com/joinchat/4132503640C736cc0d41e
👨🌾 خوش شانس بامبو در سراسر دنيا به گياه شانس شهرت يافته ، چینی ها بر این باور هستند که نگهداری بامبو داخل خونه خوش شانسی می آورد و نکته دیگر در مورد این گیاه تعداد شاخه های زوج و فرد گیاه است که هیچ یک از این موارد از لحاظ علمی ثابت نشده و در هیچ کتب علمی ذکر نشده است. 🌱 : نور مورد نياز اين گياه نور غير مستقيم، ‌، نور مستقيم آفتاب براي اين گياه زيان آور است ، بامبو جزء گیاهان سایه پسند میباشد و در شرایط نور متوسط به خوبی رشد میکند 🌱 : بهترين درجه حرارت براي اين گياه دماي بين 18 تا 22 درجه سانتيگراد است. ناگفته نماند كه اين گياه دماي متغير را نيز تحمل مي‌كند. 🌱 : آبي را كه براي آبياري اين گياه استفاده مي‌كنيد بايد به مدت ۴۸ ساعت در ظرفي در گوشه‌اي قرار دهيد تا كلر و فلورايد آن خارج شود و دماي آب نيز با دماي اتاق يكسان شود. براي جلوگيري از بو گرفتن آب و گندزدايي مي‌توانيد يك تكه ذغال اکتیو اندازه یک نخود در آن بيندازيد. توصيه مي‌شود براي رسيدن سريع و راحت آب و مواد غذايي به ساقه و برگ‌ها از گلدان‌هاي استوانه شكل(لوله‌اي) كه گياه را مستقيم در داخل گلدان نگاه مي‌دارد استفاده كنيد. بهتر است شيشه گلدان رنگي باشد تا نور به ريشه‌ گياه اصابت نكند ، از آب با املاح پایین مثل آب تصفیه یا آب مقطر استفاده کنید ، به هیچ عنوان از اب معدنی برای گیاه خوش شانس خود استفاده نکنید ، اندازه دو تا سه گره از ساقه بیشتر داخل آب قرار نگیرد و هر زمان که سطح آب کم شد به مقدار آب داخل بیفزایید ، هر ماه یا دو ماه یکبار آب داخل گلدان را عوض کنید و گلدان بامبو را با آب و وایتکس به خوبی شستشو دهید و آبکش کنید که هیچ اثری از مواد شوینده به گلدان باقی نماند در هنگام تعويض آب گلدان ، ساقه گياه و ریشه ها نيز به خوبي شست‌وشو داده شوند. اين كار بايستي در محيطي سربسته كه هوا در آن جريان ندارد، انجام شود. اگر گياه را در خاك كاشته‌ايد خاك بايد در فاصله دو آبياري مرطوب بماند. معمولا آب شور و آبي كه كلسيم و منيزيم اضافي دارد، ‌ممكن است در روند رشد اين گياه اختلالاتي به وجود بياورد. اين اختلالات به صورت بروز رنگ‌هاي زرد يا قهوه‌اي در لبه برگ‌ها نمايان مي‌شوند. 🌱 : بامبو گیاه بی توقعی است و تغذیه مورد نیاز خود را از آب میگیرد ، با این حال اگر مشاهده کردید برگها کم رنگ و رو به زردی میرود از قطره مخصوص بامبو استفاده کنید ، من توصیه نمیکنم از کودهای دیگری مانند سه بیست یا ... برای این گیاه استفاده شود ، زمانی که اب گلدان را تعویض کردید به ازای هر شاخه یک یا دو قطره از قطره مخصوص تقویت بامبو به آب اضافه کنید 🌱 : من تجربه کشت این گیاه داخل خاک را دارم و بسیار از این کار لذت میبرم ، از 70 درصد پيت موس،‌ 30 درصد پرلیت و مقداری ورمیکولیت استفاده کنید ، گياه كاشته شده در درون خاك نيازي به كود ندارد به شرط آنكه خاك تركيبات مناسب و مواد مغذي كافي داشته باشد 🌱 :براي تكثير اين گياه از روش قلمه‌زني ساقه‌اي استفاده كنيد. به اين صورت كه از زير بند گياه (برآمدگي روي ساقه) با وسيله‌اي تيز يك قلمه را به اندازه دلخواه (كه حداقل سه بند يا گره روي قلمه باشد) ببريد. برش ته قلمه به صورت 45 درجه و محل بريدگي را در ساقه اصلي را با لاک ناخن بپوشانید تا گیاه از محل برش شروع به خشک شدن نکند و قلمه بریده شده را داخل آب سبک مثل اب مقطر یا اب تصفیه قرار دهید تا ریشه بزند ، اگر چند قلمه از ساقه تهیه کردید ، سر هر قلمه را با لاک ناخن بپوشانید . بهترين فصل براي تكثير اين گياه بهار يا تابستان است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
✍ چرا بامبو ساقش شروع به زرد شدن میکنه⁉️ :✍ 🎋برای بامبو حتما باید از آب جوشیده سرد استفاده کنید(نه آب شیر یا آب معدنی یا چیز دیگه ای) ✅حتما رعایت کنیدبامبویی سالم خواهید داشت
عوارض و درمان بامبو دلایل خشک شدن و زردشدن نوک برگ های : 🍀 نور زیاد آب لوله کشی هوای خشک و گرم ظرف کثیف قرار دادن گلدان در کنار وسایل گرمایشی و سرمایشی بیماری و آفات خاک می تواند باعث صدمه دیدن ریشه و زردی برگ ها شود.در صورت بیماری قارچی یک قاشق قارچ کش بنومیل در یک لیتر آب حل شود به صورت آبیاری به خاک داده شود. اگر بامبو دچار پوسیدگی ساقه شد چه باید کرد؟ در محل پوسیدگی ساقه که به رنگ زرد در می‌آید و لهیده مانند میشود، آوندها از بین میروند و گیاه دیگر نمیتواند آب به قسمتهای بالایی برساند. و خطر مرگ کل گیاه را تهدید میکند. بنابراین ساقه را باید بالاتر از محل پوسیدگی برید تا آوندهای سالم مشاهده شوند (سطح برش سفید و سالم دیده شود).
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا