15-anaam.mp3
477.7K
تلاوت زیبای آیه 93-94 سوره انعام/ استاد هلباوی
به نام خدا
🍏 درباره صوت انسان می دانید؟
🔹 چه چیز موجب تغییر صدای من در زمان بلوغ میشود؟
بدن پسران در سن بلوغ شروع به تولید هورمون تستوسترون میکند که موجب تغییرات زیادی در قسمتهای مختلف بدن از جمله صدا میشود. در نتیجه حنجره در این مرحله بزرگتر میشود.
حنجره که در گلو در بالای نای قرار گرفته است، شبیه به لولهای خالی به طول 5 سانتیمتر است که مسئول ایجاد صدای شماست.
در سرتاسر حنجره دو عضله قرار دارند که تارهای صوتی نام دارند که مثل نوارهای لاستیکی میباشند.
وقتی نفس میکشید، تارهای صوتی شما بر روی دیوارههای حنجره استراحت میکنند و برای وارد و خارج شدن هوا به داخل ریهها بهطور کامل باز میشوند.
وقتی صحبت میکنید، تارهای صوتی شما با کشیده شدن روی حنجره، بهسمت هم بسته میشوند. هوا از ریهها معمولاً بهسمت تارهای صوتی بیرون رانده میشود و باعث لرزش آنها و ایجاد صدا میگردد.
وقتی صدایتان را آرام میکنید، تارهای صوتی شما در حال استراحت و شلتر هستند. وقتی صدایتان را بالاتر میبرید، تارهای صوتی تان سفتتر میشوند (اگر صدایتان را تنظیم کنید میتوانید این تفاوت را احساس کنید).
با رشد حنجره، تارهای صوتی بلندتر و ضخیمتر میشوند. همچنین استخوان های صورتتان نیز شروع به رشد میکنند. حفرههای درون سینوسها، بینی و پشت گلو بزرگتر شده و فضای بزرگتری روی صورت ایجاد میکنند که فضای بیشتری به پژواک (رزونانس) صدای شما میدهد.
همه این عوامل باعث میشود صدایتان بمتر به گوش برسد.
یک گیتار را در نظر بگیرید. وقتی یک سیم نازک کشیده میشود، ارتعاش کرده و صدایی بلند ایجاد میکند. وقتی یک سیم ضخیمتر کشیده میشود، موقع ارتعاش صدای بمتری ایجاد میکند.
درمورد صدای شما هم همینطور است. قبل از رشدتان، حنجره شما نسبتاً کوچک است و تارهای صوتی تان هم تقریباً نازک هستند. به همین دلیل صدایتان بلند و بچگانه است.
اما با رشد استخوانها، غضروفها و تارهای صوتی، صدایتان کمکم شبیه به صدای بزرگسالان میشود.
درکنار سایر تغییراتی که بدنتان متحمل میشود، ممکن است متوجه شوید که شکل ناحیه گلویتان کمی تغییر میکند. وقتی حنجره در پسران بزرگتر میشود، در داخل گردن به یک زاویه دیگر کج میشود و بخشی از آن در قسمتی از گردن که درجلوی گلو قرار دارد جلو میآید و خرخره را تشکیل میدهد.
در دخترها هم در سن بلوغ حنجره بزرگتر میشود اما نه بهاندازه پسران. به همین خاطر است که دخترها خرخره ندارند.
🔸 چه وقت صدایم تغییر میکند؟
احتمالاً متوجه شدهاید که بعضی از دوستانتان صدایشان دورگه شده و بعضیهایشان صدای بمتری پیدا کردهاند و بعضیها هم هنوز همان صدای دوران بچگیشان را دارند. این بدین دلیل است که زمانبندی تغییر صدا در هرکس متفاوت است، بههمیندلیل بعضی صداها زودتر شروع به تغییر میکنند و برخی دیرتر.
بهطورکلی صدای پسران بین سن 11 تا 15 سالگی شروع به تغییر میکند. البته ممکن است در برخی افراد زودتر یا دیرتر از این زمان نیز باشد. و به این بستگی دارد که چه زمان فرد وارد دوران بلوغ میشود.
🔹 چرا در دوره بلوغ کنترل صدایم اینقدر سخت است؟
تا وقتی که بدنتان به این تغییرات عادت کند، کنترل صدایتان کمی سخت میشود. به همین علت صدای پسران دورگه میشود زیرا بدنشان درحال عادت کردن به بزرگ شدن اندازه حنجره است. خوشبختانه، دورگه شدن صدا مسئلهای موقتی است و چند ماه بیشتر طول نمیکشد و حتی درطول آن زمان هم صدایتان همیشه هم غیرقابل کنترل نیست.
صدای بعضی از پسرها تدریجی افت میکند و صدای بعضی دیگر سریع. شاید این مسئله به شما استرس دهد یا موجب خجالتتان شود اما باید بدانید که بقیه این مساله را خوب درک میکنند مخصوصاً دوستان یا برادرانتان که این دوران را سپری کرده اند. این مسئله برای همه مردها پیش میآید و وقتی اتفاق میافتد عادت کردن به حنجره بزرگتر و صدای جدیدتان کمی طول میکشد.
🔸 صدایم چقدر بم میشود؟
اینکه چقدر صدایتان بم میشود به ژنتیک شما بستگی دارد
بازنشر و ویرایش مختصر: در قاریان و فنون تلاوت
📝 سوال در باره ی سن بلوغ:
استاد من ۱۵ سالمه و در سن #بلوغ به سر میبرم . ولی چون بلوغ من نزدیک به ۲ سال زودتر از حد استانداردش شروع شد ، صدام تقریبا مردانه شده ( 80 درصد ) . ولی خب همونطور که گفتم هنوز کامل از حالت دورگه بودن در نیومده و مردانه نشده . خیلی علاقه شدید به خوانندگی دارم . #خوانندگی تمام زندگی منه و نمیتونم یه روز نخونم ، چه برسه به این که صبرکنم سن بلوغم تموم بشه . فشار خیلی زیاد به خودم آوردم ، چون نمیتونم نت های بالا رو بخونم . خیلی داد زدم خیلی . تنها مشکلم تو خوانندگی هم همینه که نمیتونم اوج بگیرم . واقعا این مشکل اعصابم رو خورد کرده و دیوانه ام کرده . پدرم هم همینجوریه . ما کلا خانوادگی صدای اوج نداریم میترسم این همه که داد میزنم ( برای نت های بالا ) در آینده باعث مشکلاتی در حنجره ام بشه.
🙂 پاسخ: دوره بلوغ یک دوره طبیعی و فراگیر است که برای همه انسان ها رخ می دهد. علاقه ی شما به خوانندگی هیچ تاثیری بر روند اتمام دوره بلوغ تان ندارد. یعنی این طور نیست که چون شما علاقه فراوانی به خوانندگی دارید پس در دوره بلوغ تارهای صوتی تان را با فریاد زدن و خواندن های پرفشار و اجراهای سنگین ملتهب و دچار تنش نمایید. هر کاری اصول، قواعد و روشی دارد که بایستی رعایت بشود.
خواندن در نت های بالا با کیفیت مطلوب تقریبا مشکل 90 درصد خوانندگان است! پس مختص شما نیست. چالش پیش روی این است که چگونه بخوانیم که فشاری بر روی تارهای صوتی ایجاد نشود؟ بنابراین راه خواندن بدون فشار در نت های بالا حتما و قطعا این نیست که هر روز بخوانید و داد بزنید، بعد از آن هم ناراحت بشوید که ای بابا! چرا نمیتوانم بخوانم؟
راه حل دو چیز است:
1. تا هنگامی که دوره بلوغ شما به پایان نرسیده (حداقل تا ورود به سن 18 سالگی) و تاثیرات بلوغ و تحولات بدن شما بویژه در تارهای صوتی و سیستم حنجره همچنان در حال انجام است بایستی از خواندن پرفشار و فریاد کشیدن به هر نحوی پرهیز کنید. در غیر این صورت پس از بلوغ باید هزینه فراوان روحی و مادی بابت اصلاح آسیب های ایجاد شده در تارهای صوتی تان بپردازید.
2. در حال حاضر سعی کنید در زمینه موسیقی دانش بیشتری کسب کنید و با استفاده از تکنیک های صداسازی، نواقص موجود را تا حدی برطرف نمایید. البته حتما و حتما تحت نظر استاد و مربی که صدا و تکنیک های صدا را بلد باشد.
موفق باشید
جلسه آموزش قرائت قرآن کریم
هر هفته : یکشنبه شبها
با مدیریت : علیرضا زارع
آموزش روخوانی و روانخوانی ، تجوید و صوت و لحن
با حضور اساتید و دوستان قرآنی برگزار می شود
مکان ثابت : مشهد مقدس، بلوار توس 28، نبش امام هادی 14 مسجد امام الهادی علیه السلام
🆔https://eitaa.com/canallgalasatghoran