🌷نکته تفسیری صفحه ۱۶۶🌷
👈تضرّع و زاری در سختی ها، غفلت و پیمان شکنی در آسودگی ها:
در میان پیامبرانی که سرگذشت آنان در قرآن آمده، حضرت موسی و قوم او، بیشترین حجم از داستان انبیا را به خود اختصاص داده اند. داستان پیامبران، به ویژه سرگذشت موسی و فرعون، سراسر عبرت و پند و موعظه است، و حال و روزشان، با افرادی که در زمان پیامبر و پس از آن حضرت تاکنون می زیسته اند، شباهت های زیادی دارد.
در روایتی از پیامبر اسلام می خوانیم: «بی شک شما راه و روش گذشتگان را قدم به قدم طی می کنید و پا جای پای آنان می گذارید.»
این پیش گویی تهدیدآمیز، به همه ی ما هشدار می دهد که از اشتباهات گذشتگانمان پند بگیریم و در راه خوبانشان قدم بگذاریم.
این آیات، به یکی از ویژگی های بد فرعونیان اشاره می کند که با کمی دقّت معلوم می شود که نه تنها ویژگی آنان، بلکه صفت بسیاری از مردم گذشته و حال است. پس از آن که حضرت موسی ، فرعون و فوعونیان را به ایمان به خدا و آزاد کردن بنی اسرائیل دعوت کرد، آنان او را دروغگو شمردند و دعوتش را رد کردند. خداوند نیز آن ها را به مشکلاتی دچار کرد تا مگر از خواب غفلت بیدار شوند و به سوی او باز گردند؛ مشکلاتی مانند قحط و خشکسالی، توفان، هجوم ملخ و شپش و قورباغه به خانه و زندگی و مزارع و باغ های آنان، و تبدیل شدن آب به خون. آنان پس از بروز هر یک از این مشکلات، نزد موسی می رفتند و با فروتنی و تواضع از او تقاضا می کردند که از خدا بخواهد تا آن مشکل رفع شود، و به او قول می دادند که پس از برطرف شدن آن، به او ایمان آورند و بنی اسرائیل را آزاد کنند؛ امّا پس از این که مشکل شان با دعای موسی رفع میشد، پیمانشان را می شکستند و همه چیز را فراموش می کردند. قرآن کریم بارها به این ویژگی بد انسان اشاره کرده و آن را نکوهیده است. خداوند در آیه ی 51 سوره ی فصّلت می فرماید:
«هرگاه به انسانهای غافل و بی خبر نعمتی می دهیم، روی برمی گردانند و با غرور و تکبّر، به حق و حقیقت پشت می کنند؛ ولی هنگامی که ناراحتی مختصری به آنان می رسد، پیوسته تقاضا می کنند که آن ناراحتی برطرف شود.»
چه بسیار افرادی که در هنگام بیماریِ خود یا خانواده شان یا مشکلات مالی و ...، صبح و شب در مسجد به نماز و دعا مشغول می شوند و به درگاه معصومین توسّل می کنند؛ ولی با برطرف شدن مشکلاتشان، راز و نیاز و توجه به خدا را فراموش می کنند و حتّی واجبات خدا مانند نماز، روزه، حجاب، خمس و ... را زیر پا می گذارند. امیر مؤمنان علی در توصیف پرهیزکاران راستین می فرماید:
«آنان در راحت و آسایش همان طورند که در سختی ها و مشکلات هستند.»
12.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تصاویر محفل انس با قرآن
جمعه شب
به مناسبت ولادت امام رضا ع
با حضور اساتید و قاریان
استاد امامی..رضایی..هدایتی فر..
فاطمی منش..زارع و ........
هجده مرداد 96
5.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فرازی از سوره احزاب
علی رضازارع ♦️
سال 1400
7.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فرازی از انتهای سوره حجر
علیرضازارع ♦️
سال 1400
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاوت آیاتی از سوره احزاب
باصدای قاری علیرضا زارع
اجراشده در جلسه استاد زاهد
شهید رستمی 16
مدت 9دقیقه
به سبک استاد طبلاوی
1396/03/24
48.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شروع آن باجنس بالای بیات بوده واز "سموات طباقا" وارد صبا میشونداز آنجائیکه تریکورد عجم در مقام صبا وجود دارد استاد هر از گاهی چند به آن تریکورد یا ثلاثی عجم در بعضی قسمتهای تلاوت اشاره میفرمایند ولی بطور کلی فونداسون تلاوت مقام صبا است وبیشترین نتی که بگوش این حقیر میرسد نت Solb هست.
در انتها استادبه زیبائی تمامدر روی مد "مآء،" در" بمآء معین " صبارا باکرد تلفیق نموده وبخوبی با گوشه شوق طرب فرود می آیند.
[ محسن امامی ]
11.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جلسه قرآن متوسلين به چهارده معصوم علیهم السلام خیابان امام الهادی علیه السلام 18 پلاک 5
با حضور استاد حاج جواد پناهی و استاد محسن امامی و اساتید و عزیزان قرآنی
پنجشنبه 👈 1399/09/13