eitaa logo
گریزهای مداحی و گریز های مناجاتی
5.1هزار دنبال‌کننده
1.8هزار عکس
595 ویدیو
827 فایل
گریز زیارت عاشورا ، دعای کمیل و دعای توسل و جوشن کبیر https://eitaa.com/gorizhaayemaddahi
مشاهده در ایتا
دانلود
. علیه_السلام ، مردي شاعر، سياستمدار و اديب بود كه علم نحو را با راهنمائي اميرالمؤمنين عليه‌السلام تدوين كرد و قرآن را اعراب‌گذاري و نقطه‌گذاري نمود و در دوران حكومت خليفه دوم به بصره هجرت كرد.(۱) ➖ او تنها قاضي حكومت علي عليه السلام بود كه در همان روز اول قضاوت عزل شد. چون فرمان عزل را دريافت كرد خدمت حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام آمد و گفت: به خدا قسم نه خيانت كرده ام و نه به خيانت متهم شدم، چرا مرا عزل كردي؟ ➖ امیرالمومنین علی عليه السلام پاسخ داد: درست مي‌گوئي و تو مردي امين و با ايماني، اما بازرسان من اطلاع داده اند كه چون طرفين دعوي به محكمه مي‌آيند، تو بلند تر از ايشان سخن مي‌گوئي، و درشتي در گفتار داري(۲). ➖ يعني تنها ايمان و سياست كافي نيست، بلكه قاضي بايد اخلاق اجتماعي را در برخورد با مردم رعايت كند. ➖ و ديگر آنكه چقدر حضرت اميرالمؤمنين عليه‌السلام به امور قضاوت حساس بود كه بازرسان آن حضرت دقيقا همه جا حضور داشته و رفتار قضات را كنترل و گزارش مي‌دادند. ممكن است فردي لياقت ديگر مديريت‌هاي كشور را داشته باشد اما براي قضاوت مناسب نباشد. 📚 پی‌نوشت‌ها: ۱. او در عصر حكومت عمر بن عبدالعزيز در سن ۸۵ سالگي در گذشت. (اعيان الشيعه ج۷ ص۴۰۳) ۲. معالم القربه، ص۲۰۳ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. ♦️گر زنان مصر، شیدای جمال یوسف‌اند یوسف از دلدادگان‌ِ روی‌ماه‌ِ مجتباست... ⚡️حکایت زنِ زیبایی که شیفتهٔ جمال بی‌بدیل امام حسن مجتبی علیه‌السلام شده‌بود... در روایت آمده است: روزى امام حسن علیه‌السلام در «ابواء» مشغول نماز بودند، ناگاه زن زيبايى وارد اتاق شد، بدين جهت امام حسن علیه‌السلام نمازش را مختصر نمود و به وى فرمود: آيا حاجتى دارى؟ گفت: آرى. فرمود: حاجتت چيست؟ گفت: من زنى بى شوهر هستم از تو مى‌خواهم كه مراد مرا حاصل نمايى. امام حسن علیه‌السلام فرمود: از من دور شو، مرا به همراه خودت با آتش دوزخ مسوزان.(گویا آن زن به دروغ اینگونه ادعا می‌کرد و امام علیه‌السلام به علم امامت می‌دانست) زن بر اين امر اصرار مى‌نمود و امام حسن علیه‌السلام می‌گريست و مى فرمود: واى بر تو! از من دور شو! 🔻حضرت گريه‌اش شدّت گرفت، وقتى آن زن اين منظره را ديد به گريه آن حضرت، گريست، در اين حين امام حسين علیه‌السلام وارد شد، آن دو را ديد كه گريه مى‌كنند، آن حضرت نيز نشست و مشغول گريه شد. پس از آن يارانش يكى پس از ديگرى وارد شدند و آنها نيز گريه كردند، تا اين كه صدا به گريه بلند شد. در اين هنگام آن زن خارج شد، ياران حضرت نيز برخاسته و همگى رفتند. مدّت زيادى گذشت و امام حسين علیه‌السلام به احترام برادر بزرگوارش ازآن جريان چيزى نمى‌پرسيد. 🔻شبى امام حسن علیه‌السلام خوابيده بود، ناگاه بيدار گشته و شروع به گريه نمود. امام حسين علیه‌السلام رو به برادر كرد و فرمود: براى چه گريه مى كنى ای برادر؟ امام حسن علیه‌السلام فرمود: به جهت خوابى كه امشب ديدم. امام حسين علیه‌السلام فرمود: چه خوابى ديده‌اى؟ امام حسن علیه‌السلام فرمود: يوسف پیامبر را در خواب ديدم، من نيز همانند ديگران كه به جمال زيباى او تماشا مى‌كردند، نگاهش مى‌كردم، وقتى زيبايى او را ديدم،گريان شدم. حضرت يوسف از ميان مردم نگاهى به من كرد و گفت: پدر و مادرم فدایتان باد! چرا گريه مى‌كنید؟ گفتم: به ياد يوسف و همسر عزيز مصر افتادم، گرفتاريهايى كه از جانب او به تو رسيد، زندانى شدن تو، سوزى كه يعقوب از فراق تو كشيد، به خاطر اينها گريسته و (از اين همه صبر و شكيبايى تو) شگفت زده شدم. حضرت يوسف عرضه داشت: این امور که شگفتی ندارد؛ شگفت آن است که شما با آن جمال و زیبایی، آن زن بسیار زیبا را كه در «ابواء» مزاحمتان شد، از خودتان (با گریه) به دور راندید... 📚المناقب، ابن‌شهر‌آشوب، ج۹ ص۱۴۶ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. ♦️هنگام خواندن غزل، وقتی به اوج روضه رسیدیم، دکلمه خوانی ممنوع است زیرا جلسه را سرد می کند. ♦️نکته فنی مهم: 🔸اگر در حین اجرا، صدا به اوج رسید و دیگر نتوانستید بیشتر از آن ادامه دهید و احساس می کنید که اگر بالاتر بروید صدا خراب و خروسی می شود، می توانید با یکی دو جمله دکلمه کردن، صدا را پایین بیاورید تا صدا خراب نشود و اگر موقعیت برای دکلمه خوانی مناسب نبود، در آنجا باید یک گام پایین تر بیاییم حتی اگر باعث خراب شدن سبک بشود و نباید صدا خروسی بشود. . ♦️نکته مهم در شعرخوانی: 1⃣شعر را تند نخوانیم. 2⃣یکنواخت نخوانیم. 3⃣بیهوده و بیجا تکرار نکنیم. . 🔸 تقسیم نفس 🔸 🔹تقسیم نفس در روضه بسیار مهم است. نباید در وسط روضه نفسمان تمام شود؛ بلکه باید طوری تنظیم کنیم که در تمام روضه از اول تا آخر نفس داشته باشیم. . ♦️اوج گرفتن در روضه♦️ 🔸انواع اوج گرفتن: 1⃣زمانی که کاملا فرود آمده ایم و دوباره اوج می گیریم که در وسط روضه اتفاق می افتد. 2⃣آرام آرام اوج می گیریم. 3⃣در حین خواندن، حروف را پر حجم و بلند ادا می کنیم ولی اوج نمی گیریم. . 🍃چند نکته: 1⃣تعدد شعر در دست مداح، روان مستمع را به هم می ریزد. 2⃣آرام خوانی مرثیه، حزن آور است. 3⃣تطابق لحن با محتوا، خواندن را زیبا می کند. ‌📍چند نکته پیرامون اجرای شعر: 1⃣هر شعری باید با لحن متناسب خود خوانده شود. 2⃣مضمون باید یک گام پایین تر از شعر بیان شود. 3⃣وقتی مستمع شروع کرد به ناله و زمزمه کردن، نباید جلسه را خفه کنیم و باید بگذاریم مستمع ناله اش را کامل بزند. . ♻️سه نکته پیرامون اجرای شعر: 1⃣آخر ابیات را نباید رها کنیم و بایستی تا کلمه ی آخر بیت را واضح بخوانیم. 2⃣وقتی غزل به اوج رسید، دیگر نباید دکلمه کرد؛ زیرا مستمع را از حال بیرون می آورد. 3⃣گاهی حرکات دست و اشارات، بیشتر از شعر و کلام تأثیر می گذارد. . 🔹رعایت سیر صحیح روضه🔹 🔸روضه را باید از ابتدا به انتها برسانیم مثلا اول روضه بستر سپس احتضار سپس غسل و... ... 📍 پل روضه 🔻اگر پل ورود به روضه قوی باشد و بتواند مستمع را با خود همراه کند و مستمع به راحتی از پل روضه عبور کند، بهتر می شود مستمع را وارد روضه کرد. . 🔹رعایت سیر صحیح روضه🔹 🔸روضه را باید از ابتدا به انتها برسانیم مثلا اول روضه بستر سپس احتضار سپس غسل و... . 🔻همراه کردن مستمع با مداح🔻 🔸برای این که مستمع با ما همراهی کند باید با طمأنینه بخوانیم و بعضی از کلمات را ما نگوییم تا مستمع خودش بگوید. . 🏴 اصل روضه 🏴 ▪️اصل و ستون و اسکلت روضه: ➖بعد از پل زدن و فضاسازی و ... ، وارد اصل روضه می شویم. منظور از اصل روضه، بالاترین مرثیه ای است که می خواهیم برای آن معصوم بخوانیم.. مثلا در روضه امام حسین علیه السلام، عبارت والشمر جالس علی صدره ... اصل روضه می باشد که نحوه اجرای آن بسیار مهم است. ..
کرامات امام حسن مجتبی .mp3
1.25M
🔖منبر کوتاه🔖 علیه السلام 💠کرامات امام حسن مجتبی علیه السلام💠 علیه السلام 👇