فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پرفسور درخشان: چیزی به اسم #جهان_مدرن وجود ندارد
آنچه وجود دارد #جاهلیت_مدرن است
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
وقتی میگیم با دلار نمیشه دانش و مهارت و توسعه رو خرید یعنی همین...
سمت راست: سوزاندن فلر سکوی اماراتی با تجهیزات به روز دنیا و مهندسان خارجی و میزان آلودگی که داره ایجاد میکنه...
سمت چپ: سکوی ایران 😍 کار مهندسان ایرانی
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
"لیقوم الناس بالقسط" منهای "الکتاب و المیزان" که در دست "ولی"ست، قیام به ظلم است...
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام علیک متفاوت کارشناس برنامه ثریا، حجتالاسلام دکتر خاکی که از اندیشمندان درجه یک اقتصاد اسلامی هستند
#داداشی
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
سرمایه داری دموکراتیک نیست
دموکراسی سرمایه داری نیست!
در طول دهههای اول پس از جنگ، تنشهای بین این دو از طریق ورود رویکرد سیاسی-اجتماعی به سرمایهداری توسط اخذ مالیات و دولت رفاه تعدیل شد.
با این حال، مالی شدن سرمایهداری از دهه 1980، سازش متزلزل سرمایه داری-دمکراسی را شکسته است.
نابرابری اجتماعی و اقتصادی دائما افزایش یافته و مستقیماً به نابرابری سیاسی تبدیل شده است. یک سوم پایینی جوامع توسعه یافته بی سر و صدا از مشارکت سیاسی عقبنشینی کردهاند. بنابراین خواستههای آنها کمتر در مجلس و دولت بازتاب دارد.
بازارهای غیرقانونی و جهانی شده به طور جدی توانایی دولتهای دموکراتیک را مهار کرده است. اگر این چالش ها با اصلاحات دموکراتیک و اقتصادی مواجه نشوند، دموکراسی ممکن است به آرامی به یک الیگارشی تبدیل شود که با انتخابات عمومی مشروعیت مییابد.
این بحران سرمایه داری نیست که دموکراسی را به چالش می کشد، بلکه پیروزی نئولیبرالی آن است.
Prof. Dr. Wolfgang Merkel
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
پرفسور استنفورد در مقدمه کتاب اقتصاد به زبان خودمان میگوید: «هرگز خود را به دست یک اقتصاددان نسپارید بیشتر مردم فکر میکنند که علم اقتصاد یک موضوع فنی، گیجکننده و حتی رازآمیز است. به عبارت دیگر، موضوعی است که باید به متخصصان واگذار شود. و این متخصصان کسی نیستند جز اقتصاددانها
استنفورد چنین ادامه میدهد: «اقتصاددانان مدعیاند که میدانند چه چیزی به صلاح مردم است، حتی بهتر از خود مردم»
«اقتصاددانها بر این باورند که رقابت، نابرابری و انباشت ثروت شخصی ویژگیهای اصلی، طبیعی، و مطلوب یک اقتصاد کارا و پویا هستند»
«اکثر اقتصاددانان به یک مدل و تفسیر خاص و استثنایی از علم اقتصاد – که علم اقتصاد نوکلاسیک نامیده میشود- متمایلاند. این مدل و تفسیر به همان اندازه که علمی است، ایدئولوژیک نیز هست. به عبارت دقیقتر اقتصاد نوکلاسیک در اواخر قرن نوزدهم صرفا نه برای تبیین نظام سرمایهداری، که برای دفاع از آن رشدکرد و در خدمت اثبات مجموعهای از اظهارنظرهای عجیب و غریب، آشکارا غیرواقعی و از نظر سیاسی مغرضانه است.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
جیمز آلن رابینسون (اقتصاددان بریتانیایی)
هدف از مطالعه علم اقتصاد این نیست که یک رشته جواب حاضر و آماده برای پرسشهای اقتصادی به دست آوریم، بلکه یادگیری این موضوع است که چطور فریب اقتصاددانان را نخوریم
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
شما باورتون نمیشه
آدام اسمیت (پدر اکانومیکززز) میگه ارباب هم مثل رعیت یک شکم دارد و رعیت هم در کاخ ارباب زندگی میکنند
و این #دست_نامرئی باعث میشود ارباب و رعیت به یک اندازه از رفاه بهره ببرند و فرقی نمیکند زمینها همه مال ارباب باشد یا بدهیم به رعیت!
قیافه ابلیس: 😵
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
یادم هست در آمریکا خانمم دستش رو برید و ساعت ۱۱ شب رفتیم اورژانس بیمارستان ۱۰ (بخوانید۵) ستاره فیلادلفیا که بالاش نوشته بود:
top10 in the nation
بلافاصله فرمی رو پرستار تریاژ پر کرد و گفت منتظر باشید
حدود ۳ ساعت گذشت خبری نشد
بعد رفتم به پرستار اعتراض کردم که چه وضعیه و اگر دکتر تا ۱۰ دقیقه دیگه نیاد ما ترک می کنیم و مسوولیت هر اتفاقی بیوفته با شماست …
پرستار با خونسردی پشت کامپیوتر نشست و چیزهایی تایپ کرد و نیمساعت بعد دکتر آمد ۵ بخیه سرپایی زد و گفتند ۱۰۰ دلار به صندوق پرداخت کنید که من کارت همرام نبود
صبح رفتم تسویه حساب کنم که خانم جدیدی که مسلمان بود جایگزین شده بود و گفت شما مسلمان هستید بدانید برای شما گزارش منفی نوشتند که با عصبانیت پرستار رو تهدید کردین و …. گفت من حذف می کنم اما مراقب باشید اینجا همه چیز ثبت و ضبط میشه !!! ضمنا هنگام ورود اگر مورد حاد هست باید بگید تا تعیین نوبت بشه وگرنه میذارن اولویت آخر….
مکزیکی ها چون بیمه ندارن و صرفا در اورژانس اول معالجه بعد طلب پول هست هجوم کرده بودند و با آه و ناله الکی نوبتهای اول رو میگیرفتن
و امثال ما که واقعی فرم پر می کردیم میرفتیم ته صف...
#وارده
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
علم اقتصاد به زبان ساده همین است
عده ای از سیاست مداران و سرمایه داران بزرگ تصمیمی میگیرند (به هر دلیل شخصی و غیرشخصی و حزبی و ...)
عده ای را اجیر میکنند تا توجیه کنند کارشان را
دانشی تولید می شود به اسم اکانومیکززز!
#فریب_بزرگ #آپالوژیست
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از علوم و سواد شناختی | بهادران
واژهها را عوض کنیم. واژهها مفهوم سازی میکنند. به جای سقط جنین بگوییم قتل جنین!
شاید تاثیری بر تصمیم برخی افراد داشته باشد😔
#سواد_شناختی
#زبان_شناسی_شناختی
الإسراء ، 31
وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَكُمْ خَشْيَةَ إِمْلَاقٍ ۖ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِيَّاكُمْ ۚ إِنَّ قَتْلَهُمْ كَانَ خِطْئًا كَبِيرًا
علوم و سواد شناختی | بهادران 🔰
https://eitaa.com/cognitiveScience
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕋 رهبر انقلاب در دیدار کارگزاران حج: امسال حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت را به همه دنیای اسلام منتقل کنند. ۱۴۰۳/۲/۱۷
🖼 #حج_برائت
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
🟢 یک گونه رویت نشده: جامعه ای که واحد بنیادین آن خانواده باشد!
📝حسین مهدیزاده
1️⃣ از 3️⃣
چند سالی است که دارم به این موضوع فکر می کنم که وقتی اساتید و پیشکسوتان انقلاب اسلامی در #اصل_ده_قانون_اساسی نوشتند که «از آنجا که خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است...» واقعا می فهمیدند که چه حرف #ساختارشکنانه ای می گفتند؟!!! واقعا خودشان هم از ساختار جدیدی که آن را #میثاق ملی مردم ایران می کردند #تصوری داشتند؟ یا فقط حدس می زدند که اسلام اینگونه است و مثل خیلی ها، برایشان فقط یک شعار و رتوریک انقلابی و دینی بود؟! البته مثل همه جاها، می دانم که خیلی ها حرف برای گفتن داشتند و بعضی ها هم صرفا شعار بودند و البته در سالهای دهه 50 به طور عجیبی، آدمها، حرفهای سنجیده و پخته می زدند!
اما مطمئن هستم که اگر کمی به این موضوع بیشتر دقت کنید، وحشت و مخالفت، ذهن خیلی از شما را خواهد گرفت! و بر علیه چیزهایی که در پایین نوشته ام، حتما چیزی خواهید نوشت تا زهر برداشت بنده از این اصل قانون اساسی را بگیرد!
#جامعه یک ساختار متشکل از انسانها و امکانات و محیط است که بر محور روابط جمعی انسان (که یک موجود مختار و دارای عقل و احساس و عمل است) تشکیل شده. حالا می دانید الان به جای خانواده، چه چیزی سلول بنیادین جامعه است؟ الان بصورت علمی، شرکت ها و واحدهای #تولید جمعی محصول، در یک نظام بازار شده که به آن #firm می گویند سلول جامعه است! حالا می دانید در نظامی که firmها سلول جامعه هستند، خانواده ها، اساسا یک واحد اجتماعی #مصرف هستند و به همین دلیل هم نظام اجتماعی مدرن نمی تواند بگوید که خانواده یک واحد بنیادین برای ساخت جامعه است؟! کدام نظام اجتماعی، خرج کردن و مصرف کردن را کانون جامعه پردازی می گیرد؟ واحد بنیادین جامعه باید #مولدِ_ارزش_افزوده باشد!
در جامعه مدرن، سخن از این است که اگر شرکت ها و واحدهای موثر تولیدی در بازار رقابتی، سلول اصلی جامعه هستند، حالا علم باید توضیح دهد که ما در بنیادی ترین حالت با چند نوع ساختار اجتماعی در این مدل جوامع طرف هستیم و این یکی از سوالات بسیار مهمی است که علم باید جواب آن را بدهد تا حکومت و نهاد توسعه بر اساس آن جامعه را هدایت کنترل کند. اما خب در نهاد علم امروز ما درباره آن کم حرف زده می شود.
جامعه از واحدهایی تشکیل شده است که آنها هم باید از جنس جامعه باشند نه فرد! یعنی چی؟ یعنی یک فرد، با فردیتش، نمی تواند بنیاد یک جامعه باشد. بنیان جامعه هم باید از کوچکترین واحدهای معنادار اجتماعی تشکیل شده باشد. نکته دیگر این است که اگر یک گله کوچک یا بزرگ انسان را در کف خیابان و از بالا تماشا کنید، این یک جامعه نیست! هر وقت شما واحدهای درون آن جامعه را اسم بردید، مثلا گفتید که اینها انتظامات هستند، اینها شعار می دهند، اینها تراکت توزیع می کنند، اینها بلندگوها را مراقبت می کنند و حرکت می دهند، اینها شب قبل شعار ها را سروده اند، اینها رهبرانی هستند که به اعتبار آنها، این عده در این فضا تجمع کرده اند و... دست آخر می توانید بگویید، این یک تجمع و گله نیست و زیرپوست این پدیده ناآشنا که داری از توی هلکوپتر می بینید، یک راهپیمایی با تعداد زیادی جزئیات قرار دارد!
حالا سوال این است که وقتی می گوییم یک کشور، واحدهایش فقط استان و شهر و خیابان و محله و خانه نیست! اینها اساسا توضیح واحدهای سیاسی و کالبدی است! تا نتوانید بگویید انسانها چطور به هم خط و ربط پیدا کرده اند، هنوز اطلاعاتی که می دهید با اطلاعاتی که از یک ماشین مکانیکی می دهید تفاوت چندانی ندارد!
همانطور که در بالا گفتم، پاسخ به این سوال برای نهادهای حکمرانی و دیوانی بسیار مهم است. مثلا سازمان برنامه که پول را از طریق برنامه های توسعه و آینده نگرانه در کشور خرج تقسیم می کند، به پاسخ بالا واقعا احتیاج دارد که #جامعه_ایرانی از چه واحدهایی بنیادینی تشکیل شده است؟ اولا هم لیست واحدها را نمی خواهند، بلکه کلان ترین دسته بندی ها را احتیاج دارد که بتواند خط دهنده و مدیریت کننده مسیر حرکت باشد.
📌قسمت دوم یادداشت:
https://eitaa.com/social_theory/2393
📌قسمت سوم یادداشت:
https://eitaa.com/social_theory/2394
🆔 @social_theory
دیگه ساده تر از این نمی تونم توضیح بدم
طبقات بالا همه چیز رو در انحصار خودشون میخوان
مونده "نیازهای اساسی" مردم
مثل برق و گاز و آب و خاک و گندم و بنزین و ...
جمهوری اسلامی سالهاست جلوی این ماجرا ایستاده و دائما سعی میکنه نیازهای اساسی رو ارزون نگه داره (مثل نون و بنزین و ...)
لیبرالها میدونن که سود اصلی توی همین نیازهای اساسیه
اگر بتونن اینها رو هم خصوصی کنند و قیمتشون رو آزاد کنند سودی که به دست میارن اصلا قابل مقایسه با سودهای دیگه نیست
وقتی نیازهای اساسی مردم رو گروگان بگیرند اونوقت مردم میشن برده های ساکت و گوش به فرمان اونها
ولی وقتی نیازهای اساسی مردم گروگان سرمایه داران نباشه اونوقت به راحتی نمی تونن مردم طبقات پایین رو اجیر و اسیر کنند.
فلذا دائما این دعوا در ایران وجود داشته که ارز ترجیجی برای کالاهای اساسی وضع می شود و بعد از مدتی حذف میشه
چرا؟ چون ارز ترجیحی کالاهای دیگه حذف میشه و همه کالاها گرون میشن
در حقیقت تورم کالاهای اساسی با افزایش درآمد مردم تناسب دارد اما تورم کالاهای دیگر خیر. به خصوص کالاهای سرمایه ای که به شدت نرخ رشدش بیشتر از افزایش درآمد مردم است.
بنابراین لیبرالها میگویند مرگ یک بار شیون هم یک بار
بگذارید مثل کشورهای غربی عده ای را فدا کنیم تا بتوانیم توسعه یافته شویم.
ماجرا این است که اگر جمهوری اسلامی بخواهد عده ای را فدا کند باید پشتوانه اصلی خودش یعنی طبقات پایین و پابرهنه ها را رها کند (برعکس نظامهای سرمایه داری که پشتوانه اصلی حکومت سرمایه داران و پول و زور است)
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🕋 رهبر انقلاب: با توجه به حوادث غزه حج امسال #حج_برائت است/ حملات وحشیانه صهیونیست از یک طرف و مظلومیت و مقاومت مردم غزه از طرف دیگر، هر کدام شاخصی ماندگار در تاریخ هستند
✏️ رهبر انقلاب، صبح امروز در دیدار کارگزاران حج:
امسال، حج ما #حج_برائت است بنابر تعالیمی که جناب ابراهیم به ما داده است. البته از اول انقلاب برائت در حج وجود داشته است، جاری شده است، باید هم بماند و باشد لکن حج امسال بالخصوص حج برائت است.
✏️ این حوادثی که در غزه پیش میآید و این حادثهی عجیب، عظیم، این آشکار شدن چهرهی خونآشام یک مجموعهی برخاستهی از تمدن غربی، اینها چیزهایی است که توجه به آن، مخصوص امروز و اینروزها نیست، این در تاریخ خواهد ماند.
✏️ آنچه که امروز دارد اتفاق میافتد در غزه و فلسطین، این حملات وحشیانه و سگ هار صهیونیست و عناصر خونآشام صهیونیست، از یک طرف، آن مظلومیت و در عین حال مقاومت مردم مسلمان غزه، از یک طرف، هرکدام یک نشانهی عظیم و شاخصی است که در تاریخ میماند. اینها شاخصهای مهمی است که راه را به آیندهی بشریت نشان خواهد داد. ۱۴۰۳/۲/۱۷
🖼 #بسته_خبری | #حج_برائت
💻 Farsi.Khamenei.ir
اقتصاد فرهنگی
پرفسور درخشان: چیزی به اسم #جهان_مدرن وجود ندارد آنچه وجود دارد #جاهلیت_مدرن است ♨️ اقْتِصادِفَرهَ
به این 👇 تعبیر آقا چقدر اعتقاد دارید؟
"چهرهی خونآشام یک مجموعهی برخاستهی از تمدن غربی"
آیا واقعا این خون آشامی را برخاسته از "تمدن غرب" میدانید یا واقعا غرب را متمدن میدانید؟!
دوباره این صحبت های پرفسور درخشان را با دقت گوش دهید
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺به آمریکای جدید خوش آمدید
🔹چه ماشین هایی!
شیکاگو/ آمریکا
پ ن: میگن جمهوری اسلامی کار فرهنگی نکرده 😂
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
یک عمر هالیوود داد زد که دنیا در حال نابودی است یک آمریکایی آن را نجات می دهد!
امروز وقت آن است که مردم آمریکا داد بزنند آمریکا در حال نابود کردن دنیاست و ما پشت این سیستم نخواهیم ایستاد
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از محسن قنبریان
نگاهی دوباره به روایتی معروف.mp3
26.65M
💢 نگاهی دوباره به روایتی معروف
شب شهادت امام صادق(ع) ۱۴اردیبهشت۱۴۰۳
مسجد دانشگاه تهران
حجت الاسلام قنبریان
▫️یک روایت از ۳ امام!
قَصَمَ [یا: قَطَع] ظَهری اثنان: عالم مُتَهَتِّک و جاهل مُتِنَسِّک...
دو کس پشت مرا شکستند: عالمی که پرده دری می کند و نادانی که مناسک می گذارد...
این روایت با اختلاف اندک از پیامبر(ص)، امیرالمومنین(ع) و امام صادق(ع) نقل شده است!
❓ امامت می خواهد چه کند که ایندو کمرش را می شکنند؟! طرح و برنامه کلان پیامبر(ص) و حضرت امیر(ع) و امام صادق(ع) چه بوده ؟! ایندو چگونه در آن خلل می کنند؟!
❗️جواب در یک جمله:
پیامبر(ص) می خواهد "اسلام سیاسی ای" جهانی کند و سپس اسلام را به "ایمان " و "ایقان" برساند و "اسلام عقیدتی و مناسکی" را موجب شود.
حضرت امیر(ع) و امام صادق(ع) در همان راستا می خواهند "تشیع سیاسی" را گسترش و از درون آن "تشیع عقیدتی و مناسکی" را رقم زنند.
⬅️ جاهل متنسک، مانع گسترش اسلام و تشیع سیاسی و عالم متهتک مانع ساخت اسلام و تشیع عقیدتی و مناسکی می شود؛ از اینجا کمر می شکنند!
🎵تفصیل را در فایل صوتی بشنوید
چکیده سخنرانی را اینجا بخوانید
☑️ @m_ghanbarian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این جماعت منورالفکر غربزده ویژگیهای مشترکی دارند. مواد لازم برای روشنفکر ایرانی شدن:
۱. دوگانهسازی. بخصوص دوگانهای که یک سمتش بوی چپ و کمونیسم بده و طبیعتا طرف مقابلش سرمایهداری و لیبرالیسم باشه.
۲. مقدار زیادی سیاهنمایی با الفاظ گُندهگُنده. مثل "ایران داره تموم میشه"
۳. ژست مناسب متفکر بودن در آخر کار
۴. استفاده از واژه "مردم" بعنوان افرادی جاهل و مظلوم در حالی که "ما" اگرچه مردم هستیم اما میدونیم چه خبره!
۵. اشاره به نقشه پنهان و اطلاعات محرمانه و "بازی" که فقط ما از آن خبر داریم
۶. بیان بدیهیات به عنوان مطالب عجیب! آب بخار میشود! بنزین دود میشود! 😂 انگار در جاهای دیگر دنیا آب آواز میخواند و بنزین میرقصد!
ته ایران دوراهی نیست
یک راه است
که آن هم هر دو طرف شرق و غرب را هدف گرفته است!
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای رعیت پر رو!
چرا آب رو بخار میکنید؟
چرا بنزین دود میکنید؟
چرا اصلا مصرف میکنید؟
#نه_به_نئولیبرالیسم
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یه دونه پیاز ۳ دلار
هرکسی در مورد ارزش ریال و قدرت خرید و دلار و اینا حرف زد اینو بزنید تو دهنش...
اگر ماهی ۳ هزار دلار درآمد داشته باشه و ۱۰۰۰دلارش رو برای قبض هاش بده و اجاره خونه نده و مالیات هم حداقل ۵۰۰ دلار بده میتونه با درآمدش ماهانه ۵۰۰ تا پیاز بخره
😂😂😂😂
#کانادا #غرب #تورم #دلار #ارزش_پول
پن: با حقوق ده میلیونی اگر ۵۰۰ هزار تومن اصلا یک میلیون قبض و مالیات رو حساب کنیم با ۹ میلیون تومن باقی مونده میشه ۶۰۰ کیلو پیاز خرید!
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)