در آغاز انقلاب قرار بود همهی «علوم» اسلامی شود، اما نشد. از میان این علوم بنا بود اقتصاد اسلامی قسط را در جامعه برقرار کند. گمان زده شد که شاید نتوان فیزیک را اسلامی کرد، ولی اقتصاد اسلامی حی و حاضر وجود دارد و میشود آن را به کار گرفت. اما حاکمان به آن وقعی نگذاشتند. بعد از پایان جنگ، اقتصاد باب روز جهان را بروبچههای شیکاگو و شرکا به ایران آوردند و هاشمی رفسنجانی و رؤسای جمهور بعد از او نیز جملگی آن را پذیرفتند. بنا بود این اقتصاد، علم و ثروت را در ایران آشتی دهد و به اوج برساند. اما با اجرای این سیاست یکی از ارکان نظام به دست فراموشی سپرده شد: بانکداری بدون ربا. نه فقط بانکداری بدون ربا فراموش شد، بلکه سرمایهی مالی در ایران چنان مقرراتزدایی شد که کمتر نظیری بتوان در جهان برای آن یافت. مدعی شدند این اقتصاد علم است و قادر است هر نوع رژیم سیاسی را قدرتمند سازد. هر چه حاکمیت در سودای قدرتمند شدن به این علم توسل جست، بیشتر معلوم شد که این اقتصاد علم نیست، بلکه جهانبینیای است که لاجرم رقیب جهانبینی آنان خواهد شد اگر به آن وفادار باقی بمانند. این اقتصاد طالب پیوستن به نظام جهانی و الزامات سرمایهدارانهی آن است از جمله پذیرش فرهنگ هدونیستی آن. پیوستن به نظام جهانی از طریق تحریم و غیر تحریم میسر شد و فرهنگ هدونیستی زیرجلکی مورد قبول واقع شد. سخن کوتاه: آقازادهها نماد آنند.
دکتر اباذری
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از تا انتهای افق
آزادی؟
اوایل ایام کرونا در حال خواندن مستر ۲ در دانشگاه فرانسه بودم. کلاس ها مجازی شده بود و از طریق نت درس ها را دنبال می کردیم. سر یکی از کلاس ها یکی از همکلاسی های فرانسوی مرتبط با موضوع درس گفت به طور مثال من نمی دانم این چه قاعده ای است و چگونه می شود توجیه شود که به ما می گویند برخی را از اولویت درمان کنار بگذاریم... این همکلاسی ما پرستار بود. خیلی داشت ابراز ناراحتی می کرد که دستش بسته است و وجدانش اجازه نمی دهد کاری را کند که به او دستور داده شده... ظاهرا مثلا از یک سنی به بالا را گفته بودند در اولویت درمان نیست. پاسخگو نباشند و رها کنند...
بعد از کلاس، خصوصی به او پیام دادم و جویای حالش شدم. با هم دوست شده بودیم و خوب مرا می شناخت. بهش خسته نباشید گفتم که در این بحران شبانه روز در حال فعالیت است و گریزی زدم به موضوعی که سر کلاس مطرح کرده بود. اول خیلی عادی با من سلام و احوالپرسی کرد. اما به محض پرسشم ناگهان سکوت محض و دیگر هرگز به من پیامی نداد و پاسخی به سوالی که پرسیده بودم هم نداد...
من فهمیدم که ترسیده. ترسیده که این حرفهایش نشر اخبار شغلش باشد یا مثلا اعتراضی که نباید علنی شود... هرچه بود پر واضح از ترس هرگز پیام های مرا پاسخ نداد و به همین شکل برای همیشه ارتباط ما قطع شد!
این برای من جلوه دیگری از درک معنای آزادی در غرب بود. در موارد بسیار و در برخوردهای متعدد تجربه کردم که اتفاقا هرگز مردم غرب و هرکس در این سرزمین ها زندگی کند آزاد نیست. به هیچ شکل آزاد نیست. حجم سنگین قوانین و جدیت در اجرای آن حتی تا شکل بی رحمانه، ترسی در دل مردم ایجاد کرده که کاملا در مسیر خط کشی شده حرکت کنند. چون بی هیاهو و بدون درز اخبار و اطلاعات به سخت ترین شکل دچار محرومیت های جدی که برای مردم غرب مهم ترین شکلش اقتصادی است می شوند. حیات غرب به پول وابسته است. حیات مردم غرب به پول وابسته است. اگر پول نباشد به راحتی خانه خراب می شوند. چون شکلی از دوستی و رفاقت و خویشاوندی که افراد به هم قرض دهند و رفاقتی برای هم هزینه کند تقریبا وجود ندارد. از این روست که بهترین حربه حکومت داری در غرب برای مدیریت اوضاع جریمه است. بستن حساب بانکی است. یا حذف فرد از محیط کار با ظاهر تعدیل نیروست.
در هلند دوستی ایرانی داشتم که می گفت من و همسرم شغلی قراردادی داشتیم و نوع شغلمان به شکلی بود که در ایام کرونا بخاطر تعطیلی ها خانه نشین شده بودیم. در این آشفتگی محتاج یک سنت و دو سنت بودیم برای تهیه خورد و خوراک چون حتی پس اندازی که قابل توجه باشد نداشتیم و اینجا هم به شکلی نیست که در بحران ها بشود بی حساب از کسی قرض گرفت و به کسی رو زد...
به نظر باید بیشتر در خصوص کیفیت آزادی در غرب نوشت. باید یکبار دیگر آزادی معنا شود. باید یکبار دیگر مصادیق آزادی مورد بررسی قرار بگیرد. تا معلوم شود چه بسیار مردمی که به آن ها تلقین شده آزادید اما در دنیای واقعی پر از محرومیت و کنترل هستند و مردمی که به آن ها تلقین می شود آزاد نیستید در حالی که به معنی واقعی کلمه آزادند و در دنیای واقعی هزاران شاهد و نشانه وجود دارد.
ان شا الله به زودی به مقایسه زندگی و فرهنگ غربی و اسلامی ایرانی مان ادامه خواهم داد. منتظر پست بعدی با عنوان « غرق نعمت، اوج لذت» باشید.
✍🏻 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
تا کنون به مفهوم آزادی فکر کردهاید؟
شاید بدانید تمام کسانی که در دنیا راجع به آزادی سخن گفتهاند و نوشتهاند، میگویند آزادی حداقل یک محدودیت دارد و آن هم آزادی است. یعنی آنجایی که فرد آزادی دیگران را سلب کند دیگر آزاد نیست.
به همین راحتی میبینید که آزادی خودش خودش را نقض میکند.
قانون آزادی را محدود میکند.
قدرت سیاسی و اقتصادی افراد آزادی را نقض میکنند.
در حقیقت آزادی یک ارزشِ بیارزش است که به راحتی میتواند قید بخورد.
در ادبیات و اندیشه اسلامی مفهوم دیگری وجود دارد که هیچ قید و محدودیتی ندارد. آزادگی!
آزادگی آن ارزشی است که هیچ محدودیتی نمیتواند داشته باشد.
هیچکس در هیچ شرایطی نمیتواند بر آزادگی قید بزند.
در کربلا در همان لحظهای که سرور آزادگان جهان بر زمین افتاده، از دشمنانش میخواهد آزاده باشند.
چارچوب بررسی تفاوت آزادی و آزادگی شبیه است به آنجایی که شهید مطهری تفاوت بزرگی و بزرگواری را بررسی میکند در کتاب آزادی معنوی (اگر اشتباه نکنم)
برای رسیدن به آن علوم انسانی که مقام معظم رهبری به آن اشاره میکنند و میفرمایند دو ساحتی است و همزمان دنیا و آخرت، جسم و روح، مادیات و معنویات و... را در برمیگیرد باید از سطح ارزشها شروع کرد.
اما نه هر ارزشی.
ارزشهای مطلقی چون عدالت، آزادگی، بندگی خدا، کرامت و...
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آموزش ساده و روان نرمافزار اندرویدی ثلثین برای تایپوگرافی با خط ثلث. (حتی بچهها هم میتونن استفاده کنند)
حتما دقت کنید چه عبارتی رو تایپوگرافی میکنند. 😉
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از امیرحسین ثابتی
تا وقتی که فردی مانند سلاح ورزی که پارسال همنوا با براندازها توییت میزد رییس اتاق بازرگانی است و صدایی از روسای سه قوه در نمی آید و یا جمله معروف رهبر انقلاب درباره ممنوعیت بنگاه داری توسط بانکها یکدفعه از سطح شهر جمع میشود، یعنی اقتصاد این کشور دست جمهوری اسلامی نیست.
در چنین شرایطی وعده های اقتصادی مسئولان خنده دار تر است. شما اول اقتصاد کشور را از دست براندازها خارج کنید و عرضه داشته باشید که حرف رهبر انقلاب از بیلبوردها جمع نشود، بعدا اقتصاد کشور را متحول کنید!
@Sabeti ✅
این خوبه که مطالبه دوستان در فضای مجازی به روزنامه های رسمی رسیده
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
این خوبه که مطالبه دوستان در فضای مجازی به روزنامه های رسمی رسیده
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از مدرسه انقلاب ۱
دیشب اخبار 2030 از یک خانم روانشناس خارجی نقل کرد که تفکر سفید و سیاه نداشته باشید و «هرگز» کلمه هرگز را بکار نبرید و «همیشه» از واژه همیشه پرهیز کنید و...
کاری به پرت و پلا بودن این حرفهای متناقض ندارم. مشکل اونجا بود که مجری گفت میخواستیم یک گزارش هم درباره #بانک ها بریم که دیگه وقت نیست😳
وقت برای پرت و پلاهای روان نشناس خارجی هست اما برای تبیین #بانکها_غلط_میکنند نیست❓ 2030 ما بهت امید داشتیم😐
💥 مدرسه انقلاب
🆔 @darseenghelab
یک بیت هم من اضافه میکنم:
صنعت به محاق رفت و رونق-
تابید به ارض بانکداری!
#بانکها_غلط_میکنند
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
یک جای کشورهای لیبرال پیدا کنید که کنار خیابان کسی ایستاده باشد و دلار خرید و فروش کند!
یک جای کشورهای لیبرال پیدا کنید که 1100 صرافی غیرمجاز داشته باشد!
اصلا صرافی و خرید و فروش ارز به صورتی که در ایران هست کجا می توان پیدا کرد؟
کاری که صرافی می کند را بانک ملی هم می تواند انجام دهد!
و نهایتا اینکه چرا دولت که مالک و عرضه کننده ارز هست نتواند برای آن تعیین قیمت کند اما این صرافها و دلالها تعیین قیمت کنند؟!
حداقل به منطق خودتان پایبند باشید!
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از اقتصاد اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ چه قدرتی بالاتر از قدرت مردم؟!
🔹تنها ۴روز طول کشید تا دیوارنگار میدان ولیعصر برداشته شود! دیوارنگارهای که مضمونش همان سخنان چند سال قبل #رهبر_انقلاب بود: بانکها غلط میکنند با پول مردم بنگاهداری کنند.
🔸این اتفاق در چند روز اخیر واکنشهای گوناگونی را در پی داشت. دیروز هم تعدادی از مردم شهر #برازجان دور هم جمع شدند تا نسبت به این اتفاق و بنگاهداری و خلق پول بیحساب بانکها اعتراض کنند، اعتراضی آرام و بیحاشیه.
🔺 پ.ن: #دولتهای متفاوتی بر سر کار آمدهاند، کم و بیش بر اصلاح #نظام_بانکی هم تاکید داشتهاند، متاسفانه پیشرفت قابل ملاحظهای نداشتهاند. اما آیا بانکها توان ایستادن در مقابل #مردم را هم دارند؟! واقعاُ چه قدرتی سراغ دارد که بتواند در مقابل قدرت و اراده همه مردم بایستد؟!
# اللهم - عجل- لولیک - الفرج
#لبیک_یا_خامنه_ای #اقتصاد_اسلامی #محرم #نوحه #حمدان_مقدم #ویروس_اندلس #انتخاب_اصلح
https://virasty.com/r/Esl
http://eitaa.com/joinchat/3102867473C6ea69afc6c
#سخن_بزرگان
آیت الله جوادی آملی :
🔴 رباخوار نه تنها [در حقیقت] خدا را نمیپرستد، بلکه در مقام نبرد با خدا و رسول خداست. از این رو در پایین ترین درجه سفاهت بلکه دیوانگی است. چون ربا فقط گناه فردی نیست، بلکه فتنه و بلای اجتماعی است. ربا هم در اسلام و هم در شرایع(ادیان) پیشین حرام شده است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مدارس تک نفره!
البته این مدارس تک نفره دو دسته هستند!
500 مدرسه تک نفره در مناطق محروم
و هزاران مدرسه تک نفره در خانه ها و مدارس مخصوص ثروتمندان!
مشکل تبعیض آموزشی با اولی حل نمی شود!
دومی است که تبعیض و بی عدالتی را به وجود می آورد!
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
سازوکار بازار؛ نمونه ای از بیان بلاتعریف!
بخشی از سرمقاله امروز دنیای اقتصاد که به دکتر مقصودی حمله کرده اند: اقتصاددانان بهرغم اختلافات بسیاری که با یکدیگر دارند، بر سر چند اصل توافق کامل دارند. یکی از آن اصول نیز میگوید، سازوکار بازار بهتر از گزینههای دیگر موجب تولید و مصرف بهینه میشود و در نهایت رفاه شهروندان را افزایش میدهد.
دقت کنید:
1. در این سرمقاله ادعا شده سازوکار بازار بهتر از گزینه های دیگر موجب تولید و مصرف بهینه می شود و در نهایت رفاه شهروندان را افزایش می دهد
مشخص است که این یک گزاره اثباتی است و باید به صورت علمی اثبات شده باشد که مطلقا چنین اتفاقی نیفتاده است.
2. هم زمان نویسنده می گوید یک اصلی است که همه موافق آن هستند. گویا بدیهی است و اصلا نیاز به اثبات ندارد! یا شاید از منابع کسب معرفت در لیبرالیسم علاوه بر تجربه، اجماع لیبرالها هم هست!
3. بازار یک "بیان بلاتعریف" است. کدام بازار؟ بازار انحصاری که امروز در همه دنیا وجود دارد؟ بازار رقابتی که در هیچ کجا وجود ندارد؟ بازار کنترل شده توسط دولت؟ بازار سیاه؟ بازار مدیریت شده توسط سرمایه داران؟ بازار میوه و تره بار؟ بازار نفت؟
از مجموع نکات بالا مشخص می شود که اساسا بحث، بحث علمی نیست. آقایان می خواهند ایدئولوژی لیبرال سرمایه داری را به مردم قالب کنند از واژه علم و اقتصاددان و اصل و بازار و بهینه و ... استفاده می کنند.
حتی یک جمله و یک صفحه پیدا نمی کنید در دنیا که ثابت کرده باشد ساز و کار بازار بهترین گزینه است.
اولا ساز و کار بازار بی معناست
ثانیا ساز و کار بازار آزاد رقابتی در دنیا وجود ندارد و کدام اقتصاددان بر اساس کدام مشاهده تجربی به این اصل رسیده است؟
ثالثا مگر ساز و کارهای جایگزین مثل بازار تعاونی یا بازار عادلانه یا حتی نابازار را مشاهده کرده اند که بخواهند مقایسه کنند و بگویند این سازوکار از سازوکارهای دیگر بهتر است؟
و دروغ و فریب بزرگ این یادداشت این است که می گوید اقتصاددانان بر سر این مساله اختلاف نظری ندارند و این یک دروغ محض و یا بی سوادی مطلق است!
#فریب_بزرگ
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
خدای متعال در قرآن مکرّر گفته؛ کَتَبَ اللهُ لَاَغلِبَنَّ اَنا وَ رُسُلی. «کَتَبَ اللَه» یعنی قانون قطعی خداست که راه پیغمبران غلبه پیدا خواهد کرد و دیگر بحثی ندارد. اِنَّ اللهَ یُدافِعُ عَنِ الَّذینَ آمَنُوا
خدا از مؤمنین، دفاع خواهد کرد؛ در این هیچ تردیدی نیست.
یا «وَ نُریدُ اَن نَمُنَّ عَلَی الَّذینَ استُضعِفوا فِی الاَرضِ وَ نَجعَلَهُم اَئِمَّة»؛(۳) در این هیچ تردیدی وجود ندارد؛ این قول خدای متعال است.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
طیبالله به مردم ساری
در ساری یک جریان مردمی در حال تکثیر، توزیع و نصب این پوستر هاست.
بنر برای نصب به در مساجد و هیأتها
پوستر برای نصب در مغازه های شهر
و کارتهای کوچک برای مغازهها تا به مشتریهاشون بدن
#بانکها_غلط_میکنند
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از قیام
🔘 بیانیۀ تشکل طلبگی قیام در محکومیت جسارت به ساحت امام خامنهای عزیز
🌐 QYAM.IR/post/42 مشاهده در
♦️ فاجعه آنقدر عجیب بود که اولاً پذیرش اصل خبر سخت بود و ثانیاً وقتی اصل آن برای ما مسجل شد! عدم برخورد سریع و قاطع با این فاجعه جای تعجب داشت! لذا قبل از موضعگیری صبر کردیم و البته تحقیق هم نمودیم که مبادا این ماجرا ابعاد دیگری نیز داشته باشد که ما از ان بی اطلاع هستیم لکن هرچقدر که از این فاجعه گذشت عمق و گسترۀ آن بیشتر روشن شد. پایین کشیدن دیوارنگارهای در پایتخت جمهوری اسلامی که سخن ولی فقیه در آن درج شده باشد عمیقاً فاجعه است و گسترۀ این فاجعه آنجا است که متأسفانه تا الان شاهد موضعگیری و برخورد مناسبی از طرف نهادها، گروهها و نیروهای انقلابی خصوصاً خواص با این فاجعه نبودهایم!
♦️ تشکل طلبگی قیام به عنوان عضوی از جامعه حوزویان انقلابی به شدّت این اقدام هتاکانه و جسارت بزرگ را محکوم میکند و همچنین ضمن ابراز گلایهمندی از نهادها، گروهها و نیروهای انقلابی خصوصاً طلاب، اساتید و خواص حوزوی، برخورد قاطع و سریع با آمران و عاملان این هتاکی عجیب و جسارت بزرگ را پیگیری و مطالبه مینماید. برادران و خواهران انقلابی ما اگر نتوانیم پای درج سخن ولی جامعه بر یک دیوارنگارۀ ساده بایستیم! چگونه میخواهیم بر اوامر ایشان جامۀ عمل بپوشانیم؟ لطفاً از کنار این اتفاق ساده عبور نکنید لذا تا میتوانید بر روی عبارت «بانکها غلط میکنند که با پول مردم بنگاهداری میکنند» کار و مطالبه کنید و مانور بدهید.
#️⃣ #تشکل_طلبگی_قیام #صیانت_از_ولی #بانکها_غلط_میکنند #لیبرالیسم
🆔 @QYAMIR 👈 عضو شوید ✌️
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
همه میتوانند قانون بگذارند به جز خدا!
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این همان اتفاقی است که این بار باید در جامعه بیفتد با بنری که کلام ولیّ جامعه روی آن نوشته شده است.
قل انما اعظکم بواحده ان تقوموا لله مثنی و فرادی...
#بانکها_غلط_میکنند
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
یعنی گاوتر از این گاو و اون گاوی که کشته شده همین گاویه که این خبر رو تنظیم کرده!
بیچاره گاو حتی از روی غریزه هم کسی را بیخود شاخ نمی زند! گاوتر از گاو هستند کسانی که گاو را مجبور میکنند به آنها شاخ بزند و بعد چنین تیتری می زنند. تازه تقصیر گاو هم نیست! تقصیر شاخش بوده! احتمالا یک قطعنامه ای در سازمان ملل تصویب کنند که شاخ گاوها خطرناک است و باید چیده شود!
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
ماجرای نقل قول غیرمستند از حضرت آقا
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar