همنشینی با خوبان 🗨
♡دوستی(۱) 🔹️#دوستى چيست؟ 🔸️اگر اندكى دقت كنيد، متوجه خواهيد شد كه شما آگاهانه و يا ناخودآگاه به د
♡دوستی(۲)
🔹️#دوستى يعنى چه؟
🔸️در تفسير الميزان در توضيح كلمة «أخِلّاء»، دوستى چنين تعريف شده است: كلمه أخِلّاء جمع خليل به معناى دوست است. و اگر دوست را خليل گفته اند بدان جهت است كه آدمى، خُلّت يعنى حاجت خود را به او میگويد. و ظاهراً مراد از اخلّاء، مطلقِ كسانى است كه با يكديگر محبت میكنند. چه متقين و اهل آخرت كه دوستی شان با يكديگر به خاطر خداست (نه به خاطر منافع مادى) و چه اهل دنيا كه دوستی شان به منظور منافع مادى است.
💠بنابراين دوستی ها ممكن است براساس منافع مادى و خواهش هاى نفسانى و اغراض و احساسات باشد و يا براساس يك انگيزة صحيح.
▫️ با استفاده از آنچه گذشت، دوستى صحيح براساس معيارهاى دينى را اينچنين تعريف میكنيم:
محبت، علاقه، ارتباط روحى، حسن معاشرت و گفتگو ميان دو فرد و يا بين افراد جامعه با ملاك صحيح و انگيزه اى الهى به طورى كه دوستان براساس آن بتوانند نيازهاى فردى و اجتماعى و احتياجات دنيوى و اخروى خود را تأمين كنند.
#دوستی_صحیح
🔹️@h_khoban_ir
#اخلاص_علما
🔸فقیه و دانشمند وارسته، حضرت آیت الله حاج سیدمحسن خرازی درباره آقا شیخ مرتضی زاهد میگوید: ایشان اخلاصی بسیار والا داشت، اخلاصی که برای همه ظاهر و محسوس بود. هر کس با ایشان اندکی همنشین میشد، به خوبی برایش آشکار میشد این بزرگوار، فقط و فقط خدا را در نظر دارد.
✅این اخلاص در تمام شئونات زندگی ایشان دیده میشد. همه نشستها و برخاستها و همه کارهای آقا شیخ مرتضی برای خدا بود و کسی که این گونه اخلاص داشته باشد، خدا میداند به چه درجات و مقاماتی دست مییابد.
📚سیره اخلاقی علما
🔹️@h_khoban_ir
همنشینی با خوبان 🗨
پرسش و پاسخ(۱) 💠پرسش: آيا گفتن «بِسْمِ اللّهِ» و شروع كار با نام خدا،قبل ازاسلام هم سابقه داشته
پرسش و پاسخ(۲)
💠پرسش: اينكه مىگويند: تمام قرآن در «سوره حمد» و تمام حمد در «بِسْمِ اللّهِ» و تمام «بِسْمِ اللّهِ» در حرف «باء» است، مراد چيست⁉️
✅پاسخ: با يك نگاه گذرا مىتوان اين گونه تحليل كرد كه تمام قرآن براى اتّصال مخلوق به خالق و هدايت بندگان است و جلوه اين اتّصال و هدايت يافتگى در آن است كه انسان غير خدا را كنار بگذارد و بگويد: (بِسْمِ الله) و تنها رنگ الهى را بپذيرد و جهتگيرى توحيدى داشته باشد و فانىها را به باقى ربط دهد.
🔸ايمان، عشق، توكل، قداستدادن، بيمهكردن، هدفمندكردن، فرار از شيطان، ياد خدا و محبوب، عبوديت و بندگى، خروج از تكبّر و اظهار عجز و نياز به درگاه الهى و پاسخ منفى دادن به هوسها، جلوهها، طاغوتها و پناهندگى كامل به خدا،همه در «بِسْمِ اللّهِ» نهفته است.
🔹آرى،كسى كه «به نام الله» مىگويد،معلوم مىشود كه به او ايمان دارد او را دوست دارد،از او كمك همه جانبه مىخواهد و از انواع دشمنان به او پناه مىبرد،نسبت به او عشق ورزيده و اظهار بندگى مىكند.
تمام اين معانى در حرف «با» «بِسْمِ اللّهِ» نهفته است.
✍استاد قرائتی
#پرسش_و_پاسخ
#استاد_قرائتی
🔹️@h_khoban_ir
#شهید_زین_الدین
🔹هم زمان با تبعید پدرش، ایشان هم در دانشگاه شیراز با رتبه ی چهارم قبول شدند. ما در سفر سقز بودیم که شنیدیم تلگراف زده و انصراف داده. ما از این مسئله ناراحت شدیم و دلیل کارش را پرسیدیم.
🔸گفت: «امروز مغازه ی بابا یک سنگر بر علیه طاغوت است. من میخواهم این سنگر را حفظ کنم. »
✍ مادر شهید
#شب_جمعه
🔹️@h_khoban_ir
#سوال:
🔸️چطور رابطه خودم با دیگران رو اصلاح کنم⁉️
🔹️دلم میخواد رابطه خوبی با اطرافیانم برقرار کنم⁉️
جواب در تصویر بالا😊👆
#نهج_البلاغه
🔹️@h_khoban_ir
همنشینی با خوبان 🗨
♡دوستی(۲) 🔹️#دوستى يعنى چه؟ 🔸️در تفسير الميزان در توضيح كلمة «أخِلّاء»، دوستى چنين تعريف شده است:
♡دوستی(۳)
دوستى با خدا = دوستی حقيقى
🔸️اين نوع از دوستى مخصوص اولياء و مؤمنان واقعى است كه تمام ارادت و انس و محبت خود را نسبت به خداوند تبارك و تعالى و اهل بيت عصمت و طهارت (عليهم السلام) صرف نموده اند.
🔹️آرى اينان نخبگان عالم و كسانى هستند كه از غيردوست جدا شده و به دوست پيوسته اند و آنچنان لذت اين دوستى را چشيده اند كه حاضر نيستند دنيا و آنچه در آن است را با لحظه اى انس و محبت و مناجات با خداى تعالى و ارادت به ساحت معصومين (عليهم السلام) عوض كند. زيرا آنها خود مصداق واقعى:
«وَ الَّذِينَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِلَّهِ».
آنان كه ايمان دارند بيشترين محبت و عشقشان به خداست.
#دوست_حقیقی
🔹️@h_khoban_ir
#اخلاص_در_کارها
📌یکی از ارادتمندان شیخ رجب علی خیاط میگوید: روزی شیخ از من پرسید: «شغل شما چیست؟ »
🌀گفتم: نجارم. شیخ فرمود: «چکش را که به میخ میکوبی، به یاد خدا میکوبی یا به یاد پول؟! اگر به یاد پول میکوبی، همان پول را به تو میدهند و اگر به یاد خدا میکوبی، هم به تو پول میدهند و هم به خدا میرسی ».
📚 کیمیای محبت
#در_محضر_بزرگان
🔹️@h_khoban_ir
پرسش و پاسخ « ٣»
💠پرسش:آيا خداوند به حمد و ستايش ما نياز دارد⁉️
✅پاسخ: خير چنين نيست؛چنانكه اگر گفتيم:مردم بايد خانههاى خود را رو به خورشيد بسازند،به اين معنا نيست كه خورشيد به ما و خانه ما نياز دارد.
🔹نه تنها خدا كه بسيارى از مخلوقات خداوند نيز به انسان نيازى ندارند و اين انسان است كه از همه محتاجتر؛ولى از همه متكبرتر است.
مثلاً اكسيژن،دريا،ماهىهاى دريا،جنگلها،باد و باران، پرندگان،چرندگان و زنبور عسل محتاج ما نيستند؛ولى انسان به همه اينها نياز دارد.
🔸بنابراين؛اگر ما مىگوييم حمد و ستايش الهى لازم است به خاطر آن است كه وجود ما و رشد ما و ادامهى زندگى و حلّ مشكلات و كمبودهاى ما تنها به دست اوست.او كه رحمت را بر خود واجب كرده است. «كَتَبَ عَلى نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ» آيا ما ستايش را بر خود واجب نكنيم.
حمد و ستايش ما به پاس رحمت گستردهى او، «وَ رَحْمَتِي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ» و به نوعى انجام وظيفه است.
✍استاد قرائتی
#پرسش_و_پاسخ
🔹️@h_khoban_ir
#شهید_مرتضی_آوینی
📌هیچ وقت نمی گذاشت ازش عکس یادگاری بگیریم. شوخی میکرد و از جلوی دوربین فرار میکرد.
🔸 آن سفر آخر، خیلی اصرار کردم تا راضی شد عکس بگیرم. ولی گفت: «بگیر! اما به شرطی که عکس حجله ای باشد. » آن وقت راحت ایستاد و عکس گرفتم.
📚 خاطراتی از شهید آوینی
🔹️@h_khoban_ir