🌷 #امام_خمینی :
اگر مجال را از دست بدهید و #قیام برای خدا نکنید و مراسم دینی را عودت ندهید، فردا است که مشتی #هرزهگرد شهوتران بر شما چیره شوند و تمام آیین و شرف شما را دستخوش اغراض باطلۀ خود کنند.
📚 صحیفه امام خمینی، ج۱، ص۲۱
📚 🔹@h_khoban_ir
سفارشی از آیت الله العظمی احمد مجتهدی تهرانی<ره>
در تلفظ عربی وسواسی نباشید:
بعضی ها در تلفظ حروف عربی دچار وسواس هستند و به حمد و سوره تمامی پیشنمازها ایراد می گیرند و پشت سر هیچ کسی نماز نمی خوانند.
<آقای اوسطی>می گفتند:
یک روز در مسجد جامع دیدم شخصی مشغول خواندن نماز است و به <ولا الضالین>رسیده و برای اینکه ضاد<ولا الضالین>
را خوب تلفظ کند،پشت سر هم می گفت:
<و لا الض و لا الض و لا الض>
یک نفر دیگر هم که کمی دورتر از او ایستاده و متوجه وسواس این شخص شده بود می گفت:<مرض،مرض،مرض>
یک نفر تعریف می کرد و می گفت:
شخصی می خواست الله اکبر شروع نماز را بگوید،هی میگفت:
<الله اکبر،نشد ،الله اکبر، نشد،الله اکبر،نشد>سه بار گفت:
<الله اکبر،نشد> بار چهارم:<الله اکبر،شد!>
بعد شروع به قرائت فاتحه کرد،یعنی نماز را با گفتن
<الله اکبر،شد>شروع کرده بود!
منبع:کتاب<در محضر مجتهدی<ره> ص 282 و 283
نویسنده:حضرت حجت الاسلام والمسلمین محمودی گلپایگانی
📚 🔹@h_khoban_ir
#برادری_دارم_نماز_نمی_خواند_و
#رفیق_ناباب_دارد_چه_کنم؟
✍سؤال: برادری دارم که بههیچوجه نماز نمیخواند و رفیق ناباب دارد، ولی هرچه او را موعظه میکنیم گوش نمیدهد، لطفاً یک راه صریح نشان دهید.
آیتالله بهجت(ره): بعد از نماز جعفر طیار برای هدایتش دعا کنید، و در سجدۀ آخر برای این مقصد دعا و تباکی نمایید.
📚 بهسوی محبوب، ص٨٧
📚 🔹@h_khoban_ir
11نکته اخلاقی از منظر امام خامنه ای (مدظله العالی)
۱-گام اول
اولین و مهم ترین قدم خودسازى این است که انسان به خود و به اخلاق و رفتار خود با نظر انتقادى نگاه کند؛ عیوب خود را با روشنى و دقت ببیند و سعى در برطرف کردن آنها داشته باشد. این از عهده ى خود ما برمى آید و این تکلیفى بر دوش ماست.
خطبه های نماز عید سعید فطر 1380/9/25
۲- بین خود و خدا
یکى از ویژگى ها که بسیار مهم است تا براى خودسازى به آن توجه کنیم و شاید جنبه ى تقدمى هم داشته باشد، «اخلاص» است. اخلاص عبارت است از کار را خالص انجام دادن و این که کارى را مغشوش انجام ندهیم [...] خالص بودن عبادت و خالص بودن عمل، این است که براى خدا باشد. در بین مردم، متأسفانه خیلى رایج است که کارهاى خوب خودشان را بر زبان بیاورند و بگویند. کأنه توجه ندارند که نباید کار نیک را به زبان آورد و گفت که ما مى خواهیم این کار را بکنیم یا ما این کارها را مى کنیم. البته برخى جاها استثناست. در جاهایى، بعضى از کارها باید در علن انجام گیرد. در روایات در باب صدقه آمده است که «صدقهى سِر» این ثواب را دارد ّ و «صدقهى علانیه» این ثواب را. یا مثلاً عبادات گروهى، جلوى چشم مردم انجام مى گیرد و باید انجام گیرد و این از شعایر الهى است، اما بسیارى از عبادات یا اغلب عبادات، آن روابطى که بین خود انسان و خداست -ذکر، توجه، دعا، نافله، شب زنده دارى، سحرخیزى، احسان و کارهاى نیک- باید بین خود انسان و خدا بماند.
روز اول ماه مبارک رمضان 1371/12/04
۳- طبیب خود باشیم
طبیب خودتان باشید. بهترین کسى که مى تواندبیمارى ما را تشخیص دهد، خودمان هستیم. بیاورید روى کاغذ. بنویسید «حسد». بنویسید «بخل». بنویسید «بدخواهى براى دیگران؛ وقتى کسى به خیرى مى رسد، ما ناراحت مى شویم.» بنویسید «تنبلى در کار». بنویسید «روح بدبینى به نیکان و صالحان». بنویسید «بى اعتنایى به وظایف». بنویسید «علاقه به خود؛ شدیدا ً به خودمان علاقه داریم». ماه رمضان فرصتى است که یکى یکى این بیمارى ها را تا آنجایى که بشود، برطرف کنیم.
روز اول ماه مبارک رمضان 1371/12/04
۴- پولادین خواهید شد اگر…
در درجه ى اول، جوان دانشجو و دانش آموز باید خودسازى کند. خودتان را با تربیت دینى بسازید. امور تربیتى خوب است. معلم تربیتى خوب است. گوینده ى تربیتى خوب است، اما آن کسى که از درون خود، موعظه کننده و تربیت کننده اى نداشته باشد، -واعظ مِن نَفْسِهِ- این تربیت ها به ٌْ کارش نمى آید. خودتان را بسازید، با نفس مبارزه کنید، اجراى حکم الهى را در محدوده ى شخص خودتان بزرگ بشمارید و به نماز، به توجه به خدا، به دعا و به توکل اهمیت بدهید. این شما را پولادین خواهد کرد.
دیدار با گروهی از دانشجویان و دانش آموزان 1370/08/15
۵ - خاک ریزهاتان را محکم کنید
مراقب باشید. مواظب باشید و خاک ریزهایتان را محکم کنید تا دشمن نتواند در سنگرهاى شما نفوذ کند. با این روحیه ى ایمانى و استوار است که مى توانید شاخ استعمار را بشکنید و اسلحه را از دستش بگیرید تا ملتتان بتواند نفسى بکشد، تا بتوانید کشور را بسازید، تا بتوانید سطح زندگى را بالا ببرید، تا بتوانید مشکلات و گره هایى را کهمیراث سالهای دوران استعمار و سلطه ی اجانب است، از بین ببرید.
در اجتماع مردم مشهد و زائران امام رضا(ع) در روز عید فطر1371/01/15
6- یک ساعت برای خودتان
دعا کنید. نافله بخوانید. توجه پیدا کنید. متذکر باشید. در شبانه روز یک ساعت را برای خودتان و خدای خودتان قرار بدهید. از کارها و اشتغالات گوناگون خودتان را بیرون بکشید. با خدا و با اولیای خدا و با ولى عصر عجل الله
📚 🔹@h_khoban_ir
🌸اگر عشقش را حس کنی...
✍اگر عشق امام زمان را حس کني و درک بکني، کمک هايش را هم مي بيني. نگاه او و دعاي او را حس مي کني، آنقدر کمک و تاييد مي رسد؛ منبع رحمت است، منبع قدرت است
فقط کافي است شما يک پيوندي را در دلت ايجاد کني، و يک چراغي را روشن کني و همه جا، در رفت، در آمدن يک يادي از حضرت بکني؛ آن وقت يک «ياصاحب الزمان» دلت را روشن مي کند، دلت را بيدار مي کند. ما ها اصلا براي گناه نکردن هم بايد به حضرت متوسل شويم خوب آقاي مهربان و پدر مهرباني داريم.
💥اهل بيت از پدر و مادر مهربان تر هستند. امام زمان عليه السلام مثل اجدادشان هستند اگر مهربانيشان بيشتر نباشد. پدر ما امام زمان عليه السلام است بايد اين حالت را حس کنيد، مدام با امام زمان، احساس فاصله خيالي نکنيد؛ احساس کنيد با حضرت نزديک هستيد، احساس کنيد با حضرت رفيق هستيد، احساس کنيد وقتي سلام مي دهيد، حضرت مي شنوند.
📚استاد اخلاق شیخ جعفر ناصـــری
📚 🔹@h_khoban_ir
قسمتی از وصیت نامه حضرت آیت الله العظمی مرعشی نجفی(ره)به فرزند بزرگوارشان:
1.فرزندم را سفارش می کنم به نماز شب و استغفار در سحرها
2.سفارش می کنم به قرائت قرآن و تدریس و تدرس احادیث
3.سفارش می کنم به این که،کیسه ای را که در آن،خاک قبر امامان و اولاد و اصحاب آن ها است و جمع آوردی کرده ام ،برای تیمن و تبرک با من دفن کنند و مقداری از آن را هم زیر صورت و محاذی آن بریزد
4.سفارش می کنم دستمالی را که در مصیبت امام حسین(ع) و اهل بیت مکرم او،با آن اشک چشمانم را پاک می کردم ،بر روی سینه ام ،در کفنم بگذارند.
5.سفارش می کنم یک سر عمامه را به منبر سیدالشهدا(ع) و سر دیگر را به تابوتم بسته و همان گونه مصیبت وداع را بخوانند و مرا در حسینیه ای که تاسیس کرده ام،قرار دهند.
منبع:چراغ راه سالکان ص 90
📚 🔹@h_khoban_ir
✍آیت الله جاودان :
اول فرمایش بزرگان و علمای اخلاق مراقبه است، یعنی مواظبت کنم و در رفتار و اعمالم گناه نباشد و ثمره اش این است که نماز من آرام آرام قوت می گیرد.
📚 🔹@h_khoban_ir
چرا نصیحت های ما در دیگران تاثیری نمی گذارد؟؟(حضرت آیت الله العظمی مجتهدی)
مرحوم حضرت آیت الله العظمی مجتهدی تهرانی(ره) می فرمایند:
به دو علت موعظه و پند و اندرز،در مردم تاثیر نمی کند،یکی اینکه طرف مقابل زمینه پذیرش سخنان خوب را ندارد مثل یزیدها و معاویه ها،اگر چه بزرگوارانی مثل امام حسین و یا امیر مومنان(ع) موعظه کنند اثر نمی کند،و دوم اینکه گوینده موعظه،خود اهل عمل نیست ،هنوز نتوانسته است خود را بسازد و گناهان را ترک کند و تقوای الهی را رعایت نماید لذا طرف مقابل وقتی که از او احکام حلال و حرام را می شنود،و عملا می بیند که خود خطیب مبتلا به افعال حرام است مثل غیبت کردن و دیگر رذائل اخلاقی،کلام خطیب در او تاثیری نخواهد داشت.
منبع:آداب الطلاب ص 489
📚 🔹@h_khoban_ir
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«دو دانشجو يا دو طلبه وقتی دارند بحث می كنند،اگر روشن شد كه حق با اوست، فوراً بپذيرد بگويد:حق با شماست.» ۹۵/١٠/١۶
📚 🔹@h_khoban_ir
🌷شیخ جعفر #ناصری :
توجّه در #قرآن خواندن را هم،
همان تلاوتِ زیادِ قرآن به ما میدهد.
📚 کانال رسمی شیخ جعفر ناصری در تلگرام
#تلاوت_قرآن
📚 🔹@h_khoban_ir