🔸 #یادداشت_تبلیغی
♻️نقش توبه و استغفار در رفع گرفتاری
✍️شاید این حرف را شنیده باشید كه «البَلاءُ لِلوِلاءِ»؛[۳] این حرف درست است، ولی حساب این بلا با بلایی كه بر مؤمنین متوسط نازل می شود جدا است. بلا برای انبیا درجه و برای اولیا كرامت است:[۴]
👈هر كه در این بزم مقربتر است جام بلا بیشترش میدهند
🔹برای انبیا و اولیا هم بلا نازل می شود ولی بلای آن ها درجه و كرامت است و بلای ما عقوبت.[۵]
🔸حال اگر بخواهیم به وجه مشترك بلای كمّلین با بلای متوسّطین از مؤمنین اشاره كنیم، باید بگوییم هر كس در هر درجه ای از ایمان، اگر سرنخی با خدای خود داشته باشد، خداوند او را رها نخواهد كرد و مبتلایش خواهد ساخت.
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/13736
🌱@haamiyanvelayat
👇👇👇
💢سوال:
🔰از دیدگاه روایات، دعا و نیایش در روز #عرفه چه فضیلتی دارد؟
✍️پاسخ:
✅روز عرفه روز دعا و نیایش است و اگر چه #روزه آن روز مستحب است، لیکن اگر روزه گرفتن آن روز موجب ضعف شود، آن گونه که انسان نتواند دعاهای این روز را بخواند، خواندن دعا بر روزه گرفتن مقدم است.(۱)
🔰نقش نیایش در وصول به رحمت بیکران الهی، با بیان امام صادق(ع) که فرمود: «الدُّعاء کهف الإجابه کما أنّ السّحاب کهف المطر» (۲) به خوبی روشن است. طبق این بیان نورانی همان طور که ابر، قرارگاه باران است، دعا نیز قرارگاه اجابت است. به بیان دیگر، اجابت در درون دعاست، همانطور که باران در نهاد ابر تعبیه شده است، بنابراین، چنانچه کسی با حسن ظن و خالصانه و عارفانه و به نحو عام دعا کند، خدا هم اجابت خواهد کرد.
👈بخش مهمّی از پیروزی انبیای بزرگ(ع) نیز به برکت دعا بوده است؛ زیرا تظاهرات و عملیات، بخش «جسمانی» پیروزی را تشکیل میدهد ولی دعا و نیایش «روح» ظفر است؛ چنانکه امام علیبن موسیالرضا(ع) همواره به اطرافیان خویش میفرمود: بر شما باد به سلاح پیامبران: «علیکم بسلاح الأنبیاء» آنگاه در پاسخ اینکه سلاح آنان چه بود؟ میفرمود: دعا. (۳)
🔷دعا تنها چیزی است که خدا آن را به انسان تملیک کرده است. انسان جز دعا و تضرع در پیشگاه خداوند مالک چیزی نیست: «یا سریع الرضا اغفر لمن لا یملک إلّا الدّعاء» (۴) از این رو در برابر دشمن درون، سلاحی جز ناله ندارد: «و سلاحه البکاء» (۵) دشمن بیرون را میتوان با سلاح سبک و سنگین از پا درآورد ولی شیطان و دشمن سرسخت درون را تنها با اشک در برابر خدا میتوان رام کرد. بنابراین، کسی که اهل ناله نیست، مسلح نیست و اگر کسی مسلح نباشد پیروز نخواهد شد؛ زیرا انسان تا زمانی که خود را میبیند، خدا را نمیبیند و به درگاه او تضرّع و اظهار عجز نمیکند، وقتی ننالد در نبرد با اهریمن درون و بیرون شکست میخورد.
🔰گرچه همه حالات زندگی برای نیایش مناسب است ولی دوران پربار حج و حضور در مواقف آن، شکوه بیشتری برای دعا و تأثیر فراوانتری برای نیایش به درگاه پروردگار جهان دارد و چون دعا از ضمیر صاف، مورد قبول است و احرام و آهنگ کعبه آزاد و پاک، در تصفیه ضمیر تأثیر به سزایی دارد، نیایش در حج و دعا در مواقف آن بهترین اثرها را به همراه خواهد داشت. از این رو برای هر برنامه از مناسک حج. دستور ویژهای در مورد نیایش داده شده است و عمده آن دعای عرفه در صحرای عرفات و همراه توده مردم گرد آمده از سراسر جهان و عُشاق مشعر و مشتاقان کوی مناست.
👈روایات فراوانی درباره اعمال روز عرفه و هنگام وقوف در عرفات، به ویژه کیفیت دعا در آن موقف نقل شده که بخشی از آنها در خصوص دعاهای آن روز، مانند دعای عرفه امام حسین و دعای امام سجّاد(ع) است و بخشی نیز در اهتمام و ترغیب به دعا کردن به دیگران است، به گونهای که برخی شاگردان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) همه همّ خود را در آن سرزمین که دعاها در آن مستجاب است، صرف دعا برای غیر میکردند.
💠علیبن ابراهیم در این باره از پدرش نقل کرده که گفت: عبدالله بن جندب را در عرفات دیدم که زمانی طولانی دست به سوی آسمان بلند کرده، سیلاب اشک از گونههایش بر زمین سرازیر بود، به گونهای که من شخص دیگری را اینچنین در حال مناجات ندیدم. هنگامی که مردم از عرفات عازم مشعر بودند به او گفتم: کسی را بهتر از تو در حال نیایش ندیدم.
🗞عبدالله گفت: به خدا سوگند در آن حال فقط برادرانم را دعا میکردم؛ زیرا از امام کاظم(ع) شنیدم که فرمود: کسی که به دور از چشم برادر (ایمانی)اش در حق وی دعا کند از جانب عرش ندا داده میشود که صدهزا برابر آنچه برای او خواستی نصیب تو خواهد شد:
👈«من دعا لأخیه بظهر الغیب نودی من العرش: ولک مأه ألف ضعف مثله». پس شایسته نبود که من صدهزار برابر دعای مستجاب را به خاطر یک دعا که برآورد شدنش معلوم نیست واگذارم. (۶) مشابه این نقل، درباره دیگر صحابه نیز روایت شده است. (۷)
📚پی نوشت:
۱- بحار، ۹۴/۱۲۳ ـ ۱۲۴
۲- کافی، ۲/۴۷۱
۳- کافی، ۲/۴۷۱
۴- مفاتیح الجنان، دعای کمیل
۵- مفاتیح الجنان، دعای کمیل
۶- کافی، ۲/۵۰۸ و ۴/۴۶۵
۷- کافی، ۴/۴۶۵ ـ ۴۶۶
📎 #حدیث
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🌱@haamiyanvelayat
📿📖 #احکام_نماز
📕سؤال
بیدار نمودن افراد خانواده براى نماز صبح با چه کیفیتى مجاز است؟
📗پاسخ
اگر بیدار نکردن آنها موجب سهل انگارى و استخفاف به امر نماز باشد باید آنها را بیدار نماید.
🌱@haamiyanvelayat
❤️💫❤️
#همسرانه
*سؤال*
*اگر با نظرات همسرمان مخالف بودیم و فرزندمان آنجا نزد ما حضور داشت چه کار باید کرد؟*
*پاسخ*
باید موضوع را کنار بگذاریم و به بعد موکول کنیم تا زمانی که بچه ها خواب هستند یا بیرون درحال بازی کردن هستند. انصاف نیست که آنها ببینند پدر و مادرشان جلوی فرزندانشان با هم دعوا می کنند درحالیکه کمکی از آنها بر نمی آید. بچه ها هرگز نباید در موقعیتی باشند که یکی از والدینشان را انتخاب کنند و از او طرفداری کنند. هیچ چیز بیشتر از این که پدر ومادر با همدیگر متحد نیستند، به بچه ها احساس ناامنی نمی دهد.
❤️💫❤️
🌱@haamiyanvelayat
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۲۹ تیر ۱۴۰۰
میلادی: Tuesday - 20 July 2021
قمری: الثلاثاء، 9 ذو الحجة 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (100 مرتبه)
🌱@haamiyanvelayat
💠ای معبود من... !
🍃و [ای] فرو فرستنده تورات، انجیل و زبور و فرقان!
🔹و فرو فرستنده کهیعص و طه و یس و قرآن حکیم!
🔹هنگامی که راه ها با همه وسعتی که دارند،
🔹مرا درمانده کنند و زمین با همه پهناوریش بر من تنگ گیرد،
تویی پناه من!...
📚فرازی از دعای عرفه از امام حسین علیه السلام
📎 #روز_عرفه
📎 #عرفه
🌱@haamiyanvelayat
فضیلت عجیب روز عرفه - حجت الاسلام عالی.mp3
4.93M
♨️فضیلت عجیب روز #عرفه
🎤حجت الاسلام #عالی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🌱@haamiyanvelayat
🔸 #یادداشت_تبلیغی
♻️روزی که توبه آدم (ع) قبول شد
✍️ شب عرفه جبرئیل مناجاتی را به حضرت آدم آموزش داد. مناجاتی که نقش بسزایی در قبول توبه او داشت. در روز عید قربان هم توبه حضرت آدم به برکت کلماتی خاص مورد پذیرش الهی قرار گرفت؛ آن دعا و آن کلمات چه بود؟
👈حضرت آدم (علیهالسلام) چهل روز از دوری بهشت گریه کرد. بعد از چهل روز جبرئیل نازل شد و به وی گفت: چرا گریه میکنی؟ حضرت آدم جواب داد:
🔹 چرا گريه نكنم، در حالي كه از جوار خداوند به اين دنيا فرود آمده ام؟ جبرئیل گفت: به درگاه خدا توبه كن و بسوي او بازگرد. حضرت پرسید: چگونه؟
🔸جبرئیل جواب داد: آدم برخیز. سپس حضرت آدم را در روز هشتم ذیالحجه به منی برد و شب را در آنجا ماند. وقتی ظهر روز عرفه رسید، به حضرت آدم دستور داد تا غسل کند. حضرت آدم چنین کرد و بعد از نماز عصر جبرئیل دعایی را به حضرت آدم آموزش داد. او نیز آن را خواند:
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/15421
🌱@haamiyanvelayat
🔹🗞🗞🔹
💢پرسش:
🔰چرا "روز عرفه" به این نام نامگذاری شد؟
✍️پاسخ:
✅روز نهم ماه ذی الحجه ، روز عرفه است و از اعیاد عظیمه است اگر چه به اسم عید نامیده نشده است و روزی است که حقتعالی بندگان خویش را به عبادت و طاعت خود خوانده و موائد جود و احسان خود را برای ایشان گسترانیده و شیطان در این روز خوار و حقیر و رانده تر و برای او خشمناک ترین اوقات خواهد بود.
🔸و روایت شده است که حضرت زین العابدین ـ ـ علیه السلام ـ شنید در روز عرفه صدای سائلی را که از مردم سئوال می نمود، فرمود به او وای بر تو آیا از غیر خدا سئوال می کنی، در این روز و حال آنکه امید می رود در این روز برای بچه های در شکم آنکه فضل خدا شامل آنها شده و سعید و خوشبخت شوند.
🔹از امام صادق ـ علیه السلام ـ در حدیثی نقل شده است که فرمود خداوند متعال جبرئیل را به سوی آدم فرستاد و گفت ای آدم توبه کننده از خطایش و صبر کننده بر بلایش، همانا خداوند مرا به سوی تو فرستاده تا بر تو مناسک چنانی را بیاموزم که به سبب آنها پاک می شوی پس از آن دست او را گرفت پس او را به بیت برد و خداوند بر وی ابری فرو فرستاد و به محل بیت سایه انداخت و ادامه حدیث تا آنجا که فرمود سپس او را به عرفات برد و او را آنجا نگهداشت و به او گفت آنگاه که آفتاب غروب کرد هفت مرتبه به گناهت اقرار کن و هفت مرتبه از خدا آمرزش و توبه بخواه پس آدم چنین کرد و از این جهت عرفه نامیده شد برای اینکه آدم به گناهانش اعتراف کرد و برای فرزندانش سنت شد آنجا به گناهانشان اقرار می کنند همان طور که آدم اعتراف کرد.
📎 #تاریخی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🌱@haamiyanvelayat
☀️ امروز:
شمسی: پنجشنبه - ۳۱ تیر ۱۴۰۰
میلادی: Thursday - 22 July 2021
قمری: الخميس، 11 ذو الحجة 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علي العسكري عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- لا اِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین (100 مرتبه)
🌱@haamiyanvelayat
✍️امام باقر عليه السلام :
💠مؤمنان، داراى درجات اند. بعضى از آنان ، يك درجه دارند ؛ بعضى دو درجه ، بعضى سه درجه، بعضى چهار درجه ، بعضى پنج درجه، بعضى شش درجه ، و بعضى هفت درجه.
👈بنابراین، اگر خواسته باشی بر آن که یک درجه دارد، دو درجه بار کنی، تاب نمیآورد.
📚کافی ج2 ص45
🌱@haamiyanvelayat
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - عوامل ترفیع و رشد.mp3
1.12M
♨️عوامل ترفیع و رشد
🎤حجت الاسلام #رفیعی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🌱@haamiyanvelayat