🔻پشتصحنۀ طرح وفاق ملّی
🖊مهدی جمشیدی
۱. روشن است که آقای پزشکیان با ذهنیّتِ تهی از خلاقیّت و طرح و تدبیر به میدان انتخابات وارد شد و گفتارهای انتخاباتیاش، عامهپسند و غیرعالمانه بودند؛ همچنانکه اکنون نیز ایشان داشتۀ نظری و مفهومی ندارد و سخن نو و مبدعانه برای ایشان، در حد امر ممتنع است. چندی که گذشت، اصحاب اصلاحات به صحنه آمدند و کوشیدند از گوشهوکنار سخنان ایشان، یک معنا را برجسته سازند و متناسب با آن، مفهوم و اصطلاحی را از علوم انسانی برگیرند و آن را بر جایگاه نظریۀ دولت او بنشانند تا قدری از ابهام و خلاء و سرگردانی بکاهند. این اصطلاح، دولت وفاق ملّی بود. در واقع، این اصطلاح در متن مواجهات و کنشگریها متوّلد شد و پیشینی و طراحیشده نبود و این خود نشان میدهد که تدبیر و تقدیر، به تصادف و اتّفاق وانهاده شده است.
۲. این نظر در نسبت با مفهومی شکل گرفته که پیش از این صورتبندی شده بود: یکسانسازی و خالصسازی و حاکمیّت یکدست. ادعای نیروهای سکولار این بود که نظام به سوی حذف و طرد و انکار رفته و دیگریهای را از صحنۀ بازیِ سیاسی رانده و روند انتخابات نیز از رقابت، فاصله گرفته است. آنها با تکرار پُربسامد این تفسیر، توانستند ذهنیّتها را وادار به تسلیم در برابر خویش کنند و حس انفعال به وجود بیاورند. واقعیّت سیاسی، این بود که نیروهای اعتدال و اصلاحات در متن بازیِ سیاسیِ مبتنی بر رقابت جدّی و انتخاب مردم، از قدرت سیاسی دور افتادند و نظر مردم به سوی جریان مقابل آنها معطوف شد، اما این تغییر وزن اجتماعی و چرخش مردم، به پای حاکمیّت نوشته شد و از آن به عنوان خالصسازی یاد شد. این یعنی شکست اجتماعیشان را به صورتی معنا کردند که در این میان، حاکمیّت دچار شرمندگی و انفعال شود؛ چنانکه گویا حقی از آنها تضییع شده است.
۳. پشت مفهوم وفاق ملّی، این پیشفرض نهفته است که جامعۀ ایران، گرفتار پراکندگی و تضاد درونی شده و میان حاکمیّت و مردم نیز، فاصله و گسست رخ داده و این وضع به بحران رسیده و اینک باید برای علاج آن، دولت وفاق ملّی بنا کرد؛ به این معنی که باید همه را وارد بازی کرد و مطرودان و محذوفان را صاحب نقش نمود. برایناساس، چند شکاف اجتماعی در نظر گرفته شد: شکاف قومیّتی، شکاف سیاسی، شکاف مذهبی و شکاف جنسیّتی. در این طرح، اینگونه تصویرسازی شد که این شکافها در جامعۀ ایران، بسیار فعّال و خطرناک شدهاند و نظام در حال سقوط اجتماعی است و اگر زودتر دستی نجنباند، آشوب و عصیان دیگری از راه خواهد رسید. این در حالی بود که شکافهای یادشده، غیرفعّال بودند و جامعه، چنین حسی نداشت که این شکافها، آزاردهنده هستند، اما بازی روایتپردازیِ وارونه، کار خویش را کرد و ذهنیّت جامعه، دستخوش تغییر شد. به بیان دیگر، روایت توانست حس محرومیّت را در جامعه ایجاد کند و جامعه، حس واقعی و روزمرّۀ خویش را کنار بگذارد و تسلیم روایتهای روشنفکرمآبانه و سکولار شود. نیروهای پیشرانِ داستانِ روایت، قادرند چنین تأثیری بر جامعه بگذارند و به این واسطه، بسیج اجتماعی ایجاد کنند. جامعه نیز طوطیوار و رعیّتمآب، تمکین میکند و تفکّر مستقل را به کناری میاندازد. سیاست، اینچنین برده و بندۀ روایت شده و جامعه نیز در این حد، مغلوب و مسحور خواصی شده است که فن روایت را میدانند و دست تصرّف به سوی واقعیّت دراز میکنند.
۴. اتّفاقی که اکنون در عمل رخ داده است، بهصحنهآوردن نیروهایی است که منتقد حاکمیّت بودهاند و مخالفت خویش را نیز از جمله در ماجرای اغتشاشات اخیر، نشان دادهاند. وفاق ملّی، اینگونه ترجمه شده است که باید دیگریِ حاکمیّت، میداندار و مدّعی شود و به عرصۀ سیاستِ رسمی، پا بگذارد. در واقع، آنچه که رخ داده است، نه وفاق است و نه ملّی. وفاق نیست، چون نیروهای سیاسیِ زاویهدار، از جنس گفتمان انقلاب نیستند که وفاق با آنها معنا داشته باشد، بلکه اینان نیروهایی هستند متمایل به لیبرالیسمِ مذهبی که میخواهند در برابر نظریۀ نظام انقلابی بایستند و نظام را از انقلاب، تهی سازند. وفاق با اینان، بهحتم عملگرایانه و بیسرانجام است و نه فکری و هویّتی. مسأله، سفرۀ قدرت سیاسی است که باید اینان نیز بر سر آن بنشینند و از آن لقمههای چربوشیرین برگیرند. همچنین این وفاق، ملّی نیز نیست؛ چون از واقعیّتهای جامعه حکایت نمیکند و فقط منافع پارهای از نیروهای سیاسیِ دگراندیش و مسألهدار را دربرمیگیرد. پس غرض، بازیابی یک لایۀ سیاسی در قدرت رسمی است؛ لایهای که دیروز برای تحریک جامعه در برابر نظام، فتنهانگیزی کرد و امروز که طمع مقام و منزلت دارد، از وفاق سخن میگوید.
🇮🇷@hadian_alborz🇵🇸
هادیان البرز
🔻پشتصحنۀ طرح وفاق ملّی 🖊مهدی جمشیدی ۱. روشن است که آقای پزشکیان با ذهنیّتِ تهی از خلاقیّت و طرح و
6.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
«یک عدّهای یاد گرفتهاند تعبیرات «آشتی ملّی، آشتی ملّی» [را گفتن]؛ این حرفها به نظر من معنی ندارد؛ مردم مجتمعند، با هم متّحدند؛ آنجایی که پای اسلام در میان است، پای ایران در میان است، پای استقلال در میان است، پای ایستادگی در مقابل دشمن در میان است، مردم با همهی وجودشان ایستادهاند. ممکن است در فلان مسئلهی سیاسی دو نفر با هم اختلاف نظر داشته باشند [امّا] تأثیری نمیگذارد. چرا میگویید آشتی؟ مگر قهرند که بیایند با هم آشتی کنند؟» ۱۳۹۵/۱۱/۲۷ بنابراین «سر چیزهای جزئی تنازع نباید انجام بگیرد. البتّه اختلاف نظر هست. در این اختلاف نظرها مباحثه خوب است، مناظره خوب است امّا منازعه خوب نیست... دشمنی کردن خوب نیست، دهان را به حرف ناشایست آلودن خوب نیست.» ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
🇮🇷@hadian_alborz🇵🇸
🏴درس امام رضا(ع) به همه مبارزان
■ درس امام رضا علیهالسلام به همه ما این است که ای مسلمان! از مبارزه خسته نشو، نخواب چون دشمن همیشه بیدار است و در شکل های مختلف و در لباس ها و نقاب های گوناگون و با آرایش های رنگارنگ ظاهر میشود؛ چشم تیزی داشته باشید ، دشمن را بشناسید و راه مبارزه با دشمن را بلد بشوید و مثل علی بن موسی الرضا از اول تا آخر مبارزه را ادامه بدهید.
• حضرت امام خامنهای / ۳ آذرماه ۶۳
🇮🇷@hadian_alborz🇵🇸
5.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خداوند شهید رئیسی را رحمت کند که در زمان ریاست جمهوریاش مسائل کشور را نه به برجام و نه به fatf و نه به خیلی از چیزهایی که مدیریتش به دست خودمان نبود گره نزد طوری که دیگر مردم این ادبیات سخیف وابستگی به غرب را فراموش کردهبودند.
حالا ظریفالدوله تا میتواند این گفتمان غربگرا و دوقطبیسازی ها را با دور تند برای مردم بازخوانی میکند و برای احیای آن تا میتواند از امنیت و روان مردم خرج میکند.
🇮🇷@hadian_alborz🇵🇸
⬇️
🔥 معنای منافق 🔥
🌷لحظه ای به گفتار و رفتارهای خودمان بیاندیشیم... 🌷
📝 #در_مکتب_امام
🇮🇷@hadian_alborz🇵🇸
💐برشی از مناظره امام رضا و جاثلیق
🔹 ویراست و توئیت حجتالاسلام الاسلام راجی به مناسبت شهادت حضرت #امام_رضا علیهالسلام
📚 متن کامل مناظره در اینجا
🍀از کانال اندیشکده راهبردی سعداء
🆔 @soada_ir
🇮🇷@hadian_alborz🇵🇸
8.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حتما ببینید . . .
🌸خیلی وقتا اگه اثر و ثواب کار خوب رو بدونیم نسبت به انجامش حریص تر میشیم... 🌸
🍃التماس دعا 🍃
🇮🇷@hadian_alborz🇵🇸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 اولین فیلم رنگی از حرم امام رضا(ع) در سال 1318 رو دیدی؟!
🌺جانم رضا... 🌺
🔹 ٢مرداد سال ١٣١٨، یک گردشگر سوئیسی به نام الامایارد از میان آتش جنگ جهانی دوم به همراه دوستش با یک ماشین سواری از راه افغانستان خودش را به ایران رسانده و با دوربینی که زیر لباسش پنهان کرده اولین فیلم رنگی از حرم امام رضا (ع) را ثبت کرده است.
🍀ازکانال اخبار 20:20
🇮🇷@hadian_alborz🇵🇸
.
💢 سود خالص شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سال گذشته اعلام شد:
۱۲۲ هزار میلیارد تومان!!!
برای اینکه این عدد کمی ملموس باشه، خوبه بدونید بودجه کل وزارت علوم مملکت امسال ۷۷ هزار میلیارد تومن و کل بودجه فرهنگی امسال کشور ۲۱ هزار میلیارد تومان هست!
این شرکت، مثل بقیه شرکتهای دلاردار و دلاری فروش، هم جزو صادرکنندگان اصلی کشور هست و هم محصولاتش رو به ملت مظلوم ما به قیمت جهانی میفروشه.
یعنی چی؟
طبق گفته مدیرعامل فولاد مبارکه، این شرکت در سال ۱۴۰۲ حدود ۷۰۰ میلیون دلار فولاد صادر کرده. این شرکتها، دلارشون رو میارن توی سامانه نیما که به واردکنندهها بفروشن.
اسفند سال ۱۴۰۱، قیمت دلار توی سامانه نیما، ۲۸ هزار تومن بوده. یعنی سال ۱۴۰۱ هم اگر ۷۰۰ میلیون دلار صادرات داشته، دلارهاش رو توی نیما با دلار ۲۸ هزارتومن یعنی حدود ۱۹ هزار میلیارد تومن فروخته!
اما اسفند ۱۴۰۲ قیمت دلار توی نیما رسید به ۴۰ هزار تومن و ۷۰۰ میلیون دلار رو ضرب کنید به ۴۰ هزار تومن.
اما این آخر قصه نیست. این شرکتها، محصولاتشون رو به داخل هم به قیمت جهانی میفروشن.
یعنی فولاد مبارکه، مثلا تیرآهن بخواد بفروشه، قیمت جهانی آهن که به دلار محاسبه میشه رو درمیاره بعد ضربدر قیمت دلار داخل میکنه و به مردم ایران میفروشه!
اینجاست که نرخ دلار هرچی بره بالا، این شرکتها بیشتر سود میکنن....
فرض کنید قیمت جهانی هر تن آهن ۷۵۰ دلار هست. اگر نرخ دلار ۲۸ هزار تومان باشه، فولاد مبارکه هر تن آهن رو به داخل کشور ۲۱ میلیون تومن میفروشه. اما اگر دلار ۶۰ هزار تومن بشه، همین یک تن آهن رو به داخل ۴۵ میلیون تومن میفروشه.
یعنی چی؟
یعنی هرچی نرخ دلار بره بالا، این شرکتهای دلار دار، هم با افزایش قیمت دلار سود بیشتر میکنن و هم با دلار گرونتر به مردم میفروشن.
خلاصه اینکه ذره ذره که از سفره ۸۵ میلیون ایرانی که با گرانیها کم میشه، اینجا جمع میشود عزیزان!
سوال اینه که چرا این شرکتها که صاحب دلار هستن باید قیمت دلار رو تعیین کن؟
چرا باید آهن ایرانی به ملت ایران به قیمت جهانی و با نرخ دلار فروخته بشه؟ اقتصاد ایران و معیشت مردم چه خیری از این گرون کردن دلار و فروش دلاری به داخل دیده؟
اما راهکارچیه؟
۱- باید نرخ ارز توسط دولت تعیین بشه.
همه صادرکنندگان کشور باید ارزشون رو بیارن با یک قیمت مشخص بفروشن به بانک مرکزی. بانک مرکزی هم به همون نرخ، ارز رو بفروشه به واردکنندگان.
نکته مهم هم اینجاست که اولا بابت هرچیزی نباید ارز بدن (مثلا بابت واردات خاک زیر پای گربه یا دسته بیل ارز داده نشه!).
ثانیا نظارت بشه کالاهای وارداتی با همان قیمت ارز که بانک مرکزی فروخته به دست مصرف کننده برسه. تو این دنیای فناوری اطلاعات، نظارت بر این چیزها هیچ کاری نداره.
۲- مگه ملت ایران به دلار حقوق میگیرن که خرجشون به دلار شده؟
نفت و گاز و فلزات و محصولات پتروشیمی و پالایشی و معدنی که مواد اولیه تولید هستن، باید به ریال قیمتگذاری بشه برای فروش به داخل.
اینم فرمول داره!
این شرکتها یه هزینههایی دارن، یه درصد معقولی هم باید سود بگیرن. قیمت نهایی اینجوری درمیاد.
خلاصه اینکه از عدم آگاهی مردم این اتفاقات داره رقم میخوره!
#گفتمان_اقتصاد
#نخبگان
#مطالبه
🇮🇷@hadian_alborz🇵🇸
🔴 یک سوال ساده:
چگونه میشود اسرائیلی که ۱۵ هزار کودک فلسطینی رو سلاخی و قطعه قطعه کرده حاضر میشه به خاطر ابتلای یک کودک به فلج اطفال، با یک هفته آتش بس در غزه موافقت کند تا تمامی کودکان فلسطینی در غزه قطره فلج اطفال را توسط کارکنان سازمان بهداشت جهانی بخورند؟!
🇮🇷@hadian_alborz🇵🇸