💢راهی باید ساخت
🔹سفر رئیسجمهور کشورمان به چین که دهمین سفر خارجی وی در 18 ماه اخیر از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم با محوریت دادن به سیاست همسایگی و توازنبخشی در سیاست خارجی بشمار میآید، از منظرها و زوایای مختلفی قابل بررسی است؛ اول اینکه، این سفر با بازتابها و واکنشهای سیاسی و رسانهای گوناگونی در دنیا به ویژه در رسانههای غربی مواجه شد و تحلیلهای زیادی در پی داشت.
🔸این موضوع در وهله اول حکایت از اهمیت این سفر و البته نگرانی غربیها و صهیونیستها از آینده این روابط راهبردی دارد؛ گویی از چیزی نگرانند و این بیم و هراس را میشود در تحلیلهایشان ملاحظه کرد. دوم اینکه، بررسی دستاوردهای زیاد این سفر بود که در دستور کار خیلی از رسانهها اعم از بیرونی و داخلی قرار گرفت که میشود دو خط عمده را در بازتاب دادن این پیامدها و رهاوردهای سفر از هم تفکیک کرد:
🔻1ـ نگاه ناامیدانه و بدبینانه به آثار و دستاوردهای سفر حجتالاسلام والمسلمین رئیسی به چین است. این خط را همان کشورهایی در پیش گرفتهاند که همه راهها را به روی جمهوری اسلامی بستهاند و حتی در اوج بیماری کرونا و نیازمندی کودکان معصوم مبتلا به بیماری پوستی پروانهای دارو را نیز تحریم کردند و اجازه ندادند نیاز آنها تأمین شود. این روند تحریمها به قدری ظالمانه و خارج از قواعد انسانی است که گاهی خود آمریکاییها به آن اعتراض میکنند. دنبالهروی از رویکرد این کشورها با نگاه مأیوسساز را در داخل هم از سوی برخی از رسانهها و جریانهای سیاسی شاهد هستیم. مذاکره و سازش با غرب به هر قیمتی از منظر اینها تنها راه حل وضعیت ایران امروز است؛ خطی که ما حدود 15 سال است با آن آشنا هستیم و با وجود آزمودن این راه در زمان تصدی دولت از سوی جریان اصلاحات و اعتدال، به تعبیر برخی از مدیران خود این دولتها، «هیچ» دستاوردی هم نداشت اما اصرار بر این تجربه شکست خورده خود محل تأمل جدی است. به نظر میرسد این جریان متمایل به غرب با وجود «راه طی شده» انقلاب اسلامی که امروز شاهد برگزاری جشن 44 سالگی آن با این استقبال چشمگیر هستیم، هنوز هم راهی غیر از وابستگی را یا بلد نیستند، یا خوداتکایی برایشان اعتبار ندارد و یا نان و نامشان در پیمودن راه فرنگستان است؛ همان سرنوشتی که روشنفکران این طیف هم سرانجام میروند.
🔻2ـ نگاه مثبت و امیدآفرین به آینده در پرتو تحرکاتی از قبیل این سفرها را میشود به موازات خط سلبی مورد اشاره مشاهده کرد. معتقدین این رویکرد، از آنجایی که انقلاب را پویا و بالنده و زنده میدانند، معتقدند یا باید راهی برای سامان امور کشف کرد یا باید ساخت. یعنی بنبست در منظومه فکری انقلابیون به تبعیت از امامین انقلاب راهی ندارد. ایران طرفی نبود که مذاکره و مراوده با غرب را پایان داده است بلکه آنها هستند که این راه را برای اعمال فشار برگزیدهاند و ایران اسلامی راهی جزء ایستادگی و پیشرفت ندارد.
#حرفروز
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
🇮🇷
📝 سخنگوی سازمان انرژی اتمی: تاکنون غنیسازی بالای ۶۰ درصد نداشتهایم
❄️🌹❄️
🔻بلومبرگ امشب مدعی شد که بازرسان آژانس هفته پیش در ایران اورانیوم با غنای ۸۴ درصد را شناسایی کردهاند. کمالوندی در واکنش به این ادعا به فارس گفته: مطالب منتشر شده در بلومبرگ با هدف سیاهنمایی و تحریف حقایق صورت گرفته است. وجود ذره یا ذرات اورانیوم بالاتر از ۶۰ درصد در فرآیند غنیسازی به معنی غنیسازیِ بالای ۶۰ درصد نیست.
🔹این موضوع در روند غنیسازی بسیار طبیعی است که حتی میتواند با کاهش خوراک آبشارهای سانتریفیوژ در یک لحظه به وجود بیاید. بخش دارای اهمیت، محصول تولیدی نهایی است که درمورد آن هم ایران تاکنون غنیسازی بالای ۶۰ درصد نکرده است.
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
#اخبار کوتاه
🔰باران بومی
گروهی از فناوران ایرانی در یک شرکت دانشبنیان موفق شدهاند ایستگاههای زمینی بارورسازی ابرها را طراحی و تولید کنند که بدون هزینههای انجام عملیات هوایی، میزان بارش جوی را بین ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش میدهد و به زودی در ارتفاعات بیرجند به صورت آزمایشی نصب خواهد شد. بر اساس گزارشهای کلی، بارورسازی ابرها موجب افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی باران میشود تا ۷۰ درصد هم گزارش شده است؛ ولی بین ۱۰ تا ۲۰ درصد عادی است.
🔰علت رهاشدگی بازار
دکتر محمد جلیلی، تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: خیلی از متغیرهای بنیادین مانند: فروش نفت و صادرات غیر نفتی افزایش پیدا کرده و حتی نهادهای بینالمللی مثل بانک جهانی به آن اذعان کردهاند. اما دلار در بازار غیررسمی روند افزایش دارد! چرا؟ اتفاقات اخیر در بازار ارز ناشی از جو روانی است؛ مدیریت افکار عمومی مهم است. شما وقتی نتوانید افکار عمومی را درباره یک موضوعی قانع کنید، بازار از دستت رها میشود.
🔰سیاست یک بام و دو هوای فرانسه
مکرون بعد از دیدار با مسیح علینژاد در کنفرانس مونیخ گفت: من یک ثانیه به تغییر رژیم اعتقاد ندارم و وقتی میشنوم که بسیاری از مردم خواستار تغییر رژیم هستند، از آنها میپرسم: برای کدام تغییر؟ نفر بعدی کیست؟ رهبر شما کیست؟ از نظر تاریخی، تغییر رژیم در سایر کشورها نتوانسته درگیریها را حل کند و «یک شکست کامل» بوده است.
🔰۱۶۰ میلیارد یورو هزینه جنگ اوکراین برای آلمان
رئیس اتاق صنعت و بازرگانی آلمان اعلام کرد که جنگ اوکراین برای برلین تا پایان امسال ۱۶۰ میلیارد یورو (۱۷۱ میلیارد دلار) هزینه خواهد داشت. این میزان معادل ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی آلمان خواهد بود. این یعنی سرانه تولید ناخالص داخلی بزرگترین اقتصاد اروپا ۲ هزار یورو کمتر از گذشته خواهد شد.
🔰چین هم اینها را میشناخت
یحیی آلاسحاق وزیر اسبق بازرگانی گفت: دولت قبل دستیابی به منافع ملی را فقط در توافق با غرب میدانست و اعتقادی به روابط چین نداشت، البته چینیها هم متوجه شده بودند روحانی و همکارانش به غرب معتقدند. قرارداد چین با عربستان هیچ تأثیر منفی روی قرارداد ۲۵ ساله با ایران نمیگذارد.
🔰روابط با روسیه روی ریل تسهیل
رستم ژیگانشین، رایزن بازرگانی روسیه در ایران گفت: موافقتنامه بانکی اخیر که بین ایران و روسیه امضا شد، به زودی باعث رشد تجارت بین دو کشور خواهد شد. مشکلاتی که روابط بانکی در سالهای اخیر داشت، جلوی رشد تجارت بین دو کشور را گرفته بود، حالا این مشکلات برطرف شده است.
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
💢مشوقهای غیر تأثیرگذار
🔹براساس آمارهای سازمان ثبت احوال کشور، در ۱۰ماهه امسال ۸۹۳ هزار و ۷۸۶ نفر در کشور به دنیا آمدهاند که نسبت به تولد ۹۳۷ هزار و ۷۴۹ نفر در ۱۰ ماهه سال گذشته کاهش ۴۴ هزار نفری (حدود 7/4 درصد کاهش) را نشان میدهد.
🔸با توجه به اینکه آمارهای تفکیکی ۱۰ ماهه سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ در دسترس نیست، مقایسه آمار متولدین ۹ ماهه سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱ نشان میدهد تعداد متولدین سال جاری کمترین تعداد فرزندآوری از سال ۱۳۹۰ تاکنون بوده است.
🔹قابل ذکر است کاهش فرزندآوری طی سال جاری در حالی است که ۵۰ درصد از تخصیص خودروی کشور از طریق قرعیکشی به طرح جوانی جمعیت داده میشود. همچنین تسهیلات قرضالحسنه نیز برای فرزندآوری در نظر گرفته شده است.
🔸کارشناسان اقتصادی معتقدند صرف اعطای خودرو و وام نمیتواند مردم را به فرزندآوری تشویق کند. بخشی از علل کاهش زاد و ولد در کشور ریشه فرهنگی و سبک زندگی و بخشی عامل اقتصادی دارد که باید با کار کارشناسی برای آن برنامهریزی نمود.
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ گوشهای از صدور انقلاب به نیجریه که
برای نابودی اسرائیل همین تعداد سربازان #امام_خامنه_ای کفایت میکنه.
گوشه ای از صدور انقلاب که دشمن از آن وحشت دارد.
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
💢 تحریم ۳۲ فرد و ۲ نهاد ایرانی توسط اتحادیه اروپا در پنجمین بسته تحریمی علیه مردم ایران
🔹در بسته تحریمی جدید به منظور حمایت از اغتشاشات اخیر، دو نهاد و ۳۲ شخصیت ایرانی، از جمله وزرای فرهنگ و آموزش و پرورش، مقامات اطلاعاتی و نمایندگان مجلس تحریم شدهاند.
اسامی اشخاص تحریم شده:
🔹محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
🔹یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش
🔹ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی
🔹احمد نادری، نماینده مجلس شورای اسلامی
🔹زهره الهیان، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی
🔹احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی
🔹سید کاظم دلخوش اباتری، سخنگوی کمیسیون قضائی مجلس شورای اسلامی
🔹حسین جلالی، نماینده مجلس شورای اسلامی
🔹سید نظامالدین موسوی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی
🔹حبیبالله جاننثاری، معاون تربیت و آموزش فراجا
🔹حسن بابایی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک و از مقامهای قوه قضائیه
🔹حجتالاسلام حسین حسینی، رئیس کل دادگستری استان کردستان
🔹حجتالاسلام علی مصطفوینیا، رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان
🔹حسین فاضلی هریکندی رییس کل دادگستری استان البرز
🔹صغری خدادادی، مدیر ندامتگاه زنان
🔹حیدر پسندیده، رئیس زندان مرکزی و کانون اصلاح و تربیت سنندج
🔹علی فدوی، جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
🔹رمضان شریف، سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
🔹فتحالله جمیری، فرمانده حفاظت اطلاعاتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
🇮🇷
📝 وقتی سردبیر ناخواسته دلیل توقیف روزنامه را آشکار میکند!
❄️🌹❄️
🔻دیروز روزنامه سازندگی به دلیل اصرار بر تخلف در درج محتوای خلاف واقع و تشویش اذهان عمومی طی ماههای گذشته، توقیف شد.
🔸سردبیر روزنامه سازندگی در واکنش این اتفاق مدعی شد عصبانیت رییسجمهور و هیات دولت از تیتر روز گذشته این روزنامه علت توقیف است و گفت: من نمیدانم چقدر این حرف رئیسجمهور که گفتند «عصبانی شدن و دستور توقیف دادن» صحت دارد!
🔹حال سوالی که مطرح میشود این است که چه زمانی و کجا چنین سخنی توسط رئیسجمهور بیان شده است؟ سردبیر سازندگی ابتدا مطلبی را بیان میکند، در ادامه با اما و اگر شاید و نمیدانم از خود سلب مسئولیت میکند! خب اگر وی یقین به صحت این مطلب ندارد، چرا بیان میکند؟
🔺با این حرف سردبیر «سازندگی» هر عاقلی دلیل توقیف این روزنامه را متوجه میشود؛ اول ادعا را تیتر میکند و بعد گزارش مینوسید، در آخر هم میگوید نمیدانیم راست گفتهایم یا دروغ!
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
🇮🇷
📝 واکنش دبیر شورای اطلاع رسانی دولت به ادعای سردبیر روزنامه سازندگی: انتساب توقیف روزنامه به رئیسجمهور از اساس کذب است
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
🇮🇷
🖼 قضاوت زمان
❄️🌹❄️
✅ ۶ دروغ بزرگ رسانههای ضدایرانی در اغتشاشات اخیر، که گذشت زمان حقیقت آنها را روشن کرد.
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
🇮🇷
📝 عقب نشینی️ آلمان از اقدام علیه سپاه پاسداران
❄️🌹❄️
🔻وزیر امور خارجه آلمان:
🔹کارشناسان این کشور هیچ دلیل حقوقی برای قرار دادن سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی پیدا نکردهاند.
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
✴️برای کنترل نرخ دلار سه راه کار وجود دارد:
1⃣اول: مذاکره برای رفع تحریم. در این صورت آیا طرف غربی حاضر به رفع موثر تحریم ها می باشد یا خیر؟ مابه ازای رفع تحریم ها چه چیزی می خواهد؟ رفع تحریم ها،می تواند نشتی سیستم را هم جبران کند یا خیر؟ جواب روشن است!
2⃣دوم: دسترسی به کانال های فردایی نرخ دلار در بازار آزاد و حذف آنها. با توجه به حضور آنها در بستر تلگرام چنین چیزی ممکن نیست. بستن کامل اینترنت هم ظاهرا شدنی نیست.
3⃣سوم: تغییر نظام ارزی کشور از چند نرخی شناور به تک نرخی کنترل شده....
🔺نظام ارزی چند نرخی شناور که در ایران شاهد آن هستیم، در شرایط
۱_تحریم
۲_ ضعف شبکه تسویه
۳_ خلاء نظارت و کنترل
۴_ریسک پایین و بازدهی بیشتر بخش نامولد اقتصاد نسبت به بخش مولد،
کارآمدی لازم را نداشته و منجر به فساد و کاهش ارزش پول ملی می شود . از این جهت تصمیم اخیر دولت، مبنی بر تک نرخی کردن نظام ارزی در نرخ نیما ، به شرطی که الزامات آن رعایت شود، تصمیم درستی بود؛ اما برای اینکه هدف سیاست گذار تحقق یابد، باید همه عوامل افزایش نرخ ارز آزاد کنترل شوند. اگر یک عامل از بین برود ولی عوامل دیگر همچنان باقی باشند، در این صورت سیاستگذار نمی تواند شاهد اثربخشی کامل تصمیماتش باشد.
🔺اقدام فعلی دولت به نوعی در راستای تثبیت نرخ ارز و رسمیت زدایی از بازار آزاد است و برای اثربخشی کامل نیازمند اقدامات دیگری نیز می باشد.
برای مثال باید در یک چارچوب دقیق و نظامند و در یک دوره زمانی محدود همه اقلام بازار غیر رسمی ارز از بازار نیما تامین شوند، بازار توافقی متوقف گردد، قانون پیمان سپاری ارز به دقت اجرا گردد، معاملات دستی ارزی جرم انگاری شود و ... تا از بازار آزاد ارز، مشروعیت زدایی شود.
🔺فراموش نکنیم افزایش نرخ ارز به معنای کاهش ارزش ریال است. و وزنی از کاهش ارزش ریال متأثر از سیاست های پولی و مالی می باشد. لذا تحقق هدف دولت در تثبیت نرخ ارز در صورتی که شاهد رشد پایه پولی و نقدینگی، منفی بودن ترازنامه بانکها و کسری بودجه باشیم، امکان پذیر نیست.
🔺موضوع بعدی ، تشکیل شبکه تسویه موثر در تجارت خارجی است که باید راهی برای ورود و خروج ارز به کشور یافت و جریان ارز را حفظ کرد و البته با برنامه ریزی بلند مدت باید به سمت پیمان های پولی دوجانبه رفت و درصدی از اقتصاد را دلار زدایی نمود.
#علی_محمدی ( کارشناس ارشد مسائل اقتصادی)
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
💢دو راهی اصلاحطلبان
🔹این روزها و پس از اغتشاشات اخیر بحث پیرامون چگونه کنشگری اصلاحطلبان شدت یافته است. طیف اول در تلاش برای بازی در میدان رقابت انتخاباتی هستند که سال آینده برگزار خواهد شد. آنان به بازگشت به قدرت میاندیشند و این راه را راهبرد مناسب برای شرایط موجود میدانند. در میان آنان میتوان از جریان نزدیک به رئیسجمهور سابق یاد کرد که هم اعتقاد به اصلاحات قانونی دارند و هم قدم فرا نهاده و از کسب صندلی قدرت سخن میگویند.
🔸طیف دیگر چندان آمادگی لازم برای حضور در انتخابات ندارند و حضور آن را بدون تحولی اساسی در حکمرانی ممکن نمیدانند. آنان البته همچنان تلاش دارند تا خود را در درون نظام تعریف کنند، به همین خاطر است که از اصلاحات بنیادین در کشور و تلاش برای تحقق تمام و کمال قانون اساسی موجود سخن میراند و عمل به قانون را راهگشا میدانند.
🔹دسته سومی آنهایی هستند که سرانجام از اصلاحطلبی عبور کرده و در میانه براندازان قرار گرفتهاند. این دسته از این جریان امروز به طور رسمی از کنار گذاشتن قانون اساسی جدید سخن میگویند و پیشنهاد تدوین قانون اساسی جدید میدهند! در رأس این جریان میرحسین موسوی قرار دارد که سیزده سال پیش در فتنهای که به بهانه دورغین تقلب در انتخابات به راه انداخت، از اجرای کامل قانون اساسی سخن میگفت، اما امروز تحت تأثیر مشاورینش، از عبور از قانون اساسی و به نوعی براندازی جمهوری اسلامی سخن میگوید. قابل تأمل آنکه حتی این موضوعگیری براندارانه چندان هم با استقبال ضدانقلاب اعم از سلطنتطلبان و منافقین و... قرار نگرفته است و با هجمهها و توهینهای فراوانی مواجه گردیده است.
🔸این اختلافات در حالی است که اردوگاه آشفته اصلاحطلبان در طول سالهای اخیر به شدت آسیبپذیر بوده و مرجعی برای ایجاد انسجام و گریز از واگرایی وجود ندارد و فصلالخطابی امثال خاتمی نیز از بین رفته است! مرزهای بیدروپیکر این اردوگاه با اپوزیسیون و براندازان نیز موجب شده کسانی در این اردوگاه مدعی گردند که قدر مشترکی با طیفهای دیگر ندارند!
🔹اصلاحطلبان روزگاری خود را خط امام معرفی میکردند و هنوز هم به ظاهر در در دهه فجر برای بیعت با امام در حرم مطهر ایشان جمع میآیند. اما اگر قرار باشد هویت جریان اصلاحطلبی همچنان باقی بماند، باید تکلیف خود را با رادیکالها مشخص نمایند و مطالباتشان را در چارچوب قانون اساسی مدنظر امام دنبال کنند وگرنه خواسته یا ناخواسته از دایره جریانهای صاحب صلاحیت حذف خواهند گردید.
✍🏻مهدی سعیدی
#حرفروز
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1