ره توشه. نامه هاي عرفاني.pdf
1.24M
↙️پیشنهاد دانلود
🌸ویژه برای ماه مبارک رمضان...نفس مسیحایی امام را تجربه کنید
🔸پنج نامه عرفانی امام خمینی(ره)
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺eitaa.com/hadiqotbi
🔺sapp.ir/hadiqotbi
✳️پیشنهاد مطالعه ویژه ایام ماه مبارک رمضان
🔰برنامه عبادی شبانه
🔺برگرفته از آیات، روایات و دستور العمل بزرگان
☎️خرید و ارسال:
09192522326
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺eitaa.com/hadiqotbi
🔺sapp.ir/hadiqotbi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
👈 سخننگاشت | دعای ۲۰ صحیفه سجادیه را بیشتر بخوانید
💢 در قیامت از کارهایی که نکردیم نیز سؤال میکنند
🔻 رهبر انقلاب: در دعای مکارم الاخلاق این جمله هست «وَ استَعمِلنِي بِمَا تَسأَلُنِي غَداً عَنهُ» که دعای بیستم #صحیفه_سجادیه است، دعای بسیار خوبی است و من توصیه میکنم دوستان بیشتر بخوانید این دعا را. فردا در قیامت یقهی ما را میگیرند که چرا فلان کار را نکردی.
🔺️ بعضی از کارها را که نباید بکنیم، میکنیم، خب این را همه میدانیم. بعضی از کارها را باید بکنیم، توجه نمیکنیم، غفلت میکنیم، تنبلی میکنیم، ملاحظهی این و آن را میکنیم، آن کارها را انجام نمیدهیم؛ از ما سؤال میکنند. ۱۳۹۸/۰۲/۲۴
💻 @Khamenei_ir
✳️ما معتادیم...
🔺افتادگان در جوی های خیابان و یا احیانا داخل کارتون و گوشه خرابه و پارکها، که گاهی و بیگاه چرت های چکشی می زنند، و یک دستشان سیگار است و... البته معتادند، اما نه فقط آنها.
همه کسانی که بی اراده و بی اختیار دست به کاری می زنند نیز معتادند. یعنی عادتی اند. به قول خودشان نمی توانند ترک کنند. حتی اگر آن عادت، یک کار خوب و حتی عبادت باشد.(1) عادتی خیرات می کنیم، عادتی چادر می پوشیم، ذکر می گوییم، روضه، نماز و... عادتی شدیم که به جایی نرسیدیم و اعمالمان بی اثر شده است.
🔺کار عادتی و مورچه وار و ماشینی را مربیان بزرگ تقبیح کرده اند و گفته اند: والدین نباید بچه ها را به کاری خوب یا بد عادت دهند چون عادت، با اراده و هوشیاری ناسازگار است. وگرنه تربیت بدون ایجاد آگاهی و اراده، برای حیوانات و جوامع بی اراده به کار می رود. که گفته اند: «ارزش اعمال به نیت آنهاست».(2) و هر اندازه عملی ماشینی می شود، به همان نسبت از دایره آگاهی خارج می گردد.
حضرتش در ترک عادت پرستی فرمود: «غلبه بر عادت از برترین عبادتهاست».(3) به همین دلیل هم علمای اخلاق در دستورات خود، بر ملکه شدن فضایل تاکید دارند؛ نه عادتی شدن آنها:
عبادت می کنی بگذر زعادت
نگردد جمع عادت با عبادت
📚پی نوشت ها:
1. امام صادق(ع): «به طول دادن رکوع و سجود کسی نگاه نکنید؛ زیرا شاید این چیزی باشد که به آن عادت کرده است که اگر ترکش کند، وحشت می کند.» الکافی، ج2، ص105.
2. پیامبر اکرم(ص): «إِنَّمَا الْأَعْمَالُ بِالنِّیَّات»، وسائل الشیعه، ج1، ص48.
3. «أفضل العبادة غلبة العاده»؛ غرر الحکم، ص 199، ح3947.
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺eitaa.com/hadiqotbi
🔺sapp.ir/hadiqotbi
🔺instagram.com/hadi_qotbi
✳️گزیده سخنرانی
↙️بهترین عمل شبهای قدر -۱
🔺فلسفه شب قدر این است که انسان خودش و رابطه با خدا را بشناسد و تقدیرات یکساله در اینشب، بسته به اهتمام بنده دارد. یعنی هر چه گداتر و نیازمندتر باشد، عنایت الهی و برخورداری از مواهب الهی بیشتر است.
🔺نکته مهم در ارتباط با خد و فلسفه دعا این است که انسان نیاز خود را احساس کند و به آن واقف شود. اگر ایمان به فقر ذاتی خود نداشته باشد، اصلا دعا محقق نشده است. توجه به نیازمندی های انسان از اول تا به اخر، همچنین مادی و معنوی، دنیوی و اخروی، می تواند این حس را بهتر ایجاد کند. از نور و آب و اکسیژن و زن و فرزند و گرفته تا مال دنیا و امکانات زندگی تا نیازهای غیر مادی مانند محبت و احترام و علم و ...به همه اینها همگی نیازمندیم. پیامبر خدا که اشرف مخلوقات است نیازمند است، چه رسد به ما بنده های بی مقدار و این مضامین در ادعیه اهل بیت مکرر و به بیان های مختلف بیان شده است. نمونه برجسته این ادعیه، دعای ابوحمزه ثمالی و مکارم الاخلاق است که انسان را به فقر خود و نیازهای او تذکر می دهد.
🔺مبادا گمان کنیم خدا بر امر و خواسته ای تونا نیست یا برای خدا سخت و سنگین است. حدیث قدسی است که اگر به اندازه خواسته همه انسانها به هر بنده ام بدهم، چیزی از مُلکم کاسته نمی شود. می گویند: شخصی از خدا پول زیادی میخواست، بعد به فکر رفته بود. گفتند چه شده، گفت خدا این همه را از کجا می اورد؟! این ناشی از ضعف ایمان است.کم و بیش این مساله در ما وجود دارد. به شخصی گفتم چرا برای بیماری فرزندت توسل و نذر و نیاز نمی کنی؟ گفت خدا خودش اینطور خواسته. من دعا کنم یا نکنم چه فرقی می کند؟ این ناشی از ضعف ایمان است. شاید خدا داده که بیشتر در خانه اش بروی. خصوصا انکه خودش درقران بارها تاکید کرده دعا کنید و من اجابت می کنم و کسانی که دعا نمی کنند، از مستکبرین هستند و جایگاهشان جهنم است! حتی فرموده است من برای شما مشکل به وجود می آورم بلکه تضرع کنید و نزد من برگردید(۱)
🔺توجه به این نکته که ما فقیریم و خدا بی نیاز، محتاج به تفکر و بعد هم ایمان دارد و این از مقدمات دعاست.
🔺در راس نیازها، نیاز به دعا، نماز، استغفار و ارتباط با خداست. انسان به نیایش نیازمند است و دانشمندان روانشناس نیز به این نیاز فطری اعتراف کرده اند. به بیان دیگر: همه چیز دست خداست حتی عبادت کردن و نماز و دعا کردن که در زبان دینی به آن توفیق می گویند. یعنی باز هم باید خدا بخواهد و اجازه دهد تا بتوانیم دعا کنیم. لذا گفته اند همینکه می توانی به در خانه خدا بیایی، یعنی خدا دوستت دارد و راهت داده است.
🔺حال ببینیم خواسته و دعای ما در شب قدر چه باشد؟ به نظر می رسد خواسته ما باید برای هدفی باشد که برای آن خلق شده ایم. یعنی عبادت و بندگی؛ و هر آنچه به این مساله کمک کند. مثلا برای خواندن نماز و گرفتن روزه، نیاز به غذای مناسب و مکان خوب داریم. همین غذا و مکان اگر برای عبادت باشد، می تواند جزو ادعیه باشد. همچنین بهبود وضغ معیشت، تا دغدغه انسان را از بین ببرد و بتواند با خیال راحت عبادت کند و به بندگان خدمت کند. همچنین علم و دانشی که بتواند راه خوب و بد را بهتر تشخیص دهد و از کلام خدا و اهل بیت بهتر و بیشتر بهره ببرد. همچنین امنیت و عدالتی که توسط حکومت شایسته تامین شود تا بتوان در کمال صلح و عدالت وظایف اجتماعی را انجام داد، از بهترین دعاهاست. خب رفع چنین نیازهایی می تواند جزو ادعیه باشد؛ چون فلسفه دعا، اظهار این نیازها بوده است.
🔺باز دقت کنیم که برآوردن حاجت، هدف اصلی دعا نیست؛ بلکه هدف دعا، اظهار بندگی و فقر و عجز و بیچارگی به درگاه بی نیاز است.
↙️پی نوشت:
۱. انعام/ ۴۲: "وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا إِلَى أُمَمٍ مِنْ قَبْلِكَ فَأَخَذْنَاهُمْ بِالْبَأْسَاءِ وَالضَّرَّاءِ لَعَلَّهُمْ يَتَضَرَّعُونَ"؛ هر آينه بر امتهايى كه پيش از تو بودند پيامبرانى فرستاديم و آنان را به سختيها و آفتها دچار كرديم تا مگر زارى كنند.
📚شب نوزدهم : ۹۸/۳/۳ - هیئت علمدار قم.
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺eitaa.com/hadiqotbi
🔺sapp.ir/hadiqotbi
🔺instagram.com/hadi_qotbi
✳️گزیده سخنرانی
↙️بهترین عمل شبهای قدر - ۲
🔺ارتباط با خدا و قدری تفکر در رابطه بین خود و خدا و در واقع شناخت بیشتر خود و خدا از مهمترین فلسفه های احیای شب های قدر است. در واقع ان کسی شب قدر را درک کرده که خودش را و خدایش را بشناسد یا لاقل سعی کند که بشناسد. کاری کند و به غفلت نگذراند. به همین خاطر بعضی ها هستند که همه شبهایشان شب قدر است؛ چون همیشه برای شناخت خود و خدا و ارتباطشان تلاش می کنند.
🔺 از جمله اعمال شب قدر که زیر مجموعه دعاست، و خیلی سفارش شده "استغفار" است که حقیقت و روح استغفار، همان توبه و بازگشت است. یعنی اگر انسان قصد توبه نداشته باشد و پشیمان از اشتباهاتش نباشد، استغفارش هیچ ثواب و اثری ندارد. چون معلوم نیست برای چه استغفار می کند.
🔺البته توبه و استغفار به معنای برگشت از گناه، برای غیر معصومین است. چون معصومین صاحب اختیار عالم اند و گناهی ندارند که بخواهند دعا و استغفار کنند و توبه و استغفار ایشان، به عنوان عبادت انجام می گیرد. همچنین توبه و استغفار معصومین از باب ادب در مقابل الهی است. اینکه ایشان در مقابل خدا مجبور باشند اعمال دنیوی انجام دهد، شرمنده و عذر خواه اند. چون آنها فقط به مقام قرب و عز و قدس و انقطاع الهی می اندیشد: "الهی هب لی کمال الانقاع الیک"(۱) که حقیقت آن را بسیاری از ما نمی دانیم چه رسد که ارزویش را داشته باشیم.
🔺توبه و استغفار مراتبی دارند. توبه از گناه، توبه از مکروهات، توبه بابت ترک واجبات و توبه بابت ترک مستحبات.
از سوی دیگر، همین توبه دارای شرایطی است؛ شرط صحت، شرط قبول، شرط کمال که بزرگان اخلاق این سه شرط را از روایت حضرت امیرالمومنین ع در نهج البلاغه گرفته اند.
🔺در نهج البلاغه آمده است که حضرت امیر در پاسخ مردی که استغفار زبانی و بدون توجه ادا می کرد، فرمود: «مادرت به عزایت بنشیند! آیا می دانی معنی استغفار چیست؟!» استعفار شش شرط دارد - که در واقع اشاره به مراتب توبه است - :
١ـ پشیمانی از گناهان گذشته.
٢ـ تصمیم قاطع برعدم بازگشت به سوی گناه.
٣ـ ادای حق الناس.
٤ـ ادای حق الله؛ مانند نماز، روزه،حج و..)
٥ـ گوشتی که از خوردن مال حرام روئیده، با طاعت خدا آب کنی.
٦ـ سختی طاعت عوض لذت گناه به خود بچشانی.
آنگاه بگویی استغفرالله.(۲)
🔺یکی از مهمترین و بزرگترین گناهان، لقمه حرام است که زیر مجموعه حق الناس است. یعنی گناهی که بر اثر حق الناس تبدیل به لقمه می شود و می خوریم. گفته اند گناهان دوران کودکی نیز اگر یقین داشته باشیم، باید جبران شوند و اگر صاحبانش را نمی شناسیم به عنوان رد مظالم بدهیم و مال خود را پاک کنیم که مهمترین شرط و قدم برای قبولی عبادات و خودسازی است.
🔺یکی از آداب استغفار که کمتر بیان می شود اینکه گناهان را بشماریم و استغفار کنیم. وگرنه کلی گویی در استغفار، اثر تربیتی لازم را ندارد و انسان در صدد جبران و توبه بر نمی آید، چون نمی داند دقیقا کدام گناه را باید جبران کند.
🔺عامل مهمی که بتواند این روح توبه و استغفار و انجام عبادات و حتی مستحبات و ترک مکروهات را در ما ایجاد کند، درک محبت الهی است. اگر این محبت در بنده درک و نسبت به خدا ایجاد شود، ترک گناه سهل و آسان است که در مناجات شعبانیه فرمود: "الهی لم یکن لی حول فانتقل به عن معصیتک الا فی وقت ایقظتنی لمحبتک":خدایا زمانی توانستم از جاذبه گناه رها شوم که محبت تو مرا بیدار کرد.
📚پی نوشت:
۱- فرازی از مناجات شعبانیه.
۲- نهج البلاغه، حکمت ۴۱۷.
📚شب بیست و یکم: ۹۸/۳/۵ - هیئت علمدار قم.
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺eitaa.com/hadiqotbi
🔺sapp.ir/hadiqotbi
🔺instagram.com/hadi_qotbi
✳️گزیده سخنرانی
↙️بهترین عمل شب قدر - ۳
🔺بالاترین و برترین عمل، کسب علم و دانش است به قدری که آن را از عبادت هم برتر دانسته اند و حتی خواب عالم را بر خواب جاهل ترجیح داده اند. و این واجب ترین مقدمه برای بندگی و عبادت خداست: علم، دانش، شناخت و معرفت.
🔺بسیاری از ما برای شبهای قدر برنامه داریم و سعی می کنیم بهترین عمل را انجام دهیم. مطالعه کنیم، احیا بداریم، قران بخوانیم، نماز بخوانیم یا خدمت کنیم. یکی هم پیدا می شود که با خود می گوید بهترین عمل شب قدر، کشتن علیست!! خطر این است که امروز هم چنین افرادی هستند و از کفر پنهان خود بی خبرند.
🔺علی کشته جهل و نادانی است. عمروعاص درست گفت که "برنده تر از شمشیر علی، جهل مردم است" که قدرت ولایت و امامت را زمین گیر می کند و کرد. طرف به ظاهر آدم است، شاید اهل عبادت هم باشد، ولی از هر موجودی بدتر است: " "إِنَّ شَرَّ الدَّوَابِّ عِنْدَ اللَّهِ الصُّمُّ الْبُكْمُ الَّذِينَ لَا يَعْقِلُونَ"(۱) بدترين جانوران در نزد خدا اين كران و لالان هستند كه در نمىيابند. انسان جاهل، گوش و چشم و عقل دارد ولی خاموش است. موتور خاموش فایده ندارد و او را نجات نمی دهد. در جایی دیگر چنین افرادی را بدتر از حیوان دانسته است.(۲)
🔺شاید به همین جهت بود که امام صادق ع فرمود: یک زمانی مردم از حجت خدا و منبع علم و هدایت دورند و امامشان در غیبت است. سوال کرد پس چه کنیم نجات یابیم؟ فرمود بگو: " اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَكَ لَمْ اَعْرِف نَبِيَّكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى رَسُولَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى رَسُولَكَ لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى حُجَّتَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دينى"(۳) بحث علم و معرفت است تا از گمراهی نجات یابیم.
🔺ما هرجا ضرر و اشتباه کردیم و چوب خوردیم، محصول جهل و نادانی است که البته دارای مراتب مختلفی است. از جهل های ساده و ابتدایی تا جهل های تخصصی در عرصه های اقتصاد و سیاست و اجتماع و فرهنگ و انسان شناسی و خدا شناسی و...
🔺 حداقل علمی که خداوند از ما طلب کرده و در قرآن به آن تاکید فرموده و آن را ملاک تفاوت انسان و حیوان دانسته "خود شناسی" و "خداشناسی" است. به نظر بهترین وظیفه بر تک تک افراد این است که به قدر دشمن کار کنیم و نگذاریم از علوم و معارف الهی دور بمانیم. هم خوب اسلام را بشناسیم و هم خوب به دیگران بشناسانیم. مسایل اعتقادی و مبانی دینی را خوب بیاموزیم و به دیگران آموزش دهیم. وقتی پایه های اعتقادی و فکری انسان مستحکم شد، آنگاه نسبت به مسایل سیاسی و فرهنگی و اقتصادی و... به کسب علم و آگاهی بپردازیم تا فریب نخوریم و به اسم دین و فرهنگ و پیشرفت و آزادی، امام و ولایت و دین را از ما نگیرند.
🔺اینکه می پرسند "چرا هر کس در این کشور به مسئولیتی می رسد، خرابکاری می کند"، یکی از مهمترین دلائلش، عدم تعلیم و تربیت صحیح و مفید است.
🔺مطالعه مفید یکی از بهترین و راحت ترین راههای ارتقای علم و دانش است. مطالعه خوب و دقیق قرآن کریم و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، و نیز آثار شهید مطهری و امام راحل و نیز آیت الله مصباح، خود موجب تصحیح بینش و جهانبینی و تقویت پایه های دینی می شود.
🔺 مهمتر از همه شناخت و همفکری و همراهی با ولی جامعه است تا مشکلات جامعه اسلامی حل شود که حضرت آقا هم فرموده بودند: "آدم دارای ولایت این است كه: ️"ولیّ" را بشناسد، ️فکر "ولیّ" را بداند، ️با "ولیّ" همفکر بشود، ️عمل "ولیّ" را بشناسد، ️با "ولیّ" هم عمل بشود، ️دنبال او راه بیفتد، خودش را فکراً و عملاً پیوسته با "ولیّ" بکند، این شخص با ولایت است".(۴)
🔺فراموش فکر نکنیم که ما را با ترامپ و جوانان اروپای و افریقایی می سنجند؛ ما را با علی ع می سنجند؛ که چنین زیارتش می کنیم: "السلام علیک میزان الاعمال". اگر امروز نتوانیم فکر رهبر را بشناسیم و کلامش را بفهمیم، نمی توانیم همراهی کنیم و خود نیز جزو جهال می شویم و با دست خود به امام خود آسیب می زنیم.
📚پی نوشتها:
۱- انفال/۲۲.
۲- اعراف/۱۷۹: "وَلَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ كَثِيرًا مِنَ الْجِنِّ وَالْإِنْسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لَا يَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْيُنٌ لَا يُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لَا يَسْمَعُونَ بِهَا أُولَئِكَ كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولَئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ".
۳- مفاتیح الجنان، دعای زمان غیبت.
۴- امام خامنه ای؛ طرح كلي انديشه اسلامي در قرآن، ص۵۶۳.
📚شب بیست و سوم : ۹۷/۳/۷ - هیئت علمدار قم.
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺eitaa.com/hadiqotbi
🔺sapp.ir/hadiqotbi
🔺Instagram.com/hadi_qotbi
سوالات پر تکرار مردم.pdf
2.5M
↙️پیشنهاد دانلود
✅پاسخ به سوالات پرتکرار مردم با موضوع عملکرد و کارآیی نظام اسلامی
🔺ویژه مبلغین و فعالان فرهنگی
👈نشرحداکثری
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺Eitaa.com/hadiqotbi
🔺Sapp.ir/hadiqotbi
🔺Instagram.com/hadi_qotbi
✳️دغدغه رهبری درباره زبان فارسی» در گفتگو با حجت الاسلام قطبی:
🔺جوانان امروز با حافظ و سعدي مانوس نیستند.
🔺 زبان فارسی نقش مهمی در گسترش اسلام داشت.
👇لینک مصاحبه:👇
http://shabestan.ir/detail/News/793842
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺Eitaa.com/hadiqotbi
🔺Sapp.ir/hadiqotbi
🔺Instagram.com/hadi_qotbi
✳️خبرگزاری شبستان و "راهکارهای ترمیم و رونق زبان فارسی" در گفتگو با حجت الاسلام قطبی:
🔺آموزش تخصصی، وضع و اجرای قانون، تبلیغات و آموزش عمومی، از مهمترین راهکار های اصلی ترویج زبان فارسی و اصلاح جلوگیری از انحراف در زبان فارسی است.
👇لینک مصاحبه:👇
http://shabestan.ir/mobile/detail/news/797657
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺Eitaa.com/hadiqotbi
🔺Sapp.ir/hadiqotbi
🔺Instagram.com/hadi_qotbi
✳️پاسخ به پرسشهای پرتکرار مردم - ۱
🔸با موضوع عملکرد و کارآیی نظام اسلامی
🔴علل اين همه آشفتگي اقتصادي چيست؟ گراني، تورم و... كي بايد مهار شود؟ چرا كسي كاري نميكند؟
✅بخش مهمي از آشفتگي اقتصادي، مديريت ناكارآمد مسؤولان است. بخشي ديگر مربوط به نفوذ و خيانت بدخواهان و غربزده هاست. يعني ميخواهند كاري كنند تا صبر مردم تمام شود و با افزايش نارضايتي ها، مردم را به خيابانها بكشانند و از اين آب گل آلود ماهي بگيرند. اين تنها راهي است كه براي نااميدي مردم و ناكارآمد جلوه دادن انقلاب اسلامي در نظر گرفتهاند. بخشي ديگر، معلول سياستهاي بانكي، قاچاق ارز و كالا، و عدم نظارت بر بخش خصوصي است.
اما وظيفه ديگران نسبت به بحران اقتصادي، همان توصيه و دستور رهبر معظم انقلاب يعني «اقتصاد مقاومتي» است. يعني نگاه به درون، رونق توليد داخل، اشتغال، مصرف كالاي ايراني و.... ايشان فرمودند: «براي اصلاح اقتصاد كشور چه بايد كرد؟يك راه تكيه به مردم است.(يعني) اقتصادي مقاومتي....جوشش حركت اقتصادي از درون كشور است. استعدادهاي مردم، امكانهاي مردم، سرمايههاي مردم»؛(1) «مسؤولان اقتصادي اقتصاد مقاومتي را جدي بگيرند. توليد داخلي، منع واردان، جلوگيري از قاچاق؛ اينها آن اولي هايش است...در زمينه اشتغال و در زمينه توليد داخلي و توليد ملي فعاليتها بايد افزايش پيدا كند.»(2)
بنابراين به نظر ميرسد براي گذر از اين بحران بايد:
يك: از اسراف و تبذير بپرهيزيم.
دو: انصاف داشته و به يكديگر رحم كنيم. از گرانفروشي و احتكار بپرهيزيم.
سه: به توليد ملي اهميت دهيم و از مصرف كالاي خارجي خودداري و به رونق بازار خارجي كمك نكنيم.
چهار: مفاهيم و ارزشهاي ديني را فراموش نكنيم: خدمت به ديگران، ايثار، تحمل و صبوري و...
پنچ: به جاي اعتراض بيهوده، به مطالبه گري بپردازيم. از نماينده و استاندار و فرماندار و ساير مسؤولين بخواهيم مشكلات را حل كنند. نامه و طومار بدهيم. تماس بگيريم و پيامك بزنيم. تا جايي كه خودشان به فكر حل مشكلات بيفتند: «إِنَّ اللَّهَ لا يغَيرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يغَيرُوا ما بِأَنْفُسِهِم».(3)
🔺پي نوشت ها:
1 . 29/11/96.
2 . 26/7/96.
3 . رعد/ 11.
📚هفته نامه پرتو سخن - ش ۹۵۶ - ۹۸/۲/۲۵.
↙️لینک مقاله👇
http://partosokhan.ir/page.asp?Number=956&Category=375#216077
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺Eitaa.com/hadiqotbi
🔺Sapp.ir/hadiqotbi
🔺Instagram.com/hadi_qotbi
✳️پاسخ به پرسشهای پرتکرار مردم - ۲
🔸با موضوع عملکرد و کارآیی نظام اسلامی
🔴چرا با وجود دستگيري سلطان سكه و ارز، تغييري در قيمت دلار ايجاد نشد؟
✅به فرموده مقام معظم رهبري علت عمده مشكلات اقتصادي «مديريت نارساي مسؤولين»(۱). است كه موجب آشفتگي بازار سكه و ارز شده است. بله، بيت المال به جاي خود برگشت، اما تغييري در وضعيت معيشتي و قيمتها ايجاد نشد. بحث واردات بيرويه، قاچاق و نيز تأمين بازار دلالان اقتصادي از جمله عوامل مهم اين وضعيت است كه به اقدام انقلابي و جهادي دولت و قوه قضاييه نياز دارد.
🔺پي نوشت ها:
۱. بیانات در پيام نوروزري 1398: «مشكل اساسي كشور، همچنان مشكل اقتصادي است. بخصوص در اين ماههاي اخير، مشكلات معيشتي مردم زياد شد. بخشي از اينها مربوط است به مديريتهاي نارسا در زمينه مسائل اقتصادي كه اينها حتما بايستي جبران بشود».
📚هفته نامه پرتو سخن - ش ۹۵۶ - ۹۸/۲/۲۵.
↙️لینک مقاله👇
http://partosokhan.ir/page.asp?Number=956&Category=375#216077
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺Eitaa.com/hadiqotbi
🔺Sapp.ir/hadiqotbi
🔺Instagram.com/hadi_qotbi
↙️یادداشت اینستاگرامی به مناسبت سالگرد شهید چمران.
🔺مطالعه در پست بعد👇
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺Eitaa.com/hadiqotbi
🔺Sapp.ir/hadiqotbi
🔺Instagram.com/hadi_qotbi
↙️یادداشت اینستاگرامی به مناسبت سالگرد شهید چمران.
✳️یک پدیده واقعی: ورزشکار، باسواد، اهل معنا، عاشق، عارف، با اخلاق، منظم، متعهد و مسئولیت پذیر، اهل درد و رنج و اهل عمل. حتما جزو ده نفر اولی است که به عنوان الگوی برتر به هر کسی معرفی خواهم کرد. .
اگر می خواهیم به گفته امام، مثل چمران بمیریم، باید او را بشناسیم و شبیهش شویم. و اگر دوست شهید میخواهیم، چه کسی بهتر از چمران؟ مطالعه زندگینامه و مجموعه یادداشت ها و مناجات های او، انسان را تغییر می دهد.
🔼دو جمله از چمران:
.
- عارفانه، ص۱۰۴: دنیا چه زیباست تا وقتی که عشق و اشک آن را روشن می کند، تا وقتی که غم و حرمان ان را جلا می دهد تا وقتی که انتظار شهادت ادمی را به ابدیت متصل می کند. دنیا چه زیباست وقتی که قلبی سوزان در نقطه ای از جهان به خاطر من می تپد و مرا دوست می دارد...
.
- نیایش ها، ص۷۶: هنگامی که شیپور جنگ طنین انداز می شود، قلب من شکفته شده، به هیجان در می آید زیرا جنگ، مرد را از نامرد مشخص می کند. جنگ بهترین محک امتحان برای فداییان از جان گذشته است. در جنگ همه این شعارهای میان تهی، همه ادعاهای پوچ، همه خودنمایی ها و غرورها و خودخواهی ها فرو می ریزد.
🔼و یک خاطره:
.
- گفت: فلانی ببین! من هم توی انگلیس دوره دیدم، هم توی آمریکا، هم توی اسراییل. خیلی جنگیده ام. فرمانده زیاد دیده ام. دکتر چمران اولین فرمانده ست که موقع جنگیدن جلوی نیروهاست و موقع غذا خوردن عقب صف.
یادگاران، کتاب چمران، ص۸۳.
#کتاب_خوب
.
#کتابخوانی_واجب_ملی_و_دینی.
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺Eitaa.com/hadiqotbi
🔺Sapp.ir/hadiqotbi
🔺Instagram.com/hadi_qotbi
🔺اعلام برنامه
✳️در محضر نهج البلاغه
🔸با موضوع: سبک زندگی
↙️زمان: چهارشنبه ها - بعد از نماز مغرب و عشاء.
↙️مکان: قم - نیروگاه - مسجد طفلان مسلم.
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺Eitaa.com/hadiqotbi
🔺Sapp.ir/hadiqotbi
🔺Instagram.com/hadi_qotbi
✳️پاسخ به پرسشهای پرتکرار مردم - ۳
🔸با موضوع عملکرد و کارآیی نظام اسلامی
🔴وعدههاي اقتصادي انقلاب چه شد؟ مگر امام خميني(ره) نفرموده بود آب و برق و گاز مجاني ميشود؟
✅مهمترين وعدههاي انقلاب «استقلال، آزادي جمهوري اسلامي» بود كه محقق هم شد؛ اما شعارهاي ديگر نيز جزو آرمانهاي جمهوري اسلامي بوده كه البته برخي محقق و برخي ديگر محقق نشدهاند. متأسفانه عملكرد دولتها براي تحقق قانون و رسيدن به آرمان ها، متفاوت بوده و هر كدام دچار مشكلاتي شدهاند و نتوانستهاند «عدالت اجتماعي» مد نظر امام و رهبري را تحقق بخشند.
اما درباره اين ادعا كه آب و برق و گاز مجاني ميشود:
1. چنين مطلبي از اساس صحت ندارد. يك دروغ رسانهاي است كه از طريق شبكههاي ماهوارهاي بر سر زبانها افتاده است.
2. اين مطلب اول بار توسط عباس امير انتظام(سخنگوي دولت بازرگان) بيان شد. امام در 11 اسفند 57،(يعني يك ماه بعد از ورود امام)، اين سخن را از قول دولتيها نقل فرمودند؛ نه در 12 بهمن در بهشت زهرا(س) كه بخواهند مردم را فريب بدهند.
3. تأكيد امام بر روي اقشار ضعيف و محروم جامعه بود، كه البته تا مدتي حدود شش ماه نيز اجرا شد و مصرف آب و برق تا مقدار معيني رايگان بود.
4. مشكلات ناشي از جنگ، تحريمهاي اقتصادي، كاهش فروش نفت و... مانع اجراي اين سياست نسبت به اقشار ضعيف و محروم جامعه گرديد.
5. هدف از مجاني شدن آب و برق، رسيدگي به مستضعفين و افراد كم درآمد بود. به همين دليل در شهرها و روستاها اقدامات فراواني صورت گرفت: مدرسه سازي، بهداشت، حمام و جاده، برق و آب بهداشتي و... همه هم رايگان بود.
6. گذشته از تمامي اين مطالب، از نظر منطقي هيچ سياست مدار عاقلي آب و برق و نفت و گاز و اتوبوس را براي همه مردم كشورش مجاني نميكند؛ و بلكه برعكس، حضرت امام نسبت به انقلاب و سختيهاي راه آن بارها هشدار و آمادگي داده بودند. به عنوان نمونه فرمودند: «مردم بايد تصميم خود را بگيرند: يا رفاه و مصرفگرايى و يا تحمل سختى و استقلال».(1) يا در جايي ديگر ميفرمايند: «به ملت عزيز و تودههاى ميليونى ايران عرض مىكنم كه هيچ انقلابى بدون شهادت خواهى و فداكارى و سختى و گرانى و فشارهاى مادى موقت تحقق نيافته، و پس از اين نيز تحقق پيدا نخواهد كرد».(2)
البته اين سخنان به معناي مخالفت با رفاه اقتصادي و آسايش عمومي نيست، اما قطعا برخي سختي ها، هزينه استقلال و عزت اسلامي است كه آن هم توسط مردم با جان و دل پذيرفته شده است.
🔺پی نوشت:
1. صحيفه امام، ج21، ص233.
2. صحيفه امام، ج18، ص346؛ پيام به ملت ايران در پنجمين سالگرد پيروزى انقلاب.
📚هفته نامه پرتو سخن - ش ۹۵۶ - ۹۸/۲/۲۵.
↙️لینک مقاله👇
http://partosokhan.ir/page.asp?Number=956&Category=375#216077
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺Eitaa.com/hadiqotbi
🔺Sapp.ir/hadiqotbi
🔺Instagram.com/hadi_qotbi
پست اینستاگرامی هادی قطبی
به مناسبت هفته حجاب و عفاف....👇
https://www.instagram.com/p/BzhyztGglbX/?igshid=1pmw0kp7m4unv
🔰کانال رسمی هادی قطبی
✅ متن و گزیده سخنرانی ها
✅اطلاع رسانی جلسات
✅معرفی آثار مکتوب
✅پرسش و پاسخ
✅یادداشت ها
💠 سروش:
🔺Sapp.ir/hadiqotbi
💠 ایتا:
🔺Eitaa.com/hadiqotbi
💠 اینستاگرام:
🔺instagram.com/hadi_qotbi
✳️بصیرت تاریخی
↙️در زمان پیامبر اکرم(ص)، با دو دسته انقلابی و ضد انقلابی مواجه هستیم؛ اما در زمان امیرالمومنین(ع)، با چهار دسته مواجه ایم:
👈انقلابی
👈غیر انقلابی
👈انقلابی نما
👈ضدانقلاب
"انقلابی ها" تاکنون همیشه در اقلیت بوده اند.
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺Eitaa.com/hadiqotbi
🔺Sapp.ir/hadiqotbi
🔺Instagram.com/hadi_qotbi
هادی قطبی | زندگی بی نهایت
پست اینستاگرامی هادی قطبی به مناسبت هفته حجاب و عفاف....👇 https://www.instagram.com/p/BzhyztGglbX/?
✳️به مناسبت هفته حجاب و عفاف....
🔺پشت پرده اینهایند. بی حجابی و سگ بازی و پوشش های نامتعارف و سبک زندگی غربی دقیقا توسط کسانی ترویج میشود که به خاطر پوشش صدا و سیما و هنر سینما و تئاتر و مسئولیت های متنوعی که دارند، در حاشیه امنیتی به سر میبرند و بادیگارد دارند و محبوب جوانهای بی گناه شده اند. از همه بدتر ترویج صدا و سیما و استخدام آنها برای فیلمهای تلویزیونی دعوت برای برنامه های عید و جشن رمضان و شبهای فیروزه ای و دورهمی و خندوانه و .... است که به آنها رسمیت می بخشد و از سویی فضای مجازی را تسخیر کرده اند. آری؛ اهالی فرهنگ انقلاب، تریبون و جایگاه ندارند و آنکه تریبون و اختیار دارد، اهل فرهنگ انقلاب نیست.
🔺دیگر چه انتظاری از دختر جوانی داریم که مقداری از مویش پیداست، آرایش دارد یا لباسش نازک و کوتاه و تنگ یا سگ و گربه به دست است؟ هرچند آنهم جای تذکر دارد و باید گره ذهنی اش را باز کرد.
🔺مطالبه گری را از جای خود آغاز کنیم و مواظب فرهنگی که به خانواده و فرزندانمان منتقل میشود باشیم...روشنگری تنها راه است که البته نیازمند اطلاعات کافی از دین و مسایل اعتقادی دارد.
🔺پ.ن: نشان دادن تصاویری که صاحبانشان آن را منتشر میکنند، به خصوص برای روشنگری و میکروب شناسی، اشکال شرعی ندارد.
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺Eitaa.com/hadiqotbi
🔺Sapp.ir/hadiqotbi
🔺Instagram.com/hadi_qotbi
✳️پاسخ به پرسشهای پرتکرار مردم - ۴
🔸با موضوع عملکرد و کارآیی نظام اسلامی
🔴با وجود اين همه منابع طبيعي و ثروت در كشور مانند نفت و گاز و معادن مس، آهن و... كه حتي صادر هم ميكنيم، چرا اين همه مشكلات مالي داريم؟
✅مشكلات، معلول دو عامل است: يك مديريت و عدم تعهد برخي مسؤولان. دو: فرهنگ غلط تنبلي و پرتوقعي مردم.
عليرغم وجود قانون و برنامه، مهمترين دليل وجود مشكلات اقتصادي «ضعف مديريت و نظارت» است. يعني به كار گيري افراد متعهد بدون تخصص يا متخصص بدون تعهد، آسيب بزرگي به كشور زده است. ريشه اين امر نيز به آموزش و پرورش و وزارت علوم باز ميگردد كه براي تربيت افراد مدير و كارآمد از مدرسه تا دانشگاه برنامه ريزي نداشتهاند. از طرفي نقشه و طراحي دشمن براي نفوذ هم معضلي است كه موجب اختلال در نظام مديريتي و نيز عامل فشارهاي اقتصادي و عدم ايجاد رفاه عمومي و عدالت اجتماعي است. اگر مجريان و مديران متعهد و متخصص توسط مردم انتخاب شوند، بسياري از مشكلات قابل حل خواهد بود.
همچنين تكيه و حواله ما بر ذخاير طبيعي اين سرزمين، موجب شده مردم از تمام فرصت و نيروي خود براي آبادي شهر و كشور استفاده نكنند. حضرت اميرالمؤمنين(ع) فرمود: «تنبلي و ناتواني ازدواج كردند، فرزندشان فقر شد!»(2) روايت ديگر ميگويد: «عبادت ده جزء است، نُه جزء آن در كسب و تلاش براي روزي حلال است».(1) اما در فرهنگ بعضيها اين طور نيست و «كار نكردن و حقوق گرفتن» زرنگي محسوب ميشود. ما از ارزش كار و توليد غفلت كرده ايم. پول و مزد را در مقابل وقت ميدهيم و ميگيريم نه در مقابل كار. پرتوقعي ما موجب شده بنشينيم و منتظر باشيم تا دولت براي ما كاري كند؛ در حالي كه اين نگاه با فرهنگي ديني و اسلامي سازگار نيست.
🔺پي نوشت ها:
1. الكافي، ج 5، ص86: «إِنَّ الْأَشْياءَ لَمَّا ازْدَوَجَتْ ازْدَوَجَ الْكَسَلُ وَ الْعَجْزُ فَنُتِجَا بَينَهُمَا الْفَقْر».
2. مستدركالوسائل، ج13، ص12: «الْعِبَادَةُ عَشَرَةُ أَجْزَاءٍ تِسْعَةُ أَجْزَاءٍ فِي طَلَبِ الْحَلَال».
📚هفته نامه پرتو سخن - ش ۹۵۶ - ۹۸/۲/۲۵.
↙️لینک مقاله👇
http://partosokhan.ir/page.asp?Number=956&Category=375#216077
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺Eitaa.com/hadiqotbi
🔺Sapp.ir/hadiqotbi
🔺Instagram.com/hadi_qotbi
✳️یا من یعطی الکثیر بالقلیل
↙️نمازی کوتاه با آثاری عظیم و عجیب
🍃نماز یکشنبههای ماه ذیالقعده
🔺براى روز یکشنبه ماه ذی القعده، نمازى با فضیلت بسیار از رسول خدا (ص) روایت شده است که در کتاب اقبال الاعمال و مفاتیح الجنان آمده و فضیلت و کیفیت این نماز چنین است:
🔺خلاصه ای از فضیلت نماز یکشنبه ذیقعده:
👈- توبه اش در پیشگاه حضرت حق پذیرفته و گناهش آمرزیده میشود
👈- طلبکاران او در قیامت از وى راضى گردند
👈- با ایمان از دنیا برود و ایمانش از او گرفته نشود
👈- قبرش وسیع و نورانى گردد
👈- پدر و مادرش از او راضى شوند
👈- آمرزش حق نصیب پدر و مادر و فرزندان و نژاد او گردد
👈- روزى او توسعه یابد
👈- فرشته مرگ در وقت مردن با او مدارا کند و جانش را به آسانى بستاند
👈- خداوند مردم را از او راضی گرداند(حق الناسش جبران شود)
و...
🔺 کیفیت نماز:
👈روز یکشنبه غسل بجا آورد
👈وضو بگیرد
👈چهار رکعت نماز (2 نماز دو رکعتی) بخواند، در هر رکعت:
🔸🔸سوره «حمد» را یک مرتبه
🔸🔸سوره «توحید» سه مرتبه
🔸🔸سوره «فلق» یک مرتبه
🔸🔸سوره «ناس» یک مرتبه
🔺پس از نماز:
👈 هفتاد مرتبه استغفار
👈یک مرتبه: لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ.
👈سپس بگوید: يَا عَزِيزُ يَا غَفَّارُ اغْفِرْ لِي ذُنُوبِي وَ ذُنُوبَ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلا أَنْتَ.
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺Eitaa.com/hadiqotbi
🔺Sapp.ir/hadiqotbi
🔺Instagram.com/hadi_qotbi
✳️اعلام برنامه
🔸مراسم گرامیداشت مدافعان انقلاب اسلامی
↙️زمان: جمعه ۴ مرداد ۹۸ - بعد از نماز مغرب و عشا.
↙️مکان: یزد - میدان حضرت ابوالفضل ع - هیئت انصار امیرالمومنین ع.
🔰کانال رسمی هادی قطبی
🔺Sapp.ir/hadiqotbi
🔺Eitaa.com/hadiqotbi
🔺instagram.com/hadi_qotbi
✳️پاسخ به پرسشهای پرتکرار مردم - ۵
🔸با موضوع عملکرد و کارآیی نظام اسلامی
🔴چرا رهبري درباره مسائل اقتصادي اقدامي نميكنند؟
✅وظيفه رهبر در جامعه اسلامي ـ چه امام معصوم(ع) و چه غير او ـ هدايت و رهبري جامعه اعم از مردم و مسؤولان است. ممكن است به اين هدايتها و سخنان گوش داده شود و ممكن است توجهي نشود. داعيه نظام اسلامي، حكومت بر مبناي آراي مردمي و جمهوريت است. كنترل سياستهاي اقتصادي روال قانوني خود را دارد و براي هر بخش مسؤولي معين شده است. مردم بايد مطالبات خود را از نمايندگان، مسؤولان دولتي و اجرايي داشته باشند، نه از رهبري.
در واقع رهبري در هيچ كدام از قواي مقننه، مجريه و قضاييه دخالت مستقيم نميكنند و اين مردم هستند كه بايد مسؤولان را نظارت و بازخواست كنند. رهبري همچون پدر يك خانواده نظارت و هدايت ميكند و در صورت لزوم دخالت ميكند، اما هيچگاه به جاي فرزندان مشق نمي نويسد. در خانواده هر كسي مسؤوليتي دارد و منطقي نيست كه همه چيز را به پدر حواله دهيم!
مردم بايد به اين باور برسند كه خودشان واقعا در حكومت نقش دارند و ميتوانند با اقدام درست و انتخاب صحيح، آينده خود را رقم بزنند. حال كه به اسلام و امام و رهبري دل بسته اند، خوب است امام خود را در اجراي سخنانش ياري دهند و با تمام توان، اوامر و نصايحش را عملي كنند؛ وگرنه اميرالمؤمنين(ع) هم در رأس حكومت باشد، با راحت طلبي نميتوان بر سختي ها پيروز شد. جالب است بدانيم مقام معظم رهبري، «18 سال» از دوران رهبري خود را، با محوريت مسائل اقتصادي نامگذاري كرده اند و اين ما هستيم كه بايد به توصيه ها و اوامر رهبر و فرمانده خود عمل كنيم.
📚هفته نامه پرتو سخن - ش ۹۵۸ - ۹۸/۳/۸.
↙️لینک مقاله👇
http://partosokhan.ir/page.asp?Number=958&Category=375#216174
🔰کانال رسمی هادی قطبی
🔺Sapp.ir/hadiqotbi
🔺Eitaa.com/hadiqotbi
🔺instagram.com/hadi_qotbi