🌷🥀🌷🥀🌷
🥀🌷🥀🌷
🌷🥀🌷
🥀🌷
🌷
حدیث هفته ۸۲۰
امام صادق علیهالسلام
عَنْ عَبْدِاَللهِ بْنِ سِنَانٍ عَنِ اَلصَّادِقِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: خَمْسٌ مَنْ لَمْ تَكُنْ فِيهِ لَمْ يَكُنْ فِيهِ كَثِيرُ مُسْتَمْتَعٍ. قِيلَ: وَ مَا هُنَّ يَا اِبْنَ رَسُولِاَلله؟ قَالَ: اَلدِّينُ وَ اَلْعَقْلُ وَ اَلْحَيَاءُ وَ حُسْنُ اَلْخُلُقِ وَ حُسْنُ اَلْأَدَبِ.
هر كس پنج چیز را نداشته باشد، بهره چندانی از زندگی نخواهد برد. پرسیده شد: ای فرزند رسول خدا، آنها چیست؟ حضرت فرمودند: دين، عقل، شرم و حیاء، خوش اخلاقی و نیکو رعایت کردن ادب.
بحارالأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار علیهمالسلام ج۷۲ ص۶۷
[این فرمایش امام صادق علیهالسلام بسیار جای تأمل و بررسی در حیطه زندگی فردی و اجتماعی دارد و میتواند مبنای تحقیق و پژوهش در این حوزهها به صورت تحلیلی و میدانی قرار گیرد. کسی که دارای سبک زندگی مشخص و معقول است و رفتارش همراه با شرم و حیای پسندیده نیز میباشد و با دیگران خوش برخورد بوده و ادب و متانت را به بهترین شکل رعایت مینماید، از زندگی خود بهره و لذت میبَرد یا کسی که این ویژگیها را ندارد؟ داشتن این موارد، چه آثاری در حیات اجتماعی افراد و جامعه خواهد داشت و فقدان آنها چه آفات و آسیبهایی برای فرد و جامعه به دنبال دارد؟ نظر و تحلیل شما چیست؟ ..]
میتوانید از طریق لینکهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
sapp.ir/hadisehafte
🌷🥀🌷🥀🌷
💐🌿💐🌿💐
🌿💐🌿💐
💐🌿💐
🌿💐
💐
حدیث هفته ۸۲۱
امام باقر علیهالسلام
قَالَ أَبُوجَعْفَرٍ علیهالسلام؛ هُوَ [المهدی علیهالسلام] وَ اللَّهِ الْمُضْطَرُّ فِی کِتَابِ اللَّهِ فِی قَوْلِهِ *أَمَّنْ یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یَکْشِفُ السُّوءَ وَ یَجْعَلُکُمْ خُلَفاءَ الْأَرْضِ*.
به خدا سوگند، او [حضرت مهدی علیهالسلام] مضطر واقعی است که در کتاب خداوند [قرآن/ سوره نمل/ آیه۶۲] آمده است، [آيا آن شريكان انتخابى شما بهترند] يا آنكه وقتى مضطر و درماندهاى او را بخواند اجابت مىكند و آسيب و گرفتاريش را دفع مىنمايد و شما را جانشينان [ديگران در روى] زمين قرار مىدهد؟
بحارالانوار ج۵۲ ص۳۱۵
[همه انسانها در طول زندگی خود به موقعیتهایی برخورد مینمایند که احساس میکنند هیچ عامل طبیعی و مادی نمیتواند آنها را نجات دهد و بر اساس فطرت خویش، تنها متوجه خداوند عالَم میشوند و فقط او را میخوانند و نجات و صَلاح خود را از او میخواهند. امام زمان علیهالسلام نیز از این قاعده مستثنی نبوده و طبق این روایت، مضطر حقیقی در عالَم هستی، امام زمان علیهالسلام بوده و مسلماً خواسته ایشان، وقوع امر فرج و نجات انسانها از ظلمت و بیعدالتی است و مطمئناً اضطرار واقعی اولیای خدا نیز جز این نخواهد بود. تنها قدرت و ارادهای که میتواند امر ظهور حضرت صاحب را محقق نماید، اراده الهی است و وظیفه همه انسانهای عدالتخواه و دوستداران حضرت است که آن را از خداوند متعال درخواست نموده و زمینههای لازم را نیز برای آن فراهم کنند. در روایت است اگر کسی این آیه شریفه (أَمَّنْ یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یَکْشِفُ السُّوءَ) را برای هر حاجت و امر مهمی ۱۲ هزار مرتبه در یک مجلس قرائت کند، حاجتروا گردد که میتوان خواندن آن را بین چند نفر تقسیم کرد. شایسته است مؤمنین با برگزاری جلسات حضوری و مجازی، برای برآورده شدن مهمترین حاجت انبیاء و اولیای الهی در طول تاریخ بشریت، به انجام این ختم مبادرت نموده و مضطر واقعی جهان هستی را در تحقق این امر، یاری و همراهی کنند.]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
sapp.ir/hadisehafte
💐🌿💐🌿💐
🌸🍀🌸🍀🌸
🍀🌸🍀🌸
🌸🍀🌸
🍀🌸
🌸
حدیث هفته ۸۲۲
امیرالمؤمنین علیهالسلام
اِنَّ اللّهَ سُبْحانَهُ فَرَضَ فی اَمْوالِ الاَْغْنیاءِ اَقْواتَ الْفُقَراءِ، فَما جاعَ فَقیرٌ اِلاّ بِما مُتِّعَ بِهِ غَنِی وَ اللّهُ تَعالی سائِلُهُمْ عَنْ ذلِک.
همانا خداوند سبحان، رزق و روزی فقیران را در اموال سرمایهداران قرار داده است. پس فقیری گرسنه نمیماند، جز به واسطه کامیابی و بهرهمندی [بیش از نیاز] اغنیاء و توانگران و قطعاً خداوند از آنان درباره گرسنگی گرسنگان سؤال خواهد نمود.
نهجالبلاغه حکمت ۳۲۸
[شاعر نامدار پروین اعتصامی به مضمون حدیث فوق در شعر خویش اشاره کرده است؛
روزی گذشت پادشهی از گذرگهی
فریاد شوق بر سر هر کوی و بام خاست
پرسید زان میانه یکی کودکی یتیم
کاین تابناک چیست که بر تاج پادشاست؟
آن یک جواب داد: چه دانیم ما که چیست!
پیداست آن قدر که متاعی گران بهاست
نزدیک رفت پیرزنی گوژ پشت و گفت
این اشک دیده من و خون دل شماست.
همچنین در روایت است که از عوامل بقای اسلام و مسلمین این است که اموال و ثروتها نزد کسانی باشد که می دانند حق و میزان درست در کار مال و مالداری چیست و همواره با آن اموال، کار خیر میکنند و برای خود نگه نمیدارند و از جمله عوامل فنای اسلام و مسلمانان نیز این است که اموال و داراییهای جامعه اسلامی در دست کسانی قرار گیرد که حق آنها را نمیدانند و با آن کار خیر انجام نداده و اموال خود را احتکار کرده و بدان بخل میورزند و زندگیهای اشرافی و پر تجمل و غرق در اسراف و اتلاف ترتیب میدهند.
از صاحب فصول، یکی از علمای بزرگ شیعه، پرسیدند: اگر بدانی چند ساعت دیگر به مرگت مانده است، در این چند ساعت چه میکنی؟ او گفت: روی سکوی درِ خانهام مینشینم تا نیازهای مردم را برآورده سازم، شاید کسی بیاید و از من چیزی بخواهد و نیازی داشته باشد گرچه آن نیاز، استخارهای باشد.
صدها فرشته بوسه بر آن دست میزنند
کز کار خلق یک گره بسته وا کند.]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
sapp.ir/hadisehafte
🌸🍀🌸🍀🌸
🌹🍀🌸☘🌷🌿💐
یا صاحب الزمان عج
عیدی رسیده است، که در آن امید نیست/
صدها بهار هم برسد، بیتو عید نیست/
تکراری و شبیه به هم, چون گذشتهها/
امسال هم اگر تو نیایی جدید نیست/
هر بار دوره میکنم این سالنامه را/
جز حسرت ظهور تو در سر رسید نیست/
ما را ببخش اگر دلمان در سیاهی است/
یا چشممان ز اشک فراقت سپید نیست/
🌷 اللهم عجل لولیک الفرج 🌷
با سلام و احترام
فرا رسیدن همزمان بهار طبیعت و بهار قرآن و عبادت را خدمت شما و خانواده محترم تبریک و تهنیت و شادباش عرض میکنم.
ان شاء الله سالی پر برکت همراه با سلامتی و موفقیت و عاقبت بخیری پیش رو داشته باشید.
التماس دعا 🌹
ارادتمند - حسین غفوری (کانال حدیث هفته) 🙏
🌹🌿🌹🌿🌹
🌿🌹🌿🌹
🌹🌿🌹
🌿🌹
🌹
حدیث هفته ۸۲۳
پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله
لَوْ یَعْلَمُ الْعَبْدُ مَا فِی رَمَضَانَ لَوَدَّ أَنْ یَکُونَ رَمَضَانُ السَّنَةَ.
اگر بندگان خدا میدانستند که در ماه رمضان چه برکاتی وجود دارد، دوست داشتند که تمام سال، رمضان باشد.
بحارالانوار ج۹۳ ص۳۴۶
[ماه مبارک رمضان، یک دوره پاکسازی جسم از سموم و تنفس و آمادگی اعضای بدن برای کارکرد سالانه و یک دوره تقویت اراده و ایمان جهت آمادگی و ایجاد ظرفیت روحی انسان برای پشت سر گذاشتن موانع رشد و کمال و کسب موفقیتها در طول یک سال بلکه سالهای متمادی است. اگر این آثار شگرفِ جسمی و روحی را در کنار شرایط ویژه خداوند برای کسب فضایل و رشد و بالندگی بینظیر در این ماه قرار دهیم که حتی خواب و نَفَس کشیدن انسان هم برای او عبادت و کمال محسوب میشود، میتوانیم به گوشهای از برکات ماه رمضان پی ببریم که ما امکان علم به آنها را پیدا کردهایم!
برکات اجتماعی این ماه عزیز بر کسی پوشیده نیست؛ از درک عملی احوال نیازمندان که میتواند انگیزه مضاعف برای کمک و دستگیری از ایشان ایجاد کند تا توجه ویژه به مهمانیهای فامیلی و دوستانه و جلسات دسته جمعی دعا و مناجات و همیاریهای اجتماعی جهت رفع مشکلات جامعه مثل مجالس گلریزان برای آزادی زندانیها، تنها بخشی از این برکات است.
هر چه انسان بیشتر به آثار فردی و اجتماعی ماه مبارک رمضان میاندیشد، آرزو میکند که ای کاش همه سال، رمضان باشد و شاید یکی از فلسفههای ماه رمضان این باشد که انسانها سعی کنند نمونه کارهای انجام شده در آن را، در طول سال تکرار کنند و خداوند هم عنایات خاص خودش را شامل ایشان نماید. و الله هو العالم ..]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
sapp.ir/hadisehafte
🌹🌿🌹🌿🌹
🌸🍃🌸🍃🌸
🍃🌸🍃🌸
🌸🍃🌸
🍃🌸
🌸
حدیث هفته ۸۲۴
پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله
عَنِ اَلرِّضَا علیهالسلام عَنْ آبَائِهِ عَلَيْهِمُالسَّلاَمُ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: سِتَّةٌ مِنَ اَلْمُرُوَّةِ ثَلاَثَةٌ مِنْهَا فِي اَلْحَضَرِ وَ ثَلاَثَةٌ مِنْهَا فِي اَلسَّفَرِ؛ فَأَمَّا اَلَّتِي فِي اَلْحَضَرِ فَتِلاَوَةُ كِتَابِ اَللَّهِ تَعَالَى وَ عِمَارَةُ مَسَاجِدِ اَللَّهِ وَ اِتِّخَاذُ اَلْإِخْوَانِ فِي اَللَّهِ عَزَّوَجَلَّ وَ أَمَّا اَلَّتِي فِي اَلسَّفَرِ فَبَذْلُ اَلزَّادِ وَ حُسْنُ اَلْخُلُقِ وَ اَلْمِزَاحُ فِي غَيْرِ اَلْمَعَاصِی.
شش چيز نشانه مروت و جوانمردی است؛ سه مورد در حَضَر [غیر از سفر] و سه مورد در سفر و مسافرت،
آنچه در حَضَر نشانه مروت است؛
۱. خواندن و تلاوت قرآن،
۲. آباد کردن مساجد، [اعم از ساخت، تجهیز، نظافت و ...]
۳. دوستيابى و نگهداشتن دوستان در راه رضای خداوند عزیز و جلیل
و اما آنچه در سفر و مسافرت نشانه جوانمردی است؛
۱. بذل و بخشش توشه و امکانات سفر به همراهان،
۲. خوش خلقی و خوش رفتاری با همسفران،
۳. شوخى و مزاح با دیگران البته به شرطی که موجب گناه و معصیت و آزار دوستان و همراهان نشود.
بحار الأنوار، ج۷۳، ص۳۱۱
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
sapp.ir/hadisehafte
🌸🍃🌸🍃🌸
🌷🍂🌷🍂🌷
🍂🌷🍂🌷
🌷🍂🌷
🍂🌷
🌷
حدیث هفته ۸۲۵
امیرالمؤمنین علیهالسلام
عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عُبَیْدِ اللَّهِ عَنِ الْقَدَّاحِ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِیهِ عَنْ عَلِیٍّ علیه السلام قَالَ: أَحَبُّ الْأَعْمَالِ إِلَی اللَّهِ سُبْحَانَهُ فِی الْأَرْضِ الدُّعَاءُ وَ أَفْضَلُ الْعِبَادَةِ الْعَفَافُ.
محبوبترین اعمال نزد خداوند سبحان بر روی زمین، دعا و مناجات با خداست و برترین عبادت، حیاء و عفت و پاکدامنی است.
بحارالانوار ج۹۰ ص۲۹۶
[طبق آموزههای اسلام، دعا کردن فی نفسه موضوعیت داشته و به شدت نسبت به آن توصیه و سفارش شده است چونکه باعث ایجاد رابطه مستقیم بین بنده و خداوند است و در عین حال به معنای دل کندن از غیر خدا و رو آوردن به سمتِ تنها معبود تمامِ عوالم وجود است. پس فارغ از اینکه انسان از خدا چه چیز بخواهد یا آن را چگونه مطرح نماید که البته هر کدام، شرایط و آداب مخصوص به خود را دارد، خود دعا کردن و درخواست خویش را به درگاه معبود بردن، برای انسان کمال بوده و یکی از نیازهای اساسی او را که ارتباط با برترین موجود هستی است، برطرف مینماید. همچنین حفظ عفت و پاکدامنی چه از ناحیه مردان و چه از طرف زنان، میتواند به عنوان برترین عبادت مطرح شود چراکه آثار مثبتِ فردی و اجتماعی بسیاری به ارمغان خواهد داشت.]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
sapp.ir/hadisehafte
🌷🍂🌷🍂🌷
🥀☘🥀☘🥀
☘🥀☘🥀
🥀☘🥀
☘🥀
🥀
حدیث هفته ۸۲۶
امیرالمؤمنین علیهالسلام
كُونَا لِلظَّالِمِ خَصْماً وَ لِلْمَظْلُومِ عَوْناً.
خصم ظالم و ستمگر باشید و یاور و پشتیبان مظلوم و ستمدیده.
نهجالبلاغه نامه۴۷
[امام علی علیهالسلام میفرماید: «و کونا للظّالم خصماً و للمظلوم عوناً.» خصم ظالم باشید. «خصم»، غیر از «دشمن» است. یک وقت کسی دشمن ظالم است؛ یعنی از ظالم بدش میآید و دشمن اوست. این، کافی نیست. «خصم او باش»، یعنی «مدّعیاش باش.» خصم یعنی «دشمنی که مدّعی است»، «دشمنی که گریبان ظالم را را میگیرد و او را رها نمیکند.» بشریت بعد از امیرالمؤمنین علیهالسلام، تا امروز، به سبب نگرفتن گریبان ستمکاران، بدبخت و روسیاه شد. اگر دستهای با ایمان، گریبان ظالمان و ستمکاران را میگرفتند، ظلم در دنیا اینقدر پیش نمیرفت؛ بلکه از بُن برمیافتاد. امیرالمؤمنین این را میخواهد: «کونا للظّالم خصماً.» خصم ظالم باش. در دنیا، هرجا ظلم هست و ظالمی هست، تو که اینجا هستی، خود را خصمش بدان. نمیگوییم «اکنون راه بیفت؛ و از این سوی دنیا به آن سوی دنیا برو و گریبان ظالم را بگیر.» میگوییم «حتماً خصومت خودت را نشان بده. هروقت و هرجا فرصتی دست داد، خصم او باش و گریبانش را بگیر.» یک وقت انسان نمیتواند نزدیک ظالم برود و ابراز خصومت نماید؛ لذا از راه دور، مخاصمه میکند. ببینید امروز، به خاطر عملنکردن به همین یک کلمه وصیت امیرالمؤمنین علیهالسلام، در دنیا چه منجلابی ایجاد شده است و بشریت چه بدبختیهایی دارد! ببینید ملتها و بخصوص مسلمانان چه مظلومیتی دارند! اگر به همین یک وصیت امیرالمؤمنین علیهالسلام عمل میشد، امروز بسیاری از ظلمها و مصیبتهایِ ناشی از ظلمها، وجود نمیداشت.«و للمظلوم عوناً.» هرجا مظلومی هست، به او کمک کن. نمیگوید «طرفدارش باش». نه! باید کمکش کنی. هرچه میتوانی و به هر نحو که میتوانی.
《بیانات مقام معظم رهبری در خطبههای نماز جمعه ۱۳۷۲/۱۲/۱۳》
اگر همه ما در تمام سطوح از محیط خانواده و محل کار تا محله و شهر و کشور و عرصه بینالمللی به همین وصیت حضرت عمل نماییم، ریشه بسیاری از ظلمها میخشکد اما به خاطر ترس از جان یا مال یا شغل یا موقعیت اجتماعی یا رودربایستی عوامانه، سکوت میکنیم یا اینکه بدتر از آن، به ظالم هم کمک مینماییم!
یکی از نتایج عدم دفاع از مظلوم و جلوگیری نکردن از ظالم، این است که دایره ظلم گسترش پیدا کرده و دامن خود ما را هم خواهد گرفت! فراموش نکنیم که تغییر اوضاع زندگی و اطراف ما و حتی کل جهان به دست ما انسانهاست چرا که سنت خداوند بر همین منوال است؛ 《إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ》 (رعد/۱۱) ترجمه: خداوند سرنوشت هیچ قوم (و ملّتی) را تغییر نمیدهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است، تغییر دهند.]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
sapp.ir/hadisehafte
🥀☘🥀☘🥀
💐🍀💐🍀💐
🍀💐🍀💐
💐🍀💐
🍀💐
💐
حدیث هفته ۸۲۷
امیرالمؤمنین علیهالسلام
أَعْجَزُ اَلنَّاسِ مَنْ عَجَزَ عَنِ اِكْتِسَابِ اَلْإِخْوَانِ وَ أَعْجَزُ مِنْهُ مَنْ ضَيَّعَ مَنْ ظَفِرَ بِهِ مِنْهُمْ.
ناتوانترين مردم كسى است كه از يافتن دوستان ناتوان است و ناتوانتر از او كسى است كه دوستان به دست آورده را از دست بدهد.
نهجالبلاغه حکمت۱۲
[مطمئناً یکی از بهترین سرمایههای انسان در زندگی، داشتن دوستان و رفقای خوب، وفادار و دلسوز است که میتواند در دنیا و آخرت ما اثرگذار بوده و منافع بسیاری برایمان داشته باشد. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشیم، در دوستیابی است که سعی کنیم بهترینها را انتخاب نماییم که البته کار سادهای هم نیست ولی بسیار آسانتر از نگهداشتن دوستان خوب است و حضرت امیر علیهالسلام نیز در این حدیث زیبا، به همین مطلب اشاره فرمودهاند. گاهی ممکن است یک غفلت کوچک یا یک نامهربانی ناچیز، یک دوستی و رفاقت طولانی و ارزشمند را تباه کند. حتی اگر ناچار شویم از برخی امتیازات یا اموال خود گذشت کنیم ولی دوستان خوب را حفظ نماییم، باز هم ضرر نکردیم.
حواسمان به دوستان و رفقای قدیمی بیشتر باشد.]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
sapp.ir/hadisehafte
💐🍀💐🍀💐
🌹🍁🌹🍁🌹
🍁🌹🍁🌹
🌹🍁🌹
🍁🌹
🌹
حدیث هفته ۸۲۸
پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله
إِنَّ مِنَ الذُّنُوبِ ذُنُوباً لَا يُكَفِّرُهَا صَلَاةٌ وَ لَا صَدَقَةٌ. قِيلَ يَا رَسُولَ اللَّهِ؛ فَمَا يُكَفِّرُهَا؟ قَالَ: الْهُمُومُ فِي طَلَبِ الْمَعِيشَة.
بعضی از گناهان به وسیله نماز و صدقه هم آمرزیده نمی شوند. سوال شد؛ ای رسول خدا، پس چه چیز موجب آمرزش آن گناهان است؟ حضرت فرمودند: جدیت و تلاش در طلب معیشت.
مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل ج۱۳ ص۱۳
[جایگاه کار و تلاش برای کسب حلال و تأمین معیشت در اسلام بسیار والاست و سفارشات متعددی درباره آن شده است. اگر به اثرات فردی و اجتماعی این مساله نگاه کنیم، خواهیم دید؛ این سفارشها برای سلامت روحی و جسمی افراد بسیار مفید است و نیازهای فراوانی را در حیطه فرد و جامعه برآورده خواهد نمود. کسی که به دنبال رزق حلال حداکثر تلاش خود را به کار میگیرد، ضمن اینکه از فشارهای روحی و اضطراب خود را نجات میدهد و با فعالیت مفید، از لحاظ جسمی نیز خود را در وضعیت مطلوبی قرار میدهد؛ عزت و معیشت و آرامش خانواده خود را هم تأمین نموده و بخشی از نیاز اجتماع را به نحو مطلوب پاسخگو بوده و با هزینه کردن درآمد خویش، در چرخه اقتصاد سالم نیز مؤثر واقع میشود و چنانچه همه افراد جامعه به همین صورت به فعالیت سودمند مشغول شوند و هر کدام در جایگاه خود، وظایف خویش را به درستی انجام دهند، شاهد یک وضعیت سالم، مترقی و با نشاط در سطح فردی و اجتماعی خواهیم بود. از اینرو، تکلیف دولتها و حکومتها در ایجاد زمینه کسب و کار مناسب و حلال، بسیار روشن و درخور توجه است که نباید مورد غفلت واقع شود.]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
sapp.ir/hadisehafte
🌹🍁🌹🍁🌹
🌷🌿🌷🌿🌷
🌿🌷🌿🌷
🌷🌿🌷
🌿🌷
🌷
حدیث هفته ۸۲۹
پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله
وَ عَنْ أَنَسٍ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: أَ لاَ أُخْبِرُكُمْ بِأَجْوَدِ اَلْأَجْوَادٍ؟ قَالُوا بَلَى يَا رَسُولَ اللَّهِ! فَقَالَ: أَجْوَدُ اَلْأَجْوَادِ اَللَّهُ وَ أَنَا أَجْوَدُ بَنِی آدَمَ وَ أَجْوَدُهُمْ بَعْدِی رَجُلٌ عَلِمَ بَعْدِی عِلْماً فَنَشَرَهُ وَ يُبْعَثُ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ أُمَّةً وَاحِدَةً وَ رَجُلٌ جَادَ بِنَفْسِهِ فِي سَبِيلِ اللَّهِ حَتَّى قُتِلَ.
آيا به شما خبر دهم كه بخشندهترين بخشندهها چه کسی است؟ گفتند بله ای رسول خدا! [بفرمایید] حضرت فرمودند: بخشندهترين بخشندهها خداوند است و من بخشندهترين فرزندان آدم هستم؛ و بعد از من، از همه شما بخشندهتر كسى است كه علم و دانشى را فرا گيرد، و آن را نشر دهد و به ديگران بياموزد، چنين كسى روز قيامت به تنهايى به صورت امتى برانگيخته خواهد شد و بعد از آن هم، کسی است که در راه خدا جانفشانی کند تا کشته شود [و به شهادت برسد].
إرشاد القلوب ج۱ ص۱۴
[اولین معلم انسان، خود خداوند است، از آنجا که فرمود: 《وَ عَلَّمَ آدَمَ الْأَسْماءَ كُلَّها》 (بقره/۳۱) و بعد از آن نیز انبیاء و فرستادگان الهی و اوصیاء ایشان و ائمه اطهار علیهم السلام هستند و این مسیر همچنان ادامه دارد چونکه انسان هیچگاه از یادگیری و آموزش بینیاز نمیشود و به همین خاطر در آموزههای دینی به ما سفارش شده؛ اُطلبوا العلم من المهد الی اللحد. (ز گهواره تا گور دانش بجوی)
اگر تمام فضایل و سفارشاتی که درباره معلم و استاد شده است، کنار بگذاریم و فقط همین سخن پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله را در مقام و جایگاه معلم مد نظر قرار دهیم، کفایت میکند تا به جایگاه و مقام رفیع معلمان پی ببریم، چرا که حضرت، ایشان را در قیامت که هر کس در موضع واقعی خویش قرار میگیرد، همانند یک امت و اجتماع بزرگ انسانی توصیف مینمایند و این، به تنهایی نشان دهنده نقش معلم در جامعه از لحاظ تأثيرگذاری بر افراد از یک طرف و توجه به جایگاه معلم و پرداختن به او از طرف دیگر است بدین معنا که دیگران هم باید به اندازه یک امت، به معلم اهمیت دهند و قدر و منزلت او را گرامی بدارند. امیدواریم هم معلمان عزیز به این موقعیت خویش توجه داشته باشند و هم بقیه مردم خصوصاً مسئولین محترم تعلیم و تربیت در کشور، بدان عنایت ویژه داشته باشند و همت خویش را به قدر این جایگاه به آن اختصاص دهند.]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
sapp.ir/hadisehafte
🌷🌿🌷🌿🌷
🥀🌴🥀🌴🥀
🌴🥀🌴🥀
🥀🌴🥀
🌴🥀
🥀
حدیث هفته ۸۳۰
امام صادق علیهالسلام
ثَلَاثَةٌ یُسْتَدَلُّ بِهَا عَلَی إِصَابَةِ الرَّأْیِ؛ حُسْنُ اللِّقَاءِ وَ حُسْنُ الِاسْتِمَاعِ وَ حُسْنُ الْجَوَابِ.
سه چیز باعث تصحیح و پذیرش نظرات شما توسط دیگران میشود: خوش برخوردی [هنگام ایراد نظرات و مواجهه با آراء دیگران]، خوب گوش دادن [به نقد و نظر بقیه] و نیکو پاسخ دادن [به سوالات و انتقادات دیگران].
بحارالانوار ج۷۵ ص۲۳۷
[این حدیث زیبا یک راهکار عملی و موثر برای عالمان، مبلغان، معلمان، والدین و همه متصدیان امر تبلیغ و تربیت در جامعه است. اگر مشاهده میکنیم که نقطه نظرات ما مورد توجه، نقد یا پذیرش دیگران قرار نمیگیرد، باید از زوایه این روایت نیز به رویکرد و عملکرد خودمان نگاه کنیم و ببینیم در کدام زمینه یا زمینهها دچار قصور یا تقصیر شدهایم که مخاطبین ما خصوصاً جوانان و نسل جدید به گفتهها و نظرات ما توجهی ندارند و حتی ممکن است ارزش نقد و وقتگذاری هم برای آن قائل نباشند، چه رسد به اینکه بخواهند آنها را بپذیرند. این سخن حکیمانه امام صادق علیهالسلام میتواند لااقل یکی از دریچههای نقد و تصحیح آراء را برای ما بگشاید.]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
sapp.ir/hadisehafte
🥀🌴🥀🌴🥀