#پست_ویژه ⭐️
#اعمال
#دستورات_ماثور
🔴 فضیلت و اعمال #شب_هفدهم #ماه_مبارک_رمضان
روايت کرده است از امام کاظم " سلام الله علیه " که فرمود
: «اين شب همان شبي است که در آن دو گروه ( لشگر حق و باطل) در جنگ بدر جنگيدند و خداوند متعال معجزات بزرگ خود را درباره دوستان و دشمنانش آشکار نمود»1
همچنين مرحوم #شيخ_عباس_قمی در مفاتيح الجنان مي فرمايد:
شب هفدهم، شب بسيار مباركيست و در روزش جنگ بدر واقع شد و حق تعالي لشكر آن حضرت را بر مشركين ظفر داد و آن اعظم فتوحات اسلام بود لهذا علماء فرمودهاند كه در آن روز صدقه و شكر خدا بسيار نمودن مستحب است.
🔻 ۱. نمازمخصوص شب هفدهم:
هر كه شب هفدهم ماه رمضان دو ركعت نماز- در ركعت اوّل بعد از حمد هر سورهاي كه براي او ممكن است و در ركعت دوّم بعد از حمد، صد مرتبه سوره توحيد قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ- را بخواند و بعد از سلام صد مرتبه لا إله إلّا اللَّه.بگويد، خداوند ثواب يك ميليون حجّ، و هزار عمره و هزار بار جنگيدن را به او بدهد. 2
🔻 ۲. دعايي که از پيامبر صلي الله عليه و آله براي اين شب روايت شده است:
اللَّهُمَّ هَذَا شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أَنْزَلْتَ فِيهِ الْقُرْآنَ وَ أَمَرْتَ فِيهِ بِعِمَارَةِ الْمَسَاجِدِ وَ الدُّعَاءِ وَ الصِّيَامِ وَ الْقِيَامِ وَ ضَمِنْتَ [حَتَمْتَ] لَنَا فِيهِ الِاسْتِجَابَةَ فَقَدِ اجْتَهَدْنَا وَ أَنْتَ أَعَنْتَنَا فَاغْفِرْ لَنَا فِيهِ وَ لَا تَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنَّا وَ اعْفُ عَنَّا فَإِنَّكَ رَبُّنَا وَ ارْحَمْنَا فَإِنَّكَ سَيِّدُنَا وَ اجْعَلْنَا مِمَّنْ يَنْقَلِبُ إِلَي مَغْفِرَتِكَ وَ رِضْوَانِكَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ إِنَّكَ أَنْتَ الْأَجَلُّ الْأَعْظَمُ. 3
📚 ۱. اقبال الاعمال ج۱ ص ۱۵۸
📚۲. چهل حدیث شهید اول ص۸۷
📚 ۳. اقبال الاعمال ج۱ ص۱۶۰
📚 @HadithNegar
امام حسن{علیہالسلام} :
اَلإخاءُ الوَفاءُ فِی الشِّدَّةِ وَ الرَّخاء.
نشانہ برادرے، وفادارے در سختے و آسایش است.
📚بحارالأنوار، ج۷۸، ص۱۱۴|
📚 @HadithNegar
💎 توصیه معرفتی أمیرالمؤمنین (علیه السلام)
🔻أمیرالمؤمنین على عليهالسلام:
اِنّ اَنفاسَكَ أَجزاءُ عُمرِكَ فَلاتُفنها اِلاّ فی طاعَةٍ تُزلِفُك.
❇️ این نَفَسهای تو، یکایک أجزای عمر توست؛ برحذر باش که آنها را جز در راه اطاعتی که تو را به خدا نزدیک کند به هَدَر ندهی.
📚 غررالحكم: ۳۴۳۰
📚 @HadithNegar
🌺صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🌺
#روزی_یک_صفحه_قرآن
صفحه564
📚 @HadithNegar
امام صادق (علیه السلام):
🔹ما مِنْ مُؤْمِنٍ صَامَ فَقَرَأَ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ اَلْقَدْرِ عِنْدَ سَحُورِهِ وَ عِنْدَ إِفْطَارِهِ إِلاَّ كَانَ فِيمَا بَيْنَهُمَا كَالْمُتَشَحِّطِ بِدَمِهِ فِي سَبِيلِ اَللَّهِ .
🔸 مؤمن روزه داری که در هنگام خوردن سحری و افطار سوره قدر را بخواند، بین این دو زمان ثواب کسی را خواهد داشت که در راه خدا در خون خود غلتیده است.
📚 اقبال الاعمال (باب احکام شهر رمضان)
جلد ۱ صفحه ۸۳
📚 @HadithNegar
🌷الإمامُ الحسنُ عليه السلام ـ لَمّا سُئلَ عنِ اللُّؤمِ ـ
قِلّةُ النَّدى ، و أن يُنطَقَ بالخَنا .
🌸امام حسن عليه السلام ـ در پاسخ به پرسش از فرومايگى فرمود:
كم بخشيدن و بد و بيراه گفتن.
📚تحف العقول : 225.
📚 @HadithNegar
🔴اول نماز یا افطار؟
✍امام باقر عليه السلام : در ماه رمضان ابتدا نماز بخوان، سپس افطار کن؛ مگر این که همراه عده ای بودی که منتظر افطار بودند. اگر قرار بود تو نیز با آنان افطار کنی، با ایشان مخالفت نکن و ابتدا افطار کن و در غیر این صورت ابتدا نماز بخوان.
راوی پرسید: چرا این کار را کنم و ابتدا نماز بخوانم؟! فرمودند: چون دو وظیفه برای تو پیش آمده است: افطار و نماز؛ پس با چیزی شروع کن که بر دیگری برتری دارد و آن نماز است.
سپس فرمودند: و تو روزه داری؛ پس اگر نمازت را با حالت روزه به جا آوری و روز را پایان دهی، برای من دوست داشتنی تر است.
📚 وسائل الشیعه، ج ۱۰، ص ۱۵۰، ح ۲
📚 @HadithNegar
✳ به این حدیث عمل کردم!
🔻 میفرمودند: «هرگاه اندیشه و تصور گناه به ذهنم میآمد، ناخودآگاه و بیفاصله از ذهنم میرفت!»
راه ایجاد این حالت را از ایشان پرسیدند.
بیان کردند:
در اوایل تحصیلم این حدیث را خواندم «مَنْ أَخْلَصَ لِلَّهِ أَرْبَعِينَ صَبَاحاً ظَهَرَتْ يَنَابِيعُ اَلْحِكْمَةِ مِنْ قَلْبِهِ عَلَى لِسَانِهِ»* و به آن عمل کردم.
📚 از کتاب علامه | صد روایت از زندگی علامه طباطبایی
📖 ص ۸
📚 @HadithNegar
🔻 مستحبات و مکروهات را بشناسیم...
🟠 فضیلت کمأة(۱)
▫️ مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ عَلِيِّ بْنِ اَلْحَكَمِ عَنْ أَبَانِ بْنِ عُثْمَانَ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ فَاطِمَةَ بِنْتِ عَلِيٍّ عَنْ أُمَامَةَ بِنْتِ أَبِي اَلْعَاصِ بْنِ اَلرَّبِيعِ وَ أُمُّهَا زَيْنَبُ بِنْتُ رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ قَالَتْ: أَتَانِي أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلِيٌّ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ فَأُتِيَ بِعَشَاءٍ وَ تَمْرٍ وَ كَمْأَةٍ فَأَكَلَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ وَ كَانَ يُحِبُّ اَلْكَمْأَةَ.
🔸 امامه مىگويد:
امیرالمؤمنین سلام الله علیه در ماه رمضان نزد من تشريف آورد. براى شام، خرما و کمأة آوردند. حضرت ميل فرمود و همواره کمأة را دوست مىداشت.
۱. کمأة نوعی قارچ شبیه به سیبزمینی است که در مناطق خاصی به وجود میآید و در اول سال (بهار) فراوان میشود. مانند گوشت استفاده میشود و برخی به آن دنبلان میگویند. در روایتی آمده که کمأة از منّ است، و منّ از بهشت. منّ و سلوی از غذاهایی است که بر بنی اسرائیل نازل شد.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)، ج ۶، ص ۳۷۰
📚 وسائل الشيعة، ج ۲۵، ص ۲۱۰
📚 المحاسن، ج ۲، ص ۵۲۷
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج ۴۱، ص ۱۵۹
📚 @HadithNegar