امام صادق علیه السلام:
🔹لاَ تَنْظُرُوا إِلَى طُولِ رُكُوعِ اَلرَّجُلِ وَ سُجُودِهِ فَإِنَّ ذَلِكَ شَيْءٌ اِعْتَادَهُ فَلَوْ تَرَكَهُ اِسْتَوْحَشَ لِذَلِكَ وَ لَكِنِ اُنْظُرُوا إِلَى صِدْقِ حَدِيثِهِ وَ أَدَاءِ أَمَانَتِهِ.
🔸(برای شناخت مردم) به طولانی بودن ركوع و سجود اشخاص نگاه نكنيد زيرا شاید به آن عادت كرده باشند و اگر آن را ترک کنند وحشت کنند، بلکه به راستگوئى و امانت داری آنها بنگرید.
📚 اصول کافی (باب الایمان و الکفر)
جلد ۲ صفحه ۱۰۵
📚 @HadithNegar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 چشم برزخی آیت الله سید جمالالدین گلپایگانی
👈 و سفارش ایشان به پدرِ صاحب قبر
🎤حجه الاسلام #عالی
📚 @HadithNegar
#داستان_آموزنده
🔆موعظه پيامبر (صل الله علیه وآله و سلم )
مردى به حضور رسول خدا (صل الله علیه وآله و سلم ) آمد و گفت : اى رسول خدا به من دانش بياموز.
پيامبر (ص ) فرمود: بر تو باد به قطع اميد از آنچه در دست مردم است فانه الغنى الحاضر: زيرا بى نيازى نقد، همين است .
او عرض كرد: زدنى يا رسول اللّه : اى رسول خدا بر علم آموزى خود بيفزا.
پيامبر (ص ) فرمود: از طمع بپرهيز، فانه الفقر الحاضر: زيرا طمع فقر نقد است .
او عرض كرد: اى رسول خدا، باز بيفزا.
پيامبر (صل الله علیه وآله و سلم ) فرمود:
اذا هممت بامر فتد بر عاقبته ، فان يك خيرا ورشدا فاتبعه ، و ان يك غيا فدعه .
:هنگامى كه به امرى تصميم گرفتى در مورد عاقبت آن بينديش ، هر گاه عاقبت آن خير و مايه رشد باشد، از آن پيروى كن ، و اگر عاقبت آن گمراهى باشد، از آن بگذر و دورى كن .
📚داستان دوستان، جلد پنجم، محمد محمدى اشتهاردى
📚 @HadithNegar
💠 ناشناخته
🔸 رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم ):
خداوند به افراد متقى ناشناخته یعنی کسانى که اگر غایب شوند مفقود نیستند و اگر حضور داشته باشند شناخته نمى گردند، علاقه دارد.
قلب هاى اینان چراغ هدایت است.
📚 شرح نهج البلاغه/ج19/ص167
✍🏼 خداوند بر بعضى از بندگان منت می گذارد و می فرماید: آیا نعمت بر تو ارزانى نداشتم آیا تو را ناشناخته نکردم.
یعنى تو بنده خوبى بودی ولی کسى خبر نداشت.
📚 @HadithNegar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌رحلت پژوهشگر و حدیثشناس، علامه مرتضی عسکری
🔺سید مرتضی عسکری، ۱۲۹۳ش در سامرا متولد شد. او پس از مدتی به حوزه علمیه قم آمده، در یکی از حجرههای مدرسه فیضیه، با آیت الله صافی گلپایگانی، همحجره شد.
🔹عسکری پس از مدتی مجددا به سامرا برگشت و به همراه عدهای از همفکران خود، اصول الدین را در بغداد راهاندازی کرد.عسکری، بیشتر مطالعات خود را بر تاریخ متمرکز کرده بود.
🔸 وی به وحدت اسلامی و تقریب مذاهب اعتقاد داشت.او بیش از پنجاه کتاب تألیف و منتشر کرده است . علامه عسگری پس سالها تلاش ومجاهدت در 25 شهریور 1386 دار فانی را وداع گفت.
#تقویم_تاریخ
#25شهریور
#علامه_عسگری
📚 @HadithNegar
📌درگذشت آیتالله ابوالقاسم خزعلی
🔻ابوالقاسم خزعلی در سال ۱۳۰۴ هجری شمسی در بروجرد، از توابع استان لرستان چشم به جهان گشود. وی ده ساله بود که به همراه خانواده به مشهد مقدس مهاجرت کرد. از ۱۷ سالگی به حوزه علمیه مشهد رفت و مدتی بعد به حوزه علمیه قم عزیمت کرد.
🔸 آیتالله خزعلی، از شاگردان دروس خارج فقه و اصول آیتالله بروجردی و امام خمینی بود و منظومه و اسفار را نزد علامه طباطبایی آموخت. وی همچنین مدتی در درس آیت الله بهجت حاضر شد و از محضر این مرد بزرگ نیز کسب فیض کرد.
♦️ایشان در طول دوران مبارزات سیاسی خود با رژیم شاه، ارتباط نزدیکی با امام خمینی داشت و بارها زندانی و تبعید شد. پس از انقلاب ، مسئولیتهایی چون عضویت در مجلس خبرگان قانون اساسی، مجلس خبرگان رهبری و شورای نگهبان قانون اساسی را بر عهده داشت.
🔸آیتالله خزعلی که حافظ قرآن و نهج البلاغه هم بود، در ۲۶ شهریور ۱۳۹۴ در سن ۹۰ سالگی دار فانی را وداع گفت و پیکر ایشان در رواق دارالزهد حرم مطهر امام رضا علیه السلام مدفون شد.
#تقویم_تاریخ
#25شهریور
#آیتالله_خزعلی
📚 @HadithNegar
*﷽؛*
حدیث روز
امام مجتبی علیهالسلام:
🔹به خدا قسم میخورم، اگر مردم به حرف خدا و رسولش گوش میدادند، (و با پدرم بیعت میکردند) آسمان، بارانش را و زمین، برکاتش را نثارشان میکرد، حتّی دو نفر هم در این امّت به اختلاف نمیخوردند،
و همه تا قیامت از طراوت و سرسبزی دنیا برخوردار میشدند (و خوش و خرم زندگی میکردند).
*🔹وَ لَكِنْ أُقْسِمُ بِاللَّهِ قَسَماً تَالِياً، لَوْ أَنَّ النَّاسَ سَمِعُوا قَوْلَ اللَّهِ (عَزَّ وَ جَلَّ) وَ رَسُولِهِ، لَأَعْطَتْهُمُ السَّمَاءُ قَطْرَهَا، وَ الْأَرْضُ بَرَكَتَهَا، وَ لَمَا اخْتَلَفَ فِي هَذِهِ الْأُمَّةِ سَيْفَانِ، وَ لَأَكَلُوهَا خَضْرَاءَ خَضِرَةً إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ،*
📚الامالی شیخ طوسی، ص۵۶۶.
📚 @HadithNegar
🔴 کاهلی در نماز
بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرحیم
ابوبصیر گفت: بعد از در گذشت حضرت صادق - علیه السّلام- پیش ام حمیده رفتم تا او را در این مصیبت تسلیت بگویم.
تا چمشمش به من افتاد شروع به گریه كرد من نیز از حال او به گریه افتادم آنگاه گفت:ابا محمد، اگر حضرت صادق - علیه السّلام- را هنگام مرگ مشاهده می كردی چیز عجیبی می دیدی.
در آن لحظات آخر چشم باز كرده فرمود: هر كس بین من و او خویشاوندی هست بگوئید بیاید همه را گرد من جمع كنید سفارشی دارم.
ام حمیده گفت: تمام خویشاوندان آن جناب را جمع كردیم،در این موقع امام صادق - علیه السّلام- نگاهی به آنها نموده فرمود:
( ان شفاعتنا لاتنال مستخفاً بالصلوه) شفاعت ما خانواده به آن كسی كه نمازش را سبك شمارد نخواهد رسید.
📚 محاسن برقی، ج 1، ص 80
📚 @HadithNegar
💠 خیر و صلاح خداوند
🔸 امام صادق علیه السلام:
هرگاه خداوند عزوجل، خیر بنده ای را بخواهد، مدارا در امور زندگانى را روزى آنها مى کند.
📚فروع کافی/ج 5 /ص207
✍🏼یعنی چشم و هم چشمی نمی کنند که هر سال تلویزیون، مبل و دکور خانه را تغییر دهند، اگر وسایل زندگی شان سالم است، از آنها استفاده می کنند.
📚 @HadithNegar
💠 سختی و تنگدستی
🔸 امام صادق علیه السلام:
اگر مردى در سختی و تنگدستی به سر برد و به اندازه تامین مایحتاج خود و خانواده اش کار کند و نیز در پى حرام نرود، چنین شخصى همانند مجاهد در راه خداست.
📚 فروع کافی/ج 5 /ص209
✍🏼مجاهد واقعی کسی است که تحت فشار خانواده و اطرافیان، برای افزایش درآمد خود دست به هر کاری نمی زند.
📚 @HadithNegar
امام صادق علیه السلام:
🔹الْحَيَاءُ وَ اَلْإِيمَانُ مَقْرُونَانِ فِي قَرَنٍ فَإِذَا ذَهَبَ أَحَدُهُمَا تَبِعَهُ صَاحِبُهُ.
🔸حياء و ايمان را با يک ريسمان به هم بستهاند. چنانچه یکی از آنان برود ديگرى نیز خواهد رفت.
📚 مستدرک الوسائل (باب الثامن)
جلد ۸ صفحه ۴۶۱
📚 @HadithNegar
💠 طمع
🔸 امام باقر(علیه السلام):
بدترین انسان آن بنده اى است که طمعى داشته باشد که آن طمع بر گردنش بپیچد.
📚 کافى/ج2/ص320
✍🏼 در روایت دیگری رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) طمع را تشبیه به فقری کرده که همواره همراه انسان است. چون آدم طمع کار مثل گدایی است که دنبال طلب مال است و هیچ وقت سیر نمی شود.
📚 @HadithNegar
📌 «آغاز هفته وحدت»
♦️ لزوم حفظ وحدت میان مسلمین از جمله اموری است که همواره مورد توجه بزرگان و رهبران مذهبی مسلمان قرار گرفته است.
🔸امام خمینی (ره) با توجه به اینکه دو مذهب تشیع و تسنن از پیروان زیادی در سراسر جهان برخوردار هستند، به هر اندازه بتوانند دیدگاههای خود را بهیکدیگر نزدیک کنند، تاثیر ارزشمندی در اعتلاء و سربلندی مسلمانان در جهان کنونی خواهند داشت و نهایتا توطئههای هر روزه دشمنان را نقش بر آب خواهند کرد. لذا روزهای دوازدهم تا هفدهم ربیع الاول که مصادف با دو قول مشهور ولادت پیامبر اکرم است را «هفته وحدت» نامگذاری کردند.
🔻آشنایی پیروان مذاهب با عقاید یکدیگر، اگر همراه با هتک به معتقدات سایر مذاهب نباشد، نهتنها موجب تفرقه نمیشود، بلکه مانع از اتهام و دروغپردازی دشمنان اسلام و مسلمین میشود.
🔹مقام معظم رهبری نیز در این باره میفرماید:
«این هفته وحدت، این هفته مشترک الاحترام بین مسلمین را قدر بدانید. همه سعی کنند وحدت و اتحاد نیروها و در یک جبهه قرار گرفتن نیروهای مسلمین را که رمز سعادت و مایه سربلندی مسلمین و بزرگترین حربه ملتها در مقابل استکبار جهانی است، مغتنم بشمارند و قدر بدانند.»
#تقویم_تاریخ
#۱۲_ربیع_الاول
#آغاز_هفته_وحدت
📚 @HadithNegar
#داستان_آموزنده
🔆اتّفاقى عجيب از لطف امام زمان (عجل الله تعای فرجه )
در يكى از روستاهاى كاشان دخترى از خانواده مذهبى و سادات ، به بيمارى سختى مبتلا شد دستها و پاهايش فلج گرديد و...او را به بيمارستان بردند و تحت نظر پزشكان متعدّد قرار گرفت ولى خوب نشد، او را به روستا برگرداندند، همچنان بسترى بود و آثار بيمارى او را از تحرك باز داشته بود.
او قبل از بيمارى و بعد، اهل عبادت و توسّل بود، و از بانوان محترمى بود كه همواره به محمّد (صل الله علیه وآله و سلم ) و آل آنحضرت (ع ) توجه داشت و آنها را در خانه خدا واسطه قرار مى داد.
و از امام زاده عبداللّه بن على (علیه السلام ) كه در روستا بود، در اين راستا كمك مى گرفت ، و از آنها مى خواست از خدا بخواهند تا او بهبودى خود را بدست آورد.
ساعت يك و نيم بعد از ظهر روز پنجشنبه (16 خرداد1370 و 22 ذيقعده 1411) بود او با اينكه در روز نمى خوابيد اندكى در بستر خوابش برد، ناگهان در عالم خواب ديد امام زمان حضرت مهدى (سلام اللّه عليه ) به بالين او آمد، پرسيد حالت چطور است ؟
او عرض كرد: سرم درد مى كند، گلويم گرفته به طورى كه وقتى مى خواهم سخن بگويم ، بغض مرا فرا مى گيرد و گريه مى كنم .
امام دست مرحمت بر سر و پيشانى او كشيد، همين لطف خاص امام موجب شد كه بيمارى از جان او رفت و او سلامتى خود را باز يافت .
اين بانوى علويّه هنگامى از خواب بيدار شد، خود احساس فلجى نمى كرد جريان خواب خود را براى بستگان و حاضران تعريف كرد، گريه شوق سراسر مجلس را فراگرفت ، او از بستر برخاست و حركت كرد تا در حياط خانه وضو بگيرد. بستگان او ناباورانه به همديگر مى گفتند: مراقب باشيد نكند كه او به زمين بيفتد، ولى ديدند او باكمال سلامتى و بدون كمك ديگران وضو گرفت و به اتاق بازگشت و دو ركعت نماز خواند و سپس به سوى بارگاه امام زاده عبد اللّه بن على (ع ) روانه شد، چرا كه با اين جريان عجيب ، خواهر او در خواب ديده بود، حضرت امام زاده عبد اللّه بن على ، نزد او آمد و فرمود: خواهرت خوب شد بيا اندكى از پارچه سبز را كه روى ضريح من است ببر و به بازوى خواهرت ببند، آن بانو به اين دستور نيز عمل كرد.
مردم از جريان مطّلع شدند، نقّاره خانه امام زاده به صدا در آمد، مؤ منين و مؤ منات گروه گروه آمدند و شادى مى كردند و به بيمار و بستگان او مبارك باد مى گفتند، نگارنده به اميد به الطاف خاص تو اى امام و اى محبوب خاصّان درگاه خدا گويد:
هر چند پير و خسته دل و درمانده شدم * هر گه كه ياد روى تو كردم جوان شدم
آيا شود پيام رسانى به من ز لطف * خوش دار، من ز عفو گناهت ضمان شدم
📚داستان دوستان، جلد پنجم، محمد محمدى اشتهاردى
📚 @HadithNegar