💎 🔹امیرالمومنین علیه السلام
خطاب به خاک کربلا فرمودند:
چه خوشبویى اى خاک! در روز قیامت قومى از تو بپا خیزند که بدون حساب و بىدرنگ به بهشت روند.
📚 شرح نهجالبلاغه ابن ابى الحدید، ج ۴، ص ۱۶۹
📚 @HadithNegar
✅ خواص عاشورایی:
بَشیر بن عَمرو حَضرَمی
🔻 بشیر بن عمرو حضرمی از مردم کوفه و از یاران با وفای امام علی و امام حسین علیهما السلام بود که اصالت یمنی داشت. در زمانی که امام ع مشغول گفتگو با عمر سعد بود، بشیر از فرصت استفاده کرد و به یاران امام ع پیوست.
🔅 در کربلا بود که خبر تلخ اسارت فرزندش را در مرز کربلا شنید. در حالی که می توانست به بهانه ی آزاد کردن فرزندش صحنه را ترک کند، جوانمردی کرد و هرگز از امام ع جدا نشد.
🔹 امام ع به وی گفت: تو از بیعت من آزادی، پس برو و برای آزادی پسرت تلاش کن. جواب داد: اگر از تو جدا شوم، درندگان مرا زنده زنده خواهند خورد! به خدا قسم هرگز از تو جدا نمی شوم.
🔸 در حالی که زیر لب اشعار حماسی می خواند، به میدان رفت. آنقدر با دشمنان جنگید تا به شهادت رسید. در زیارت ناحیه مقدسه با عبارات زیبایی از او یاد شده است.
#امام_حسین_علیه_السلام
#خواص_عاشورایی
#بشیر_بن_عمرو
#بصیرت
(مثیرالاحزان، ص۵۳_ بحارالانوار، ج۴۴، ص۳۹۴)
📚 @HadithNegar
💠 دشمن خدا
🔸امام کاظم علیه السلام:
خداوند عزوجل با بنده ای که بسیار بخوابد و بیکار باشد، دشمن است.
📚فروع کافی/ج 5 /ص201
✍🏼خواب زیاد و بیکاری علاوه بر این که از دامهای شیطان هستند، رزق و روزی انسان را نیز از بین می برند. در جامعه نیز افرادی که دارای گرفتاری در معیشت خود هستند، معمولا تن پرور اند.
📚 @HadithNegar
امام صادق علیه السلام:
🔹اللَّهُ أَكْرَمُ مِنْ أَنْ يُكَلِّفَ اَلنَّاسَ مَا لاَ يُطِيقُونَ وَ اَللَّهُ أَعَزُّ مِنْ أَنْ يَكُونَ فِي سُلْطَانِهِ مَا لاَ يُرِيدُ .
🔸خداوند بزرگوارتر از آنست كه مردم را به آنچه طاقتش را ندارند تكليف كند و نيرومندتر از آنست كه در حوزه فرمانروائى او چيزى باشد كه آن را اراده نكرده باشد.
📚 اصول کافی (باب التوحید)
جلد ۱ صفحه ۱۶۰
📚 @HadithNegar
💠 ضمانت
🔸امام علی علیه السلام:
ضمانت نکن چیزى را که قدرت وفا و انجام آن را ندارى.
📚 غررالحکم/ج1/5448
✍🏼اگر توان مالی ندارید یا به طرف مقابل اعتماد ندارید، بهتر است از ابتدا ضمانتش را نکنید تا بعدها مجبور به دعوا و قهر و مرافعه نشوید.
به اصطلاح جنگ اول بهتر از صلح آخر است.
📚 @HadithNegar
✅ خواص عاشورایی:
اَنس بن حارث کاهلی
🔻 انس بن حارث(حرث)، از راویان حدیث پیامبر صلی الله علیه و آله و یاران امام حسین علیه السلام بود. وی حدیثی از پیامبر ص روایت کرده که ایشان با اشاره به امام حسین ع فرمودند: این پسرم در سرزمینی به نام کربلا کشته می شود، هر کس از شما آنجا بود لازمست او را یاری کند.
♻️ او با اذن امام برای اندرز دشمن ، نزد عمر سعد رفت ولی هنگام ورود سلام نکرد؛ عمر پرسید چرا سلام نکردی؟ آیا ما را کافر پنداشتی؟! انس گفت: چگونه منکر خدا و پیامبر نیستی درحالیکه برای ریختن خون فرزند پیامبرت کمر همت بسته ای! عمر گفت: به خدا سوگند میدانم که کشنده این گروه در دوزخ است ولی فرمان عبیدالله باید اطاعت شود.
🔸 او در میدان نبرد ۱۸ تن از افراد دشمن را کشت و سپس به شهادت رسید. به نقلی وى سالها پيش از واقعه كربلا ، در اين منطقه اقامت گُزيد تا از فيض شهادت در کنار سيّدالشهدا ع جا نماند .
#امام_حسین_علیه_السلام
#خواص_عاشورایی
#انس_بن_حارث
#بصیرت
(مثیرالاحزان،ص۶۳)
📚 @HadithNegar
🔆علامه امینی
فرزند برومند آية اللّه امينى رضوان اللّه تعالى عليه آقاى دكتر محمّد هادى امينى مى نويسند:
پس از گذشت چهار سال از فوت مرحوم آية اللّه العظمى علاّمه امينى نجفى پدر بزرگوارم مؤ لف كتاب الغدير... يعنى سال هزار و سيصدو نود و چهار هجرى قمرى شب جمعه اى قبل از اذان فجر، وى را در خواب ديدم ، او را شاداب و خرسند يافتم ... جلو رفته و پس از سلام و دست بوسى عرض كردم : پدرجان در آنجا چه عملى باعث سعادت و نجات شما گرديد؟
فرمود: چه ميگوئى ؟
مجددا عرض كردم : آقا جان در آنجا كه اقامت داريد، كدام عمل موجب نجات شما شد، كتاب الغدير... يا ساير تاءليفات ... يا تاءسيس و بنياد كتابخانه اميرالمؤ منين علیه السلام ، پاسخ دادند: نمى دانم چه ميگوئى قدرى واضح تر و روشن تر بگو.
گفتم : آقا جان شما اكنون از ميان ما رفته و رخت بربسته ايد و به جهان ديگر منتقل شده ايد در آنجا كه هستيد كدامين عمل باعث نجات شما گرديد از ميان صدها خدمات و كارهاى بزرگ علمى ودينى ومذهبى ؟
مرحوم علاّمه امينى .... درنگ و تاءملى نمودند سپس فرمودند: فقط زيارت ابى عبداللّه الحسين علیه السلام عرض كردم : شما ميدانيد اكنون روابط بين ايران و عراق تيره و تار است و راه كربلا بسته ، چه كنم ؟
فرمود: در مجالس و محافلى كه جهت عزادارى امام حسين علیه السلام برپا مى شود شركت كن ثواب زيارت امام حسين علیه السلام را به تو مى دهند.
سپس فرمودند: پسر جان در گذشته بارها تو را يادآور ساختم و اكنون به تو توصيه ميكنم كه زيارت عاشورا را هيچ وقت و به هيچ عنوان ترك و فراموش مكن ، مرتبا زيارت عاشورا را بخوان و بر خودت وظيفه بدان ، اين زيارت داراى آثار و بركات و فوائد بسيارى است كه موجب نجات و سعادتمندى در دنيا و آخرت تو مى باشد... و اميد دعادارم .
فرزند مرحوم آية اللّه امينى مى نويسد: علاّمه امينى با كثرت مشاغل و تاءليف و مطالعه و تنظيم رسيدگى به ساختمان كتابخانه اميرالمؤ منين علیه السلام در نجف اشرف مواظبت كامل به خواندن زيارت عاشورا داشته و سفارش به زيارت عاشورا مى نمودند و بدين جهت خودم حدود سى سال است مداوم به زيارت عاشورا مى باشم .
📚آثار، ص 51.
📚 @HadithNegar
💠قال رسول الله صلی الله علیه و آله:
طُوبَی لِمَنْ کَانَ مِنْ اَوْلِیَاءِ الْحُسَیْنِ وَ شِیعَتِهِ هُمْ وَ اللَّهِ الْفَائِزُونَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ.
خوشا بر کسی که از دوستداران حسین باشد و به خدا قسم همانا شیعیان حسین روز قیامت رستگارانند.
📚امالی صدوق صفحه۱۹۴
📚 @HadithNegar
💚صلوات، یاور حاجتمندان
▪️فرازی از دعاهای امام سجاد علیهالسلام:
🔸️خداوندا بر محمد و آل محمد صلوات بفرست
صلواتی همیشگی و فزاینده که هرگز قطع نشود و به آخر نرسد
و آن صلوات را یاور من و سبب حاجتروایی من قرار ده
که تو گشایشبخش و کریمی🤲
🔹️... صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ و آلِهِ صَلاةً دائِمَةً نامِيَةً، لَا انقِطاعَ لِأَبَدِها و لا مُنتَهى لِأَمَدِها، وَ اجعَل ذلِكَ عَونا لي و سَبَبا لِنَجاحِ طَلِبَتي، إنَّكَ واسِعٌ كَريمٌ.
📚صحیفه سجادیه، دعای ۱۳.
#صلوات
#امام_سجاد_علیه_السلام
📚 @HadithNegar
🔸️افتخار کردن امام سجاد به وجود مقدس حضرت مهدی علیهماالسلام✨️
🏴 امام سجاد علیه السلام در مسجد اموی خطبه آتشینی خواند و یزید را مفتضح کرد.
در فرازی از آن خطبه آمده:
🔸️مردم بدانید که خدا به ما اهلبیت شش نعمت داده و هفت فضیلت.
اما شش نعمت: علم و حلم و بخشش و فصاحت و شجاعت و محبوب بودن در دل مومنان
اما هفت فضیلت:
۱. پیامبر برگزیده از خاندان ماست.
۲. صدیق (مولا امیرالمومنین علیه السلام) از خاندان ماست.
۳. جعفر طیار از ماست.
۴. شیر خدا و رسولش (حضرت حمزه علیه السلام) از ماست.
۵ و ۶. دو نوه رسول خدا در این امت (امام حسن و امام حسین علیهماالسلام) از ماست.
۷. مهدی این امت از ماست.
🔹️أيها الناس: أعطينا ستّا، و فضّلنا بسبع: أعطينا العلم، و الحلم، و السماحة، و الفصاحة، و الشجاعة، و المحبّة في قلوب المؤمنين؛ و فضّلنا: بأن منّا النبيّ المختار، و منّا الصّدّيق، و منّا الطيّار، و منّا أسد اللّه و أسد رسوله، و منّا سبطي هذه الأمّة، و منّا مهديّ هذه الأمة.
📚معالی السبطین، مجلس ۱۷، ص۱۷۸.
📚 @HadithNegar