📌پیروزی انقلاب شکوهمند ایران اسلامی و سقوط رژیم ظالم پهلوی
🔹آغاز حرکت قیام مردمی ایران، با اعتراضات امام خمینی و دیگر علمای دینی به رفتارهای خلاف دین دستگاه حکومتی از سال ۱۳۴۱ آغاز شد. در عاشورای سال ۱۳۴۲ امام خمینی (ره) در مدرسه علمیه فیضیه قم سخنرانی کرد و در پی اعتراضات تند به حکومت بازداشت شد. این واقعه موجب قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و حرکتهای اعتراضی مردم و درگیری با مأموران حکومتی در برخی از شهرهای ایران شد که در نتیجه موجب شهادت تعداد زیادی از مردم معترض شد.
🔸اعتراض مجدد امام خمینی (ره) به لایحه کاپیتولاسیون باعث دستگیری دوباره وی در سیزده آبان ۱۳۴۳ و تبعیدش به ترکیه و پس از آن به نجف گردید. مبارزات انقلابیون در خفا ادامه یافت تا این که درگذشت مشکوک سید مصطفی خمینی فرزند امام خمینی (ره) در آبان ماه ۱۳۵۶ باعث علنی شدن دوباره مخالفتهای مردم با نظام سلطنتی شد.
🔹برخورد خشن و مسلحانه مأموران حکومت پهلوی در ۱۹ دی ۱۳۵۶ در قم به گسترده شدن اعتراضات و سرایت آن به شهرهای دیگر انجامید. از این تاریخ به بعد با برگزاری چهلم کشتهشدگان واقعه ۱۹ دی قم و کشته شدن تعدادی در ۲۹ بهمن در تبریز، یکی پس از دیگری با بزرگداشت چهلم کشته شدگان شهرهای دیگر، کشور ایران دستخوش درگیریهای گسترده و سراسری شد. با تشدید اعتراضات مردمی، محمدرضا پهلوی در ۲۶ دی ۱۳۵۷ ایران را ترک کرد.
🔸امام خمینی (ره) که از عراق به پاریس هجرت کرده بود و با مصاحبهها و پیامهای خود انقلاب را رهبری میکرد، در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ به ایران بازگشت و در ۲۲ بهمن همان سال نظام پادشاهی رسماً سقوط کرد.
#بهمن_۲۲
#فجر_مهدوی
📚 @HadithNegar
Mikham Ye Parvane Besham-Mojtaba Karami.mp3
9.08M
🎼 میخوام یه پروانه بشم 🦋
برای امام زمان 💐
🎙با صدای مجتبی کرمی
و گروه سرود احسان
🎹تنظیم و آهنگسازی: مهدی سوسنی
تهیه شده:
📌مجتمع مدارس امام مهدی عجلاللهتعالیفرجه کرمانشاه
https://eitaa.com/mojtabakaramii
💠 امامـ حسین علیهالسلام
اللَّهُمَّ اشْهَدْ فَقَدْ بَرَزَ إِلَيْهِمْ غُلَامٌ أَشْبَهُ النَّاسِ خَلْقاً وَ خُلُقاً وَ مَنْطِقاً بِرَسُولِكَ وَ كُنَّا إِذَا اشْتَقْنَا إِلَى نَبِيِّكَ نَظَرْنَا إِلَيْه.
بارالها، تو شاهد باش، جوانی به جنگ این مردم رفت که در صورت و سیرت و گفتار، شبیهترین مردم به پیامبرت (صلی الله علیه و آله) بود، و ما هرگاه مشتاق دیدن پیامبرت میشدیم، به این جوان نگاه میکردیم.
🦋
📚 مناقب ابن شهر آشوب، ج۳، ص۲۵۷
#حدیث #میلاد_حضرت_علی_اکبر علیه السلام
📚 @HadithNegar
6.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹پيامبر صلی الله علیه وآله وسلم:
مَنْ تَعَلَّمَ فى شَبابِهِ كانَ بِمَنْزِلَةِ الْوَشْمِ فِى الْحَجَرِ وَ مَن تَعَلَّمَ وَ هُوَ كَبيرٌكانَ بِمَنْزِلَةِ الْكِتابِ عَلى وَجْهِ الْماءِ ؛
هر كس در جوانى اش بياموزد ، آموخته اش مانند نقش بر سنگ است و هر كس دربزرگ سالى بياموزد، مانند نوشتن بر روى آب است.
📗نوادر راوندى، ص ۱۳۲، ح ۱۶۹
📚 @HadithNegar
12.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍃 مقام با عظمت حضرت ابالفضل العباس علیهالسلام از زبان امام صادق عليهالسلام
🎙 حجت الاسلام و المسلمین میرهاشم #حسینی
📚 @HadithNegar
📌درگذشت عالم زاهد آقا نجفی اصفهانی
🔹شیخ محمدتقی رازی آقانجفی در ۲۲ ربیعالثانی ۱۲۶۲ در اصفهان زاده شد. پدر و پدربزرگ وی از مجتهدین بودند. جدش در آغاز جوانی به عراق رفت و پس از سالها تحصیل علم، اصفهان را برای سکونت و فعالیتهای دینی برگزید و در آنجا حوزه درسی دایر کرد.
🔸وی مقدمات علوم را در محضر پدرش فرا گرفت و پس از آن به نجف رفت و در آنجا به تحصیل علم ادامه داد و از محضر میرزا محمد حسن شیرازی، شیخ مهدی کاشف الغطاء و شیخ راضی نجفی بهره گرفت تا به مقام اجتهاد رسید. ایشان پس از تکمیل تحصیل خود در نجف، به اصفهان بازگشت و هم در زمان حیات پدر مرجعیت عام یافت.
🔹آقا نجفی صاحب نفوذ و قدرت معنوی فراوان بود. ایشان را به عنوان «جامع علوم معقول و منقول» شناخته و به قوّت حافظه، حضور ذهن، نکته گویی، سخاوت و شجاعت ستودهاند.
🔸بنابر نقل آیت الله شبیری زنجانی، آقا نجفی بر نهی از منکر اصرار داشت و دستور کشتن بابیها را صادر کرد. این قبیل کارها برای ناصرالدین شاه ناخوشایند بود و چندین مرتبه او را به تهران احضار کرد و در یکی از این موارد به او اجازه بازگشت به اصفهان را نداد. اما ایشان در تهران هم، علاوه بر دایر ساختن حوزه درسی، به مبارزه سیاسی و روشن ساختن ذهن مردم نسبت به فساد دربار و نظام حاکم و مداخلات بیگانگان در امور کشور ادامه داد و چون خطر فعالیت وی در پایتخت برای رژیم بیشتر بود، او را به اصفهان بازگرداندند.
🔹آقا نجفی در ۱۱ شعبان ۱۳۳۲ در اصفهان درگذشت و در جوار مرقد امامزاده احمد، به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#شعبان_۱۱
#شیخ_محمد_تقی_آقا_نجفی
📚 @HadithNegar
📌ولادت حضرت علی اکبر علیهالسلام
🔹حضرت علیاکبر علیهالسلام فرزند امام حسین علیهالسلام و لیلی بنت ابیمرة است. ایشان در زمان خلافت عثمان به دنیا آمد. در مقتل مقرم، تاریخ تولد ایشان یازدهم شعبان سال ۳۳ ذکر شده است. ازاینرو در تقویم جمهوری اسلامی ایران، ۱۱ شعبان به عنوان روز ولادت ایشان و نیز روز جوان نامگذاری شده است.
🔸کنیه حضرت علی اکبر علیهالسلام ابوالحسن است. بیشتر منابع قدیمی ایشان را علیاکبر نام نهادهاند؛ تا از برادرش امام سجاد علیهالسلام، متمایز شود؛ برخی از نسبشناسان و تاریخدانان، علیاکبر علیهالسلام را بزرگترین فرزند امام حسین علیهالسلام دانستهاند.
🔹حضرت علیاکبر علیهالسلام در ظهر عاشورای سال ۶۱ اولین نفر از بنی هاشم بود که برای دفاع از امام خویش به شهادت رسید. امام حسین علیه السلام در رثای شهادت فرزندش فرمود: هنگامی که ما مشتاق دیدن پیامبر(ص) میشدیم، به چهره علیاکبر نگاه میکردیم.
🔸پیکر مطهر حضرت علی اکبر ع در پایین پای اباعبدالله ع به خاک سپرده شد. قبر مطهر ایشان داخل ضریح امام حسین علیهالسلام واقع شده و ششگوشه بودن ضریح را به همین دلیل دانستهاند.
#تقویم_تاریخ
#شعبان_۱۱
#ولادت_حضرت_علی_اکبر علیه السلام
📚 @HadithNegar
📌رحلت ملا محمد تقی مجلسی
🔹محمدتقی پسر ملا مقصود علی در سال ۱۰۰۳ق در اصفهان، پایتخت صفویه، متولد شد. پدرش مقصودعلی مجلسی اهل علم و ادب و ترویج مذهب شیعه بود و با تخلص «مجلسی» شعر میسرود.
🔸محمدتقی در سال ۱۰۳۴ق در ۳۱ سالگی به نجف رفت و در ۳۳ سالگی از محدثان حوزه نجف، اجازه نقل حدیث گرفت؛ سپس به اصفهان بازگشت و در مسجد جامع اصفهان به تدریس مشغول شد.
🔹محمدتقی مجلسی علاوه بر پدرش، از چند استاد بهره برد که مشهورترینشان شیخ بهائی و میرداماد بودند. اساتید دیگر او عبارتند از ملا عبدالله شوشتری و امیراسحاق استرآبادی.
🔸محمدتقی مجلسی نخستین کسی بود که پس از ظهور صفویه، حدیث شیعه را نشر داد و پس از شیخ بهائی و میرداماد، در اصفهان نماز جمعه اقامه میکرد. شهید مطهری ایشان را از علمای بسیار بزرگ و صاحب تألیفات و مقامات معنوی فراوان توصیف کرده است.
🔹محمدتقی مجلسی شاگردانی تربیت کرد که برجستهترینشان پسرش، محمدباقر مجلسی، مشهور به علامه مجلسی بود که بحار الانوار را نوشت.
🔸آثار ملا محمد تقی مجلسی عبارتند از: روضه المتقین، لوامع صاحبقرانی، ریاض المؤمنین در شرح صحیفه سجادیه، چهل حدیث از معصومین، شرح زیارت جامعه و...
🔹محمدتقی مجلسی در ۱۱ شعبان ۱۰۷۰ در اصفهان درگذشت و در مسجد جامع اصفهان دفن شد.
#تقویم_تاریخ
#شعبان_۱۱
#ملا_محمد_تقی_مجلسی
📚 @HadithNegar
🔹امام باقر علیه السلام:
انَ اَبى زَيْنُ الْعابِدينَ علیه السلام اِذا نَظَرَ اِلَى الشَّبابِ الَّذينَ يَطْـلُبونَ الْعِلْمَ اَدْناهُمْ اِلَيْهِ وَ قالَ : مَرحَبا بِكُمْ اَ نْتُمْ وَدائِعُ الْعِلْمِ وَ يوشِكُ اِذْ اَ نْتُمْ صِغارُ قَوْمٍ اَنْ تَـكونوا كِبارَ آخَرينَ ؛
پدرم امام زين العابدين علیه السلام، هر گاه به جوانانى كه دانش مى اندوختند ، مى نگريست ،آنان را به خود نزديك مى كرد و مى فرمود : آفرين بر شما كه امانت هاى مردم براى آموختن دانشيد و به زودى شما كم سالان جامعه ، بزرگان جامعه اى ديگر مى شويد .
📗الدرالنظيم فى مناقب الائمه اللهاميم ، ص ۵۸۷
📚 @HadithNegar
📌صدور توقیع امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به علی بن محمد سمری آخرین فرد از نواب اربعه
🔹در روز دهم شعبان سال ۳۲۹ چند روز قبل از رحلت (ابوجعفر سَمُرى) آخرین فرد از نواب اربعه امام مهدی عجلاللهتعالی فرجهالشریف، توقیعی از سوی امام دوازدهم صادر شد.
🔸امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در توقیع خود از وفات سَمُری و آغاز غیبت کبری خبر دادند و به ایشان امر کردند کارهای ناتمام خویش را تمام کند و کسی را جانشین خود معرفی نکند.
🔹️ در نیمه شعبان سال ۳۲۹ وکلای اصلی سفیر چهارم (ابوجعفر سَمُرى) بر بستر او جمع شدند و از او پرسیدند چه کسی جانشینی وی را عهدهدار خواهد شد. ابوجعفر سَمُرى پاسخ داد: «امر، امر خداست و خود به آن رسیدگی خواهد فرمود».
این آخرین سخنی بود که قبل از درگذشت وی شنیده شد.
🔸پس از درگذشت سمری در بغداد، ارتباط مستقیم بین نائبان و امام دوازدهم قطع شد و دوره سه ساله نیابت او و نیز دوره ۶۹ ساله غیبت صغری پایان یافت و غیبت کبری آغاز شد.
#تقویم_تاریخ
#شعبان_۱۰
#توقیع
📚 @HadithNegar
نوبت به امام حسین علیه السلام نمی رسد!
آیت الله محمد کوهستانی رضوان الله تعالی علیه:
«فردای قیامت آن قدر علما شفاعت می کنند که نوبت به ائمه علیهم السلام نمی رسد»؛ در سخن دیگری می فرمود:
«آن قدر حضرت علی اکبر علیه السلام شفاعت می کند که نوبت به امام حسین علیه السلام نمی رسد».
و می فرمودند:
«ما لنگ و لواشها آنجا (فردای قیامت) باشیم شیعه امیرالمؤمنین صلوات الله علیه را به جهنم ببرند من که تحمل نمی کنم»!
منبع:
بر قله پارسایی(زندگی نامه عالم ربّانی حضرت ایت الله شیخ محمد کوهستانی مازندرانی ره، عبدالکریم کوهستانی، قم» زمینه سازان ظهور امام عصر عج، چاپ چهارم، 1384، ص 292.
به روحِ با کرامت و مهربان آیتالله محمد کوهستانی ره، صلواتی هدیه بفرمائید.
📚 @HadithNegar