🔹آیت الله حائری شیرازی رحمه الله علیه🔹
🔸عمر دراز، صورتحساب سنگین دارد 🔸
کهنسالترین فرد ایران هم بشوید، دست بالا 30ـ120 سال عمر میکنید، بعد از این عمر دراز، وقتی که مردید تازه اول بدبختی شماست؛ این 140 سال که نان خدا را خوردید، برای که کار کردید، و کجا رفتید؟ چه گفتید؟ بیایید و بیلان بدهید.
فرض کنید مسافرتی رفتهاید و مجبورید مدّتی در هتل اقامت کنید؛ در هتل هرچه بیشتر بخورید، صورتحسابتان سنگینتر است.
وقتی هتل میروید، خیلی مانور نمیدهید که آقا یک پرس از این بیاور، یک پرس از آن بیاور، شکلات هم بیاور، ترشی هم بیاور، ماست و اسفناج هم بیاور، چون بعد یک صورت حسابی برایتان میآورد که غذا میشود زهرمار! این چه فایدهای دارد؟
🔹@haerishirazi🔹
🔹آیت الله حائری شیرازی (رحمه الله علیه)🔹
🔸لزوم کسب قدرت احتجاج جهت دفاع از مسیر ولایت🔸
زهیر ابن قین همان کسی است که نمیخواست با امام حسین علیه السلام روبه رو شود. همین زهیر در روز عاشورا از سرداران بزرگ سپاه امام حسین علیه السلام میشود. مهمتر از شهادت زهیر، سخنرانی اش در برابر سپاه عمرسعد است.
وقتی سخنان زهیر تمام شد، امام حسین علیه السلام او را تشویق کرد و فرمود: «فَلَعَمْري لَئِنْ كانَ مُؤمِنُ آلِ فِرْعَونَ نَصَحَ لِقَومِهِ وَ أَبْلَغَ فِي الدُّعاءِ لَقَدْ نَصَحْتَ لِهؤُلاءِ وَ أَبْلَغْتَ».
(قسم به جانم، همانگونه كه مؤمن آل فرعون قوم خويش را نصيحت كرد و به خوبى آنان را دعوت نمود، تو هم آنها را نصيحت كردی و به خوبى دعوتشان کردى [حجّت را برایشان تمام کردی]).
مؤمنِ آل فرعون کلامش آنقدر مهم است که خدا سوره «مؤمن» را به نام او قرار داده و صحبتهای او را در یک صفحه و نیم به صورت پراکنده نقل میکند. حجّت آوردن جزء مسائل بزرگ حرکت انسان است. قرآن کریم میفرماید: «وَ تِلْک حُجَّتُنَا آتَینَاهَا إِبْرَاهِیمَ عَلَى قَوْمِهِ نَرْفَعُ دَرَجَاتٍ مَّن نَّشَاء» (و آن حجّت ما بود که به ابراهیم در برابر قومش دادیم. درجات هرکس را که میخواهیم بالا میبریم). ازاین رو لازم است پاسداران که در صحنه های رزم فداکاری میکنند و همۀ کسانی که در مسائل اجتماعی فعالیت دارند، صاحب برهان باشند و قدرت احتجاج داشته باشند.
کتاب آئینه تمام نما/فصل 1، بینش و بصیرت حسینی/ صفحه 27
🔹@haerishirazi🔹
🔹آیت الله حائری شیرازی رحمه الله علیه🔹
🔸شما پرسیده اید:
چگونه تسلیم محض و بی چون و چرای اهل بیت علیهم السلام باشیم؟
🔹پاسخ آیت الله حائری شیرازی:
اول باید مطیع محض عقل باشیم بعد مطیع اهل بیت علیهم السلام.
چون ما دو حجت داریم. حجت درونی که عقل است و حجت بیرونی که انبیاء و اهل بیت علیهم السلام هستند.
حجت درونی یا همان عقل، از حجت بیرونی به ما نزدیکتر است.
انسان اگر با حجت درونی که عقل است خوب کار کند، عادت میکند با حجت بیرونی که امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است خوب کار کند و مطیعش باشد.
آنهایی که عقلشان را تعطیل میکنند و خیال میکنند که مطیع امام زمان عجل الله هستند، اشتباه میکنند.
🔹@haerishirazi🔹
🔸حجه الاسلام پناهیان: در رثای آیت الله حائری شیرازی همین بس که اهل «حکمت» بود/ حتما به کتاب های ایشان سر بزنید🔸
🔹 واقعاً بنده بعد از رحلت حضرت آیت الله حائری شیرازی دلم برای ایشان تنگ می شود. با اینکه خیلی به محضر ایشان از نزدیک نرسیده بودم. ولی یاد دورانی می افتم که کتاب های ایشان را می خواندیم. کتاب های ایشان خیلی دلچسب تر از کتاب های شهید مطهری بود.
🔹 ایشان چه نقشی [بزرگی] داشت در اینکه دانشجوها را جهت بدهد. شمعی بود که بی صدا سوخت. سخنران اول و معلم اول دینی دانشجوها بعد از انقلاب بود. انجمن اسلامی دفتر تحکیم وحدت کتاب های ایشان را چاپ می کرد. ما از آن طریق با ایشان آشنا شدیم که یک عالم دینی ای هست به نامِ نامی ایشان، و چه می کرد این حکمتی که در زبان ایشان جاری بود!
من در تقدیر از این شخصیت عزیز می توانم بگویم ایشان از عالمان دارای «حکمت» بود. بعضی ها ذوق دارند اما حکیم نیستند. فقط کلمه را به زیبایی کنار هم می چینند. می بینید تمام کلمات حافظ را استفاده کرده. سجع و قافیه هم دارد. حتی استعاره و صناعات شعری را هم آورده. اما کلامش مغز ندارد.
🔹 حکمت، گمشده ی ماست. «کاد الحکیم ان یکون نبیّاً». در رثای این عالم بزرگوار همین بس که اهل حکمت بودند! حتماً به کتاب های ایشان سر بزنید. پُر بهره خواهید شد.
@haerishirazi
🔸آیت الله میرباقری: ایشان طعم توحید را چشیده بود و مربی نفوس بود
«مَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا» اگر یک نفر نفسی را زنده کند و به حیات برساند گویا همه مردم را زنده کرده است.
مرحوم آیتالله حائری (رضوانالله علیه) یکی از مصادیق بارز این آیه بود و بر بسیاری حق حیات داشت. من از بعضی از شاگردان فاضل ایشان شنیدم که میگفتند واقعا ایشان بر ما حق حیات داشت. بهخصوص در دوران مبارزات انقلاب چه نفوس پاکی را از دست انحراف گروهکهای مبارز و مسلح نجات داد. محور و شمع انجمن مبارزان قبل از انقلاب بود و چقدر آنها را به راه توحید هدایت کرد و این خصوصیت بارزی بود که تا آخر هم در ایشان ادامه داشت.
ایشان از کسانی بود که طعم توحید را چشیده بود و ویژگی و امتیاز خاصی داشت. کسانی که اهل ذکرند و دائما در محضر خدا هستند و این ذکر را به فکر گره میزنند، درواقع اولوالالباب هستند که همه عالم بر ایشان آیه میشود و عالم کتابی میشود که در آن مطالعه میکنند.
(سخنرانی در مجلس ترحیم #آیت_الله_حائری_شیرازی 96/10/1 . مدرسه عالی شهید مطهری. تهران)
@haerishirazi
🔸آیت الله سید محمد مهدی میرباقری:
آیت الله حائری، حقیقتاً مصداق اولی الالباب بود
«إِنَّ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاخْتِلَافِ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِ لَآيَاتٍ لِّأُولِي الْأَلْبَابِ. الَّذِينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِيَامًا وَقُعُودًا وَعَلَىٰ جُنُوبِهِمْ وَيَتَفَكَّرُونَ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ».
استاد بزرگوار ما از آن شخصیتهای نمونهای بود که حقیقتا مصداق این آیه بود. در باطن در حال ذکر بود. هم ذکر زبانی داشت و بیش از آن ذکر قلبی و همین دوام ذکر عالم را برای او آیات کرده بود و پشت صحنهها را میدید. اهل تدبر بود. همین امر به علاوه اخلاص، قلب ایشان را چشمه جوشان حکمت کرده بود. جنس کلام ایشان جنس خاصی است. طعم و بوی ایمان میدهد. در کلمات ایشان معمولا حجابهایی را از پردهها کنار میزند و صحنهها را گونه دیگری ترسیم میکند.
یک اسلامشناس ویژه بود. هستی، کتابی بود که در آن میاندیشید و صید حکمت میکرد. همچنین وقتی با قرآن و معارف اهلبیت روبهرو میشد فهم دیگری پیدا میکرد و باطن دیگری از آیه برای ایشان نمایان میشد. این فراوان در ایشان مشهود بود.
(سخنرانی در مجلس ترحیم #آیت_الله_حائری_شیرازی 96/10/1 . مدرسه عالی شهید مطهری. تهران)
@haerishirazi
8.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ کلیپ ویدئویی بسیار زیبا از آیت الله حائری شیرازی (ره)
تهیه شده توسط سازمان فرهنگی هنری اوج
@haerishirazi
📢 (مهم)
از اعضای محترم کانال تقاضامندیم، در این ایام که مقارن با سالگرد رحلت عالم حکیم و متفکر، مرحوم آیت الله حائری شیرازی است، مطالب کانال (اعم از خاطرات، نکات، کلیپ ها و ...) را در سایر گروه هایی که عضو هستند بازنشر کنند.