هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
بسم الله الرحمن الرحیم
📣📣📣 #اطلاعیه
✅ دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله حائری شیرازی (ره) جهت تکمیل تیم تدوین کتب، نیازمند همکاری با فضلای آشنا و دارای تجربه در این حیطه است.
🔸 شرایط همکاری:
1️⃣ آشنایی قبلی با شخصیت و افکار مرحوم آیت الله حائری شیرازی (ره) و پیگیری مباحث ایشان.
2️⃣ دارا بودن تحصیلات حوزوی (پایه 6 به بالا).
❌ عزیزانی که واجد شرایط فوق می باشند، ابتدا به کانال https://eitaa.com/hbooks مراجعه نموده و #آزمونی که در این کانال بارگزای شده است را تکمیل بفرمایند و سپس نتیجه این آزمون را به همراه یک رزومه مختصر، برای ادمین (@haeri1395) ارسال بفرمایند.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸توجه به پیامدهای نقل برخی از خبرهای ویژه مثل اختلاسها و ...🔸
چهبسا نشر خبر اختلاسهای بانکی و غیربانکی در اخبار رسانهها اشتباه باشد؛ چون باعث اشاعۀ فحشا و ریختهشدن قبح گناه میشود. جامعه را ناامن نکنید. (إِنَّ الَّذينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشيعَ الْفاحِشَةُ فِي الَّذينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَليمٌ فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ)؛ این آیه بر این مبناست: شایعاتی که بین مردم پخش میشود، اعتماد عمومی را از بین ببرد.
اگر امنیت سارق را از بین ببرید، عیب ندارد. گاهی هدف این است که امنیت اختلاسکننده از بین برود. اگر نشر این اخبار با این هدف باشد، عیب ندارد؛ اما گاهی شما امنیت انسانها را از بین میبرید. وقتی شما وضعیت اجتماعی را ناامن جلوه دادید، چگونه میشود در جامعه معامله کرد؟ چگونه میشود به آنجا اعتماد کرد؟ امنیت اختلاسکننده را از بین ببرید تا نتواند از این امنیت سوءاستفاده کند؛ اما امنیت جامعه را از بین نبرید. فرق است بین اینکه از تسبیح، یک دانهاش را بشکنید یا بند تسبیح را پاره کنید.
@haerishirazi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸مقداری از وقتتان را صرف این کارها بکنید🔸
🐢 در رفتار جانوران دقت کنید. اینها با آدم حرف میزنند! یک مقداری وقتتان را صرف این کارها بکنید. پیامهایی که اینها میدهند، برای انسان حیاتی است.
بسیاری از این مسائلی را که من برای شما میگویم، حاصل دقت روی رفتار حیوانات است.
🐥 جوجۀ مرغ را با جوجۀ مرغابی مقایسه کنید. چیزی که برای مرغ مضرّ است، برای مرغابی حیاتی است. مرغابی بدون این که کسی به او یاد بدهد، خودش را میاندازد در آب. تمام حرکاتی که مرغابی بزرگ میکند، بچهاش هم میکند. اینها به آدم چه میگوید؟ میگوید آن کسی که مرغابی را از مرغ جدا کرد، انسان را هم از سایر جانوران جدا کرد؛ و بشر هنوز به این نکته نرسیده و از آن غافل است. آنچه الآن تمدن بشری بر آن استوار است، این است که انسان هیچ ارزش اخلاقی مطلقی ندارد. میگویند شرایط، او را میپروراند.
🦆 اما آنچه شما در عالَم میبینید، خلاف این را میگوید. عالَم میگوید همان کسی که مرغابی را از مرغ جدا کرد، بین این انسان و جانوران هم فرق گذاشت. همانطور که مرغابی با آب مأنوس است، همزاد انسان، ارزشهای اخلاقی را گذاشته است. انسان به راستگویی و امانتداری علاقه دارد. ایمان انسان، همراهش است.
تمام اختلافی که بین ادیان و تمدن فعلی حاکم بر دنیا هست، بر سر همین نکته است. همزاد انسان چیست؟ هر کسی این را نشناسد و با آن آشنا نشود، عمرش را تلف کرده. مهمترین نکته در ادیان الهی، مطلق بودن ارزشها در انسان است که غرب این را اصلاً نمیبیند.
📹 فیلم پیوست: غذا دادن مرحوم آیت الله حائری شیرازی به پرندگان
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸آنقدر بگویید که گفتن، وظیفه تلقّی بشود🔸
آنقدر بگویید که گفتن، وظیفه تلقّی بشود و حتی آن کسی که منکر را به جا میآورد، بداند که ما وظیفهمان است که بگوییم. باید گفت. این ماشین امر به معروف را در افراد و در خودمان چه جور روشن کنیم؟ اول باید از خودمان شروع کنیم. هر کسی بگوید من میخواهم این نهی از منکر را بگویم، به این امید که دیگری هم از من یاد بگیرد و او هم بگوید.
@haerishirazi
در شب و روز جمعه، #صلوات و #فاتحه ای قرائت کنیم و روح مطهرِ
حضرت امام خمینی(ره)،
آیت الله حائری شیرازی،
آیت الله مصباح یزدی،
آیت الله سید حسین یعقوبی،
آیت الله حسن زاده آملی،
شهید خدمت آیت الله ابراهیم رئیسی،
شهدای انقلاب اسلامی،
سیدشهدای مقاومت سیدحسن نصرالله،
سردار دلها حاج قاسم سلیمانی،
صیاد دلها شهید صیاد شیرازی،
دانشمند شهید محسن فخری زاده،
شهید سید هاشم صفی الدین،
شهید عماد مغنیه،
شهید عباس نیلفروشان،
شهید اسماعیل هنیه،
شهید یحیی السنوار،
شهدای جبهه مقاومت،
شهدای پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران،
شهدای نیروی انتظامی به خصوص شهدای امنیت،
و همهٔ مؤمنین و مؤمنات را در ثواب آن شریک نماییم.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸برنامه ویژۀ شیطان برای ممانعت از سحرخیزی🔸
روستاییها دوغ را در مشک میزنند تا کرهاش رو بیاید و آن را بگیرند و دوغها را بگذارند. بینالطلوعین در میان همۀ اوقات شبانهروز ما، حکایت همان کره را دارد، و باقی آن دوغ است. شیطان همیشه کرهها را میگیرد. ندیدهای که خواب آنوقت شیرینترینِ خوابهاست؟! انسان میتواند شب ساعت یکونیم، بلکه دیرتر بخوابد؛ اما نمیتواند یک ساعت و نیم زودتر برخیزد. یک ساعت و نیم دیرتر خوابیدن هنر نیست؛ یک ساعت و نیم زودتر بیدار شدن هنر است.
📖 تمثیلات اخلاقی، جلد ۱، صفحه ۲۱
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸انسان مثل کمربند ایمنی است🔸
انسان مثل کمربند ایمنی است. کمربند را که یواش یواش میکشی همراهت میآید. اگر یک دفعه کشیدی و شوک به آن دادی، مقاومت میکند. ندیدهاید گاهی کسی با زبان نرم حرفی میزند و امر به معروفش موفق میشود. یکی دیگر میرود و هیچ نتیجه نمیگیرد، بعد میگوید مردم قبول نمیکنند. مردم قبول میکنند اما تو بلد نیستی کمربند را بکشی!
حالا بعضی کمربندها حساسترند و با شوک کمی محکم میشوند، اما بعضیها نیاز به شوک بیشتری دارند تا مقاومت کنند. اتفاقاً همان کسی که نسبت به شوکِ کم، مقاومت میکند، کمربند بهتری است. چون برای روز مبادا اگر یک ذره شوک آمد، فوری سفت میشود و میایستد. هرچه حساستر باشد بهتر است. بچهها هم همینطورند، وقتی شما با آنها با تحقیر صحبت کنید، با استخفاف حرف بزنید، مقاومت میکنند و مثل کمربند محکم میشوند.
📖 راه رشد، جلد سه، صفحه ۶۵
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸ما میخواهیم ترسِ اهل عالَم بریزد🔸
آقای بازرگان تصور میکرد اگر لانۀ جاسوسی را تسلیم نکنیم و اینها را آزاد نکنیم، آمریکا یک بهانهای پیدا میکند و به ما حمله میکند و ما ضرر میکنیم.
امام میگفت ما میخواهیم ترس اهل عالم بریزد. ما اینها را مدتی نگه میداریم تا مردم باورشان شود که آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند؛ تا مردم جرئت پیدا کنند.
حق با امام بود.
@haerishirazi
0224-۵ ظرفیت.jpg
1.27M
فایل وضعیت
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸فروپاشی🔸
من قبل از انتخابات فکر میکردم هر کدام [از کلینتون یا ترامپ] اگر پیروز بشود، چه نتایجی دارد؟ به ذهنم آمد اگر ترامپ پیروز بشود، برای #فروپاشی آمریکا بهتر است. به دوستان گفتم احتمالاً این بیاید روی کار.
یک وقت آقای بهلول به من گفت: «آمریکا به پنجاه کشور جدا جدا تقسیم میشود». خدا رحمتش کند. خیلی مسائل آینده که هنوز اتفاق نیفتاده را میدانست. قبل از انقلاب، در نجف به آقای طاهری گفته بود «انقلاب پیروز میشود و من میآیم ایران و سخنرانی میکنم».
@haerishirazi
نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸توصیه و پیشنهادی به خانوادههای شهدا🔸
زینب (سلام الله علیها) در بازار کوفه جلو مرد، جلو زن، جلو جمعیت صحبتی کرد که صدایش به آخرین فرد جمعیت میرسید. نگفت: «من دختر فاطمه هستم، صدایم را نباید اجنبی بشنود». وقتی دید که اسلام در خطر هست، وقتی دید که اینها مثل موریانه افتادهاند به جان اسلام، برای مردم سخنرانی کرد.
آن که گفته بود «حرف نزن»، الآن میگوید: «حرف بزن». او که گفته بود «صدایت را اجنبی نشنود»، الآن گفته بود «من به تو میگویم: بشنوند». آن چیزی را که خدا میگوید همان درست است.
حفظ اسلام به همان سخنرانیها بود. به همان فریادها بود. به همان گریهها بود.
الآن هم [شما خانوادههای شهدا] نگویید که این شهید ما رفت، ما همین که بر او گریه کنیم کارمان را کردهایم! آیا کسی نباید این عَلَمی که به دست اینها بوده را بلند کند؟ جای خالی اینها را نباید پُر کنند؟ چه کسی باید بگوید؟ شما باید بگویید. شما باید درِ خانهها بروید. در مجلسها صحبت بکنید. سخنرانی بکنید. خواهرها را جمع بکنید و به آنها بگویید. پشت جبهه را نگه بدارید. امر به معروف بکنید. نهی از منکر بکنید. توی مدرسهٔ دخترانه بروید و برای دخترها صحبت بکنید که این شهداء رفتند که شما با عفت باشید. شما پاک باشید. شما منزه باشید. وقتی بروند آن جا بگویند مادر دو شهید آمده و میخواهد صحبت بکند، دانشآموزها میخواهند ببینند آن کسی که یک همچنین بچهای را تربیت کرده چه کسی است؟ روحیهاش چه جوری است؟ احساس کنند زن هم میتواند قویدل باشد. زن هم میتواند با جرأت باشد. زن هم میتواند ایثارگر باشد.
برادر شهید وظیفه دارد برود در مدرسههای پسرانه، پدر شهید برود در مدرسههای پسرانه، توی آن مدرسهها حرف بزند. صحبت بکند و بگوید: «ما راه او را ادامه میدهیم». با خودتان نگوید: «من که اهل سخنرانی نیستم، من که سواد ندارم، من که معلومات ندارم»، آن خدایی که بچههای شما را این کاره کرد و این قدرت را به آنها داد میتواند به شما قدرت سخنرانی میدهد. مگر آقازادهٔ شما از اوّل نظامی بود؟ نه. وقتی نیاز شد رفت. وقتی رفت خدا به او قدرت داد.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸از کجا بفهمیم که در مسیر صحیح هستیم؟🔸
مسافری که به سوی مقصد حرکت میکند، راه نرفته را پیش رو میبیند؛ اما اگر پشت به مقصد بایستد، مسیر طی شده را خواهد دید.
کسی که رفتهها و کردههای خود را میبیند، باید باور کند که در حال اشتباه است و پشت به مقصد ایستاده و کسی که نرفتهها و نکردهها را مینگرد، شک نکند که رو به مقصد ایستاده و در مسیر صحیح قرار دارد. پس اگر مقداری عُجب در عمل کسی پیدا میشود، نشانۀ آن است که دارد پایین میآید و تنزّل میکند. چنین فردی باید به خدا پناه ببرد و توجهش به آن کارهایی باشد که انجام نشده است تا مبادا غرور پیدا کند.
📖 تمثیلات اخلاقی، جلد یکم، صفحه ۴٠
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸آموزش عملی تواضع و انتقادپذیری توسط والدین🔸
در روایت داریم که ««رَحِمَ اللهُ مَنْ اَهْدَی اِلَیَّ عُیُوبی»»؛ خدا رحمت کند کسی را که عیب مرا به من هدیه کند؛ اگر کسی میخواهد برای من گل بیاورد، گل او این باشد که بگوید: آقا! من این نکته را در زندگی شما دیدهام؛ این عیب را میخواهم بگویم. اگر شما میخواهید به امام جمعهتان هدیه بدهید، بگویید: این مدت ما آمدیم صحبتهای تو را گوش کردیم و حالا میخواهیم گلی برایت بفرستیم. آقا! این صحبتت این اشکال را دارد یا صحبتهایت برای ما کمی سنگین است یا سطحش پایین است. این بهترین هدیه است. اینکه شعار بدهند: «صل علی محمد...»، هدیه نیست. اینکه انسان را کمک کنند، هدیه است. اینکه عیب کسی را به او بگویند، خدمت است؛ چون فردای قیامت، انسان از چه کسی تشکر میکند؟ از کسی که تعریفش کرده یا از کسی که عیبش را برطرف کرده؟
به بچههایتان بگویید: اگر عیب مرا به من بگویید، من به شما دعا میکنم. این میشود تواضع؛ این میشود دوری از تکبر؛ این میشود دروازۀ بهشت، نه اینکه انسان در خانه بگوید: من بابا هستم؛ من بزرگتر هستم؛ من ارشد هستم؛ هرچه من میگویم، باید بشود؛ بچه غلط میکند به من حرفی بزند!
📖 راه رشد، جلد چهارم، صفحه ١٣۴
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸به اسم آزادی، اَسیرَت می کنند!🔸
شیاطین میگویند «انسان آزاد است» و با این آزادی، انسان را بندۀ همه چیز میکنند!! اما انبیاء میگویند: «انسان بنده است» و با این بندگی، او را از بندگی دیگران آزاد میکنند! انبیاء با بندگی، انسان را از بندگیِ مخلوق آزاد میکنند و شیاطین به اسم آزادی، انسان را اسیر همۀ چیزهای پَست میکنند.
انبیاء با بندگی، انسان را از زندان نجات میدهند و شیاطین به اسم آزادی، انسان را زندانی میکنند.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸ولایت، اولویت دادن به خداوند است🔸
وقتی کسی را نصیحت میکنید که به حرف پدرش که مثلاً نامش «حسن» است، گوش کند، هیچگاه به او نمیگویید که حرف حسنآقا را گوش بده؛ بلکه میگویید: «حرف پدرت را گوش بده». وصف پدری را ذکر میکنید؛ یعنی پدر چون حق پدری بر تو دارد، باید حرفش را گوش بدهی. یا مثلاً به افسری که تخطی یا تخلف کرده است، نمیگویید که حرف آقای فلان را گوش کن؛ بلکه میگویید: «حرف فرماندهات را گوش کن». بهجای ذکر اسم او، شغل و موقعیت او را ذکر میکنید. چون از لحاظ فرمانده بودن، واجبالاطاعه است؛ نه از لحاظ اسمش.
خداوند هم میگوید «النَّبِيُّ أَوْلى بالمؤمنین ... » و اسم حضرت را نمیبرد؛ چون نبی یعنی کسی که خبری را میدهد؛ یعنی خدا وی را مطلع کرده است و او اطلاعات خدایی را بیان میکند. نبی یعنی کسی که از سوی خدا خبر میآورد. کسی که ولایت دارد، معنایش این است که چون از سوی خدا آمده، اولویت دارد؛ پس معنایش برمیگردد به اولویت خداوند. ولایت یعنی اینکه انسان طوری بشود که خواست خدا برای او مهمتر از خواست خودش باشد.
📖 تمثیلات علمی، صفحه ٣۶
@haerishirazi