🌹شرح #حکمت4
🔴 بخش دوم:
🔻امام علی علیه السلام در بخش دوم از حکمت چهارم نهج البلاغه می فرمایند: «صبر شجاعت است». مطالب بسیار مهم و زیبا و کاربردی در موضوع صبر در نهج البلاغه آمده است که آنها را یکی یکی مرور می کنیم.
🔷1. جایگاه و اهمیت صبر:
🔹1.1 صبر مرکب نجات:
امیر المومنین علی علیه السلام صبر را مرکب نجات می دانند یعنی صبوری و پایداری میتواند انسان را از موانع و خطرات و مهلکه ها نجات بدهد. در خطبه ۷۶ می فرمایند: «خدا رحمت کند کسی را که صبر را مرکب نجات خود قرار داد»
🔹1.2 صبر عامل بصیرت و شناخت حق: در فتنه های پیچیده روزگار مخصوصا آن جایی که جبهه حق با محوریت امامت و حاکم حق در مقابل اهل قبله قرار میگیرد که خیلی تشخیص تکلیف برای مومنین سخت می شود یکی از ارکانی که باعث میشود مومن بتواند پرچم دفاع از حق را محکم در دست بگیرد صبر است. حضرت در خطبه ۱۷۳ نهج البلاغه می فرمایند: «به تحقیق باب جنگ بین شما و اهل قبله باز شده» خوب معلوم است اوضاع خیلی سخت میشود «پرچم دفاع از حق را در جنگ اهل قبله نمی تواند حمل بکند مگر کسی که اهل بصیرت باشد پا فشاری و مقاومت و صبوری بکند و جایگاه حق را بشناسد»
🔹1.3 صبر اولین و مهمترین رکن ایمان:
بر اساس این نگاه امیرالمومنین علیه السلام صبر را اولین و مهمترین رکن ایمان میداند تا جایی که در حکمت ۸۲ نهج البلاغه می فرمایند: « بر شما باد به صبر که صبر برای ایمان مانند سر برای بدن است و همانطور که بدن بی سر ارزشی ندارد چون حیات و زندگی ندارد ایمان بیصبر هم ارزشی ندارد» لذا حضرت صبر را اولین رکن از ارکان ایمان میدانند در حکمت ۳۱ نهج البلاغه می فرمایند: « ایمان بر چهار ستون و رکن مستقر شده است». اول صبر را می گویند حتی قبل از یقین و جهاد و می فرمایند: « چهار رکن ایمان این چهارتاست صبر یقین عدل جهاد» و در نهج البلاغه در حکمت ۱۱۳ حضرت هیچ نمودی از ایمان را بالاتر از صبر و حیا نمی دانند و می فرمایند: « و ايمانى چون حياء و صبر نیست»
🔹1.4 صبر موهبت الهی برای قلب مومن: حضرت معتقدند صبر یک موهبت الهی است که خدا به قلب مومن الهام می کند در خطبه ۲۰۵ نهج البلاغه خطاب به طلحه و زبیر یاغی و طغیان گر می فرمایند: « خدا ان شاالله قلبهای ما و شما را بگیرد و به سمت حق هدایت کند و صبر را به ما الهام بکند».
↩️ ادامه دارد...
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
http://eitaa.com/hafezan_vahy
02.حکمت 4,قسمت دوم.mp3
3.58M
🔊 شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
🔸 شرح #حکمت4 2⃣
🎙حجت الاسلام مهدوی http://eitaa.com/hafezan_vahy
پیام تسلیت آیت الله العظمی جوادی آملی در پی حادثه زمین لرزه در ایران، ترکیه و سوریه
▫️
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:در پی وقوع زمین لرزه در کشور ایران، ترکیه و سوریه و جان باختن و مصدوم شدن تعداد زیادی از مردم، حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی پیام تسلیتی را صادر کردند. متن پیام بدین شرح است: بسم الله الرحمن الرحیم و ایاه نستعین نظام هستى بر عدل الهى استوار و بر رحمت رحمانى حق برقرار است، هر چند نه راز آن عدل و نه رمز این رحمت براى غیر اولیای الهى (علیهم السلام) روشن نیست. زلزله اى كه در این ایام در ایران، تركیه و سوریه رخ داد و عده اى از برادران و خواهران آسیب دیدند و خرابی هاى سنگینى به منازل مسكونى و تجارى رسید مایه تأثر عمیق قلبى شد، از خداى سبحان براى رحلت یافتگان در خواست مغفرت و براى بازماندگان صبر و اجر مسئلت مى شود. انتظار مى رود مردم گرانقدر از بذل مساعدت دریغ نفرمایند و مورد عنایت پروردگار قرار گیرند. ١٧ بهمن ١٤٠١ جوادى آملى #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #پیام 📚 پیام تسلیت تاریخ: 1401/11/17 🌐 http://eitaa.com/hafezan_vahy
امتحانِ سخت.mp3
1.1M
#یک_دقیقه_حرف_حساب
💥 امتحانِ سخت!
▫️تک تک ما امتحان خواهیم شد، همانگونه که سپاهیان طالوت امتحان شدند
امتحان سپاه طالوت ☜ تحمل تشنگی و ننوشیدن آب گوارا بود!
و امتحانِ امروز ما......⁉️
استاد http://eitaa.com/hafezan_vahy
#استاد_حائری_شیرازی
بالاتر از گناه.mp3
12.92M
#تلنگری
#استاد_شجاعی
#استاد_پناهیان
⚡️چیزی بالاتر از گناه
که البته در انقلابیون و اهل دینداری بیشتر دیده می شود !!
استاد http://eitaa.com/hafezan_vahy
💎 #باران_معرفت 💎
شهید #مطهری رحمةاللهعلیه:
✨ ما وقتی بچه بودیم ماه #رجب و شعبان كه میآمد احساس میكردیم، چون مرحوم پدر ما وقتی ماه رجب میآمد همه اوضاع و عباداتش فرق میكرد.
ایشان و والده ما در ماه رجب، پنجشنبهها و جمعهها #روزه میگرفتند و گاهی پدر ما هر سه ماه رجب و شعبان و رمضان را روزه میگرفت.
✨ اصلاً ماه رجب در منزل ما فرق داشت. حالا اصلاً خود ما احساس نمیكنیم كه ماه رجب آمده، و باید با تقویم آن را پیدا كنیم!
📖 آشنایی با قرآن، ج ۱۴، ص۹۴
http://eitaa.com/hafezan_vahy
انسان شناسی ۲٠۹.mp3
12.59M
#انسان_شناسی ۲۰۹
#استاد_شجاعی
#دکتر_رفیعی
✘ چطور میشه بعضیا توفیق شون زیاده؟
شاید از نظر توان و تمکن در هر بُعدی از بقیه پایینتر باشند، اما توفیقات شون در گرهگشایی، در رشد کردن، در رشد دادن دیگران، و ... بیش از بقیه است؟
http://eitaa.com/joinchat/3031564600C9f3888a5f1