آزادی؛ آزادی خیلی مهم است. مهمترین بخش نظریّهی آزادی در اسلام، آزادی از این چهارچوب مادّه است. نگاه مادّی میگوید شما یک روز دنیا آمدید، چند سال هم زندگی میکنید، بعد هم معدوم میشوید، همهی ما محکوم به معدوم شدن هستیم. در این قفس مادّی، یک آزادیهایی به شما میدهند؛ آزادی شهوت، آزادی غضب، آزادی ظلم، همه جور آزادی؛ این آزادی نیست.
آزادی، آزادی اسلامی است؛ اسلام ما را در چهارچوب مادّه محصور نمیکند. خُلِقتُم لِلبَقاءِ لا لِلفَناء؛ شما برای ماندن خلق شدهاید، آفریده شدهاید، نه برای از بین رفتن. ما معدوم نمیشویم، از بین نمیرویم. مولوی میگوید:
وقتِ مردن آمد و جستن ز جو
کلّ شیء هالک الّا وجهه
مردن، آخرِ کار نیست؛ مردن شروع یک مرحلهی جدید، [و در واقع] مرحلهی اصلی است. وقتی شما با این نگاه، نگاه کردید، آنوقت میتوانید اوج بگیرید و دیگر برای حرکت شما، برای پیشرفت شما، برای تعالی شما حدّی وجود ندارد؛ این آزادی است.
همهی آزادیهای زندگی، [اعمّ] از آزادی شخصی، آزادی عقیده، رها شدن از اسارتِ تحجّر و جمود و خمود و عقبماندگیهای گوناگون و تعصّبات بیمورد و رهایی از اسارت ابرقدرتها و رهایی از اسارت دیکتاتورها، ناشی از این مبنای آزادی اسلامی است؛
باید روی اینها فکر کنید، باید روی اینها کار کنید. باید خودتان کار کنید؛ باید فکر کنید، کتاب بخوانید
۱۴۰۲/۱/۲۹ رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان
✅✅تبیین مسئله عدالت با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب :
مسئلهی عدالت یکی از مهمترین مسائل معرفتی است. اینها را باید حل کرد؛
جوان دانشجو بایستی روی اینها فکر کند، کار کند و به عمق برسد.
کتاب بخوانید، نهجالبلاغه بخوانید، در تلاوت قرآن تأمّل کنید.
حالا فرض کنید در مورد عدالت؛ البتّه یک مصداق مهمّ عدالت رفع نابرابریهای اقتصادی و اجتماعی و مانند اینها است امّا فقط این نیست؛ این یک قلم عمدهاش است.
👈👈 عدالت از قضاوتهای شخصی ما شروع میشود؛ عدالت از عمل شخصی ما، حرف زدن ما، داوریهای ما در مورد اشخاص، در مورد کارها شروع میشود. وَ لا یَجرِمَنَّکُم شَنَآنُ قَومٍ عَلی اَلّا تَعدِلوا اِعدِلوا؛(سوره مائده آیه ۸)
اگر با کسی مخالفت هم داریم، دشمنی هم داریم، جدایی فکری هم داریم، دربارهاش نباید ظلم کنیم.
مصیبتبارترین مسائل این است که یک وقتی یک کافری روز قیامت یقهی بنده را بگیرد که آقا، تو به من در فلان جا ظلم کردی؛ یعنی واقعاً دیگر از این چیزی سختتر نیست! یا دشمن خدا روز قیامت حقّی به گردن من پیدا کند، یقهی ما را بگیرد بگوید شما ظلم کردید. یعنی عدالت اینجوری است.
عدالت بینالمللی؛ این مبارزهی با استکبار که ما مدام تکرار میکنیم، یکی از مهمترین مصادیق عدالت است. بعضیها دنبال عدالت هستند امّا فکر نمیکنند که مبارزهی با استکبار و آمریکا و صهیونیسم هم جزو مصادیق عدالتطلبی است؛ هست. این [جور] است.
۱۴۰۲/۱/۲۹
رهبر انقلاب
🌺🌺🌺🌺🌺
✅ اجرای عدالت در همه جا لازم است
۱--و هر مسئولی که در هر اداره ای مشغول خدمت هست
۲-تا مسئولین بالادستی
۳--و هم مردمی که عملکرد بنده و شما و همه مسئولین را رصد میکنند و قضاوت میکنند
۴_اجرای عدالت در خانواده هم حتی لازم است
👈اجرای عدالت هم فقط در دادن حق و حقوق و رفع نابرابری های اقتصادی و اجتماعی نیست
👈بلکه اجرای عدالت یعنی حتی در سخن گفتن و عملکرد خودمان هم حواسمان باشد که حق کسی را ضایع نکنیم و انصاف را از یاد نبریم .
👈👈 عدالت از قضاوتهای شخصی ما شروع میشود؛ عدالت از عمل شخصی ما، حرف زدن ما، داوریهای ما در مورد اشخاص، در مورد کارها شروع میشود. وَ لا یَجرِمَنَّکُم شَنَآنُ قَومٍ عَلی اَلّا تَعدِلوا اِعدِلوا؛(سوره مائده آیه ۸)
اگر با کسی مخالفت هم داریم، دشمنی هم داریم، جدایی فکری هم داریم، دربارهاش نباید ظلم کنیم.
اجرای عدالت فقط برای مطالبه گری در جامعه نیست
بلکه جرای عدالت حتی در خانه و #خانواده توسط اعضای خانواده نسبت به همدیگر هم بسیار لازم است. و چه قدر بی عدالتی ها و تبعیض هایی که بین فرزندان روا میداریم و ناخواسته باعث حسادت خواهر و برادر در خانه میشویم !!!!
🚨👈👈مطالبه عدالت هم فقط در فضای مجازی با حرف زدن مدام نیست
✅✅بلکه مطالبه گری عدالت یعنی در فضای حقیقی جامعه هم واقعا مسئولین را پیدا کنند و زنگ بزنند حضوری ببینند و صحبت کنند و مطالبه کنند
🚨وگرنه در فضای مجازی همه بلد هستند فقط حرف بزنند و از عالم و آدم ناراضی باشند و همه را ریاکار و بی عمل و ..بدانند!!
چون در فضای مجازی تهمت زدن بسیار راحت است چون کسی کسی را نمی شناسد راحت میتوان برچسب زد !!!!! متاسفانه متاسفانه این ها هم آفات فضای مجازی هست
✅به قلم #محمدلو ؛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نماهنگ | روایت ویژه مادر شهید مصطفی صدرزاده برای رهبر انقلاب از شهادت فرزندش در ظهر تاسوعا
✏️ رهبر انقلاب، روز گذشته در دیدار دانشجویان: دو سه کتاب دربارهی شهید مصطفیٰ صدرزاده نوشته شده که من خواندهام؛ خب آنجا آدم میبیند که چطور بیتاب است در کار کردن و حرکت کردن. انسان اینها را نگاه کند و پیش برود.
🔄 به همین مناسبت رسانه KHAMENEI.IR نماهنگ نذر عباس را بازنشر میکند.
💻 Farsi.Khamenei.ir
سلام خدا نگذرد و رسوا کند کسانی را که همیشه منافقانه نان به نرخ روز میخورند
👈اگر زمانه ارزش دین و دینداری باشد خود را مسجدی جا میزنند و علی علی میگویند..
👈اگر هم زمانه برعکس باشد ؛ آنچنان رنگ عوض میکنند و علیه ارزشهای دینی موضع میگیرند که گویی اصلا در عمرشان نه نمازی خواندهاند و نه روزه ای گرفته اند!!!
امثال اکبر پونز ؛ زمانی به صورت افراطی پونز به سرهای بیحجاب و کم حجاب میزدند بعد رنگ عوض کردند و شدند ضد حجاب !!!
امام علی علیه السلام فرمودند: ((جاهل را یا تندرو میبینی یا کندرو))
🚨برخی فیلمسازان شنیده ام زمان اغتشاشات دور جور فیلم میساختند یک سری با حجاب برای جامعه الان و یک سری هم برای زمانی که فکر میکردند نظام عوض میشود!! زهی خیال باطل
من به نرخ روز زندگی نمی کنم!
من خدای را به نرخ روز بندگی نمی کنم!
من به نرخ روز
نان که هیچ
آب هم نمی خورم!
هم چنان که #ماه_هاشمی_تبار من نخورد
در کویر #کربلا
در بلوغ تشنگی
در کنار رودخانه فرات.
✅از نگاه اسلام #مرد نان آور خانواده است و مسئول اصلی #نفقه و مهریه؛ مرد خانواده است
🚨مرد از نظر اسلام اصلا موجود عاطل و باطل و بیکار نیست؛ اعتیاد مال انسانهای بیکار و بی هدف است و اسلام به شدت با بیکاری مردان مخالف هست
🚨کار جوهره ی مرد است مرد بایستی دنبال روزی حلال برای خانواده اش باشد
✅از نظر اسلام مسئولیت اصلی خرج و مخارج خانواده با مرد است .
✅ #زن از نظر اسلام از لحاظ خرج و مخارج خانواده وظیفه ای ندارد؛ وگرنه به اختیار خود میتواند کار کند . ((و فرق است بین کار اختیاری و کار اجباری از روی وظیفه ))
✅ از طرف دیگر زن در خانواده موجودی صرفا خانه نشین نیست بلکه میتواند در کنار #تربیت_فرزندان که محوری ترین و زیباترین وظیفه اوست میتواند👈 فعالیتهای #اجتماعی دیگری متناسب با علاقه خود انجام دهد: درس بخواند در رشته های مختلف... تدریس کند و هر کار دیگری متناسب با علایق خود انجام دهد ..
⬅️ و از نظر اسلام درآمد این فعالیتها هم صرفا مال خود زن است
((این دیدگاه اسلام متفاوت با دیدگاه غرب هست که هر یک زن و مرد کار کند درآمد را مساوی نصف نصف تقسیم میکنند «فیفتی فیفتی» ))
✅از نظر اسلام میدان برای حضور اجتماعی زن در جامعه باز هست فقط به شرط رعایت عفت و حجاب
🚨این شعار زن زندگی آزادی هم ارمغان غرب است و فقط در حد شعار هست و گرنه همان کسانی که شعار میدهند خودشان به آن اعتقادی ندارند که اگر داشتند هم زن و هم تمام زندگی اش را در #شاهچراغ مظلومانه به شهادت نمی رسانند ..
✅حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و زینب کبری سلام الله علیها؛ الگوهای اسلامی هستند که هم خانه و خانواده را حفظ کردند و هم در اجتماع نقش آفرین بودند ..
بنده در دانشگاه برخی شبهات نسبت به این تفاوتها را دیدم؛ این باعث شد تفاوتهای زن و مرد از دیدگاه اسلام را حسابی کار کنم و به صورت کتاب هم چاپ شده ؛ میتونم برای مطالعه در اختیارتان قرار بدم..
📝محمدلو
🚨 نقدی بر متن داستایوفسکی
#سقف آزادی ملت ها
🔆«آزادی» براى همه ملت ها، سقف دارد.
سقف آزادی رابطهى مستقیم با قامت فکری مردمان دارد.
با همت بلند مردمان، سقف بلند میشود. در جامعه ای که قامت تفکر و همت مردم کوتاه باشد،سقف آزادى هم بهمان نسبت کوتاه می شود.
وقتی سقف آزادی کوتاه باشد، آدمهای بزرگ سرشان آنقدر به سقف میخورد که حذف می شوند؛ آدمهای «کوتوله» اما راحت جولان می دهند.
بعضی از آدمهای بزرگ هم برای بقا، آنقدر سرشان را خم ميکنند که کوتوله میشوند.
آن وقت سقف ها هی پایین و پایین تر می آید و مردم هی بیشتر و بیشتر قوز می کنند، تا اینکه تا کمر خم می شوند و دیگر نمیتوانند قد راست کنند. آزادىِ مردم، نيز میشود یواشکی و زندگى شان ميشود جهنم!!🔆
فئودور داستایوفسکی
متنی است از کتاب «بیچارگان»
نوشته: فئودور داستایوفسکی
داستایوفسکی در زمانه ای می زیست(نیمه قرن نوزدهم) که روسیه تزاری بیش از یک قرن و نیم پیش راه مدرنیزاسیون و غربی شدن را توسط دولت های مطلقه مانند پطر کبیرو کاترین کبیرآغاز کرده است. قرن نوزدهم، قرن نقد انسان جدید و آینده سیاست مدرن است، قرن نقد اقتصاد سیاسی سرمایه داری مارکس و نیهیلیسم نیچه و متهم کردن های بالزاک و گرفتاری جانکاه در قفس آهنینی که ماکس وبر از آن خبر می دهد.
👈👈انسان شناسی کاراکترهای داستانی داستایوفسکی تماماً تحلیل انسان و جامعه مدرن است. انسان مدرن جامع اضداد است، از سویی برابری طلب و خواهان مکافات عمل است و از سوی دیگر خود دست به جنایت می زند. رمان نویسان بزرگ در کنار منورالفکران، محور و رکن مدرنیته هستند. آنان نیز بیش از آن که دغدغه گسست را داشته باشند؛ دلواپس آینده مدرنیته هستند. آن چنان که داستایوفسکی این گونه بود. به این دلیل است که سخن بالا را ناظر بر جامعه تجدد خواه روسیه قرن نوزدهم می دانیم. این تجدد خواهان روسی بودند که درباره آزادی سخن می گفتند و چیز می نوشتند و داستایوفسکی آزادی را برای همان آنها تفسیر می کند.
________
🚨مرزهای آزادی
آزادی بی حد و مرز از ویژگی های لیبرالیسم غربی است که بر مبنای امور مادی استوار است .
لیبرالیسم نظریه «بگذار هر کس هر چه می خواهد بکند (لسه فر)» را شعار خود قرار داده و توصیه های اخلاقی و دینی را مغایر با آزادی دانسته؛ آن ها را نفی می کند .
آزادی مطلوب اسلام، در همه زمینه ها حد دارد 👈اولین حد آن این است که نباید آزادی مخل به مبانی اسلام باشد .
کتاب آزادی معنوی اثر استاد مطهری به زیبایی مبحث آزادی مدنظر غربی را به چالش کشیده
که کسانی میتوانند به ملت ها آزادی بدهند که قبل از آن خودشان به آزادی معنوی رسیده باشند
و اشاره کرده که #اسلام خود #منادی #آزادی است اسلام با شعار توحید خواسته انسان ها از بند طاغوت ها آزاد باشند
آزادی مطلق و بی قیدو شرط را هیچ طایفه ای قبول ندارد..
آیا استاد و معلم در کلاسها اجازه میدهد هر کس هر وقت دلش خواست بیاید سر کلاس و یا برود ؟؟
آیا اجازه میدهد که هر کس هر وقت دلش خواست تکلیف ها و تحقیق هایش را بنویسد یا ننویسد ؟؟
و...
✅مسلما هر کلاس و مدرسه ای نیاز به نظم و قانون دارد و این یعنی #آزادی را ما محدود میکنیم برای رسیدن به #پیشرفت دانش آموزان
🔰مثال دیگر عرض میکنم خدمت تان
همه کسانی که دارای #خانواده و فرزندان هستند آیا ما به عنوان پدر و مادر اجازه میدهیم بچه هایمان هر کاری دلشان خواست انجام دهند هروقت دلشان خواست برن بیان ؟؟ یا در خانواده برنامه و قانون داریم ؟؟
✅مسلما هر خانواده سالمی دارای چهارچوب و قانون هست و همین یعنی ما آزادی را در خانواده محدود میکنیم .و با قید و شرط قبول داریم .
🔰انواع و اقسام خانواده و شیوه های تربیتی حاکم بر انها و مزایا و معایب هر شیوه را میتوانید در کتابهای تربیتی مطالعه کنید
✅نکته دیگر از کتاب آزادی معنوی عرض کنم که وقتی ما میخواهیم به کسی آزادی بدهیم باید قبلش او از بند نفسانیت خود آزاد باشد یعنی به آزادی معنوی رسیده باشد که از آزادی که ما برای او داده ایم سوء استفاده نکند ..
وگرنه صرف آزادی دادن به افراد هنر نیست ..
🔰دوباره تاکید میکنم اسلام خود منادی آزادی است منتها فرق است بین آزادی که اسلام میگوید با آزادی که لیبرالیسم غربی تبلیغ میکند ...
👈 اسلام آمد تا انسانها را از بند طاغوت ها رها و آزاد کند و به توحید و یکتاپرستی برساند
✅امام علی علیه السلام فرمودند: (بنده دیگری مباش که خدا تو را #آزاد آفریده است .. )
سخن در این باره بسیار هست و بیش از این فرصت برای نوشتن نیست ...
️حقیقت واصل
آزادی مطلق و بی قیدو شرط را هیچ طایفه ای قبول ندارد.. آیا استاد و معلم در کلاسها اجازه میدهد هر ک
آزادی؛ آزادی خیلی مهم است. مهمترین بخش نظریّهی آزادی در اسلام، آزادی از این چهارچوب مادّه است. نگاه مادّی میگوید شما یک روز دنیا آمدید، چند سال هم زندگی میکنید، بعد هم معدوم میشوید، همهی ما محکوم به معدوم شدن هستیم. در این قفس مادّی، یک آزادیهایی به شما میدهند؛ آزادی شهوت، آزادی غضب، آزادی ظلم، همه جور آزادی؛ این آزادی نیست.
آزادی، آزادی اسلامی است؛ اسلام ما را در چهارچوب مادّه محصور نمیکند. خُلِقتُم لِلبَقاءِ لا لِلفَناء؛ شما برای ماندن خلق شدهاید، آفریده شدهاید، نه برای از بین رفتن. ما معدوم نمیشویم، از بین نمیرویم. مولوی میگوید:
وقتِ مردن آمد و جستن ز جو
کلّ شیء هالک الّا وجهه
مردن، آخرِ کار نیست؛ مردن شروع یک مرحلهی جدید، [و در واقع] مرحلهی اصلی است. وقتی شما با این نگاه، نگاه کردید، آنوقت میتوانید اوج بگیرید و دیگر برای حرکت شما، برای پیشرفت شما، برای تعالی شما حدّی وجود ندارد؛ این آزادی است.
همهی آزادیهای زندگی، [اعمّ] از آزادی شخصی، آزادی عقیده، رها شدن از اسارتِ تحجّر و جمود و خمود و عقبماندگیهای گوناگون و تعصّبات بیمورد و رهایی از اسارت ابرقدرتها و رهایی از اسارت دیکتاتورها، ناشی از این مبنای آزادی اسلامی است؛
باید روی اینها فکر کنید، باید روی اینها کار کنید. باید خودتان کار کنید؛ باید فکر کنید، کتاب بخوانید
۱۴۰۲/۱/۲۹ رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙 معجزه روزه
نتایج تحقیقات پروفسور یوشیسینو آموری از دانشگاه مرکزی توکیو درباره روزه و تاثیر آن بر بدن
@mahfeltv3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙 ای صفای قلب زارم
@mahfeltv3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کفن کنید مرا رو به قبلهی حرمش..
نجف چه جای قشنگی برای تدفین است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اُدخلوها بسلامٍ آمنین
انبیا جمعند اینجا...
شب جمعه، کربلا، نایب الزیاره مخصوص هستم
هلال ماه شوال رؤیت نشد
فردا آخرین روز ماه مبارک مضان است
بنا بر اخبار واصله هلال ماه شوال در غروب روز پنجشنبه 31 فروردین رؤیت نشد و فردا جمعه 1 اردیبهشت ۱۴٠۲ مطابق با ۳۰ رمضان المبارک ۱۴۴۴ هجری قمری است.
#عیدفطر
#عیدهمدلی
#عیدبندگی_همبستگی
#دعای_روز سی ام ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹اَللّـهُمَّ اجْعَلْ صِیامى فیهِ بِالشُّکْرِ وَالْقَبُولِ، عَلى ما تَرْضاهُ وَیَرْضاهُ الرَّسُولُ، مُحْکَمَهً فُرُوعُهُ بِالاُْصُولِ،بِحَقِّ سَیِّدِنا مُحَمَّد وَ آلِهِ الطّاهِرینَ، وَالْحَمْدُ للهِِ رَبِّ الْعالَمیـنَ.
🔸خدایا چنان کن روزه ام را در این ماه که مورد قدردانى و پذیرش بوده و بر طبق خشنودى تو و خشنودى رسولت باشد و محکم باشد فروع آن بوسیله اصول به حق آقاى ما محمّد و آل پاکش و ستایش خاص پروردگار جهانیان است
🔸چند نکته تربیتی از جزء 30
🔸1. وای بر کسانی که هرچه برایشان دلیل منطقی و غیر قابل انکار می آوری باز هم تکذیب می کنند.(مرسلات)
🔸2. بهترین راه برای کنترل نفس سرکش ترس ناشی از معرفت به وجود بخشی لحظه به لحظه پروردگار است. (نازعات40)
🔸3. در دین یاری و دین داری ریز رفتار های ما مهم است. (برخی از افراد بخاطر بد رفتاری دین داران از دین زده می شوند.)(عبس1تا13)
🔸4. تفکر درباره اینکه ما از چه چیزی آفریده شده ایم و چه مراحلی را در خلقت طی کرده ایم و چه مراحلی را طی خواهیم کرد، امروز چه می خوریم و در روز محشر چه سرنوشتی داریم. در اصلاح اخلاق ما بسیار مؤثر است.(عبس17تا23)
🔸5. وای به حال جامعه ای که لقمه حرام در آن رواج پیدا کند. چنین جامعه ای پر می شود از انسان هایی با قلب های زنگ زده. ( تربیت را در چنین جامعه ای ممکن نیست.)(مطففین)
🔸6. مسیر تربیت از یاد خدا و یاد معاد می گذرد.(اعلی14تا19)
🔸7. باز هم اصرار به تفکر در خلقت حیوانات، آسمان، کوه ها و زمین...(غاشیه17تا20)
🔸8. باز هم اصرار به تفکر عبرت آمیز از جریان های تاریخی...(فجر1تا11)
🔸9. نه آنگاه که غرق در امکانات هستیم نشانه جایگاه و کرامت نزد خداست و نه آنگاه که روزیمان تنگ می شود نشانه این است که خدا به ما بی توجی کرده است. نعمت، فقر، سلامت، بیماری، خوشی و ناخوشی همه و همه فقط امتحانات و ابتلاءات الهی است.(فجر15و16)
🔸10. کاش می توانستیم با قدرت بخشیدن به نفس لوامه، آنقدر در مبارزه نفس اماره توفیق پیدا کنیم به نفس مطمئنه دست پیدا کنیم.(فجر27تا30)
🔸11. یازده قسم و بیش از چهار تأکید برای اینکه بفرماید: رستگاری فقط برای کسی است که در راه تربیت و تزکیه نفس تمام تلاشش را بکند.(شمس1تا10)
🔸12. کاش هر روز میلیونها بار این جمله را برای خودمان یاد آور می شدیم:« أَ لَمْ يَعْلَم بِأَنَّ اللَّهَ يَرَى»(علق14)
🔸13. خدایا! توفیق درک شب های قدر زیادی را در عصر ظهور نصیب ما بگردان!(قدر)
🔸14. خدایا پناه می برم به تو از آن لحظه ای که باطن ذره ذره اعمالم به ظهور می رسد.(زلزله7و8)
🔸15. چهارچوب اصلی تربیت این است و غیر از این هر چه باشد، خسران است! ایمان، عمل صالح، توصیه به حق و توصیه به صبر...(عصر)
🚨استاد محمد کاظمی
https://eitaa.com/kazemimaharat
💠 دعای توصیهشده رسول خدا(ص) برای آخرین جمعه ماه مبارک رمضان
🔻شیخ صدوق از جابر بن عبد الله انصاری روایت کردهاند که گفت:
رفتم به خدمت حضرت رسول صلیالله علیه و آله در جمعه آخر ماه رمضان چون نظر آن حضرت بر من افتاد فرمود که ای جابر این آخر جمعهای است از ماه رمضان پس آن را وداع کن و بگو:
✳️ اللَّهُمَّ لَا تَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنْ صِیَامِنَا إِیَّاهُ
فَإِنْ جَعَلْتَهُ فَاجْعَلْنِی مَرْحُوماً وَ لَا تَجْعَلْنِی مَحْرُوماً.
💎 بارخدایا!
این ماه را آخرین دوران روزهداری ما قرار مده و اگر قرار دهی، پس مرا بخشیده شده بگردان و محرومم قرار مده.
پس بهراستی که هر که این دعا را در این روز بخواند از دو خصلت نیکو ظفر مییابد.
یا به رسیدن به ماه رمضان آینده
یا به آمرزش خدا و رحمت بی انتها.
@HawzahNews| حوزهنیوز
🌹🌹دعای وداع ماه مبارک رمضان
🌹اللَّهُمَّ إِنَّكَ قُلْتَ فِي كِتَابِكَ الْمُنْزَلِ شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ وَ هَذَا شَهْرُ رَمَضَانَ وَ قَدْ تَصَرَّمَ فَأَسْأَلُكَ بِوَجْهِكَ الْكَرِيمِ وَ كَلِمَاتِكَ التَّامَّةِ إِنْ كَانَ بَقِيَ عَلَيَّ ذَنْبٌ لَمْ تَغْفِرْهُ لِي أَوْ تُرِيدُ أَنْ تُعَذِّبَنِي عَلَيْهِ أَوْ تُقَايِسَنِي بِهِ أَنْ لا يَطْلُعَ فَجْرُ هَذِهِ اللَّيْلَةِ أَوْ يَتَصَرَّمَ هَذَا الشَّهْرُ إِلا وَ قَدْ غَفَرْتَهُ لِي يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
🌹 اللَّهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ بِمَحَامِدِكَ كُلِّهَا أَوَّلِهَا وَ آخِرِهَا مَا قُلْتَ لِنَفْسِكَ مِنْهَا وَ مَا قَالَ الْخَلائِقُ الْحَامِدُونَ الْمُجْتَهِدُونَ الْمَعْدُودُونَ [الْمُعَدِّدُونَ ] الْمُوَفِّرُونَ [الْمُؤْثِرُونَ ] ذِكْرَكَ وَ الشُّكْرَ لَكَ الَّذِينَ أَعَنْتَهُمْ عَلَى أَدَاءِ حَقِّكَ مِنْ أَصْنَافِ خَلْقِكَ مِنَ الْمَلائِكَةِ الْمُقَرَّبِينَ وَ النَّبِيِّينَ وَ الْمُرْسَلِينَ وَ أَصْنَافِ النَّاطِقِينَ وَ الْمُسَبِّحِينَ لَكَ مِنْ جَمِيعِ الْعَالَمِينَ، عَلَى أَنَّكَ بَلَّغْتَنَا شَهْرَ رَمَضَانَ وَ عَلَيْنَا مِنْ نِعَمِكَ وَ عِنْدَنَا مِنْ قِسَمِكَ وَ إِحْسَانِكَ وَ تَظَاهُرِ امْتِنَانِكَ فَبِذَلِكَ لَكَ مُنْتَهَى الْحَمْدِ الْخَالِدِ الدَّائِمِ الرَّاكِدِ الْمُخَلَّدِ السَّرْمَدِ الَّذِي لا يَنْفَدُ طُولَ الْأَبَدِ جَلَّ ثَنَاؤُكَ أَعَنْتَنَا عَلَيْهِ حَتَّى قَضَيْتَ عَنَّا صِيَامَهُ وَ قِيَامَهُ مِنْ صَلاةٍ وَ مَا كَانَ مِنَّا فِيهِ مِنْ بِرٍّ أَوْ شُكْرٍ أَوْ ذِكْرٍ
🌹اللَّهُمَّ فَتَقَبَّلْهُ مِنَّا بِأَحْسَنِ قَبُولِكَ وَ تَجَاوُزِكَ وَ عَفْوِكَ وَ صَفْحِكَ وَ غُفْرَانِكَ وَ حَقِيقَةِ رِضْوَانِكَ حَتَّى تُظَفِّرَنَا [تُظْفِرَنَا] فِيهِ بِكُلِّ خَيْرٍ مَطْلُوبٍ وَ جَزِيلِ عَطَاءٍ مَوْهُوبٍ وَ تُوقِيَنَا فِيهِ مِنْ كُلِّ مَرْهُوبٍ أَوْ بَلاءٍ مَجْلُوبٍ أَوْ ذَنْبٍ مَكْسُوبٍ.
🌹اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِعَظِيمِ مَا سَأَلَكَ بِهِ أَحَدٌ مِنْ خَلْقِكَ مِنْ كَرِيمِ أَسْمَائِكَ وَ جَمِيلِ ثَنَائِكَ وَ خَاصَّةِ دُعَائِكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَجْعَلَ شَهْرَنَا هَذَا أَعْظَمَ شَهْرِ رَمَضَانَ مَرَّ عَلَيْنَا مُنْذُ أَنْزَلْتَنَا إِلَى الدُّنْيَا بَرَكَةً فِي عِصْمَةِ دِينِي وَ خَلاصِ نَفْسِي وَ قَضَاءِ حَوَائِجِي وَ تُشَفِّعَنِي فِي مَسَائِلِي وَ تَمَامِ النِّعْمَةِ عَلَيَّ وَ صَرْفِ السُّوءِ عَنِّي وَ لِبَاسِ الْعَافِيَةِ لِي فِيهِ وَ أَنْ تَجْعَلَنِي بِرَحْمَتِكَ مِمَّنْ خِرْتَ [خُرْتَ ] [ادَّخَرْتَ ] لَهُ لَيْلَةَ الْقَدْرِ وَ جَعَلْتَهَا لَهُ خَيْرا مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ فِي أَعْظَمِ الْأَجْرِ وَ كَرَائِمِ الذُّخْرِ وَ حُسْنِ الشُّكْرِ وَ طُولِ الْعُمْرِ وَ دَوَامِ الْيُسْرِ
🌹اللَّهُمَّ وَ أَسْأَلُكَ بِرَحْمَتِكَ وَ طَوْلِكَ وَ عَفْوِكَ وَ نَعْمَائِكَ وَ جَلالِكَ وَ قَدِيمِ إِحْسَانِكَ وَ امْتِنَانِكَ أَنْ لا تَجْعَلَهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنَّا لِشَهْرِ رَمَضَانَ حَتَّى تُبَلِّغَنَاهُ مِنْ قَابِلٍ عَلَى أَحْسَنِ حَالٍ ، وَ تُعَرِّفَنِي هِلالَهُ مَعَ النَّاظِرِينَ إِلَيْهِ وَ الْمُعْتَرِفِينَ [وَ الْمُتَعَرِّفِينَ ] لَهُ فِي أَعْفَى عَافِيَتِكَ وَ أَنْعَمِ نِعْمَتِكَ وَ أَوْسَعِ رَحْمَتِكَ وَ أَجْزَلِ قِسَمِكَ يَا رَبِّيَ الَّذِي لَيْسَ لِي رَبٌّ غَيْرُهُ لا يَكُونُ هَذَا الْوَدَاعُ مِنِّي لَهُ وَدَاعَ فَنَاءٍ وَ لا آخِرَ الْعَهْدِ مِنِّي لِلِقَاءٍ حَتَّى تُرِيَنِيهِ مِنْ قَابِلٍ فِي أَوْسَعِ النِّعَمِ وَ أَفْضَلِ الرَّجَاءِ وَ أَنَا لَكَ عَلَى أَحْسَنِ الْوَفَاءِ إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاءِ
🌹اللَّهُمَّ اسْمَعْ دُعَائِي وَ ارْحَمْ تَضَرُّعِي وَ تَذَلُّلِي لَكَ وَ اسْتِكَانَتِي وَ تَوَكُّلِي عَلَيْكَ وَ أَنَا لَكَ مُسَلِّمٌ لا أَرْجُو نَجَاحا وَ لا مُعَافَاةً وَ لا تَشْرِيفا وَ لا تَبْلِيغا إِلا بِكَ وَ مِنْكَ وَ امْنُنْ عَلَيَّ جَلَّ ثَنَاؤُكَ وَ تَقَدَّسَتْ أَسْمَاؤُكَ بِتَبْلِيغِي شَهْرَ رَمَضَانَ وَ أَنَا مُعَافًى مِنْ كُلِّ مَكْرُوهٍ وَ مَحْذُورٍ وَ مِنْ جَمِيعِ الْبَوَائِقِ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَعَانَنَا عَلَى صِيَامِ هَذَا الشَّهْرِ وَ قِيَامِهِ حَتَّى بَلَّغَنِي آخِرَ لَيْلَةٍ مِنْهُ.
📚 مفاتیحالجنان
3_727126809182870751.mp3
1.9M
🌹خداحافظ ای ماه بزرگ خدا
🔶فرازهایی از دعای امام سجاد(علیه السلام)وداع ماه مبارک رمضان
🔶بخشی ازسخنرانی مرحوم آیت الله حاج آقامجتبی تهرانی(رض)