💢 بخشی از سخنرانی مهم امام خمینی (ره) درباره برداشتهای غلط از انتظار فرج
🔹بعضیها، انتظار فرج را به این میدانند که در مسجد، حسینیه، و در منزل بنشینند و دعا کنند و فرج امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را از خدا بخواهند... دیگر غیر از این کاری ازشان نمی آمد و فکر این مهم، که یک کاری بکنند، نبودند.
یک دسته دیگری بودند که انتظار فرج را میگفتند: این است که، ما کار نداشته باشیم به اینکه در جهان چه میگذرد، ما تکلیفهای خودمان را عمل میکنیم. برای جلوگیری از این امور هم خود حضرت بیایند ان شاء الله درست میکنند، دیگر ما تکلیفی نداریم.
یک دستهای میگفتند: که باید عالم پر از معصیت بشود تا حضرت بیاید. ما باید نهی از منکر نکنیم، امر به معروف هم نکنیم تا مردم هر کاری میخواهند بکنند، گناهها زیاد بشود که فرج نزدیک بشود.
یک دستهای از این بالاتر بودند. میگفتند: باید دامن زد به گناهها. دعوت کرد مردم را به گناه تا دنیا پر از جور و ظلم بشود و حضرت (عجل الله تعالی فرجه الشریف) تشریف بیاورند.که این دسته اشخاص ساده لوح هم بودند.
یک دسته دیگری بودند که میگفتند: هر حکومتی اگر در زمان غیبت محقق بشود، این حکومت باطل است و برخلاف اسلام است. آنها مغرور بودند ... در صورتی که روایات [اشاره دارد] که هر کس علم بلند کند با علم مهدی، به عنوان «مهدویت» بلند کند، [باطل است.]
📅 ۱۴ فروردین ۱۳۶۷
✅ متن کامل سخنرانی👇
🌐 http://emam.com/posts/view/4004
✅ یکی از دعاهای وارده در شب نیمه شعبان دعای کمیل است.
در دعای کمیل از خدا چه بخواهیم؟
👆پاسخ را در کلام امام خامنه ای ببینید.
@hagigatevasel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ از جمله اعمال #شب_نیمه_شعبان، زیارت #اباعبدالله_الحسین علیه السلام هست ، از دست ندیم
👌تنها چیزی که در کشور خاکریزها را فتح کرد ، واین جور کشور را حفظ کرد ؛ فقط یا حسین یاحسین بود..
@hagigatevasel
هرکس باید سعی کند یک رابطه شخصی میان خود و میان ولی الله الاعظم ارواحنافداه( #امام_زمان) به وجود آورد
با توجه ؛ با توسل ؛با سخن گفتن با اظهار ارادت کردن خود را آماده نگه دارد.
@hagigatevasel
❓❓رمزجاذبه #علی علیه السلام درچیست؟
🔺علی از آن نظر محبوب است که پیوندالهی دارد.دلهای ما به طورناخودآگاه دراعماق خویش باحق سروپیوستگی دارد؛وچون علی را آیت بزرگ حق ومظهرصفات حق می یابند؛به اوعشق می ورزند؛
🔺درحقیقت پشتوانه عشق علی پیوندجانهاباحضرت حق است که برای همیشه درفطرتهانهاده شده؛وچون فطرتهاجاودانه است مهرعلی نیزجاودان است.
🔺نقطه های روشن دروجودعلی بسیاراست اماآنچه برای همیشه اورا درخشنده وتابان قرار داده است ایمان واخلاص اوست وآن است که به وی جذبه الهی داده است👌
📚منبع:جاذبه ودافعه علی علیه السلام ؛استادمطهری
❤️مولاعلی علیه السلام مصداق بارز انسان کامل
✅استادمطهری: درعلی هم خاصیت فیلسوف است وهم خاصیت رهبرانقلابی وهم خاصیت پیرطریقت وهم خاصیتی ازنوع خاصیت پیامبران.
🔺مکتب او هم مکتب عقل واندیشه است وهم مکتب ثوره وانقلاب وهم مکتب تسلیم وانضباط وهم مکتب حسن وزیبایی و جذبه وحرکت.
🔺هم مفتی بود وهم حکیم؛هم عارف بود وهم رهبراجتماعی؛هم زاهدبودوهم سرباز؛هم قاضی بود وهم کارگر؛هم خطیب بود وهم نویسنده.
🔺بالاخره به تمام معنی یک انسان کامل بودباهمه زیبایی هایش
📚منبع:جاذبه ودافعه علی علیه السلام (استادمطهری )
✅علامه مصباح یزدی:
🌹 «ضربة علی یوم الخندق افضل من عبادة الثقلین»
🔹گاهی یک عمل با یک حجم مشخص از زمان، کار و فعالیت، در مقایسه با کار مشابه دیگر ارزش و اجر متفاوتی را بهدنبال دارد.
🔸 ارزش یک کار بیش از آنکه به حجم و مدت زمان آن بستگی داشته باشد، به نیت_عامل آن برمیگردد.
🔹 مراتب نیت افراد نیز در اجر معنوی کار دخیل است. بر همین اساس هرچند فعالیت شخصی که برای کسب روزی حلال کار و تلاش میکند، درجهای از ارزش را دارد؛ اما کسی که برای تقویت_کشور و خدمت به مظلومان و محرومان فعالیت میکند از اجر و منزلت بالاتری برخوردار است.
🔸 گاهی تقویت نظام به پشتوانه عِرق ملی و میهنپرستی است، گاهی نیز اینکار بهخاطر اینکه کشور، متعلق به امام زمان ـصلواتالله علیهـ است و با هدف_اعتلای_اسلام و خدمت به شیعه انجام میشود. یقیناً با این نیت، اجر و ارزش عمل شخص قابل مقایسه با نیتهای دیگر نیست.
♦️ نکتهای که باعث شد ارزش_یک_ضربه حضرت علی علیهالسلام از عبادت همه_عالمیان بالاتر رود، معرفت و اخلاص آن حضرت بود👌
🔸 هر چه معرفت و اخلاص فرد هنگام انجام عمل بیشتر باشد، ارزش و اجر معنوی آن افزایش مییابد؛ در مقابل، بر اساس آنچه از آیات قرآن استفاده میشود، کاری که اخلاص در آن نباشد «هباءً منثوراً» است.۹۵/۹/۲۰
#امیرالمومنین #علی
#عمل_به_تکلیف
#محاسبات_الهی
#مطهری #مصباح
@hagigatevasel
6.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠بیانات امام خامنه ای
🎥 #کلیپ_نموداری
🔸وظایف منتظران حقیقی
#امام_زمان(عج)
✅ @nurehedayat_com
@hagigatevasel
✅ بیانات ناب امام خامنه ای در مورد استاد شهید مرتضی مطهری و لزوم توجه نسل جوان به کتابهای پرمغز ایشان:
🌹یاد شهید عزیزمان، معلم برجسته و همیشه زنده و پایدارمان، مرحوم شهیدمطهری را باید گرامی بداریم.
من عرض بکنم؛ اینکه روز معلم را در سالگرد شهادت شهید مطهری قرار دادند، یک معنای نمادین و پرمغز و پرمضمونی دارد؛
👌 چون حقاً و انصافاً مرحوم شهید مطهری یک انسان بزرگ و برجسته بود. زندگی او، تلاش مخلصانه و مؤمنانه و عالمانه، همراه با احساس درد، همراه با یک بصیرت کامل در میدان علم و معرفت و فرهنگ بود.
خدای متعال هم این مرد بزرگ را مأجور کرد، پاداش داد و شهادت را نصیب او کرد؛ در واقع او را زنده نگه داشت؛ «بل احیاء عند ربّهم».
یک متخرّج و تحصیلکردهی حوزهی علمیهی قم، وقتی با کولهبار معرفت و دانشی که به طور عمیق آموخته است، میآید در دل محیط فرهنگ و تعلیم و تربیت عمومی و نسل جوان قرار میگیرد، اینقدر منشأ برکات میشود. ۹۰/۲/۱۴
✅امروز جوانان ما، دانشجویان ما، معلّمان ما و کارگران ما اگر میخواهند در زمینه افکار اسلامی عمق پیدا کنند و پاسخ سؤالات خود را بیابند، باید به #کتابهای #شهید #مطهّری مراجعه کنند؛ که امام درباره کتابهای این بزرگوار، تعبیری قریب به این مضمون دارند که «همه آنها خوب و مفید است».
این تعبیری بسیار مهم از کسی مثل امام است.
اینکه در محیط فکر و اندیشه و فرهنگ، جولان فکری افراد و گشودن راههای تازه باید تشویق شود، حرف درستی است؛ اما این نباید به افسار گسیختگی فکری دشمنان اسلام منتهی گردد.
باید راه را در مقابل افکار جوان، نسل جوان و جویندگان بیغرض قرار داد.
👌برای این کار، یکی از بهترین وسایل، افکار ناب و برجسته و بلند این مردِ مجاهد فیسبیلاللَّه است که جان خودش را هم در این راه داد.
۱۳۷۸/۲/۱۵
🔘 خاطره ناب رهبر معظم انقلاب از علاقهشان به آثار #شهید_مطهری
🔻من به ایشان گفتم که من شاگرد شما هستم. ایشان تعجب کرد، گفت تو هیچوقت پیش من درس نخواندى؛ حقیقت هم این بود که من پیش ایشان درس نخوانده بودم؛ اما یکى از عناصرى که بنیه اصلى فکر اسلامى من را پایهگذارى کرده، سخنرانىهاى آقاى مطهرى است.
🔻بنده، حقیر خودم در طول مدت زندگیم که من کار فکرى داشتم، خیلىهایتان مىدانید، شاید بعضىهایتان بودید توى بحثهاى بنده در مشهد که داشتم، عمده کار بنده با استفادهى از افکار آقاى مطهرى است؛ این یادتان باشد. بنده به خود ایشان هم مىگفتم ، با ایشان ما خیلى رفیق بودیم. - من مىگفتم که من غالب کارهایم با استفاده از حرفهاى شماست، کتابهایى را اسم مىآوردم ایشان تعجب مىکرد، مىگفت عجب این کتابها اینقدر خوب است من نمىدانستم؟
۱۳۶۱/۰۲/۰۸ و ۱۳۶۲/۰۳/۱۲
🔻 از شهید #مطهری چه بیاموزیم؟
#اسلام_حقیقی
✅علامه مصباح یزدی : از جمله چیزهایی که بايد از شهيد مطهری و پيش از او، از امام خميني(رحمه الله) بياموزيم و به کار بنديم احساس #مسئوليت در مورد #جامعه است. پيش از انقلاب دينداری و پرهیزگاری تنها با يک سلسله اعمال فردی شناخته میشد. کسی که نمازش را سر وقت می خواند؛ تجويدش خوب بود؛ مسائل شرعی را درست میدانست و در مراسم مذهبی، عزاداری، دعای توسل و... حضور میيافت، يک آدم مؤمن و باتقوا بود. اما اگر در سراسر عمرش در يک حرکت اجتماعی و تلاش سیاسی دخالتی نمیکرد، نهتنها هيچ عیبی نداشت، #کمال هم حساب ميشد.
👈 برخی از #خشکهمقدسها گرايش به سياست و مسائل جامعه را دنياگرايی تلقی میکردند. وقتی میخواستند يک روحانی را متهم کنند و او را در ميان قشرهای جامعه بیاعتبار کنند، میگفتند اين سیاسی است. همين انگ بس بود تا مردم از اطرافش پراکنده شوند، زيرا اعتقاد داشتند دين به سياست کاری ندارد.
👈آن روزها تقوا با يک سلسله مسائل فردی شناخته میشد، در حالی که اسلام طرحهایی پرشمار برای مشارکت سياسی، احساس وظيفه در برابر جامعه و نظام حاکم بر مردم دارد. اگر مسلمانان وظايف خود را در شرايط گوناگون درک کنند، دست دشمنان از هر گونه توطئه کوتاه میشود.
👈اسلام حقیقی از مسلمانان میخواهد در جامعه #حضور داشته باشند و از مسائل سياسي دوری نکنند. #شرکت_در_انتخابات، راهپيمايیها و تظاهرات در جهت تقويت نظام اسلامی، جزو تکاليف دینی ماست و نبايد نسبت به اين امور بی اعتنا باشيم. اگر در اين زمينه کوتاهی شود، افرادی نااهل و بيلياقت روی کار میآیند و مردم را نسبت به مسائل دینی و مذهبی بدبين ميکنند. حفظ کيان اسلامي و تثبيت ارزشهاي معنوی منوط به همين مشارکتها و حساسيتهاست.
🗓 ۱۲ اردیبهشت ماه سالروز شهادت استاد شهید مرتضی #مطهری و
#روز_معلم
@hagigatevasel
8.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴توصیف شنیدنی رهبر معظم انقلاب از حالات معنوی #شهید_مطهری؛ شبی که همسر ایشان از گریه های شبانه استاد بیدار شد
✅ «بنیاد شهید مطهری» 👇
@motahari_ir
@hagigatevasel
🌹 #انتظار و #انواع آن در کلام استاد #مطهری:
«باسمه تعالي»
انديشه پيروزي نهايي نيروي حق و صلح و عدالت بر نيروي باطل و ستيز و ظلم، گسترش جهاني ايمان اسلامي، استقرار كامل و همه جانبه ارزشهاي انساني، تشكيل مدينه فاضله و جامعه ايدهآل، و بالاخره اجراي اين ايده عمومي و انساني به وسيله شخصيتي مقدس و عاليقدر كه در روايات متواتر اسلامي از او به
« #مهدي» تعبير شده است،
انديشه اي است كه كم و بيش همه فرق و مذاهب اسلامي- با تفاوتها و اختلاف هايي- بدان مؤمن و معتقدند؛
🚨زيرا اين انديشه به حسب اصل و ريشه، قرآني است؛
اين قرآن مجيد است كه با قاطعيت تمام، پيروزي نهايي ايمان اسلامی(۱) غلبه قطعی صالحان ومتقیان(۲)
کوتاه شدن دست ستمكاران و جباران براي هميشه(۳)
و آينده درخشان و سعادتمندانه بشريت (۴)را نويد داده است.
👈اين انديشه بيش از هر چيز مشتمل بر عنصر خوشبيني نسبت به جريان كلي نظام طبيعت و سير تكاملي تاريخ و اطمينان به آينده و طرد عنصر بدبيني نسبت به پايان كار بشر است كه طبق بسياري از نظريه ها و فرضيه ها فوق العاده تاريك و ابتر است.
✅انتظار فرج
اميد و آرزوي تحقق اين نويد كلي جهاني انساني، در زبان روايات اسلامي «انتظار فرج» خوانده شده و عبادت، بلكه افضل عبادات شمرده شده است.
👈اصل «انتظار فرج» از يك اصل كلي اسلامي و قرآني ديگر استنتاج ميشود و آن اصل «حرمت يأس از رَوح اللَّه» است.
مردم مؤمن به عنايات الهي، هرگز و در هيچ شرايطي اميد خويش را از دست نميدهند و تسليم يأس و نااميدي و بيهوده گرايي نميگردند.
چيزي كه هست اين «انتظار فرج» و اين «عدم يأس از روح اللَّه» در مورد يك عنايت عمومي و بشري است نه شخصي يا گروهي، و بعلاوه توأم است با نويدهاي خاص و مشخص كه به آن قطعيت داده است.
✅دو گونه انتظار
انتظار فرج و آرزو و اميد و دل بستن به آينده دو گونه است: انتظاري كه سازنده و نگهدارنده است، تعهدآور است، نيروآفرين و تحركبخش است، به گونهاي است كه ميتواند نوعي عبادت و حق پرستي شمرده شود؛
و انتظاري كه گناه است، ويرانگر است، اسارت بخش است، فلج كننده است و نوعي «اباحيگري» بايد محسوب گردد.
👈اين دو نوع انتظار فرج، معلول دو نوع برداشت از ظهور عظيم مهدي موعود است؛ و اين دو نوع برداشت به نوبه خود از دو نوع بينش درباره تحولات و انقلابات تاريخي ناشي ميشود. از اين رو لازم است اندكي درباره دگرگونيها و تحولات
تاريخي به بررسي بپردازيم....
🔺پی نوشت:
(۱) هُوَ الَّذي ارْسَلَ رَسولَهُ بِالْهُدي وَ دينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَي الدّين كُلِّهِ و لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكونَ (توبه/ ۳۳ وصف/ ۹).
(۲) وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ(سوره انبیاء آیه ۱۰۵)
(۳) وَ نُريدُ انْ نَمُنَّ عَلَي الَّذينَ اسْتُضْعِفوا فِي الْارْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ ائِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثينَ. وَ نُمَكِّنَ لَهُمْ فِي الْارْضِ وَ نُرِي فِرْعَوْنَ وَ هامانَ وَ جُنودَهُما مِنْهُمْ ما كانوا يَحْذَرونَ (قصص/ ۵و۶).
(۴) قَالَ مُوسَىٰ لِقَوْمِهِ اسْتَعِينُوا بِاللَّهِ وَاصْبِرُوا إِنَّ الْأَرْضَ لِلَّهِ يُورِثُهَا مَن يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ(اعراف آیه ۱۲۸)
📚برای خواندن ادامه مطلب و آگاهی بیشتر درباره انواع انتظار به کتاب "قیام وانقلاب مهدی"استاد مطهری مراجعه کنید.
@hagigatevasel
#انتظار فرج انسان را به صورت سربازی در می آورد که مطمئن است فرضا خودش از میان برود، ایده اش و هدفش قطعا در آینده پیروز است.
📚یادداشت های استاد مطهری، ج ۹، ص ۳۹۵
@hagigatevasel