هدایت شده از ️حقیقت واصل
#انسان_۲۵۰ساله
بهمناسبت میلاد #امام_حسن(ع)
✅هنر امام حسن علیهالسلام، جلوگیری از #جریان_سلطنت در #اسلام
🔷این، هنر امام حسن مجتبی (علیهالسلام) بود. امام حسن مجتبی کاری کرد که #جریان_اصیل_اسلام -که از مکه شروع شده بود و به #حکومت_اسلامی و به زمان امیرالمؤمنین و زمان خود او رسیده بود- در مجرای دیگری، جریان پیدا بکند.
🔻منتها اگر نه به شکل حکومت -زیرا ممکن نبود- لااقل دوباره به شکل نهضت جریان پیدا کند. این، #دورهی_سوم_اسلام است.
🌹امام حسن مجتبی (علیه السلام)
مَنِ اتَّکلَ علی حُسنِ الاختِیارِ مِنَ اللّه، لَم یتَمَنَّ أنّهُ فی غَیرِ الحالِ التی اختارَها اللّه لَهُ.
هرکه به حُسن انتخاب خداوند تکیه کند، جز آن وضعی را که خدا برایش برگزیده است، آرزوی داشتن وضعی دیگر نکند.
📚بحارالانوار مجلسی،ج ۷۸،ص۱۰۶
#سبک_زندگی #امام_حسنی🌹
#حسن_ظن_به_خدا🌹
#تحلیل_و_تبیین | کریم اهلبیت، طلایهدار مواسات
🔻گستره، مبانی و آثار مواسات در سیره امام حسن علیهالسلام
🔗مطالعه متن کامل یادداشت:
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=45528
💻 @khamenei_maaref
🎙 #تببین_و_تحلیل | قیام امام حسن علیهالسلام
🔻 بررسی قیام حسنی براساس تحلیل حضرت آیتالله خامنهای، برگرفته از کتاب دو امام مجاهد
🔹 در اذهان عامّهی مردم کمتر کسی از واژهی نهضت حسنی و قیام حسنی برای این حرکت سیاسی امام مجتبی (علیهالسّلام) استفاده میکند، ولی با دقّت در متون و اسناد تاریخی بارقههای قیام حسنی در این رویداد تاریخی چشم اندیشمندان را خیره و زوایایی از یک حقیقت نامکشوف را عیان میسازد.
🔸 رفتار سیاسی امام حسن مجتبی و تقابل ایشان با معاویه یکی از پر چالشترین و ابهام انگیزترین حرکات سیاسی امامان معصوم شیعه است. حضرت آیتالله خامنهای در سخنرانیهای خود به سال ۵۱ بخشی از این زوایای پنهان را رونمایی کردهاند. ایشان براساس آیات قرآن و مدارک متقن تاریخی اولاً صلح را به آتشبس معنا میکنند، ثانیاً ماهیت این آتشبس را قیام و جهاد تحلیل میکنند.
🔹 بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در این یادداشت، قرائت حضرت آیتالله خامنهای از جنبش سیاسی امام حسن (علیهالسّلام) را براساس کتاب «دو امام مجاهد» تبیین میکند.
🔍 مطالعه متن کامل یادداشت:
farsi.khamenei.ir/others-note?id=43836
#تاریخ_اسلام
#پشتوانه_فهم_انقلاب
#نهضت_فراگیر_روشنگری
🔍 تحلیل زندگی مبارزاتی امام حسن (علیهالسلام)
▪️ کتاب دو امام مجاهد مشتمل بر شش گفتار از آیتالله خامنهای در سالهای ۵۱ و ۵۲ است که دربارهی مبارزات امام حسن و امام حسین (علیهماالسلام) ایراد شده است. دو گفتار اوّل کتاب، شامل دو سخنرانی ایشان در فروردین سال ۵۱ است که در حسینیّهی ارشاد تهران انجام شده است.
🔍 گزیده گفتار اول؛ سیمای واقعی صلح امام حسن (علیهالسلام)
farsi.khamenei.ir/speech-content?id=43833
🔍 گزیده گفتار دوم؛ نظریه انسان 250 ساله و پایگاه رفیع امام حسن (علیهالسلام)
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=43834
#تاریخ_اسلام
#پشتوانه_فهم_انقلاب
#نهضت_فراگیر_روشنگری
🌾🌼🌾🌼🌾🌼
⚡ امام حسن(علیهالسلام) شجاعترین چهره تاریخ اسلام است
🔻 رهبرانقلاب: من معتقدم امام حسن مجتبى شجاعترین چهرهى تاریخ اسلام است. میپرسید از على هم شجاعتر است، از برادرش حسین هم شجاعتر است که در میدان جنگ، آن جنگ خونین، با آن فداکارى عجیب خودش را به کشتن داد؟
🔸️ بله، شجاعت واقعى این است که انسان برطبق آنچه مصلحت فکر و ایدئولوژى او است اقدام بکند، اگرچه کسى نفهمد. و امام حسن حاضر شد خود را و نام خود را و وجههى خود را و محبوبیّت خود را در میان دوستان نزدیکش، فداى مصلحت واقعى بکند؛ حاضر شد که او را نشناسند، براى اینکه اسلام را بشناسند و اسلام بماند.
🔹️ آیا امام حسن میتوانست در جنگ با معاویه شهید باشد؟ نه، نمیتوانست. شهید کیست؟ شهید آن کسى است که جان خود را مایه میگذارد، خون خود را میریزد، براى ابقای فکر و ایدهاى که به آن احترام میگذارد؛ این شهید است.
🔺️ امام حسن اگر در میدان جنگ کشته میشد، به این معنا بود که معاویه تنها منازع خود را، تنها کسى را که امکان دارد نقش افشاگرى و رسواگرى در برابر روشهاى پنهانى و ریاکارانهى معاویه ایفا کند، یک چنین رقیبى را دیگر در مقابل راه خود نبیند.
📖 منبع: کتاب دو امام مجاهد، صص۴۲-۴۴
#تاریخ_اسلام
#پشتوانه_فهم_انقلاب
#نهضت_فراگیر_روشنگری
🌾🌼🌾🌼🌾🌼🌾
🟢 آن كه سرنوشتش اين بود كه تمام عمر خود را به سوختن و ساختن به سر برد، كار او بسى سنگينتر است. (یادداشتهای استاد مطهری، ج۹، ص۳۱۱)
🔹اگر انسان خوب توجه کند میفهمد که به یک معنا مظلومیت امام حسن(ع) حتی از امام حسین(ع) بیشتر است.
🔸همان نشاط شهادتی که در امام حسین(ع) هست در امام حسن(ع) هم هست ولی ایشان در دورهای قرار گرفته که باید صبر و خودداری کند تا موقع و وقت برسد و آن موقع و وقت، وقتی است که ایشان از دنیا رفتهاند و نوبت به برادرشان اباعبدالله الحسین(ع) رسیده است.
🔹 اگر امام حسن(ع) در نماز جمعه آنها شرکت نمیکرد متهم به الحاد و تفریق جماعت مسلمین میشد. امام و خطیب جمعه بالای منبر میرفت و در حضور امام حسن(ع)، پدر بزرگوارش علی(ع) را سبّ و لعن میکرد. اینها شوخی نیست.
🔸 این است که برای امام حسن(ع) درست گفتهاند که کوچکترین مصیبتهایش همان مصیبت مرگش بود. وقتی که مسموم شد این مسمومیت کوچکترین رنجی بود که او در دنیا دید.
📗 استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج۹، ص۴۳ (با تلخیص)
🔻 گاهی شهید شدن آسان تر از زنده ماندن است!
🔻رهبر معظم انقلاب:
🔹 « گاهی شهید شدن، آسان تر از زنده ماندن است. آدم های اهل معنا، اهل حکمت و دقت، خوب درک می کنند گاهی زنده ماندن و زندگی کردن و در یک محیطی تلاش کردن، به مراتب مشکل تر از کشته شدن و شهید شدن و به لقا خدا پیوستن است....امام حسن(ع) این سخت تر را انتخاب کرد»
هدایت شده از شناخت رهبری
15 - طرح کلی اندیشۀ اسلامی در قرآن - بعثت در نبوت.mp3
17.56M
#نشر_حداکثری
🌀 برای #اولین_بار
🔊 صوت کتاب #طرح_کلی_اندیشه_اسلامی در قرآن را با صدای استاد بشنویم...
📢 انتشار روزانه #صوت_کامل سلسله جلسات #استاد_سید_علی_خامنه_ای در ایام ماه مبارک رمضان 1353 📢
💠 جلسۀ پانزدهم: بعثت در نبوت
🇮🇷 https://eitaa.com/joinchat/70057984Cca1b147a1d
️حقیقت واصل
3⃣5⃣نامه ۵۳ نهج البلاغه ✅نامه امام علی علیه السلام به مالک اشتر فهرست مطالب ۱_ ضرورت خود سازى ۲
4⃣5⃣نامه ۵۴ نهج البلاغه
نامه اى از آن حضرت (ع) به طلحه و زبير با عمران بن حصين خزاعى. آن را ابو جعفر اسكافى در كتاب مقامات در مناقب امير المؤمنين (ع) آورده است:
اما بعد. شما نيك مى دانيد، هر چند كتمان مى كنيد، كه من آهنگ مردم نكردم تا آنها آهنگ من كردند. من از آنها بيعت نخواستم تا آنها با من بيعت كردند. شما دو تن از كسانى بوديد كه به سوى من آمديد و به من دست بيعت داديد. بيعت كردن مردم با من، بدان سبب نبود كه مرا قدرتى است غالب يا مالى است مهيا.
اگر شما از روى رضا با من بيعت كرده ايد از اين بيعت شكنى باز گرديد و بر فور توبه كنيد و اگر به اكراه بيعت كرده ايد، به سبب تظاهر به طاعت و در دل نهان داشتن معصيت، راه بازخواست خود را بر من گشاده داشته ايد.
به جان خودم سوگند، كه شما از ديگر مهاجران به تقيه و كتمان سزاوارتر نبوده ايد. نپذيرفتن بيعت من، پيش از آنكه داخل در بيعت شويد، براى شما آسانتر بود از بيعت كردن و خارج شدن از آن.
پنداريد كه من عثمان را كشته ام. ميان من و شما از اهل مدينه، كسانى هستند كه نه با من هستند و نه با شما. اينان قضاوت كنند تا هر كس هر اندازه در اين امر دخالت داشته بر گردنش آيد و از عهده آن برآيد. اى دو مرد سالخورده، از اين رأى و نظر كه داريد، بازگرديد كه اگر امروز چنين كنيد، تنها عار گريبانگير شماست و اگر داورى به قيامت واگذاريد، هم عار است و هم نار. والسلام.
5⃣5⃣نامه ۵۵ نهج البلاغه
نامه اى از آن حضرت (ع) به معاويه:
اما بعد، خداى سبحان دنيا را براى آخرت، كه پس از آن مى آيد، آفريده است. و مردمش را مى آزمايد تا معلوم شود كدام يك به عمل نيكوترند. ما براى دنيا آفريده نشده ايم و ما را به كوشش در كار دنيا امر نفرموده اند. ما را به دنيا آورده اند تا بيازمايندمان.
خداوند مرا به تو آزموده است و تو را به من. و يكى از ما را حجت آن ديگر قرار داده. پس تو در پى دنيا تاختى و به تأويل قرآن پرداختى و مرا به جنايتى متهم ساختى، كه دست و زبان من در آن دخالتى نداشته اند. تو و مردم شام اين بهتان را برساختيد. عالم شما جاهلتان را برانگيخت و ايستادگانتان، نشستگانتان را. پس در باره خود از خداى بترس و زمام خود از دست شيطان به در كن و روى به آخرت نه كه راه آخرت راه ما و راه توست. و بترس كه بزودى تو را حادثه اى رسد كه ريشه ات را بركند و نسلت را براندازد. براى تو سوگند مى خورم، سوگندى عارى از هر دروغ، كه اگر دست تقدير مرا و تو را به هم رساند، همچنان در برابر تو خواهم بود. «تا خداوند ميان ما داورى كند كه او بهترين داوران است.».
5.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢عکس معروف حاج قاسم و ابومهدی چطور گرفته شد؟