🔰اى كسانى كه ايمان آوردهايد! حرمت شعائر الهى، ماه حرام، قربانى حج و حيواناتى كه براى حج علامت گذارى شدهاند و راهيان خانه خدا كه فضل و خشنودى پروردگارشان را مىطلبند، نشكنيد و هرگاه از احرام بيرون آمديد (و اعمال عمره را به پايان رسانديد) مىتوانيد شكار كنيد. و دشمنى با گروهى كه شما را از مسجدالحرام بازداشتند، شما را به بىعدالتى و تجاوز وادار نكند و در انجام نيكىها و دورى از ناپاكىها يكديگر را يارى دهيد و هرگز در گناه و ستم، به هم يارى نرسانيد، و از خداوند پروا كنيد كه همانا خداوند، سخت كيفر است.
🔷پیام ها
1⃣ خداوند از مؤمنان، انتظار ويژهاى دارد. يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تُحِلُّوا ...
2⃣ احترام گذاردن به شعائر الهى، وظيفهى اهل ايمان است. «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تُحِلُّوا شَعائِرَ اللَّهِ»
3⃣ هتك حرمت و قداست شعائرالهى، حرام است. «لا تُحِلُّوا شَعائِرَ اللَّهِ»
4⃣ همهى زمانها يكسان نيستند. برخى روزها مثل ايّاماللّه و برخى ماهها مثل ماهِ حرام، احترام ويژهاى دارند. «وَ لَا الشَّهْرَ الْحَرامَ»
5⃣ حيوانى هم كه در مسير هدف الهى قرار گيرد، احترام دارد. «وَ لَا الْهَدْيَ وَ لَا الْقَلائِدَ»
6⃣ راهيان خانهى خدا بايد مورد احترام قرار گيرند. «وَ لَا آمِّينَ الْبَيْتَ الْحَرامَ» (هر برنامهاى كه به احترام وامنيّت زائران خانه خدا ضربه بزند، حرام است، خواه در سفر حج باشد يا عمره.)
7⃣ هدف اصلى در حج، زيارت كعبه است. «آمِّينَ الْبَيْتَ»
8⃣ حج و عمره، راهى براى تحصيل دنيا وآخرت است. «يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنْ رَبِّهِمْ وَ رِضْواناً»
9⃣ سراغ سود حلال رفتن يك ارزش است. قرآن، فضل پروردگار را كه همان سودِ كسب و كار است، در كنار رضوان وقرب الهى قرار داده است. «يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنْ رَبِّهِمْ وَ رِضْواناً»
🔟 هر نوع فعّاليّت اقتصادى و تجارى در مكّه، براى كشورهاى اسلامى آزاد است. «يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنْ رَبِّهِمْ»
1⃣1⃣ بهرههاى مادّى، تفضّل الهى به انسان و از شئون ربوبيّت اوست. «فَضْلًا مِنْ رَبِّهِمْ»
2⃣1⃣ دشمنىهاى ديگران در يك زمان، مجوّز ظلم و تجاوز ما در زمانى ديگر نمىشود. وَ لا يَجْرِمَنَّكُمْ ... أَنْ تَعْتَدُوا
3⃣1⃣ بىعدالتى و تجاوز از حدّ، حرام است حتّى نسبت به دشمنان. شَنَآنُ قَوْمٍ ... أَنْ تَعْتَدُوا (در انتقام نيز عدالت را رعايت كنيد.)
4⃣1⃣ احساسات دينى، بهانهى ظلم نشود. «صَدُّوكُمْ عَنِ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ أَنْ تَعْتَدُوا»
5⃣1⃣ وفاى به پيمانها وحفظ حرمت و قداست شعائر الهى نياز به هميارى و تعاون دارد. لا تُحِلُّوا شَعائِرَ اللَّهِ ... وَ تَعاوَنُوا
6⃣1⃣ چشمپوشى از خطاى ديگران، يكى از راههاى تعاون بر نيكى است. لا يَجْرِمَنَّكُمْ ... تَعاوَنُوا
7⃣1⃣ حكومت و جامعهى اسلامى، بايد در صحنهى بينالمللى، از مظلوم و كارهاى خير حمايت و ظالم و بدىها را محكوم كند. «تَعاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوى وَ لا تَعاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَ الْعُدْوانِ»
8⃣1⃣ براى رشد همه جانبهى فضايل بايد زمينهها را آماده ساخت و در راه رسيدن به آن هدف، تعاون داشت. «تَعاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ»
9⃣1⃣ به جاى حمايت از قبيله، منطقه، نژاد و زبان، بايد از «حقّ» حمايت كرد و به «بِرّ» يارى رساند. «تَعاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ»
0⃣2⃣ كسانى كه قداست شعائر الهى را مىشكنند و به بدىها كمك مىكنند، بايد خود را براى عقاب شديد الهى آماده كنند. «وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقابِ»
🌸🌴🌸
@hagigei
🔷مناسبت های هفتم ذی الحجه
(سیصد و سی و دومین روز سال)
💐۸ق. ولادت ابراهیم فرزند پیامبر اسلام (ص)
▪️۱۰۶ق. درگذشت طاووس یمانی مفسر، قارى، فقیه، محدث، زاهد و از اصحاب امام سجاد(ع)
🌹🖤۱۱۴ق. شهادت امام محمد باقر(ع) پنجمین امام شیعیان
۱۷۹ق. زندانی شدن امام موسی کاظم(ع) در بصره
▪️۱۳۷۱ق. درگذشت سید محمدتقی خوانساری از مراجع ثلاث و از رهبران مبارزه علیه استعمار انگلیس در عراق (۷ شهریور ۱۳۳۱ش)
🌸🌴🌸
@hagigei
🌴امام باقر(ع) و جهاد تبیین
🔷 گزیده ای از بیانات رهبر معظم انقلاب در وصف امام محمدباقر علیه السلام
✍«علت شهرت امام به باقرالعلوم چه بود؟ مگر بقیه ائمه دانش را نمیشکافتند؟ گمان و تصور بنده این است که: امام باقر، باقرالعلم است، زیرا حقایق و مفاهیم اسلامی را که در قشری از دروغ و فریب و ریا و تحریف پیچیده شده بود میشکافد و آن لبّ و مغز را در کام مشتاقان حقیقت میاندازد... بزرگان علمای زمان، پیش امام باقر درس میخوانند و استفاده میکنند. شخصیّت معروفی مثل عکرمه شاگرد ابنعبّاس وقتی میآید خدمت امام باقر، برای اینکه از آن حضرت حدیث بشنود - شاید هم برای اینکه امتحانش بکند- دست و بالش میلرزد و در آغوش امام میافتد؛ بعد خودش تعجّب میکند، میگوید یا ابن رسولالله! من بزرگانی مثل ابنعبّاس را دیدم و از آنها حدیث شنیدم [امّا] هرگز این حالتی که در مقابل تو به من دست داد، برای من دست نداده بود؛ و ببینید امام باقر در جوابش چقدر صریح میگویند «وَیلَکَ یا عُبَیدَ اَهلِ الشّامِ! اِنَّکَ بَینَ یَدَیِ بُیُوتٍ اَذِنَ اللهُ اَن تُرفَعَ وَ یُذکَرَ فِیها اسمُه»؛ ای بنده کوچک شامیان! تو در مقابل عظمت معنویّت است که مجبوری اینجور به خودت بلرزی. کسی مثل ابوحنیفه که از فقها و بزرگان زمان است، میآید خدمت امام باقر و از آن حضرت معارف و احکام دین را فرا میگیرد، و بسیاری از علمای دیگر جزو شاگردان امام باقر هستند وصیت (آوازه و شهرت) علمی امام باقر در اکناف عالم میپیچید که به «باقرالعلوم» معروف میشود.
🌸🌴🌸
@hagigei
🌀گرایش قوه عاقله و قوه وهمیه
🔷امام خمینی (ره) :
✍بدان که عقل و جهلی را که در محضر موالیان مورد بحث بود، به حسب ظاهر، عقل و جهلی است که در انسان است که آن قوه عاقله، یعنی قوه روحانیهای است که به حسب ذات، مجرد و به حسب فطرت، مایل به خیرات و کمالات و داعی به عدل و احسان است، و در مقابل آن قوه واهمه است که فطرتا تا در تحت نظام عقلی نیامده و مسخر در ظل کبریای نفس مجرد نشده، مایل به دنیا میباشد.
📚 شرح حدیث جنود عقل و جهل، امام خمینی(ره)، ص 11
🌸🌴🌸
@hagigei
🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃
🌺🍃شیدای راه سرخ🍃🌺
🌷شهید مدافع حرم علی جمشیدی، یکی از شهدای عملیات خان طومان در اردیبهشت سال 1394 بود. شهیدی از دیار مازندران و زاده شهرستان نور که جوانی خود را صرف ترویج فرهنگ و شهادت کرد و مزد زحماتش، فدا شدن در راه حرم زینب(س) و پیوستن به خیل شهدا بود.
🥀 یکی از ویژگیهای شهید جمشیدی، تسلط وی بر ادبیات و قلم زیبا و شیوایش بود. او غرق در عشق به حقیقت و شیدای راه حسین(ع)، وصیتنامهای تاثیرگذار و پرملاحت را ثبت کرده است. در بخشهایی از این وصیتنامه، آمده است:
🖌«مدتی است دلتنگ حرم شدهام، بدجوری دلم هوای حرم بیبی دارد... مدتی است قلبم پاهایم را به حرکت درمیآورد و بهسوی حرم میبرد؛ اگر لایق بودم مرا بپذیر این بنده روسیاه را... در این برهه مسئولیت سنگینی بر دوش ماست و اگر نتوانیم از پسش برآییم شرمنده و خجل باید بهسوی خداوند و نبیاش و ولیاش برویم چرا که مقصریم. کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا و به قول سید مرتضی آوینی این یعنی اینکه همه ما شب انتخابی داریم که به صف عاشورائیان بپیوندیم و یا از معرکه جهاد بگریزیم و در خون ولی خدا شریک باشیم. انشاءالله که یار و یاور امام زمانمان خواهیم بود... در پایان؛ خوش ندارم این شادمانی را با لباسهای سیاه و غمگین ببینم، غم اگر هست برای بیبی جان حضرت زینب کبری(س) هست، برای اربابمان اباعبدالله الحسین(ع) است و اگر دلتان گرفته روضه ایشان را بخوانید که من هم دلم برای روضه ارباب و خانم جان تنگ است...»
🌸🌹🌸
@hagigei
🌲وظیفه شخص در صورت نشناختن نامزد اصلح
💠سؤال) اگر اصلح را نشناسیم وظیفه چیست؟ از طرفی اگر تحقیق کنیم و به شخص اصلح نرسیم می توانیم در انتخابات شرکت نکنیم؟
✅جواب) در تشخیص فرد اصلح می توانید از کسانی که به لحاظ تعهد دینی و بصیرت انقلابی مورد اعتمادند، کمک بگیرید و در هر صورت شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک وظیفه شرعی است.
🌸🌴🌸
@hagigei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕋 آغاز مناسک حج
♦️مناسک حج تمتع امسال با حضور میلیونی زائران کشورهای مختلف آغاز شد و زائران لبیکگویان به سوی عرفات حرکت کردند.
@hagigei
💠شرح حدیثی از امام باقر(علیهالسلام) توسط مقام معظم رهبری(حفظه الله)
🔰بسماللهالرحمنالرحیم-الحمدلله رب العالمین
عَن أَبِی جَعفَرٍ مُحَمَّدِ بنِ عَلِیٍّ بَاقِرِ عَلَیهِالسَّلَام قَال سُئِلَ رَسُولُ الله صَلَّی الله عَلَیهِ وَ آلِه عَن خِیارِ العِباد.
(الامالی شیخ صدوق، ص۶۰)
امام باقر(ع) در حدیثی میفرمایند که از پیغمبر اکرم(ص) کسی سؤال کرد که بهترین بندگان چه کسانی هستند؟
🔰فَقَال أَلَّذِینَ إِذَا أَحسَنُوا إِستَبشَرُوا
حضرت در پاسخ فرمودند: بهترین بندگان کسانی هستند که وقتی کار نیک میکنند خوشحالند که کار خوب کردهاند. این خوشحالی ارتباطی ندارد به اینکه انسان غرور پیدا کند و عُجب به کار خیر پیدا کند. این دو چیز است. اینها را از هم تفکیک کنیم. یکوقت انسان دو رکعت نماز که میخواند خیال میکند در یک مرتبهی عالی قرار دارد. عُجب یعنی خودشیفتگی، خودفریفتگی، خودشگفتی به انسان دست میدهد، این مذموم است.
🔰وَ إِذَا أَسَاءُوا إِستَغفَرُوا
در مورد اسائه -کار بد انجام دادن- به این اکتفا نشده است که بگوییم وقتی کسی کار بد انجام داد ناراحت باشد، نه، ناراحتی کافی نیست؛ عملی هم دنبالش لازم است و آن عمل عبارت است از استغفار؛ از خدای متعال عذرخواهی کند، وقتی کار بدی کرد -استغفار یعنی عذرخواهی کردن- از خدا عذرخواهی کند، معذرتخواهی کند.
🔰وَ إِذَا أُعطُوا شَکَرُوا
وقتی خدای متعال به او چیزی میدهد، او سپاسگزار باشد؛ یعنی وقتی نعمتهای الهی را متذکر میشود، نعمتهای الهی را میبیند یا نعمت جدیدی به او داده میشود، او شکرگزار باشد، غافل نباشد از اینکه خدای متعال این نعمت را به او داده است.
🔰وَ إِذَا ابتلوا صَبرُوا
وقتی هم که یک ابتلایی در زندگی اینها پیش آمد، مشکلی برایشان پیش آمد، در آن هم صبر کنند.
🔰وَ إِذَا غَضِبُوا غَفَرُوا
وقتی از کسی خشمگین شدند، از او بگذرند، او را بیامرزند؛ البته طبیعی است که این غضب لله نیست، این غضب لِشخص است. واِلّا غضب لله را ما حق نداریم به خاطر اهواءِ خودمان یا به خاطر چیزی، وقتی یک جایی لله غضب کردیم، اینجا آن غضب را باید ادامه بدهیم، باید حفظ کنیم.
@hagigei