🔰و با آنان (دشمنان) بجنگيد تا فتنهاى (از كفر و شرك) بر جاى نماند و دين، يكسره براى خدا باشد، پس اگر (از كفر خود) دست كشيدند، همانا خداوند به آنچه انجام مىدهند بيناست.
🛑«فتنه»، معناى وسيعى دارد و شامل هر گونه اعمال فشار مىشود. در قرآن، فتنه به معناىشرك نيز آمده است، شايد به اين لحاظ كه از سوى مشركان انواع محدوديّتها و اعمال فشارها بر فكر و روح حقّطلبان و جامعهى آنان انجام مىگيرد، يا از آن جهت كه شرك، موجب عذاب ابدى مىشود. همچنين تحميل كفر بر مؤمنان و انسانهاى پاكفطرت نيز فتنه است.
🌴امام صادق عليه السلام تحقّق قطعى و نهايى اين آيه، در زمان حضرت مهدى عليه السلام است.
🌴 امام باقر عليه السلام فرمود: «تأويل اين آيه هنوز نيامده است، آنگاه كه زمان تأويل آيه برسد، فتنهگران كشته و شركى نخواهد بود».
🔷پیام ها
1⃣ هدف از جهاد در اسلام، رفع فتنه و سلطهى كفّار و ايجاد فضاى سالم براى دعوت به حقّ است. قاتِلُوهُمْ حَتَّى لا تَكُونَ فِتْنَةٌ وَ ...
2⃣ تا زمانى كه كفّار مشغول فتنهگرىاند، فرمان مبارزه وجود دارد. «قاتِلُوهُمْ حَتَّى لا تَكُونَ فِتْنَةٌ»
3⃣ دشمنان، در هر مقطع كه دست از جنگ بكشند، با آنان، برخوردى مناسب در همان مقطع مىشود. فَإِنِ انْتَهَوْا ...
🌸🌴🌸
@hagigei
🔰 «مَنْ اَمَّ قَوْماً وَ فيهِمْ مَنْ هُوَ اَعْلَمُ مِنهُ لَمْيَزَلْ اَمْرُهُمْ اِلَى السِّفالِ اِلى يَوْم الْقيامَةَ»
🌳پيامبر اكرم صلى الله عليه وآله:
✍كسى كه امامت و پيشوايى جمعيتى را بر عهده گيرد در حالى كه در ميان آنها آگاه تر از او وجود دارد؛ پيوسته كار آنها رو به انحطاط مى رود تا روز قيامت!
🌸🌴🌸
@hagigei
🔷مناسبت های یازدهم صفر
(چهل و یکمین روز سال)
⚔۳۷ق. درگیری شدید بین سپاه امام علی(ع) و سپاه معاویه در جنگ صفین (لیلة الهریر)
▪️ ۴۲۱ق. درگذشت سلطان محمود غزنوی سومین شاه غزنوی حنفیمذهب
🕋۸۹۸ق. تجدید بنای مسجد الاجابه مکه بهدست عبدالله جمالی.
▪️ ۱۳۸۰ق. درگذشت محمدعلی اُردوبادی فقیه، شاعر، مفسر و مورخ شیعه (۱۴ مرداد ۱۳۳۹ش)
▪️۱۴۲۲ق. درگذشت محمد دشتی مترجم نهج البلاغه (۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۰ش)
▪️ ۱۴۴۳ق. درگذشت سید میر فخرالدین موسوی از فقهای شیعه و نماینده مجلس خبرگان رهبری (۲۷ شهریور ۱۴۰۰ش)
🌸🌴🌸
@hagigei
🌑لیلةالهریر در جنگ صفین چه شبی است و چه اتفاقاتی در آن شب رخ داد؟
✍لیلة الهریر مهمترین بخش پیکار صفین بود که تحولات صورت گرفته در شب و روز جمعه ۱۱ صفر سال ۳۷ ق سبب شد که وضعیت به گونهای دیگر رقم بخورد.
◀️هریر در لغت به زوزه سگ در شبهای سرد زمستانی گفته میشود و گویا ترس معاویه از شکست به هریر تشبیه شده است زیرا به دلیل سر و صدای زیاد جنگجویان و در تنگنا قرار گرفتن معاویه که نشانههای پیروزی سپاه امام کاملاً آشکار بود، حاکم مخلوع شام از پیروزی سپاه عراق به وحشت افتاده بود.
💠ابن مزاحم در واقعه صفین درباره این شب مینویسد:
🖌«در آن شب جز صدای چکاچک شمشیر که در دل مردان هولانگیزتر از بانگ رعد و فرو ریختن هراسآور کوهها بود، صدایی به گوش نمیرسید.
🌴امیرمومنان امام علی (ع) در جمع سپاهیان خود خطبهای خواند و فرمود کار بر شما و بر دشمن بدین قرار رسیده که بینید جز واپسین دم دشمن باقی نمانده است. امام وعده دادند که من فردا صبحگاهان بر آنان میتازم و در پیشگاه خدای عز و جل به داوریشان میکشانم.
🛑متأسفانه جریان نفاق در چنین شبی به صورت علنی بذر اختلاف را در میان سپاه امام نهاد و اشعث بن قیس با ایراد سخن ادامه جنگ را به صلاح اعراب ندانست. این سخن وی دل سست ایمانان را بر عدم جنگ مصمم کرد. سهم این طیف در عدم اطاعت از امام و ایجاد اختلاف در صف سپاه اسلام را میتوان نقطه آغازین شکست دانست و همین سخن و حمایت برخی از سست ایمانان دنیاطلب، خوشایند معاویه و سپاه شام گردید و مقدمات اجرای پیشنهاد عمرو عاص در به نیزه کردن قرآن را فراهم کرد، متأسفانه جنگی که یک گام با پیروزی فاصله داشت با این حرکت جریان متمرد در لیله الهریر به شکست منتهی شد و جریان نفاق به مخالفت با دستور امیرمومنان امام علی (ع) پرداخت و این شکست را به مسلمین تحمیل کرد.
🌸🌴🌸
@hagigei
🔷حضرت امام خامنه ای:
✍قوام هیئت به جهاد است؛ جهاد یعنی چه؟ جهاد یعنی تلاش در مقابلهی با دشمن؛ هر تلاشی جهاد نیست. خیلیها تلاش میکنند، تلاشهای علمی زیادی میکنند، تلاشهای اقتصادی میکنند که خوب و بهجا است، امّا جهاد نیست.
🖌جهاد یعنی تلاشی که هدفگیری در مقابل دشمن در آن وجود داشته باشد؛ این جهاد است. در اصطلاح اسلامی و منطق اسلامی، جهاد این [کاری] است که در مقابل دشمن انجام میگیرد. شما [اگر] کار اقتصادی بکنید برای مقابلهی با دشمن، میشود جهاد؛ کار علمی و تحقیقی بکنید برای مقابلهی با دشمن، میشود جهاد؛ حرف بزنید، تبیین کنید برای خنثی کردن وسوسهی دشمن، میشود جهاد؛ اینها همه جهاد است.
🖌 پس مهم این است که ما عرصهی جهاد را تشخیص بدهیم که در هر زمانی در چه عرصهای باید جهاد کرد؛ این خیلی مهم است.
📚بیانات در دیدار مداحان اهلبیت علیهمالسلام۱۴۰۰/۱۱/۰۳
🌸🌴🌸
@hagigei
🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃
🌺پرواز با بال عشق و ایمان
🌷 شهید مدافع حرم کمال شیرخانی، اولین روز سال 1355 متولد شد. در همان دوران کودکی، عشق و علاقه خود به کلام وحی را نشان داد. به گونهای که عاشق آموختن قرآن، احکام و مداحی بود و در این زمینه اهتمام میورزید.
🥀 او جوان با غیرتی بار آمد طوری که در همان نخستین روزهایی که تکفیریها، حرم آلالله در منطقه را تهدید کردند، داوطلبانه لباس رزم پوشید و به نبرد با آنها رفت. وی ابتدا در سوریه حاضر بود و پس از مجروحیت از ناحیه پا، مدتی به ایران بازگشت. او پس از دو ماه و نیم عازم عراق شد و در صف دفاع از حرم امامین عسکریین قرار گرفت.
🌹دو هفته بعد از حضور در عراق، سرانجام در تاریخ 14 تیر سال 93 در سامرای عراق، در جریان حمله خمپارهای داعشیها، شهد ناب وصال به دوست را نوشید.
🪴وی متخصص پرواز پهپاد بود. از وی به عنوان خلبان و مربی پهپاد یاد میکردند. شهید کمال شیرخانی اولین کسی بود که استفاده از پهپاد را در جنگ با تکفیریها در سوریه به کار برد. «چمروش» نام پهپادی است که شهید شیرخانی در تمامی مراحل طراحی، ساخت و پرواز این پرنده حضور داشت. این پهپاد برای نخستین بار توسط این شهید عزیز که اولین استاد خلبان پهپاد ایران است در آسمان به پرواز در آمد.
🌸🌹🌸
@hagigei
💐سه عامل پیروزی ملتها
✍«(حضرت موسی(ع) برای قوم خود در مقابل تهدیدهای فرعون سه توصیه کرد که با عمل به آنها زمینه پیروزی را فراهم آوردند و) به قوم خویش فرمود:
1⃣ تکیهگاهتان تنها خدا باشد و از او فقط یاری بطلبید
2⃣ استقامت و پایداری پیشه کنید، زیرا سراسر زمین از آنِ خدا است و مالک و فرمانروای مطلق اوست و به هرکس از بندگانش بخواهد آن را به ارث میدهد
3⃣ (تقوا پیشه کنید زیرا) عاقبت پیروزمندانه از آنِ پرهیزکاران است».
🔷پیام ها
1⃣ رهبر، در مواقع حسّاس، امّت را دلدارى مىدهد. قالَ مُوسى لِقَوْمِهِ ... حضرت موسى نابودى فرعونيان و تسلّط مؤمنان بر آنان را به يارانش مژده داد.
2⃣ از عوامل پيروزى و بيمه شدن در برابر تهديدها، استمداد، توكّل، مقاومت و تقواست. «اسْتَعِينُوا بِاللَّهِ وَ اصْبِرُوا» (هم از او كمك بگيريم و هم خود صبر كنيم.)
3⃣ نابودى حكومتهاى ستمگر و جانشينى مؤمنانِ صابر، با اراده و مشيّت خداوند حتمى است. «يُورِثُها مَنْ يَشاءُ»
4⃣ شرط رسيدن به حاكميّت، صبر و مقاومت و استعانت از خداوند است.
«اسْتَعِينُوا بِاللَّهِ وَ اصْبِرُوا إِنَّ الْأَرْضَ لِلَّهِ يُورِثُها مَنْ يَشاءُ»
5⃣ استعانت از خداوند و صبورى، نمودى از تقوا و پرهيزكارى است. اسْتَعِينُوا بِاللَّهِ وَ اصْبِرُوا ... وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ
6⃣ اهل تقوا، هم در دنيا پايان نيك دارند، «يُورِثُها مَنْ يَشاءُ» و هم در آخرت، برندگان اصلىاند. «وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ»
7⃣ اميد به آيندهى روشن، وعدهى اديان الهى از جمله اسلام است. «وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ»
🌸🌴🌸
@hagigei