💠 فرار از #شهرت و #اخلاص شهید صدر
یکی از کتابهای آیت الله سیدمحمدباقر صدر، #اقتصادنا نام دارد که برای نخستین بار در بیروت چاپ شد.
شهرت کم سابقه این کتاب و نویسنده آن موجب شد ناشر، عکس کوچکی را همراه با زندگی نامه مختصری از آیت الله صدر، پشت جلد کتاب چاپ کند تا خوانندگان کتاب با محقق و نویسنده فرزانه آن آشنایی اندکی پیدا کنند.
وقتی یک جلد از این کتاب به دست آیت الله #صدر رسید و چشمش به عکس و زندگی نامه اش افتاد، با ناراحتی و نارضایتی کتاب را به زمین گذاشت و رنگ چهره اش تغییر کرد.
طلبههایی که در حضور آیت الله صدر بودند، پنداشتند چاپ کتاب رضایت استاد را جلب کرده است، ولی یکی از آنان با دیدن تغییر چهره ایشان گفت: استاد! مثل اینکه ناراحت شدید.
چه چیزی موجب آزردگی حضرت عالی شد؟
آیت الله صدر با ناراحتی فرمود:
«به قاسم رجب (کتاب فروش) بگویید کتاب را بدون جلد بفروشد! برای چه این عکس و حرفها را در پشت جلد کتاب چاپ کرده است؟ مگر من برای کسب شهرت کتاب مینویسم که در پشت جلد آن، خودم را به مردم بشناسانم. »
آن گاه پس از لحظه ای سکوت افزود:
«من هرچه مینویسم، برای #رضایت_خدا، ضرورت #جامعه_اسلامی و متعلق به #مرجعیت و #حوزه_علمیه_نجف است، نه کار شخصی. اگر مسئولیت مطالب کتاب نبود، از چاپ اسم خودم در روی کتاب نیز صرف نظر میکردم. از اول هم میخواستم آثارم به اسم «جماعة العلماء» [۱] چاپ شود، ولی نشد.... با این حال، چاپ عکس و بیوگرافی من در پشت جلد کتاب، کاملاً بی جا و عبث است». [۲]
----------
📚 منابع:
[۱]جماعة العلماء فی النجف، نام تشکلی از عالمان نجف اشرف بود که در برابر حوادث حکومت وقت عراق در سال ۱۹۵۸م. تشکیل شد. هدف این جماعت، عرضه برنامههای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فکری مکتب اسلام و هماهنگ با نیازهای حیات انسان معاصر بود.
[۲]: مصطفی قلی زاده، دیدار با ابرار (شهید صدر)، قم، سازمان تبلیغات اسلامی، ۱۳۷۲، چ ۱، صص ۴۹ ۵۱.
👌آقای حاج شیخ اسماعیل جاپلقی گفت: جوانی به عتبات رفته و شش ماه در آن جا بود.
👈در ابتدای ورود، شبی در خواب دید
در وادی السلام نجف است و کاغذهایی از آسمان میریزد و مردگان جمع میکنند؛
ولی یک نفر ایستاده و هیچ اعتنایی به آنها نمیکند!!
👈جوان گفت: نزدیک رفته، پرسیدم: این کاغذها چیست؟ جواب داد: دعای مسلمانان دنیا که میگویند: اللهم اغفر للمؤمنین والمؤمنات، به این صورت برای مردگان میآید
👌این کاغذها، برات آزادی از آتش جهنم است.
👈پرسیدم: چرا شما استفاده نمیکنید؟
👈 گفت: من پسری دارم که شبهای جمعه یک کاسه آب برای من میفرستد، این کاغذها را برای کسانی که کسی را ندارند، میگذارم.
👈 پرسیدم: اسم پسرت چیست؟
گفت: حسین و در نزدیکی صحن، بساط خرازی پهن میکند.
👈صبح که از خواب بیدار شدم، به نشانی ای که گفته بود رفتم و آن جوان را دیدم گفتم: شما پدر دارید؟
جواب داد: نه، مدتی است که از دنیا رفته است.
👈پرسیدم: برایش خیرات میفرستید؟گفت: من چیزی ندارم، فقط شبهای جمعه یک کاسه آب به نیت او میدهم.
👈پس از شش ماه، دوباره همان منظره را در خواب دیدم؛ ولی این بار، آن مرد که از آن کاغذها برنمیداشت، برمیداشت.
👈 پرسیدم: شما که گفتید این کاغذها را برای افرادی میگذارم که کسی برایشان خیرات نمیکند، پس چرا حالا برمیداری؟
👌گفت: دو هفته است که آب برایم نیامده
👈صبح که از خواب بیدار شده و از احوال آن جوان جویا شدم گفتند: دو هفته قبل از دنیارفته است
#اموات_را_فراموش_نکنیم
📚به نقل از پایگاه اطلاع رسانی درسهایی از قرآن استاد قرائتی
پاسخ به یک سوال مهم
چرا باید کار فرهنگی کنیم؟
(قسمت اول)
اگر در میانه راه هستید و گاهی برای ادامه مسیر دچار تردید می شوید و اگر دوست دارید این جبهه را تقویت کنید و دوستانتان را برای انجام کار فرهنگی "مربی محور و مسجد مدار" ترغیب نمایید ، پاسخ به این سوال مهم و اساسی را حتما به خاطر بسپارید و بارها در ذهنتان مرور کنید.
1⃣اول:
برخلاف بسیاری از درد های بشر "درد دین" داشتن از معدود درد هاییست که به انسان آرامش روانی و لذت معنوی می بخشد. درد دین داشتن از جمله دردهای مسری و واگیر دار است پس اگر طبق روال و در مسیر درست دنبال شود اول از همه ، اعضای خانواده را گرفتار می کند.
وقتی کسی کار فرهنگی کند ، فضای خانه و خانواده او از معنویت آن نور می گیرد، هدف ها متعالی می شود ، همسر همسنگر می شود و فرزند رزمنده جبهه فرهنگی و ادامه دهنده راه پدر و مادر.
هر کس بیشتر در این جبهه ثابت قدم بماند در تربیت فرزندان صالح موفق تر خواهد بود و چه بسیارند کسانی که از کم کاری در این عرصه خسارت های جبران ناپذیری دیده اند.
2⃣دوم:
یک بار امام راحل رحمت الله علیه در دیدار با دبیران پرورشی توصیه ای بدین مضمون فرمودند که فکر نکنید این دانش آموز ده ، یازده ساله پسر فلان کشاورز یا مغازه دار و آسیابان روستاست بلکه تصور کنید این نوجوان وکیل آینده ، وزیر آینده و یا فلان مسئول خواهد بود.
حالا ما از وزیر و وکیل شدن افراد هم که بگذریم و در سطوح پایین تر به موضوع نگاه کنیم کمک به تربیت دینی جوان و نوجوانان این مرز و بوم ، کمک به تربیت شهروندان آینده جامعه و همسایگان دیوار به دیوار خود ماست.
آیا تا بحال از صدای بلند نوار ترانه خانه همسایه و یا فساد و بی بند و باری اطرافتان ناراحت نشده اید؟ یادتان باشد که ناراحتی در این باره به تنهایی مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه باید تصمیم بگیرید از همین امروز برای فردای خود و فرزندانتان هماسایگان خوبی تربیت کنید.
3⃣سوم:
حتما شنیده اید خیلی از بزرگترها که امروز از نمازگزاران جدی و پروپا قرص مساجد هستند ، مسجدی شدن خود را مدیون پدربزرگ یا مادربزرگ پیرشان می دانند که در کودکی دست آنها را می گرفت و با خود به نماز جماعت می برد.
کار فرهنگی یعنی همین ؛ به همین سادگی
فراموش نکنید تربیت دینی در فضای غیر رسمی مفید تر و اثر گذارتر است پس تا فرصت هست درست مثل مادربزرگ ها و پدر بزرگ ها به تجارت پر سودی دست بزنید که تا قیام قیامت خوشه چین ثمرات بی مثالش باشید.
4⃣چهارم:
در آموزه های دینی خطاب به ائمه اطهار علیهم السلام می گوییم: "اشهدانک جاهدت فی الله حق جهاده" آیا تا به حال فکر کرده اید معنای این جمله چیست؟
یعنی :شهادت می دهم به درستیکه شما حق جهاد در راه خدا را به جا آورده اید.
و حتما یادتان هست که بارها در زیارت نامه ها ، به امامان معصوم علیهم السلام خطاب کرده اید که ای بزرگواران: "داعی الی الله" ، "داعی الی سبیلک" و "داعی الی دینک" هستند، یعنی آنها دعوت کننده به خدا، راه خدا و دین خدا هستند.
دوستی می گفت: گسترده شدن سفره روزی بی کران هدایت عاشورا و بساط کربلا که کار امام حسینعلیه السلام و یارانش بوده، ما برای کمک به این جبهه چه کار کرده ایم؟
اصولا قرار نیست داعی الی الله بودن امامان معصوم علیهم السلام را آن دنیا پای ما بنویسند بلکه ما نیز موظفیم کاری کنیم که نکند در حق "جهاد در راه خدا" کوتاهی کرده باشیم.
5⃣پنجم:
قبل از انقلاب برای تربیت دینی فرزندان به حاکمیت و دستگاه های آموزشی و حتی مدارس امیدی نبود و هر کس دلش می سوخت خودش کاری می کرد. مسجد،هیات و تکیه محل ; کانون اصلی تربیت جوانان و نوجوانان محسوب می شدند و نتیجه آن شد که نسل انقلاب و دفاع مقدس رشد کردند و تربیت شدند.
اما کم کم دچار روزمرگی و تکرار شدیم ، از عمق به سطح آمدیم و رسالت های تربیت دینی فرزندانمان را به عهده مسولان دستگاه ها و ارگان های حاکمیتی گذاشتیم و از قضا کمی دچار خسران شدیم.
به تدریج فرهنگسراها رقیب مساجد شدند و معلم و عموها و خاله های تلویزیون و کاپیتان تیم ورزشی جای مربی را گرفت .
کار فرهنگی یعنی تربیت نسلی مشابه نسل اول انقلاب و رزمندگان دوران دفاع مقدس.
(قسمت دوم)
6⃣ششم:
اگر شما طلبه هستید و امام جماعت هیچ مسجد و مدرسه و اداره ای هم نیستید و اگر تنها سالی یک بار آن هم در محرم برای تبلیغ به یک روستا می روید قطعا به مرور زمان و در دراز مدت کمی نگران خواهید شد که نقش بایسته و شایسته ای در محیط اطرافتان ندارید و وظیفه ای که برای آن لباس روحانیت بر تن کرده اید را به درستی انجام نداده اید.کسی که دین خدا را تبلیغ می کند گاهی باید دیده شود در هیاهوی تبلیغات ضد فرهنگی موجود و تغییر غلط ذائقه آدم ها ، چه بسا این روزها خیلی دیده نمیشوند و گاه حتی به حاشیه رانده می شوند.
پس چاره چیست؟ شاید شما هم شنیده باشید که یکبار از کسی که ادعای پیامبری کرد معجز
ه خواستند و او از درخت خواست جلو بیاید!
وقتی درخت جلو نیامد گفت: من پیامبر متواضعی هستم اگر درخت جلو نمی آید خودم به سراغ او خواهم رفت.
کار فرهنگی یعنی همین:پیامبر متواضع شدن
7⃣هفتم:
کار فرهنگی برای افراد پایگاه اجتماعی و منزلت فرهنگی خاصی به همراه دارد که همگی در این راه و برای نصرت و یاری دین خدا به شدت به آن نیازمندیم.
8⃣هشتم:
این وعده اللهی است که فرمود:"ولینصرون الله من ینصره"
یعنی هر کس خدا را یاری کند خدا هم او را یاری خواهد کرد.
فکر می کنید این که از صبح تا شب دنبال زندگی می دویم و خلاصه شده ایم در دو دو تا چهارتای عقل معاش و روزگار حساب و کتاب و سود و زیان ، کدام بخش از اوقات روز یا عمرمان را می توانیم مخلصانه و بدون چشم داشت در شمار کار برای خدا تلقی کنیم تا خدا نیز در عوض یاریمان کند.
9⃣نهم:
در برخی روایات آمده وقتی عابد به عرصه محشر می آید و قرار است راهی بهشت شود ندا می آید: "انطلق الی الجنه" ینعی :به سوی بهشت برو! پس او به ازای عبادتش به بهشت وارد می شود بدون هیچ تشریفاتی.
اما در مقابل وقتی قرار است یک مربی تربیتی وارد بهشت شود ندا می آید:"قف،تشفع للناس بحسن تادیبک لهم"
یعنی بایست؛ بدون تشریفات و مراسن خاص حیف است تو وارد بهشت شوی، اول کسانی را که تربیت کرده ای بفرست داخل بهشت ، یعنی اول بچه های مسجدا را شفاعت کن بعد از آن نوبت خودت می شود که با شکوه وارد شوی.
🔟دهم:
حتما شما هم شنیده اید که می گویند امام زمان(عج) غریب است و غریب یعنی امام قدر نشناخته؛ از یاد رفته ، فرو نهاده شده ، دور از دیار و سرزمین خویش و از همه مهم تر امام بدون اعوان و انصار.
به هر حال چنین به نظر می رسد که ما بیشتر کار فرهنگی می کنیم برای یارگیری و یاوری آن حضرت(عج)و برای آن که زمینه ظهور را فراهم کنیم ، یک نخود در این آش بیاندازیم و یا حداقل یک سنگ ریزه از مقابل پای مبارک آن حضرت(عج) برداریم.
گفتی به غمم بنشین یا از سر جان برخیز
فـــرمان بـرمت جانا بنشینم و بـــــــــرخیزم
#فرهنگی
مربی محور،یک تجربه متفاوت فرهنگی
@morabi_masjed
💠 هر دعایی می خواهی بردار
امام صادق عليه السلام:
▫️ تَخَيَّر لِنَفسِكَ مِنَ الدُّعاءِ ما أحبَبتَ واجْتَهِد، فإنَّهُ (يَومَ عَرَفَة) يَومُ دُعاءٍ و مَسألَةٍ ؛
▫️هر چه مى خواهى براى خود دعا بخوان و [در دعا كردن] بكوش كه آن روز [روز عرفه] روز دعا و درخواست است.
📚التهذيب الأحكام، ج ۵، ص ۱۸۲.
#روز_عرفه
#حدیث_عرفه
#عرفه
#دعا
#توبه
💠 روز عرفه روز بازگشت
امام صادق عليه السلام:
▫️ مَن لَم يُغفَرْ لَهُ في شهرِرمضانَ لَم يُغفَرْ لَهُ إلى مِثلِهِ مِن قابِلٍ إلّا أن يَشهَدَ عَرَفَةَ.
▫️ كسى كه در ماه رمضان آمرزيده نشود، تا #رمضان آينده #آمرزيده نگردد مگر آن كه در #عرفه حاضر شود.
📚 بحار الأنوار: ۹۶/ ۳۴۲/۶.
باز آ باز آ باز آ هر آنکه هستی باز آ
این درگه ما درگه نومیدی نیست
گر کافر و گبر و بت پرستی باز آ
هدایت شده از بنیاد بین المللی غدیر
💠 #عقد و #صیغه_اخوت در روز غدیر
▫️غدیر روز قبولی اعمال شیعیان، و روز برطرف شدن غمهای ایشان است.
🔰روزی است که :
▫️حضرت موسی علیه السّلام بر ساحران پیروز شد.
▫️ خدا آتش را بر ابراهیم علیه السّلام سرد و سلامت نمود.
▫️حضرت موسی علیه السّلام یوشع بن نون را جانشین خود کرد.
▫️حضرت عیسی شمعون الصّفا را خلیفه خود قرار داد.
▫️حضرت سلیمان علیه السّلام ملّت خود را برای جانشینی آصف بن برخیا گواه گرفت.
▫️جناب رسول خدا بین اصحاب خود عقد برادری برقرار کرد. به این خاطر #عقد_برادری در این روز با برادران مؤمن سزاوار است.
👌 کیفیت #عقد_اخوت بصورتی که در کتاب «مستدرک الوسائل» از کتاب «زاد الفردوس» نقل فرموده است چنین است:
دست راست خود را بر دست راست برادر مؤمن خود بگذارد، و بگوید:
▫️ وَاخَیْتُکَ فِی اللَّهِ وَ صَافَیْتُکَ فِی اللَّهِ وَ صَافَحْتُکَ فِی اللَّهِ وَ عَاهَدْتُ اللَّهَ وَ مَلائِکَتَهُ وَ کُتُبَهُ وَ رُسُلَهُ وَ أَنْبِیَاءَهُ وَ الْأَئِمَّةَ الْمَعْصُومِینَ عَلَیْهِمُ السَّلامُ عَلَی أَنِّی إِنْ کُنْتُ مِنْ أَهْلِ الْجَنَّةِ وَ الشَّفَاعَةِ وَ أُذِنَ لِی بِأَنْ أَدْخُلَ الْجَنَّةَ لا أَدْخُلُهَا إِلّا وَ أَنْتَ مَعِی [۱].
آنگاه برادر مؤمن بگوید:
پذیرفتم.
سپس بگوید:
همه حقوق برادری را از تو ساقط کردم، به جز شفاعت و دعا و زیارت.
----------
[۱]: ترجمه : در راه خدا برادرت شدم، و در راه خدا دوست با صفایت گشتم، و در راه خدا با تو دست دادم، و با خدا و فرشتگان، و کتاب هایش و رسولان و پیامبرانش، و امامان معصوم (درود بر آنان) عهد کردم، بر اینکه اگر از اهل بهشت و شفاعت بودم، و به من اجازه داده شدکه وارد بهشت شوم، به بهشت وارد نشوم مگر اینکه تو هم با من باشی.
👌نکته:
عقد_برادری بین آقایان است و هیچگونه محرمیتی ایجاد نمی کند و صرفا یک پیمان معنوی است.
📚مفاتیح الجنان
#غدیر
#عید_غدیر
#عقد_اخوت
#صیغه_برادری
#صیغه_اخوت
#بنیاد_بین_المللی_غدیر_البرز
Aghadir.blog.ir