شرح #دعای_روز_بیست_ونهم:
▫️ اللَّهُمَّ غَشِّنِی فِیهِ بِالرَّحْمَةِ وَ ارْزُقْنِی فِیهِ التَّوْفِیقَ وَ الْعِصْمَةَ وَ طهِّرْ قَلْبِی مِنْ غَیَاهِبِ التُّهَمَةِ یَا رَحِیما بِعِبَادِهِ الْمُؤْمِنِینَ.
▫️ خدایا! در این ماه با رحمتت فروگیر و توفیق و خود نگهداری نصیبم کن، و از تیرگیهای تهمت دلم را پاک گردان، ای مهربان به بندگان با ایمان.
👌نکات:
▫️رحمت الهی دائما سرازیر است و هرگز انقطاع و ایستایی ندارد. گاهی بنده با کردار ناشایست مانع رسیدن آن،به خود می شود. اگر کسی شرایط #بندگی را در زندگی مراعات کند، در واقع به پوشش رحمت بر خود کمک کرده است. پس معنی عبارت "غشنی... " این است که کمک کن #نافرمانی نکنم.
▫️ #توفیق یعنی مطابق شدن #اراده هماهنگ با #حق و #حقیقت که بدون توجه ویژه خدای تعالی میسر نخواهد بود. #بستر این توفیق همان انجام #وظایف_شرعی است. بسیاری از توفیقات با انجام مستحبات و گریه و تمانا از درگاه ربوبی حاصل می شود. بدون توفیق کار جلو نمی رود.
▫️ #عصمت هم به معنی خود نگهداری از خطا و گناه است. این اتفاق بدون #اندیشه و #اعتقاد_پاک نمی شود. با درخواست عصمت از خدا درواقع خواسته ایم ما را در زندگی بیشتر راهنمایی کند.
▫️ #تهمت زدن از گناهان کبیره است که ممکن است امتی را به خطر بیندازد.
تهمت زننده خم #دروغ می گوید و هم #غیبت می کند. اثر مخرب این دو گناه که در یک خطا یعنی تهمت جمع شده، #ویرانگر است. حتی برخی اعمال نیک انسان با تمهت تحت الشعاع قرار می گیرد و بی اثر می شود.
▫️ #رحیم خدایی است که نگاه ویژه به بندگان مومن دارد. توفیق، عصمت، رحم کردن و....نشان از برخورداری از نعمت #رحیمیت است.
#حاج_فتحی
🆔 @hajfathi_ir
💐طاعاتتان قبول و عیدتان مبارک💐
✅ میزان زکات فطره + نظر مراجع عظام + نحوه پرداخت
---------♧♧♧♧------------
👌 دوستان عزیز می تواتند مبالغ کفاره را به شماره کارت های ذیل واریز کنند تا به نیازمندان آبرومند خصوصا اهل علم و دانشجو پرداخت نماییم:
🏷 کارت کفاره:
5041-7210-5866-4146
🏷 کارت فطریه عام:
6037-9972-3957-9544
🏷 کارت فطریه سادات:
6362-1442-1002-1205
👌همچون مومنین می توانند همه وجوهات را با شماره گیری کد ussd پایگاه درسهایی از قرآن و حدیث واریز کنید(اعداد را انگلیسی وارد کنید):
*788*97*55008#
👌در صورت پرداخت به شماره ۰۹۱۹۲۶۵۵۸۶۶ پیام کنید.
#دفتر_پاسخگویی_به_سوالات_شرعی_فتحی
#۰۹۳۸۲۴۴۱۸۷۹
#۰۹۱۹۲۶۵۵۸۶۶
🆔 @hajfathi_ir
‼️زمان کنار گذاشتن فطره
🔷س 1445: زمان کنار گذاشتن فطره و پرداخت آن چه موقع است؟
✅ج: بعد از اثبات حلول ماه شوال میتواند آن را کنار بگذارد و اگر نماز عید فطر می خواند، بنابر احتیاط واجب باید پیش از نماز پرداخت کند یا کنار بگذارد و اگر نماز عید نمی خواند، تا ظهر روز عید فطر مهلت دارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @hajfathi_ir
حال که با سربلندی #توفیق بندگی در ماه مبارک رمضان داشتیم و #توشه_های_معنوی نصیبمان شده، مراقبت کنیم آنها را با #گناه، خراب نکنیم.
#مراقبه مداوم می تواند به اوج بندگی و برخورداری معنوی عظیم بکشاند.
#حاج_فتحی
🆔 @hajfathi_ir
❗️لقمه حرام مانع استجابت دعا❗️
▫️الحسن بن الفضل الطبرسی رفعه إلی رسول الله (علیه السلام) انه قال:
أطب کسبک تستجب دعوتک، فإن الرجل یرفع اللقمة إلی فیه فما تستجاب له دعوة أربعین یوما [۱] .
▫️پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله فرمود:
کسبت را #حلال کن تا دعایت #مستجاب گردد. گاهی شخص لقمه ای را بر دهان می نهد و تا چهل روز دعایش مستجاب نمی شود.
----------
[۱]: مکارم الأخلاق: ۲۷۵.
🆔 @hajfathi_ir
💠پیامبر ادبت کرده
اميرالمؤمنين علي عليه السلام:
▫️عَلَيكَ بِمُداراةِ النّاسِ، وإكرامِ العُلَماءِ، وَالصَّفحِ عَن زَلاّتِ الإِخوانِ ؛ فَقَد أدَّبَكَ سَيِّدُ الأَوَّلينَ وَالآخِرينَ بِقَولِهِ صلي الله عليه و آله: اُعفُ عَمَّن ظَلَمَكَ، وصِل مَن قَطَعَكَ، وأعطِ مَن حَرَمَكَ.
امام على عليه السلام:
▫️بر تو باد مردمدارى، گرامى داشتن عالمان و گذشت كردن از لغزش هاى برادران، كه سرورِ اوّلين و آخرين صلي الله عليه و آله، تو را با اين سخن، ادب آموخته است: «از آن كه به تو ستم مى كند، بگذر ؛ با آن كه از تو مى گسلد، بپيوند ؛ و به آن كه تو را [از عطاى خود] محروم مى كند، ببخش».
📚 تذكرة الخواصّ: ۱۳۶ ؛ بحار الأنوار: ۷۸ / ۷۱ / ۳۴.
🆔 @hajfathi_ir
سلام
صبحتون بخیر
ان شاء الله در جوار ملکوتی کریمه اهل البیت علیهم السلام دعاگویتان هستیم.
💠بخش دوم ار تبیین بیانیه گام دوم انقلاب
✅"آن روز که جهان میان شرق و غرب مادّی تقسیم شده بود و کسی گمان یک نهضت بزرگ دینی را نمیبُرد، انقلاب اسلامی ایران، با قدرت و شکوه پا به میدان نهاد؛ چهارچوبها را شکست؛ کهنگی کلیشهها را به رخ دنیا کشید؛ دین و دنیا را در کنار هم مطرح کرد و آغاز عصر جدیدی را اعلام نمود".
👌نکات:
▫️در این فراز رهبری معظم انقلاب به نکته اساسی نگاه اسلام به زندگی اشاره دارند و آن اینکه، از منظر اسلام ناب، #غایت زندگی #آخرت است و دنیا به عنوان ابزاری برای رسیدن به آن.
▫️اسلام، دنیا را از زندگی حذف نمی داند بلکه #حب_دنیا و دلبستگی به آن را نکوهش می کند.
▫️در روایتی پیامبر اسلام تارکان دنیا به خاطر آخرت و تارکان آخرت به خاطر دنیا را نکوهش می کند.
▫️جریان شرق و غرب که وابسته به امپریالیسم و استکبارند تمام اهداف و امور زندگی را، مادی تصور می کردند و می کنند ولی نسبت آخرت در حالت خوشبینانه با دیده تردید نگاه می کنند.
▫️اما #جریان_توحیدی افق دید را به آخرت می کشاند و از دنیا فقط به عنوان ابزار و وسیله در جهت نیل به #زندگی_جاودانه بهره می گیرد.
▫️انقلاب اسلامی در بین نظامات سیاسی و فرهنگی عالم، به دنبال فعال سازی چنین #تفکر_الهی است و سابقه ندارد که حکومتی قبل از انقلاب به دنبال تامین دنیا و آخرت انسان باشد.
▫️البته انقلاب اسلامی در رسیدن به هدف، در ابتدای راه است و نا امید از هدف نیست.
▫️ایجاد دولت اسلامی و تمدن اسلامی می تواند این مهم را نهایی کند.
#حاج_فتحی
🆔 @hajfathi_ir
🌷السلام علیک یا ابا عبد الله🌷
👌نکته:
سلام به اربابمان فراموش نشود.
هرچه داریم از خون پاک #حسین بن علی علیه السلام داریم.
🆔 @hajfathi_ir
✅ ثواب هدایت کردن دیگران
تفسیر الإمام علیه السلام ج، الإحتجاج بِإِسْنَادِهِ إِلَی أَبِی مُحَمَّدٍ الْعَسْکَرِیِّ علیه السلام قَالَ:
حَدَّثَنِی أَبِی عَنْ آبَائِهِ عَنْ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله أَنَّهُ قَالَ:
▫️أَشَدُّ مِنْ یُتْمِ الْیَتِیمِ الَّذِی انْقَطَعَ عَنْ أَبِیهِ یُتْمُ یَتِیمٍ انْقَطَعَ عَنْ إِمَامِهِ وَ لَا یَقْدِرُ عَلَی الْوُصُولِ إِلَیْهِ وَ لَا یَدْرِی کَیْفَ حُکْمُهُ فِیمَا یُبْتَلَی بِهِ مِنْ شَرَائِعِ دِینِهِ أَلَا فَمَنْ کَانَ مِنْ شِیعَتِنَا عَالِماً بِعُلُومِنَا وَ هَذَا الْجَاهِلُ بِشَرِیعَتِنَا الْمُنْقَطِعُ عَنْ مُشَاهَدَتِنَا یَتِیمٌ فِی حِجْرِهِ أَلَا فَمَنْ هَدَاهُ وَ أَرْشَدَهُ وَ عَلَّمَهُ شَرِیعَتَنَا کَانَ مَعَنَا فِی الرَّفِیقِ الْأَعْلَی.
----------
[ترجمه]:
تفسیر امام حسن عسکری علیه السلام و الاحتجاج: امام حسن عسکری علیه السلام از پدران گرامش از رسول خدا صلی الله علیه وآله روایت کرده که آن حضرت فرمودند:
▫️«ناگوارتر از یتیمی فرد بی مادر و پدر، یتیمی آن کسی است که از امامش دور افتاده، و توان وصول به او را ندارد، و پاسخ مسائل مورد نیازش را نمی داند، پس بدانید که شیعه ما دانای به علوم ما است، و افرادی که - به دلیل عدم دیدار - از علم ما بی خبر مانده اند، همچون یتیمی در کنف حمایت ایشانند. بدانید، جایگاه کسی که هدایت و ارشاد نموده و دستورات و شرائع ما را تعلیم میکند، همراه ما در گروه انبیاء در اعلی علّیین خواهد بود.
📚 تفسیر امام حسن عسکری علیه السلام: ۳۳۹، الاحتجاج / ۱۶
🆔 @hajfathi_ir
💠فرقان و ضیاء و ذکر لازمه زندگی
خدای متعال در آیه ۴۸ سوره یونس میفرماید:
"ما به موسی و هارون"فرقان"، وسیله تشخیص حق از باطل بخشیدیم، و نور و یادآوری برای پرهیزکاران" (وَ لَقَدْ آتَیْنٰا مُوسیٰ وَ هٰارُونَ الْفُرْقٰانَ وَ ضِیٰاءً وَ ذِکْراً لِلْمُتَّقِینَ).
تفسیر:
▫️"فرقان"در اصل به معنی چیزی است که حق را از باطل جدا میکند و وسیله شناسایی این دو است، در اینکه منظور از آن در اینجا چیست تفسیرهای متعددی ذکر کرده اند: بعضی آن را به معنی تورات. و بعضی شکافته شدن دریا برای بنی اسرائیل که نشانه روشنی از عظمت حق و حقانیت موسی بود دانسته اند. در حالی که بعضی اشاره به سایر معجزات و دلائلی که در اختیار موسی و هارون بود، میدانند. ولی این تفسیرها هیچگونه با هم منافاتی ندارند، چرا که ممکن است فرقان هم اشاره به"تورات"و هم اشاره"به سایر معجزات و دلائل"موسی ع باشد. در سایر آیات، نیز"فرقان"گاهی به خود"قرآن"اطلاق شده، مانند تَبٰارَکَ الَّذِی نَزَّلَ الْفُرْقٰانَ عَلیٰ عَبْدِهِ لِیَکُونَ لِلْعٰالَمِینَ نَذِیراً: "بزرگ و پر برکت است خدایی که فرقان را بر بنده اش نازل کرد تا جهانیان را انذار کند" (سوره فرقان-آیه ۱). و گاه به پیروزیهای معجزه آسایی که نصیب پیامبر ص گردید، همانگونه که در مورد جنگ بدر" یَوْمَ الْفُرْقٰانِ "فرموده است (انفال-۴۱). اما واژه"ضیاء"به معنی نور و روشنایی است که از درون ذات چیزی بجوشد و مسلما قرآن و تورات و معجزات انبیاء چنین بوده است [۱] .
▫️و"ذکر"هر موضوعی است که انسان را از غفلت و بیخبری دور دارد، و این نیز از آثار واضح کتب آسمانی و معجزات الهی است. ذکر این سه تعبیر پشت سر هم گویا اشاره به این است که انسان برای رسیدن به مقصد، نخست احتیاج به"فرقان"دارد یعنی بر سر دو راهیها و چند راهیها راه اصلی را پیدا کند، هنگامی که راه خود را یافت، نور و روشنایی و ضیاء میخواهد تا مشغول حرکت گردد، سپس در ادامه راه، گاه موانعی پیش میآید که از همه مهمتر غفلت است، نیاز به وسیله ای دارد که مرتبا به او هشدار دهد و یادآور و ذکر باشد.
▫️قابل توجه اینکه: "فرقان"به صورت"معرفه"آمده و"ضیاء"و"ذکر" به صورت"نکره"، و اثر آن را مخصوص متقین و"پرهیزکاران"می داند، این تفاوت تعبیر ممکن است اشاره به این باشد که معجزات و خطابهای آسمانی، راه را برای همگان روشن میکند، اما آنها که تصمیم بگیرند و از ضیاء و ذکر استفاده کنند، همگان نیستند، تنها کسانی هستند که احساس مسئولیت میکنند و بهره ای از تقوا دارند.
----------
[۱]:در باره معنی"ضیاء"و تفاوت آن با"نور"در جلد هشتم تفسیر نمونه صفحه ۲۲۶ ذیل آیه ۵ سوره یونس توضیحات بیشتری داده شده است.
🆔 @hajfathi_ir
✅ضرورت وجود فرقان (معیار تشخیص حق و باطل) در زندگی
👌تفسیر آیه۴۸ سوره انبیاء
🎵سخنران: حجت الاسلام و المسلمین فتحی
❗️بر روی لینک 👇کلیک کنید:
http://www.aparat.com/v/2ZpGo
✅ #عجله و #ناکامی در زندگی
👌 #تفسیر آیه ۴۷سوره انبیاء
🎵سخنران: حجت الاسلام و المسلمین فتحی
❗️بر روی لینک 👇کلیک کنید:
http://www.aparat.com/v/mIsrW
انتصاب علمدار فتنه۸۸ در مشهد، به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش، دهنکجی مسئول دولت نسبت به تحذیرهای رهبری معظم انقلاب در خصوص جریان فتنه و نفوذ است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔈 سئوال رحیم پور ازغدی از رهبر انقلاب:
🔹 به رهبری گفتم: بعد از شما چه خواهد شد؟
🆔 @hajfathi_ir
💠ثواب یاری علمی مومن ضعیف
از امام عسکری علیه السلام نقل شده که فرمود:
روزی دو زن که با هم در مسئله ای مذهبی اختلاف داشتند، به خدمت حضرت فاطمه علیها السلام رسیده و نظرشان را اظهار نمودند، آنگاه آن حضرت علیها السلام دلیل و برهان خود را مطابق عقیده آن که اعتقادش صحیح و ادعایش درست بود اقامه نمود، و پس از مشاهده سرور و خوشحالی زن مؤمنه به او فرمود:
خوشحالی فرشتگان به سبب ظهور و غلبه حق، بیش از شادی تو بوده، و حزن و اندوه شیطان و یارانش بیش از حزن و اندوه آن زنی است که در عقیده باطل خود مغلوب شد. و پروردگار به فرشتگان دستور میدهد، به جهت این عمل، برای فاطمه هزار هزار برابر آنچه تهیه دیده بود را مهیا کنند. و این قانونی است همیشگی برای هر که موجبات پیروزی و غلبه بندهام را [بر معاند و ناصب] فراهم کند.
📚تفسیر امام حسن عسکری علیه السلام: ۳۴۶
🆔 @hajfathi_ir