‼️مکروهات روزه
🔷کارهای زیر در حال روزه مکروه است:
1️⃣ ريختن دارو به چشم و سرمه كشيدن در صورتى كه مزه يا بوى آن به حلق برسد.
2️⃣ انجام دادن هر كارى كه باعث ضعف مى شود. (مانند خون دادن و حمام رفتن)
3️⃣ انفيه كشيدن اگر نداند كه به حلق مى رسد و اگر بداند به حلق مى رسد، جايز نيست.
4️⃣ بو كردن گياهان معطر.
5️⃣ کشيدن دندان و هر كارى كه به واسطه آن از دهان خون بيايد.
6️⃣ استعمال شياف جامد.
7️⃣ بدون قصد بیرون آمدن منی، شهوت خود را تحریک کند.
8️⃣ نشستن زن در آب.
9️⃣ تر کردن لباسی که در بدن است.
🔟 مسواک زدن با چوب تر.
@leader_ahkam
✅ شرح دعای روز اول ماه مبارک رمضان
▫️اللَّهُمَّ اجْعَلْ صِیَامِی فِیهِ صِیَامَ الصَّائِمِینَ وَ قِیَامِی فِیهِ قِیَامَ الْقَائِمِینَ وَ نَبِّهْنِی فِیهِ عَنْ نَوْمَةِ الْغَافِلِینَ وَ هَبْ لِی جُرْمِی فِیهِ یَا إِلَهَ الْعَالَمِینَ وَ اعْفُ عَنِّی یَا عَافِیا عَنِ الْمُجْرِمِینَ.
▫️خدایا روزه ام را در این ماه روزه روزه داران قرار ده، و شب زنده داری ام را شب زنده داری شب زنده داران، و بیدارم کن در آن از خواب بی خبران، و ببخش گناهم را در آن ای معبود جهانیان، و از من درگذر، ای درگذرنده از گنهکاران».
👌شرح اجمالی:
۱. در این دعا از خدا درخواست #روزه_داری_واقعی و #قیام_واقعی شده است که به ظاهر منظور از قیام، #عبادت در شب با #نماز و #مناجات خواندن است ولی معنای فراتری نیز می شود تصور کرد و آن اقدام برای انجام کارها برای رضای خداست یعنی #قیام_لله در همه امور.
۲. درخواست #بیداری و خروج از حالت #غفلت نیز نشان می دهد در روز اول عوامل غفلت زا سراغ ما بیایند.
غفلت از حقیقت #گوهر خویش، غفلت از #خالق یکتا و غفلت از #مقصد نهایی یعنی #آخرت و غفلت از هرچه که مانع رسیدن ما به #قرب الی الله است.
۳. غفلت، صیدگاه شیطان است و انسان مومن در حالت غفلت به #مسلخ_شیطان کشیده می شود.
۴. مهمترین عامل غفت زدا، #ذکر_الله است و در مصادیق #ذکر چیزی بالاتر از #قرآن وجود ندارد.
۵. #قرائت و توجه به آیات قرآنی و خصوصا ذکر برخی آیات بیدار کننده و تاثیر گذار، می تواند حال غفلت را از بین ببرد.
۶. در ذیل فراز، از خدای مهربان درخواست #عفو می شود تا به روزه دار بفهماند که اگر مبتلا به گناه شدی نا امید نباش و باز در خانه #معبود را بزن و از او در پاکی از معصیت مدد بگیر.
#حاج_فتحی
#شرح_دعای_روز_اول
#به_کانال_قرآن_و_حدیث_بپیوندید 👇
🆔 @hajfathi_ir
#پنجویژگیطلوعهلالماهرمضان
💠يَا مَعْشَرَ اَلنَّاسِ إِذَا طَلَعَ هِلاَلُ شَهْرِ رَمَضَانَ غُلَّتْ مَرَدَةُ اَلشَّيَاطِينِ وَ فُتِحَتْ أَبْوَابُ اَلسَّمَاءِ وَ أَبْوَابُ اَلْجِنَانِ وَ أَبْوَابُ اَلرَّحْمَةِ وَ غُلِّقَتْ أَبْوَابُ اَلنَّارِ وَ اُسْتُجِيبَ اَلدُّعَاءُ وَ كَانَ لِلَّهِ فِيهِ عِنْدَ كُلِّ فِطْرٍ عُتَقَاءُ يُعْتِقُهُمُ اَللَّهُ مِنَ اَلنَّارِ وَ يُنَادِي مُنَادٍ كُلَّ لَيْلَةٍ هَلْ مِنْ سَائِلٍ هَلْ مِنْ مُسْتَغْفِرٍ
♥️پیامبر اکرم ص : اى گروه مردمان!آنگاه كه هلال ماه رمضان طلوع كند،
1⃣▪️شياطين سركش به زنجير كشيده مىشوند.
2⃣▪️درهاى آسمان، درهای بهشتها و درهای رحمت گشوده مىشود؛
3⃣▪️دربهاى دوزخ بسته مىگردد،
4⃣▪️دعا به اجابت مىرسد
5⃣▪️و خداى را در هر افطارى آزادشدگانى است كه آنها را از آتش آزاد مىسازد.
5⃣▪️در هر شب منادى ندا مىدهد:
آيا سائلى هست؟آيا آمرزشخواهى هست؟
📚 الکافی، جلد ۴، صفحه ۶۷
بیش از سه هزارحدیث عددی
به صورتِ متنی و صوتی📚
👇👇👇
@mavaezoladadiye
#به_کانال_قرآن_و_حدیث_بپیوندید 👇
🆔 @hajfathi_ir
🔰 کسانی که قرآن و اسلام را به مسائل شخصی و عبادی منحصر میکنند، قرآن را نشناختند و نخواندند
🔺 رهبر انقلاب، امروز در محفل انس با قرآن: کسی که قرآن و اسلام را به مسائل شخصی و مسائل عبادی و اینها منحصر میکند و انسانها را به گوشهنشینی دعوت میکند که وقتی وارد جامعه بشوند، دیگر قرآن را بگذارند کنار، کسانی که اینجور فکر میکنند انصافاً با قرآن آشنا نیستند، قرآن را نشناختند و باید گفت قرآن را نخواندند.
قرآن خودش را از چالشهای سیاسی اجتماعی به هیچ وجه کنار نمیکشد و از مقابله با طاغوتها و مستکبرها و مسرفها با ستمگران قرآن اجتناب نمیکند. همیشه در مقابل اینها ایستاده است.
پس قرآن متکفل هدایت و دستگیری آحاد بشر در همه بخشهاست... ما کی میتوانیم از این هدایت قرآنی استفاده کنیم؟ هدی للمتقین. وقتی تقوا وجود داشت این هدایت به معنای واقعی کلمه و بالتمام معنی الکلمه در اختیار ما خواهد بود.
#بسته_خبری
🌒 #بهار_قرآن
🌙 @Khamenei_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📼 #بشنوید : ضرورت کنترل زبان در ماه رمضان
#ماه_رمضان
#رمضان_المبارک
#اعمال_ماه_رمضان
#شهر_الله
#میهمانی_خدا
#بیان : حجت الاسلام و المسلمین محمد علی فتحی
🆔 @hajfathi_ir
کانال دروس👇:
🆔 @ostadfathi
✅ پیاپی پی بودن سخنان مولای علی علیه السلام و تولید فکر از فکر
جرج جرداق مسیحی:
پياپى بودن سخنان على « ع » كه در نهج البلاغه بطور آشكار مشهود است، و هم چنين ارتباط بين انديشهها بطرزى كه هر انديشه اى نتيجه ى فكر سابق و منشاء پيدايش انديشه ى بعدى باشد، نشانه ى فراست بى مانند على « ع » است.
موضوعاتى كه در #نهج_البلاغه مورد بحث قرار گرفته از اين انديشهها جدائى پذير نيستند. بلكه بايد گفت بحث از موضوعات، بدون انديشه هاى مزبور، صورت كاملى بخود نمى گيرد. زيرا اين انديشهها آنچنان گسترده است كه هر كلمه اى از كلمات نهج البلاغه، خواننده را به دقت و تأمل وادار ميكند و هر جمله اى از جملاتش جهانى از معنى در برابر ديدگان او مجسم مى نمايد.
راستى آيا از كدام راه دقت مى توان به سخنانى از قبيل: « مردم دشمن مجهولات خود هستند... ارزش هر كسى به خوبيهاى اوست... گناه، دژى ذلت بار است » پى برد؟ آيا كدام اختصارى مانند اين عبارت: « هر كه سبكبار شود مى پيوندد » معجزه آساست؟ آيا اين جملات چهارگانه با وجود كمى الفاظ چه معانى ارزنده اى در بر دارد و چگونه حائز توضيحات فراوان مى باشد؟ آيا كدام درك عميق و هوش سرشارى مى تواند از طبع حسود و صفات وى چنين پرده بردارد؟ « هيچ ستمگرى را مانند حسود شبيه تر به ستمديده نديدم: چشمى شور و دلى ديوانه دارد و پيوسته با اندوه دمساز است. بر بى گناهان خشم ميگيرد و به چيزى كه مالك آن نيست بخل مى ورزد » در نهج البلاغه توليد فكر از فكر چنان روشن است كه هر كس در برابر آن قرار گيرد گويا در برابر توده اى انديشه قرار گرفته است. لكن بايد دانست كه اين انديشهها متراكم نيستند بلكه نظم و ترتيب خاصى بر آنها حكومت ميكند، و در اين جهت فرقى ميان نوشته هاى على « ع » و خطبه هاى بديهى او نيست. زيرا چشمه همان چشمه است، شب و روز در جريانش تأثير ندارند.
📚جرج جرداق ، بخشی از زیبایی های نهج البلاغه - قسمت اول - صفحه۹
#به_کانال_قرآن_و_حدیث_بپیوندید 👇
🆔 @hajfathi_ir
میخوای چطوری به ماه رمضون نگاه کنۍ؛
یک ماه روزه یا یک سکوی پرتاب ؟
+ فتدبر . .
✅ اثر سوره حمد در رفع بیماری ها
قال الصادق علیه السلام:
🔻من نالته علة، فلیقرأ الحمد فی جیبه سبع مرت فان ذهبت، و الا فلیقرأها سبعین مرة و أنا الضامن له العافیة.
امام صادق علیه السلام فرمودند:
▫️ کسی که مرضی به او برسد سوره حمد را در گریبانش هفت مرتبه بخواند پس اگر مرض از بین رفت چه بهتر، و گرنه هفتادبار بخواند و من ضمانت میکنم که سلامتی یابد.
----------
📚تفسیرالبر هان ج۱ ص۱۰۷
#به_کانال_قرآن_و_حدیث_بپیوندید 👇
🆔 @hajfathi_ir
📚 روزه اوّلی ها
💠 سؤال: دخترانی که تازه به سن #بلوغ رسیده اند، اگر به واسطه روزه گرفتن دچار #ضعف_شدید شوند، نسبت به #روزه تکلیف دارند؟
✅ جواب: اگر وضعیت مکلف به گونه ای است که به خاطر ضعف جسمانی یا طولانی بودن روز، روزه گرفتن به خودی خود ـ حتی با ترک فعالیت و مراعات تغذیه ـ سختی فوق العاده داشته باشد، در این صورت بنا بر احتیاط روزه بگیرد و وقتی به سختی فوق العاده افتاد، #افطار کند و قضای آن را بگیرد؛ اما اگر سختی فوق العاده داشتن ادامۀ روزه به دلیل فعالیت مانند اشتغال به کار یا تحصیل و مطالعه باشد، در این صورت بنابر فتوا باید روزه بگیرد و هر گاه به سختی فوق العاده افتاد، افطار کند و قضای آن را بگیرد.
#احکام_روزه #روزه_اولی_ها
🆔 @leader_ahkam