✅ نهم دی و احساس خطر جدی!
امروز #نهم_دی هست ..
روزی که مردم برای دفاع از انقلاب خود به میدان آمدند و #حضور_مردم ورق را برگرداند و آتش فتنه ۸۸ را خاموش کرد.
سوالی که ذهنم را مشغول کرده این است که چرا مردم هر سال برای حماسه ۹ دی بزرگداشت برگزار نمی کنند؟!
چرا مراسم های ۹ دی را غالبا مسئولان، حزب اللهی ها و افراد خاص انقلابی برگزار می کنند؟!
چون روایت نکرده ایم!
یعنی روایت درستی از ۹ دی به #نسل_آینده انتقال داده نشده و نسل جدید، ۹ دی را بخشی از #هویت خود نمی داند.
اگر روایت کرده بودیم خود مردم مراسم ۹ دی را برگزار می کردند.
اما الان متاسفانه مردم، حس خاصی نسبت به این یوم الله ندارند. از آن طرف، خواص که برنامه بزرگداشت میگیرند حس میکنند کفایت می کند. در حالیکه این برنامه ها بیشتر #تشریفاتی است و #پشتوانه_مردمی ندارد.
حوادث انقلاب را #مردم باید زنده نگهدارند نه فقط حزب اللهی ها!
صرفا به حضور افراد خاص حزب اللهی و مسئولین قانع نباشیم.
اینکه در این برنامه ها حضور و نقش آفرینی مردم کم است باید #احساس_خطر کرد. خطرِ تهی شدن انقلاب از حضور مردم و تضعیف جمهوریت!
@hamedkamaliardakani
در جنگ، باید نقطه ی مقابل #دشمن حرکت کرد. امروز دشمن به متن واقعیت کار ندارد، به روایت ها و برداشت های مردم کار دارد. لذا با روایتِ دروغ، تصویرسازی میکند.
پس با این وضع، بعد از هر جریانی تازه آغاز جنگیدن با دشمن است. جنگیدن در عرصه #روایت.
بدون تردید اگر حضرت زینب، کربلا را #روایت نمی کرد شاید امروز عاشورا زنده نبود.
شهیدی که زمستان اردکان را بهاری کرد، باید #روایت شود. در واقع، بعد از دفن شهدا تازه کار ما باید شروع شود.
باید #اثر_هنری تولید شود.
باید مثل حضرت زینب روایت کرد ..
تا کربلا در کربلا نمانَد!
#اردکان_زمستانش_بهاری_شد
#روایت_مردمی
#اثر_هنری
@hamedkamaliardakani
🌿 تفاوت اساسی که #حجاب با سایر قوانین داره اینه که چون فلسفه ی حجاب، تکریم شخصیت زنه پس إعمال قانون حجاب هم باید جوری باشه که شخصیت و #کرامت_زن آسیب نبینه!
#قانون_حجاب
#کرامت_زن
@hamedkamaliardakani
✅ بزرگداشت حاج قاسم و چند نگرانی!
این روزها شاهد برگزاری برنامه هایی برای بزرگداشت #حاج_قاسم هستیم. از صدا و سیما گرفته تا فعالان فرهنگی و بسیجیان و.. در شهرهای مختلف کشور سعی می کنند با برگزاری مراسم سالگرد ایشان، دین خود را ادا کنند. جای بسیار خرسندی است که هر مجموعه ای احساس می کند باید دین خود را به حاج قاسم ادا کند و یاد و نام این شخصیت بی نظیر را گرامی بدارد. اما در عین حال نگرانی هایی وجود دارد ..
💥نگرانی اول: مردمی نبودن برنامه ها
حاج قاسم #مردمی بود. دغدغه و #درد_مردم را داشت. برای او حزب و جناح و تشکیلات سازمانی و اداری ارزش نداشت. در نگاه او مردم، صاحب واقعی انقلاب بودند و به معنای واقعی کلمه به #مردم_سالاری معتقد بود. حال اگر برنامه ای که برای بزرگداشت حاج قاسم گرفته شود اما مردمی نباشد واقعا یاد حاج قاسم زنده می شود؟ قطعا خیر. مردمی بودن برنامه به چه معناست؟ به این معناست که هم در ایده پردازی هم در اجرا هم در توزیع و تبلیغات مردم #نقش جدی داشته باشند. نه اینکه طیف خاصی از افراد حزب اللهی تصمیم بگیرند و برگزار کنند و حتی در اجرای برنامه هم از مردم استفاده نشود. مردم باید از ابتدا تا انتهای برنامه ها مشارکت داشته باشند. صرفا نگاه مصرف کننده به مردم نباید داشت. خالی بودن برنامه ها از #حضور_مردم ریشه در همین بی توجهی به آنها دارد.
💥نگرانی دوم: محدود جلوه دادن شخصیت حاج قاسم
حاج قاسم متعلق به طیف خاصی نبود. شخصیتی بود که با همه افکار و اندیشه های جامعه ارتباط برقرار می کرد و در عین #حفظ_اصول، دارای #تعامل_حداکثری بود. تشییع میلیونی او و حضور افراد مختلف جامعه و ادای احترام به ایشان شاهد این نکته بود. علاوه بر این، او حتی نگاهش محدود به ایران نبود. حاج قاسم به تعبیر دقیق مقام معظم رهبری یک #چهره_بین_المللی بود. او یک چهره بین المللی داشت. لذا خیلی باید مراقب بود تا به نام ایشان گروهی را به صرف اختلافات فکری طرد نکنیم. حاج قاسم را منحصر به اطراف دور و بر خودمان ندانیم. حاج قاسم متعلق به #همه_جامعه بود. #انحصارطلبی و مرزبندی های ناشی از تنگ نظری به نام حاج قاسم ممنوع!
💥نگرانی سوم: توقف کردن در شخص و نپرداختن به شخصیت حاج قاسم
مقام معظم رهبری فرمودند حاج قاسم را به چشم یک شخصیت و #مکتب نگاه کنیم نه صرفا یک شخص. از خصوصیات شخصی حاج قاسم باید گفت اما از این خصوصیات باید عبور کرد و به #شخصیت و مکتب حاج قاسم پرداخت. چه تفاوتی دارد؟ با یک مثال، مساله روشن می شود. اگر صرفا توجه ما به شخص حاج قاسم باشد ثمره بحث این است که اگر میخواهیم مثل حاج قاسم شویم باید در حوزه امنیتی و برون مرزی فعالیت کنیم و به شوق شهادت از مرزها دفاع کنیم. بدیهی است که این شرایط برای هرکسی فراهم نیست و بنابراین، حاج قاسم را از #الگوبودن برای عموم مردم به یک اسطوره ی دست نیافتنی تنزل داده ایم. اسطوره ای که فقط عکس او باید زینت بخش مجالسمان باشد. اسطوره ای که دیگر الگو نیست و برای #متن_زندگی ما حرفی ندارد. اما اگر از شخص حاج قاسم عبور کردیم و به شخصیت و مکتب حاج قاسم بپردازیم ثمره بحث این است که این مکتب برای همه مردم قابل الگوبرداری است و هرکسی در هر جایگاهی می تواند حاج قاسم را الگوی خود قرار دهد. به عنوان مثال توجه ویژه ی حاج قاسم به #مستضعفان ایران و جهان می تواند برای همه الگو باشد. از بالاترین مسئولان حکومت تا من و شمایی که در یک هیئت، مسجد یا پایگاهی که در محله ای دورافتاده فعالیت داریم. بنا بر این، باید به #مکتب_حاج_قاسم پرداخت نه آنکه پرداختن به شخص حاج قاسم، خود حجاب پرداختن به مکتب ایشان گردد. بهترین منبع برای فهم مکتب حاج قاسم #بیانات_رهبری در مورد ایشان و علی الخصوص #وصیتنامه ی پرمغز این بزرگوار است.
🔰این نگرانی ها حقیقتا وجود دارد و با عدم رعایت این نکات، همین برنامه های گرامیداشت سالگرد حاج قاسم می تواند به ضد خود تبدیل شود و بدیهی است که مراسم بزرگداشتی که این نکات را در خصوص شخصیت حاج قاسم رعایت نمی کند بیش از آن که یاد حاج قاسم را زنده نگهدارد به یک کار #تشریفاتی میماند که انگار به صورت عادت باید هرساله تکرار شود.
یادمان نرود که #تحریف شخصیت ها و سوخت دادن ظرفیت های عظیم از غفلت از همین #خطاهای_راهبردی آغاز می شود.
✍ حامد کمالی اردکانی
@hamedkamaliardakani
شهید مطهری میگه ما آدما از نظر جاذبه و دافعه چهار دستهایم.
یه گروه کسانی هستن که فقط #دافعه دارن؛ همه رو از خودشون میرنجونن، همه رو از خودشون دور میکنن، هیچ دوستی ندارن و همه با اونها دشمنان. همچین آدمی محکوم به #تنهایی و انزواست، نمیتونه بین مردم جایگاهی پیدا کنه و تو جامعه به موقعیت خوبی برسه.
یه گروه دیگه اونهایی هستن که فقط #جاذبه دارن؛ با همه دوستن، همه رو از خودشون راضی نگه میدارن، به روی همه #لبخند میزنن و با هیچکس مخالفتی ندارن... اما استاد مطهری میگه چنین چیزی غیرممکنه! چطور میشه تو دنیایی با این همه طرز فکر و عقاید مختلف، کسی پیدا بشه که هیچ #دشمن و مخالفی نداشته باشه؟!
استاد میگه فقط یه نفر میتونه همه رو #دوست خودش نگه داره و دشمنی نداشته باشه: فقط یه آدم دورو و ریاکار. اگر کسی رو دیدین که دشمنی نداره ولی دوستان زیادی دور و برش داره، شک نکنید پیش هر کدومشون فقط #تظاهر میکنه که موافقشون هست!
گروه دیگه کسانی هستن که نه جاذبه دارن نه دافعه. نه دوست صمیمی و نزدیکی دارن نه دشمن جدی و مخالف سرسختی. نه بودنشون سود و ضرری برای دیگران داره نه نبودنشون. معمولاً در وصف این آدما میگن فلانی آزارش به هیچکس نمیرسه، ولی دقت که بکنی میبینی خیر و نفع خاصی هم به کسی نمیرسونه. توهین به گوسفند نباشه ولی نقش بیشتری تو #جامعه ندارن .. 😶
اما دستهی چهارم... دستهی آدمحسابیها!
اونهایی که هم جاذبه دارن هم دافعه. هم دوستان #خوب دارن و هم دشمنان #بد. و هرچی «آدمحسابیتر» باشن جاذبه و دافعهشون بیشتره. همونهایی که دوستان جانبرکف و دشمنان سرسخت دارن؛ که دوستاشون حاضرن براشون جون بدن و دشمناشون به خونشون تشنهان. چطور ممکنه آدمی اینطور جاذبه داشته باشه که حتی وقتی یک بار هم از نزدیک ندیدیش دلت براش بتپه؟ آدمی که قبل و بعد از مرگش هزاران نفر رو شیفتهی خودش کنه تا تحت فرمانش #خون بدن و جون بدن، و از طرفی دشمنانش رو وادار کنه تا به قیمت از دست دادن اندک اعتبار جهانیشون هم دست به قتلش بزنن؟
خدا نسل آدمحسابیها رو زیاد کنه... نسل آدم حسابیهایی از جنس #حاج_قاسم_سلیمانی... نسل سردارها و سربازهایی که یه عده رو از #عشق میکُشن و یه عده رو از #نفرت!
@dailydream
@hamedkamaliardakani
✅ ریشه کارهای نمایشی و بی فایده!
"یُحبون أن یُحمَدوا بما لَم یفعلوا" ( آل عمران ۱۸۸)
به نظر می رسد بخش عمده #مشکلات_مدیریتی در کشور ما این است که مدیرانمان و حتی خود ما دوست داریم دیده شویم.
این موضوع باعث شده در خیلی از موارد، کارها #صوری و زوری شوند و پوک و بی فایده و #نمایشی.
همایشها و لوگوهای فراوانی که پای همایشها زده می شود اما دریغ از #حضور_واقعی..
مقاله هایی که نوشته نشده اند ولی نامهایی که زده شده است.
و پروژه هایی که قبل و بعد از بهره برداری چندین بار افتتاح شده اند!
🔻 این را بگذارید در کنار این جمله ی رهبری که فرمود: «حاج قاسم از دیده شدن فرار می کرد!»
ببین تفاوت رَه از کجاست تا به کجا!
✍ حامد کمالی اردکانی
@hamedkamaliardakani
💥رهبر انقلاب/ امروز:
بهکارگیری #زنان فرزانهی ما، کارآمد ما، مجرب ما، دانشمند و عاقل و فهمیدهی ما در ردههای گوناگون #تصمیمسازی و #تصمیمگیری کشور، مطلب مهمی است.
🔻 #رونوشت به مجموعه های مختلف شهرستان اردکان: 👇
#دفتر_امام_جمعه
#دفتر_نماینده
#فرمانداری
#شهرداری
#سازمان_تبلیغات
#اداره_ارشاد
و ...
✍ حامد کمالی اردکانی
@hamedkamaliardakani
🌿 رهبر انقلاب: من به این گریه ها حسرت میخورم!
@hamedkamaliardakani
✅ سرماخوردگی های فرهنگی!
✨هیچ وقت برای درمان سرماخوردگی به خود سرماخوردگی نباید توجه کرد.
بله میشود دارویی مصرف کرد تا موقتا مسکن باشد اما درمان نمی شود. برای درمان سرماخوردگی باید #ریشه_ها را شناخت. باید دید در سیستم بدنی انسان چه اتفاقی افتاده است که به شکل سرماخوردگی ظاهر شده است. سرماخوردگی یک #علامت است. علامتی که می تواند صدها ریشه داشته باشد.
مهم #قدرت_تشخیص است. نباید قبل از تشخیص، چیزی را تجویز کرد. بزرگترین اشتباه این است که تا به تشخیص درستی نرسیدیم تجویز کنیم!
در خصوص #مسائل_فرهنگی هم همینطور است. بسیاری از مسائل و معضلاتی که در جامعه می بینیم نشانه و علامت اند. باید ریشه ها را تشخیص داد و درمان کرد. ما معمولا یا بدون تشخیص دارو تجویز می کنیم یا دنبال مسکنی هستیم که موقتا مساله را حل کند. در حالیکه این بیماری را بهبود نمی بخشد بلکه از جای دیگری بروز پیدا می کند. چون #درمان نکردیم. خواستیم فقط ظاهرش را بپوشانیم.
@hamedkamaliardakani
✅ چند دقیقه وقت داری؟
متن کامل سخنرانی رهبری در جمع بانوان رو مطالعه کردم. نکاتی داشت که بنظرم ارزش چندبار خواندن داره. جملاتی کوتاه از همه صحبت ایشون انتخاب کردم که خوندنش هم خیلی مفیده هم خیلی وقتی ازتون نمی گیره.👇
☘️معنای آزادی زن در غرب:
«در غرب مسئلهی آزادی زن مطرح شد برای این که زنها را از خانه بیرون بکشند، ببرند کارخانه، با مزد کمتر از آنها استفاده کنند!»
☘️گناه بزرگ دنیا در حق زن!
«غربی ها واقعاً کرامت زن را شکستند. اینها حرمت زن را شکستند. برنامهریزی کردند برای تجارت، برای صنعت، برای زندگیِ متعارف در کوچه و خیابان جوری است که مردِ هوسباز و هوسناک بتواند خودش را با چشم، با غیر چشم اشباع کند!»
☘️صدای خودشان هم بلند شده!
«غربیها خانواده را واقعاً متلاشی کردند و این به فروپاشی تدریجی خانواده انجامیده که صدای خود متفکّرین غربی را هم بلند کرده.»
☘️زن در قرآن!
«درست نقطهی مقابل تمدّن غربی که مرد را الگو قرار میدهد، در قرآن زن را الگو قرار میدهد؛ نه فقط برای زنان بلکه برای همهی انسانها؛ چه در زمینهی کفر، چه در زمینهی ایمان.»
☘️الگوی مردان!
«اگر همهی مردان عالم میخواهند مؤمن باشند، الگویشان در قرآن دو زن هستند: یکی زن فرعون، یکی حضرت مریم.»
☘️هوای تنفس خانه!
«در روایت هست: اَلمَراَةُ رَیحانَةٌ وَ لَیسَت بِقَهرَمانَة، «ریحانه» یعنی گل، یعنی عطر، بوی خوش؛ همان هوایی که فضا را پُر میکند. زن هوای تنفس خانه است.»
☘️اداره خانه در کنار فعالیت اجتماعی!
«خانهداری به معنای خانهنشینی نیست. وقتی میگوییم خانهداری، بعضی خیال میکنند میگوییم داخل خانه بنشینید، هیچ کار نکنید، تدریس نکنید، مجاهدت نکنید، کار اجتماعی نکنید، فعّالیّتهای سیاسی نکنید.»
☘️بدون زن نمی شود!
«خانواده بدون حضور زن، بدون فعّالیّت زن، بدون احساسِ تکلیفِ زن، امکان ندارد اداره بشود، و اداره نمیشود؛ بدون زن، اداره نمیشود.»
☘️رعایت کنیم اما متهم نکنیم!
«حجاب یک واجب شرعی است که باید رعایت بشود، جای خدشه و شبهه ندارد؛ منتهی آن کسانی که حجاب را به طور کامل رعایت نمیکنند، اینها را نباید متّهم کرد به بیدینی و ضدّانقلابی.»
☘️این ها دختران خودمانند!
«این دختران ضعیف الحجاب را نمیشود گفت ضدّانقلاب است؛ این چطور ضدّانقلابی است که این جور با شوق و با حرارت و با انگیزه میآید و مثلاً فرض کنید در فلان مراسم دینی یا فلان مراسم انقلابی شرکت میکند؟ من به این اشک ها حسرت می خورم. اینها بچّههای خودمانند، دخترهای خودمانند.»
☘️من به این خانم ها افتخار می کنم!
«در میدانهای ورزشی شما ببینید، دخترهای ما میروند در میدانهای ورزشی، قهرمان میشوند، طلا میگیرند با حجاب اسلامی؛ کدام تبلیغ برای حجاب بهتر از این است؟ واقعاً من افتخار میکنم به این جور خانم ها.»
☘️ایستادگی زن ها!
«در این قضایای اخیر که علیه حجاب خیلی کار شد؛ چه کسی ایستادگی کرد در مقابل این تلاشها و فراخوانها؟ خود زنها؛ زنها ایستادگی کردند. آنها امیدشان این بود که همینهایی که حجاب نیمهکاره دارند بکلّی کشف حجاب کنند، ولی نکردند؛ یعنی زدند تو دهن آن تبلیغکننده و فراخوانفرستنده.»
☘️توجه به ظلم در حق زنان!
«در جامعهی ما در درون بعضی از خانوادهها به زنها ظلم میشود؛ مرد با تکیهی بر توان جسمی خودش، چون صدایش کلفتتر است، قدّش بلندتر است، بازوهایش کلفتتر است، زور میگوید به زن؛ ظلم میشود به زنها؛ خب راهش چیست؟ چه کار کنیم؟ راهش این است که قوانینِ مربوط به داخل خانواده آنچنان محکم و قوی باشد که هیچ مردی قادر به ظلم کردن به زنان نباشد؛ بایستی قوانین، اینجا به کمک طرف مظلوم بیایند.»
☘️هیچ کس حق ندارد!
«این جور نیست که شما خیال کنید حالا زن گرفتید، کارها را بریزید سر زن؛ نخیر. خودش داوطلبانه یک کاری را میخواهد انجام بدهد، خانهی خودش است، دلش میخواهد یک کاری را انجام بدهد، انجام داده؛ اگر نه، هیچ کس حق ندارد ــ مرد یا غیر مرد ــ او را وادار کند، اجبار کند به اینکه این کار را باید انجام بدهد.»
☘️گره گشا!
«یک گرههای ریزی گاهی در خانواده هست که جز با سرانگشت ظریفِ زن باز نخواهد شد. مرد هر چه هم قوی باشد و توانا باشد، نمیتواند بعضی از گرهها را باز کند.»
☘️غفلت از زنان در امور مدیریتی!
«بهکارگیریِ زنانِ فرزانهی ما، کارآمد ما، مجرّب ما، دانشمند و عاقل و فهمیدهی ما در ردههای گوناگونِ تصمیمسازی و تصمیمگیری کشور مطلب مهمّی است.»
✔️دقت کردید؟!
عمده بحث در خصوص جایگاه زن در خانواده و افشاگری غربی ها در این خصوص است. بحث هویت زن است. بحث نقش زن در اجتماع است. بحث کنشگری زن در خانواده و اجتماع است. نوع ورود و خروج بحث را دقت کنیم! بنظرم اولویت بندی و دسته بندی مباحث رهبری خیلی با تحلیل های عموم فعالان فضای مجازی تفاوت دارد. خیلی!
✍🏻 حامد کمالی اردکانی
@hamedkamaliardakani
✅ هم تبیین هم برخورد!
🔺 رهبر انقلاب دیروز در دیدار مردم قم فرمودند:
🌿 یک مساله #جهاد_تبیین است. بارها و بارها بنده تکرار کردم و باز هم تکرار میکنم. دشمن در راس نقشههایش، #تبلیغات است. به قول خودشان پروپاگاندا. علاج پروپاگاندا #تبیین است؛ از زبانهای مختلف، از حنجرههای مختلف، با تعبیرات مختلف، با #ابتکارات مختلف. وسوسهای را که روی آن #جوان و #نوجوان اثر میگذارد چه چیزی میتواند برطرف کند؟ باتوم که نمیتواند برطرف کند، آن وسوسه را #تبیین میتواند برطرف کند.
🌿 ما مشکل اقتصادی داریم شکّی نیست، مشکل معیشتی مردم را داریم آیا مشکل اقتصادی با آتش زدن سطل آشغال حل میشود؟ با آمدن و اغتشاش کردن در خیابان حل میشود؟ اینها نمیخواستند نقاط ضعف را از بین ببرند اینها میخواستند نقاط قوّت را از بین ببرند. خب اینها خیانت بود بلاشک خیانت بود و دستگاههای مسئول هم #برخورد_جدّی_و_عادلانه میکنند با خیانت، و #باید هم بکنند.
۱۴۰۱/۱۰/۱۹
💥 بنظرم این ،یعنی هرکسی #باید کار خودش را انجام دهد. وظیفه ی من و شما جهاد تبیین است که گاها کوتاهی کردیم و وظیفه مسئولین قضایی برخورد جدی و عادلانه. اینکه مسئولیت ها برعکس شود و گاها مسئول قضایی صرفا دغدغه جهاد تبیین داشته باشند کار را از مسیر خود منحرف می کند و نتیجه ای جز جری شدن خائنین و یاس دلسوزان نخواهد داشت!
✍ حامد کمالی اردکانی
@hamedkamaliardakani
هوهو زنان بیا نفست حق!
پیر سپیدجامه رقصان!
ای برف!...
ای شگرف!
آن کثرت همیشگی شیء و رنگ را
یک باره از بسیط زمین پاک کرده ای ..
کولاک کرده ای!
#محمدمهدی_سیار
@hamedkamaliardakani
گفتند جمهوری اسلامی ایران، زمستان را نخواهد دید ..
اما
حتی #یزد هم برف بارید! 😊
@hamedkamaliardakani
✅ راهبردی ترین رسالت مدیران امروز!
همه حرف را حضرت امام -آن مرد بزرگ- روز اول گفت ..
آن روز که فرمود: «جمهوری اسلامی؛ نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر»
یعنی اداره جامعه در چارچوب #اسلام و به دست #مردم محقق خواهد شد.
مردم باید خود میدان دار موضوعات مختلف شوند.
تجربه چهار دهه انقلاب نشان داده از جنگ و تحریم و کرونا و معضلات فرهنگی و اجتماعی و ... هرجا کار به دست مردم افتاد مساله حل شد و هر جا عرصه از مردم خالی شد مشکلات همچنان باقی است.
اینکه می بینیم رهبر انقلاب در مسائل مختلف ساز و کار حضور و فعالیت مردم را فراهم کنید دقیقا توجه به همین نکته است.
رهبر انقلاب خطاب به مسئولان بارها فرمودند ساز و کار ورود مردم در حل مسائل کشور را فراهم کنید. هم در حل مشکلات هم در برنامه ریزی هم در اجرا و هم در نظارت!
مساله این نیست که دولت صرفا به حل مشکلات مردم بپردازد ولو با عدم اصلاح ساختار. نه! وظیفه این دولت حل مشکلات مردم به واسطه تغییر ساختار به سمت مردمی سازی است. چون اساسا بسیاری از مشکلات با وجود این ساختار حل نشدنی است. باید #ساختار را تغییر داد.
این مساله، راهبردی ترین #رسالت امروز دولت انقلابی است.
مدیران دغدغه مند انقلابی باید به این فکر کنند که من چقدر دارم ساز و کار را برای حضور مردم برای افاده و استفاده فراهم می کنم؟! چقدر دغدغه ی حتی مدیران انقلابی این است؟!
مساله، تغییر ساختار است و #مردمی_سازی نظام حکمرانی!
✍🏻 حامد کمالی اردکانی
@hamedkamaliardakani
✅ اگر فرصت دارید چند دقیقه وقت بگذارید و این نکات رهبر انقلاب رو بخونید. در انتها نتیجه ای گرفتیم که فکر میکنم شما هم با تأسف تایید کنید!
🌿 مهمترین حوزه نهی از منکر!
امر به معروف و نهی از منکر حوزههای گوناگونی دارد که باز مهمترینش حوزهی #مسئولان است؛ یعنی شما باید ما را به معروف امر، و از منکر نهی کنید. مردم باید از مسئولان، کارِ خوب را بخواهند؛ آن هم نه به صورت خواهش و تقاضا؛ بلکه باید از آنها بخواهند. این مهمترین حوزه است.
🌿 امر بمعروف مقدم بر نهی از منکر است!
در مسألهی امر به معروف و نهی از منکر، فقط نهی از منکر نیست؛ امر به معروف و #کارهای_نیک هم هست. برای جوان، درس خواندن، عبادت کردن، اخلاق نیک، همکاری اجتماعی، ورزش صحیح و معقول و رعایت آداب و عادات پسندیده در زندگی، همه جزو اعمال خوب است.
🌿 مصادیق نهی از منکر!
همین سوءاستفادهی از منابع عمومی؛ همین رفیقبازی در مسائل عمومی کشور، در باب واردات، در باب شرکتها و در باب استفاده از منابع تولیدی و غیره؛ همین رعایت رفاقتها از سوی مسئولان. اتلاف منابع عمومی، اتلاف منابع حیاتی، اتلاف برق، اتلاف وسایل سوخت، اتلاف مواد غذایی، اسراف در آب و اسراف در نان. ما این همه ضایعات نان داریم؛ اصلًا این یک منکر است؛ یک منکر دینی است؛ یک #منکر_اقتصادی_و_اجتماعی است؛ نهی از این منکر هم لازم است.
🌿 برخی فقط به مساله بدحجابی چسبیده اند!
گناهکار هم فقط بدحجاب نیست که بعضی فقط به مسألهی بدحجابی چسبیدهاند. این، یکی از گناهان است و از خیلی از گناهان کوچکتر است. این #جزء_دهم است.
خلافهای فراوانی از طرف آدمهای لاابالی در جامعه وجود دارد: خلافهای سیاسی، خلافهای اقتصادی، خلاف در کسب و کار، خلاف در کار اداری، خلافهای فرهنگی. اینها همه خلاف است. کسی غیبت میکند، کسی دروغ میگوید، کسی توطئه میکند، کسی مسخره میکند، کسی کمکاری میکند، کسی ناراضیتراشی میکند، کسی مال مردم را میدزدد، کسی آبروی مردم را بر باد میدهد. اینها همه منکر است.
🌿 دایره امر بمعروف را محدود نکنیم!
اگر ما امر به معروف را در یک دایره #محدود، آن هم به وسیله افراد معلومی، زندانی کنیم، دشمن هم در تبلیغات خودش بنا میکند سمپاشی کردن؛ که در ایران بناست از این به بعد، نسبت به زنهای بدحجاب، اینطور عمل شود! این واجبِ به این عظمت را، که قوام همه چیز به آن است، بیاورند در دایرهای محدود، در خیابانهای تهران؛ آن هم نسبت به چند نفر زنی که وضع حجابشان مثلًا درست نیست. این است معنای امر به معروف؟! این است معنای حضور نیروهای مؤمن در صحنههای گوناگون جامعه؟! قضیه، بالاتر از این حرفهاست. تخلّفها یک اندازه و یک نوع نیست. تخلّفها، #تخلّفهای_فردی نیست. بالاترین تخلّفها، آن تخلّفها و جرایمی است که #پایه_های_نظام را سست میکند. نومید کردن مردم، نومید کردن دلهای امیدوار، کج نشاندادنِ راه راست، گمراه کردن انسانهای مؤمن و بااخلاص، سوءاستفاده کردن از اوضاع و احوال گوناگون در جامعه اسلامی، کمک کردن به دشمن، مخالفت کردن با احکام اسلامی و تلاش برای به فساد کشاندن نسل مؤمن.
🌿 زبان معجزه می کند!
بعضی جوانان به ما نامه مینویسند اجازه بدهید ما با این منکرات، مقابله و مبارزه کنیم. خیلی خوب، مقابله بکنید؛ اما چطور؟ بریزید، طرف مقابل را تکه پاره کنید؟! نه، این نیست. #حرف بزنید، بگویید؛ یککلمه بیشتر هم نمیخواهد؛ لازم نیست یک سخنرانی بکنید. کسی که میبینید خلافی را مرتکب میشود دروغ، غیبت، تهمت، کینورزی نسبت به برادر مؤمن، بیاعتنایی به محرّمات دین، بیاعتنایی به مقدسات، اهانت به پذیرفتههای ایمانی مردم، پوشش نامناسب، حرکت زشت یک کلمهی آسان بیشتر نمیخواهد؛ بگویید این کار شما خلاف است، نکنید. در مقابل این منکرات، عامل بازدارنده، #نهی است؛ نهی از منکر. بگویید: «آقا، نکن.» این تکرار «نکن»، برای طرف مقابل، شکننده است. من معتقدم «زبان» معجزه می کند.
❌ ستاد احیای امر بمعروف و دغدغه مندان این عرصه چقدر این بیانات را سرلوحه کار خود قرار داده اند؟ چه اندازه این نگرش را به منکر و معروف دارند؟! چه اندازه جلسات امر بمعروف و کارگاهها و دوره ها بر اساس این اولویت هاست؟!
شاید این تعبیر کمی تند باشد اما
وقتی به #اندیشه_ولیّ_جامعه گره نخورده ایم گاهی امر بمعروف مان خود، منکر است چون بر اساس #اولویت و دغدغه امام جامعه نیست.
✍ حامد کمالی اردکانی
@hamedkamaliardakani
✅ مخاطب همان مشتری است!
جملات زیر را بخوانید!👇
- درآمد یک کسب و کار از مشتری حاصل میشود.
- برند به خودی خود هیچ درآمدی برای کسب و کار شما نخواهد داشت، مگر اینکه مشتری سراغ برند یا سازمان شما بیاید.
- محصول به خودی خود درآمدزا نیست مگر مشتریان آن را بخرند.
- تبلیغات و بازاریابی اگر مشتری برای شما نیاورد بی ارزش و هزینه زا و بدون هدف استراتژیک خواهد بود.
- اصلی ترین دارایی یک کسب و کار یا سازمان مشتریان آن هستند.
☘️بجای کلمه «مشتری» بگذارید «مخاطب» و دوباره جملات را بخوانید.
نقطه عطف جملات بالا کلمه «مشتری/ مخاطب» است.
درست است که جملات بالا در حوزه کسب و کار است. اما اگر به حوزه فرهنگ هم اینگونه نگاه کنیم، مخاطب خیلی پررنگ می شود. اساسا از تولید محتوا تا توزیع آن، مهمترین کار جدی گرفتن مخاطب است. اینکه محتوا تولید می کنیم بدون نیاز مخاطب، نشر می دهیم بدون توجه به مخاطب و حتی مخاطب های خود را بعد از مدتی از دست می دهیم بخاطر عدم توجه به این نکته است.
دقت کردید؟! چقدر بخاطر بی توجهی به مخاطب در کارهای مختلف فرهنگی و اجتماعی فرصت ها، هزینه ها و سرمایه ها را از دست می دهیم!
✍🏻 حامد کمالی اردکانی
@hamedkamaliardakani
از دکتر یامین مطلبی می خواندم که بنظرم بسیار حرف درستی است. بخصوص در این دوران که دوران گفتگو است. چرا که نه مخاطب این نسل، اهل پذیرش بی چون و چرای مفاهیم است و نه مفهومی که جز از راه گفتگو منتقل شود عمیق و ماندگار است. این مطلب بخصوص برای دغدغه مندان عرصه #جهاد_تبیین مفید و راهگشاست.
«ما تصور میکنیم "#گفتگو" مهارت سادهای است و عموم مردم آنرا آموختهاند. اما چه بسا بتوان بر اساس شواهد ادعا کرد بشر امروز کمتر اهل گفتگو است وبه علت فقدان تربیت گفتگو، به انزوا، افسردگی و خشونت هم مبتلا شده است.
تصور بسیاری از مفهوم دینی تبلیغ، اعلام موضع است در حالیکه #تبلیغ هم اگر از گفتگو آغاز نشود اساساً چانه زنی برای متقاعد کردن فرد مقابل برای کشاندن او به سمت خود است و این مبتنی بر "#تفاهم" نیست.»
@hamedkamaliardakani
@yaminpour
کسانی که مدیریت مجموعه ای را بر عهده داشته اند این را خوب درک میکنند که
در یک تشکیلات، خطرِ #ولایت_پذیرانِ_کم_کار به مراتب کمتر از #ولایت_گریزان_پرکار است.
اگر اولی عامل #کاهش_بهرهوری در سیستم است، دومی با کارهای حتی خالصانه ی خود -اما نه ذیل برنامه مدیر مجموعه- باعث #نابودی_سیستم می شود!
حتی در نظام دینداری می بینید #تبعیت از امر خدا مهمتر از انجام کار زیادی است که گاها مورد رضایت خداوند نباشد.
برای خداوند هم بیش از آنکه #کثرت_عمل مهم باشد عمل بر مبنای اطاعت امر است. ولو کم.
اساس #روحیهی_پذیرش_ولایت_خداست وگرنه خیلی از اعمال عبادی را می توان از سر شهوت و ذیل ولایت شیطان انجام داد!
سختی امتحان مومن اینجاست.
✍ حامد کمالی اردکانی
@hamedkamaliardakani
بزرگی می گفت:
اگه آیت الله العظمی هم بشی شیطانت هم آیت الله العظمی میشه!
مراقبت کمتر نمیشه؛ بیشتر میشه.
ماشینی که با سرعت پایین حرکت میکنه انحراف زیاد هم اتفاقی براش ایجاد نمیکنه
اما
ماشینی که با سرعت زیاد حرکت میکنه یه انحراف کوچک کافیه تا نابودش کنه!
#خودسازی
#اعتکاف
@hamedkamaliardakani
✅ اینها معجزه است. ساده نگذریم ..
ماه رجب است.
روز و شبهای نورانی را سپری می کنیم.
13 مسجد در اردکان درگیر برگزاری مراسم معنوی #اعتکاف است.
به جز سه مسجد که بزرگسالان معتکف هستند، در 10 مسجد #دانش_آموزان دختر و پسر مهمان خدا هستند.
وقتی می بینی #دشمن شبانه روز با صرف هزینه های هنگفت، در قالب های مختلف و با ابزارهای گوناگون به دنبال گمراه کردن نسل جدید است این اتفاق واقعا معجزه است که بیش از 1300 نفر از دانش آموزان شهرمان مهمان خدا هستند.
امروز با یکی از مسئولان اعتکاف صحبت می کردم؛ می گفت #همه_جور جوان و نوجوانی ثبت نام کرده است و اینجور نیست که فقط متدینین آمده باشند. جالب است که می گفت ما خودمان هم فکر می کردیم خیلی ها از فرار از مدرسه به اعتکاف می آیند در حالیکه اتفاقا خیلی از این دانش آموزان، #درسخوان اند و به دنبال فرار از درس و مدرسه نیستند! ضمنا خیلی از پدر و مادرها هم #بیش_از_هزینه ثبت نام پرداخت کرده اند.
یک خداقوت و تشکر ویژه هم به تیم فعال شبانه روزی برگزاری مراسم اعتکاف 👏
اما
نمیدانم دوباره این ظرفیت هم مثل ظرفیت های دیگر بدون روایت است یا روایت خواهد شد؟!
اگر اینها روایت نشود #دستگاه_محاسباتی_مردم همچنان تحت تاثیر جو روانی دشمن است و امید در دلها افزایش پیدا نمی کند.
باید #روایت کرد ..
از این اتفاقات ساده نگذریم!
آمار معتکفین اردکان: 👇
☘️برادران:
مسجد خاتم الانبیا ۱۴۰ نفر
مسجد جامع ۹۵ نفر
مسجد روح الله ۱۰۰ نفر
مسجد یتیمان ۶۳ نفر
مسجد امیرالمومنین ۱۳۰ نفر
مسجد حاج محمدحسین ۱۳۰ نفر
مسجد امام سجاد ۶۳ نفر
☘️خواهران:
مصلی ۴۰۰ نفر
مسجد بقیه الله ۱۲۵ نفر
مسجد علوی ۱۱۰ نفر
مسجد النبی ۱۲۵ نفر
مسجد جامع شریف آباد ۱۲۰ نفر
مسجد امام هادی ۱۱۰ نفر
✍ حامد کمالی اردکانی
@hamedkamaliardakani
در دعای عرفه امام حسین ع بعد از اینکه این همه خدا رو حمد و ستایش میکنیم و به گناهان خودمون اعتراف میکنیم فقط یه چیز از خدا میخوایم؛ اینکه #عاقبت_بخیر بشیم.
اگر این نکته رو امروز بخوایم ترجمه کنیم و مصداقش رو بیان کنیم همون چیزی میشه که حاج قاسم با تاکید و قسم فرمود:
« والله از مهمترین شئون #عاقبت_بخیری انسان، ارتباط قلبی و دلی و حقیقی با حکیمی است که امروز سکان این #انقلاب را در دست دارد.»
💥شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن، فارغ از همه مشکلات کشور، قطعا مصداق محبت، حمایت و کمک به ولی خدا و سکاندار انقلاب است. همانکه طبق فرموده حاج قاسم، امروز موجب عاقبت بخیری است.
راستی
اگر این مسیر عاقبت بخیری است چرا برخی مسئولان و مدیران نسبت به دستورات رهبری بی توجه اند یا اولویت های دیگری دارند؟!
✍ حامد کمالی اردکانی
@hamedkamaliardakani
« اغلب انسانها به تکنولوژی به عنوان یک رفیق قابل اعتماد مینگرند؛ به دو دلیل، نخست اینکه: تکنیک و صنعت زندگی را آسانتر، تمیزتر و طولانیتر میسازد. مگر از یک دوست و رفیق چه توقعی غیر از اینها میتوان داشت؟
دوم اینکه: تکنیک از مدتها قبل و از همان آغاز رابطهای بسیار نزدیک و در عین حال انعطاف ناپذیر با فرهنگ داشته است.
به دلیل همین نزدیکی و اثرگذاری، بررسی تأثیر تکنولوژی در فرهنگ چندان ضروری به نظر نمیرسیده است. تکنیک در زمره آن گروه از دوستان است که اعتماد و متابعت ما را طلب میکند؛ و از آنجا که این دوست نعمتهای بیشماری را به ما ارزانی میدارد، اغلب انسانها به خواسته او تن داده و اعتماد به او و متابعت از او را پذیرفتهاند.
اما چهره این دوست، بخش تاریکی نیز دارد؛ هدایای او مستلزم هزینههای سرسام آوری است. اگر بخواهیم خطرات آن را گوشزد کنیم باید بگوییم که رشد افسارگسیخته و غیرقابل کنترل تکنولوژی، تمام چشمهها و کانونهای لازم زندگی و حیات را نابود میسازد. تکنولوژی، مبانی اخلاقی را از فرهنگ زدوده و روابط روحی و روانی انسانها را، که در حقیقت ارزشهای حیات انسانی است، به گور میسپارد. به طور خلاصه: تکنولوژی برای ما هم دوست است، هم دشمن.
رسالت کتاب حاضر در این است که طی کوششی همه جانبه روشن کند که از چه موقع، چگونه و چرا تکنولوژی دشمن خطرناکی شده است...»
📚برگرفته از پیشگفتار کتاب « تکنوپولی؛ تسلیم فرهنگ به تکنولوژی» نوشته نیل پستمن؛ جامعه شناس آمریکایی
✍️ مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
@hamedkamaliardakani
همه ما شیک و اتوکشیده و خوش اخلاقایم؛
البته تا زمانی که
کسی به «منِ» ما دست نزده باشد!
@hamedkamaliardakani