#ستاد_اجرایی_که_بخش_خصوصی_نیست
امام خامنه ای در سخنرانی اول فروردین ۱۴۰۲، فرمودند: بنگاههای دولتی، شرکتهای دولتی، شرکتهای شبهدولتی، باید با بنگاههای خصوصی رقابت نکنند و بگذارند تولید را مردم انجام بدهند.
ایشان در ۹ بهمن ۱۴۰۲ در جریان بازدید نمایشگاه توانمندی های تولید داخلی با صراحت بیشتری دستور دادند: (کار را) به بخش خصوصی بدهید، ستاد اجرایی که بخش خصوصی نیست!
حال سوال از دولت محترم به خصوص وزیر نفت این است که مخاطب این دستور رهبری در وزارت نفت کیست؟ و چه زمانی قرار است پیمانکاران دولتی و شبه دولتی (خصولتی) از عرصه کار و تولید نفت کنار گذاشته شوند تا مردم (بخش خصوصی)، مجال و فرصت بیشتری برای کار داشته باشد؟!
در یک سطح بالاتر باید مشخص شود اساسا چه ضرورتی برای وجود بخش شبه دولتی هست؟ اگر نقش حاکمیتی و تنظیم گری دارند چرا به دولت ملحق نمی شوند تا عملکردشان ذیل قوانین جاری و نظارت مجلس، شفاف شود و اگر نقش اجرایی و پیمانکاری دارند چرا به بخش خصوصی محول نمی شوند که سود و زیانشان مربوط به مردم باشد؟ وقتی نظر رهبر انقلاب اینقدر شفاف و صریح است چرا عده ای تلاش دارند روز به روز این بخش شبه دولتی فربه تر شود؟ اصولا این بخش شبه دولتی در اقتصاد کشور و به ویژه نفت چه نقشی دارد؟ و چرا برخی افراد خارج از وزارت نفت، تلاش می کنند صنعت نفت را به جولانگاه شرکت های شبه دولتی تبدیل کنند؟!
تبعیت از اوامر رهبری، مطالبه ماست! قرار نیست دستورات ایشان را تیتر رسانه ها کنیم و بعد بگذاریمشان کنار! آقایان مسئول بسم الله!
@hamedmalhani
چند نصیحت برادرانه به نمایندگانی که تازه انتخاب شده اند:
۱. اگر با شنیدن خبر انتخابتان، قند توی دلتان آب شده، یک جای کار دل مبارکتان ایراد دارد. مسئولیت جدید، دلهره می آورد نه دلخوشی! ضمنا این وظیفه سنگین، جشن گرفتن ندارد!!!
۲. وقتی نماینده شدید، لطفا اخلاقتان تغییر نکند! همان طوری باشید که قبلا بودید! پرستیژ نمایندگی، ربطی به نگاه از بالا و باد توی غبغب انداختن ندارد! خودتان را نگیرید. باور کنید خبری نیست!
۳. به خصوص در روزهای اول نمایندگی از روی جوگیری تصمیم نگیرید! صبر کنید! تامل کنید! سریع اظهار نظر نکنید! حرف شاذ نزنید. برای اینکه ثابت کنید انتخاب شما درست بوده، حرف های عجیب نزنید. وعده بیخودی ندهید. زمان بهترین محک شما خواهد بود! عجله نکنید.
۴. تبریک آدم ها را جدی بگیرید. خالصانه ها را جدا کنید تا بعدا ازشان راهنمایی و کمک بگیرید چون کسی که خالصانه تبریک می گوید، صادقانه هم کمکتان می کند! تبریک های متملقانه را هم جدا کنید. این آدم ها خطرناکند. مواظبشان باشید!
۵. حلقه مشاوران و کانال های اطلاعاتتان را گسترده کنید. حتی حرف دشمنان و رقیبان را هم بدون تعصب گوش کنید!
۶. برای خدا کار کنید! فقط برای خدا! در خلوتتان به خدا گزارش کار بدهید!
۷. وقتتان را با جلسات بیهوده تلف نکنید. جلسه جای حرف کلی و بیخود نیست. داده ها را بررسی کنید، نظرات را بشنوید و به خروجی برسید. آنقدری توی جلسات شرکت نکنید که اصلا وقت نداشته باشید فکر کنید!
۸. اینقدر غیبت نکنید! اینها اسمش تحلیل شخصیت نیست. شناخت موقعیت نیست. غیبت است برادر! اثر کارهای خوبتان را با گناه کردن پشت میزهایتان از بین نبرید!
۹. برای میز کارتان در مجلس، ساعت شنی بخرید! شاید اینجوری یادتان بماند، فرصتتان کوتاه است! ۴ سال مثل برق و باد می گذرد!
۱۰. قومیت گرا، جناح گرا و منفعت طلب نباشید! آخرتتان را به خاطر دنیای بقیه خراب نکنید!!!
و از همه مهمتر یادتان باشد روز قیامت همه آنها که نماینده شان بودید به صف خواهند شد و حقشان را از شما مطالبه خواهند کرد! طوری عمل کنید که بتوانید جواب تک تک آن هزاران و میلیون ها نفر را بدهید!
به خدا قسم آن روز خواهد آمد!!!
@hamedmalhani
میّت اصلاحات
وقتی در زمستان ۱۳۷۵، نام خاتمی به عنوان کاندیدای احتمالی جریان چپ، در روزنامه سلام ذکر می شد، شاید خوش بین ترین افراد حلقه کیان هم فکر نمی کردند خرداد ۷۶، شروع دوران جدیدی در تاریخ ایران خواهد بود. آنچه البته در زمستان ۷۵ پایه گذاری شد، ۲۷ سال بعد در زمستان ۱۴۰۲ به پایان خود رسید.
انتخابات ۱۴۰۲ با همه فراز و نشیب هایش، یک خبر ویژه داشت: "اصلاحات مرده است" !
اصلاحات طی دگردیسی از خط امام دهه شصت به ملغمه امروز، از هسته فکری منسجم و ایدئولوژی دینی، خالی شده است. در واقع ارتباط معنوی اصلاح طلبان با گزاره های اصلی انقلاب، مثل ولایت فقیه، استکبارستیزی، دفاع از مظلوم، اسلام اجتماعی و ... طی سه دهه گذشته به تدریج قطع شده است.
بخش عمده ای از اصلاح طلبان با مهاجرت به غرب، عملا اپوزیسیون نظام شده اند. باقیمانده های داخلی هم دچار شکاف شده اند. اکثریتی رسما گذر از قانون اساسی و ولایت فقیه را می پسندند و اقلیتی هم همچنان سعی می کنند در این الاکلنگ تناقضات، نقطه تعادل را بیابند.
عدم مشارکت خاتمی در انتخابات ۱۴۰۲، کفه این اکثریت را سنگین تر کرد و عملا نشان داد جریانی به اسم اصلاحات که سعی می کرد خودش را ذیل نظام تعریف کند، دیگر وجود ندارد.
خلق گزاره "میانه رو_تندرو" که ترجمه ناقص گزاره "اصلاح طلب_محافظه کار" است دقیقا به خاطر همین مرگ اصلاحات است! یعنی معدود اصلاح طلبان درون حکومت نیز ترجیح می دهند اتیکت اصلاحات را از روی پیشانی سیاسی خودشان بکنند!
خاتمی با رای ندادن، نشان داد به راه دیگری غیر از صندوق رای فعلی باور دارد. در نتیجه، عملا اصلاح طلبان را از "سنت مشارکت در انتخابات" به عنوان آخرین سند هویتی اصلاحات و آخرین فصل مشترکش با نظام، محروم کرد!
چه از اصلاحات خوشمان بیاید چه نیاید، واقعیت این است که بوی الرحمان این میت بلند شده است!
حامد ملحانی
@hamedmalhani
جُحفِه (حامد ملحانی)
بنیاد مستضعفان هم بخش خصوصی نیست!
امام خامنه ای، ۹ بهمن ۱۴۰۲ در جریان بازدید از نمایشگاه توانمندی های تولید داخلی فرمودند: (کار را) به بخش خصوصی بدهید، ستاد اجرایی که بخش خصوصی نیست!
۲۷ اسفند ۱۴۰۲، توسعه میدان نفتی مسجد سلیمان در قالب IPC و با سرمایه گذاری ۲۵۰ میلیون دلاری به شرکت انرژی گستر سینا واگذار شد. کلیه سهام این شرکت، متعلق به بنیاد مستضعفان است.
به این موضوع می توان از چند جنبه نگاه کرد:
۱. اساسا چه ضرورتی برای وجود بخش شبه دولتی هست؟ اگر نقش حاکمیتی و تنظیم گری دارند چرا به دولت ملحق نمی شوند تا عملکردشان ذیل قوانین جاری و نظارت مجلس، شفاف شود و اگر نقش اجرایی و پیمانکاری دارند چرا به بخش خصوصی محول نمی شوند که سود و زیانشان مربوط به مردم باشد؟ وقتی نظر رهبر انقلاب اینقدر شفاف و صریح است چرا عده ای تلاش دارند روز به روز این بخش شبه دولتی فربه تر شود؟ اصولا این بخش شبه دولتی در اقتصاد کشور و به ویژه نفت چه نقشی دارد؟ و چرا برخی افراد خارج از وزارت نفت، تلاش می کنند صنعت نفت را به جولانگاه شرکت های شبه دولتی تبدیل کنند؟!
۲. مخاطب دستور صریح رهبری مورخ ۹ بهمن ۱۴۰۲ در مورد لزوم واگذاری کار به بخش خصوصی و نه بخش شبه دولتی کیست؟ مگر نه اینکه ایشان چنین واگذاری هایی را نهی کرده اند، پس چرا این بار به جای پرشیا (ستاد اجرایی)، تصویر وزیر نفت و معاون اول را باید پشت سر انرژی گستر سینا (بنیاد مستضعفان) ببینیم؟!
۳. با توجه به نامه مورخ ۱۳ تیر ۱۳۹۵ رهبری و ایرادات ۱۵ گانه ایشان به قالب قراردادی IPC، آیا در انتخاب میدان نفتی مسجدسلیمان و نحوه واگذاری و جزئیات قراردادی، منویات معظم له رعایت شده است؟! بهتر نیست چنین سرمایه گذاری هایی در میادین مشترک خشکی و دریا صورت بگیرد؟
۴. رفت و آمد مدیران نفتی بین بخش دولتی و شبه دولتی در طول سال های اخیر، تا چه اندازه به صرفه و صلاح کلی کشور است؟ در چانه زنی های قراردادی و نظارت های عالیه کارفرما بر پیمانکار، با کسی که تا دیروز در دفتر وزیر بوده است و امروز رئیس یک شرکت شبه دولتی است، اغماض و تساهلی رخ نخواهد داد؟
آیا یکی از دلایل رهبری برای واگذاری کار به بخش خصوصی، حذف این درهم تنیدگی ها و شفافیت نقش کارفرما و پیمانکار نیست؟
مسئولین محترم! تبعیت از اوامر رهبری، مطالبه ماست! لطفا از این فرصت کوتاه خدمت، در جهت مطلوب استفاده کنید که ناگهان، خیلی زود، دیر می شود!
@hamedmalhani
بام ها و نام ها
مدت هاست که از اسم ها و ایسم ها عبور کرده ایم! مدت هاست برایمان، برای همين ما آدم های عادی دلباخته خمینی و خامنه ای، اینکه خبط و خطا مال کدام جناح باشد و خاطی و مقصر چه سابقه و صبغه ای داشته باشد خیلی تفاوتی ایجاد نمی کند.
آنچه اصل است، اسلام و انقلاب و نظام و کشور و قانون اساسی و ولایت فقیه است!
فلذا اکبرها، محمودها، محمدها، حسن ها، سعیدها، کاظم ها، باقرها، جوادها همگی فروعاتند، مستحباتند، تعقیباتند! تازه اگر در راه صلاح باشند وگرنه که جزو مکروهاتند!
مدتهاست دیگر نه مقهور کت و کراوات و انگلیسی بی لهجه می شویم، نه ریش و عبا و عمامه، تیغ صراحتمان را کُند می کند!
در نتیجه چه برای قضیه اخیر و چه برای سایر موارد، "هر مسئولی" باید بداند:
۱. اگر امروز هم مشخص نشود در این سال ها، چه مال و جایگاه و آبرویی را از راه خلاف و حرام، کسب کرده است، در روزی که "یوم تبلی السرائر" است، همه چیز آشکار خواهد شد پس چه بهتر به جای ترس از توییت این و استوری آن، به قاعده "حاسبوا قبل ان تحاسبوا" خودش سنگ هایش را با خودش وا بکند! والله قسم، اویی که شدید العقاب است، فردا هم شاکی است، هم شاهد است و هم قاضی!
۲. در این سال ها مکرر دیده ایم، "آقا"های خوش نیت و مخلص و "آقازاده" های موذی و مفسد. اینکه علت تکرار این مدل چیست جای بحث مجزا دارد ولی عجالتا انتظار می رود این آقایان، بیشتر از آمریکا و اسرائیل، حواسشان به اطرافیان خودشان باشد! بزرگواران محبت کنند شعار مرگ بر آمریکا را بگذارند برای ما مردم عادی، عملش را هم بگذارند برای مدافعان سبزپوش حریم انقلاب! خودشان ولی حواسشان چهارچشمی به میوه های دلشان باشد! که اینقدر خون توی دل پدران و مادران شهدا نکنند!
۳. وقتی تشتی از بام افتاد و بانگش کل شهر را برداشت، لطفا به ما خرده نگیرند که چرا توجهتان جلب شد؟ که رویتان را بکنید آن طرف! که هیس، نگذارید دشمن شاد شویم! که اسلام در خطر است! آنچه عامل دشمن شادی است، تشتی است که پله پله تا بالای بام رفته و شما مسئول محترم یا حواست نبوده است یا خودت در آن شریک بوده ای! پس اگر کسی مقصر است تویی! نه آنها که از صدای افتادن تشت، زهره شان آب شده است و هنوز شوکه اند!
۴. خامنه ای عزیز، حجت موجه عصر ماست! الگو از این بهتر؟! خب به جای اینکه اینقدر "دو صد گفته" ایشان را مدام تکرار کنید، به اندازه "نیم کردار" هم به او تاسی کنید! و اگر نمی توانید، استعفا بدهید، بازنشسته بشوید، در اوج خداحافظي کنید! اگر نمی توانید مثل حاج قاسم، سرباز مطیع رهبری باشید قبل از آنکه باری بر دوشش باشید، تشریف ببرید کنج عزلت خانه تان! اگر عرضه یاوری ولی را ندارید لااقل باور کنید انقلاب، بی نام شما و آسوده از تشت های روی بام شما، راحت تر به مسیرش ادامه می دهد!
ولله قسم! خدا به هیچ ملتی، چک سفید امضا نداده است، اگر خراب کنید، اگر خراب کنیم، فرصت سربازی در جنودالله را ازتان، ازمان می گیرد!
@hamedmalhani
روزها، خاص نیستند! خاص می شوند! خاصیت پیدا می کنند! چون به خاطره ای سنجاق می شوند!
خاطره های تلخ!
خاطره های شیرین!
خاطره های نو!
خاطره های کهنه!
روزهای خاص، مثل زنگ ساعت بیدارباش صبحند! علامتند! ابزار یادآوریند!
می شود از کنارشان گذشت!
می شود بی خیالشان شد!
می شود خاص بودنشان را فراموش کرد!
می شود خاطره سنجاق شده شان را خفه کرد!
اما در نهایت فرقی نمی کند. این روزها، با تکرار هر ساله شان، با هر بار آمدنشان، زنده می شوند! طعمشان شاید هر سال اندکی با سال قبل فرق کند! ولی تاثیرشان همیشگی است!
و زندگی، فاصله بین دو خاطره است!
سال نو مبارک! 💐💐💐
@hamedmalhani
اصلا فرض کنیم در ماجرای حوزه ازگل، هیچ خطا و قصوری رخ نداده است!
و همه چیز طبق روال قانونی بوده است!
اما با این حال هیچ جور نمی توانم درک کنم چرا باید باغ گیلاس را خراب کرد تا حوزه ساخت؟!
کسی که متقاضی بوده و کسی که مجوز داده است حواسشان نبوده "خراب کردن" باغ و ساختن حوزه به جای آن، چه اثر منفی تبلیغی دارد؟!
حواسشان نبوده که این کار چقدر بین مردم منطقه حاشیه درست می کند؟!
حواسشان نبوده است که قطع درخت، سنخیتی با زمینه سازی کار فرهنگی ندارد؟!
واقعا حواسشان نبوده است؟!!!
@hamedmalhani