خط لوله گاز در ایران ۳۵۰ هزار کیلومتر است(حدود ۴۰هزار کیلومتر خطوط پرفشار و افزون بر ۳۰۰هزار کیلومتر شبکه فرعی).
این یعنی تقریبا ۹ برابر خط استوا؛ میتوانید با این خط لوله ۹ بار دور زمین را لولهکشی کنید؛ گاز رسانی به دورترین نقاط کشور و از روستاهای لب مرز تا کوهستانهای برفگیر. این رکورد در جهان کمنظیر است.
آمریکا و روسیه اولین و دومین تولیدکننده گاز دنیا، 20 درصد از گاز مصرفی خود در پیک سرما را از طریق #ذخیرهسازی_گاز تامین میکنند.
اما در ایران سومین تولیدکننده گاز دنیا در سال 97 شرکت ذخیرهسازی گاز منحل شد!
حالا در یکی از سردترین زمستانهای چند دهه اخیر قرار داریم. بدون سرگردانی برای پیداکردن نفت یا هیزم یا زغالسنگ یا پهن گاو، فقط فندک بخاری را فشار دادهایم؛ برای بهرهمندی از این نعمت، به فکر نقاط یخزده کشور باشیم.
🔸️تصویر: دمای اتاق ما
🖋وحید یامینپور
@hamedrzaieyadyaran
🌴جاده آسفالت اهواز _ خرمشهر 🌴
جاده نسبتا مرتفع، یگانه عارضه مصنوعی است که بر قسمتهای وسيعی از دشت کارون تسلط دارد، ( مسافت از خرمشهر تا اهواز ۱۳۰ کیلومتر) از همان ابتدای اشغال جاده توسط بعثی ها این جاده برای دشمن در حکم موضع مناسبی برای سد کردن هرگونه رخنه و پیشروی نیروهای ایرانی محسوب می شد. ضمن اینکه عراقی ها برای پشتیبانی یگانهای خود نهایتِ استفاده را از آن می کردند، از همین رو این جاده صحنه جنگی تمام عیار شده بود.
در لحظاتی که رزمندگان به شدت تحت فشار قرار گرفتند، آنان به سرمشقی برای مقاومت خود نیاز داشتند و همین جا بود که فرمانده شجاع تيپ ۲۷ محمد رسول الله (صلی الله علیه و آله ) احمد متوسلیان این وظیفه مرد آزما را بر عهده گرفت ، از خاکریز روی جاده بالا رفت و در حالی که بدون کمترین مانع و رادع، تمام قد بر راس جاده ایستاده بود، رگبار بی وقفه ی کلاشینکف خود را بر روی تانک های دشمن بازکرد، بادیدن این صحنه نیروها چنان تهییج شدند که همگی با روحیه ای مضاعف به سمت انبوه تانک های دشمن یورش بردند و حماسه نبرد تن با تانک از همین لحظات در کنار جاده آسفالت اهواز- خرمشهر آغاز شد.
[برشی از کتاب نبردهای جنوب اهواز از گلعلی بابایی ]
# یادیاران
@hamedrzaieyadyaran
در فرهنگِ جبهه و آداب و رسومِ حاکم بر آن، رسم شفاعت نامه نویسی بین رزمندهها معمول بود 《 نوشتن یک متن مبنی بر اینکه اگر در اين جمع یک یا چند نفر به شهادت رسیدند مابقی رو که این توفیق نصیبشون نشده شفاعت کنند》 گاهی هم با خون امضا می کردند.
#یادیارن
@hamedrzaieyadyaran
اینجانبان علی سراج، مجتبی سعیدی و احمد مختاری پیمان میبندیم بر اینکه هرکدام از ما سه تن به درجه رفیع شهادت نائل آمد، دو نفر دیگر را در روز قیامت شفاعت نموده و در محضر خداوند از خدا بخواهد که از گناهان دو تن دیگر بگذرد و در نزد خداوند از دو تن دیگر شفاعت نماید.
خدایا چنان کن سرانجام کار تو خشنود باشی و ما رستگار.
تاریخ: ۹ شهریور ۱۳۶۴
#یادیاران
@hamedrzaieyadyaran
مجتبی سعیدی ۲۵ فروردین ۶۵، علی سراج ۲۶ دی ماه ۶۵ شهید شدند و احمد مختاری در عملیات مرصاد و در واپسین روزهای جنگ خودش را به دو رفیق شهیدش میرساند. رهبر معظم انقلاب هم در سفر استانیشان به سمنان در سال ۸۵، در جمع خانواده ایثارگران و شهدای استان به این سه شهید اشاره میکنند و میفرمایند: «آن سه نوجوانى که از مهــدیشهر با هم پیمان مىبندند که هرکدام شهید شدند، آن دو نفر دیگر را در روز قیامت پیش خداوند شفاعت کنند؛ سه تا نوجوان و هر سه شهید مىشوند؛ نام اینها را شماها مىدانید؛ داستان اینها را شماها مىدانید. اینها جزو ماجراهاى فراموشنشدنىِ تاریخ است. اینها چیزهایى نیست که از خاطره یک ملت برود.»