🌀 ماجرای غمبار تشییع و دفن غریبانهی فاضل تونی
🖋 سید معزّالدین مهدوی
🔸 مهوش –خواننده و رقّاص معروف در کابارههای طهران– سفری با هیئت ارکستر خود به کرمانشاهان آمده بود. من او را آنجا دیدم. حرکات جلف و ناپسند میکرد که به دیوانگان شبیهتر بود. او بین کلاهمخملیهای طهران طرفداران فراوان داشت. اتومبیل او در تاریخ ۲۷ دیماه ۱۳۳۹ تصادف کرد و مشارٌإليها آناً جان داد. در ۱۳ بهمن ۱۳۳۹ نیز دانشمند معظّم، مرحوم شیخ محمّدحسین، معروف به فاضل تونی، استاد دانشگاه تهران، که اغلب فضلا و اساتید دانشگاه تهران افتخار شاگردی او را داشتند، دعوت حق را لبّيك گفته و به رحمت ایزدی پیوست.
🔹 شنیده شد برای تشییع جنازهی مهوش بیش از بیست هزار نفر جاهلها و کلاهمخملیها حاضر شده بودند. مخصوصاً در روز هفتهی او، در تكيهی ابن بابویه، به قدری جمعیّت ازدحام کرده بود که پلیس برای حفظ آرامش مجبور شده بود دخالت کند. و گفته شد: چندین ده هزار تومان میوه و پرتقال در این روز از طرف جاهلهای میدان امین السّلطان در سر قبر او توزیع شده است. ولی در تشییع جنازهی مرحوم فاضل تونی، جمعیّت به صد نفر هم نرسیده بود. چنانچه شاگردانی که استاد محقّقاً در ظرف پنجاه سال سکونت در طهران تربیت فرموده و به آنان فلسفه تعلیم کرده بود در تشییع جنازهی او حاضر میشدند، محقّقاً تشییع آبرومندی از او به عمل میآمد.
🔹 باری، این موضوع را واعظی در بالای منبر طرح، و مقایسه بین تشییع جنازهی این دو نفر کرد و از آن نتیجه گرفت که اخلاق عمومی تا این اندازه در اجتماع ایران، مخصوصاً در طهران، انحطاط یافته است، که برای رقّاصی چنان کنند و برای دانشمندی چنین. و بیان داشت که: اجتماع ما مریض است و فعلاً حالت بحرانی دارد و به هذیان گفتن افتاده است، و این رفتار و تشییع جنازهی رقّاصه با هزینهای گزاف، نتیجهی هذیان اخلاق اجتماعی در حالت بحران مرض است.
♨️ از غرائب اتّفاقات، روزی برای استعلام از تاریخ قطعی فوت این دونفر به آرشیو ادارهی روزنامهی اطّلاعات مراجعه کردم. جوانی که خود را مسعود حكمی معرّفی کرد، متصدّی آرشیو بود. از او دربارهی تاریخ فوت استاد فاضل تونی سؤال کردم. گفت: نمیدانم و گمان نکنم بتوانم از آرشیو اطّلاعات به شما اطّلاعاتی بدهم.
گفتم: فوت او و مرگ مهوش تقريباً در یک زمان و شاید به فاصلهی چند روزی بوده است. گفت: این راه حل شد! از روی تاریخ مرگ مهوش میتوانم تاریخ فوت استاد را نیز برای شما پیدا کنم و در دسترس شما بگذارم! دیدم در عجب اجتماعی فعلاً ما زندگی میکنیم که باید استاد بزرگواری چون فاضل تونی را به وسيلهی يك زن رقّاصه شناخت.
و متصدّیان ادارهی روزنامهی اطّلاعات گناهی ندارند. آنها هم عضو این جامعهاند و روزنامهی اطّلاعات هم برای همین جامعه است. بالجمله از روزنامهی اطّلاعات هردو خبر را پیدا کردم که تاریخ هردو را در فوق ذکر کردهام.
🔻 نکتهی قابل توجّه آنکه اطّلاعات روز سهشنبه ۲۸ دیماه ۱۳۳۹ هر صفحه که ۸ ستون کامل دارد، صفحهی ۲۲ خود را با خطوط درشت و ریز و عکسهای مختلف به مرگ مهوش اختصاص داده بود؛ و در همان روزنامه در روز شنبه پانزدهم بهمن ۱۳۳۹، در صفحهی ۲۱ فقط نصف ستون درباره فاضل مفضال، استاد بزرگوار، چند سطری نوشته بود!
📚 داستانهایی از پنجاه سال، ص۳۰۹ - ۳۱۰
#فاضل_تونی
#دینداری_قبل_و_بعد_انقلاب
@Manahejj
@hamidrezaaghili
تنت به ناز طبیبان نیازمند مباد
وجود نازکت آزرده گزند مباد
سلامت همه آفاق در سلامت توست
به هیچ عارضه شخص تو دردمند مباد
جمال صورت و معنی ز امن صحت توست
که ظاهرت دژم و باطنت نژند مباد
در این چمن چو درآید خزان به یغمایی
رهش به سرو سهی قامت بلند مباد
در آن بساط که حسن تو جلوه آغازد
مجال طعنه بدبین و بدپسند مباد
هر آن که روی چو ماهت به چشم بد بیند
بر آتش تو به جز جان او سپند مباد
شفا ز گفته شکرفشان حافظ جوی
که حاجتت به علاج گلاب و قند مباد
@hamidrezaaghili
💢تماس رایگان با حرم امام حسین (ع)
♦️مدیرکل ارتباطات و سخنگوی همراه اول با اشاره به رایگان شدن تماس با شماره 1640 گفت: این شماره برای ارتباط زنده با حرم مطهر امام حسین(ع) راهاندازی شده است.
🆔 @hamidrezaaghili
✅ بخشی از واکنش آیت الله خامنه ای به پیام محبت آمیز امام خمینی ره:
📜 هر وقت به یاد این میافتم که این حادثه موجب شده امام عظیم الشان ما اظهار لطف کنند و در پیامشان اظهار دلسوزی بکنند و ملت بزرگ و قهرمان ما دست به دعا بردارد و دعا کنند، در خودم احساس شرمندگی میکنم.
📜 در راه انجام وظیفه این گونه حوادث، حوادثی نیست که این همه لطف و محبت و بزرگواری را چه از سوی امام، چه از سوی امت این همه اظهار شد ... من بدین وسیله از همین جا عرض سلام و ارادت بیپایان خودم را خدمت امام امت میکنم و به ایشان عرض میکنم که در مقابل حوادث این چنین ما هیچ انتظار نداریم و توقعی نداریم که کمترین رنجشی به خاطر ایشان بنشیند.
ما معتقدیم که، سر خُم می به سلامت، شکند اگر سبویی ...»
@hamidrezaaghili
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ بهشتی مظلوم
🔻امروز شهادت فردی است که در دوران حیاتش به او لقب هایی را نسبت دادند؛ از انحصار طلب،قدرت طلب،دنبال دیکتاتوری و... تنها گوشه ای از این اهانت ها بود
👈اما او در مقابل این توهین ها چه کرد؟
@hamidrezaaghili
18.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👓 مردی که وصیت کرده بود پس از مرگ، پیراهن خونیاش را با خودش دفن کنند!
مردی که طبق گفته رهبر انقلاب، به اندازه ۴نفر در مجلس کار میکرد و هنگام حضور رهبر در جبهه، بجای ایشان و شهید چمران هم کار میکرد!!
🔺شهید #حقانی را چقدر میشناسید؟
@hamidrezaaghili
#پرونده_بهشتی 6⃣
✅ یکی از خصوصصیات ایشان اتّکای به نفس بود.
من قبلاً یک بُعدی از این اتّکای به نفس را به صورت شجاعت معنا کردم.
⏪ شاید بشود گفت که بیشترین مَظهر این شجاعت، این بود که ایشان به خودش متکی بود؛ یعنی هیچ خود کم بینی نداشت، که این البته مربوط می شود به #مسائل_خانوادگی ایشان. یعنی محیط خانوادگی اش یک محیطی نبود که این آدم در دوران کودکی احساس ضعف و عجز و توسری خوری و خود کم بینی کرده باشد، اصلاً.
⏪ اگر چنانچه مثلا به ایشان می گفتند که آقا حالا شما را برای ریاست کل دنیا در نظر گرفتند، هیچ احساس نمی کرد که کوچک تر از این است. ممکن بود بگوید وقت ندارم مثلا، اما نمی گفت اِ، من برای دینا!؟ مگر می شود!؟ ببینید، این جوری بود.
💬 بخشی از کتاب قرارگاه های فرهنگی؛ بیانات رهبر معظم انقلاب
#شهید_بهشتی
#امام_خامنه_ای
@hamidrezaaghili
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹آموزش پذيرائی اربعين به كودكان شيعه عراقی در مهد كودك.
@hamidrezaaghili
26.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 شهید بهشتی: آمریکا و غربزدهها بدانند که ما عاشقیم نه عاقل!
🔸 سخنان منتشر نشده شهید بهشتی، چند ماه پیش از شهادت (مهر 1359)، درباره تحریمهای آمریکا علیه ملت ایران و تشریح دلایل اصلی فشار اقتصادی به مردم ایران.
✅ به رادار انقلاب بپیوندید:
@@hamidrezaaghili
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹امروز 23 ذیقعده روز زیارتی مخصوص امام رضا (ع) و زیارت آن حضرت از دور و نزدیک است
🌍 @hamidrezaaghili