یه ضرب المثلی داریم که میگه: سگ رو کم محل کنی گازت نمیگیره.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
اگرچه بسیارند شغال ها
اما بیشه همیشه به نام شیر است
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
این همان قانون اعداد بزرگ است که با منحرف کردن آن، سه نهاد بزرگ سرمایه داری (بانک، بورس، بیمه) ساخته شد. نهادهای سرمایه داری از مردم بهره می کشند. اما در نهاد دین، مردم اعطا می کنند. اعطا می تواند صدها #حکمران بسازد و سرمایه داری را پودر کند. همانگونه که #اربعین بزرگ را ساخته است.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
ایده آزادسازی تولید یک ایده پرسابقه، دارای تجارب جهانی متعدد و کاراست. اقتصاددسرمایه داری شعار رقابت می دهد اما در تخصیص، تولید و توزیع، انحصار را دنبال می کند.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
لیبرال ها سنگین ترین و بی رحمانه ترین نوع قیمت گذاری را پشت اصطلاح افسانه ای #قیمت_واقعی پنهان می کنند.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
علت توسعه صنعت فحشا در اروپا و آمریکا، #فقر_مطلق است.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
آه غزه...
مفهوم #یواش_یواش را من خوب می فهمم...
اما آن طفلی که امروز در مدرسه تکه پاره شد؟!
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
نقاط مغفول اقتصاد خانواده در برنامههای مرسوم اقتصاد خانواده
🔸خانواده یک بنگاه نیست. لذا نگاه حسابداری به این نهاد و صرفاً تمرکز بر دادهها و ستاندههای مالی این نهاد برای تقویت اقتصاد خانواده کفایت نمیکند.
خانواده یک نابازار بسیار بزرگ بعلاوه یک بازار کوچک است. لذا اقتصاد خانواده اقتصادی متشکل از بازار و نابازار است. در برنامههای مرسوم اقتصاد خانواده، نابازار خانواده که اتفاقاً بخش بسیار بزرگتری از اقتصاد این نهاد است مغفول مانده است.
🔹نابازار یعنی بستری نهادی که در آن نیازهای خانوار بدون رابطه مبادله رفع و رجوع میشود. بهعنوان مثال نیاز خانواده به غذا، آموزش، تربیت، آرامش و … بهجای رابطه مبادله، در رابطه حُب و عشق و عاطفه رفع میشود. مادر یک کارگر رستوران نیست، اما در محیط آشپزخانه غذا تولید میکند. محاسبات نشان میدهد در یک خانواده ۴ نفره، اگر غذا بهجای مادر، توسط رستوران تولید شود، این خانواده فقط برای تأمین غذا در هر ماه نیازمند حداقل ۶۰ میلیون تومان درآمد است. این موضوع بعلاوه سایر خدماتی که مادر در رابطه مادری و رابطه حب ارائه میکند حداقل ۱۰۰ میلیون تومان از نیاز خانواده به درآمد پولی را کمتر میکند. به همین ترتیب، خدماتی که پدر و فرزندان در محیط نابازار خانواده ارائه میکنند مبلغ مابهازای بازاری بسیار بالایی دارد. از این روست که خانواده در یک رابطه غیربازاری، یک نهاد بسیار مولد است.
🔸البته درامد پولی که بخش بازاری روابط خانوار را تشکیل میدهد، گونهای از نسبت اهرمی را با خدمات و تولیدات خانواده ایفا میکند. لذا روابط مستحکم خانوادگی، حقوق و تکالیف مستحکم اقتصادی را میان اعضای خانواده ایجاد کرده است. وجود این منظومه حقوق و تکالیف به انضمام رابطه حبّی و مودت شدید نظام ایثار را در خانواده مستحکم میکند.
بنابراین در ترسیم برنامه اقتصاد خانواده لازم است ناظر به اهمیت و اندازه نابازار در رفع نیاز خانواده، برنامه نابازار خانواده نیز نگاشته شود.
چنانچه توجه صرفاً معطوف به بخش پولی و بخش بازاری روابط اقتصادی خانوار شود، رشد خانوار صرفاً معطوف به این بخش میشود و در حالتی افراطی که جوامع مدرن نیز گرفتار آن شدهاند، روابط نابازاری و ایثاری خانواده رفتهرفته با روابط بازاری جایگزین میشوند و در این شرایط است که خانواده هویت خود را از دست میدهد.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
متنی به قرار زیر با حرارت و شدت در روزنامهها و سایتهای اصلاح طلب منتشر شده است:
«طرحها را با ۷۰ درصد پیشرفت هم افتتاح کردند که تا ۲ سال دیگر هم به اتمام نمیرسد، از این موارد هم زیاد داریم.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روزنامه هم میهن، نماینده مجلس دوازدهم درباره اینکه گفته میشود دولت قبل یک اسب زینکرده را به پزشکیان تحویل داد، گفت: «اسب زینشده چند وقت دیگر صدایش درمیآید. متاسفانه مشاهده میکنیم درباره مسائل تند تند آمار میدهند، اما زمانی که شما میروید و بررسی میکنید، میبینید اصلاً شدنی نیست. مگر یکشبه میشود برخی از کارها را انجام داد.»
احمد انارکی ادامه داد: الان مشاهده میکنید حتی طرحها را با ۷۰ درصد پیشرفت هم افتتاح کردند که تا ۲ سال دیگر هم به اتمام نمیرسد، از این موارد هم زیاد داریم. اینکه بیاییم هفته آخر طرحهایی را افتتاح کنیم که نمیشود. اگر آماده بود قبلش این کار را میکردند مگر میشود یکشبه این همه طرح را آماده و افتتاح کرد و داد دست مردم؟ از همین رو من فکر میکنم عیار اسب زینشده در آینده نزدیک معلوم و مشخص میشود.»
پی نوشت: ادعای بدون سند، یکی از روشهای بسیار مرسوم اصلاحطلبان برای حمله به جریانهای مقابل و علیالخصوص جریانهای انقلابی است. آقای انارکی که این جملات را فرمودهاند، باید به دقت بگویند که منظورشان کدام طرحهاست؟ و با کدام سند ادعای ۷۰ درصد پیشرفت را کردهاند؟
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
از حرم که بیرون آمدیم، گلآرایی زیبایی را در ورودی پارکینگ قرار داده بودند. فرصتی شد که با آقا هانی ایرانمنش یک عکس یادگاری بگیریم. شاید تا پیش از این سفر چندساعته، تنها در یک جلسه چندین نفره، نشست مشترک داشتیم و فرصتی برای گفتگو پیش نیامده بود. همین چند ساعت همراهی و مطالعه چند کوتاه نوشت از ایشان کافی بود برای تعجب کردنم!
چطور میشود که در دو جغرافیا و در دو شاخه مختلف کاری و تحصیلی و تخصصی، که اتصال مستقیمی نداشته، افکار تا این حد به هم نزدیک شود؟
این را فقط میتوانم اینگونه پاسخ دهم که اتمسفر تفکر عمیق انقلابی شکل گرفته و در حال انتشار گسترده است. ما هم هر کدام توشهای از این فضا بر میداریم. این اشتراکات نتیجه آن انتشار عمومی است.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
عاشورا توفیق شد و مشرف شدم کربلا
مسیر برگشت را در مینی بوس با سه گروه از جوانان هیاتی همراه شدیم که این سه گروه هیچ نسبتی با هم نداشتند. یعنی این گونه نبود که از یک هیات خاص آمده باشند. از گپ و گفتهایشان پیدا بود که هیاتیهای حرفهای هم بودند و بارها عتبات مشرف شده بودند.
نیمه شب از نجف راهی شده بودیم به سمت مهران. نماز صبح راننده توقف کرد. رفتیم برای نماز. من و همراهم و اعضای خانوادهای که آنها هم در مینی بوس بودند تنها افرادی بودیم که نماز خواندیم. بیرون که آمدیم، سه گروه بچه هیاتی گر گرفته بودند و گل میگفتند و گل میشنفتند و سیگار به هم تعارف میکردند. سیگارشان را کشیدند و سوار ماشین شدیم و ادامه راه...
دو دلالت میتوان گرفت:
۱- دلالت رنگی رنگی: امام حسین بینمازها از خود نمیراند. همین ها هستند که حوادث مهم را رقم میزنند و سر به زنگاهها در رکاب امام میجنگند...
۲- دلالت غیر رنگی: چه میشود که در هیاتها ما سالها سینه میزنیم اما رغبتی به مناسک و نماز ایجاد نمیکنیم؟
هر دو دلالت البته جای تامل دارد...
شما هم فکر کنید
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از اندیشکده قصد
«ماجرای تورم 288% کشور آرژانتین و عبرتی برای اقتصاددانان ایرانی در دولت چهاردهم»
✍سیدامیرحسین حسینی
سال 2023 خاویر میلی با شعارهای نئولیبرالیستی، سکان هدایت دولت آرژانتین را با طرح موسوم به «اره برقی» مبتنی بر تغییر یا لغو 350 عنوان از مقررات اقتصادی مربوط به مداخله دولت در بازار، در دست گرفت.
از جمله این اقدامات می توان به لغو سقف قیمت اجاره بها، توقف افزایش خودکار مستمری، کاهش سقف قیمت خدمات بهداشتی خصوصی و خصوصی سازی برخی شرکت های دولتی اشاره کرد.
اندکی پس از روی کار آمدن، دولت او ارزش پزو آرژانتین را بیش از 50٪ کاهش داد و اعلام کرد از ژانویه یارانههای دولتی سوخت و حمل و نقل را کاهش می دهد.
خاویر میلی، رییس جمهور آرژانتین یارانههای برق، سوخت و حملونقل را کاهش داد و باعث شد قیمتها در کشوری که قبلاً یکی از بالاترین نرخهای تورم جهان را داشت، افزایش یابد.
او بیش از 70000 کارمند بخش دولتی را اخراج کرد، حقوق بازنشستگان را 30٪ کاهش داد و پروژههای زیرساختی را متوقف کرد و کشور را به رکود عمیقتر کشاند.
فقر اکنون 57٪ از جمعیت 47میلیونی آرژانتین را تحت تأثیر قرار داده و این اقدامات منجر به تورم 288 %و کاهش بی سابقه ارزش پول ملی در آرژانتین شد و مجدد تنور آشوب ها و تجمعات خیابانی را روشن کرد و خشم عمومی مردم ناشی از فشارهای اقتصادی را برانگیخت و آنان همزمان علیه رییس جمهور این کشور و نیز صندوق بین المللی پول خشم و اعتراض خود را در خیابانها نشان دادند.
متن کامل در سایت اندیشکده قصد
💠 اندیشکده قصد
💡@qasdna_ir