🔻چرا نباید از هایپرمارکت ها و فروشگاه های زنجیره ای خرید کرد؟
١- با تأسیس یک فروشگاه زنجیره ای در یک محله، چندین بقالی نابود می شود و چندین نفر بیکار خواهند شد و به این طریق سرمایه دار بوجود می آید و یا تقویت می شود. به طور کلی ساختارهای اقتصادی نباید منجر به وجود آمدن سرمایه دار شود، چراکه سرمایه دار با قدرت بوجود آمده می تواند بازارهای مختلف را تحت تأثیر قرار دهد و بالا و پایین کند. بنابر فرمایش امام خمینی(ره)، اسلام با قوانین خود به دنبال تعادل مالکیت است و باید مالکیت به گونه باشد که تقریباً همه ی مردم در یک سطح قرار بگیرند.
۲- با حذف بنگاه های اقتصادی کوچک حالا نظام کارگری و کارمندی بوجود می آید و گسترده تر می شود.سرمایه دار ده تومن در جیب خود می گذارد و یکی به کارگر می دهد. در کنارِ این آسیب،کارمندی و اجیر شدن طبق روایات اهل بیت (ع) مکروه است و آثارِ نامطلوبی از جمله محدودیت رزق را در پی دارد. و علاوه بر اینکه خلاقیّت و ابتکار انسان ها را محدود می کند، آثار تربیتی نامطلوب دیگری به همراه دارد.
🔸البته این ها از جملات اشکالات ذاتی تأسیس و خرید از فروشگاه های هایپرمارکت است، در کنار این آسیب ها، باید به برخی تخلفات فروشگاه ها از جمله قیمت گذاری های چندبرابر خودسر توجه کرد.
🔸 علاوه بر اینکه ما مردم بایستی با#تحریم_هایپرمارکت_ها از رشد سرمایه داری که در آینده نه چندان دور بر اقتصاد و معیشت خودِ ما آسیب می زند، جلوگیری کنیم، از دولت سیزدهم و آقای رئیسی هم انتطار می رود ساختار های استضعاف گر را حذف کنند و بیش از این مانع رشد و تقویت سرمایه دارها نشوند.
🤝 بیایید از امروز هایپرمارکت ها و فروشگاه زنجیره ای را تحریم کنیم!
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐 @jahanepasakorona
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تحمل نداشتی بمونه پای دشمنامون تو خونه...
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘️
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
پرفسور هاشم پسران (نامزد نوبل اقتصاد)
این شرایط بدتر نمیشود از نظر روابط خارجی، شاید یک کمی هم بهتر بشود نمیگویم برداشته میشود، باید اصلاحات اقتصادی به اجرا گذاشته شود، منتظر نمانند که تحریم از بین برود. نمیتوانند بگویند چون الآن ما تحریم هستیم نمیتوانیم این سیاستها را اجرا کنیم، باید یواشیواش بعضی از سیاستها اجرا بشود ولی اینکه هیچ وقت شروع نکنیم 10 سال دیگر هم میگذرد و این مسائل را خواهیم داشت و وضع بدتر خواهد شد
https://youtu.be/RsmvCGeC7-8
وارده:
سلام
مقاله ای در کنفرانسی در ناپل ایتالیا داشتیم داماد ایشان هم بود و مقاله ای ارائه کرد
با چه موضوعی بنظر شما؟
اقتصاد مقاومتی!
هفت راهکار گفت برای مقاوم سازی اقتصاد...
پن: داستانی هست که واعظی داشت جمعیتی را در مسجد نصیحت میکرد، مردی از جلوی در مسجد رد میشد، شنید و منقلب شد ولی افراد پای منبر مطلب را نفهمیدند!
۱۰۰ سال است نفت دارد تمام میشود!!!!
قطعا جزء بزرگترین خیانتهای شاه ملعون همین نگاهِ سخیف و غلط به مساله نفت بود.
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘️
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
صد سال است که به زودی دنیا از نفت بینیاز میشود. و همین انگاره، کشورهای نفتی را ترغیب کرده که نفت خود را به ثمن بخس بفروشند که به زودی روی دستشان باد نکند.
این انگاره استعماری، نفت را که عاملی اساسی در پیشرفت دنیای سرمایهداری بوده است، به راحتی در اختیار آنها قرار داده است.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از اندیشکده قصد
پژوهشکدۀ مطالعات اسلامی در علوم انسانی با همکاری دانشکدۀ اقتصاد و مدیریت دانشگاه قم برگزار میکنند:
🔆 نقش تعاون در مردمیسازی اقتصاد
پیشنشست علمی همایش مردمیسازی اقتصاد
با ارائۀ:
🔸 حجتالاسلام یوسفی، مدیر مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی
🔸دکتر زریباف، مدیر مؤسسه مبانی و مدلهای اقتصادی بومی
🔸حجتالاسلام قنبریان، استاد حوزۀ علمیه قم
🔸مهندس مسکنی، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
شنبه، ۱۶ بهمن
ساعت ۱۵ تا ۱۸
دانشکدۀ اقتصاد و مدیریت دانشگاه قم
🔗 http://vroom.um.ac.ir/iish
🆔 @QasdWay
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
#جنگ_شناختی
ما 5 سطح داریم در #جنگ_شناختی:
مساله
علت
مقصر
راهکار
روش
درسطح اول دشمن سعی میکند
1. مسالهسازی کند (همجنسگرایی)
2. مسالهای را پاک کند (استقلال)
3. اولویتبندی مسائل را تغییر دهد (تولید یا تحریم)
در این سطح ضعیفترین عملکرد را داشتهایم و باید سطح جنگ را به این مرحله برگردانیم
در این سطح مهمترین نیروهای دشمن نخبگان هستند. خط مقدم جبهه دشمن لیبرالهایی هستند که اهداف غرب استکباری را در ایران دنبال میکنند.
در سطح دوم دشمن سعی میکند
1. علت را نقطه قوت ما نشان دهد
2. علت را چیز دیگری نشان دهد
3. علت را کم اهمیت جلوه دهد
رسانههای مکتوب اینجا فعالترند
در سطح سوم مردم مساله را شناختهاند، علت را هم شناختهاند اما دشمن سعی میکند مقصر را شخص، گروه، سازمان یا دولت دیگری جلوه دهد. مثلا علت تحریمهای ظالمانه دشمنی آمریکا نیست بلکه جمهوری اسلامی است. مثلا وقتی تاجزاده می گوید که ایران نباید میگذاشت تحریم شود در همین راستاست. انگار آمریکا تحریم نکرده است و مقصر خودمانیم.
در سطح چهارم دشمن سعی میکند راهکارهایی ارائه کند که
1. به ضرر ما باشد
2. نتیجه ندهد
3. نتیجه کمتری حاصل شود
اصلاحطلبی و اصولگرایی به جای انقلابی بودن یعنی همین. به جای تغییرات اساسی و حرکت های انقلابی میگوید در همین چارچوب موجود تغییراتی اعمال کن.
مثلا به جای حذف بانکهای خصوصی و بازارهای سفته بازانه میگوید بیایید و بانک را اسلامی کنید یا قوانین را اصلاح کنید یا ... اما اصلا این نهاد که ریشه ی فساد است را دست نزنید.
یا مثلا در مورد خودرو میپذیرد که ریشه مشکلات انحصار است اما راهکارش واردات است نه تولید رقابتی داخلی
اما در سطح پنجم که مباحث بسیار فنی و اختلافی است. کافی است دشمن شما را به این سطح از جنگ بکشاند و شما در چهار سطح دیگر شکست خورده باشید. در این صورت دیگر نیاز نیست خودش وارد جنگ شود. نیروهای خودی به جان هم خواهند افتاد. مهم نیست نتیجه چه بشود. هر چه باشد بازی در پازل دشمن است.
مثلا موضوع ارز ترجیحی. اگر شما بپذیرید که مساله به جای تولید (که آقا فرمودند مادر همه مشکلات است) #ابرتورم موهومی مساله است. بعد هم بپذیرید که علت این ابرتورم تحریم است و بعد گفتید راهکار رفع تحریم است و روشش را هم مذاکره با آمریکا در نظر گرفتید، در مذاکره سه هیچ باخته اید! حتی اگر فکر کنید زبان دنیا را خیلی بلدید!
#حسین_عباسی_فر
مقایسه اندازه دولت بین کشورهای منتخب مطابق با آمار بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول.
در طول دهههای اخیر، دولت ایران به نحو عجیبی کوچک شده و در این کوچکسازی از کشورهای اروپایی و حتی آمریکا پیشی گرفته است.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
سخنگوی دولت تاکید کرد که وزیر کار در طرح ساماندهی صندوق ها مورد تقدیر رییس جمهور قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در پاسخ به خبرنگار ایسنا در خصوص حواشی مطرح شده در رسانهها مبنی بر اینکه «رئیس جمهور به وزیر کار در خصوص انتصابات این وزارتخانه تذکر دادهاند»، ضمن تکذیب این موضوع از تقدیر رئیس جمهور از وزیر کار خبر داد.
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت گفت: در جلسات مختلف تخصصی، کارشناسی یا مسولین مختلف با رییس جمهور مباحث متعددی مطرح میشود که بعضا رییس جمهور موارد را به مراجع ذیصلاح ارجاع میدهند.
بهادری جهرمی تصریح کرد: در یکی از جلسات اخیر جمعی از نمایندگان با رییس جمهور که به صورت منظم برگزار میشود، ادعاهایی در خصوص برخی انتصابات مطرح شد که محدود به یک وزارتخانه هم نبود. رییس جمهور هم به صورت کلی قاعده و روش دولت در این حوزه را تبیین کردند که هم در مرحله احراز شرایط اولیه و هم نظارت بر عملکرد و استمرار شرایط دقت نظر صورت میگیرد و اعلام شد چنانچه موارد مستندی وجود داشته باشد باید به مراجع ذیصلاح در دولت ارایه گردد.
رییس شورای اطلاعرسانی دولت تاکید کرد: البته تا جایی که بنده در جریان هستم هم هنوز هیچگونه مستند یا گزارش خاصی در این رابطه ارائه نشده است.
بهادری گفت: لذا هیچگونه دستور خاصی نسبت به وزیر خاص یا انتصاب خاصی صادر نشده و صرفا رویه معمول و روال عادی دولت در رسیدگی و نظارت بر موضوعات تبیین شده است.
وی تصریح کرد: در خصوص وزیری که شما اشاره کردید هم به طور خاص باید عرض کنم اتفاقا اخیرا در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ایشان طرح ساماندهی وضعیت موجود صندوقهای بازنشستگی را ارائه کردند که مورد تقدیر رئیس جمهور قرار گرفت.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
⚜️ بانک اسلامی؛ دولتی، خصوصی یا ملی؟ (۱)
✍️ پروفسور مسعود درخشان
🔸 از آغاز انقلاب اسلامی تاکنون تصمیمها و اقدامات مدیران ارشد نظام فقط و فقط در حوزههایی موفق بوده است که چارچوبهای به ارث رسیده از رژیم سلطنتی و وابسته به نظام سلطه را تغییر دادهاند و در جاهایی شکست خوردهاند که در همان چارچوبها بهدنبال اصلاحطلبی رفتهاند. #راهبرد_امام راحل قَدَسَالله روحه برای اقامۀ حکومت اسلامی این نبود که اصلاحاتی را «در چارچوب» نظام سیاسی شاهنشاهی انجام دهند بلکه ارادۀ ایشان این بود که «چارچوب» نظام شاهنشاهی را تغییر دهند. به همین دلیل با عنایات حضرت حق سبحانه و تعالی موفق شدند. اگر ایشان میخواستند در همان چارچوب رژیم شاهنشاهیِ وابسته به آمریکا و انگلیس اصلاحاتی را انجام دهند آنگاه قطعاً سرنوشت دکتر محمد مصدق را میداشتند همچنان که امیرکبیر نیز سرنوشت مشابهی داشت.
✅ فرضیۀ بنده این است که #ربا به صورت کامل قابل حذف است به شرط آنکه مدیران ارشد نظام با روحیه و تفکر انقلابی و اقدام جهادی تصمیم بگیرند که در گام نخست همۀ بانکها اعم از خصوصی و دولتی را در یک بانک فراگیر دولتی به نام #بانک_ملی_اسلامی ادغام کنند.
✳️ در عصر انقلاب تجاری در اروپا یهودیان برای نخستین بار بانکداری به سبک نوین را بنیانگذاری کردند. با ظهور انقلاب صنعتی ثروتهای افسانهای در دست بانکهای خصوصی تجمیع شد و شکاف طبقاتی در جامعه شکل گرفت...دولتها بهتدریج کوشیدند با تأسیس بانکهای دولتی مانع عمیقتر شدن شکاف طبقاتی شوند اما...
🔰ادامه مطلب:
🔗http://profderakhshan.qasd.ir/articles/611#start
#پروفسورـدرخشان
💠 @QasdWay
♦️درودیان، کارشناس اقتصادی
🔹 مزخرف تر از پدیده رمزارزها داریم؟ منابع انرژی بشر صرف شود برای فرآیند دست ساخته عبث به نام ماینینگ، بدون این که کالا و خدمت قابل مصرف به جامعه عرضه شود. اتلاف محض منابع.
🔹ماین کننده ها عموماً صاحبان ثروت، هر کس قوی تر، بهره مند تر، کاربردش هم که خوراک قاچاقچی ها و تبهکاران
🔆 @newsrahemardom_ir 🔆
دانشگاه شیکاگو و کودتای آمریکایی علیه توسعه کشورها...
بخش اول
اولین کودتای سازمان سیا در سال ۱۹۵۳ موفق به سرنگونی مصدق و جایگزینی وی با شاه بیرحم شد. کودتای بعدی باز هم با حمایت سازمان سیا در سال ۱۹۵۴ در گواتمالا و به فرمان مستقیم شرکت یونایتد فروت صورت گرفت. این ابرشرکت از این خشمگین بود که رئیس جمهور گواتمالا بخشی از اراضی غیرفعال شرکت را هرچند با پرداخت غرامت کامل به عنوان جزئی از طرح تبدیل گواتمالا از کشوری عقب افتاده به یک کشور مدرن سرمایهداری مصادره کرده بود. این اقدام رئیس جمهور برای شرکت یونایتد فروت غیرقابل قبول بوده است. اندکی بعد، رئیس جمهور آربنز دیگر در کشورش جایی نداشت و باز شرکت آمریکایی یونایتد فروت همهکاره بود.
در مقایسه با ایران و گواتمالا توسعهگرایی در کشورهای واقع در قیف جنوبی آمریکای لاتین ریشهای بس عمیقتر دوانده و به همین جهت، ریشهکن کردنش در آنجا چالشی بس بزرگتر بود. یافتن راهی برای رسیدن به هدف مزبور موضوع بحث دو آمریکایی بود که در سال ۱۹۵۳ در سانتیاگوی شیلی ملاقات کردند. یکی آنها آلبون پترسون رئیس اداره همکاریهای بینالمللی ایالات متحده در شیلی که بعدها به آژانس آمریکایی توسعه بینالمللی تبدیل شد و دیگری تئودور دبلیو شولتز ردیس دانشکده اقتصاد دانشگاه شیکاگو بود... پترسون به یکی از همکارانش تاکید کرد که «کاری که لازم است انجام دهیم، تغییر ترکیب افراد با هدق تأثیرگذاری بر امر آموزش است. این ترکیب در حال حاضر از نظر ما بسیار بد است». وی میگفت: «ایالات متحده باید برنامههای اقتصادیاش در خارج را بازبینی کند. ما میخواهیم که کشورهای فقیر فقط از طریق رابطه با ما و پی گرفتن راه مورد توصیه ما برای رسیدن به توسعه اقتصادی، برنامههای نجات خود را طرحریزی کنند».
طرحی به فکر این دو نفر رسید که سرانجام، سانتیاگو، یعنی کانون اقتصاددانان دولت محور را به ضد خود یعنی آزمایشگاهی برای جدیدترین تجربههای بازار آزاد تبدیل کند و چیزی را در اختیار فریدمن بنهد که آرزویش را داشت: کشوری که در آن نظریههایی را که میپروراند بتواند به بوته آزمایش بگذارد. نخستین طرح آنها بسیار ساده بود: ایالات متحده مخارج اعزام دانشجویان شیلیایی برای تحصیل در جایی که تقریبا همه میدانستند هارترین مدرسه ضد صورتی جهان است یعنی دانشگاه شیکاگو را تآمین میکرد. به همین ترتیب، مخارج شولتز و همکاران دانشگاهی او برای انجام پژوهش درباره اقتصاد شیلی و سفر به آن کشور برای آموزش مبانی مکتب اقتصادی شیکاگو به دانشجویان و استادان شیلیایی را آمریکا پرداخت میکرد.
آنچه این طرح را از سایر برنامههای متعدد آموزشی ایالات متحده برای اعطای بورس به دانشجویان آمریکای لاتین متفاوت میساخت، ماهیت بیشرمانه ایدئولوژیکش بود. وزارت خارجه ایالات متحده با انتخاب دانشگاه شیکاگو یعنی دانشکده ای که استادانش با قاطعیت برای برچیدن برنامههای دولت شیلی تحریک و تبلیغ میکردند برای آموزش شیلیاییها داشت در جنگی که علیه توسعهگرایی به راه انداخته بود زهر چشم میگرفت و عملا به شیلیاییها میگفت که دولت ایالات متحده تصمیم گرفته است که دانشجویان نخبه شیلی، چه ایدههایی را باید و کدامها را نباید بیاموزند.
نوآمی کلاین، دکترین شوک، ترجمه مهرداد شهابی و میرمحمود نبوی، صص ۹۹ و ۱۰۰
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
دانشگاه شیکاگو و کودتای آمریکایی علیه توسعه کشورها...
بخش دوم:
هدف «پروژه شیلی» پرورش جنگجویانی ایدئولوژیک بود که در جنگ ایدهها علیه اقتصاددانان صورتی (اقتصاددانان توسعهگرای کینزی) آمریکای لاتین پیروز شوند. بر اساس این پروژه که در سال ۱۹۵۶ رسما راهاندازی شد، بین سالهای ۱۹۵۷ تا ۱۹۷۰، یکصد دانشجوی شیلیایی تحصیلات عالیه خود را در دانشگاه شیکاگو دنبال کردند. شهریه دانشگاهی و هزینههای آنان را دولت و برخی بنیادهای ایالات متحده پرداخت میکردند... گسترش این برنامه توسط بورسهای اهدایی «بنیاد فورد» تآمین مالی میشد و به ایجاد مرکز مطالعات اقتصادی آمریکای لاتین در دانشگاه شیکاگو انجامید. ... طی یک دهه دانشگاه محافظهکار افراطی شیکاگو مقصد اصلی کسانی از آمریکای لاتین شد که میخواستند در خارج از کشورشان رشته اقتصاد بخوانند... القای عقاید و اصول مکتب اقتصادی شیکاگو به دانشجویان مهمان آمریکای لاتین به یک اولویت مبرم در این نهاد دانشگاهی تبدیل شد. مسئول برنامه و فردی که مسئولیت رسیدگی به دانشجویان مهمان آمریکای لاتین را بر عهده داشت، آرنولد هاربرگر بود. اقتصاددانی که معمولا کت و شلوار سبک تابستانی میپوشید و زبان اسپانیولی را به روانی صحبت میکرد؛ با زنی شیلیایی ازدواج کرده بود و خود را یک مبلغ شدیدا متعهد معرفی می کرد...
نوآمی کلاین، دکترین شوک، ترجمه مهرداد شهابی و میرمحمود نبوی، ص ۱۰۲
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
ببخشید اگه این متون تخصصی رو مینویسم. اگه بعضی از مخاطبان با این مباحث ارتباط نگیرند هیچ ایرادی ندارد. به قول قدیمیها، فحش رو بندازی، میگرده صاحبش رو پیدا میکنه.😂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا آقای رئیسی هرچه کار میکند در کشور حرکت پرسرعتی اتفاق نمیافتد؟!
#بحران_نیلی
@hzamanim
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تعبیر فوقالعاده جذاب امام خمینی از فروریختن چهارده کنگره از کنگرههای کاخ کسری...🇮🇷
حجتالاسلام والمسلمین احمدعلی یوسفی، عضو هیات علمی و مدیر گروه اقتصاد اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
پیشنویس لایحه اصلاح نظام بانکداری طبق نظر اسلام و مراجع عظام تقلید از سوی حوزه علمیه قم تدوین شده و طبق این پیشنویس تغییرات اساسی در نظام بانکداری کشور اتفاق خواهد افتاد.
ما معتقدیم بهطور کلی امکان خلق پول در اختیار بانک مرکزی باشد و این امکان باید از بانکهای خصوصی سلب شود. همچنین طبق این پیشنویس بانکهای خصوصی باید حذف شوند و ضرورتی برای وجود بانکهای خصوصی احساس نمیشود و باید به شکلهای دیگر تحت عناوینی چون: صندوقهای تخصصی و یا صندوقهای سرمایهگذاری باید ادامه فعالیت شوند. درواقع بانکهای خصوصی هیچ نقشی در خلق پول نخواهند داشت و آن دسته از بانکهای خصوصی هم که امکان خلق پول از آنها گرفته شود میتوانند فعالیت کنند.
در روزهای اول، دوم و سوم دی ماه با حضور نمایندگان رئیس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در مشهد بازنگریهای لازم در پیشنویس لایحه اصلاح نظام بانکداری انجام شد و با کمک خداوند همه ابعاد حاکمیت؛ چون مسلمان و مؤمن هستند همراهی خواهند کرد.
منبع: شبکه اجتهاد
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
وضعیت بحرانی انرژی در غرب
کاش کمی مراعات کنیم در مصرف برق و گاز و اسراف نکنیم
و در ضمن اطلاعات دقیقی نسبت به غرب داشته باشیم
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
علامه جوادی آملی و بانکداری ربوی
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
نظرات آیات عظام و مراجع تقلید در مورد بانکداری ربوی
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
⭕️ تاریخچه ایجاد بانک های خصوصی : از خیانت های پهلوی تا خیانت های دولت سازندگی
👤پروفسور مسعود درخشان :
سوابق تاریخی نشان میدهد که بخش خصوصی با حمایت دربار سلطنتی بهویژه در دورۀ پهلوی دوم در سطح گسترده وارد حوزههای پول و بانک شد و شبکههای بانکی و مالی منسجمی برای چپاولگری ایجاد کرد. با پیروزی انقلاب اسلامی و بر اساس مصوبۀ شورای انقلاب در خرداد 1358 همۀ بانکهای خصوصی و مشترک ایرانی و خارجی ملی شد و ادغامهای بزرگی صورت گرفت. برای نمونه در مهرماه همان سال بانک تجارت با ادغام یازده بانک تأسیس شد و دو سال بعد با ادغام ده بانک دیگر بانک ملت شکل گرفت و از مؤسسههای مالی و اعتباری هم هیچ خبری نبود. منطقاً صاحبان این بانکها ثروتهای عظیم ربوی خویش را که حاصل چپاول تودههای مردم بود به خارج منتقل کردند و بانکهای ورشکستهای برای جمهوری اسلامی به ارث گذاشتند.
بعد از جنگ تحمیلی و روی کار آمدن دولت سازندگی و بر طبق دستورالعملهای صندوق بینالمللی پول که نمایندگانش به تهران آمدند، بانکهای خصوصی نخست به تدریج و سپس به سرعت شکل گرفتند و تا به امروز همچنان رشد کرده و تعدادشان از 20 بانک هم تجاوز کرده است. نکتۀ جالب اینکه بانک تجارت و بانک ملت که در سالهای نخست انقلاب اسلامی با ادغام بیش از 20 بانک خصوصی ایجاد شدند هماکنون بار دیگر در زمرۀ بانکهای خصوصی قرار گرفتند.
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐 @jahanepasakorona
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️تعریف شومپیتری از کارآفرینی، دست انداز بزرگ پیشرفت اقتصادی در کشور است.
⚠️همین تعریف اشتباه، مبنای حاکمیت در قانونگذاری، مبنای تدریس در دانشگاه، مبنای دریافت حمایت و تسهیلات در پارک علم و فناوری و .. است.
⁉️در ادبیات عمومی نیز کارآفرین کسی هست که صدها کارمند و میلیاردها درآمد داشته باشد.
❗️تصویر کارآفرینان معروف جهان، یک تصویر کاریکاتوری و بدون در نظر گرفتن اقتصاد سیاسی حاکم بر رشد آنهاست.
✳️تعریف کارآفرینی مناسب با ادبیات اقتصاد مقاومتی و هدف جهش تولید:
کارآفرین یعنی هر فردی با هر میزان درآمدی با هر تعداد نفری در هر حوزه ای و به هر روشی ، کسب و کاری را به نیت تامین معیشت و رفع نیازی از جامعه راه اندازی نماید .
🔆اگر این مبنای تعریف باشد ، سیاستگذاری چرخشی مثبت به نفع تمام اقشار جامعه و نه صرفا حوزه ی های تک تکنولوژی محور خواهد داشت .
با این مبنا میتوان دستفروشی ، فریلنسری ، کارگاه خیاطی ساده ، فعالیت پژوهشی و ... را نیز کارآفرینی و خوداشتغالی دانسته و آنان را هم به زمین بازی حمایت های دولتی و تسهیلات حامی وارد نمود .
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
✅حجت الاسلام والمسلمین احمدعلی یوسفی، مسئول مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزههای علمیه در نشست نقش تعاون در مردمی سازی اقتصاد مطرح نمودند:
☘️یکی از موانع تحقق تعاونیها نظام بانکداری موجود در کشور است که بر همین اساس پیشنویس لایحه اصلاح نظام بانکداری با تمرکز بر قانون بانک مرکزی با لحاظ موازین شرعی و شاخصهای اقتصاد مقاومتی توسط شورای بانکداری حوزه علمیه قم جهت ارائه به مراجع معظم تقلید و دولت تدوین شده و طبق این پیشنویس تغییرات اساسی در نظام بانکداری کشور اتفاق خواهد افتاد.
☘️ایشان افزودند:ما معتقدیم بهطور کلی امکان خلق پول در اختیار بانک مرکزی باشد و این امکان باید از بانکهای خصوصی سلب شود. همچنین طبق این پیشنویس بانکهای خصوصی در صورت نیاز باید به شکلهای دیگر تحت عناوینی چون: صندوقهای تخصصی و یا صندوقهای سرمایهگذاری ادامه فعالیت دهند. درواقع بانکهای خصوصی هیچ نقشی در خلق پول نخواهند داشت.
☘️در روزهای اول، دوم و سوم دی ماه با حضور اساتید حوزه و دانشگاه و نمایندگان رئیس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در مشهد بازنگریهای لازم در پیشنویس لایحه اصلاح نظام بانکداری انجام شده و تا پایان بهمن ماه جاری نهایی خواهد شد انشاالله.
🔹مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزههای علمیه
🆔 @emh_ismc_ir
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
🎋جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی🔰
عضویت در گروه👇
🌐 https://eitaa.com/joinchat/90636304C6a5afed72d
عضویت در کانال👇
🌐 @eghtesad_mardomi