❇️ پیوست حمایت از تولید داخلی
✳️ قبلاً هم نوشته بودم اگر بخواهیم در جنگ اقتصادی پیشرو موفق شویم، راه حل تنها حمایت از تولید و تولیدکننده داخلی است آن هم با اولویت حمایت از دانشبنیان ها.
✳️ پس از حذف ارز ترجیحی اقلامی همچون نهاده دامی، تولیدکنندگان از چند جهت تحت فشار اند:
1⃣ هزینههای تولید به شدت بالا رفته است، نه فقط هزینه خوراک دام و هزینه آرد صنایع غذایی که مشمول ارز ترجیحی بود بالا رفته، بلکه سایر هزینهها از جمله هزینه دستمزد هم در حال بالا رفتن است.
2⃣ در شرایط کنونی تولیدکننده داخلی سرمایه در گردش بیشتری میخواهد، قبلاً هم مشکل داشت الان مشکلش بیشتر شده است.
3⃣ برخی هم خواسته یا ناخواسته در حال تنبیه کردن تولیدکننده داخلی اند، نمونهاش کمپین نخریدن مرغ است که تولید کننده داخلی را بیچاره میکند
✅ به نظر میرسد که اجرای هر طرح اقتصادی حتی طرح هدفمندی یارانهها نیازمند #پیوست_حمایت_از_تولید_داخلی است. راه حل تبدیل #یارانه_واردات به #یارانه_تولید است.
❇️ کاش رسانهها به خصوص رسانه ملی صدای تولیدکنندگان را هم منعکس میکردند تا مشخص شود که آنها در خاکریز اول جنگ اقتصادی اند، مصرفکنندگان در خاکریز دوم اند، اگر خاکریز تولید فروبریزد ، مصرفکننده در خاکریز دوم هم شکست میخورد، دولت به عنوان فرمانده دفاع اقتصادی هم تضعیف میشود.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
✅ دکتر محمدجواد توکلی به عنوان سرپرست جدید پژوهشکده امور اقتصادی معرفی و از خدمات دکتر نصیری اقدم رئیس پیشین تقدیر شد.
🔻 دکتر خاندوزی، وزیر اقتصاد:
📝 دکتر توکلی شناخت بسیار خوبی از حوزه مطالعات اقتصاد با نگاه اسلامیو مقاومتی دارد و این مباحث مورد توجه و نظر دولت نیز هست و امیدواریم در دوره مدیریت ایشان تحقیقات، مطالعات و پژوهشهای گسترده ای در این حوزه انجام گیرد.
📝 انتظار دارم با حضور دکتر توکلی در پژوهشکده امور اقتصادی برگزاری نشستهای مستمر با دانشگاهیان و پژوهشکدهها منجر به تولید نظام مند و منظم و با خروجیهای مستمر شود و از دوره حضور ایشان به عنوان دوره ای یاد شود که دانشکدهها و مراکز علمی کشور بیشتر از هر زمانی با طرحها و پروژههای وزارت اقتصاد درگیر بودند.
📝 علیرغم وجود تجربه خوبی که در مسائل مختلف وجود دارد این تجربیات به حوزههای علمی کشور منتقل نمیشود، و این موضوع چه در حوزه خزانه داری چه در حوزه گمرک و مالیات و سایر بخشهای مرتبط با حوزههای عملکرد وزارت اقتصاد مشهود است.
📝 تدارک تشکیل یک مدرسه تابستانی فراهم شود تا دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاههای کشور، با فرایندهای کاری و مسائل وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمانهای زیرمجموعه این وزارتخانه از نزدیک آشنا شوند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28109
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
من قبلاً نیز گفتهام همه توطئههای جهانخواران علیه ما از جنگ تحمیلی گرفته تا حصر اقتصادی و غیره برای این بوده است که ما نگوییم اسلام جوابگوی جامعه است و حتماً در مسائل و اقدامات خود از آنان مجوز بگیریم. ما نباید غفلت بکنیم، واقعاً باید به سمتی حرکت نماییم که ان شاء الله تمام رگههای وابستگی کشورمان از چنین دنیای متوحشی قطع شود.
صحیفه امام خمینی، جلد 21 (منشور روحانیت)
💠 @h_abasifar
چرا علیه نئولیبرالیسم قیام کردهایم؟ چون #بچههای_شیکاگو میخواهند ایران را شیلی کنند. اینها علنا فاجعهای را که فریدمن در شیلی رقم زد را تحت عنوان معجزه شیلی میستایند
@syjebraily
نوسان بازار و رشد تصاعدی قیمتها معلول کاهش ارزش پول ملی و علت(یکی از علتها) از دست رفتن دارایی مردم در سیستم پول اعتباری است.
در این شرایط به طور مثال اشخاص یا مجموعههای درگیر در امر ساختمانسازی که دغدغه از دست رفتن سرمایه خود را دارند به شکل فزایندهای اقدام به پیش خرید مصالح از قبیل آهن، سیمان، بتن و... میکنند. و این اقدام یعنی تحریک بیشتر بازار برای رشد قیمت در قدم اول!
اما لایه پنهان این کنش و واکنش؛ به نهادینه شدن #طمع در فردفرد افراد جامعه منجر میشود.
پ. ن: به یاد دارم استاد طاهرزاده تعمیق و گسترش #طمع و #هوس را از طریق دو نهاد مالی(بانک) و فرهنگی(هالیوود) به عنوان دو عنصر اصلی بقاءِ تمدن غرب ذکر میکردند.
@torabiran
ارتباط، انتقاد، پیشنهاد:
@TORAB91
💠 استاد شهید مرتضی مطهری:
📝 خوشا به حال اجتماعى كه سيستم اقتصاديش به شكلى باشد كه راه درآمد منحصر باشد به فعاليت، و آثار فعاليت فرد هم مخصوص خودش باشد. بدا به حال اجتماعى كه كار در آن اجتماع صرف نمى كند اما بورس بازى و كارهاى غيرتوليدى و كارهاى انحرافى در آن صرف بكند.
📙 نظری به نظام اقتصادی اسلام، ص22
عضویت در کانال:
@torabiran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تواضع وزیر علوم مقابل اعتراض دختر دزفولی
🔹هنگام ورود وزیر علوم به خوابگاه دانشجویی نرجس، دانشگاه حضرت معصومه سلاماللهعلیها شهر قم، یکی از دانشجویان اهل دزفول به وزیر علوم به خاطر اینکه در سخنانش به مناسبتهای مختلف خردادماه اشاره کرد، اما از روز چهارم خرداد که روز مقاومت و پایداری و روز دزفول نامگذاری شده است، یادی نکرد؛ اعتراض و انتقاد کرد.
🔹محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم نیز با تواضع کامل این اعتراض را پذیرفت و این روز را تبریک گفت.
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
دکتر حمیدرضا مقصودی
🎥 تواضع وزیر علوم مقابل اعتراض دختر دزفولی 🔹هنگام ورود وزیر علوم به خوابگاه دانشجویی نرجس، دانشگاه
آفرین به آقای وزیر و صد آفرین به توجه و روحیه مطالبه گری انقلابی این دانشجو
⚠️ یک نکته دلسوزانه!
کمی عجیب نیست روحانیون و مجتهدین شاخص جمهوری اسلامی اغلب اقتصاد نمی دانند و تئوری ها و سیاستهای مکاتب اقتصادی را به تفکیک نمی شناسند؟!
به تعبیر امام خمینی، "بصیرت و دید اقتصادی"، "اطلاع از کیفیت برخورد با اقتصاد حاکم بر جهان"، "شناخت سیاست ها و حتی سیاسیون و فرمول های دیکته شده آنان"، "درک موقعیت و نقاط قوت و ضعف دو قطب سرمایه داری و کمونیزم" از ویژگی های یک مجتهد جامع است!
اغلب فقهای شورای نگهبان، خبرگان، ائمه جمعه پایتخت و شهرهای بزرگ، رئیس جمهوران و روسای مجالس معمم و... از این حیث فاصله آشکاری با مثل شهید صدر، بهشتی و مطهری نداشته اند؟!
اینکه مثلا سیاست آزاد سازی قیمت ها -که فرمول شناخته شده یک مکتب اقتصادی است- آزاد کردن خرمشهر اقتصادی معرفی میشود۱، یا کارشناسان بانک جهانی و صندوق بین المللی پول برای تنظیم سند خصوصی سازی یا تحول بودجه نویسی و...دعوت میشوند، نمونه های کوچک از آن خلا و کمبود است که امام عزیز داشتنش را برای مجتهد جامع تاکید داشت!
قصه خیلی عمیق تر از این نمونه هاست!
۱.آنطرفش احیای کالابرگ هم آزادسازی خرمشهر بلکه مردمی سازی یارانه ها نیست!
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
زمانی که از معماری یک طبقه اسلامی سخن می گوییم، می گویند به صرفه نیست.
حال باید صرفه اقتصادی را زیر خروارها خاک در متروپل آبادان و پلاسکو جستجو کرد.
آیا می ارزد؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
💠 یازدهمین کرسی ترویجی
ارائه و نقد علمی مقالات مرتبط با جشنواره بین المللی "دین و فضای مجازی"
🔹 با ارائه:
جناب آقای احمد سعادت
مدیر گروه فلسفه و عرفان اسلامی جامعه المصطفی نمایندگی گرگان
🔻با موضوع: "بررسی فلسفی-فقهی مالکیت در فضای مجازی"
🔹 ناقدین:
حجت الاسلام ابوالحسن حسنی
کارشناس دفتر مطالعات اسلامی فضای مجازی
دکتر حمیدرضا مقصودی
دکتری اقتصاد اسلامی
📅 زمان: سه شنبه ، ۳ خرداد ۱۴۰۱، ساعت ۱۸:۳۰
لینک پخش زنده (ترافیک رایگان):
http://heyatonline.ir/graaph
#جشنواره #پیوست_جشنواره #نشست_علمی #جلسه_نقد
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
امام علی فرمود: «وَ إِنَّ إِعْطَاءَ الْمَالِ فِي غَيْرِ حَقِّهِ تَبْذِيرٌ وَ إِسْرَافٌ وَ هُوَ يَرْفَعُ صَاحِبَهُ فِي الدُّنْيَا وَ يَضَعُهُ فِي الْآخِرَةِ وَ يُكْرِمُهُ فِي النَّاسِ وَ يُهِينُهُ عِنْدَ اللَّهِ وَ لَمْ يَضَعِ امْرُؤٌ مَالَهُ فِي غَيْرِ حَقِّهِ وَ عِنْدَ غَيْرِ أَهْلِهِ إِلَّا حَرَمَهُ اللَّهُ شُكْرَهُمْ وَ كَانَ لِغَيْرِهِ وُدُّهُمْ» (سیدرضی[گردآورنده]،1414: 146)
پرداخت اموال به کسی که استحقاق آن را ندارد، تبذیر و اسراف است، چنین امری انسان را ممکن است در دنیا بالا ببرد، اما در آخرت خوار و ذیل میسازد، اعطای مال بیشتر به اشراف و بزرگان، ممکن است انسان را در نزد آنان بزرگ و گرامی بدارد، اما در نزد خداوند خوار میسازد. آنکه ثروت و مال خود را به ناحق و در غیر مستحق آن مصرف نماید، خداوند او را از سپاسگزاری همان مردم محروم میکند و دوستی آنان را متوجه کسی دیگری میسازد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دیروز و امروز!
زمانی که از فرستاده های مکتبی فریدمنی سخن می گوییم، تصور می کنند توهم داریم.
با رسانه هایشان و با ورود شاگردانشان به دولت، سیاستگذار را وادار کردند تصمیم سخت (و البته غلط) بگیرد. آثارش که پدیدار شد، خود را کنار کشیدند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
از همان ماههای اول بحران کرونا، قطحی و بوجود آمدن مشکل در امنیت غذایی را پیشبینی کردیم و فریاد زدیم اما کو گوش شنوا؟
راهکار واضحی نیز دادیم در سال ٩٩ که اتفاقا سال پرآبی بود و فرصت مناسب برای جهش در حوزه کشاورزی. اما کو گوش شنوا؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
خروج از کرونا، تیرماه ۰۰.pdf
1.03M
این ششمین نسخه از گزارش اقتصاد کرونا است که ۱.۵ سال پس از شروع ماجرای کرونا در ایران یعنی تیرماه ۱۴۰۰ منتشر کردیم.
این گزارش را تنها برای ماندن در تاریخ و این که بدانیم چقدر زود دیر می شود و چقدر فرصت ها به راحتی از دست می رود بازنشر می کنم.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دکتر حمیدرضا مقصودی
این ششمین نسخه از گزارش اقتصاد کرونا است که ۱.۵ سال پس از شروع ماجرای کرونا در ایران یعنی تیرماه ۱۴۰
بله درسته. کرونا ۹۸ شروع شد. من اشتباها نسخه ششم رو اینجا فرستادم. نسخه مرداد ۹۹ را هم بارگذاری می کنم.
بابا منم آدمم دیگه. اشتباه می کنم.😊😊
⭕️ مطالبه مردمی خودکفایی گندم در مصر
👤 کاربر توئیت Dr. Nour Eldin :
🕊️ هند گفته است که ما گندم صادر نمیکنیم چرا که تولید ما به دلیل خشکسالی و موجهای گرمایی تنها برای خودمان کافی است. این گونه بحران امنیت غذایی عمیق میشود و قیمت گندم رکوردهای جدید میزند. این موضوع اثری منفی بر مصرف کننده فقیر خواهد داشت. خداوند پدر کسی که گفت گندممان را خودمان تولید کنیم بیامرزد.
👤 کاربر Farouk در پاسخ میگوید:
🕊️ در زمان ملک فاروق (از پادشاهان معاصر مصر) کشت گندم در یک سوم از مساحت زمین اجباری بود.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
این دو جمله از مقام معظم رهبری را در کنار هم بگذارید:
ام الخبائث اقتصادی #کسری_بودجه است
مادر رفع همه مشکلات اقتصادی #تولید است
پ ن: لیبرالها راهکارشان برای حل مشکل کسری بودجه فروش اموال مردم و سیاستهای انقباضی حتی در شرایط رکود و گران کردن نرخ بنزین و ارز و ... است.
یعنی کاهش هزینههای دولت با تضعیف و کوچک کردن آن و در ادامه کوچک کردن سفره مردم و فشار بر آنها. از دیگر سیاستهاشون هم همان کاری بود که در بورس انجام دادند برای جبران کسری بودجه
اما در مقابل راهکار مقام معظم رهبری همیشه در سمت درآمد بوده است. افزایش درآمد دولت و مردم از مسیر تولید
هدایت اعتبار به سمت تولید و افزایش درآمد مردم در نهایت منجر به افزایش درآمد دولت و حل مشکل کسری بودجه نیز میشود. در شرایط کنونی که سمت عرضه در اقتصاد دچار کمبود نقدینگی شدید است راهکار درست هدایت اعتبار از سوداگری و سفته بازی به سمت تولید است.
حتی کسری بودجه هم اگر در راستای افزایش تولید و تقویت سمت عرضه اقتصاد باشد خباثت خود را از دست میدهد و نه تنها منجر به تورم نمی شود که حتی اثرات ضد تورمی نیز دارد.
مشکل آنجاست که بعد از چند دهه که دائما مقام معظم رهبری امر به تولید میکنند گوش شنوایی برای ایشان وجود ندارد.
در یک دهه گذشته ۶سال به نام تولید نامگذاری شد اما تنها چیزی که در رویکرد دولت قبل ندیدیم توجه به این مساله بوده و این هم ناشی از انحراف فکری غربگرایان است که همه چیز را به رفع تحریم و برجام و سرمایهگذاری خارجی و... گره زدند
#برجام چاهی بود که بیرون آمدن از آن سالها طول میکشد
💠 @h_abasifar
اقتصاد کرونا نسخه سوم.pdf
1.14M
این هم نسخه سوم گزارش که در اردیبهشت ۱۳۹۹ انجام شد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi