👆👆👆
به زبان ساده:
کاهش قیمت، استخراج نفت شیل آمریکا و به تبع آن سبد WTI که نفت آمریکاست را راکد کرده و خرید و فروشی در آن انجام نمیشود.
کافی است دولت آمریکا یک مبادله آتی ساختگی یا با حجم محدود را با قیمت منفی انجام دهد و نرخ این مبادله را به عنوان نرخ WTI اعلام کند.
با این کار، این انتظار در بازار رقم میخورد که قیمت نفت در سه ماه آینده همینطور راکد است. لذا رکود در بازار نفت به امری طولانی مدت تبدیل می شود و فرصت کافی را در اختیار آمریکا قرار می دهد که با ایجاد مخازن ذخیره جدید، حجم زیادی نفت ارزان را خریداری و ذخیره سازی کند.
@hamidrezamaghsoodi
🔴 تحلیل پل کروگمن، اقتصاددان نوبلیست آمریکایی از سقوط تاریخی بهای نغت آمریکا
داستان اصلی قیمت های منفی نفت این است که تقاضا از هم پاشیده است، اما ممکن است در بالای بازار دستکاری وجود داشته باشد.
فرضیه این است که نفت یک نسخه وارونه از این داستان است. در حال حاضر با وجود ظرفیت ذخیره سازی پر، ممکن است برخی از افراد یا گروه ها موقعیتی کوتاه در معاملات آتی نفت داشته باشند، سپس تحویل نفت اضافی به هاب در کوشینگ را ترتیب دهند.
https://twitter.com/paulkrugman/status/1252567966031495168?s=20
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
🔶 صف خرید! عواقب بورس!
✍️احمد اولیایی
این روزها در سراسر کشور در بعضی خیابانها صفهایی دیده میشود. صفهایی برای ثبتنام در سامانه سجام و دریافت کد بورسی. رشد ۱۸۷ درصدی شاخص بورس در سال گذشته و ادامه رشد آن در سال جاری نشان از روزهای پررونق بورس دارد. بورسی که ظاهرا بخاطر سیاستهای اقتصادی اخیر، به تنها بازار زنده کشور برای مردم تبدیل شده است.
بورس اساسا یک ماهیت اقتصادی دارد، اما من میخواهم از زاویه فرهنگ به آن نگاه کنم. به خصوص این روزها که در محافل خانوادگی، دوستانه و فضای مجازی خیلیها در این مورد مشغول صحبت هستند. بعبارتی بورس به تدریج در حال ورود به بخشی از سبک زندگی مردم است و احتمالا سهم بسزایی از آن را به خود اختصاص خواهد داد.
فارغ از تحلیلهای اقتصادی مانند نقش دولت در این رونق، سیاستهای پشت صحنه، نقش بازیگردانان بورس، و علل استقبال مردم از بورس، بررسی پیامدهای فرهنگی آن امری ضروری است. زمانی نه چندان دور، شاید همین شش ماه گذشته اگر در کف خیابان از مردم در مورد بورس سوال میکردیم، فقط اسم آن را شنیده بودند. اما اکنون بسیاری از همان افراد برای خود و خانوادهشان کد بورسی گرفته و مشغول رصد بازار هستند.
این وضعیت ممکن است چه محصولی برای فرهنگ ما به ارمغان بیاورد؟!
- «ترویج فرهنگ درآمدزایی بدون کار» یکی از مهمترین پیامدهای عمومی سازی این چنینی بورس است. «کار» یک مفهوم متعالی است که انسان و جامعهاش را به سمت پیشرفت هدایت میکند و اساسا در مفهوم سنتیاش با «عرق ریختن» رابطه تنگاتنگی دارد. درست است که شرکتهای تولیدی بسیاری در بورس مشغول به کار هستند، اما درآمد آنها برای مردم بی خبری که در بورس سرمایهگذاری کرده و دائما با رصد سامانه بورسی خود به درصدهای اندک سود آن دلخوش کرده اند، به نوعی درآمدزایی بدون کار شبیهتر است تا «کار».
- بناکردن فعالیت اقتصادی بر فضای مجازی منجر به «وابستگی شدید فعالیت و کار به یکجانشینی» میشود. اساسا عدم تحرک، یکجانشینی و قرار دادن فضای مجازی به عنوان زیربنای سبک زندگی یکی از مهمترین آفتهای فرهنگ مدرنیته و احتمالا روزهای بورسی عمومی ایران است.
- «اصالت سود» مفهوم اقتصادی-فرهنگی دیگری است که نباید از آن غافل شد. آنچه که تولید میشود و آن کسی که کار میکند و اتفاقاتی که در بازار میافتد هیچ اهمیتی برای سرمایه گذار ندارد. آنچه مهم است ۵+ و درصدهایی است که بر روی پولش میآید. این، یعنی «اصالت سود». این فرهنگ، اساسا یک فرهنگ غیردینی و نامطلوب است. شاید بازیگردانان بورس و سهام داران اصلی شرکتها بدانند چه چیزی تولید میشود، ولی عموم مردم فقط به سود خواهند اندیشید چرا که اصلا به معنای بورس نه اشراف و نه اجازه ورودی خواهند داشت.
- «فداشدن وقت طلایی» مسأله دیگر فرهنگی این روزهای بورس است. ساعت ۹ تا ۱۲ که گُل وقت تحصیل، تأمل و تلاش است، در حال تبدیل شدن به پشت سیستم نشستن و گوشی دست گرفتن و رصد سامانه بورسی میباشد؛ و این حقیقت، تلختر خواهد بود زمانی که مشاهده میکنیم قشر فرهیخته ما اعم از طلاب و دانشجویان برای ورود به بورس از یکدیگر پیشی میگیرند. در سازمانها، نهادها و جلسات، در کلاسها و نشستهای علمی و ... رصد گاه به گاه سامانه از روزمرههای افراد شده است.
در نهایت باید گفت: البته که کسی نمیتواند منکر اهمیت بورس و لزوم توجه به آن در کلان موضوع اقتصاد شود، اما سوال اصلی در عمومی سازی بورس آن هم در این قالبهای بدون ضابطه است که ممکن است فرهنگ را با خطرات جدی مواجه کند. این، دیگر فضای مجازی نیست که بگوییم از بیرون وارد شده و ما را غافلگیر کرده است. بستری داخلی است که عامدانه و شاید بدون توجه به پیوست فرهنگ آن در حال شیوع است!
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
تغییر در جریان حوالۀ پول براساس مناطق مختلف جهان
براساس پیشبینی بانک جهانی، اروپا بیشترین و آسیای شرقی کمترین میزان خروج پول را در سال ۲۰۲۰ خواهند داشت.
مقصد این وجوه طبیعتاً آمریکا خواهد بود!
شواهد نشان میدهد آمریکاییها توانستهاند از بحران کرونا جیب بزرگی برای خود بدوزند؛
نفت ارزان، سهام و اوراق بهادار ارزان، دلار گران و نتیجه معلوم است.
برخلاف تحلیلهایی که چین را برندۀ کرونا میدانند، بهنظر میرسد آمریکاییها ماهیهای خوبی از آب گل آلود کرونا گرفتهاند.
🆔 @QasdWay
پیشبینی صندوق بینالمللی پول از رشد اقتصادی منفی کشورهای نفتی
🆔 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴پیشگویی جالب سید حسن نصرالله: همه نظامهای وابسته به نفت فرومیپاشند و ایران همچنان سرپا میماند
🆔 @enghelabiran
🔺اینفلوئنسرهای اینستاگرامی دور میز شرطبندی
🔹مرضیه امیری:در روزهایی که تمام نماگرهای اقتصاد ایران آدرس رکود و تورم را به ما میدهند و دخلمان در برابر خرجمان شرمنده است، وقتی که با آمدن ویروس کرونا هر آنچه از قبل داشتیم را هم داریم از دست میدهیم و هزاران نفر یا از کار بیکار شده یا با دستمزد حداقلی مجبور به کار هستند و چرخ تولید لنگانتر از قبل شده است، شاید داغشدن بازار بورس و شرطبندی در چنین اقتصادی آن هم در این روزها بیمعنا نباشد. هر دوی آنها یک فصل مشترک دارند: با ریسککردن پولدار شوید، فوری پولدار شوید و چه چیز فریبندهتر از این گزارهها در روزهایی که پولدرآوردن سختتر از قبل شده و استیصال پررنگترین احساسی است که توده مردم تجربه میکنند.
🔹هر صفحهای را در اینترنت باز میکنید، احتمالا تبلیغی از یک سایت شرطبندی میبینید و در میان برخی شاخهای اینستاگرامی هم بساط تبلیغ قمار و قماربازی داغ است. سایتهایی که حالا به گزینههای قمارشان یک گزینه دیگر هم اضافه کردند؛ شرطبندی بر سر کرونا.
🔹این سایتها بهجز تراکنش با ارزهای دیجیتال، ریالی هم کار میکنند، بعضی از آنها از همین درگاههای داخلی استفاده و برخی هم با حسابهای اجارهای و کارتبهکارت پول جابهجا میکنند. یکماهی چند تا از این سایتها را دنبال میکردم و مراحل تأیید کاربری تا مرحله گرفتن شماره حساب را ادامه دادم، جالب است بیشتر این سایتها از حسابهای بانکهایی استفاده میکنند که وضعیت کفایت سرمایه و گزارشهای مالی خوبی هم ندارند.
🔹هشت ماه از زمانی که آذریجهرمی از این سایتها حرف زد، گذشته است. «من بهزودی پشتپرده اینها را افشا میکنم. زمانش که برسد میگویم. دارم تحلیل میکنم. یک اتفاق واقعا شومی است.». اما از سکوت وزیر ارتباطات بعد از وعدهاش پیداست که گویا هنوز «موقع مناسب» نرسیده است.
بازار قمار مانند هر بازار دیگری یکسری دلال دارد؛ دلالهایی که اینفلوئنسر هستند، با خودشان شرطبند پای میز میآوردند و از باخت زیرمجموعههایشان سود به جیب میزنند. احتمالا در صفحات مجازی تلگرامی یا اینستاگرام در فعالیت برخی، تبلیغ سایتهای بت را دیدهاید. آنها اگر فقط مبلغ شرطبندی نباشند، ایجنت سایت شرطبندی هستند.
🔹سایت سوپربت را فرشاد لطفي یکی از قهرمانان بدنسازی بههمراه دنيا دلدار مدل ایرانی ساکن ترکیه میچرخانند. صاحب سایت بیت بت، رضا پرستش است، همان کسی که با شباهت به مسی معروف شد، در کشورهای مختلف میچرخید و با شباهتش به مسی عکس میگرفت و حالا سایت شرطبندی را اداره میکند و...
برای خواندن گزارش بر روی لینک کلیک کنید:
https://plink.ir/6qrps
@sharghdaily
یکی از علتهایی که ما اقتصادیهای انقلابی (اگر لایق این عنوان باشم) نمیتونیم حرفمون رو به کرسی بنشونیم اینه که اختلاف نظرهامون بیداد می کنه!
چون نمیشینیم با هم صحبت کنیم. این هفته چندین سخنرانی داشتم در موضوع اقتصاد کرونا. بعد از دو ماه مطالعه، گزارشی رو ارائه می کردم. دیدم که دوستان اگر حرف مستدل رو بشنون قبول می کنن.
اما در عین حال یه عادت بد هم داریم. در موضوعات مختلف، بدون فکر و پژوهش هم زیاد نظر می دیم. چون جامعه از ما انتظار جواب داره. «بلد نیستم» مقامی هست که باید به اون مقام برسیم.
🍀کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
سوال یکی از دانشجویانم و جواب من:
⏪سلام استاد.خسته نباشید
الان داشتم یک برنامه نگاه میکردم. دلیل اینکه توی اروپا و آمریکا اینهمه تقاضا زیاد شده و صف های طولانی تشکیل شده رو این میدونست که اونها مثل ایرانی ها ذخیره انجام نمیدهند.
مثلا ایرانی ها داخل فریزر همیشه ۳تا مرغ و نان فریز شده و سبزی و... دارند ولی آنها به اندازه نیاز و روز خرید میکنند. این ویژگی ذخیره کردن خودش باعث بروز مشکل در اقتصاد نمیشه؟
⏪ سلام. ایرانی ها از دیرباز اهل خشک کردن و ترشی انداختن و مربا و رب درست کردن بودن تا بتونن از مواهبی که در فصول ارزان تهیه می کنن در سایر فصول بهره بگیرن و خیلی اسیر بازار نشن. این خصلت خوبی هست. تاجایی که یادم میاد، حضرت سلمان فارسی، تذکر می دادن که پولی که به دست می آوری رو اول از همه خرج خوراک سال خودت کن. این که برطرف شد، دیگه نگرانی نداره و تا آخر سال با آرامش زندگی می کنی. یا امام صادق علیه السلام انباری داشتند که در مواقع گرانی بازار از ان انبار شیعیان رو کمک می کردن.
این که در فصل ارزان، ذخیره کنی تا در فصل گران گرفتار نشی بسیار عفلانی است. البته مادامی که به حد احتکار نرسه. یعنی به اندازه نیاز خودت باشه نه برای سوداگری و کسب سود نامتعارف.
غربی ها عادت به غذای بیرون خوردن پیدا کردن. معدود میشه که در خونه غذا درست کنن. پس به ندرت در خانه موارد غذایی نگهداری می کنن. طبیعی هست تو این ایام که رستورانها محدود میشن، به بحران می رسن. ولی تو ایران اینطور نیست.
پیشنهاد می کنم یه متن مفصل در مقایسه این دو وضعیت بنویسی و ارزیابی کنی که کدومش میتونه در اقتصاد بهتر باشه.
🍀کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
در بحرانهایی مثل کرونا، یک رویکرد جایگزین برای کمک مستقیم و بدون نیاز به بازپرداخت توسط بانک های مرکزی وجود دارد که تحت عنوان "پول هلیکوپتری" شناخته می شود.
متن کامل نوشتار جردی گالی، اقتصاددان مشهور پولی را در این زمینه از لینک زیر بخوانید. این گزارش توسط آقای احسان ولدان ترجمه شده است.
http://qasdway.ir/fa/news/view/131/3
🍀کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
گابریل زوکمن و امانوئل سیز در نوشتاری با موضوع اقتصاد کرونا مینویسند:
مهمترین پیامی که باید به سرعت از جانب سران کشورها، حتی قبل از هرگونه قانونگذاری جدید یا تکمیل جزئیات اجرایی، ابلاغ شود این است که: « کارگران خود را اخراج نکنید. دولت هزینهکارگران بیکارشده و همچنین هزینههای ضروری را در هنگام تعطیلی کسبوکار ، تأمین میکند. پول دولت به زودی میرسد.»
متن کامل تحلیل را از لینک زیر بخوانید:
http://qasdway.ir/fa/news/view/132/3
🍀کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
❗️رفتم لباس بخرم، فروشنده گفت ایرانی هست. اعتماد کردم و خریدم. حالا دیدم یه اتیکت یه گوشه مخفیش خورده که ساخت چین! ولی چون مرسوم هست که تولیدکننده های ایرانی اتیکت خارجی استقاده می کنن، خیلی دقت نکردم!
تولیدکنندههای ایرانی اگر کاری نکنن که بین کالاهاشون و کالاهای خارجی نشه تشخیص داد، بازنده اصلی خودشون هستن.
فروشندهها هم همینطور. اگه دروغ بگن و کالای خارجی رو جای ایرانی جا بزنن، خودشون نابود میشن. چون خرید کالا قدرت خرید لازم داره و قدرت خرید از تولید حاصل میشه نه واردات!
🇮🇷کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_های_پشت_فرمونی🚘🚘🚘
چاره ای جز جهش تولید نداریم. امروز جهش یک کالای لوکس نیست. یک کالای ضروری است.
☘کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
🔻🔻 بحران کرونا و قرنطینه سراسری؛ توطئهای برای فروپاشی اقتصادی کشورها/ صندوق بینالمللی پول فقر را جهانی میکند
🔹 پایگاه تحلیلی #گلوبال_ریسرچ_کانادا یادداشتی را به قلم پروفسور مایکل چوسودوفسکی در خصوص #کرونا منتشر کرد:
🔸 ویروس کرونا بهانهای شده برای ذینفعان مالی قدرتمند و سیاستمداران فاسد برای آنکه روند حرکت دنیا به سمت بیکاری گسترده، ورشکستگی، و فقر شدید را شتاب بخشند.
🔸 فقر عالمگیر شده است. در شرایطی که قحطی در کشورهای جهان سوم در حال رقم خوردن است، در ثروتمندترین کشور روی زمین میلیونها آمریکایی مستأصلانه در صفهای شلوغ و طولانی منتظر دریافت اعانهاند.
🔸 نهادهای مالی قدرتمند و گروههای لابی از جمله #والاستریت، بیگ فارما، مجمع جهانی اقتصاد، و بنیاد بیل و ملیندا گیتس در شکلدهی به اقدامات سازمان جهانی بهداشت در خصوص همهگیری کووید-۱۹ نقش داشتند.
🔸 #قرنطینه_عمومی موجب فقر و محرومیت کشورهای توسعهیافته و درحالتوسعه میشود و عملاً اقتصادهای ملی را نابود میسازد. این امر دورنمای اقتصادی را بهطور کامل بیثبات میسازد.
🔸 آیا همانگونه که #هنری_کیسینجر اخیرا گفته است، یک «نظم نوین جهانی» اهریمنی دارد شکل میگیرد؟
🔸 فرصت تاریخی جهت مقابله با ساختارهای قدرت #کاپیتالیسم جهانی از جمله تشکیلات نظامی آمریکا و ناتو را باید در دوران پس از قرنطینه عمومی رقم زد.
👇متن کامل گزارش👇
⏩ mshrgh.ir/1064916
🆔 @mashgh626
متن بالا را بخوانید.
آنچه دو ماه است در حال داد زدنش هستیم در شرف تحقق است و کشور ما همچنان گرفتار هراس از یک سرماخوردگی!
☘کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
پروفسور مایکل چوسودوفسکی استاد اقتصاد در دانشگاه اوتاوا
🔸من به مدت بیش از ده سال به پژوهش میدانی درباره تأثیر اصلاحات اقتصادی صندوق بینالمللی پول ــ بانک جهانی در آفریقا، آسیا، آمریکای لاتین، اروپای شرقی، و حوزه بالکان پرداختم. از اوایل دهه ۱۹۸۰، یک «داروی اقتصادی قوی» تحت آنچه «برنامه تعدیل ساختاری» نامیده میشود به کشورهای بدهکار درحالتوسعه تحمیل شده است.
🔸بین سالهای ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵، من دست به تحقیقات میدانی در هند، بنگلادش، و ویتنام زدم و جهت تکمیل تحقیقات خود درباره برزیل به آمریکای لاتین برگشتم. در همه کشورهایی که از آنها بازدید کردم، از جمله کنیا، نیجریه، مصر، مراکش، و فیلیپین، یک الگوی دستکاری اقتصادی و مداخله سیاسی از طرف نهادهای مستقر در واشنگتن را مشاهده کردم. در هند، میلیونها نفر بهواسطه اصلاحات صندوق بینالمللی پول دچار گرسنگی شده بودند. در ویتنام ــ که جزو شکوفاترین اقتصادهای تولیدکننده برنج در دنیاست ــ قحطی در مقیاس محلی مستقیماً در اثر برداشتن تدابیر کنترل قیمت و مقرراتزدایی از بازار غلات رقم خورده است. سلطه دلار برقرار شد. با افزایش بدهیهای دلاری، نظام پولی در نهایت در اکثر کشورهای درحالتوسعه «دلاریزه» شد.
🔸به باور نویسنده تدابیر ریاضتی گسترده منجر به سقوط دستمزدها شدند. برنامههای خصوصیسازی بهطور گسترده وضع شدند. این اصلاحات اقتصادی مرگبار ــ که از طرف طلبکاران وضع شدند ــ ناگزیر به فروپاشی اقتصادی، فقر، و بیکاری گسترده دامن زدند.
🔸در نیجریه از دهه ۱۹۸۰ به بعد، کل نظام سلامت همگانی تحلیل رفته بود. بیمارستانهای عمومی به سمت ورشکستگی رفتند. پزشکانی که با آنها صحبت کردم با اندکی مزاح و شوخطبعی از برنامه تعدیل ساختاری یاد کردند. آنها در این باره گفتند: «برنامه تعدیل ساختاری توان ما را تحلیل برده است. بیمارستانهای ما به لطف صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی عملاً نابود شدهاند.
☘کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از اندیشکده قصد
گزارش مدیریتی
حکمرانی اقتصادی در مواجهه با بحران کرونا
جهت ارائه به دستگاههای دولتی و حاکمیتی
تهیه کننده:اندیشکده قصد
قسمت اول:
پیامدهای اقتصادی بحران کرونا از روز اعلام اولین مورد مبتلا در ۱۰ دی ماه (۳۱ دسامبر ۲۰۱۹) رفتهرفته آشکار شد. افت چرخۀ تجارت در دنیا و کاهش ارزش دلار و همچنین کاهش قیمت نفت از ۶۷.۹۶ دلار تا ۵۶.۶۷ دلار از روز اعلام تا ۳۰ بهمنماه (۱۹فوریه ۲۰۲۰) از اولین آثار اقتصادی بحران کرونا در فاز اول بود. اما ۳۰ بهمنماه و اعلام تشخیص کرونا در ایران و در روزهای پس از آن تشخیص کرونا در کشورهای اروپایی و آمریکا، روندهای اقتصادی را با تغییر و تحولات شدیدی مواجه کرد. ارزش دلار که از آغاز کرونا تا ۳۰ بهمن رو به کاهش گذاشته بود، به یکباره با روند شدید صعودی مواجه شد. بازارهای مالی در منطقه غرب آسیا و سپس در اروپا و آمریکا با سقوط ارزش تا ۳۰ درصدی مواجه شدند (بازارهای مالی همچنان در حالت خرسی بهسر میبرند). روند کاهش قیمت نفت که از ابتدای کرونا قابل مشاهده بود از ۳۰ بهمن شیب بسیار شدیدی گرفت تا جایی که در ۲۰ آوریل سبدهای نفتی دنیا بهطور متوسط به قیمت ۱۷ دلار در هربشکه رسیدند و سبد WTI تا منفی ۳۵ دلار را برای لحظاتی تجربه کرد که البته این مقدار منفی در نتیجۀ تسویۀ اوراق خرید ماههای قبل صورت گرفته است.
اتفاقات فوق در کنار فکتهای متعددی که این نوشتار کوتاه مجال کافی برای پرداختن به آنها ندارد نشان میدهد که رکودی بیسابقه و حتی شدید تر از رکود بزرگ ۱۹۳۰ در حال سایه انداختن بر اقتصاد دنیاست. بر خلاف رکود ۱۹۳۰ که طرف تقاضای اقتصاد را درگیر کرده بود و با اعمال سیاستهای طرف تقاضا تا حد زیادی مرتفع شد، این رکود با تعطیل کردن چرخش بینالمللی کالا، تعطیل کردن مشاغل و همچنین در خانه ماندن نزدیک به چهار میلیارد نفر از مردم دنیا، هم طرف عرضه و هم طرف تقاضا را درگیر کرده است. بیانیه مشترک رئیس سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد، مدیر کل سازمان تجارت جهانی و مدیرکل سازمان بهداشت جهانی و هشدار آنها نسبت به کمبود مواد غذایی، نشان میدهد که باید هشدارهای مختلف نسبت به احتمال بالای بروز کمبود و حتی قحطی مواد غذایی از اواخر تابستان امسال را جدی رفت.
صورتهای مالی فدرال رزرو تا ۲۰ آوریل نشان میدهد این نهاد، داراییهای خود را در دو ماه اخیر بیش از ۲.۳ تریلیون دلار افزایش داده است. رئیسجمهور آمریکا از بودجه دو تریلیون دلاری جهت مبارزه با کرونا رونمایی کرد. اقتصاددانان متعدد آمریکایی و اروپایی از ضرورت و فوریت اعمال سیاست پولپاشی (Helicopter Money) سخن میگویند و مدلسازیهای متعدد نشان میدهد این سیاست بهدلیل رکود بیسابقهای که بر طرف عرضه و تقاضای اقتصاد تحمیلشده است، نمیتواند اثر تورمی داشته باشد و ارزش دلار را روزبهروز افزایش خواهد داد! لذا آمریکاییها با محوریت انتشار دوباره حجم عظیمی از دلار به بازارهای داخلی و بازارهای بینالمللی در حال خریدن حجم عظیمی از داراییهای سرمایهای و حتی فیزیکی هستند. این سیاست که شاید بتوان آن را «قمار ترامپ» نام گذاشت، ضمن ازبینبردن کارایی پیمانهای دو و چندجانبه پولی و همچنین افزایش ارزش دلار، تجارت جهانی را دوباره دلاری خواهد کرد.
کشور ایران که در سال گذشته و در اثر تحریمهای ظالمانه، قریب به ۴۰ میلیارددلار از صادرات نفتی خود را از دست داد، در نتیجه اتفاقات فوق با مخاطرۀ جدیدی مواجه شده است. تداوم اخلال در نظام تجارت بینالملل و کاهش ارزش فراوردههای نفتی، احتمالاً تا ۲۰ میلیارد دلار از ارزش صادرات غیرنفتی ایران را نیز کاهش خواهد داد. رکود در بازارهای داخلی و توقف تولید، توزیع و مصرف در نتیجه سیاست «در خانه بمانیم» و وحشت شدیدی که بر جامعه القاء شده است میتواند رکود را در اقتصاد کشور را تشدید کند. تداوم شرایط فعلی، حداقل ۲۰ درصد رشد منفی را بر اقتصاد ایران القاء خواهد کرد.
با توجه به موارد فوق، پیشنهادات زیر به قید فوریت شدید زمانی جهت عبور از این بحران تقدیم میشود.
۱-اعمال نگاه چندوجهی با اولویت رویکرد اقتصادی در ستاد ملی مبارزه با کرونا برای آمادهسازی کشور برای مقابله با بحرانهای اقتصادی پیشرو.
🆔 @QasdWay
هدایت شده از اندیشکده قصد
گزارش مدیریتی
حکمرانی اقتصادی در مواجهه با بحران کرونا
جهت ارائه به دستگاههای دولتی و حاکمیتی
تهیه کننده: اندیشکده قصد
قسمت دوم:
۲- اعمال سیاست انبساط پولی شدید با محوریت جهش در پایه پولی، خلق پول و افزایش نقدینگی. این انبساط باید بهطور متوازن هم مشمول طرف عرضه و تولیدکنندگان و هم مشمول طرف تقاضا و با اولویت مصرفکنندگان آسیبپذیر شود. با توجه به عمق رکود، افزایش فوری ۴۰ درصدی در پایۀ پولی ضروری است. اعمال سیاست نظارتی شدید (موقعیت اضطراری) جهت جلوگیری از ورود نقدینگی به بازار ارز و طلا و سرمایه میتواند به اثربخشی این سیاست کمک کند. عدم امکان نظارت نیز نمیتواند توجیه مناسبی برای عدم اعمال این سیاست باشد.
۳- ایجاد تسهیلات مالی برای اعمال سیاست ایمنسازی مشاغل بهجای سیاست فاصلهگذاری اجتماعی و هوشمند. اعمال این سیاست ضمن تقویت صنعت ایمنسازی در کشور و ایجاد ارزش افزوده از محل تولید و صادرات محصولات این صنعت میتواند به ایجاد امنیت و سلامت لازم برای تداوم فعالیتهای اقتصادی کمک کند.
۴- نزولات جوی در دوسال اخیر شرایط را برای جهش در سطح کشت محصولات کشاورزی با اولویت محصولات استراتژیک (گندم، ذرت، دانههای روغنی و …) فراهم کرده است. اعطای تسهیلات نقدی و غیرنقدی ویژه به کشاورزان و شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه کشاورزی جهت افزایش فوری سطح کشت ابزار مهمی جهت مقابله با قحطیِ محتمل است. استفاده از ظرفیت نیروهای مسلح جهت آبرسانی و تسطیح اراضی میتواند به تسهیل این فرایند کمک کند. در صورت اجرای این سیاست، ایران میتواند در انتهای تابستان، ضمن تأمین نیازهای غذایی خود، به صادرکننده جدی در محصولات غذایی تبدیل شود و بخشی از رکود خود را از این محل جبران کند. زمزمههایی از مجتمعهای تولید گوشت و مرغ درجهت معدومسازی محصولات و مازاد عرضه به گوش میرسد که لازم است با آن مقابله شود. با اعمال دیپلماسی اقتصادی میتوان در تعامل با کشورهای در معرض کمبود، علیالخصوص روسیه و کشورهای اروپایی، زمینه را برای صادرات مازادهای احتمالی فراهم کرد.
۵- سقوط قیمت نفت، ضمن هزینههایی که داشته است فرصتی جدی را برای ایران فراهم کرده است. کشورهای واردکننده محصولات غیرنفتی ایرانی، عموماً کشورهای نفتی هستند. اعمال سیاست خرید نفت و راهاندازی تهاتر کالا در برابر نفت میتواند چرخۀ تجارت کالای ایرانی در منطقه را به راهبیاندازد و بر حجم تولید محصولات کشاورزی و صنایع کشور بیافزاید. بستن چاههای غیر مشترک و استفاده از نفت وارداتی ارزان، افزایش ظرفیت پالایشگاهی کشور با اولویت پترو پالایشگاههای خرد، خرید تضمینی نفت وارداتی از صادرکنندگان و افزایش قدرت ذخیرهسازی نفت با همکاری بخش خصوصی و نهادهای حاکمیتی میتواند سیاست عدم خامفروشی در نفت را به سیاست خرید نفت تغییر دهد. در صورت ارسال سیگنالهای پرقدرت مبنیبر تبدیل ایران به یک خریدار بزرگ منطقهای، میتواند قیمت نفت را بهطور جهشی افزایش دهد و تولید فراورده نفتی در ایران را بهینه سازی کند. (تذکر: مدت زمان مورد نیاز برای راهاندازی پتروپالایشگاههای خرد و مخازن نفت بهطور متوسط ۶ ماه است. خرید آتیهای نفتی در موقعیت فعلی برای تحویل در سه یا شش ماه آینده میتواند اعمال این سیاست را میسر کند).
🆔 @QasdWay
پروفسور مایکل چوسودوفسکی استاد اقتصاد در دانشگاه اوتاوا
نیازی نیست درباره پیامدهای احتمالی تفکر یا این پیامدها را تحلیل کنید. دولتها در خصوص تبعیت از این امر تحت فشار قرار میگیرند. تعطیلی کل یا بخشی از اقتصاد ملی از طریق اجرای به اصطلاح «دستورالعملهای سازمان جهانی بهداشت» صورت میپذیرد. این دستورالعملها به قرنطینه عمومی و همچنین محدودیتها در حوزه تجارت، مهاجرت و حملونقل مربوط میشوند.
نهادهای مالی قدرتمند و گروههای لابی از جمله والاستریت، بیگ فارما، مجمع جهانی اقتصاد، و بنیاد بیل و ملیندا گیتس در شکلدهی به اقدامات سازمان جهانی بهداشت در خصوص همهگیری کووید-۱۹ نقش داشتند. قرنطینه عمومی در کنار محدودسازی فعالیتهای تجاری و سفرهای هوایی، راه را هموار ساخت. این تعطیلی اقتصادهای ملی در سرتاسر دنیا از ماه مارس به بعد اتفاق افتاد و همزمان شمار زیادی از کشورها در نقاط مهم دنیا را تحت تأثیر قرار داد. این امر در تاریخ جهان بیسابقه است. چرا رهبران اجازه دادند چنین اتفاقی رخ دهد؟ پیامدها واضح و آشکار بودند.
این تعطیلی بر خطوط تولید و تأمین کالاها و خدمات، فعالیتهای سرمایهگذاری، صادرات و واردات، تجارت خردهفروشی و عمدهفروشی، هزینهکرد مصرفی، تعطیلی مدارس، دانشگاهها، مؤسسات پژوهشی، و غیره تأثیر میگذارد. این امر به نوبه خود فوراً موجب بیکاری گسترده، ورشکستگی کسبوکارهای کوچک و متوسط، از بین رفتن قدرت خرید، فقر و قحطی گسترده میشود.
☘کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
⭕️ اون جوجه هایی ک زنده زنده دفن میشدن رو یادتونه؟
بیش از 500 هزار قطعه جوجه یک روزه از طریق بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان به کشورهای پاکستان و افغانستان صادر شد.
این یعنی اگر بخواهیم میتوانیم فقط بستگی ب مدیریت دارد ک لیبرال باشد یا جهادی!!
👤 محمد جواد عمرانی
💠 به توییتر انقلابی بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/2596339728Ca044fd9eeb
کتاب «اقتصاد کرونا» منتشر شد
کتاب «اقتصاد کرونا» که توسط انتشارات نیلوفران و به سفارش سازمان پدافند غیرعامل تهیه شده، منتشر شد.
کتاب «اقتصاد کرونا» با رویکرد اقتصاد مقاومتی در عصر ویروس کرونا که محوریت آن تحلیل شرایط اقتصادی پیش آمده ناشی از ویروس کرونا است، توسط حجت الله عبدالملکی و جمعی از کارشناسان نظیر روح الله ایزدخواه، مسعود براتی، سید امیر سیاح، سید احسان خاندوزی و حمیدرضا مقصودی تهیه شده است.
این کتاب که با همکاری سازمان پدافند غیرعامل کشور و بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) تهیه شده، توسط انتشارات نیلوفران منتشر شد.
@hamidrezamaghsoodi
به زودی مرغها هم زنده به گور خواهند شد
رییس هیأت مدیره اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار استان تهران:
🔹مرغداران، مرغهایی را که پرورش دادهاند روی دستشان مانده و وزن مرغها به بالای ۳ کیلوگرم رسیده و نهاده برای خوراک آنها و دارو و واکسن برای نگهداری آنها وجود ندارد.
🔹از سویی خریداری هم پیدا نمیشود این مرغها را خریداری کند؛چنانچه این رویه به همین صورت ادامه پیدا کند به زودی مرغداران، مرغهایشان را زنده به گور خواهند کرد.
tn.ai/2251269
@TasnimNews
دکتر حمیدرضا مقصودی
به زودی مرغها هم زنده به گور خواهند شد رییس هیأت مدیره اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار استان تهران:
این ها تصور می کنند اگر مرغ ها را به مردم شهرها و روستاها بدهند، از مشتریهایشان کم خواهد شد. لذا دفن کردن مرغ را ترجیح می دهند. #منطق_پول_پرستی
در حالی که در منطق الهی: من جاء بالحسنه فله عشر امثالها
کسی که حسنه ای را انجام دهد، خداوند ۱۰ برابر آن را به او عطا می فرماید.
☘کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi