(ادامه مطلب)...
3⃣1⃣ نیروهای داوطلب و بسیجی محل میتوانند شبکه های مجازی در مقیاس محلی را فعال کنند و برنامههای مسجد را به صورت زنده برای اهالی محل منتشر کنند تا ضمن استفاده معنوی برای معذورین، اطلاع رسانیها از کانون مسجد، به روز و مستقیم باشند.
4⃣1⃣ نیروهای داوطلب و بسیجی محله با محوریت مسجد، نسبت به جمعآوری اطلاعات محلی، امکانات محله و شهر و برنامهریزی برای باز توزیع آن بین افراد نیازمند در محله اقدام کنند. همچنین این نیروها با همکاری نهادهای مسئول میتوانند نسبت به ضدعفونی محل و توزیع امکانات در محل اقدام کنند.
🤲 اللهم اجعلنا من عامری مساجدک و عجل الله تعالی فی فرج مولانا صاحب العصر و الزمان🙏
#با_توکل_به_خدا_کرونا_را_شکست_میدهیم
#در_خانه_فعال_میمانیم
#مسجد_تراز
#میثم_لطیفی
@meisamlatifi
👤 توییت استاد #رائفی_پور :
اگر #کرونا دست ساز بشر باشد بی شک یکی از اولین متهم ها، شاگردان مکتب شیکاگوی #میلتون_فریدمن یا #گلوبالیست ها هستند.
کرونا بسیاری از دولت ها را از پرداخت بیمه های درمانی و بازنشستگی سالمندان در بلند مدت بی نیاز می کند
حتما #مستند_دکترین_شوک را با دقت ببینید
و یا کتاب دکترین شوک #نائومی_کلاین را بخوانید
فریدمن معتقد بود با وارد آوردن شوک های قوی (حتی به قیمت ایجاد جنگ و کشتار مردم) ، جامعه دچار فلج مغزی شده و به آزادسازی اقتصادی به نفع طبقه سرمایه دار ، تن خواهد داد
در ضمن شاگردان مکتب شیکاگو در کشور خودمان نیز حضور پر رنگی دارند!
🌐 twitter.com/a_raefipour1/status/1242069129085026306?s=19
✅ کانال مصاف
@Masaf
https://www.instagram.com/p/B-FxVmMHzGj/?igshid=2xnvzah1mncw
دیپلماسی اقتصادی در شرایط فعلی، دکتر عبدالملکی. لینک فوق را در اینستاگرام بشنوید.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
⭕️ اینجا ورزشگاه شهید دستغیب شیراز است که توسط ارتش تبدیل به نقاهتگاه ۲۰۰ تخته خوابه بیماران کرونایی شده است.
#جهاد_ادامه_دارد
👤 سيد علي موسوي
💠 به توییتر انقلابی بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/2596339728Ca044fd9eeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 داود براتی مسوول هیات خانواده شهدا و ایثارگران شب گذشته در رادیو جوان از نصب تونل سلامت تولید گروه جهادی خود در چند ناحیه از شهرداری و فروشگاه ها خبر داد و گفت به زودی این دستگاه در ورودی بیمارستان ها نصب می شود
🌹قابل نصب در ادارات،سازمان ها،بیمارستانها ،پاساژ ها، مجتمع و ساختمان هاو ...
فقط هزینه متریال دستگاه رو میگیرند و در عرض یک ربع نصب میشه
👌جهت هماهنگی و سفارش با شماره ۰۹۱۹۲۰۹۵۶۹۹ تماس بگیرید
💢کانال خبری #شهدای_ایران
✅ @shohadayeiran57
⭕️ تست تشخیص کرونا در ایران ساخته شد
🔸 «یونسی» مدیر توسعه کسبوکار یک شرکت دانش بنیان در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
🔹 تستهای تشخیصی کرونا یا کووید ۱۹ بعد از تایید انستیتو و اداره کل تجهیزات پزشکی در راند نیمه صنعتی تولید شد.
🔹 تستهای تشخیصی کرونا تولیدی در ایران یکچهارم نمونه خارجی قیمت دارد.
🔹 اکنون ۲۰ هزار تست کرونا آماده تحویل داریم و میتوانیم تولید را به ۸۰ هزار تست در هفته برسانیم.
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
این چندمین بار است که این ادعا مطرح میشود. اما مقامات رسمی وزارت بهداشت ساکتند! 👆👆👆
◀️ از اتفاقات جالب ماجرای کرونا، کمک جهان سوم! به جهان اول! است.
⏪ گویا مناسبات جهانی در حال تغییر است.
⏪ و ایران که مزاحمان اصلی آن، یعنی نئولیبرال ها مانع جهشش می شوند...
⏪ جای کالاهای ایرانی در اروپای بحران زده خالی است...
⏪ آقای ظریف، الان وقت مذاکره برای صادرات است. تا کالاهایمان را بفرستیم برای کمک به مردم اروپا. یادمان رفته که ما یازدهمین تولیدکننده محصولات کشاورزی دنیا هستیم و از سال گذشته به برکت باران الهی، ۷ درصد رشد محصول کشاورزی داشته ایم؟
⏪ نکند باز هم میخواهیم محصولاتمان را دور بریزیم؟
⏪ اگر مرد مذاکره هستید، مرزهای صادراتی را بشکنید آقای ظریف... اگر به همین دو سه نکته دقت کنید در می یابید که چرا آمریکا در همین روزهای جهان بحران زده، به دنبال تشدید تحریمها علیه ایران است.
آقای ظریف، دست اروپا امروز بالاست و میتوانید شلیک کنید. آیا تنها زمانی که دست ما بالاست مذاکره را بلدید؟
امروز اروپا پذیرای شماست پس لطفا از قرنطینه خارج شوید و بر ایران ایر سوار...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
audio_2020-03-25_00-15-54.ogg
1.13M
#جهش_تولید آنهم در شرایط بحرانی امروز؟
قسمت اول
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
record۲۰۲۰۰۳۲۴۲۱۲۸۴۶.amr
948.7K
#جهش_تولید آنهم در شرایط بحرانی امروز؟
قسمت دوم
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
record۲۰۲۰۰۳۲۴۲۱۴۰۱۱.amr
1.33M
#جهش_تولید آنهم در شرایط بحرانی امروز؟
قسمت سوم
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
بسم الله
🗝به عقب برنمیگردیم! [بخش سوم]
دکتر #علی_سعیدی
📢 در دو بخش قبلی خواستم با سیاهنمایی بیشازحد، توجه شما را به اهمیت مسئلۀ اقتصاد و ضرورت #جهش_تولید جلب کنم. غرضم نادیدهگرفتن دستاوردهای باورنکردنی جمهوری اسلامی نبود اگر هم امروز از جهش تولید حرف میزنیم بهخاطر این زیرساختها و تمهیداتی است که در اقتصاد کشور وجود دارد. ما با جمعی از دوستان از حدود شش ماه پیش دربارۀ زمینههای جهش اقتصادی در کشور مباحثاتی داشتهایم و حتی درس اقتصاد ایران این ترم را هم به همین امر اختصاص دادم.
🔸در این بخش و بخشهای بعدی، تلاش میکنم برخی از ایدههایی را که برای ایجاد جهش اقتصادی بسیار دردسترس هستند مرور کنم. این ایدهها شاید در نگاه اول خیلی متعارف به نظر نرسند اما اجراییکردن آنها زحمت زیادی ندارد.
🔸اما اولین حوزۀ جهش تولید، نفت است! نفت چندسالی است که از اقتصاد ما آرام آرام حذف شده است اما همچنان مردم و مسئولان فکر می کنند اقتصاد ما نفتی است یا باید همچنان نفتی بماند! همین انگاره مانع از بالازدن آستینها و حرکت به سمت تولید شده است.
🔸کل سهم نفت از اقتصاد ما تنها سیزده و نیم درصد است که آن هم فقط نصفش به صورت خام صادر میشود. با وجود تحریمها و قیمت هر بشکه بیست و چند دلار، هیچ آدم عاقلی به فکر صادرات نفت خام نباید باشد. خب اگر نفت را صادر نکنیم، با آن چه کار میتوانیم بکنیم؟!
1⃣ اولاً افزایش ظرفیت پالایشگاهی کشور است. پالایشگاههای فعلی باید با حداکثر ظرفیت کار کنند. اما احداث پالایشگاه جدید نیاز به سرمایهگذاری دارد که نه دولت میتواند و نه سرمایهگذار خارجی میآید! اما راه سومی وجود دارد که میتواند سرمایههای سرگردان داخل کشور را به این سمت سرازیر کند و آن #پالایشگاه_های_خرد است؛ پالایشگاههایی که قلب آن را میتوان با یک کامیون جابجا کرد، به همین راحتی و به همین کوچکی!
🔸احداث این پالایشگاهها توسط سرمایههای خرد مردم و در سراسر کشور به تعداد بسیار زیاد، میتواند نهتنها نیاز داخل به فراوردههای نفتی را تأمین کند که کل بازار منطقه را نیز پوشش دهد. به جای دل بستن به بازارهای جهانی، بازارهای کشورهای همسایه را دریابیم! با یک حساب سرانگشتی در اطراف ما نزدیک به ۵۰۰میلیون مصرف کننده وجود دارد. یادمان باشد که اروپاییها برای دستیافتن به بازار هشتاد میلیونی ما چقدر با هم دعوا داشتند و به محض امضای برجام، چقدر گروههای اقتصادی آنها به کشور ما سرازیر شدند! این جذابیت همچنان برای آنها وجود دارد، آن وقت ما از این مزیت خود هم در بازار داخلی و هم در بازار کشورهای همسایه غافلیم.
🔸در حال حاضر یک نمونه از این پالایشگاهها در ایران در منطقۀ جلفا راهاندازی شده است که تنها مشکل آن این است که نه شرکت نفت به آن نفت خام میدهد و نه اجازه دارند محصولات خود را در ایران بفروشند! ترویج و گسترش این پالایشگاهها فقط یک ارادۀ سیاسی و انحصارزدایی از صنعت نفت لازم دارد.
2⃣ ثانیاً با افزایش ظرفیت پالایش نفت که راهاندازی هر پالایشگاه کوچک حدود شش ماه طول میکشد، ما باید به بزرگترین خریدار نفت منطقه تبدیل شویم و تمامی نفت خلیج فارس را ما خریداری کنیم و درعوض، فراوردههای نفتی ازجمله بنزین و گازوئیل و مواد پتروشیمی به این کشورها بدهیم. یک معاملۀ تهاتری بدون دلار و واقعا برد-برد!
3⃣ ثالثاً الان زمانی است که ما به جای اینکه نفتهایمان را با خواهش والتماس به دلار تبدیل کنیم، هر چه سریعتر باید ذخایر ارزی را به نفت (یا هر کالای باارزش دیگر) تبدیل کنیم و هر چه می توانیم نفت بخریم! میدانید که دلار در حال حاضر مثل بمب ساعتی است و هر لحظه ممکن است ارزش آن بهشدت سقوط کند. چه آمریکا کرونا را ایجاد کرده باشد چه دیگران، برخی از تحلیلها حاکی از این است که الان آمریکاییها دارند از این آب گلآلود ماهی میگیرند و بدهیهای خود را کاهش میدهند. اینها مسکنهایی است که در بلندمدت جواب نخواهد داد.
4⃣ رابعاً ایران باید هر چه سریعتر از اوپک خارج شود! به همان دلایلی که روسیه حاضر نشده عضو اوپک شود و مذاکرات او با اوپک به نتیجه نرسید. عضویت در اوپک نهتنها برای ما سودی نداشته است بلکه رعایت سهمیهبندی اوپک و سیاستهای غلط آن همواره در اوضاع بحرانی به ضرر ما تمام شده است.
از این جهت روی بازار نفت تمرکز می کنم که یکی از بخشهایی که میتواند در اقتصاد ما جهش تولدی ایجاد کند، نفت است. اما نه خامفروشی نفت، بلکه استفاده اهرمی از نفت.
وجود ذخایر نفتی ارزانقیمت در کشور ما و در منطقۀ ما، مزیت بسیار بزرگ و بیرقیبی است که می تواند هزینۀ تمامشدۀ تولید را برای ما بسیار کاهش دهد و ما کالاهای بسیار ارزانتری را تولید و صادر کنیم.
[ادامه دارد...]
🆔 @QasdWay
امیر کرمانی، دانشیار اقتصاد دانشگاه برکلی-کالیفرنیا متن زیر را در کانال تلگرامی خود amirrkermani@ منتشر کرده است:
*بحرانی جهانی عمیق تر از بحران مالی سال 2008*
متاسفانه به نظر می رسد که در بین بسیاری از سیاستگذاران هنوز فهم صحیحی از ابعاد جهانی و کشوری بحران کرونا وجود ندارد.
این در حالی است که:
1️⃣بازار سهام آمریکا سریعترین سقوط خود را در طی صد سال اخیر تجربه کرده است و تمامی افزایش سهام ها از ابتدای ریاست ترامپ از بین رفت.
2️⃣فدرال رزرو آمریکا نه تنها از تمامی ابزارهایی که در بین بازه ی 2008 تا 2013 و به تدریج استفاده کرد به یکباره استفاده کرده بلکه به احتمال زیاد به زودی شروع به خرید اوراق شرکتی میکند. ولی بر خلاف دوره بحران مالی هیچ یک از این ابزارها در جلوگیری از سقوط شدید بازار سهام موثر واقع نشده است.
3️⃣اولین پکیج سیاستهای مالی آمریکا که گفتگوها بر سر آن در حال نهایی شدن است در حدود دو تریلیون دلار است. این مقدار بیش از دو برابر کل سیاست های مالی است که در طول بحران مالی 2008 اتخاذ شد.
4️⃣بر اساس برخی تخمین های اولیه در آمریکا تنها در هفتهی گذشته بین دو و نیم تا سه میلیون نفر شغل خود را از دست دادند و پیش بینی میشود که نرخ بیکاری حداقل به پانزده درصد برسد. برخی تخمینها تا سی درصد بیکاری را پیشبینی میکند.
5️⃣وضعیت مالی دولت آمریکا چه از لحاظ انباشت بدهی ها و چه از لحاظ کسری بودجهی قبل از ورود به بحران به مراتب بدتر از بحران مالی 2008 است.
6️⃣تک تک سیاستگذاران فعلی آمریکا به مراتب ضعیف تر از سیاستگذاران دوره بحران مالی هستند. چه در سطح ریاست جمهوری، چه وزیر خزانه و از همه مهتر در سطح ریاست فدرال رزرو.
7️⃣تخمین ها حکایت از کاهش 60-90 درصدی بسیاری از بخش های خدماتی در فصل پیش رو دارد و ورشکستگی و یا بیل اوت بخش عمده شرکت های هواپیمایی و هتل ها اجتناب ناپذیر است. همچنین به دلیل حضور بیشتر قشر آسیب پذیر در بخش خدمات فشار این بحران بر اقشار ضعیف و فاقد بیمه درمانی بسیار بیشتر است.
8️⃣ترکیب نابرابری و عدم وجود نظام درمانی همه گیر با ویروس کرونا آمریکا را مستعد بروز بحرانهای اجتماعی کرده است.
9️⃣نوع سیاستهای پیشگیرانهی مرتبط با کاهش تعاملات اجتماعی بخش زیادی از نیروی کار را از بازار کار خارج میکند و در نتیجه مستقل از سیاستهای پولی و مالی بخشی زیادی از افت تولید اجتناب ناپذیر است.
🔟کاهش شدید قیمت نفت هم مزید بر علت شده و بخش عمده ی شرکت های تولید کننده نفت شیل را در آستانه ورشکستگی قرار داده است.
تمامی این اتفاقات در کشوری می افتد که بیشترین توان را در اعمال سیاستهای پولی و مالی دارد.
🔹وضعیت کشورهای اروپایی هم علی رغم اتخاذ تدابیر مشابه بسیار بد است.
🔹بسیاری از کشورهای اروپایی حتی قبل از این بحران هم همچنان با مشکلات ناشی از بحران مالی 2008 در حال دست و پنجه نرم کردن بودند.
🔹با شیوع ویروس در کشورهای در حال توسعه این وضعیت ابعاد شدیدتری پیدا میکند.
⬅️در مجموع به نظر می رسد که کل اقتصاد جهانی با یکی از بزرگترین بحران های صد سال اخیر مواجه است.
در چنین شرایطی فهم صحیح از ابعاد جهانی و کشوری چنین بحرانی و بازگشت عقلانیت به نظام تصمیم گیری کشور اولین قدم برای کاهش این بحران است.
عقلانیتی که حداقل بروز آن می توانست استفاده از فرصت طلایی تعطیلات نوروز و تصمیم قاطع برای کاهش سفرها و تعاملات نوروزی باشد. فرصتی که متاسفانه به هدر رفت و اکنون با بحران افزایش کرونا پس از تعطیلات نوروز مواجه خواهیم بود.
👈در طول تاریخ بحران ها مهمترین نقاط صعود و یا افول تمدن ها بوده اند.
بازگشت عقلانیت و اتخاذ سیاست های مناسب داخلی و بین المللی می تواند فرصت مناسبی را برای رشد بلند مدت کشور فراهم کند و عدم بازگشت عقلانیت ما را به نقطه بدون بازگشت میبرد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اثرات #ویروس_کرونا بر اقتصاد جهانی
🆔 @QasdWay
یک بار دیگر برای مخاطبان عزیزی که به تازگی عضو کانال شده اند این نکته را عرض می کنم.
بعضی از مطالب از کانالهای دیگر فوروارد شده است. از آنجایی که قائل هستم که لازم است حفظ امانت شود، لینک کانالهای مبدأ را حفظ میکنم و عینا در کانال قرار میدهم. لذا از شلختگی و تنوع لینکها عذرخواهم.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
چندراهکار اقتصادی کرونایی:
۱- اتخاذ سیاستهای ایمنسازی محیط بهجای تعطیل کردن.
۲- تقویت جدی بخش کشاورزی و استفاده از موهبت باران که خداوند در این دو سال به کشور عطا کرده است
۳- تلاش دیپلماتیک برای صادرات مواد غذایی، بهداشتی و محصولات کشاورزی به کشورهای بحرانزده از کرونا
۴- تبدیل ایران به خریدار نفت منطقه. (سیاست نفت در برابر کالا)
۵- تقویت و افزایش جدی تعداد پالایشگاههای بزرگ و کوچک و تقویت بخش پاییندستی انرژی
۶- صادرات فراوردههای نفتی به نقاط مختلف جهان و کشورهای همسایه با همکاری مرزنشینان
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
زمانی که گفتیم مردم را از یک سرماخوردگی به اندازه طاعون نترسانید منظورمان این بود:
◀️« مسمومیت با الکل در استان فارس بیشتر از کرونا قربانی گرفت
محمدجواد مرادیان، رئیس اورژانس فارس در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا اعلام کرد که تا صبح چهارشنبه ۶ فروردین (۲۵ مارس) ۵۹۲ نفر در این استان بر اثر مصرف الکل مسموم شده و از این تعداد ۷۲ نفر جان خود را از دست دادهاند.
او افزود: «متاسفانه مسمومیت با الکل طی روزهای گذشته تاکنون روندی افزایشی داشته و این روند همچنان ادامه دارد.»
مرادیان در مورد شیوع ویروس کرونا در استان فارس گفت: «اورژانس فارس ۷۴۶ ماموریت مرتبط با کرونا انجام داده و در این مدت تعداد ۲۰۳ بیمار مشکوک به علائم کرونا ویروس به مراکز درمانی انتقال داده شدهاند».
عبدالرسول همتی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز از درگذشت ۲۱ نفر در استان فارس به دلیل ابتلا به ویروس کرونا …».
⏪ آیا سیاستگذاران مسئولیت این حجم از مرگ و میر در اثر الکل و در اثر ترس از کرونا را میپذیرند؟
کلیپ فردی منتشر شد که در استانداری فارس اوضاع را بسیار ترسناک و بحرانی تبیین میکرد. به نظرم آن فرد و منتشر کننده آن کلیپ از افرادی هستند که باید محاکمه شوند.
⏪ پدر و مادری که ترس از کرونا آنها را واداشت که به فرزند خردسال خود الکل بدهند تا مثلا واکسینه شود و این کار موجب نابینایی کودک شد چقدر مقصرند و رسانههایی که ترس را در دل مردم تشدید کردند چقدر و مسئولانی که هر دم در رسانه مثلا ملی به القاء ترس ادامه میدهند چقدر؟
آیا تنها ابزار نگهداشتن مردم در خانه، القاء ترس شدید است؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
گزارش OECD در موضوع پیامدهای اقتصادی بحران کرونا بر اقتصادهای دنیا. البته این گزارش مربوط به ۲ مارس یعنی ۲۳ روز قبل است. عنوان گزارش:
« ویروس کرونا: اقتصاد دنیا در خطر»
گزارشات جدیدتر، پیامدهای این بحران را بسیار وخیمتر معرفی میکنند.
لینک دریافت فایل گزارش:
https://www.oecd.org/berlin/publikationen/Interim-Economic-Assessment-2-March-2020.pdf
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
📱 جهش پرشتاب شاخص بورس در بازار امروز
🔹شاخص کل در بازار بورس امروز (چهارشنبه) ۱۲هزار و ۶۰۵ واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۵۲۱ هزار و ۲۶۷ واحد رسید.
🔹براساس معاملات امروز بیش از چهار میلیارد و ۷۸۰ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۷ هزار و ۱۶۹ میلیارد ریال داد و ستد شد
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
بازار واقعی و بازار سرمایه در ایران همواره روندی معکوس دارد. رکود یکی، دیگری را پررونق میکند.👆👆👆
بسم الله
🗝به عقب برنمیگردیم! [بخش چهارم]
دکتر #علی_سعیدی
🔅پیش از این اشاره کردم که راهحلهای متعارف نمیتواند گرهی از #جهش_تولید باز کند. همچنین توضیح دادم که چگونه #تولید_انبوه علیرغم این همه رانت نفت و حمایتهای دولتی، نتوانسته است برای ما جهش ایجاد کند. در بخش قبلی، #پالایشگاه_های_خرد را بهعنوان نمونهای از شیوۀ تولید مردمی مثال زدم. در این بخش، مثال دیگری دارم که شاید در ابتدا روترشی بیاورد اما اگر تا انتها بخوانید خواهید دید که چه ظرفیت بزرگ و دردسترسی است!
🔹 وقتی حرف از #خودروسازی به میان میآید، اولین تصویر ذهنی ما ایرانیها، پرایدهای تصادفی کنار جاده است که پلیس با افتخار و برای ترساندن ما، لاشۀ آن را در مکانی مرتفع بارگذاری کرده است! اما خوب است بدانیم که از سال ۴۸ که برادران خیامی خط تولید ارو (پیکان) را از شرکت ورشکستۀ انگلیسی خریدند، استراتژی صنعت خودروی ما «هر ایرانی یک پیکان» بوده است. این استراتژی یعنی «مونتاژ» خودرو برای «مصرف داخلی»!
🔹 با این استراتژی صنعت خودرو، نمیتوان انتظار داشت که خودروهای ملی باکیفیت و قابل رقابت با نمونههای خارجی تولید شود و بتواند در بازارهای جهانی حرفی برای گفتن داشته باشد، چرا که هدف «مونتاژ» خودرو برای «مصرف داخل» است!
🔹 برای تحقق این استراتژی هم شرکتهای رانتی ایرانخودرو و سایپا به زور حمایتهای دولتی و انحصار صنعت خودرو، با کلی بدهی و تعهد، شدهاند نماد خودروسازی ملی!
🔹 اگرچه گامهایی برای اصلاح این استراتژی در اواخر دهه هشتاد برداشته شد اما به دلیل وابستگی این راهکارها به تولید انبوه، باز هم به نتیجه نرسید.
🔸 راهکار جهش تولید در صنعت خودروسازی، راستههای خودروسازی است! یعنی همین راستههای تعمیرگاهی که در حاشیه شهرها وجود دارند باید همگی به جای تعمیرات خودرو، به «خودروسازی» روی بیاورند.
🔸 مطمئنا خودوریی که اینها درست خواهند کردند از پرایدی که ساپیا میسازد و از سمند و پژوی ایران خودرو بیکیفیتتر و ناامنتر نیست!
🔸و بلکه نوآوری و خلاقیت و بهینهسازی در آنها بسیار سریعتر و چالاکتر از خودروسازهای فعلی خواهد بود.
🔹 راهاندازی این راستههای خودروسازی فقط با یک مشکل مواجه است و آن اینکه نیروی انتظامی این خودروها را پلاک نمیکند! و احتمالاً انحصارگران صنعت خودروسازی، به قطعهسازان اجازۀ تأمین قطعات لازم را برای این راستههای خودروسازی نخواهند داد. پس نقطۀ کانونی، #رفع_انحصار از صنعت خودروست.
🔸 این همه دانشکدۀ خودرو در کشور وجود دارد که نمونۀ واقعی ماشین هیبریدی و هایتک خود را هم ساختهاند! اگر اجازۀ پلاکشدن این خودروها داده شود همۀ این دانشکدهها به مراکز تولید خودروهای هایتک و مرکز تحقیق و توسعۀ خودرو تبدیل خواهند شد.
🔸 در زمینۀ بازار مصرف هم علاوه بر بازار کشورهای همسایه، حتی بازار کشورهای اروپایی و آمریکایی هم بهشدت نیازمند خودروهای ارزانقیمت است و چین و کره دارند روی همین ظرفیت کار می کنند.
🔸این را هم اضافه کنم که صنعت خودرو در هر کشوری، ویترین صنعت آن کشور است. اگر صنعت خودورسازی متحول شود، زنجیرهای از واحدهای تولیدی را فعال می کند که هم رشد اقتصادی و هم اشتغال زیادی ایجاد میکند.
[ادامه دارد]
🆔 @QasdWay
⭕️ بیامو و فولکس واگن به جای خودرو ماسک میسازند
🔹کارخانههای بی ام و فولکس واگن آلمان در دوران تعطیلی به علت کرونا، آمادگی خود را برای تولید ماسک اعلام کردند.
🔹کارخانه بیامو اعلام کرد ۱۰۰ هزار ماسک تنفسی فولکس واگن هم ۲۰۰ هزار ماسک تنفسی تولید میکند
✅ @Masaf